Ποιοι Έλληνες δεν θελουν τα μαρμαρα πισω.

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Ποιοι Έλληνες δεν θελουν τα μαρμαρα πισω.

Δημοσίευση από Divine Sinner »

Από τότε που μπήκε η κρίση στη ζωή μας, πολλοί άνθρωποι έπαθαν ένα είδος συνδρόμου της Στοκχόλμης.

Με την έννοια ότι άρχισαν να υποστηρίζουν ξένα συμφέροντα, μιας και η Ελλάδα ξαφνικά δεν τους κάνει.

Αρκετοί άρχισαν να κατηγορούν τους συμπολίτες τους γι' αυτό που ψήφιζαν παλιότερα και για τα πελατειακά δολώματα των κομμάτων στα οποία τσιμπούσαν, πριν οδηγηθούν στην κάλπη.

Αλλά βλέποντας τόσους να κατηγορούν, αναρωτιέμαι ποιοι ήταν αυτοί που ψήφιζαν.

Όλοι μαζί δεν βγάζαμε πλειοψηφία;

Μήπως έρχονταν τίποτα εξωγήινοι από την Ανδρομέδα (ο Άρης πλέον είναι μπανάλ) και ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ;

Όπως και να 'χει, πολλοί Έλληνες από αίσθηση μειονεξίας και από απολογητική διάθεση έναντι των Ευρωπαίων, άρχισαν να κατηγορούν τους συμπολίτες τους, για επιλογές του παρελθόντος.

Οι κατηγορίες αυτές δεν είναι σχεδόν ποτέ σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, αλλά κατά κανόνα σε τρίτο πρόσωπο.

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που κατηγορούν και τον κάθε κλάδο ξεχωριστά και φυσικά τους κομμουνιστές.

Όλο αυτό πηγάζει από τη νοοτροπία του "κοιτάξτε Ευρωπαίοι! Εγώ δεν είμαι σαν τους συμπολίτες μου, μιας και τους κρίνω, είμαι κάτι ανώτερο".

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η ανθελληνική χολή που βγαίνει πάνω σε συζητήσεις για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Έχω πέσει πάνω σε τέτοιες συζητήσεις διαδικτυακές και μη, και πάντα μένω έκπληκτος με τον ανθελληνισμό κάποιων Ελλήνων.

Είναι αδιανόητο να ακούγεται από Ελληνικά χείλη ότι πρέπει αυτά τα έργα τέχνης να μείνουν στο βρετανικό μουσείο.

Οι προφάσεις είναι πολλές:

Ότι οι Βρετανοί τα προσέχουν καλύτερα (λες και στο μουσείο της Ακρόπολης θα ακουμπήσουν κάνα φραπέ πάνω τους).

Ότι θα τα βλέπει περισσότερος κόσμος (δεν πειράζει ας γίνει τουριστική ατραξιόν για να τα βλέπουν εδώ)
Και άλλα τέτοια φαιδρά.

Τα πράγματα όμως πέρα από τις προφάσεις είναι απλά.

Για τους Άγγλους το θέμα των Μαρμάρων είναι ένα παιχνίδι δύναμης που πηγάζει από την αποικιοκρατική αίσθηση ανωτερότητας, την οποία ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεφορτωθούν.

Για τον μέσο Έλληνα που ασπάζεται τέτοιες θέσεις, αποτελεί κατά την άποψη μου, γραικυλισμό, αν όχι σύνδρομο Στοκχόλμης...

Είναι διαφορετικό όταν κρίνουμε τα κακώς κείμενα της χώρας και άλλο όταν βγάζουμε χολή εναντίον της πατρίδας μας.

Αυτό μπορεί να φανεί από τον τρόπο που λέγεται κάτι και από το πρόσωπο που χρησιμοποιεί αυτός που το λέει.

Και σε τελική ανάλυση, αυτός ο ανθελληνισμός είναι που τρέφει τον εθνικισμό και σπρώχνει τον κόσμο στην "αγκαλιά" των φασιστών, από αντίδραση.

Γιατί τα άκρα έχουν την τάση να αλληλο-ενδυναμώνονται μέσω της πόλωσης.

http://www.eyedoll.gr/ngine/article/425 ... F%83%CF%89
Άβαταρ μέλους
aims
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Ποιοι Έλληνες δεν θελουν τα μαρμαρα πισω.

Δημοσίευση από aims »

:clap: :clap: :clap: σωστο!
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Θενκς ^_^
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart »

Έχω διάφορα σχόλια να κάνω στο άρθρο... Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό:
Οκ, πολύ καλή ανάλυση του προβλήματος όπως ο αρθρογράφος το βλέπει. Τι λύσεις προτείνει;

Γιατί ξέρεις τι λένε: Οι απόψεις στα προβλήματα είναι σαν τον πρωκτό. Όλοι έχουν από μία. Στις λύσεις είναι που φαίνεται η μαγκιά.
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos »

Μες στον Ναό του Παρθενώνα έχει γίνει τζαμί,έχει γίνει εκκλησάκι της παναγίας,ο Γαβράς έκανε σποτάκι το πως έπεφταν οι όρχεις των αγαλμάτων,με σφυρί και καλέμι στα χέρια οι παπάδες,θυμάμαι πιτσιρίκι που όταν πήγαινα λαική και βλέπαμε παπά στο δρόμο ο πατέρας μου έλεγε,πιάστα τ'****,λεηλατήθηκε,όπως και τόσοι άλλοι Ναοί.Αν ένας λαός δεν αντιλαμβάνεται και δεν γνωρίζει έστω και στο ελάχιστο την Ιστορία του,για ποιους <<Έλληνες>> αναφέρεσαι ;! Τι κάνει η πολιτεία τόσα χρόνια ,ποια η είναι η στάση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Χριστιανών,διότι μόνο Παιδείας δεν είναι.Αν αναφέρεσαι γι'αυτούς τους <<Έλληνες>> ,αυτοί εκπαιδεύτηκαν να βλέπουν τους Ναούς ως πέτρες και εκείνους που θερμά υποστηρίζουν την Ιστορία ως παγανιστές ,12 θεϊστές και ειδωλολάτρες.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa »

Πρότεινα το άρθρο σου, Φώτη
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 40#p246240

:rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Lionheart έγραψε:Έχω διάφορα σχόλια να κάνω στο άρθρο... Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό:
Οκ, πολύ καλή ανάλυση του προβλήματος όπως ο αρθρογράφος το βλέπει. Τι λύσεις προτείνει;

Γιατί ξέρεις τι λένε: Οι απόψεις στα προβλήματα είναι σαν τον πρωκτό. Όλοι έχουν από μία. Στις λύσεις είναι που φαίνεται η μαγκιά.
Σαν τι λυσεις να προτεινει; Να μορφωσει 50 χρονων ανθρωπους και να βγαλει τον γραικυλισμο απο μεσα τους;
Ο καθενας εχει την αποψη του και ο αρθρογραφος κρινει την αποψη μεριδας της κοινωνιας που υποσκαπτει τα Ελληνικα συμφεροντα.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Τενκγιου βικυ ^_^
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn »

Η πλέον κατάλληλη εξήγηση είναι μία: Γραικυλισμός. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Οι Ρωμαίοι έλεγαν: "Οmnia novit Graeculus esuriens; in coelum jusseris, ibit." (Τα πάντα γνωρίζει ο πειναλέος Γραικύλος και στον ουρανό αν τον διατάξεις να πάει, θα πάει.)

Τον χαρακτηρισμό Graeculi χρησιμοποιούσε ευρέως και ο Κικέρων με την έννοια του παραμυθά, του ανόητου, του φλύαρου, του τεμπέλη, του αυλοκόλακα. Επομένως, έχουμε βρεθεί ξανά σε παρόμοια θέση. Απλώς τον ρόλο των Ρωμαίων στις ημέρες μας τον ενσαρκώνουν οι αγγλοσάξωνες (πολύ πιο ύπουλοι και πρόστυχοι).

Φυσικά, αυτό δεν χαρακτήριζε όλους τους τότε Έλληνες, οπωσδήποτε, όμως, σκιαγραφούσε ένα σεβαστό ποσοστό. Ευτυχώς, υπήρχε η "μαγιά" (όπως την αποκαλεί και ο Μακρυγιάννης) που κράτησε και ωδήγησε σε νέα άνοδο τον Ελληνισμό.

Η λύση, φρονώ, ότι δεν βρίσκεται στον συνεχή αυτοοικτιρμό και στο ακατάπαυστο αυτομαστίγωμα (όπως η συγκεκριμένη μερίδα αρέσκεται, η οποία ταυτόχρονα επιχειρεί να τα επιβάλλει και στους άλλους) αλλά στη συνειδητοποίηση της βαριάς κληρονομιάς την οποία φέρουμε. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες τόσο από κρατικούς φορείς όσο και μέσα από διάφορες συλλογικότητες, από προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς, οι οποίοι θα παρακινήσουν τον κόσμο. Διαφορετικά, θα βυθιστούμε και άλλο στο τέλμα της ανυποληψίας. Βεβαίως, εδώ τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα: Καλά από αυτούς περιμένεις (ειδικά από το κράτος); Για να πω την αλήθεια, όχι τόσο από την πολιτεία όσο από μεμονωμένους φορείς. Πάντως, σίγουρα όχι από έναν Γαβρά, ο οποίος με το βιντεάκι του, λέγοντας τη μισή αλήθεια, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τον Ελληνισμό των Μέσων χρόνων (για το συγκεκριμένο θέμα, όποιος διαφωνεί, το συζητάμε ξεχωριστά στη Βυζαντινή ιστορία) γέννημα του οποίου (αφού ο ίδιος με τη σειρά του μετασχηματίστηκε από τον αρχαίο Ελληνισμό) είναι ο νεώτερος ελληνισμός.

Εν κατακλείδι, είναι διαφορετικό πράγμα να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, τα σφάλαμτά σου, τις αστοχίες σου και άλλο να αυτοτιμωρείσαι καθημερινώς.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Divine Sinner έγραψε: Σαν τι λυσεις να προτεινει; Να μορφωσει 50 χρονων ανθρωπους και να βγαλει τον γραικυλισμο απο μεσα τους;
Ο καθενας εχει την αποψη του και ο αρθρογραφος κρινει την αποψη μεριδας της κοινωνιας που υποσκαπτει τα Ελληνικα συμφεροντα.
Έχουν πήξει τα αυτιά/μάτια μας Φώτη από "αρθρογράφους που κρίνουν την άποψη μερίδας της κοινωνίας που υποσκάπτει τα ελληνικά συμφέροντα". Γεμίσαμε κριτές, ούτε στο Ελλάδα έχεις ταλέντο τέτοια πέραση.

Προτάσεις δεν βλέπω κι ανησυχώ. Bitching μπορεί να κάνει ο καθένας.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Lionheart έγραψε:
Divine Sinner έγραψε: Σαν τι λυσεις να προτεινει; Να μορφωσει 50 χρονων ανθρωπους και να βγαλει τον γραικυλισμο απο μεσα τους;
Έχουν πήξει τα αυτιά/μάτια μας Φώτη από "αρθρογράφους που κρίνουν την άποψη μερίδας της κοινωνίας που υποσκάπτει τα ελληνικά συμφέροντα". Γεμίσαμε κριτές, ούτε στο Ελλάδα έχεις ταλέντο τέτοια πέραση.

Προτάσεις δεν βλέπω κι ανησυχώ. Bitching μπορεί να κάνει ο καθένας.
Και παλι δεν καταλαβαινω τι προτασεις θες για το συγκεκριμενο.
Η μεριδα του κοσμου αυτη γνωμες εκφράζει. Δεν μπορουμε να τις ποινικοποιησουμε ουτε να τις απαγορεψουμε ούτε και να διαμορφωσουμε τον χαρακτήρα ενηλίκων ανθρώπων. Το μονο που μπορουμε να κανουμε εκ των πραγματων ειναι να κρινουμε τις αποψεις αυτές.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Το βλέπω πολύ βολικό Φώτη όλο αυτό. Θα μου άρεσε πάρα πολύ κάποιος να βγει και να πει "ας κάνουμε αυτό" και να πάψουν όλοι αυτοί οι Captains Hindsights να κρίνουν όταν μόνο αυτό μπορούν να κάνουν. Γιατί τόσες δεκαετίες κανείς δεν ψήφιζε σημίτη, γιωργάκη, καραμανλή, σαμαρά κλπ αλλά πάντα έβγαιναν ρε γαμώτο :/

Ας βγει ένας μία φορά και να πει "προτείνω αυτό, το άλλο και το παρ-άλλο" και θα είμαι τόσο πολύ χαρούμενος που επιτέλους κάποιος πέρα από το να κρίνει, θα μπορεί και θα ξέρει πως να αναλάβει την ευθύνη της κριτικής του σκέψης που θα νιώθω και πάλι ελπίδα για όλους μας.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Ε ωραια. Προτεινω οι ανθελληνες να σταματησουν να δρουν εναντιον της χωρας τους :p
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa »

Βασίλη, εγώ να δεχτώ ότι είναι και σ'ένα βαθμό bitching... Είναι όμως μόνο αυτό;
Δεν είναι παράλληλα και μια σημαντική επισήμανση για τα καλόπαιδα αυτά του κοινωνικού συνόλου;
Αν αυτά τα άτομα δεν εμποδίζονται να διαμορφώνουν άποψη μ'αυτές τις χαριτωμενιές, ένας επικριτής τους σίγουρα δε θα πρέπει να αναχαιτίζεται (από τον ίδιο του τον εαυτό) να επισημαίνει το σαθρό της λογικής τους. Όχι μόνο για εκτόνωση, αλλά γιατί τελικά κάνει κάτι όταν επικρίνει
αυτούς τους φωστήρες και καταδεικνύει πράγματα που θα'πρεπε να απορρίπτονται, ειδικά
σε όσους απλά καταπίνουν αβλεπί ό,τι ακούνε. (και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που έστειλαν
την αυτονομία της σκέψης και το κριτήριο για βρούβες, και κατευθύνονται/χειραγωγούνται χαλαρά
από "διανοούμενους" τέτοιου τύπου)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

ArELa έγραψε:Βασίλη, εγώ να δεχτώ ότι είναι και σ'ένα βαθμό bitching... Είναι όμως μόνο αυτό;
Δεν είναι παράλληλα και μια σημαντική επισήμανση για τα καλόπαιδα αυτά του κοινωνικού συνόλου;
Βίκυ, ο φαρισαϊσμός είναι που με θυμώνει.
Στο κείμενο ο συγγραφέας, κρίνει τους έλληνες που κρίνουν τους έλληνες επειδή κρίνουν τους έλληνες για να δει η ευρώπη ότι κρίνουν άλλους έλληνες και να βγάλουν την ουρά τους απ'έξω (όπως ο ίδιος κατηγορεί άλλους ότι κάνουν)
ArELa έγραψε: Αν αυτά τα άτομα δεν εμποδίζονται να διαμορφώνουν άποψη μ'αυτές τις χαριτωμενιές, ένας επικριτής τους σίγουρα δε θα πρέπει να αναχαιτίζεται (από τον ίδιο του τον εαυτό) να επισημαίνει το σαθρό της λογικής τους. Όχι μόνο για εκτόνωση, αλλά γιατί τελικά κάνει κάτι όταν επικρίνει
Δεν καταλαβαίνω τι καταφέρνει κάποιος με την επίκριση. Για εμένα είναι εντελώς άτοπη προσπάθεια να κάνει κάποιος κάτι. Διαφορετικά τόσοι ηγέτες κομμάτων τα τελευταία 10 χρόνια θα έκαναν και κάτι καλό αντί να ρίχνουν το φταίξιμο ο ένας στον άλλον.
ArELa έγραψε:αυτούς τους φωστήρες και καταδεικνύει πράγματα που θα'πρεπε να απορρίπτονται, ειδικά
σε όσους απλά καταπίνουν αβλεπί ό,τι ακούνε. (και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που έστειλαν
την αυτονομία της σκέψης και το κριτήριο για βρούβες, και κατευθύνονται/χειραγωγούνται χαλαρά
από "διανοούμενους" τέτοιου τύπου)
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η τύχη των μαρμάρων. Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με εθνικό εγωισμό και μόνο. Δεν θα μας βοηθήσει στην παρούσα μας κατάσταση και δεν είναι προτεραιότητα, πιστεύω, για τη χώρα.
Έχεις σκεφτεί, είμαι σίγουρος, ότι τα ΜΜΕ μας τα έχουν πρήξει με τον τάφο της Αμφίπολης και τα μάρμαρα τις τελευταίες βδομάδες απλώς για να μας στρέψουν την προσοχή από πολύ πιο τρέχουσα και σημαντικά θέματα που αφορούν την ίδια μας τη ζωή, κι όχι μια συστάδα γλυπτών που το 80% της Ελλάδας δεν θα δει ποτέ παρά μόνο στις ειδήσεις.
Ξαναμπές λοιπόν σε αυτή τη λογική και απάντησέ μου σε παρακαλώ γιατί αρχίζω και πιστεύω ότι γίνομαι παράλογος: Ένας άνθρωπος που κατακρίνει τις απόψεις άλλων ανθρώπων πάνω στα μάρμαρα χωρίς μία ουσιαστική κατακλείδα (πάνω στο αρχικό θέμα του άρθρου), τι θέλει να πετύχει;

Φώτη, αν θες να μου δείξεις ότι δεν έχεις σοβαρή πρόταση, το πέτυχες.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos »

Βασικά ,αν ποτέ επιστραφούν ,τότε και οι υπόλοιπες χώρες,όπως Αίγυπτος ,Ινδία,Μεξικό,Περού κ.α θα πάρουν σειρά να διεκδικήσουν αυτά που τους πήραν.Θα είναι μια δικαίωση ,και όχι εθνικός εγωϊσμός ,όλων των χωρών ενάντια στις αγγλοσαξονικές ακρίδες.Αναφέρθηκα πως εκπαιδευτήκαμε να θεωρούμε τους Ελληνικούς Ναούς ως πέτρες και όχι ως κομμάτι της Ιστορία μας,όπως επίσης πως δεν τους αξίζει να είναι σε μουσεία,αλλά στο φυσικό τους χώρο,όπως δεν αξίζει και δεν αρμόζει και στα ζώα να είναι σε πάρκα και να πληρώνει ο άλλος να τα δει ..άσχετα αν είναι καρυάτιδα ,μάρμαρο,αντικείμενο ή ζώο.Ο κάθε άνθρωπος βάζει τις προτεραιότητες ανάλογα με αυτά που νομίζει ως σωστά ή ορθά,έτσι οι δικές μου είναι επιστροφή στις ρίζες, στις ηθικές αξίες ,στο σεβασμό .Είτε είναι για μάρμαρο,για ζώο,για άνθρωπο...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Ξερεις τι; εχω βαρεθει αυτους που κρινουν τους αρθρογραφους που κρινουν τους ανθελληνες. Αν εχετε καποια σοβαρη προταση να την κανετε.

Αν εσυ εισαι υπερ του να απεμπολησουμε τα παντα, να παραιτηθουμε των δικαιωματων μας και να μας φτυνουν οι επομενες γενιες επειδη (τωρα δεν ειναι του παροντος κατα την αποψη σου, παρ ολο που στο μελλον θα ειναι πλεον αργα) τοτε προφανως δεν μπορω να ακολουθησω την αποψη σου.
Ενα εθνος δεν κοιταζει μονο το παρον. Δεν κοιταζει μονο τον κωλο της γενιας που ζει αυτη τη στιγμη αλλα και την παρακαταθηκη που θα αφησει στην επομενη. Και η επομενη γενια μεσα σε ολα τα αλλα που δικαιουται, δικαιουται να εχει και τα πεντελικα μαρμαρα.
Άβαταρ μέλους
yiotis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 4 φορές

Δημοσίευση από yiotis »

Κατ αρχην δεν ειναι απλα μαρμαρα , αλλα γλυπτα μαρμαρα .

Γιατι τετοια πρεμουρα με αυτα τα συγκεκριμενα γλυπτα ; λες και ειναι τα μοναδικα που κλαπηκαν . Καποιο λακο πρεπει να εχει η φαβα εδω . Αν δεν το ξεκινουσε το θεμα η Μερκουρη με τον Ντασεν , θα μιλουσατε γι αυτο σημερα; Ποιο ηταν αληθεια το κινητρο τους; αγαπουσαν τοσο την Ελλαδα;

Ολα τα αλλα κλεμμενα που βρισκονται στα ξενα μουσεια τα απαρνιομαστε; Και πειτε πως ερχονται εδω , ποιο θα ειναι το κερδος μας; θα αυξηθουν τα εσοδα μας; Οχι βεβαια οσοι ερχονται στην Ελλαδα , θα συνεχισουν το ιδιο να ερχονται , εχουμε ετσι και αλλιως τοσα εκθεματα εδω. Κανονικα αφου μας τα εκλεψαν και τα κρατανε στα μουσεια τους θα πρεπει τουλαχιστον να πληρωνουν κατι σαν ενοικιο για να τα εχουν εκει. Το ζητησαμε ποτε αυτο; Το πιο λογικο δεν ειναι; Αλλα τι λογικο γινεται στην Ελλαδα;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa »

Lionheart έγραψε:Βίκυ, ο φαρισαϊσμός είναι που με θυμώνει.
Στο κείμενο ο συγγραφέας, κρίνει τους έλληνες που κρίνουν τους έλληνες επειδή κρίνουν τους έλληνες για να δει η ευρώπη ότι κρίνουν άλλους έλληνες και να βγάλουν την ουρά τους απ'έξω (όπως ο ίδιος κατηγορεί άλλους ότι κάνουν)
Δε βλέπω κανένα φαρισαϊσμό, συγνώμη. Η κριτική είναι θεμιτή για κάθε άνθρωπο, πάνω σε κάθε ζήτημα και για κάθε δημόσια τοποθέτηση.
Lionheart έγραψε:Δεν καταλαβαίνω τι καταφέρνει κάποιος με την επίκριση.
Αν ο συγκεκριμένος κλεπταποδόχος (εν προκειμένω η Αγγλία) ακούει τον ίδιο τον "ιδιοκτήτη-δικαιούχο" του κλοπιμαίου να λέει "δεν το θέλω πίσω", δεν έχει και κανένα λόγο να το επιστρέψει.
Στην προκειμένη λοιπόν, η επίκριση είναι καλώς καμωμένη, κι αν συμβάλει στο να κάνει
τους ηλίθιους να το βουλώσουν, θα'ναι ευχής έργον!
alkinoos έγραψε:Αναφέρθηκα πως εκπαιδευτήκαμε να θεωρούμε τους Ελληνικούς Ναούς ως πέτρες και όχι ως κομμάτι της Ιστορία μας
εκπαιδευτήκαμε γενικώς? Διαφωνώ. Σε καμία περίπτωση δεν κρατήσαμε ΟΛΟΙ στο... λογισμικο μας
τέτοιο προγραμματάκι.
Lionheart έγραψε:Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η τύχη των μαρμάρων.
κατ'αρχάς θα επισημάνω κι εγώ αυτό που είπε ο Γιώτης (το οποίο προσυπογράφω φυσικά)
yiotis έγραψε:Κατ αρχην δεν ειναι απλα μαρμαρα , αλλα γλυπτα μαρμαρα .
αλλά και σκέτα μάρμαρα να ηταν, εφ'όσον είναι κληροδοτήματά μας και μας ανήκουν,
εμένα (και πολλούς άλλους ευτυχώς) με ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα.
Lionheart έγραψε:Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με εθνικό εγωισμό και μόνο.
Θα ξεκινήσω με την υπόθεση εργασίας εδώ, ότι ο τόπος μας, είναι το ευρύτερο σπίτι μας.
Κάτι που φαντάζομαι θα σε βρει σύμφωνο κι εσένα.
Αν μπορείς να δεχτείς το ίδιο αποστασιοποιημένα λοιπόν, πως θα'ρθει ένας μουσαφείρης στο σπίτι σου,
θα σου αρπάξει ένα κειμήλιο μακρυνού προγόνου σου που για σένα έχει μεγάλη (κυρίως συναισθηματική) αξία, και θα το εκθέτει πίσω στο δικό του σπίτι (χώρα) με καμάρι ενώ δεν του ανήκει και δεν έχει καμία σχέση με την δική του "οικογενειακή" (εθνική εννοώ) ιστορία, τότε θα δεχτώ
κι εγώ ότι είναι σκέτος εθνικός εγωισμός η οργή που νιώθω στη σκέψη ότι πολλοί δικοί μας θησαυροί
μοστράρουν σε πολλά μουσεία ανά τον κόσμο, όπως και ότι η διεκδίκηση που θα'θελα να αντηχήσει απ'όλους μας απαιτητικά, για την επιστροφή τους στον τόπο τους, υπάγεται κι αυτή απλά στον (κακώς και αρνητικώς νοούμενο) εθνικό εγωισμό.

Αλλά εδώ δεν διεκδικούμε άλλα στοιχειώδη και αυτονόητα, θα διεκδικήσουμε αυτό; Μπα...
Άλλοι αδιαφορούν, άλλοι έχουν άλλες προτεραιότητες, άλλοι και τα δύο (όπως εσύ).
Έχω συχνά μιλήσει έντονα για την αδυναμία μας να βάλουμε προτεραιότητες, οπότε στα περί προτεραιοτήτων θα συμφωνήσω μαζί σου. Στην αδιαφορία όμως, διίσταμαι, γιατί θεωρώ
το θέμα πολύ σοβαρό.
Lionheart έγραψε:Έχεις σκεφτεί, είμαι σίγουρος, ότι τα ΜΜΕ μας τα έχουν πρήξει με τον τάφο της Αμφίπολης και τα μάρμαρα τις τελευταίες βδομάδες απλώς για να μας στρέψουν την προσοχή από πολύ πιο τρέχουσα και σημαντικά θέματα που αφορούν την ίδια μας τη ζωή, κι όχι μια συστάδα γλυπτών που το 80% της Ελλάδας δεν θα δει ποτέ παρά μόνο στις ειδήσεις.
Ναι το έχω σκεφτεί όπως το έχουν σκεφτεί πάρα πολλοί (σίγουρα δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα σ'αυτή τη σκέψη). Και φυσικά αυτό υπάγεται στο γνωστό και πολυχρησιμοποιημενο εργαλείο
των ΜΜΕ για να στραφεί η προσοχή μας αλλού, κι όχι γιατί κόπτονται για τους θησαυρούς
των Eλληνιστικών χρόνων...

Έχω σκεφτεί όμως και λίγο παραπέρα (πέραν του πασιφανούς). Γιατί και οι στημένες "ειδήσεις" της συμφοράς μπορούν να δώσουν τροφή για σκέψη, σ'όσους βάζουν βέβαια το ρημάδι τους να δουλέψει ΑΥΤΟΝΟΜΑ. (εξαιρουμένων των παρόντων αυτό) Έχω σκεφτεί λοιπόν ότι η Αμφίπολη είναι αφ'ενός ένα εξαιρετικό δείγμα υψηλής τέχνης -πολύτιμη παρακαταθήκη μας- σε μια εποχή που οι "πολιτισμένοι" έτρωγαν εκεί που έχεζαν, (δείγμα για το οποίο θα'πρεπε να'χαμε την απαιτούμενη περηφάνεια), και παράλληλα είναι κι ένα θλιβερό δείγμα της εξωφρενικής σύλησης που έχουν υποστεί εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) μνημεία μας μέσα στους αιώνες, από τους "φιλέλληνες" (ξένους κοινούς κλέφτες ή ντόπιους ξεφτίλες τυμβωρύχους που θέλουν στήσιμο στα 5 μέτρα).
Lionheart έγραψε:Ξαναμπές λοιπόν σε αυτή τη λογική και απάντησέ μου σε παρακαλώ γιατί αρχίζω και πιστεύω ότι γίνομαι παράλογος: Ένας άνθρωπος που κατακρίνει τις απόψεις άλλων ανθρώπων πάνω στα μάρμαρα χωρίς μία ουσιαστική κατακλείδα (πάνω στο αρχικό θέμα του άρθρου), τι θέλει να πετύχει;
Παράλογος δεν είσαι. Απλά εκφράζεις μία οπτική. (με την οποία σ'άλλα σημεία συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ) Σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα σκέλη στην ευρύτερη εικόνα,
κι όχι μόνο μία μεμονωμένη οπτική.

Ο Φώτης θα μπορέσει να σου πει καλύτερα τι ακριβώς θέλησε να πετύχει μ'αυτό που έγραψε.
Ο τρόπος που το αντιλαμβάνομαι εγώ, βλέπει το άρθρο σαν μία δόκιμη επισήμανση που μπορεί
να χτυπήσει καμπανάκια και σ'όσους δεν έχουν δώσει την πρέπουσα σημασια σ'αυτό το θέμα αφ'ενος,
και αν έχει ικανή απήχηση, η χλεύη που θα υποστούν οι λίγοι (θέλω να πιστεύω) Α-νοες που ουσιαστικά λένε "δεν θέλουμε πίσω αυτό που μας ανήκει", να τους αναγκάσει να το βουλώσουν
και ίσως, αν είμαστε τυχεροί, να ξανασυρθούν στην τρύπα απ'την οποία βγήκαν.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn »

Καλό είναι να μάθουμε ως Έθνος να διεκδικούμε και όχι να αφηνόμαστε στην τυχαιότητα, όπως πράττουμε τις τελευταίες δεκαετίες. Εφ΄όσον εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους ορισμένες προσωπικότητες (π.χ Κλούνεϊ) έχουμε συμφέρον να σηκώσουμε το θέμα. Οπωσδήποτε, όποιος ανοίγει ένα ζήτημα πάντα κάπου θα στοχεύει, όλο και κάποιο συμφέρον θα έχει. Εάν, όμως, περιοριζόμαστε εκεί ώστε να δικαιολογήσουμε την αδράνεια και τη μακαριότητά μας, πολλώι δε μάλλον όταν αυτομαστιγωνόμαστε ανελέητα, τότε, φυσικά, και θα είμαστε καταγέλαστοι. Κατά συνέπεια, προσωπικά θεωρώ θετικό να ανακινείται το θέμα και να γίνονται προσπάθειες για την επιστροφή των Γλυπτών της Ζωφόρου του Παρθενώνος από οποιονδήποτε -είτε αυτός είναι ηθοποιός του Χόλυγουντ, είτε ο Ζυλ Ντασέν, είτε κάποιος Έλληνας της διασποράς είτε οποιοσδήποτε άλλος-, ώστε να λειτουργεί, εκτός των άλλων διεθνών πιέσεων, εν είδη αφυπνίσεως, από τη στιγμή που ως πολιτεία αδρανούμε. Επομένως, το κλειδί βρίσκεται, αφενός μεν στη διεκδίκηση, αφετέρου δε στη μίμηση που θα προκληθεί.

Άλλωστε, εάν επιστραφούν τα κλεμμένα, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση και άλλων αρχαιολογικών θησαυρών, όπως η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, κ.ά, αλλά και για την επιστροφή των κλεμμένων από άλλα ιστορικά Έθνη στις κοιτίδες τους, όπως οι αιγυπτιακές αρχαιότητες. Κυρίως αυτό είναι που σκέφτονται οι καταχραστές ξένων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι λωποδύτες αγγλοσάξωνες, οι ξιπασμένοι Γάλλοι και οι Τευτομβούργιοι ξυλοκόποι. Το πρόβλημά τους είναι η επομένη ημέρα και το τι θα επακολουθήσει.

Τέλος, η επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων στην πατρίδα τους, εκτός της εθνικής ανατάσεως, θα έχει και πολλαπλά οικονομικά οφέλη :cool: (τα οποία, επίσης, λογαριάζουν οι δυτικοί).
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δεν μπορω να καταλαβω Βασίλη την ερωτηση του τυπου "Τι θελεις να πετυχεις οταν διαφωνεις με μια αποψη".
Το πρωτο πραγμα που θελω να πετυχω είναι να καταδειξω το ποσο αδοκιμο είναι κάποιος να εκφράζει απόψεις που υποσκάπτουν τα ίδια τα συμφεροντα της χωρας του. Επισης να καταδειξω οτι ο γραικυλισμος (Ακομα και αν υποθεταμε οτι ο ευρωπαιος ειναι κατι ανώτερο μην χεσω), δεν εξισωνει τον γραικυλο με τον ευρωπαιο (ο οποιος ποτε δεν θα υιοθετουσε παρομοιες αποψεις για την χωρα του) αλλα τον υποβιβαζει ακομα περισσοτερο. Και φυσικα η αρθρογραφια μου πάντα έχει στόχο αυτούς που αμφιταλαντεύονται και τους νέους ώστε να μπορούν να "πιανουν" τον εαυτό τους όταν μπαίνουν σε τέτοιες ψυχολογικες διαδρομες και να μπορούν να διορθώνουν την νοοτροπία τους πριν γίνει χαρακτήρας. Χέστηκα για τους πενηντάρηδες. αυτοι δεν θα αλλάξουν τώρα.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Divine Sinner έγραψε:Ξερεις τι; εχω βαρεθει αυτους που κρινουν τους αρθρογραφους που κρινουν τους ανθελληνες. Αν εχετε καποια σοβαρη προταση να την κανετε.
Σε σχέση με τι; Έχω κάνει ήδη αρκετές προτάσεις Φώτη:
Lionheart έγραψε:Θα μου άρεσε πάρα πολύ κάποιος να βγει και να πει "ας κάνουμε αυτό" και να πάψουν όλοι αυτοί οι Captains Hindsights να κρίνουν όταν μόνο αυτό μπορούν να κάνουν. Γιατί τόσες δεκαετίες κανείς δεν ψήφιζε σημίτη, γιωργάκη, καραμανλή, σαμαρά κλπ αλλά πάντα έβγαιναν ρε γαμώτο :/
Lionheart έγραψε:Ας βγει ένας μία φορά και να πει "προτείνω αυτό, το άλλο και το παρ-άλλο" και θα είμαι τόσο πολύ χαρούμενος που επιτέλους κάποιος πέρα από το να κρίνει, θα μπορεί και θα ξέρει πως να αναλάβει την ευθύνη της κριτικής του σκέψης που θα νιώθω και πάλι ελπίδα για όλους μας.
Μιας και σχολιάζουμε το κείμενο.
Divine Sinner έγραψε:Αν εσυ εισαι υπερ του να απεμπολησουμε τα παντα, να παραιτηθουμε των δικαιωματων μας και να μας φτυνουν οι επομενες γενιες επειδη (τωρα δεν ειναι του παροντος κατα την αποψη σου, παρ ολο που στο μελλον θα ειναι πλεον αργα) τοτε προφανως δεν μπορω να ακολουθησω την αποψη σου.
Ενα εθνος δεν κοιταζει μονο το παρον. Δεν κοιταζει μονο τον κωλο της γενιας που ζει αυτη τη στιγμη αλλα και την παρακαταθηκη που θα αφησει στην επομενη. Και η επομενη γενια μεσα σε ολα τα αλλα που δικαιουται, δικαιουται να εχει και τα πεντελικα μαρμαρα.
Βάζεις λόγια στο στόμα μου, Φώτη, και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.
Είμαι υπέρ του να φροντίσουμε τους Έλληνες, μετά τα αντικείμενα των Ελλήνων και αμέσως μετά τα αντικείμενα των αρχαίων Ελλήνων. Με αυτήν ακριβώς τη σειρά.
Ακριβώς επειδή ένα έθνος δεν κοιτάζει μόνο το παρόν, να δούμε λίγο την περίπτωση που μας φέρουν τα μάρμαρα. Μέχρι τότε, πόσοι άνθρωποι τώρα που χειμωνιάζει θα πεθάνουν στους δρόμους της Αθήνας με κονδύλια που θα φροντίσουν την επιστροφή των μαρμάρων και τη φύλαξή τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο;
Εσύ Φώτη πιστεύεις ότι η παρακαταθήκη που μπορούμε να αφήσουμε στην επόμενη γενιά είναι 5 τόνοι λαξευμένου μαρμάρου, εγώ πιστεύω ότι είναι η αλληλεγγύη ανάμεσα σε συνανθρώπους. Είναι μία διακριτή διαφορά ανάμεσά μας και αυτό είναι όλο.
Είναι γελοίο όμως, να αποκαλούμε "ανθέλληνες" ανθρώπους που ανησυχούν για τους Έλληνες που πεθαίνουν καθημερινά (2 τη μέρα έχει φτάσει πλέον), κι όχι τον άνθρωπο που προτιμά να πεθάνουν οι άνθρωποι αυτοί για να μπορέσει να πει αύριο μεθαύριο στα παιδιά του ότι ήταν κι αυτός εκεί όταν έφεραν τα μάρμαρα στην πατρίδα τους. Μιλάω για τους πολιτικούς/δημοσιογράφους που κόπτονται για αυτό το θέμα ενώ αγνοούν την κατάσταση που μας έχει φέρει η οικονομική κρίση, μαζί με άλλους.
alkinoos έγραψε:Ο κάθε άνθρωπος βάζει τις προτεραιότητες ανάλογα με αυτά που νομίζει ως σωστά ή ορθά,έτσι οι δικές μου είναι επιστροφή στις ρίζες, στις ηθικές αξίες ,στο σεβασμό .Είτε είναι για μάρμαρο,για ζώο,για άνθρωπο...
Δεκτό Αλκίνοε, και θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνω την οπτική σου, αλλά θα σου πω αυτό που λέω σε φιλόζωους ακτιβιστές χρόνια τώρα. Ανάμεσα σε έναν κορμοράνο/μάρμαρο και σε ένα παιδί της Αιθιοπίας/ελληνάκι που ζει στο δρόμο, θα ταΐσω το παιδί/φροντίσω να έχει σπίτι το παιδί.
Και φυσικά, το θέτω ως δική μου, προσωπική προτεραιότητα.
yiotis έγραψε:Γιατι τετοια πρεμουρα με αυτα τα συγκεκριμενα γλυπτα ; λες και ειναι τα μοναδικα που κλαπηκαν . Καποιο λακο πρεπει να εχει η φαβα εδω . Αν δεν το ξεκινουσε το θεμα η Μερκουρη με τον Ντασεν , θα μιλουσατε γι αυτο σημερα; Ποιο ηταν αληθεια το κινητρο τους; αγαπουσαν τοσο την Ελλαδα;
Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο κίνητρο;
yiotis έγραψε:Ολα τα αλλα κλεμμενα που βρισκονται στα ξενα μουσεια τα απαρνιομαστε; Και πειτε πως ερχονται εδω , ποιο θα ειναι το κερδος μας; θα αυξηθουν τα εσοδα μας; Οχι βεβαια οσοι ερχονται στην Ελλαδα , θα συνεχισουν το ιδιο να ερχονται , εχουμε ετσι και αλλιως τοσα εκθεματα εδω. Κανονικα αφου μας τα εκλεψαν και τα κρατανε στα μουσεια τους θα πρεπει τουλαχιστον να πληρωνουν κατι σαν ενοικιο για να τα εχουν εκει. Το ζητησαμε ποτε αυτο; Το πιο λογικο δεν ειναι; Αλλα τι λογικο γινεται στην Ελλαδα;
Κινδυνεύοντας να γίνω κουραστικός, το λογικό θα ήταν να μην πεινάει ο κόσμος. Μετά να έχουν όλοι κάπου να μείνουν. Μετά να εργάζονται. Μετά να δούμε και θέματα παιδείας (όπως τα μάρμαρα και τα άλλα κλεμμένα).
Γιατί προφανώς και σαν περήφανοι Έλληνες, απόγονοι φιλοσόφων κλπ κλπ κλπ ( :dunno: ) τα κλεμμένα τα θέλουμε για να τα δούνε τα παιδιά μας και να μάθουν κάτι από αυτά. Έτσι δεν είναι;

Δεν ξέρω αν φαίνεται η ειρωνεία στην τελευταία πρόταση... :giverose:

Βίκυ, δεκτά και καλά όλα αυτά που λες. Απεύχομαι να δω αν θα δίνεις την ίδια αξία σε αυτές τις ενστάσεις και προσπάθειες κάποιων Ελλήνων να φέρουν τα μάρμαρα αυτά πίσω (μάρμαρα τα λέμε χάρην ευκολίας κι όχι για να τα υποβαθμίσουμε, είναι ξεκάθαρο ελπίζω), όταν φτάσει το 60% των σημερινών Ελλήνων να ζει ή να κινδυνεύει να ζήσει στο δρόμο κι εμείς και τα παιδιά μας, μαζί τους.

Για να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου πάνω στο θέμα σαν Βασίλης, θεωρώ ότι θα έπρεπε να μας καίνε άλλα πράγματα αυτήν την εποχή. Κάτι που επίσης προσπάθησα να κάνω σαφές σε αυτό το topic.
Αναλωνόμαστε σε θέματα εθνικής κληρονομιάς και δεν σκεφτόμαστε ότι η άμεση εθνική κληρονομιά στα ίδια μας τα παιδιά από εμάς θα είναι η εξαθλίωση που θα βιώσουν τα ίδια και τα παιδιά τους, επειδή εμείς ήμαστε αδύναμοι και εθελοτυφλούσαμε μέσα σε μία εθνική πώρωση.

Όταν ο μέσος Αθηναίος έχει επισκεφτεί την Ακρόπολη μία ή λιγότερες φορές στη ζωή του, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να διαρρηγνύει τα ιμάτια του για κάτι τέτοιο.
Divine Sinner έγραψε:Δεν μπορω να καταλαβω την ερωτηση του τυπου. Τι θελεις να πετυχεις οταν διαφωνεις με μια αποψη.
Έχω μάθει Φώτη να διαφωνώ με κάτι όταν έχω δική μου αντιπρόταση. Οι γενικευμένες ταμπέλες όπως "ανθέλληνες" "γραικυλισμός" κλπ, πρέπει να αιτιολογούνται ή να μην αγγίζουν τα χείλη μας γιατί γίνονται προσβλητικές.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Είμαι υπέρ του να φροντίσουμε τους Έλληνες, μετά τα αντικείμενα των Ελλήνων και αμέσως μετά τα αντικείμενα των αρχαίων Ελλήνων. Με αυτήν ακριβώς τη σειρά.
Ναι μονο που τα διεθνη τρεχουν και οι ξενοι δεν περιμενουν να φτιαξεις εσυ τα εσωτερικα της χωρας σου. Οτι δεν διεκδικειται χανεται και γινεται κεκτημενο του αντιπάλου (οπως εγινε και με το ονομα των σκοπίων). Χέστηκαν οι ξενοι για την σειρα που θα ακολουθησουμε εμεις εδω.
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δεν με πειράζει καθόλου να χάσουμε για πάντα τα μάρμαρα αν είναι να ανεβάσουμε το βιωτικό μας επίπεδο πάνω από αυτό της εξαθλίωσης.
Για αυτό το λόγο λέω και ξαναλέω ότι αδιαφορώ για την τύχη τους.
Αν αύριο βγει δημοψήφισμα που να μας θέλει να πουλήσουμε την ακρόπολη για να σώσουμε τους Έλληνες (όχι το κράτος. Τους πολίτες.), θα κοιμάμαι ανάλαφρα το βράδυ μετά την αποδοχή μου.

Προφανώς και υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να γίνει αυτό. Αλλά σαν άνθρωπος των πράξεων και όχι της διπλωματίας, η επιλογή μου θα είναι η πιο άμεση και με τα λιγότερα θύματα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa »

Lionheart έγραψε:Βίκυ, δεκτά και καλά όλα αυτά που λες. Απεύχομαι να δω αν θα δίνεις την ίδια αξία σε αυτές τις ενστάσεις και προσπάθειες κάποιων Ελλήνων να φέρουν τα μάρμαρα αυτά πίσω (μάρμαρα τα λέμε χάρην ευκολίας κι όχι για να τα υποβαθμίσουμε, είναι ξεκάθαρο ελπίζω), όταν φτάσει το 60% των σημερινών Ελλήνων να ζει ή να κινδυνεύει να ζήσει στο δρόμο κι εμείς και τα παιδιά μας, μαζί τους.
Δεν καταλαβαίνω γιατί εμπλέκεις μονίμως το ένα με το άλλο. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική αυτή... :shock:
Ναι, συμφωνώ ότι πρέπει να έχουμε προτεραιότητες. Αυτό δε σημαίνει πως η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να ακυρώσει μέσα μας ΚΑΙ έξω μας, όλα τα άλλα ζητούμενά μας. Δεν είπα ποτέ (κανείς σ'αυτό το τόπικ δεν είπε) να αγνοήσουμε την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, για να εστιάσουμε αποκλειστικά και μόνο στην επαναφορά των δικαιωματικά δικών μας μαρμάρων.

Παρεμπιπτόντως, προσυπογράφω και το σκεπτικό του Ιωνα εδώ και φυσικά μένω κι εγώ
στη λογική του Φώτη (άκουσον άκουσον, εγώ να στηρίζω λογική του Φώτη :lol: :lol: Ρε πως αλλάζουν οι καιροί)
Divine Sinner έγραψε:Αν εσυ εισαι υπερ του να απεμπολησουμε τα παντα, να παραιτηθουμε των δικαιωματων μας και να μας φτυνουν οι επομενες γενιες επειδη (τωρα δεν ειναι του παροντος κατα την αποψη σου, παρ ολο που στο μελλον θα ειναι πλεον αργα) τοτε προφανως δεν μπορω να ακολουθησω την αποψη σου.
λες επίσης Βασίλη:
Lionheart έγραψε:Έχω μάθει Φώτη να διαφωνώ με κάτι όταν έχω δική μου αντιπρόταση. Οι γενικευμένες ταμπέλες όπως "ανθέλληνες" "γραικυλισμός" κλπ, πρέπει να αιτιολογούνται ή να μην αγγίζουν τα χείλη μας γιατί γίνονται προσβλητικές.
Ωραία λοιπόν, η δική μου αντιπροταση είναι να συνεχίσουμε με πιο δυναμωμένες φωνές
να διεκδικούμε τα αυτονόητα, κι όχι να περιμένουμε απο΄τον Κλούνεϋ να τα διεκδικεί για μας.

Εσύ τι προτείνεις; Να μη χαρακτηρίζεται/κρίνεται/επικρίνεται κανένας και τίποτα;
Ακόμα κι όταν κάποιοι είναι κατάφωρα άστοχοι, ή προδοτικοί, ή αντι-λογικοί, ή αντι-πατριωτικοί
και δε συμμαζεύεται?
Οι όποιοι χαρακτηρισμοί στο κείμενο του Φώτη, κατά τη γνώμη μου έχουν και αιτιολόγηση
και βάση.
Lionheart έγραψε:Εσύ Φώτη πιστεύεις ότι η παρακαταθήκη που μπορούμε να αφήσουμε στην επόμενη γενιά είναι 5 τόνοι λαξευμένου μαρμάρου, εγώ πιστεύω ότι είναι η αλληλεγγύη ανάμεσα σε συνανθρώπους.
ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις πως αποκλείεται να παίζουν και τα δύο ταυτόχρονα.
Όπως δεν καταλαβαίνω γιατί ενοποιείς τα δύο και βάζεις και αντίβαρα του τύπου "ή το ένα ή το άλλο"
Γιατί όχι όλα; Είναι όλα μέσα στα δίκαια ζητούμενά μας!
Δεν είναι οι τόνοι λαξευμένου μαρμάρου, είναι το τι αντιπροσωπεύουν και τι σημαίνουν αυτά τα μάρμαρα/αντικείμενα ή όπως αλλιώς θες να τα πεις.
Είναι η κληρονομιά που είναι δικαιωματικά δική μας.
Κι αν δεν τη διεκδικούμε αυτή, δεν είμαστε άξιοι και αξιοπρεπείς αρκετά να διεκδικήσουμε τίποτα!
Ούτε για τον τόπο μας, ούτε για τη ζωή μας την ίδια.

Εδώ μαίνεται πόλεμος συνειδητότητας και πνεύματος... είναι κυρίως τέτοιος.
Το εργαλείο του πολέμου είναι το οικονομικό, όχι η ουσία του.
Αν στη συνειδητότητά μας είμαστε μονομερείς ή εντελώς ανήμποροι, αν αδυνατούμε να εστιάσουμε
και στο μείζον και στο ελασον, που όμως είναι σημαντικά για την υπόστασή μας,
δεν πρόκειται να βγούμε από κανένα λούκι στον αιώνα τον άπαντα. Αντίθετα, θα χωνόμαστε
όλο και περισσότερο μέσα στα σκατά.

Divine Sinner έγραψε:Χέστηκα για τους πενηντάρηδες. αυτοι δεν θα αλλάξουν τώρα.
φχαριστούμε :P
Αλλά αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά, (και αντικειμενικά αν θες), ίσως να διαπιστώσεις
πως αυτοί που είναι πιο άκαμπτοι στη νοοτροπία τους και πιο σκληρά στεγανοποιημένοι,
είναι συχνά οι νεότεροι, ελέω εγωισμού ή και της κλασικής ιδιότητας των πολύ νέων (βιολογικά)
να βλέπουν άσπρο-μαύρο και να'χουν πλήρη (ή σχετική) αχρωματοψία σε άλλες αποχρώσεις.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”