Περάσανε και αυτές οι εκλογές και ο ''κυρίαρχος'' λαός έβγαλε απόφαση.Ευρώπη και μνημόνιο
για όσο τραβήξει λοιπόν και τα σκυλιά δεμένα(;),για πόσο δεν ξέρω βέβαια...
Τα αποτελέσματα του μνημονίου είναι γνωστά τα έχουμε συζητήσει επανειλημμένα και οι περισσότεροι
έχουμε καταλήξει ότι θα είναι η καταστροφή μας.Η λιτότητα που επιβάλει έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα
χωρίς να υπάρχει το παραμικρό όφελος για τον λαό στην καθημερινότητα του.Ακόμη και αν κάνουν γρήγορες
αποκρατικοποιήσεις το κέρδος θα είναι μηδαμινό και βραχυπρόθεσμο λόγω του ότι έχουν χρώμα ξεπουλήματος
οι συμφωνίες.
Ο Ένας βράχος έτοιμος λοιπόν και πέφτουμε πάνω του εδώ και μήνες με χίλια χιλιόμετρα.
Στον αντίποδα έχουμε μια λύση που λέγεται δραχμή με κάποια γνωστά οφέλη όπως την υποτίμησή της,
την αύξηση των εξαγωγών κτλ.
Με το φτωχό μου το μυαλό όμως ξέρω ότι η οικονομία δεν είναι από την αρχή νούμερα αλλά καταλήγεις
σε αυτά.
Τα προβλήματα που θα προκύψουν αμέσως με την δραχμή σε καύσιμα,φάρμακα κτλ δεν λύνονται
πρωτίστως με οικονομικούς χειρισμούς αλλά με πολιτικούς.Πες ότι γυρνάμε στην δραχμή και είμαστε
αποφασισμένοι να το παλέψουμε, αρκεί στην αρχή να βρούμε δυο τρεις συμμάχους-θηρία να μας υποστηρίξουν.
Ποιους;
Τους Ρώσους; τους Κινέζους; τους Αμερικάνους; ποιους να βρούμε που να μην τα έχουμε κάνει σκ@@τα
την τελευταία δεκαετία!!!
Πως να κάνεις φυσιοθεραπεία στην τραυματισμένη χώρα όταν δεν έχεις κρατήσει ούτε ένα ''μπαστούνι'' για ώρα ανάγκης;
Τον Ρώσο τον κοροϊδέψαμε με τον αγωγό και συνεχίζουμε.Αν δεν υπήρχε το ομόδοξο και μια ''παράδοση'' στις σχέσεις
δεν ξέρω και εγώ πως θα είμαστε πλέον.
Ο Κινέζος ήρθε αλλά τον σνομπάραμε κανονικά.Έλα μωρέ τώρα αυτοί είναι μακριά κτλ..Αν και βέβαια αυτά ήταν
προφάσεις,τα στόπ ήρθαν από έξω μη τυχόν και έχει μεγάλο πάτημα η Κίνα στην Ευρώπη.
Ακόμη και τον Αμερικάνο που είμαστε και σύμμαχη χώρα στο Νάτο και του έχουμε και βάση για να τα κάνει
μπουρδέλο στη γειτονιά,ακόμη και αυτόν τον έχουμε χάσει με την αριστοτεχνική εξωτερική πολιτική των ''μηδενικών'' συμμάχων...
Οπότε έτοιμος και ο άλλος βράχος με το όνομα δραχμή που έτσι και τον πλησιάσουμε απροετοίμαστοι όπως είμαστε
θα μας κάνει τα ίδια με τον μνημονιόβραχο..
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον τον ρόλο του περιστεριού να τον κάνει καμιά Ιταλία η καμιά Ισπανία τουλάχιστον...