Το σύνδρομο ή σύμπλεγμα του σωτήρα

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Το σύνδρομο ή σύμπλεγμα του σωτήρα

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 06 Σεπ 2013, 13:33

Αυτό που είναι μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την ανθρωπότητα είναι το σύνδρομο ή το κόμπλεξ του Λυτρωτή-Σωτήρα, που μας διακατέχει εδώ και 2000 χρόνια τουλάχιστον.

Αυτό το σύνδρομο είναι που μετέτρεψε τη διδασκαλία του Χριστού σε δογματισμό, αυτό είναι που μας κάνει να υποκλινόμαστε σε ιδεολόγους και τις ιδεολογίες τους, αυτό είναι που μας βγάζει στους δρόμους με κομματικά σημαιάκια να "δοξάσουμε" τον όποιο ηγεταρά κάνει συγκέντρωση-ομιλία, αυτό είναι που κάνει κάποιους συμπατριώτες μας να προσκολώνται στο άρμα των "σωτήρων" της end, αλλά και άλλων εν δυνάμει "σωτήρων", (σίγουρα δεν είναι μόνο η end-)

και στην τελική, αυτό είναι που έχει απορροφήσει (έως αφανίσει) ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ μέρος της αυτούσιας και αυτεξούσιας δύναμής μας, μαζί με την αυτονομία της σκέψης μας, βάζοντάς μας στη λογική ν'αναζητούμε πάντα αρχηγούς-σωτήρες για να λύσουν το πρόβλημά μας...

Όταν και ΑΝ ποτέ ανατραπεί αυτό το σαθρό οικοδόμημα στο μέσα των ανθρώπων, τότε και μόνο τότε θ'αλλάξουν και τα πράγματα στον πλανήτη.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Re: Το σύνδρομο ή σύμπλεγμα του σωτήρα

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 06 Σεπ 2013, 14:25

ArELa έγραψε:Αυτό που είναι μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την ανθρωπότητα είναι το σύνδρομο ή το κόμπλεξ του Λυτρωτή-Σωτήρα, που μας διακατέχει εδώ και 2000 χρόνια τουλάχιστον.

Αυτό το σύνδρομο είναι που μετέτρεψε τη διδασκαλία του Χριστού σε δογματισμό, αυτό είναι που μας κάνει να υποκλινόμαστε σε ιδεολόγους και τις ιδεολογίες τους, αυτό είναι που μας βγάζει στους δρόμους με κομματικά σημαιάκια να "δοξάσουμε" τον όποιο ηγεταρά κάνει συγκέντρωση-ομιλία, αυτό είναι που κάνει κάποιους συμπατριώτες μας να προσκολώνται στο άρμα των "σωτήρων" της end, αλλά και άλλων εν δυνάμει "σωτήρων", (σίγουρα δεν είναι μόνο η end-)

και στην τελική, αυτό είναι που έχει απορροφήσει (έως αφανίσει) ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ μέρος της αυτούσιας και αυτεξούσιας δύναμής μας, μαζί με την αυτονομία της σκέψης μας, βάζοντάς μας στη λογική ν'αναζητούμε πάντα αρχηγούς-σωτήρες για να λύσουν το πρόβλημά μας...

Όταν και ΑΝ ποτέ ανατραπεί αυτό το σαθρό οικοδόμημα στο μέσα των ανθρώπων, τότε και μόνο τότε θ'αλλάξουν και τα πράγματα στον πλανήτη.

:thumb:

Όπως είπε και ο Μπους ο νεότερος,όταν προωθείς την προπαγάνδα και την επαναλαμβάνεις αυτή απορροφάται και μετουσιώνεται ως πραγματικότητα,ο οποία και αυτή με τη σειρά της απορροφάται και μετουσιώθηκε σε αλήθεια.

Γι'αυτό και η προπαγάνδα αρχίζει από μικρή ηλικία,ώστε να μην μπορεί κανείς εύκολα να αποκοπεί από τη λανθασμένη Θέαση που έχει διδαχθεί.Και πάνω στη λανθασμένη Θέαση γεννιούνται οι Σωτήρες.

Ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από κάθε μορφή Σωτήρα,διότι κανείς δεν είναι Ανώτερος Του.Κανείς.Όπως δεν είναι ανώτερος από οποιοδήποτε άλλο ον.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Παρ 06 Σεπ 2013, 14:27

Μεσσιανισμός ;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 06 Σεπ 2013, 19:57

alkinoos έγραψε:Όπως είπε και ο Μπους ο νεότερος,όταν προωθείς την προπαγάνδα και την επαναλαμβάνεις αυτή απορροφάται και μετουσιώνεται ως πραγματικότητα,ο οποία και αυτή με τη σειρά της απορροφάται και μετουσιώθηκε σε αλήθεια.

Γι'αυτό και η προπαγάνδα αρχίζει από μικρή ηλικία,ώστε να μην μπορεί κανείς εύκολα να αποκοπεί από τη λανθασμένη Θέαση που έχει διδαχθεί.Και πάνω στη λανθασμένη Θέαση γεννιούνται οι Σωτήρες.

Ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από κάθε μορφή Σωτήρα,διότι κανείς δεν είναι Ανώτερος Του.Κανείς.Όπως δεν είναι ανώτερος από οποιοδήποτε άλλο ον.
:clap: :clap:

Και φυσικά στο σύνδρομο/σύμπλεγμα του "σωτήρα" ενσωματώνεται και το σύνδρομο του αρχηγού-κυβερνήτη. Μας είναι αδιανόητη μια κοινωνία χωρίς το "ανώτερο κλιμάκιο" της κυβέρνησης. Εμείς η αγέλη από κάτω, να υπακούμε τις διατάξεις της.

Δε μπορούμε, δεν έχουμε τη δύναμη να απαιτήσουμε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ αντί για κυβερνήτες. Διότι μας αφαίρεσαν τόσο τη δύναμη, που λέμε "πρέπει να υπάρχει κάποιος να μας κυβερνάει." πιστεύοντας προφανώς ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε τη ζωή μας... Νόμοι, φόβητρα και σήμερα πλέον καταλήστευση ενέργειας και περιουσιών, η νόρμα που γίνεται αποδεκτή, ακριβώς γιατί δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 06 Σεπ 2013, 20:04

Το συμπλεγμα του σωτηρα υπαρχει απο αρχαιοτατων χρονων πολυ πριν τον χριστιανισμο.
Σε αυτο οφειλεται και η δουλεια της αρχαιοτητας. οι δουλοι ησαν ανθρωποι χωρις πολιτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.
δεν οφειλαν να θυσιασουν τον εαυτο τους για την πατρίδα. δεν φέραν όπλα και συνηθως μπορούσαν να εξαγοράσουν την ελευθερία τους αλλα δεν το κάνανε γιατι αυτο θα συνεπαγονταν και υποχρεωσεις.
Φυσικα οι αρχαιοι το μεσσιανικο συμπλεγμα το πολεμησαν με τους εξης τροπους.
Α) βγαλαν τα 3/4 της κοινωνιας απο την ληψη των αποφασεων (δουλοι, μετοικοι, βοηθητικοι κλπ)
Β) το υπολοιπο 1/4 συμμετειχε στην ληψη των αποφάσεων αλλα ιεραρχικα κι όχι ισα.
Δ) δημοκρατια με την εννοια την σημερινη δεν υπηρξε ποτε. στην δημοκρατια η αναληψη της εξουσιας γινονταν εκ περιτροπης.
οσων αφορα τον αντιποδα του μεσσιανικου συνδρομου εχουμε την αναρχια και τις αμεσοδημοκρατικες βλακειες που οσες φορες πηγαν να εφαρμοστουν οδηγησαν στις σκληροτερες απολυταρχιες λογω της φυσης του ιδιου του ανθρωπου.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 06 Σεπ 2013, 20:08

kyniko katharma έγραψε:Σε αυτο οφειλεται και η δουλεια της αρχαιοτητας. οι δουλοι ησαν ανθρωποι χωρις πολιτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αυτό είναι το σύμπλεγμα της αρχηγίας, της αγέλης και της ΑΝΙΣΟνομίας.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 41 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Παρ 06 Σεπ 2013, 20:09

Είναι πολλές μέρες που με γαργαλά το χέρι μου
να φέρω αυτό το βίντεο στα ιδεό και να που βρέθηκε επιτέλους η αφορμή.
Δεν το έχω ολοκληρώσει όλo ακόμα, μα θα ήθελα να ακούσετε
τουλάχιστον από το 41 ως το 48 λεπτό περίπου όπου λέει ενδιαφέροντα πράγματα.
Ή καλύτερα τα λέει με ενδιαφέροντα τρόπο.

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 06 Σεπ 2013, 20:14

ArELa έγραψε:
kyniko katharma έγραψε:Σε αυτο οφειλεται και η δουλεια της αρχαιοτητας. οι δουλοι ησαν ανθρωποι χωρις πολιτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αυτό είναι το σύμπλεγμα της αρχηγίας, της αγέλης και της ΑΝΙΣΟνομίας.
Δεν νομιζω. ο ελευθερος πολιτης μπορουσε να πεθανει για την χωρα του και συμμετειχε στα κοινα. ο μεσος δουλος απο την αλλη ειχε την νοοτροπια του. καλα ειμαι εγω στην απ εξω ασε τον αλλον να βγαλει το φιδι απο την τρυπα.
Ε αυτος που εβγαζε το φιδι απο την τρυπα, αυτος που προτασε τα στηθη του για την ελευθερια και τα συμφεροντα της πολης αλλα και για την ελευθερια ολοκληρου του πολιτισμενου κοσμου με τα μηδικα, ειχε και το φυσικο δικαιωμα να μετεχει στην ληψη των αποφασεων.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 421 φορές
Έλαβε Likes: 327 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 06 Σεπ 2013, 21:17

Ωραίο νήμα!

Το θέμα για μένα είναι:

1) Να συνειδητοποιήσουμε (όσοι δεν το κάναμε ακόμη) ότι έχουμε προγραμματιστεί από μικρή ηλικία (όπως είπε ο Αλκίνοος) για να ζητούμε και να δεχόμαστε σωτήρες.

Φοβάμαι όμως πως υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι προγραμματισμένος:

α) Κάποιοι δεν το πιστεύουν, διότι θεωρούν υπερβολικό το να υπάρχει δυνατότητα τέτοιου προγραμματισμού.

β) Άλλοι νομίζουν ότι έχουν αφυπνιστεί και άρα ότι έχουν αποκοπεί τελείως από κάθε προγραμματισμό, χωρίς όμως η αποκοπή να έχει ολοκληρωθεί.

2) Αφού το συνειδητοποιήσουμε, να σβήσουμε αυτόν τον προγραμματισμό. Να πάρουμε απόφαση ότι κανείς δεν θα μας σώσει και ότι μόνο από την προσωπική μας προσπάθεια, συνδυασμένη με την προσπάθεια άλλων σαν κι εμάς (συνεργασία - όλοι μαζί ενωμένοι) θα βρούμε τη σωτηρία.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 07 Σεπ 2013, 11:02

OTTO έγραψε:β) Άλλοι νομίζουν ότι έχουν αφυπνιστεί και άρα ότι έχουν αποκοπεί τελείως από κάθε προγραμματισμό, χωρίς όμως η αποκοπή να έχει ολοκληρωθεί.
Μεγάλη και εγκληματική ιστορία τα "προγράμματα" που μας έχουν "φυτευτεί".

Όσο πιο αφυπνισμένος είσαι, τόσο πιο πολύ εντοπίζεις τα "προγραμματάκια" που είναι φυτεμένα και δουλεύουν μέσα σου, (και είναι πάρα πολλά) και τόσο πιο πολύ παλεύεις να τα απενεργοποιήσεις. Δεν είναι εύκολη δουλειά. Καθόλου εύκολη.

Στην Αμερική ήδη υπάρχουν "αποπρογραμματιστές" (deprogrammers)-όχι πολλοί, αλλά αρκετοί- και κάνουν χρυσές δουλειές. Δεν είναι πολλοί, διότι αυτή η "ειδικότητα" δεν αποτελεί τη "νόρμα" ακόμα. Όταν/Αν ανατραπεί η ελίτ και ελευθερωθεί ο πλανήτης, πιστεύω πως θα εδραιωθεί αυτός ο κλάδος ψυχολογίας-παραψυχολογίας σαν "ειδικότητα" , γιατί είναι σίγουρο ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να "αποπρογραμματιστεί" κανείς μόνος του. (ask me, I know).
Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή γενιά των 20ρηδων θα μπορέσει κάποτε να έχει πρόσβαση σε τέτοια βοήθεια. Για τη δικιά μου (γενιά) χλωμότατο το βρίσκω. Την παλεύω όμως μονάχη μου μια χαρά. :wink:

(δεν προλαβαίνω τώρα, αλλά θα δω το βίντεο)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 18 Σεπ 2013, 22:49

Κι όμως το σύνδρομο του σωτήρα μπορεί να λειτουργήσει θετικά.

Πριν λίγες μέρες διάβασα μία ιστορία που μου έκανε εντύπωση και έχει σχέση με το θέμα.
Θυμίζει λίγο ανέκδοτο αλλά λένε ότι είναι αληθινή ιστορία.
Δεν αποκλείεται και να είναι και μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Ήταν λέει στην Αμερική ένας επιχειρηματίας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Ένα βράδυ καθόταν απελπισμένος σε ένα παγκάκι.
Τον πλησίασε ένας ηλικιωμένος κύριος καλοντυμένος και έπιασαν κουβέντα.
Ο χρεοκοπημένος του είπε τον πόνο του ότι όλα έχουν χαθεί γι αυτόν.
Ο ηλικιωμένος του είπε ότι μπορεί να τον βοηθήσει και βγάζει από την τσέπη του ένα μπλοκ επιταγών και γράφει ένα μεγάλο ποσόν.
Πίσω υπέγραψε φαρδιά πλατιά με το όνομα Ντειβιντ Ροκφέλερ.

Είστε λοιπόν ο Ροκφελερ?

Ο ίδιος αυτοπροσώπως.

Χρησιμοποίησε την επιταγή και του χρόνου τέτοια μέρα και ώρα σε περιμένω στο ίδιο μέρος για να μου επιστρέψεις όλα τα χρήματα ή ότι μπορείς και για τα υπόλοιπα τα κανονίζουμε τότε.

Ο άνθρωπος πήρε την επιταγή του.......Ροκφέλερ αλλά σκέφτηκε να μην τη χρησιμοποιήσει αλλά να την κρύψει σε ένα συρτάρι για ώρα ανάγκης που θα στριμωχτεί πολύ.

Πήγε να βρει άλλους πελάτες, έκανε κάποιες έξυπνες κινήσεις και η επιχείρηση πήρε την πάνω βόλτα.

Ένα χρόνο μετά είχε μεγάλα κέρδη και τότε θυμήθηκε την επιταγή του Ροκφέλερ που τελικά δεν την εξαργύρωσε ποτέ. Πήγε να τον συναντήσει στο ίδιο μέρος όπως είχαν συμφωνήσει.

Πήγε και ο Ροκφέλερ καθόταν στο ίδιο παγκάκι.

Τον πλησίασε να του δώσει την επιταγή και από το άλσος ξεπετάχτηκε μία νοσοκόμα και τον πήρε μαζί της.

Ε που τον πάτε φώναξε ο επιχειρηματίας.

Και η νοσοκόμα του απαντάει.
Είναι τρόφιμος του ιδρύματος αλλά συνέχεια το σκάει και παριστάνει τον Ροκφέλερ μοιράζοντας επιταγές. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ο επιχειρηματίας πιστεύοντας έναν τρελό που το έσκασε από το ψυχιατρείο και παρίστανε τον Ροκφέλερ κατόρθωσε να ξεπεράσει τη χρεοκοπία στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις.
Πίστεψε ότι είχε κάπου να στηριχτεί αν βρισκόταν στριμωγμένος με την πλάτη στον τοίχο. Και δεν βρέθηκε ποτέ σε αυτή τη δύσκολη θέση.

Σε περιόδους μεγάλης απελπισίας μπορεί κάποιος να πιστεψει σε κάτι πολύ ανόητο αλλά το θέμα είναι η κινήσεις και η δράση.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 18 Σεπ 2013, 23:03

Από την άλλη είναι το ανέκδοτο με τον πιστό ναυαγό που προσευχόταν στο Θεό να τον σώσει.
Πέρασε ένας βαρκάρης και τον είδε και του ζήτησε να τον πάρει με τη βάρκα.
Όχι θα με σώσει ο Θεός.
Την άλλη μέρα περνάει άλλος βαρκάρης και του είπε να τον πάρει με τη βάρκα.
Όχι μόνο από το θεό περιμένω να με σώσει φύγε.
Μετά από λίγο περνάει άλλος βαρκάρης και πάλι τα ίδια του είπε.
Πέθανε στο νησί και όταν συνάντησε το Θεό του είπε ότι περίμενε να τον σώσει.

Και τότε ο Θεός του απάντησε

Ρε βλάκα 3 βάρκες σου έστειλα!!!!!!!

Δεν έχει σημασία αν πιστεύει κάποιος σε σωτήρες ή όχι αλλά τι κάνει και πόσο κουνάει το χεράκι του.

Ίσως καμιά φορά με την ιδέα ότι υπάρχει κάποιος ή κάτι να πιαστεί σε μία δύσκολη στιγμή μπορείς να προχωρήσεις με τις δικές σου δυνάμεις
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 18 Σεπ 2013, 23:03

Το σύνδρομο ή σύμπλεγμα του σωτήρα,ειναι ορος ψυχιατρικης αναλυσης.Ειναι ομως και υπαρκτη,κατασταση.
Σωτηρας μπορει να ειναι,ο οποιοσδηποτε για οποιονδηποτε σε καποια στιγμη της ζωης του.
Μπορει και να χρησιμοποιησει δηλαδη ο καθε ωφελουμενος απο καποιον αλλον αυτην, την λεξη.
''Με εσωσε...'' λεμε καμια φορα.''Σωθηκα, απο τοτε που...''λεμε καποια αλλη.
Τυχεροι οσοι το εχουν ζησει πολλες φορες.

Απο τα '''αφεντικα'' του,παλευει να σωθει ο Ανθρωπος αιωνια,γιατι η ψυχη του ειναι φτιαγμενη να πετα ελευθερη.
Αυτη η αναγκη λυτρωσης ,γινετε ταυτοχρονα και εκμεταλευσημη.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
BlueAngel
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 20 φορές
Έλαβε Likes: 9 φορές

Δημοσίευση από BlueAngel » Τετ 18 Σεπ 2013, 23:28

Κάτι σαν το placebo δηλαδή;
Πιστεύεις πως σε σώζει το χάπι αλλά εσύ σε έσωσες τελικά.
...cause we all have wings but some of us don't know why...
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 18 Σεπ 2013, 23:51

Ακριβώς!!!!!

Παραπέμπω και στην ταινία με το Βουτσά "Ο άνθρωπος της καρπαζιάς" με τη Σούπερμαντολίνη που τελικά ήταν ασπιρίνη :lol: :lol: :lol:

Όταν είσαι σε τέλμα ψάχνεις κάτι να σε κινητοποιήσει και να σε βγάλει από το τέλμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνεις τίποτα ούτε περιμένεις κάποιον να σε σώσει ενώ κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 18 Σεπ 2013, 23:56

Ο άνθρωπος μήτε αφεντικά έχει ,μήτε δούλος κανενός είναι ...και εννοείται πως κανείς ανώτερος του .Όσοι έχουν αυτού του τύπου ανάγκες δεν είναι παρά εμφυτευμένες ψευδαισθήσεις
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 18 Σεπ 2013, 23:57

Kανενας δεν μπορει να σωσει την ψυχη του αλλου.Μονα να του πει τι ''δρομο''διαλεγει αυτος.
Αν φυσικα αναζητα αυτο η ψυχη και των δυο.

Ο Χριστος [τον θυμηθηκα μια που ειπα για ψυχη]ελεγε,''Η πιστη αου σε εσωσε''.
Φυσικα και ενοουσε οτι ,ρε μεγαλε μονος σου σωθηκες,εγω ημουν ο καταλητης σου εδειξα τον δρομο.

Τι να σωσουμε και απο τι?Την σαρκα?Την ψυχη?Την χωρα?Αυτον που νοιαζομαστε ιδιαιτερα και θελουμε να του δειξουμε ,οτι αυτο που κανει τον καταστρεφει?

Υπαρχουν πολλες σωτηριες και πολλοι σωτηρες.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τετ 18 Σεπ 2013, 23:58

alkinoos έγραψε:Ο άνθρωπος μήτε αφεντικά έχει ,μήτε δούλος κανενός είναι ...και εννοείται πως κανείς ανώτερος του .Όσοι έχουν αυτού του τύπου ανάγκες δεν είναι παρά εμφυτευμένες ψευδαισθήσεις
παρε με μαζι σου,να ζησω και εγω εκει.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 19 Σεπ 2013, 00:02

Τρίτη ιστορία του Σωτήρος.........βοήθειά μας.

Σε ένα χωριό πίστευαν ότι πάνω στο βουνό υπήρχε ένας δράκος.
Ένας γέρος έλεγε ότι τον είδε και είχε λέει δύο κεφάλια.
Ο άλλος χωρικός ελεγε ότι τον είδε και έβγαζε φωτιές από το στόμα.
Ο τρίτος έλεγε ότι ήξερε κάποιον που τον είδε να τρώει ανθρώπους και να τους ξεσκίζει.

Κανείς δεν ανέβαινε στο βουνό. Έβλεπαν το βουνό και έτρεμαν από φόβο.
Περίμεναν κάποιον γενναίο σωτήρα να ανέβει στο βουνό να σκοτώσει το δράκο με τα δυό κεφάλια που πέταγε φωτιές από το στόμα και έτρωγε ανθρώπους.

Μια μέρα ένα δωδεκάχρονο παιδί είπε πως θα πάει στο βουνό να βρει το δράκο και να τον σκοτώσει. Οι γυναίκες ούρλιαζαν και έλεγαν Μηηηηη παιδί μου μην πας θα σε φάειιιιιιιι!!!!!!!!!!

Το πιτσιρίκι έτρεξε στο βουνό.

Μετά από λίγες ώρες και ενώ περίμεναν με κομμένη την ανάσα φάνηκε ο μικρός κρατώντας στο χέρι ένα βατραχάκι.

Αυτός ήταν ο δράκος που φοβόσασταν τόσο καιρό.

Καμιά φορά ο κίνδυνος μεγαλοποιείται.
Ο εχθρός γίνεται δράκος με δύο κεφάλια αλλά μπορεί να είναι βατραχάκι.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 19 Σεπ 2013, 00:09

Η ψευδαισθηση του σωτηρα υπαρχει.
Η ψευδαισθηση της σωτηριας υπαρχει.
Η ψευδαισθηση του νου υπαρχει.

Αυτο ειναι ,που κανει αυτο το ταξιδι που λεγετε ζωη μαγικο.
Ακομα και οταν φτανεις στο τελος ,σου με μια ψευδαισθηση φευγεις.

Την ψευδαισθηση του συμπερασματος σου που αποκομισες απο τη ζωη.

Τι ειναι αληθινο αραγε?Μα ολο το ταξιδι.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 19 Σεπ 2013, 00:21

Τσάντ Μινέικο Παπανδρέου: λιθουανοπολωνοαμερικανοεβραϊκής καταγωγής: έκανε υπερχρέωση της Ελλάδος 37 τρις δρχ.

Γιώργος Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου: λιθουανοπολωνοαμερικανοεβραϊκής καταγωγής: έχει κάνει εντατικά μαθήματα ελληνικών επειδή δεν γνώριζε να τα μιλά καλά! Έχει δηλώσει ότι δεν νιώθει να ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο έθνος.

Καρα- αμαν- αλής: τουρκοεβραϊκό γένος ντονμέδων σαββατιανών.

Στεφανόπουλος: αλβανικής καταγωγής κατ’ ιδίας δήλωσης, όπως επίσης δημοσίως και ξεδιάντροπα φόρεσε τον εβραϊκό κιπά.

Παπούλιας: επίσης εβραίος εξ Ιωαννίνων, γνωστός περί περιορισμού συνόρων της πατρίδος μας χάριν ευρωπαϊκής ενώσεως. Όπως και το προδοτικό δια την ελληνική εθνική κυριαρχία «μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ».

Μπενάκη: εβραϊκό γένος Μπενάκη Χωρέμι ή Μπεν Χιράμ.

Βαρβιτσιώτης: κρυπτοεβραϊκό γένος Μπάρμπι.

Σημίτης: κρυπτομογγολοεβραίος «κινέζος», αληθινό όνομα Μαρδοχάι Αβουρής ή Εβέρ. Μόνος του το είπεσε συνέντευξη το 1999 στην τηλεόραση… Πρώτα καταχρέωσε την Ελλάδα και μετά μέσω του χρηματιστηρίου το 1999 την αποτελείωσε.

Έβερτ: εβραϊκό γένος Έβερ, σφράγισε τις πετρελαιοπηγές και δίωξε τον πρώτο Έλληνα που τόλμησε να εξορύξει πετρέλαιο επί ελληνικού εδάφους.

Μητσοτάκης: ελληνοεβραίοι από το εβραϊκό γένος Βενιζέλ ή Μπέν- Σαλόμ.

Πολύδωρας: προδότης εκβιαζόμενος μασόνος.

Αλαβάνος: κρυπτοεβραίος από το γένος Αλ- λεβί ή Λεβί.

Αβραάμ Λεσπέρογλου: ελληνοεβραίος ηγέτης των αναρχικών.

Κοής: (αρχηγός πυροσβεστικής κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής εμπρηστικής επίθεσης εναντίον της χώρας μας από τους UCKάδες του Ντανίλο): το όνομα τα λέει όλα, Κοής ή Κοέν. Κατεπρόδωσε την Ελλάδα το 2007 και την άφησε να καεί.

Τέρενς Κουίκ: εβραιογενής, τουρκόφιλος, βραβείο Ιπεχτζή.

Χαανα Διαμαντοπούλου: εβραία.

Βενιζέλος: Τουργκούτσογλου ή τουργκούτ. Εβραιότουρκος.

Χρυσοχοϊδης: Κοέμ Κοεμτζόγλου.

(Καρατζαφέρης) Kara- Zafferi: τουρκοαλβανός από το γένος Ζαφέρι. Τριπλός πράκτορας της αλβανικής «Securimi», της τουρκικής “MIT” και της αγγλικής «Intelligence Service», την οποία επισκέπτεται κάθε μήνα στο Λονδίνο εναντίον των χωρών του άξονος Β.Α.Σ.Τ./Ρ. (Βουλγαρία- Αλβανία- Σκόπια- Τουρκία- Ρουμανία).

Ραγκούσης: Σαραγκούσης.

Παπαδήμος: ελληνοεβραίος το γένος Δαυίδ, Δαυίδοβ.

Γιάννης Στουρνάρας: ελληνοεβραίος Μπαιν Σαβί.

Τσιπρας ηρθε τον 15 αιωνα η Εβραικη του ριζα στην Ελλαδα.

Αυτοι ολοι αραγε ειναι σωτηρες?Την καλη πορεια και την σωτηρια της χωρας θελουν, και θελανε?
Τι να ειναι αραγε ?Ακομα μια ψευδαισθηση?Αρε ζωη,μια ζωη ερωτηματα γεννας.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 19 Σεπ 2013, 00:36

Εκτός από το ότι δεν είναι Έλληνες κρατιώνται μακριά.

Όπως έλεγε ο Goustav le Bon το πλήθος για να θαυμάζει πρέπει να κρατιέται μακριά.

Αυτό το μακριά έκανε τον κόσμο να τους ψηφίζει.

Αν τους δεις κοντά χμμμμμμ ούτε για λούστρους δεν θα τους εμπιστευόσουν όλους αυτούς. Θα σου έβαφαν και τις κάλτσες μαζί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 19 Σεπ 2013, 10:23

ostrako έγραψε:Παπούλιας: επίσης εβραίος εξ Ιωαννίνων
το όνομα "Κάρολος" μάλλον για καθολικο μου κάνει, παρά εβραϊκό.
Τα έργα και οι ημέρες του, μιλούν πιο ηχηρά από την όποια καταγωγή του.
ostrako έγραψε:Μπενάκη: εβραϊκό γένος Μπενάκη Χωρέμι ή Μπεν Χιράμ.
Πάλι δε με απασχολεί τόσο η καταγωγή της, όσο το λογίδριο που απηύθυνε στον Παπούλια όταν ορκίστηκε Πρόεδρος, το οποίο μιλάει επίσης πολύ πιο εύγλωττα και ηχηρά από την καταγωγή της.

ostrako έγραψε:Μητσοτάκης: ελληνοεβραίοι από το εβραϊκό γένος Βενιζέλ ή Μπέν- Σαλόμ.
αυτοί που σε πληροφορούν για καταγωγές (που δεν σημαίνουν τίποτα από μόνες τους) δεν σου είπαν το σημαντικότερο εδώ: Αυτός ο κύριος, επί πρωθυπουργίας του, (και σε στενή συνεργασία με τον άλλον κύριο ονόματι Μάνο), υπερτριπλασίασαν το χρέος που άφησε ο Παπανδρέου, πολύ συνειδητά και πολύ εσκεμμένα, πράγμα που σημαίνει ότι από τότε μπήκαμε κανονικότατα στη μέγγενη... προλείανε πολύ καλά το έδαφος, για την μετέπειτα εγκληματική κατά της Ελλάδος δράση του κυρίου Σημίτη...

"Σωτήρες" ΟΛΟΙ τους, ΜΗΔΕΝΟΣ εξαιρουμένου!
Κι αυτοί που υποτίθεται ότι έχουν καθαρόαιμη ελληνικότατη καταγωγή...

Το ΒΟΗΘΕΙΑ "ΣΩΖΟΥΝ" ΤΗ ΧΩΡΑ που μας έφερε η ΙΟΝ σε άλλο νήμα, (δεν το είχα δει και την ευχαριστώ)
είναι το απόλυτο βίντεο γι'αυτό το νήμα.

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 421 φορές
Έλαβε Likes: 327 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Πέμ 19 Σεπ 2013, 15:36

Αντιγράφω κάτι που πέτυχα στο blog του Αχινού:

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 19 Σεπ 2013, 17:47

Επίσης σκλάβος είναι εκείνος που πιστεύει πως ότι και να κάνει μια μέρα θα τον σφάξουν. Και έτσι κάθεται στην ουρά και πληρώνει για να ακονίσει ο χασάπης το μαχαίρι. Που κάθεται αδιαμαρτύρητα να τον αρμέγουν σαν γελάδα.

Τότε χρειάζεται ένας σωτήρας.
Ψεύτικος αληθινός δεν έχει σημασία.

Ας είναι ο γέρος στο τρελοκομείο που παρίστανε το Ροκφέλερ και μοίραζε επιταγές στον κόσμο. Και έξυπνος εκείνος που θα κρατήσει το σωτήρα για καβάτζα αλλά προχωράει στα δικά του πόδια.

Σε περιόδους απελπισίας χρειάζεται μια σπίθα και ένα μικρό σπρώξιμο.

Η πίστη ότι τίποτα δεν είναι νομοτελειακό και δεν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Ότι οι σχέσεις εξουσίας είναι ασταθείς και ανα πάσα στιγμή ανατρέψιμες.
Αν ο "σωτήρας" μπορεί να οδηγήσει ή να δημιουργήσει τη στιγμή της ανατροπής καλώς να έρθει.

Μπορεί να είναι ψεύτικος αλλά να γίνει αιτία κινητοποίησης.
Μπορεί να είναι αληθινός αλλά να μην πείσει και αν δεν κουνήσεις το χεράκι σου και είσαι πρόβατο κανείς δεν σώζει.

Μπορεί να είναι αληθινός και να κινητοποιήσει καλό αλλά καμιά φορά επικίνδυνο.

Μπορεί να είναι ψεύτικος και να τον πιστέψουν χωρίς να κουνήσουν δαχτυλάκι και να απογοητευτούν ότι πιάστηκαν κώτσοι.

Σε κάθε περίπτωση ο Σωτήρας ταράζει τα νερά και αλλάζει τη ροή των πραγμάτων.

Είναι ο Χαρισματικός Ηγέτης του Weber που γεννιέται από τις συγκυρίες και σκάει μύτη σε κοινωνίες σε βαθειά κρίση χωρίς να είναι απαραίτητα καλός. Ο Χίτλερ συγκεντρώνει ίσως τα περισσότερα χαρακτηριστικά του χαρισματικού όπως είχαν προσδιοριστεί από το Weber (Θα έπρεπε να προσδιορίσει και τα χαρακτηριστικά των "κοπαδών" του "χαρισματικού" αλλά δεν το έκανε).

Είναι ο Τρελός στην τράπουλα Ταρώ σαν σύμβολο ή αρχέτυπο που πέρασε και στη συμβατική σαν μπαλαντερ.

Κατά τη γνώμη μου ο "σωτήρας" δεν είναι αρρώστια αλλά αρχετυπικό σύμβολο και δεν είναι πάντα φυσικό πρόσωπο Μπορεί να είναι και σύμβολο η κάτι απροσδιόριστο ή μία ροή γεγονότων που ανατρέπει μία κατάσταση.

Σωτήρας μπορεί να γίνει ο καθένας. Σωτήρας του εαυτού του αλλά και άλλων πιό αδύναμων (πάντα λόγω συγκυριών αδύναμοι εννοείται)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”