Περι ανέργων και υδάτων

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Holy
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Φύλο: Άνδρας

Περι ανέργων και υδάτων

Δημοσίευση από Holy » Σάβ 26 Μαρ 2011, 05:06

Καλημέρα σας. Είμαι ο HOLY. Είμαι 27 χρονών είμαι απόφοιτος ιδιωτικού ΙΕΚ και είμαι κάτοχος Bachelor στην πληροφορική με ειδικότητα τεχνικός δικτύων. Γνωρίζω την AreLa εδώ και ενάμισι χρόνο και έχω να πω ότι είναι ένα αξιόλογο άτομο το οποίο σα μητέρα μας, αδερφή μας όπως τη βλέπει ο καθένας, παλεύει ακατάπαυστα να ανοίξει τα μάτια σε πολλούς από εμάς. Γι’αυτό και την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που μου δίνει φωνή σε αυτή τη μικρή γωνιά που λέγεται “Ιδεογραφήματα”.

Είμαι ένας ακόμα, άνεργος πολίτης που δε μπορεί να βλέπει τη μάνα του στα 60 να δουλεύει στα σπίτια για το μεροκάματο και τον πατέρα του να πληρώνεται ακόμα έναντι της σύνταξης του και να μην μπορεί να συνεισφέρει στο σπίτι του. Δε συζητώ για το θέμα γάμου και οικογένειας μιας και αυτό είναι πλέον μακρινό όνειρο...

Όπως και εσείς έχετε καταλάβει ζούμε σε δυσοίωνους καιρούς και νιώθω απογοητευμένος και αηδιασμένος από το άθλιο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα το οποίο οι προπάτορες μας ενστερνίστηκαν ώστε να βολευτούν οι ίδιοι και τα τέκνα τους. Δεν φταίνε εντελώς γιατί και οι ίδιοι πλανεύτηκαν από περίτεχνα ρητορικά λόγια τα οποία μιλούσαν για ελευθερία,ισότητα,σεβασμό στον πολίτη και τα δικαιώματα του,κοινοκτημοσύνη, δωρεάν παιδεία για όλους, δικαιοσύνη,οικονομική ευμάρεια, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης,ισότιμο δικαίωμα στην υγεία, κοινωνική ασφάλιση και πολλά άλλα που αν κάτσω και τα απαριθμήσω θα γράφω για μέρες.

Όμως. Ας μιλήσω ποιο ειδικά για την περίπτωσή μου...
Μόλις πριν από ενάμισι μήνα ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία και όπως είναι φυσικό όντας αποκομμένος για εννέα ολόκληρους μήνες από το πολιτικό μου βίο (και φυσικά από τη μιζέρια της τηλεόρασης) δημιούργησα την ψευδαίσθηση στο νου μου πως τελειώνοντας το στρατό θα άνοιγαν νέες πόρτες στη ζωή μου.

Νόμιζα ότι ο στρατός δε θα μου ήταν πλέον εμπόδιο για τη εργασιακή μου σταδιοδρομία.
Εδώ και ενάμισι μήνα όμως που εισήλθα στον άθλο της αναζήτησης εργασίας...Διαπίστωσα πως στον κλάδο μου, όλοι ζητούν προϋπηρεσία τουλάχιστον τριών ετών...Εδώ γεννιέται η εξής εύλογη απορία...Πως θα μπορέσω να αποκτήσω αυτή την πολυπόθητη προϋπηρεσία αν δεν μπορώ να εργαστώ σαν απόφοιτος για κάποιον εργοδότη???

Πήγα σε αρκετές συνεντεύξεις και το συμπέρασμα ήταν το ίδιο... Μηδέν εις το πηλίκον. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι έτσι είναι το σύστημα...Τα μέσα ωστόσο πάντα τα καταφέρνουν. Και εμείς σα ^^@λ@ΚΕ$ ψάχνουμε για δουλειά στις αγγελίες...

Συζήτησα με αρκετά παιδιά τα οποία μάλιστα είχαν αξιοζήλευτα προσόντα. Πολύ υψηλότερα από τα δικά μου όπως μπορείτε να φανταστείτε. Νέους και νέες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά οι οποίοι νιώθουν το ίδιο απογοητευμένοι μ’ εμένα. Τα προσόντα τους δυστυχώς είναι πολύ υψηλά για τις εργασιακές απαιτήσεις των εργοδοτών τους...Ο μόνος δρόμος γι’ αυτούς είναι το εξωτερικό... Υπάρχει κρίση και εκεί δε λέω αλλά τουλάχιστον υπάρχει ένα ψήγμα αξιοκρατίας...
και με λίγη υπομονή αρκετοί τα φέρνουν βόλτα... Γιατί όμως να φτάσω στο σημείο να γίνω μετανάστης για να ζήσω? Γιατί θα πρέπει να αποχωριστώ την οικογένεια μου, τους φίλους μου και τον τόπο στον οποίο μεγάλωσα και αγάπησα σαν πατρίδα? Γιατί αυτή η πατρίδα να τρώει μια ζωή τα παιδιά της?

Λοιπόν...Ως εδώ και μη παρέκει! Κοινώς ο κόμπος έφθασε στο χτένι... Έχω φθάσει σε μία κρίσιμη καμπή της ζωής μου και δεν μπορώ να βλέπω τα όνειρα μου να καταστρέφονται! Και δε μιλάω μόνο ως ο εαυτός μου αλλά θέλω να εκπροσωπήσω όλους τους νέους της γενιάς μου οι οποίοι χάνουν τα όνειρα τους και τις ελπίδες μα κυρίως την ελευθερία τους.

Θέλω να αναφερθώ επίσης και στους γραβατοφορεμένους golden boys των διεθνών lobbies όπως επίσης και τα τσιράκια τους (κάποια από αυτά μπορεί να διαβάζουν και το forum) και τα αφεντικά τους...Γι’ αυτό θα απευθυνθώ σε πρώτο πρόσωπο και θα πω τα εξής:

Πάρτε το χαμπάρι “κύριοι”... (Σε εισαγωγικά το κύριοι γιατί μόνο αυτό δεν είστε)
Επειδή, θέλετε δε θέλετε, το παρόν ανήκει σε εμάς όπως και το μέλλον στα παιδιά μας...
Είστε το παρελθόν...Και θα παραμείνετε στο παρελθόν εκτός και αν καταφέρετε να κάνετε και τη γενιά μου σα τα μούτρα σας...Και πιστέψτε το δε θα το καταφέρετε...

Γιατί “κύριοι” δεν είμαστε ηλίθιοι. Κρύβουμε μεγάλη οργή μέσα μας για αυτή τη σαπίλα στην οποία μας αναγκάσατε να ζούμε.
Κατανοούμε πλήρως πόσο πολύ προσπαθείτε από τα παιδικά μας χρόνια να μας μετατρέψετε σε μία ομογενοποιημένη εύπλαστη μάζα μέσω κοινής “παιδείας” και “εργασιακής” εκπαίδευσης. Ο μόνος σας στόχος φυσικά είναι να μας κάνετε δουλικά σας ώστε να απομυζήσετε ολοένα και μεγαλύτερο κέρδος από εμάς.
Γι’αυτό το λόγο εσείς:
Εδώ και δεκαετίες, καταστρέφετε την παιδεία μας, τη θρησκεία μας και την εθνική μας ταυτότητα.
Και δε μιλώ μόνο για τους Έλληνες. Παντού συμβαίνει αυτό. Δε σέβεστε ούτε καν τα δικαιώματα μας. Ίσα, ίσα στερείτε ακόμα και αυτά που οι γονείς μας και οι παππούδες μας μας απόκτησαν μέσω των δικών τους αιματοβαμμένων αγώνων.
Δημιουργείτε καθημερινά πλαστά ινδάλματα και ιδανικά.
Μας κάνετε συνεχή πλύση εγκεφάλου μέσω της τρομολιαγνίας-τρομοκρατίας των ΜΜΕ. Μας αποβλακώνετε συνεχώς μέσω show biz εκπομπών και ηλίθιων σήριαλ....
Παραχαράζετε την ιστορία μας.

Προσπαθείτε να μας εντάξετε σε μια “Νέα Τάξη Πραγμάτων” όπου σαν ολοκαίνουργια ρομποτάκια θα συντελούμε στο έργο των ρομπότ πατεράδων μας και θα παίζουμε ξανά στους ίδιους ρόλους...

Κοινώς Θέλετε:

Να μην έχουμε πραγματικά όνειρα...Και αν έχουμε να τα εξαϋλώνετε και αυτά...
Να μην έχουμε εθνική συνείδηση...
Να μην έχουμε εθνική-οικονομική ανεξαρτησία και αυτοδυναμία.
Να είμαστε οικονομικά και νομικά υπόχρεοι σε εσάς άρα και υποχείριο σας.
Να μην μπορούμε να ασκήσουμε αυτοβούλως εξωτερική πολιτική ώστε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας.
Να ζούμε σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας.
Να δημιουργείτε κοινωνικές πολώσεις και εμφύλιο αλληλοσπαραγμό.
Να συνεχίσουμε να ψηφίζουμε σαν ζόμπι το ίδιο κόμμα...(Τα πλαστά ιδανικά που λέγαμε...)
Να φιλάμε κατουρημένες ποδιές προκειμένου να μπούμε στο δημόσιο (ρουσφέτι δλδ)...και να γίνουμε ουσιαστικά κομματόσκυλα και χαφιέδες...συντηρώντας έτσι το άθλιο σύστημα σας.
Να γίνουμε ένας αποβλακωμένος, εξαθλιωμένος και άβουλος λαός ο οποίος διοικείται από αρχιλαμόγια και δωσίλογους.

Με αυτούς και άλλους τόσους αναρίθμητους τρόπους κρατάτε τα σκήπτρα της παγκόσμιας εξουσίας τόσους αιώνες...Πατήσατε ακόμα και πάνω από τη Γαλλική, Αμερικανική και Ρωσική επανάσταση. Και προκειμένου να μην χάσετε την εξουσία σας... Διαστρεβλώσατε τους αγώνες και τα ιδανικά και αυτών των λαών όπως φυσικά και άλλων...

Να ξέρετε λοιπόν πως παίξατε και χάσατε. Μία νέα παγκόσμια επανάσταση βρίσκεται στα σπάργανα...Ήδη χιλιάδες φοιτητές εξεγέρθηκαν πριν από λίγους μήνες στη Αγγλία για τα δίδακτρα των πανεπιστημίων, άνεργοι και εξαθλιωμένοι πολίτες του αραβικού κόσμου ξεκίνησαν την επανάσταση τους απέναντι στο δικτατορικό ζυγό που τους καταδυνάστευε τόσα χρόνια...
Ήρθε λοιπόν ο καιρός να εξεγερθούμε και εμείς. Δεν περιμένω τίποτα φυσικά από τους βολεμένους γιατί αυτοί θα χαθούν στο ρου της ιστορίας... Εμείς η νέα γενιά μπορούμε να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στη ιστορία... Γιατί εμείς μόνο μπορούμε να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε όλοι μαζί σαν ΕΝΑ το δικαίωμα μας στη ζωή και στην ελευθερία.

Γι’αυτό:
Κλείστε τις τηλεοράσεις σας και βγείτε έξω... Συγκεντρωθείτε. Διαδώστε το μήνυμα μου και στους φίλους σας. Οργανωθείτε. Βγείτε στις πλατείες, στους δρόμους και διαδηλώστε. Η διαμαρτυρία συνταγματικό μας δικαιώματα. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό. Και επιτέλους δώστε δύναμη στα μικρά κόμματα και μαυρίστε τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας...Τόσο καιρό πρέπει όλοι να έχουμε καταλάβει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι 2 όψεις του ιδίου νομίσματος...Ρωτήστε και την ArEla.

Υστερόγραφο: (Σόρρυ για το τεράστιο κείμενο)
Δεν είμαι τρομοκράτης (αν και μπορεί να κατηγορηθώ και γι'αυτό) ούτε είχα σκοπό να δημιουργήσω κάποιο πολιτικό μανιφέστο. Εξ’ άλλου οι παρατάξεις και τα κόμματα έχουν δημιουργηθεί για να διχάζουν το λαό. Μην ξεχνάτε πως το “Divide et impera” “Διαίρει και βασίλευε” του Ιούλιου Καίσαρα είναι πάγια τακτική αυτών που θέλουν να μας κυριεύουν.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Περι ανέργων και υδάτων

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 26 Μαρ 2011, 09:31

Xαίρομαι πάρα πολύ που επανέκαμψες Χόλι μου :xara: και καλός πολίτης, αλλά έριξες μια τσιμπιά, έναν πόνο στην καρδούλα μου πρωϊνιάτικα με τα γραφόμενά σου...

Θέλω να το βάλω στα προτεινόμενα αυτό το ποστ σου, ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της προβληματισμένης και βάναυσα και άδικα χτυπημένης γενιάς σου, που κλαδεύτηκαν άγρια κι απάνθρωπα τα φτερά της πριν ξεκινήσει το πέταγμά της... και θα το βάλω (αν δεν αξιωθεί κανάς άλλος...)

Βέβαια δεν είναι μονο η γενιά σου που αδικείται, όλες οι γενιές τρώνε επίθεση βαριά και βαθιά... η αδικία φαντάζει απλά κάπως πιο άγρια για σας όμως, στο βαθμό που δεν προλάβατε καν να απογειωθείτε, να κάνετε επιλογές... Να υποστείτε μοναχά συνέπειες των δικών σας λαθών... τρώτε μια "τιμωρία", χωρίς να έχετε διαπράξει καν "αδίκημα".

Ουδέν κακόν αμιγές καλούς λέγαν οι πάνσοφοι...(τελικά ΗΤΑΝ πάνσοφοι οι πρόγονοι και δεν ξέρω αν, πόσοι και πόσο στεκόμαστε αντάξιοί τους...)

Το κακό είναι αυτό που τόσο γλαφυρά περιγράφεις... το καλό είναι ότι μοιάζει αυτή η ανείπωτη και πολυεπίπεδη δοκιμασία που βιώνετε στον πλανήτη σήμερα (επειδή έτσι το θέλησαν κάποια καθάρματα), να έχει ατσαλώσει τον ψυχισμό σας με έναν διαφορετικό σιωπηλό μέχρι στιγμής τρόπο που μοιάζει με απονεύρωση αλλά δεν είναι. Σας έχει προσδώσει και επιγνώσεις που κακά τα ψέματα, η δικιά μου γενιά στο σύνολό της, δεν πλησίαζε καν. Υπήρχαν οι "κουλτουριάρηδες" της αριστεράς (η οποία καμία σχέση δεν έχει βέβαια με τη σημερινή) αλλά κι αυτοί, παρά την "κουλτούρα" που κοτσάριζαν πάνω τους ως σήμα κατατεθέν τους, ήταν μονομερείς, και περιχαρακωμένοι-κολυμπώντας στα τελματωμένα υγρά της ιδεολογική σαλαμούρας τους, την οποία προσκυνούσαν (και προσκυνούν ακόμα αρκετοί) πιστεύοντας πως είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ...

Στα εύκολα ποτέ και τίποτα δεν εξελίχθηκε και δεν βελτιώθηκε.
O Oυγκώ έλεγε "Η αντιξοότητα κάνει τους άντρες, η ευημερία τα τέρατα"

Κρατάμε αυτό και προχωράμε. Το φως είναι διάχυτο και διαθέσιμο σε όλους...Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε ακούραστα, παρά το γεγονός ότι μας φαίνεται μακρυνή κι απρόσιτη η έξοδος απ'αυτό το τούνελ...
Τίποτα δεν πάει χαμένο φίλε μου...

Ξέρω ότι σήμερα θα ακούμε πια Λοϊζο, σε διαφορετική, πληρέστερη διάσταση...
Όπως του πρέπει. Είχε απίστευτο Φως αυτός ο άνθρωπος.

Αφιερωμένα σε όλους... :rose:

.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 26 Μαρ 2011, 09:41

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 26 Μαρ 2011, 10:09

Γειά σου Holy γραφεις φανταστικά και συμφωνώ μαζί σου.

Αν ερχόταν ο Μεφιστοφελής όπως στο Φαουστ και μου πρότεινε να με γυρίσει χρόνια πίσω και να γίνω και πάλι 20 χρονών θα του έλεγα

"Να λειπει το βύσινο" :woot:

Η δική μας γενιά των σημερινών σαραντάρηδων + είχε ευκαιρίες και χάρηκε τα .........νιάτα της.

Συνέχισα το νήμα με τα golden boys που είχες ξεκινήσει και τώρα συνεχίζω τη συζήτηση και εδώ.

Το άνεργο golden boy που ανέφερες και όλοι αυτοί της εργατικής αριστοκρατίας που απολύονται βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από εσένα γιατί βλέπουν όλο τον κόσμο τους να καταρρέει. Όπως έλεγε εκείνος στο Χαρδαβέλα.
απολάμβανα της "φιλίας" εκλεκτών προσωπικοτήτων της ελληνικής
οικονομικής ελίτ! Ήμουν ένα κλασσικό "golden boy" και ήμουν περήφανος
για αυτό! Ο ηλίθιος!!!
Πρόκειται για λυκοφιλίες με ένα ιερατείο που αποδέχεται τον ανώτερο υπάλληλο μόνο και μόνο επειδή κατέχει αυτή τη θέση. Εξω από τη θέση τον βλέπει σαν σκουπίδι.
Και λόγω της φιλίας με την οικονομική ΕΛΙΤ ο ηλίθιος αποδέχτηκε και τη νοοτροπία τους. Το νεοφιλελεύθερο δόγμα ενός τρισάθλιου ιερτείου.
Την αποζημίωση από την προηγούμενη δουλειά, συμφωνήσαμε με την σύζυγό
μου να την κρατήσουμε για να συνεχίσουν τα δύο παιδιά μας να φοιτούν στο
"ακριβότερο σχολείο της Ελλάδας", εκεί που πηγαίνουν όλα τα παιδιά "των
λίγων και εκλεκτών".

Δεν είναι μόνο ηλίθιος είναι και αμετανόητος. Εκεί ζαγαράκι των πλουσίων. Στέλνουν τα παιδιά στο ιδιωτικό για να κάνουν παρέα με την ΕΛΙΤ και να αποκτήσουν το λεγόμενο "κοινωνικό κεφάλαιο" αλλά τα παιδιά ενός ανέργου golden boy αντί για κοινωνικό κεφάλαιο θα αποκτήσουν κοινωνικά κόμπλεξ από τις πολλές κοινωνικές σφαλιάρες που θα φάνε.

Εσύ ξέρεις που βαδίζεις, ξέρεις ποιός τι φταίει και πολεμάς ενάντια σε αυτό που φταίει.

Είμαι μαζί σου. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι μαζί σου.

Αλλά δεν είναι μόνο τα κόμματα που δημιουργούν στεγανά μεταξύ των ανθρώπων και τους διαχωρίζουν.
Είναι και οι επαγγελματικές κατηγορίες. Μέσω αυτών προσπαθούν να διαχωρίσουν τον κόσμο για να τώει ο ένας τον άλλο. Μέσω αυτών των κατηγοριών δημιουργούν στερεότυπα. Εκεί η πλειοψηφία τσιμπάει πολύ περισσότερο και τρώει τη φόλα πιό εύκολα.

Από το διαχωρισμό σε πασόκους και νεοδημοκράτες περάσαμε σε ένα πιό λεπτομερή διαχωρισμό σε κατηγορίες και υποκατηγορίες, σε ένα κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού.

Η αρχή έγινε ένα χρόνο πριν όταν βγήκε ο καφρο - Βέλλιος με το τσιμπούκι και έλεγε ότι πρέπει οι Δημόσιοι Υπάλληλοι να απολυθούν και ν αρθεί η μονιμότητα για να διώχνονται με συνοπτικές διαδικασίες. Ακολούθησαν και άλλοι πληρωμένοι κάφροι να λένε τα ίδια. Αλλά μετά κάθε φορά που έβγαινα στο δρόμο και συναντούσα κάποιο γνωστό από τα παλιά είχα την εντύπωση ότι είχε καταπιεί το Βέλλιο μαζί με το τσιμπούκι. Ξαφνικά ο κόσμος γέμισε με Βέλλιους που εβριζαν όποιον ήταν δημόσιος υπάλληλος.
Υστερα ακολούθησε λάσπη σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες μέχρι που δεν έμεινε ούτε μία αλάσπωτη.
Ούτε καν οι άνεργοι και σε αυτούς έπεσε λάσπη ότι είναι τεμπέληδες.
Και σε όλο τον ελληνικό λαό ότι είναι τεμπέληδες χωρίς καμία εξαίρεση.

Γι αυτό είτε κάποιος είναι άνεργος είτε εργαζόμενος των 700 Ευρώ είτε ακόμα και πιό "υψηλόμισθος" των 1500 Ευρώ πρέπει να γίνει συνείδηση ότι ανήκουν στην ίδια τάξη και δεν υπάρχουν κατηγορίες.

Όπως βλέπεις με το νήμα που ανέβασες για το άνεργο "golden boy" ούτε αυτά δεν εξαιρούνται. Μόνο που μέσα στην υψηλή τους ηλιθιότητα παραπλανήθηκαν να κατατάξουν τον εαυτό τους σε μία αριστοκρατία, να ασπαστούν ένα δόγμα για να πέσουν και κείνοι μέσα στο λάκο που έσκαβαν για τους άλλους που πίστευαν ότι παίζουν στη Β Εθνική. Πήραν το μέρος της πλουτοκρατίας και πλήρωσαν το τίμημα ακριβά.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 26 Μαρ 2011, 10:20

Η παγκόσμια επανάσταση έχει αρχίσει.

Και εδώ έχει βγεί πολύς κόσμος στο δρόμο αλλά ο ΓΑΠ είναι γερά κατσικωμένος και τον υποστηρίζουν και οι ξένοι. Που θα βρούν άλλωστε τόσο δουλοπρεπή πρωθυπουργό?

Ας μην ξεχνάμε και τα κραξίματα.

Καθε μέρα βγαίνει δελτίο κραξίματος όπως βγαίνει δελτίο καιρού.

Ήρθε άνοιξη και ο ουρανός βρέχει νεράντζια, γιαούρτια, αυγά. Αφού υποβαθμίζουν πορείες με 400.000 κόσμο στο δρόμο και τις λένε 3 κι ο κούκος, τα νεράτζια τα αυγά και τα γιαούρτια που θα φάνε στη μούρη δεν θα τα υποβαθμίσουν, ούτε το κράξιμο.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 26 Μαρ 2011, 10:35

Και ένα του Λοιζου από εμένα.

Τα περισσότερα πλάνα είναι δικά μου από διαδηλώσεις.

Προσοχή στον τρομερό τύπο με την κρεμάλα στο τέλος του βίντεο.

Ο Λοιζος δίνει αισιόδοξα μηνύματα αν και ο στοιχουργός σε αυτό ήταν ο Φώντας Λάδης.

Και εδώ ένα τραγούδι με τίτλο "ο άνεργος" οι στίχοι είναι μία περίληψη σε όσα λέει ο Holy

Τιμή και δόξα στο Σύντροφο Μάνο Λοιζο
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Κυρ 27 Μαρ 2011, 21:15

holy, ευγε φιλτατε για τες σταρατες κουβεντες :urock:

μην ζητας συγγνωμη για την εκταση του κειμενου σου
μια χαρα ειναι, δεν ειναι τεραστια η εκταση του ...
το κειμενο σου ειναι τεραστιο σε νοημα και ουσια...
οταν η αληθεια λεγεται και διατυμπανιζεται πλεον τοσο
απλα και τσεκουρατα...αγαπητε ναι ισως ειναι ωρα
για αλλαγη σελιδας
για ελεγχο επιτελους στα υγιη αντανακλαστικα της κοινωνιας
ή μηπως ακομα τρωμε απο το λιπος μας οπως αρεσκονται
να λενε για την Ελλαδα οι διεθνεις οικοι του μεγαλου και ερεβωδους κεφαλαιου
{η Ελλαδα εχει ακομα πολυ λιπος να καψει....}---εδω κοντευει να γραμμωσει κι ο
τζιμης πανουσης κι αυτοι λενε για λιπακια :freak: :angel: :wink:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Mariam
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από Mariam » Τετ 30 Μαρ 2011, 13:24

καλά τα λες, μπράβο σου...στο ίδιο καζάνι βράζουμε..
Αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα (ορατοί και μη) σκοτώνει τα όνειρα των νέων..έχουν βαλθεί
να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Ο Καιρός γαρ εγγύς όμως!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 30 Μαρ 2011, 20:19

Εχουμε και μια κοπελιά με παρόμοιο νικ, ονόματι marian... Αρχικά νόμιζα ότι ήσουν εκείνη και θα'λεγα "καλώς μας ξανάρθες γιατί έλειψες"... Μετά είδα τον αριθμό των ποστς σου, και διαπιστώνω ότι είναι το πρώτο σου... Λογικό, αφού είσαι η Mariam

Kαλώς μας ήρθες, λοιπόν Mariam :welcome:

Κάνε ένα κλικ στο περιστρεφόμενο welcome (ψηλά στην κεντρική σελίδα) αν δεν το έκανες ήδη, και καλή συνέχεια :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Τετ 30 Μαρ 2011, 21:38

Εδώ είμαι και γω :)
Σας διαβαζα οποτε μπορούσα...αλλά..σημερα που εχω χρόνο εχω λιώσει στα video :xara: :kanapes: :pizza: :beer:
Ποοοοοολύ υλικόοοοο
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 30 Μαρ 2011, 22:03

marian έγραψε:Εδώ είμαι και γω :)
Σας διαβαζα οποτε μπορούσα...αλλά..σημερα που εχω χρόνο εχω λιώσει στα video :xara: :kanapes: :pizza: :beer:
Ποοοοοολύ υλικόοοοο
Ξέρω πως θα μας φέρεις καλό πράμα εσύ! :ups:

Και έλειψες όπως είπα και πιο πάνω...

Ουυυυχ... θα'χω πρόβλημα να ξεχωρίζω ποια είναι ποια. :nuts:
Μήπως θέλει κάποια απ'τις δυο να αλλάξει λίγο το νικ έστω και με ένα διακριτικό που να σας ξεχωρίζει καλά; Αν ναι, πείτε μου το, είμαι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε αλλαγές.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Joy

Δημοσίευση από Joy » Τετ 30 Μαρ 2011, 22:22

Τα δικά σας video βλέπω σήμερα και εχει πραγματικά πολύ υλικό :shock:
Εχω και κάτι που βρήκα, είναι ολίγον τι on-off topic για εκει που το υπολογίζω αλλά δεν νομίζω να πειράζει.
Ουυυυχ... θα'χω πρόβλημα να ξεχωρίζω ποια είναι ποια. :nuts:
Μήπως θέλει κάποια απ'τις δυο να αλλάξει λίγο το νικ έστω και με ένα διακριτικό που να σας ξεχωρίζει καλά; Αν ναι, πείτε μου το, είμαι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε αλλαγές.
Δεν έχω πρόβλημα αλλαξέ το εντελώς, βάλε με Joy και είναι μιά χαρά :D
L'état, c'est moi
Άβαταρ μέλους
LoLitA

Δημοσίευση από LoLitA » Τετ 30 Μαρ 2011, 22:42

Θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα παιδιά, γράφεις φανταστικά Holy. Το πρόβλημά σου είναι πρόβλημα πολλών ανθρώπων και σίγουρα συμπάσχουν πολλοί μαζί σου. Θα σου πρότεινα να το δημοσιοποιήσεις και σε κάποια blog ευρείας κυκλοφορίας.
Για να αποκτήσεις προυπηρεσία και να βρεις δουλειά, δυστυχώς οι καιροί είναι τόσο δύσκολοι που ό,τι και να σου πει κάποιος τίποτα δεν είναι σίγουρο πια.
Ξέρω παιδιά με πτυχία και διδακτορικά που δουλεύουνε σε καφετέριες απλά γιατί δε βρίσκουνε κάτι άλλο.
Κάνε ό,τι μπορείς από σεμινάρια, πρακτικές, και σπουδές όσο ψάχνεις να βρεις κάτι. Στο μεταξύ μπορεί να ανοίξει κάτι για ανέργους (να είσαι σίγουρα γραμμένος στο ταμείο ανεργίας) και αν ευαρεστηθούν
αυτοί που μας κυβερνάνε μπορεί να ανοίξει κάτι και για τους ανέργους...
Γενικά πάντως δε ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.... :conf:
“Bravery is believing in yourself, and that thing nobody can teach you.”
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 30 Μαρ 2011, 23:02

Joy έγραψε:Δεν έχω πρόβλημα αλλαξέ το εντελώς, βάλε με Joy και είναι μιά χαρά :D
Έγινε! :xara: :xara:
Joy έγραψε:Εχω και κάτι που βρήκα, είναι ολίγον τι on-off topic για εκει που το υπολογίζω αλλά δεν νομίζω να πειράζει.
Βαλ'το όπου θες! :thumb: :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Τετ 30 Μαρ 2011, 23:07

Γειά σου Χολυ

το δικό μου μήνυμα θα είναι αρκετά διαφορετικό από άλλων τριάντα και κάτι που οδεύουν πια στα σαράντα...

εγώ ανήκω σε εκείνους που όλα αυτά που βιώνεις εσύ τώρα τα βίωσαν ήδη, και τα πράγματα δεν άλλαξαν αργότερα, την δική μου εποχή αγγλομαθής γραμματέας αυτό που σπούδασα με τις τελευταίες οικονομίες των γονέων μου το θυμάμαι σαν και τώρα 700 χιλιάδες δραχμές στο κολλέγιο μονοετές τμήμα (μετά οι δικοί μου μείναν ρέστοι) ήταν υποτίθεται περιζήτητο.

αμ δε. ζητούσαν προυπηρεσία ή μέσον, εγώ φυσικά δεν είχα τίποτα από τα δύο.

έκανα κάτι άλλες δουλειές άσχετες, ταμίας σε σουπερ, μπέιμπισιτερ και για τρεις μήνες δίδαξα σε ένα φροντιστήριο ιδιαίτερα ύστερα με έδιωξε γιατί... η μαθήτρια που είχα εγώ ήταν η μόνη που πήρε το πτυχίο ενώ τα τμήματα του ολόκληρα απέτυχαν παταγωδώς.
σιγά μην με κράταγε.

έχω και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λοιπόν σαν καθηγητρια αγγλικών σε φροντιστήριο για τις μικρές τάξεις. δεν ξέρω αν ακόμα ισχύει αυτή η άδεια.

η απελπισία μου και η απογοήτευσή μου ήταν μεγάλη, κάτι πόλεμοι που τότε ξεκίνησαν κάτι Ιρακ και Σερβίες και σουπαμουπες, έπεσα στην περίπτωση κι εγώ, τα είδα όλα μαύρα κι άραχνα.

η δική σου εποχή είναι ίσως δυσκολότερη όχι λόγω των πολέμων και των αναταραχών και της κρίσης, αλλά λόγω του 2012 και των γεωλογικών και αστρονομικών συμβάντων που δείχνουν ότι είμαστε σε μία κρίσιμη πανανθρώπινα καμπή.

γιατί πάντα πόλεμοι και αναταραχές και κρίσεις θα υπάρχουν, αραιά και που όμως με διάστημα χιλιάδων ίσως χρόνων τέτοιες κοσμογονικές αλλαγές θα επέρχονται.

ο Κούντερα είπε η ζωή είναι αλλού, και είχε δίκιο. ζήσε τον εσωτερικό άνθρωπο πάνω από όλα. όσον αφορά γάμους και λοιπά, εγώ μέσα στις δυσκολίες παντρεύτηκα το 2001 σαν νιόπαντροι μείναμε κι οι δύο άνεργοι, όλα μας πήγαν στραβά από την υλιστική άποψη, αλλά δεν ξεχνάμε: υπάρχουν και χειρότερα.

για μένα καλύτερη ευχή πια δεν υπάρχει από το "καλά γεράματα" γιατί βλέπω τι τραβάνε οι δικοί μου οι γονείς ευτυχώς όμως έχουν ασφάλιση δηλαδή ευτυχώς μέχρι πρότινος. τώρα; τους κόβουν τα φάρμακα, τους περικόπτουν την πενιχρή σύνταξη, κι ο αδελφός μου επίσης είναι άνεργος, τρέχα γύρευε τι θα απογίνουμε αν χάσει κι ο αντρας μου την δουλειά του που κι εκεί τέτοια ακούγονται.

υπάρχουν και χειρότερα όμως. πολύ χειρότερα. και να θυμάσαι, ο Θεός δεν μας δίνει μια μάχη που δεν μπορούμε να νικήσουμε. δεν μας πάει σαν πρόβατα στην σφαγή. το καλό θα νικήσει.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 03 Απρ 2011, 02:24

+1 ακόμη.

Σχεδόν ένας μήνας στη νέα εργασία και για ακόμη μία φορά στον ΟΑΕΔ.

No money no honey.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 03 Απρ 2011, 08:53

Είμαι πάνω από ένα χρόνο εδώ στα ιδεογραφήματα και έχω γνωρίσει πολλά αξιόλογα άτομα με γνώσεις και επίπεδο.

Ειδικά ο Δημήτρης Ιων Ρωμανός και κάποτε Σταυραετός είναι ένας από αυτούς. Εκπλήσσομαι που μαθαίνω τώρα ότι βρίσκεται στο Ταμείο ανεργίας.

Βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση σήμερα όχι επειδή μαζί τα φάγαμε ούτε επειδή διορίστηκαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε επειδή φταίξαμε.

Βρισκόμαστε εδώ επειδή το Ελληνικό Κράτος δεν μπορεσε και δεν θέλησε ποτέ να αξιοποιήσει τις γνώσεις, τη νοημοσύνη, το επίπεδο των Ελλήνων και ότι θετικό μπορεί να προσφέρει ο καθένας από εμάς στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα.

Και δεν εννοώ πως θα το πρόσφερε μόνο ως Δημόσιος Υπάλληλος αλλά σκόπιμα το δημόσιο έγινε μονόδρομος.

Οι "καλές" θέσεις φυλάσσονται για τα παιδιά των λίγων και .......εκλεκτών που το προσόν τους είναι οι διασυνδέσεις και η καταγωγή από πρόγονο πλούσιο και διάσημο.

Υπήρχαν μαγαζιά, δουλειές, βιοτεχνίες επιχειρήσεις που έκλεισαν και όσοι τις έστησαν κυνηγιώνται σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και σέρνονται στο αυτόφορο μαζί με τους παιδεραστες και τους εμπόρους ναρκωτικών.

Πήγα σε πολλά δικαστήρια ως μάρτυρας για την υπόθεση χεωκοπίας της οικογενειακής μας επιχείρησης. Μια μέρα συνάντησα εκεί το Δάσκαλο που είχα στην έκτη δημοτικού. Είχε φτιάξει δικό του σχολείο αλλά βρέθηκε κατηγορούμενος για χρέη. Ήταν από τους πιό αγαπημένους δασκάλους και ήταν μεγάλη τύχη για μένα που τον είχα δάσκαλο. Τον είδα σε κακό χάλι και με πολύ κακή υγεία από το κυνηγητό.

Μια και ..............ξενύχιασα τα 40 γυρίζω πίσω και θυμάμαι πως ήταν ο κόσμος όταν πήγαινα σχολείο προσπαθώντας να απομονώσω το γεγονός ότι ήμουν παιδάκι και όλα τα έβλεπα ρόδινα.

Προσπάθησα να δω τον κόσμο τότε με τα μάτια αυτών που βρίσκονταν την εποχή εκείνη στην ηλικία των 40.

Ψάχνω να βρώ τι δουλειές έκαναν οι γονείς των φίλων μου. Θυμάμαι καλά ο ένας είχε ταβέρνάκι, ο άλλος καφενείο στη γωνία, άλλος υδραυλικός, άλλος ηλεκτρολόγος, άλλοι 3 είχαν συνεργείο φασόν, ήταν και ένας θυρωρός σε πολυκατοικία. Όλοι ζούσαν χωρίς άγχος παρόλο που δούλευαν πολύ και σαν παιδιά είμασταν ξενοιαστα. Όλοι οι παραπάνω δεν είχαν σπουδάσει αλλά ζούσαν πολύ αξιοπρεπή ζωή.
Εκαναν περιουσία που μετά την έχασαν και βρέθηκαν χρεωμένοι.

Ήταν η μοίρα μιας μεσαίας τάξης που προλεταριοποιήθηκε βίαια.

Ο Καργάκος έγραφε για τη χειρονακτική εργασία που δεν καταδεχόμαστε τάχα. Αν οι συνθήκες ήταν όπως 30 χρόνια πριν θα την καταδεχόμασταν μετά χαράς. Αλλά δεν είναι.

Η αρχή της καταστροφής ήρθε στη δεκαετία του 80 αλλά δεν μπορέσαμε να τη δούμε ούτε να την προβλέψουμε. Ήταν αργή και ύπουλη και είχαμε της αίσθηση της ευημερίας. Όταν βλέπαμε την αποτυχία και την καταστροφή του γείτονα λέγαμε ότι έφταιγε επειδή δεν δούλευε εντατικά και επειδή ήθελε να ντύνεται ωραία ή να γλεντάει που και που ή να έχει ωραίο αμάξι.
Όταν χτυπησε η αποτυχία τη δική μας πόρτα ο ένας έριχνε το φταίξιμο στον άλλο ότι ήταν τεμπέλης και δεν δούλευε καλά. Ετσι διέλυσαν οικογένειες και ρήμαξαν ζωές.

Κάθε φορά που περνάω από τα στενά της Αθήνας που μοιάζει Πόλη φάντασμα με τα κλειστά μαγαζιά και τα λουκέτα κάνω αναδρομή στο χρόνο και θυμάμαι την εποχή που τα στενά αυτά ήταν όλο ζωή. Σε τι ωφέλησε τη χώρα που είναι βομβαρδισμένο τοπίο κάθε στενό της Αθήνας?
Σε τι ωφέλησε την ανάπτυξη?

Φταίξαμε και μείς?

Ίσως............! Η παλιά γενιά.

Γιατί είδαν την αποτυχία του διπλανού σαν σπατάλη και τεμπελιά.
Όταν χτύπησε η αποτυχία τη δική τους πόρτα έρριξαν το φταίξιμο στη γυναίκα τους και η γυναίκα στον άντρα της και στα τεμπέλικα παιδιά τους και τέλος στον εαυτό τους. Κανείς δεν είπε πως φταίνε οι πολιτικές των διεστραμμένων εγκεφάλων της Κυβέρνησης.

Και να που πάτησαν τώρα και λένε αυτοί που ρήμαξαν τη χώρα εσεις φταίτε. Όλοι είσαστε κοπρίτες καλοπεράσατε και καλομάθατε.

Και μεις διαπαιδαγωγηθήκαμε στην οικογένεια να μουτζώνουμε τον εαυτό μας να βρίζουμε τα αδέρφια τον πατέρα και τη μάννα μας.
Ετσι αφήσαμε περιθώριο να μας πουν και μας τεμπέληδες και σπάταλους.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 03 Απρ 2011, 09:13

Να θυμάστε όλοι καλά ότι γι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν φταίει κανείς από εμάς που ανήκουμε στον απλό λαό.

Δεν είναι ένα ξαφνικό τσουνάμι για να τιμωρήσει του Έλληνες που τόσα χρόνια δήθεν ζούσαν σπάταλα και τώρα "τα κεφάλια μέσα"

Είναι η τελευταία πράξη του δράματος που εχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 80. Μέσα σε αυτό το δράμα γεννηθήκαμε η διαπαιδαγωγηθήκαμε να μουτζώνουμε τους εαυτούς μας.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει και να στείλουμε στο διάολο τους υπαίτιους για το ξεκλήρισμα της ζωής μας και την υποθήκη στο μέλλον μας και στο μέλλον των παιδιών μας
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna » Κυρ 03 Απρ 2011, 09:18

doctormarkon έγραψε:Να θυμάστε όλοι καλά ότι γι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν φταίει κανείς από εμάς που ανήκουμε στον απλό λαό.
Το αυτό πιστεύω κι εγω.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 03 Απρ 2011, 11:11

Iwn Rwmanos έγραψε:+1 ακόμη.

Σχεδόν ένας μήνας στη νέα εργασία και για ακόμη μία φορά στον ΟΑΕΔ.

No money no honey.
Ε όχι ρε Δημήτρη... Δεν το πιστευω! :banghead: :banghead:
Για όνομα ρε!

Ελπίζω να'ρθεις στη συνάντηση που μέχρι στιγμής συζητάμε για τις 16/4...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 04 Απρ 2011, 09:10

H ανεργία είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον από έναν άνεργο. Προσωπικά το θεωρώ συνδυασμό δυο γεγονότων : α) της μη ύπαρξης παραγωγικών μονάδων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα και β) της ύπαρξης τόσο πολλών πτυχιούχων με ουσιαστικά άχρηστα πτυχία. Έχουμε φτάσει στην εποχή όπου το πτυχίο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι σαν απολυτήριο γυμνασίου - το έχουν όλοι - και το μεταπτυχιακό σαν απολυτήριο λυκείου (το έχουν σχεδόν όλοι).

Δεν υπάρχει σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός στο σχολείο και αυτό επιδεινώνεται από τις επικρατούσες κοινωνικές αντιλήψεις. Θεωρείται αποτυχία και κοινωνικός υποβιβασμός να γίνει το παιδί υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, αγρότης, κτηνοτρόφος, εργάτης, μάγειρας. Πρέπει απαραιτήτως να περάσει σε μια σχολή, ξοδεύοντας άπειρα λεφτά, να σπουδάσει 4-8 χρόνια και μετά να κρέμεται το πτυχίο στον τοίχο άχρηστο...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 04 Απρ 2011, 09:20

Blue Ice έγραψε:Το κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον από έναν άνεργο.
Το δικό μου έχει 2. Τα παιδιά μου. Και όχι, δεν "επιλέγουν" ούτε το παίζουν ακατάδεχτοι (όπως συχνά ακούω από διάφορους χρήσιμους ηλίθιους του συστήματος στα ΜΜΕ). Λένε "δουλειά να'ναι κι ό,τι να'ναι".

Blue Ice έγραψε:Θεωρείται αποτυχία και κοινωνικός υποβιβασμός να γίνει το παιδί υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, αγρότης, κτηνοτρόφος, εργάτης, μάγειρας. Πρέπει απαραιτήτως να περάσει σε μια σχολή,
Πρώτον, και υδραυλικός/ηλεκτρολόγος/μάγειρας/μηχανικός να γίνεις, θες σχολή. (Ο υιός πήγε σχολή μηχανικών και πάλι τζίφος από δουλειά- και δεν ψάχνει μόνο στον κλάδο του, πάει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, ακόμα και σε σουπερμάρκετ)

Δεύτερον, θεωρώ ότι αυτή η μαλακία έπαιζε κατά κόρον παλαιότερα. Πολύυυυυυυ πλαιότερα. Σήμερα έχει εκλείψει εντελώς σαν λογική. Η φράση που εξηγεί αυτό που λέω, διατυπώνεται καλύτερα στα αγγλικά, οπότε θα μου συγχωρεθεί η ατασθαλία. Beggars can't be choosers.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 04 Απρ 2011, 09:54

Μιλώντας σε πρακτικό επίπεδο.
Εχω βαρεθεί να ακούω οι Ελλήνες δεν γίνονται εργάτες και και και.
αχ αυτοι οι κακοι Ελλήνες.
Θα πω ενα πράγμα.
Οταν το 90 ή και ποιο πριν εγω το 90 ήρθα Ελλάδα και τότε αρχισα να έχω δομημένη μνήμη (πηγα νηπιαγωγείο), οταν λοιπον το
90 ανοίξαν τα σύνορα και έρχονταν οι αλβανοι (οχι δεν θα το παω στο οι κακοι αλβανοί).
Λέγανε. βάφω ενα δωμάτιο με ενα χιλιάρικο.
δηλαδη του επερνες τα υλικα και σου βαφε το δωμάτιο (τον συνέφερε λόγω διαφοράς ισοτιμίας).
Ο Ελλήνας, αν και ειχε λεφτά εκεινη την εποχή. προτιμουσε να μην ξοδευτεί και έπερνε τον αλβανο.
κατι παρόμοιο γίνονταν και στα χωραφια και στις αλλες οικοδομικές εργασίες και σε οτιδήποτε χειρονακτικό.
Σε αυτο το σημειο μας οδήγεισε η απληστία του εργολάβου, του νοικοκυρη της εποχης, του αγρότη κλπ.
Απο τον ποιο μεγαλοκαρχαρία μέχρι αυτούς που άνηκαν στη μεσαία τάξη.
Οπότε αν ενας τότε τριαντάρης είχε ενα δυο παιδιά κι έβλεπε οτι παντού ως επαγγελματίας τρωεί πόρτα
γιατι ο άλλος προτιμάει το τζάμπα. Τι θα κανει ρε συ φωτεινη; θα πει στον γιο του.
Α ξερεις μια χαρα ειναι να δουλευεις εργάτης.
Δηλαδή θέλει βίτσιο να θέλει κανεις να βλέπει τον γιό του άνεργο εργάτη.
Θα μου πεις. τι ανεργός εργάτης τι ανεργος πολιτικός μηχανικος.
Σωστό
Αλλα ολη αυτη η στροφή προς τις ποιο εγκεφαλικές δουλειές, έγινε επειδη ήδη δεν βλέπαμε φως στις
χειρονακτικές.
Απο εκει και περα οσων αφορά το ποια δουλεια ειναι αποτυχία;
η απάντηση
ΚΑΘΕ δουλεια ειναι αποτυχία.
απο τη στιγμη που εισαι κάπου που δεν σου αρέσει, δέχεσαι εντολές για ένα οχτάωρο
εισαι δούλος.
Δουλειά=δουλεία.
Η εργασία ειναι ενα αλλό θεμα.
Η πραγματική εργασία. Γιατι σημερα συνηθίζεται την δουλειά να την λέμε εργασία απο ευγένια
ενω στην ουσία ειναι διαφορετικά πράγματα.
Ο δούλος δουλεύει. αυτός που παράγει έργο, εργάζεται.
και ο δουλος παράγει έργο, αλλα το κάνει χωρις να τον γεμίζει αυτό που κάνει.
Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε σκλάβοι του ρολογιού.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 04 Απρ 2011, 10:30

Divine Sinner έγραψε:Εχω βαρεθεί να ακούω οι Ελλήνες δεν γίνονται εργάτες και και και.
Πες τα ρε Φώτη! :urock:

Έτσι όπως τα αναλύεις είναι. (σε γενικές γραμμές)

Άσχετο-σχετικό.

Μόλις τώρα κανόνισε η μικρή μου μια συνέντευξη για δουλίτσα.
Στείλτε της όση καλή-θετική ενέργεια νίκης διαθέτετε... :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 04 Απρ 2011, 11:00

Δεν έχει καμία σημασία αν η δουλειά είναι χειρονακτική η πνευματική. Το θέμα είναι αν σου επιτρέπει να ζεις με αξιοπρέπεια.
Σε καμία δουλειά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Και να δουλεύεις με 500 Ευρώ ούτε να παντρευτείς μπορείς, ούτε οικογένεια να κάνεις.
Οι υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι παλιά ζούσαν οικογένειες και έκαναν περιουσίες. Σήμερα ακολουθούν τη μοίρα των μικρομεσαίων στο φούντο.

Δεν είμαστε όντα που ζούμε για να δουλεύουμε.
Δουλεύουμε για να καλύψουμε κάποιες ανάγκες μας και φυσικά τις ανάγκες της οικογένειας μας.
Η οικογένεια είναι σημαντική και είναι δικαίωμα παντρεύεσαι και να κάνεις παιδιά εφ όσον το θέλεις φυσικά.

Όταν δεν μπορείς να κάνεις ούτε αυτό με το μισθό σου και δεν πρόκειται να μπορέσεις ποτέ να το κάνεις το αυτονόητο για άλλες εποχές τότε δεν είναι δυνατόν να περιμένει ο άλλος να δουλεύεις με ..........πάθος. Ούτε και να σε λένε τεμπέλη.

Πολύ ξορκίσαμε την τεμπελιά σαν ελάττωμα όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”