doctormarkon έγραψε:Το είπαν "Σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου"
Δεν ξέρουν τι λένε.
Το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου είναι μια ορολογία που χρησιμοποιούν οι γιατροί για τους αιφνίδιους θανάτους
βρεφών όχι εφήβων. Ακόμα και για τα βρέφη ο όρος είναι ηλίθιος και απόδειξη ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς προκάλεσε το θάνατο, αλλά για εφήβους, ή για όλες τις ηλικίες αν θες, ακόμα πιο ηλίθιος...Λένε ένα "σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου" κι έξω απ'την πόρτα χωρίς καμιά εξήγηση. Τι θα πει "σύνδρομο αιφνιδιου θανάτου" δηλαδή; Για όλα υπάρχει εξήγηση. Το ότι είναι ανίκανοι να την εντοπίσουν, δείχνει και το ελλειμματικό της επιστήμης που κάποιοι προσκυνούν σα θρησκεία...
aftokaitoallo έγραψε:εν είμαι καθόλου της άποψης πως θα γίνει κάποια αρπαγή πιστών, αλλά αν κάτσω να το θεωρήσω πιθανό λόγω θρησκευτικών αντιλήψεων του παρελθόντος, τότε
144 χιλιάδες
aftokaitoallo έγραψε:(η νάνια πχ που όλο αυτό περιμένει θα κάτσει πίσω με μας, μητέρα ούσα υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση στο θέμα της αρπαγής των πιστών ειδικά από τους προτεστάντες και παραφυάδες τους)
1/ εζησα και μεγάλωσα σε μια κοινωνία κατά κόρον προτεσταντών... (μεθοδιστές, βαπτιστές, ευαγγελιςτές κλπ κλπ). Ουδέποτε είχα ακούσει για "αρπαγές" (rapture) ή το νούμερο 144.000 από αυτούς.
2/ Τα περί "αρπαγής" τα ακούω κατά κόρον από συγκεκριμένες νεοεποχίτικες "κάλτες" και από παλιοεποχίτικες ψυχομπουκωμένες θρησκειο-κάλτες.
Το δε 144.000, το βλέπω και σε channelings (νεοεποχίτικης κοπής δηλαδή) αλλά ξέρω απ'τη δεκαετία του '70 που το new age ήταν στα σπάργανα και ελάχιστοι γνώριζαν γι'αυτό, ότι σύμφωνα με το δόγμα των Ιεχωβάδων, είναι ο αριθμός των ανθρώπων που "θα σωθούν" κι όλοι οι άλλοι (δεν πα να'ναι οι απόλυτοι πιστοί και καλοί άνθρωποι;) θα πάνε στο πυρ το εξώτερον... δογματάρα ε;
Απ'όλες τις ιουδαϊκοχριστιανικές σέκτες, θεωρώ αυτή των ιεχωβάδων τη χειρότερη (βαναυσότερη, απανθρωπότερη ΚΑΙ νεοταξικότερη)
Πάντως αυτά δε νομίζω πως έχουν σχέση με τους ξαφνικούς θανάτους των νέων για τους οποίους συζητάμε εδώ.
Θα'θελα να επεκταθώ λιγάκι ακόμα στο αληθές ή ψευδές των ειδήσεων.
Αναρωτιέμαι αν αυτές τις ειδήσεις που βρήκαμε εδώ στο νετ, θα τις αμφισβητούσαμε αν τις ακούγαμε απ'τα χαφιεδο-μεγαλοκάναλα. Μάλλον όχι...
Κι αυτό δείχνει ένα mind set το οποίο θα πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας, αν δε θέλουμε η οπτική μας για τα mainstream ΜΜΕ, να είναι συνεπής και όχι δύο μέτρων-δύο σταθμών. Δε γίνεται δηλαδή απ'τη μια να τα απαξιώνουμε στο έπακρο (πράγμα που κατά τη γνώμη μου έχει μεγάλη βάση) κι απ'την άλλη να τα θεωρούμε τα μόνα αξιόπιστα...
Δεν θα αμφισβητήσω το αληθές αυτών των ειδήσεων, διότι δεν μπορώ να δω κάποιο συγκεκριμένο λόγο που θα'βγαζαν τέτοιες ψευδείς ειδήσεις.
Το γεγονός ότι βλέπουμε ένα περίπου copy paste για διαφορετικές περιπτώσεις, δεν είναι επαρκής λόγος για αμφισβήτηση. Μπορεί κάλλιστα να οφείλεται σε άλλους λόγους. όπως:
α/ τα περιστατικά ήταν πανομοιότυπα: Πέθαναν στον ύπνο τους, τους βρήκαν οι γονείς καιλογικό είναι το σοκ και οι φωνές τους, να ξεσηκώσουν τη γειτονιά...
Και όπως είπα και πιο πάνω, η γραφίδα των δημοσιογράφων σήμερα, δεν έχει τίποτα αξιόλογο ή σημαντικό να επιδείξει.
β/ οι "δημοσιογράφοι" (πέραν του λειψού της γραφίδας τους) είναι τουλάχιστον ανίκανοι (και δευτερευόντως αδιάφοροι), πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα έπρεπε να είναι η δημοσιογραφία.
Αυτό που κάνουν στην προκειμένη, είναι μια
σκέτη αναφορά
του γεγονότος.
Ρεπορτάζ δεν έκαναν, δεν ασχολήθηκαν με κάθε περίπτωση ξεχωριστά
και σίγουρα δεν τους πέρασε απ'το μυαλό να κάνουν εκτενέστερη βαθύτερη (περιπτωσιολογική) έρευνα για να βρουν πιθανά αίτια.
Εν κατακλείδι:
Όσο και να φαίνεται παράξενο, πάντα υπήρχαν (και θα υπάρχουν) ξαφνικοί
θάνατοι. Και στους νέους. Οι γιατροί στην περίπτωση των νέων, το μόνο αίτιο
που μπορούν να δώσουν συνήθως, είναι "ανακοπή καρδιάς". (κι αυτό εξ ίσου
ελλειμματικό με το "σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου" αν το άτομο δεν είχε εμφανίσει
προβλήματα καρδιάς ως τότε)
Η διαφορά (εξ όσων διαπιστώνω εγώ που δεν είμαι δημοσιογράφος) είναι
ότι οι ξαφνικοί και εκ πρώτης όψεως αναίτιοι θάνατοι στους νέους,
έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια... Ενδεικτικό το γεγονός ότι συνέβησαν 3 τέτοια περιστατικά σχεδόν ταυτόχρονα (μπορεί και περισσότερα που δεν έχουν καταγραφεί ως "είδηση") σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα.
Σαφώς ακόμα και το συμπέρασμα "ανακοπής της καρδιάς" δεν καλύπτει όταν
μιλάμε για τόσο νεαρά άτομα. Κάτι προκάλεσε την ανακοπή. Αν και εφόσον
δεν υπάρχει
εμφανές αίτιο, θα έπρεπε να ανοίξουμε τα μυαλά πέρα
απ'τα επιστημονικά δεδομένα και να το αναζητούμε σε
αφανείς δυνάμεις
(που δεν αγγίζει ούτε κατά διάνοια η mainstream επιστήμη γι'αυτό και είναι αφανείς)
οι οποίες προφανώς έκαναν κάποια παρέμβαση στο σώμα αυτών των παιδιών...