Κάτι τρέχει στα Mikel
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 351 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Κάτι τρέχει στα Mikel
Ήταν Πρωταπριλιά όταν ήρθε μία συνάδελφος στο γραφείο με έναν καφέ στο χέρι να μας ανακοινώσει ότι τα mikel προσφέρουν καφέ δωρεάν.
Κι όμως δεν ήταν αστείο. Είχε πεθάνει ο Μπαρμπα mikel και πρόσφεραν καφέ της παρηγοριάς.
Δεν παίρνω καφέ απ έξω αφού έτσι κι αλλιώς ότι καφέ και να πιώ είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γάλα, χωρίς σαντιγί, σιρόπια κλπ.
Γαλλικός ελληνικός νες δεν έχει σημασία αρκεί να είναι φαρμάκι και μαύρος χωρίς κανένα άρωμα π.χ φουντούκι βανίλια μπλιάξ.
Λίγο μετά βγήκα από το γραφείο για δουλειά και είδα μεγάλη ουρά από κόσμο που πήγαινε για καφέ.
Σαν συσσίτιο ήταν. Ούτε στη Ρουμανία επί Τσαουσέσκου δεν υπήρχε τέτοια ουρά.
Μου φέρνουν αλλεργία οι ουρές. Προπαντός αν είναι για τσάμπα φαί ή καφέ.
Εδώ που τα λέμε ντρέπομαι.
Δεν ήξερα τίποτα σχετικά με την αλυσίδα αυτή παρόλο που περνούσα απ έξω σχεδόν κάθε μέρα.
Εκείνη τη μέρα το άκουσα για πρώτη φορά.
Δεύτερη φορά σήμερα και φαρμακερή. Ευτυχώς που δεν πήρα καφέ.
Εδώ διάβασα και "καράφλιασα" όπως λέγαμε στα νιάτα μας..
http://www.iefimerida.gr/news/151353/%C ... F%85%CF%80
Κι όμως δεν ήταν αστείο. Είχε πεθάνει ο Μπαρμπα mikel και πρόσφεραν καφέ της παρηγοριάς.
Δεν παίρνω καφέ απ έξω αφού έτσι κι αλλιώς ότι καφέ και να πιώ είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γάλα, χωρίς σαντιγί, σιρόπια κλπ.
Γαλλικός ελληνικός νες δεν έχει σημασία αρκεί να είναι φαρμάκι και μαύρος χωρίς κανένα άρωμα π.χ φουντούκι βανίλια μπλιάξ.
Λίγο μετά βγήκα από το γραφείο για δουλειά και είδα μεγάλη ουρά από κόσμο που πήγαινε για καφέ.
Σαν συσσίτιο ήταν. Ούτε στη Ρουμανία επί Τσαουσέσκου δεν υπήρχε τέτοια ουρά.
Μου φέρνουν αλλεργία οι ουρές. Προπαντός αν είναι για τσάμπα φαί ή καφέ.
Εδώ που τα λέμε ντρέπομαι.
Δεν ήξερα τίποτα σχετικά με την αλυσίδα αυτή παρόλο που περνούσα απ έξω σχεδόν κάθε μέρα.
Εκείνη τη μέρα το άκουσα για πρώτη φορά.
Δεύτερη φορά σήμερα και φαρμακερή. Ευτυχώς που δεν πήρα καφέ.
Εδώ διάβασα και "καράφλιασα" όπως λέγαμε στα νιάτα μας..
http://www.iefimerida.gr/news/151353/%C ... F%85%CF%80
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- doctormarkon
- Επίτιμος

Re: Κάτι τρέχει στα Mikel
Τα Mikel είναι ελληνική αλυσίδα αλλά οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων είναι άσχημες.
Τους βάζει να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό ότι δεν θα πάρουν αποζημίωση σε περίπτωση που απολυθούν αλλά και δεν έχουν δικαίωμα να δουλέψουν για ένα χρόνο από τη μέρα της απόλυσης σε καμιά εταιρεία που να έχει σχέση με φαγητό ή ποτό. Ούτε στην ταβέρνα του Μπαρμπα Μήτσου, ούτε σε καταγώγιο ΠΟΥΘΕΝΑ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο εργαζόμενος καλείται να αποζημιώσει την εταιρεία με χιλιάδες ευρώ.
Επιπλέον έβαλαν το προσωπικό να υπογράψει σύμβαση με τα μισά λεφτά δήθεν για μερική απασχόληση αλλά να εξακολουθούν να δουλεύουν τις ίδιες ώρες με πριν. Μια κοπέλα που διαμαρτυρήθηκε την απέλυσαν.
Και τότε μπήκε στο παιχνίδι το ΠΑΜΕ
Τους βάζει να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό ότι δεν θα πάρουν αποζημίωση σε περίπτωση που απολυθούν αλλά και δεν έχουν δικαίωμα να δουλέψουν για ένα χρόνο από τη μέρα της απόλυσης σε καμιά εταιρεία που να έχει σχέση με φαγητό ή ποτό. Ούτε στην ταβέρνα του Μπαρμπα Μήτσου, ούτε σε καταγώγιο ΠΟΥΘΕΝΑ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο εργαζόμενος καλείται να αποζημιώσει την εταιρεία με χιλιάδες ευρώ.
Επιπλέον έβαλαν το προσωπικό να υπογράψει σύμβαση με τα μισά λεφτά δήθεν για μερική απασχόληση αλλά να εξακολουθούν να δουλεύουν τις ίδιες ώρες με πριν. Μια κοπέλα που διαμαρτυρήθηκε την απέλυσαν.
Και τότε μπήκε στο παιχνίδι το ΠΑΜΕ
- doctormarkon
- Επίτιμος

Για φαντάσου να επεκταθεί παντού αυτό!!!!!!!
Να δουλεύεις σε μια εταιρεία π.χ που φτιάχνει χυμούς σε συσκευασία τετραπακ όπως αμίτα αλλά και πουμαρό και γάλατα.
Ξέρεις ότι αν σε απολύσουν μπορείς να βρεις δουλειά σε πολλές άλλες εταιρίες που παράγουν όμοια προϊόντα.
Φαντάσου να σε απολύουν χωρίς αποζημίωση αλλά και αν βρεις δουλειά αλλού να σου ζητούν από πάνω κάτι χιλιάδες ευρώ επειδή χρησιμοποιησες την εμπειρία σου σαν προσόν σε άλλη εταιρεία. Δηλαδή να βρεις δουλειά σε άλλο αντικείμενο άσχετο με αυτό που έμαθες να κάνεις.
Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτάκια μας.
Να δουλεύεις σε μια εταιρεία π.χ που φτιάχνει χυμούς σε συσκευασία τετραπακ όπως αμίτα αλλά και πουμαρό και γάλατα.
Ξέρεις ότι αν σε απολύσουν μπορείς να βρεις δουλειά σε πολλές άλλες εταιρίες που παράγουν όμοια προϊόντα.
Φαντάσου να σε απολύουν χωρίς αποζημίωση αλλά και αν βρεις δουλειά αλλού να σου ζητούν από πάνω κάτι χιλιάδες ευρώ επειδή χρησιμοποιησες την εμπειρία σου σαν προσόν σε άλλη εταιρεία. Δηλαδή να βρεις δουλειά σε άλλο αντικείμενο άσχετο με αυτό που έμαθες να κάνεις.
Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτάκια μας.
- Dread
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: Dread
- Φύλο: Άνδρας
ύΕπειδή πιθανόν να μην το γνωρίζετε, στον ιδιωτικό τομέα αυτού του τύπου οι συμβάσεις "παίζουν" εδω και πολλά χρονια.
Παρόμοια υπέγραψα και πριν λίγο καιρό.
Νομικά ομως , δεν στέκουν.
Εχουν γίνει δικαστήρια, τα οποία και πήραν ολα απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.
Ιδιωτικό συμφωνητικό , οπως ειναι η συβαση (ορισμένου ή αορίστου) δεν ειναι ποτε υπεράνω του νομού.
Το γνωρίζουν αυτό οι εταιρίες.
Απλά, χρησημοποιουν αυτές τις συμβάσεις για εκφοβισμό, μιας και η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των εργαζομένων ειναι πρόβατα που δεν εχουν ιδέα απο τα δικαιώματα τους...
Παρόμοια υπέγραψα και πριν λίγο καιρό.
Νομικά ομως , δεν στέκουν.
Εχουν γίνει δικαστήρια, τα οποία και πήραν ολα απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.
Ιδιωτικό συμφωνητικό , οπως ειναι η συβαση (ορισμένου ή αορίστου) δεν ειναι ποτε υπεράνω του νομού.
Το γνωρίζουν αυτό οι εταιρίες.
Απλά, χρησημοποιουν αυτές τις συμβάσεις για εκφοβισμό, μιας και η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των εργαζομένων ειναι πρόβατα που δεν εχουν ιδέα απο τα δικαιώματα τους...
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
- doctormarkon
- Επίτιμος

Σωστός
Δεν στέκει νομικά.
Αν κάνεις δικαστήριο το κερδίζεις.
Μέχρι να βγει ένας νόμος που να νομιμοποιεί τέτοιες αυθαιρεσίες.
Δεν πρέπει να στηριζόμαστε στο νομικό κομμάτι γιατί τα δικαιώματα ξηλώνονται με το νόμο. Σιγά σιγά.
Καταγγέλουμε τέτοιες αυθαιρεσίες. Όπου ακούγεται κάτι τέτοιο καλό είναι να διαδίδεται και να βγαίνει στη φόρα.
Οι εργαζόμενοι φοβούνται. Αλλά αυτό που έγινε στη συγκεκριμένη αλυσίδα καλό είναι να διαδοθεί για να μην επεκταθεί μουλωχτά παντού και νομιμοποιηθεί.
Δεν στέκει νομικά.
Αν κάνεις δικαστήριο το κερδίζεις.
Μέχρι να βγει ένας νόμος που να νομιμοποιεί τέτοιες αυθαιρεσίες.
Δεν πρέπει να στηριζόμαστε στο νομικό κομμάτι γιατί τα δικαιώματα ξηλώνονται με το νόμο. Σιγά σιγά.
Καταγγέλουμε τέτοιες αυθαιρεσίες. Όπου ακούγεται κάτι τέτοιο καλό είναι να διαδίδεται και να βγαίνει στη φόρα.
Οι εργαζόμενοι φοβούνται. Αλλά αυτό που έγινε στη συγκεκριμένη αλυσίδα καλό είναι να διαδοθεί για να μην επεκταθεί μουλωχτά παντού και νομιμοποιηθεί.
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
το πιστεύω αυτό που λες, αλλά...Dread έγραψε:Νομικά ομως , δεν στέκουν.
...άπαξ και υπογραφεί τέτοιο ιδιωτικό συμφωνητικό- ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΝΟΜΙΚΑ- απεμπολεί ο ίδιος ο υπογράφων τα δικαιώματά του.doctormarkon έγραψε:Τους βάζει να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό ότι δεν θα πάρουν αποζημίωση σε περίπτωση που απολυθούν αλλά και δεν έχουν δικαίωμα να δουλέψουν για ένα χρόνο από τη μέρα της απόλυσης σε καμιά εταιρεία που να έχει σχέση με φαγητό ή ποτό.
Κι αυτό, σε γενικότερο πλαίσιο, είναι η μεγάλη μάστιγα και πληγή μας...
ότι μόνοι μας στερούμε από τον εαυτό μας τα δικαιώματά μας, όπως μόνοι μας (εκούσια) παραδίδουμε τα μυαλά μας στις ψεύτικες "πραγματικότητες" που σκιαγραφούν
οι ΥΠ-άνθρωποι για μας.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- doctormarkon
- Επίτιμος

Δε στέκει νομικά και κυρίως αυτή η ρήτρα να μην μπορείς να δουλέψεις παράλληλα αλλού ακόμα και ένα χρόνο μετα την απόλυσή σου γιατί ξεφεύγει από τα όρια της απλής εκμετάλλευσης και πάει σε άλλα χωράφια.
Μπορεί να ψηφιστούν νόμοι που να νομιμοποιούν τις ατομικές συμβάσεις, τη επινοικίαση, τους πολύ χαμηλούς μισθούς ή ότι άλλο.
Αλλά η ρήτρα μπαίνει στα χωράφια των "πνευματικών δικαιωμάτων" του εργοδότη πάνω στον εργαζόμενο.
Δηλαδή να του απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει γνώσεις και δεξιότητες που πήρε από την εταιρεία κάπου αλλού.
Σίγουρα δεν είναι κάτι νέο.
Συνέβαινε στις δισκογραφικές εταιρείες και έτσι έγινε με τον Καζαντζίδη και το 1964 με τον Πέτρο Αναγνωστάκη. Υπέγραφαν συμβόλαιο και όταν τους πέταγαν έξω δεν μπορούσαν να βγάλουν δίσκο σε άλλη εταιρεία και έσβηναν.
Ο Πέτρος Αναγνωστάκης είναι αυτός που βλέπουμε σε όλες τις παλιές ελληνικές ταινίες μέχρι το 64.
Έμαθα ότι το 1995 πέθανε πάμπτωχος σε ένα υπόγειο δυάρι. Η γυναίκα του ζει επίσης φτωχιά και κάποιοι φίλοι την ξέρουν.
Μου χτυπάνε τα τραγούδια του από την προσωπική μου συλλογή για πνευματικά δικαιώματα. Αυτό όμως η γυναίκα του δεν το ξέρει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ που κρατάει 50 χρόνια ακόμα και μετά θάνατον.
Μπορεί να ψηφιστούν νόμοι που να νομιμοποιούν τις ατομικές συμβάσεις, τη επινοικίαση, τους πολύ χαμηλούς μισθούς ή ότι άλλο.
Αλλά η ρήτρα μπαίνει στα χωράφια των "πνευματικών δικαιωμάτων" του εργοδότη πάνω στον εργαζόμενο.
Δηλαδή να του απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει γνώσεις και δεξιότητες που πήρε από την εταιρεία κάπου αλλού.
Σίγουρα δεν είναι κάτι νέο.
Συνέβαινε στις δισκογραφικές εταιρείες και έτσι έγινε με τον Καζαντζίδη και το 1964 με τον Πέτρο Αναγνωστάκη. Υπέγραφαν συμβόλαιο και όταν τους πέταγαν έξω δεν μπορούσαν να βγάλουν δίσκο σε άλλη εταιρεία και έσβηναν.
Ο Πέτρος Αναγνωστάκης είναι αυτός που βλέπουμε σε όλες τις παλιές ελληνικές ταινίες μέχρι το 64.
Έμαθα ότι το 1995 πέθανε πάμπτωχος σε ένα υπόγειο δυάρι. Η γυναίκα του ζει επίσης φτωχιά και κάποιοι φίλοι την ξέρουν.
Μου χτυπάνε τα τραγούδια του από την προσωπική μου συλλογή για πνευματικά δικαιώματα. Αυτό όμως η γυναίκα του δεν το ξέρει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ που κρατάει 50 χρόνια ακόμα και μετά θάνατον.
- alkinoos
- Επίτιμος

- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 85 φορές
- Έλαβε Likes: 94 φορές
Διαβάζω,ξανά διαβάζω..σαν να μην θέλω να τα πιστέψω .Αλλά δυστυχώς συμβαίνουν και ειδικά με την "κρίση" κάποια λαμόγια βρήκαν ευκαιρίες να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους.Στα goody's δεν έπαιξε όσο δούλευα,τώρα δεν ξέρω τι γίνεται.Θυμάμαι πως ένας φίλος που δουλεύει σε μπαρ μου είχε πει ,πως του είπε ο εργοδότης ,και πρώην δικός μου,λόγω κρίσης θα πάρει λιγότερα..και αυτά πριν αρχίσει η καλοκαιρινή σαιζόν.Η σαιζόν τελικά πήγε καλύτερα του αναμενόμενου ! Τον έπιασε από μπροστά και η "κρίση" δικαιολογία.Και αυτό ο τύπος θέλει να πηγαίνω να του φτιάχνω μοχίτος και να του οργανώσω ξανά το άλλο μπαρ που έχει στα κοκτέηλς
...τον πούλο θα πάρει

...τον πούλο θα πάρει
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- doctormarkon
- Επίτιμος

Έτσι είναι. Όπως βλέπεις Αλκίνοε μπορείς να κάνεις πράγματα ή να μην κάνεις κάτι που σε διαφορετικές συνθήκες θα έκανες.
Αν ήταν εντάξει θα πήγαινες να του οργανώσεις το μπαρ.
Δεν είναι εντάξει και είναι λεχρίτης γι αυτό παίρνει τον πούλο.
Αλλά θα πρέπει να του πεις για ποιό λόγο δε θες να πας.
Βρήκε την ευκαιρία να βγάλει από τη μύγα ξύγκι αλλά να ξέρει ότι οι μαλακίες πληρώνονται.
Και αν έχει κανένα μικρό μπαράκι να διαλέξει Ή με το Κεφάλαιο ή με τους εργάτες αφού βρίσκεται σε μία ενδιάμεση κατάσταση και δεν είναι ούτε μεγιστάνας ούτε μισθωτός.
Στηρίζεται στους εργαζόμενους και στη δουλειά που κάνουν και να μην κάνει τέτοιες πουστιές πές του
Αν ήταν εντάξει θα πήγαινες να του οργανώσεις το μπαρ.
Δεν είναι εντάξει και είναι λεχρίτης γι αυτό παίρνει τον πούλο.
Αλλά θα πρέπει να του πεις για ποιό λόγο δε θες να πας.
Βρήκε την ευκαιρία να βγάλει από τη μύγα ξύγκι αλλά να ξέρει ότι οι μαλακίες πληρώνονται.
Και αν έχει κανένα μικρό μπαράκι να διαλέξει Ή με το Κεφάλαιο ή με τους εργάτες αφού βρίσκεται σε μία ενδιάμεση κατάσταση και δεν είναι ούτε μεγιστάνας ούτε μισθωτός.
Στηρίζεται στους εργαζόμενους και στη δουλειά που κάνουν και να μην κάνει τέτοιες πουστιές πές του