ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 30 Ιουν 2012, 17:25

Εικόνα

Περάσανε και αυτές οι εκλογές και ο ''κυρίαρχος'' λαός έβγαλε απόφαση.Ευρώπη και μνημόνιο
για όσο τραβήξει λοιπόν και τα σκυλιά δεμένα(;),για πόσο δεν ξέρω βέβαια...

Τα αποτελέσματα του μνημονίου είναι γνωστά τα έχουμε συζητήσει επανειλημμένα και οι περισσότεροι
έχουμε καταλήξει ότι θα είναι η καταστροφή μας.Η λιτότητα που επιβάλει έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα
χωρίς να υπάρχει το παραμικρό όφελος για τον λαό στην καθημερινότητα του.Ακόμη και αν κάνουν γρήγορες
αποκρατικοποιήσεις το κέρδος θα είναι μηδαμινό και βραχυπρόθεσμο λόγω του ότι έχουν χρώμα ξεπουλήματος
οι συμφωνίες.
Ο Ένας βράχος έτοιμος λοιπόν και πέφτουμε πάνω του εδώ και μήνες με χίλια χιλιόμετρα.

Στον αντίποδα έχουμε μια λύση που λέγεται δραχμή με κάποια γνωστά οφέλη όπως την υποτίμησή της,
την αύξηση των εξαγωγών κτλ.
Με το φτωχό μου το μυαλό όμως ξέρω ότι η οικονομία δεν είναι από την αρχή νούμερα αλλά καταλήγεις
σε αυτά.
Τα προβλήματα που θα προκύψουν αμέσως με την δραχμή σε καύσιμα,φάρμακα κτλ δεν λύνονται
πρωτίστως με οικονομικούς χειρισμούς αλλά με πολιτικούς.Πες ότι γυρνάμε στην δραχμή και είμαστε
αποφασισμένοι να το παλέψουμε, αρκεί στην αρχή να βρούμε δυο τρεις συμμάχους-θηρία να μας υποστηρίξουν.
Ποιους;
Τους Ρώσους; τους Κινέζους; τους Αμερικάνους; ποιους να βρούμε που να μην τα έχουμε κάνει σκ@@τα
την τελευταία δεκαετία!!!
Πως να κάνεις φυσιοθεραπεία στην τραυματισμένη χώρα όταν δεν έχεις κρατήσει ούτε ένα ''μπαστούνι'' για ώρα ανάγκης;

Τον Ρώσο τον κοροϊδέψαμε με τον αγωγό και συνεχίζουμε.Αν δεν υπήρχε το ομόδοξο και μια ''παράδοση'' στις σχέσεις
δεν ξέρω και εγώ πως θα είμαστε πλέον.
Ο Κινέζος ήρθε αλλά τον σνομπάραμε κανονικά.Έλα μωρέ τώρα αυτοί είναι μακριά κτλ..Αν και βέβαια αυτά ήταν
προφάσεις,τα στόπ ήρθαν από έξω μη τυχόν και έχει μεγάλο πάτημα η Κίνα στην Ευρώπη.
Ακόμη και τον Αμερικάνο που είμαστε και σύμμαχη χώρα στο Νάτο και του έχουμε και βάση για να τα κάνει
μπουρδέλο στη γειτονιά,ακόμη και αυτόν τον έχουμε χάσει με την αριστοτεχνική εξωτερική πολιτική των ''μηδενικών'' συμμάχων...

Οπότε έτοιμος και ο άλλος βράχος με το όνομα δραχμή που έτσι και τον πλησιάσουμε απροετοίμαστοι όπως είμαστε
θα μας κάνει τα ίδια με τον μνημονιόβραχο..

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον τον ρόλο του περιστεριού να τον κάνει καμιά Ιταλία η καμιά Ισπανία τουλάχιστον...
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Re: ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ

Δημοσίευση από Illuminus » Σάβ 30 Ιουν 2012, 20:37

- Σωστά: "κυρίαρχος"

- Αποκρατικοποιήσεις = Ιδιωτικοποιήσεις - Γιατί παίζουμε με τις λέξεις;

- Οι ιδιωτικοποιήσεις δε γίνονται για όφελος του λαού (Αν είναι δυνατόν...)

- Τον Ρώσο τον κοροϊδέψαΝΕ όχι -ΜΕ και νομίζω ότι το ξέρει πολύ καλά αυτό... Πατήσανε πόδι θα έλεγα, όχι κοροϊδέψανε.

- Οι Κινέζοι και άλλοι 'επενδυτές' δε χρειαζόταν να έρθουν. Επειδή έχουμε ανίκανους στην εξουσία δε σημαίνει ότι πρέπει να πουλήσουμε τα λιμάνια, ούτε τη ΔΕΗ, ούτε την ΕΥΔΑΠ...

- Ο Αμερικάνος τη δουλειά του θα την κάνει. Το πρόβλημά του που είναι δε βλέπω... Και ο Ομπάμα μες στην τρελή χαρά είναι. Ίσα-ίσα που βιάζεται κιόλας για τις εξελίξεις (που περιμένει).

- Δεν είμαστε σύμμαχη χώρα, είμαστε υπηρέτες

- Η δραχμή δε χρειάζεται να υποτιμηθεί (με τους ανάλογους πολιτικούς χειρισμούς που λέει)

- Το "μπαστούνι" πάνω απ' όλους μία οντότητα μπορεί να το δημιουργήσει και να το χρησιμοποιήσει στον απόλυτο βαθμό του: Οι "κυρίαρχοι" που είπαμε πιο πάνω

- Ο άλλος βράχος δε λέγεται μόνο δραχμή, έχετε λίγη φαντασία: Τραπεζική ένωση, πολιτική ένωση, λιτότητα, πόλεμοι, οικονομικές ζώνες, αυτοκτονίες... Η ζωή είναι ωραία, μη τη βλέπετε 'μονόφθαλμα'.
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 30 Ιουν 2012, 21:04

Illuminus έγραψε:- Αποκρατικοποιήσεις = Ιδιωτικοποιήσεις - Γιατί παίζουμε με τις λέξεις;
μα δεν έπαιξα :dunno:
Illuminus έγραψε:- Οι ιδιωτικοποιήσεις δε γίνονται για όφελος του λαού (Αν είναι δυνατόν...)
συζητήσιμο αναλόγως το τι και το πως και το πόσα και για πόσο..
Illuminus έγραψε:- Τον Ρώσο τον κοροϊδέψαΝΕ όχι -ΜΕ και νομίζω ότι το ξέρει πολύ καλά αυτό... Πατήσανε πόδι θα έλεγα, όχι κοροϊδέψανε.
τους ψιφήσαμΕ
Illuminus έγραψε:- Οι Κινέζοι και άλλοι 'επενδυτές' δε χρειαζόταν να έρθουν. Επειδή έχουμε ανίκανους στην εξουσία δε σημαίνει ότι πρέπει να πουλήσουμε τα λιμάνια, ούτε τη ΔΕΗ, ούτε την ΕΥΔΑΠ...
επένδυση δεν είναι μόνο το να ξε- πουλήσεις κάτι
Illuminus έγραψε:- Ο Αμερικάνος τη δουλειά του θα την κάνει. Το πρόβλημά του που είναι δε βλέπω... Και ο Ομπάμα μες στην τρελή χαρά είναι. Ίσα-ίσα που βιάζεται κιόλας για τις εξελίξεις (που περιμένει).

- Δεν είμαστε σύμμαχη χώρα, είμαστε υπηρέτες

είπα εγώ ότι ο Αμερικάνος έχει πρόβλημα;
καταντήσαμε υπηρέτες και ακόμη και έτσι δεν είμασταν άξιοι ούτε για τα ψίχουλα από το τραπέζι του αφέντη να πάρουμε...
Illuminus έγραψε:- Η δραχμή δε χρειάζεται να υποτιμηθεί (με τους ανάλογους πολιτικούς χειρισμούς που λέει)
τουλάχιστον έχεις την δυνατότητα
Illuminus έγραψε:- Ο άλλος βράχος δε λέγεται μόνο δραχμή, έχετε λίγη φαντασία: Τραπεζική ένωση, πολιτική ένωση, λιτότητα, πόλεμοι, οικονομικές ζώνες, αυτοκτονίες... Η ζωή είναι ωραία, μη τη βλέπετε 'μονόφθαλμα'.
μονόφθαλμο η κοντόφθαλμο δεν με λες,ειδικά στα θέματα που αναφέρεις..
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Κυρ 01 Ιούλ 2012, 00:18

εστωσαν δυο χρεωκοπιες, η μια η μνημονιακη θα επελθει σε λιγο καιρο χωρις να μας εχει μεινει τιποτα απο εθνικο πλουτο...αφου θα εχουμε ξεπουλησει γην και υδωρ[το υδωρ ισως να χαθει και κυριολεκτικα]...η αλλη χρεωκοπια θα ηταν ισως πιο αμεση και ατσαλη [αυτο φοηθηκαν οι παππουδες και ψηφησαν σαμαρα για να μην επανελθωσιν οι κομμουνισται]...με δραχμη και υποτιμηση[βεβαια για να γινουμε ανταγωνιστικοι λογω υποτιμησης θα πρεπει πρωτα να παραξουμε κατι...εστω οδοντογλυφιδες για φαφουτηδες...κατι ρε παιδι μου-τωρα που αυτοευνουχηστηκαμε παραγωγικως ελεω αριστερο(α)δεξιων πολιτικων,αντε γεια...θελει δουλεια πολλη για να γυρισει ο ηλιος--οχι ο πρασσινος Θεε μου]

οσο για τα ξεπουληματα, η γιαγια μου υπεργηρη ουσα δεν μπορουσε να αξιοποιησει το κτημα του προπαππου οσο παλιοτερα...ποτέ ομως δεν το πουλησε ....βρηκε τροπο χωρις να εχει τελειωσει την πρωτη δημοτικου, ωστε καθε λιγους μηνες να μπαινει ενας τενεκες γαλα ή μια λατα γιαουρτι ή τυρακι στο σπιτι για να τρωνε κατι τα μωρα...εδω καμια προνοια για τα αγενητα...ουτε αξιοποιηση ουτε κινητρα...μονο χαρακιρι...

ε ρε και να ακουσω φοβικο παλιογερο σαμαρικο παλαιοδεξιο να με καλει ως νεολαιος που ειμαι να ξανακατεβω να κουτουληθω με μπασκινες επειδη θα κοπουν συνταξεις...βασει μνημονιου απο σεπτεμβρη[και πολυ βαζω...]

φυλάκια
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Απάντηση