Κατσιβελοι...

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Κατσιβελοι...

Δημοσίευση από totispap » Δευ 15 Μαρ 2010, 23:46

Σημερα μπορει να θεωρηθω κακος,ρατσιστης,μη ανεκτικος και αλλα πολλα αλλα βαρεθηκα,σιχαθηκα..και εγω δεν ξερω τι..
Η ιστορια ξεκιναει ως εξης,κατα τις εφταμιση ηρθε η γειτονισσα και μου ζητησε να την παω στην Ξανθη στα επειγοντα για το κοριτσακι της που δεν πατουσε καλα το ποδαρακι του,τους πηγα μαζι με την γυναικα μου και περιμεναμε να εξεταστει το μωρο.Στον προθαλαμο περιμενα με δυο ζευγαρια πομακων μια οικογενεια χριστιανων και καμια δεκαρια κατσιβελους και ενα ζευγαρι τσιγγανων.
Ε ολοι περιμεναν υπομονετικα σαν συγγενεις να τους φωναξει η νοσοκομα....ολοι εκτος τους κατσιβελους!!!!! παλι,παλι,παλι,παλι!!
Υπαρχουν και ζουν στην Ελλαδα απο τοτε που τους εφεραν απο το Σουδαν η και εγω δεν ξερω απο που.ουτε αυτοι ξερουν απο που.Ελεος πια,κατσιβελοι στην νοοτροπια απο τοτε κατσιβελοι και σημερα μετα απο 300 χρονια!!!!Απλυτοι,αγενεις,αμορφωτοι και ...αι σιχτιρ πια,ευκαιριες δοθηκαν σε ολους ισες για μορφωση και αναπτυξη σε ολα τα επιπεδα,αλλα οχι,θα φτυνουν θα φωναζουν σαν να ειναι μονοι τους,θα γελαν δυνατα λες και βλεπουν θεατρικη παρασταση και θα δημιουργουν αναστατωση οπουδηποτε χωρις να σεβονται τιποτα. Απλυσια..μπανιο,μπανιο ρεεεεε,μπανιο. Δεν χρειαζετε να βρωματε για να δειχνετε αλεγκροι κυριοι και κυριες μου,δεν χρειαζετε να κρεμονται οι βρακες σας κατω σκουπιζοντας τα πατωματα,να παραπατατε στις αθλιες παντοφλες σας με τις παρατερες καλτσες σερνοντας τα ποδια και κακαριζοντας απο τα 50 μετρα μακρια τα κατσιβελοπαιδα που τα αφηνετε να τρεχουν στους διαδρομους ενος νοσοκομειου σαν τον Κεντερη (με αναβολικα) Δεν ειστε οι φτωχοι κατσιβελοι εδω και χρονια πια,εδω και πολλα χρονια,δεν με ενδιαφερει αν ειστε αλλη ρατσα,η απλυσια και η αγενεια ομως με αφορουν.
Οχι πακιστανοι και ινδοι εξαθλιωμενοι προσφυγες,οχι αλβανοι και ρουμανοι μεταναστες,ουτε αφρικανοι και σομαλοι κατατρεγμενοι ειστε.
Κατσιβελοι ειστε ψυχη τε και σωματι, κατσιβελοι που δεν θελουν να προσαρμωστουν πουθενα παρα στον δικο τους παρασιτικο κατσιβελοκοσμο,σας βαρεθηκα απο τα βαθη της ψυχης μου σημερα,φτανει πια (για τους καινουργιους, εγω ειμαι ο ανορθογραφος του φορουμ.. :( :lol: )
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: Κατσιβελοι...

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τρί 16 Μαρ 2010, 00:13

Κάποτε στη Ρουμανία το καθεστώς Τσαουσέσκου επιχείρησε να τους φτιάξει σπίτια ώστε να αφήσουν τα τσαντήρια. Όταν χτίστηκαν οι οικίες κλήθηκαν να μπουν σε αυτές. Αυτοί λοιπόν μετοίκησαν στα νέα σπίτια, αλλά...στοίβαξαν τα υπάρχοντά τους στα μπαλκόνια όπου και κοιμόντουσαν. :P

Ο Λαός είναι σοφός όταν λέει παροιμίες για εκείνους που δεν αλλάζουν... :cool:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τρί 16 Μαρ 2010, 00:30

περι ρουμανιας επι τσαουσεσκου και...μετακομισης των απο τσαντιρια στες πολυκατοικιες...επιτρεψατε μου να αναφερω απο ασφαλη πηγη πως..μεσολαβησαν [και παλι...]καποια σοσιαλιστικα τεθωρακισμενα οχηματα-τανκς για να..πεισουν περι της μετεγκαταστασης...

απλα για την ακαδημαικη πληροτητα... :angel:

κατι αντιστοιχο ειναι οι παλιοι δημοσιοι υπαλληλοι του ικα πατησιων
που μπηκαν στα καινουργια κτηρια με τις παλιες ομως νοοτροπιες-διαδικασιες...
:banghead: και εκρηκτικα περισσοτερο κοσμο προς εξυπηρετηση βεβαια...συν τωι χρονωι..
:banghead: :thumbsdown:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Τρί 16 Μαρ 2010, 00:39

Για να μην μπερδεψω καποιον,και επηδει ειμαι ανθρωπος που του αρεσει η διακριση,να πω οτι κατσιβελους δεν εννοω τους τσιγκανους αλλα τους κατσιβελους,πλεον οι τσιγκανοι εχουν αλλαξει κατα πολυ πολλα πραγματα,μπαινεις σε τσιγκανικα σπιτια-τσαντηρια και μοσχοβολαν παστρα με χαλια απο ακρη σε ακρη και τετοια.Ε,ο κατσιβελος οχι,δεν το κανει αυτο,αστα χτικια σκετη..οσο για τη Ρουμανια,τα ιδια και τωρα αν και δεν δωθηκαν οι ιδιες ευκαιριες σε αυτους οπως εδω(μπαρνυ εχω στο σπητι την πηγη :lol: )
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τρί 16 Μαρ 2010, 00:58

Πράγματι το καθεστώς Τσαουσέσκου (από τα πλέον σκληρά "σοσιαλιστικά" που έπεσε αφού χύθηκε άφθονο αίμα) επιχείρησε να τους εξαναγκάσει βιαίως να εκπολιτιστούν, τρόπος του λέγειν. Αλλά είπαμε, οι άνθρωποι αρνούνται και θέλουν να κατοικούν σε σκηνές. Ανεξαρτήτως της βίας λοιπόν κάποιοι δεν αλλάζουν διότι απλούστατα δεν το επιθυμούν.

Εγώ ξέρω πάντως ότι οι κατσίβελοι=γύφτοι. Αυτούς εννοείς;
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Τρί 16 Μαρ 2010, 09:31

Ναι αυτους εννοω,το γυφτος εχω ακουσει οτι βγαινει απο το αιγυπτιος με παραφθορα, και το κατσιβελος απο το λατινικο captivellus που είναι υποκοριστικό του captivus=αιχμάλωτος, σκλάβος.Απο λαθος ολοι αυτοι μπερδευονται με τους αθιγγανους που ειναι μια αλλη φυλη,με μια αλλη ιστορια.Και ξερεις τι?δεν ειναι ουτε θεμα σκηνης ουτε τιποτα τετοιο,ας κανει ο καθενα οπως νομιζει εξαλου δεν μενουν σε τσαντιρια παρα ελαχιστοι,αλλα το απο γουστο να μενεις βρωμιαρης,αμορφωτος(και να κρατας και τα παιδια σου ετσι θελουν δεν θελουν) ειναι αλλο καπελο.Εχει μια περιοχη στην Ξανθη που μενουν αυτοι, και ενας φιλος υδραυλικος πηγε να κανει μια δουλεια,ε για να παει περασε πρωτα απο τον προεδρο τους για να παρει εγγυηση οτι θα πληρωθει και μετα πηγε.Το αποτελεσμα ηταν αναμενομενο,εκανε τη δουλεια δεν πληρωθηκε αρχικα πηγε στον προεδρο(που η δυναμη του πηγαζει στο οτι η νομαρχια σε αυτον δινει τα επιδοματα να τα δωσει στους αλλους)και με την μεσολαβηση του προεδρου πληρωθηκε αλλα παλι με δεκα ευρω πιο λιγο.Αυτο ειναι χουι φιλε μου,ειχαν τα λεφτα να πληρωσουν αλλα δεν θελαν,φταιει ο κοσμος που λεει οτι αυτα ειναι κατσιβελικα συστηματα μετα....?
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 16 Μαρ 2010, 10:00

Τώρα κατάλαβα επιτέλους τι ειναι ο κατσιβελος...
Το "γύφτος" δεν ξέρω αν προέρχεται απ'το "Αιγύπτιος". Μπορεί αυτό το "Υ" να είναι κοινό στοιχείο-ενδεικτικό της παραφθοράς, μπορεί να το βάλαμε ολίγον αυθαίρετα και χωρίς να ισχύει αυτό. Ξέρω ότι στην αγγλική δεν υπάρχει άλλη λέξη για τους αθίγγανους, παρά η λέξη gypsy ή gipsy που παρεμπιπτώντως, το "υ" δεν το'χει στη θέση που θα'πρεπε για να παραπέμπει σε Αίγυπτο. Επιτρέψτε μου λοιπόν να θεωρώ ότι το "γύφτος" είναι παρμένο απ'το gypsy/gipsy το αγγλικό. Οι γερμανόφωνοι τους λένε "τσιγκάινερς" (zigeuner)- οπότε να και το "αθίγγανος" ή "τσιγγάνος"

Κάποτε στο σχολείο, που έπεσα σε λάσπες, με φώναξαν κάτι Ελληνάκια "κατσιβέλα" και έγινα μπαρούτι χωρίς να ξέρω το γιατί. Τους όρμηξα να τα δείρω. Κλασική Βίκυ των 8 χρόνων... :lol:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Τρί 16 Μαρ 2010, 10:15

Εγω Βικυ μου βρηκα και αυτο,
αθίγγανος < στερητικό α- + θιγγάνω ("αγγίζω"): ο "ανέγγιχτος",αλλα για πιο καλα δεν ψαχνει καλυτερα κανενας τευταμος η καποιος που σκαμπαζει απο αυτα!!!
Εγω μιλαω περρισοτερο εμπιρικα παρα απο γλωσσικες διαφορες
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τρί 16 Μαρ 2010, 10:46

Στο λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Τριανταφυλλίδη αναφέρεται το παρακάτω

αθίγγανος ο [aθíŋganos] O20 θηλ. αθιγγανίδα [aθiŋganíδa] O26 : (λόγ.) ο τσιγγάνος. [λόγ. < μσν. αθίγγανος < ατσίγγανος παρετυμ. α- 1 αρχ. θιγγάνω `αγγίζω΄ (πρβ. μσν. αθίγγανος `μέλος χριστιανικής αίρεσης΄)· λόγ. αθίγγαν(ος) -ίς > -ίδα]
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Τετ 17 Μαρ 2010, 14:40

Aυτό λέω και εγώ, ο άνθρωπος δεν πάει να του αλλάξεις καθεστώς αν ΔΕΝ θέλει να αλλάξει ΔΕΝ θα αλλάξει, όπως οι τούρκοι που μένουν στα βουνά και τα κατσάβραχα της Μ.Ασίας, ποίο απολίτιστη φυλή από δαύτους δεν υπάρχει....
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος

Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν

O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”