tsakalov έγραψε:Φυσικά. Η λογοκρισία δεν είναι πάντα "άσχημη" αλλά και ωφέλιμη. Αλλά σε τι θα αποσκοπεί στο να σχολιάζουμε τα θετικά; Πρέπει να σχολιάζουμε τα αρνητικά για να τα διορθώσουμε ώστε να τα κάνουμε καλύτερα.
Όσο για την λογοκρισία, είναι δικαιολογημένη όταν αυτά που δημοσιεύονται είναι προσωπικά δεδομένα κάποιου -οποιουδήποτε, όταν προσβάλλουν θεσμούς που προστατεύονται από τον νόμο, όταν αναφέρονται σε μικρά παιδιά, etc etc...
Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αντιτείθεται κανείς στο να υφίσταται λογοκρισία.
Η δική μου "κατάθεση" δεν είχε λόγο να λογοκριθεί πιστεύω. Ιδιαίτερα από την Κοινότητα του YouTube -λόγο του ότι δεν υπήρχε κάποιο προσβλητικό περιεχόμενο, ώστε να γίνει flag στο video. Όπως και δυστυχώς δεν συζητήθηκε αρκετά...
Ωφέλιμη λογοκρισία. Χμ... Η λογοκρισία κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει.
Οι πρόστυχες λέξεις, δεν είναι πρόστυχες. Οι λέξεις είναι απλά λέξεις. Ούτε καλές, ούτε κακές.
Ο τρόπος που χρησιμοποιούνται είναι καλός ή κακός.
Έτσι αν εγώ αρχίσω να μιλάω με τις λέξεις που ο λαός επέλεξε για να περιγράψει κάποια πράγματα ή καταστάσεις, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κάνει λογοκρισία, γιατί πολύ απλά, είναι απλά λέξεις.
Τη λέξη γαμώτο, γαμώ, και λοιπά, που όλοι την έχουν για άσχημη, και μάλιστα προσβλητική, ειδικά όταν πρόκειται για χριστούς, παναγίες, θεούς κλπ, είναι μία απλή παρεξήγηση. Άγνοια.
Πρώτον, στο μυστήριο του γάμου των χριστιανών, αναφέρεται η συγκεκριμένη λέξη αρκετές φορές. Και μάλιστα (για να δούμε και την ειρωνία) οι γγριούλες στο γυναικονήτη, ψιθυρίζουν: Ο παλιοπαπάς, ήρθαμε και μας έβρισε...
Η λογοκρισία λοιπόν δεν έπρεπε να υπάρχει. Τώρα αν κάποιοι κλείνουν τα στόματα κάποιων, αυτό είναι καθαρός φασισμός. Η γνώση σε λίγους. Θυμίζω ότι η γνώση είναι δύναμη.