Δυο βιντεό μου (για τη σελήνη) που έδωσαν την αφορμή
να ανοίξω αυτό το νήμα, για να εκφράσω την διαπίστωσή μου
πως τα συστήματα πεποιθήσεων φυλακίζουν τραγικά την ανθρώπινη σκέψη.
Παράδειγμα 2 διαφορετικές διαδρομές στο ίδιο βίντεο...
μία με έντονο το θρησκευτικό σύστημα πεποιθήσεων που αποκλείει
κάθε δυνατότητα διάνοιξης του μυαλού να δει παραπέρα,
η άλλη με έντονα τα δοθέντα δεδομένα (όπως μας τα έμαθαν)
ως απόλυτες αλήθειες...
Βασούλα τέλειες οι απαντήσεις σου και στους 3, προσγειωτικές "back to earth" θα έλεγα. Αυτός που με ανησυχεί περισσότερο από τους 3 μελλοντικά είναι ο πρώτος και όσοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία μαζί του. Αυτοί οι άνθρωποι από τα λόγια τους φαίνεται πόσο ταυτισμένοι είναι με το σύστημα πίστης τους αρνούμενοι και κατηγορώντας οποιαδήποτε καινούρια ιδέα ή πληροφορία απειλεί τα πιστεύω τους. Ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει το γεγονός πως στον συγκεκριμένο πλανήτη στον οποίο ήρθαν η απόκρυψη της αλήθειας είναι ο κανόνας και οποιαδήποτε ταύτιση μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη τους. Το ερώτημα μου είναι όταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε αυτή τους την ενσάρκωση δουν τα διαστημόπλοια του Γαλαξιακού Συμβουλίου και τα μέλη του να κατεβαίνουν στην Γη, θα κάνουν πως δεν τα βλέπουν, θα πουν πως είναι δαίμονες, θα πουν πως είναι άγγελοι, ή θα νιώσουν τρόμο και φόβο λόγω της άγνοιας τους? Γιατί για μένα θα συμβούν και τα 4 ενδεχόμενα με ξεχωριστή αντίδραση του κάθε ανθρώπου ανά περίπτωση.
Εγώ πιστεύω πως όλοι μας σε κάποιο βαθμό είμαστε νοητικά δέσμιοι σε κάτι. Πρώτος από όλους εγώ. Απλά η διαφορά είναι ότι κάποιοι από εμάς το έχουν αντιληφθεί ότι κάτι στραβό παίζει, όσο αδιευκρίνιστο κι αν μας φαίνεται, και κρατούν παράθυρα ανοιχτά, σε αντίθεση με κάποιους που επιλέγουν να είναι απόλυτοι.
Συμφωνώ ΟΤΤΟ πως όλοι έχουμε συστήματα πεποιθήσεων..
Δεν είμαστε όμως όλοι ΤΟΣΟ φυλακισμένοι σ'αυτά ώστε να μην
έχουμε τη στοιχειώδη δυνατότητα να δούμε πέρα ή έξω απ'αυτά.
Απλά ΝΑ ΔΟΥΜΕ... να πραγματευτούμε, να επεξεργαστούμε,
να προβληματιστούμε... το πού θα καταλήξουμε είναι άλλο θεμα.
Πάρτε κι εδώ μια συστηματάρα που δεν έχω ξανασυναντήσει...
Χανεις ενέργεια με το να συζητας με παράλογους ανθρώπους. Αν ο άλλος έχει πετριά και γουστάρει τον τσαρλς μανσον, δεν μπορεις να κανεις κάτι γι αυτο. Είναι ήδη χαμένος απο χέρι.
Αποκρυφιστές του κερατά οι ναζί με πρώτον και καλύτερο τον Χίτλερ...
Τα λέει καλά στον Νόρι, ο συγγραφέας και ερευνητής
L.A. Marzulli καθώς και ο πρώην αστυνομικός ιερέας Russ Dizdar