Ατομικότητα. (Ενα σχόλιο μου στο Facebook)

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Ατομικότητα. (Ενα σχόλιο μου στο Facebook)

Δημοσίευση από Divine Sinner »

Κατ αρχην για μενα δεν υπάρχει κοινωνικό σύνολο.

Ειμαι άτομο και δεν εχω τύψεις γι αυτο. Δεν ενοχλω δεν θελω να με ενοχλεις.

Mε ενοχλείς θα σου κανω τα χειροτερα, αυτη ειναι η φιλοσοφια μου.

Οταν λοιπον εσυ (οχι εσυ. με το εσυ λεω την εκάστοτε κυβέρνηση) μου επιβαλεις να ζω

με εναν τρόπο που η κάθε μου κίνηση θα καταγράφεται. περασες νόμους

χωρις να με ρωτησεις στους οποιους ποτέ δεν συμφώνησα, Τοτε ναι θα εξεγερθω.

Οι ανθρωποι σχηματίσαν κοινωνίες οχι χαριν της κοινωνιας αλλα χάριν των μεμονωμενων ατομικών

συμφερόντων τους (ισχύς εν τη ενώση). Εδω ομως βλέπουμε να μας ζητανε συνεχώς την ατομικη μας ελευθερία.

Βλέπουμε δηλαδη να διαβρώνεται ο σκοπος της κοινωνίας. Δεν υποστηρίζει ποια τα συμφέροντα των μελών της.

Τα μέλη της θυσιάζονται γι αυτην. η ιδια η κοινωνια εχει γινει στο μυαλο των ανθρώπων της μαζας μια μεταφυσικη

θεότητα κι οχι απλα το συνολο των ΑΤΟΜΩΝ που την απαρτίζουν.

Αυτοι που καταλαβαίνουν λοιπόν οτι ειναι ΑΤΟΜΑ εκμεταλεύονται ανενόχλητοι το κοπάδι,

είτε αν ειναι σωστοι, επαναστατουν εναντιων των εκμεταλευτών.

Οι επαναστατες και οι εκμεταλευτες λοιπον ειναι αυτοι που εχουν επίγνωση της ατομικότητας τους.

οι αλλοι ειναι κοιμισμένοι με συλλογικη ψυχη (οπως τα φυτα ενα πραμα).

Αυτα και το πιθανοτερο ειναι να συνεχίσω να κανω ορθογραφικα και γραμματικα λαθη.

πραγματικα δεν μπορω να αλλαξω το χουι στα 25 μου....
http://empirenet.tk/index.php?option=co ... :-facebook
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: Ατομικότητα. (Ενα σχόλιο μου στο Facebook)

Δημοσίευση από doctormarkon »

Έχεις μπερδέψει κάποιες έννοιες αλλά δεν είσαι ο μόνος.

Άλλο ατομικότητα άλλο ατομισμός.

Η πρώτη συμπεριλαμβάνει την έννοια της ελευθερίας, των επιλογών, την έννοια του να ξεχωρίζεις από τη μάζα, να είσαι άτομο με τις δικές σου ιδιαιτερότητες, προτιμήσεις, γούστα, ανάγκες. Να είσαι διαφορετικός μοναδικός και να το προβάλλεις αυτό. Αυτό είναι καλό είναι αυτό που σε κάνει μοναδικό και ξεχωριστό.

Δυστυχώς όμως αυτή η έννοια αρχίζει να εξαφανίζεται και δίνει τη θέση της στην ομοιομορφία της μάζας. Στον κιμά, στο να είσαι πρόβατο στο κοπάδι. Σε αυτό πρέπει ο ελεύθερος άνθρωπος να αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις. Όσο συνεχίζει να είναι ελεύθερος και όπου κατορθώνει να είναι ελεύθερος. Να τολμάει να είναι διαφορετικός.

Ο ατομισμός συμπεριλαμβάνει την έννοια της ιδιοτέλειας. Μπορεί κάλλιστα ο μαζάνθρωπος να είναι ιδιοτελής, να του πετάνε ένα γλυμένο κόκκαλο για να καρφώσει τη μάνα του στην εφορία επειδή πήρε σουβλάκι και δεν έκοψε απόδειξη.

Φυσικά κατάλαβα ότι εννοείς την ατομικότητα σαν ελευθερία και τόλμη να είσαι διαφορετικός και ξεχωριστή προσωπικότητα.

Όσο για το κοινωνικό σύνολο είναι κάτι διαφορετικό από τη μάζα. Το κοινωνικό σύνολο και ο λαός δρα και αλληλεπιδρά. Η μάζα δεν δρά αλλά άλλοι δρουν πάνω σε αυτήν. Ένα από τα χαρακτηριστικά της μάζας είναι ότι οι άνθρωποι της μάζας συγκεντρωμένοι κάπου ή απομονωμένοι (τηλεθεατές πχ) δέχονται το ίδιο ερέθισμα εκ των άνω. Είναι είναι συγκεντρωμένοι είτε απομονωμένοι δεν υπάρχει διαφορά αφού οι άνθρωποι της μάζας δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.

Μην έχεις τύψεις όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις το κοινωνικό σύνολο όταν προσπαθείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου για να επιβιώσεις.

Υπάρχουν τρόποι βέβαια για να το κάνεις και μάλιστα χωρίς να σου στοιχίσει και χωρίς να στερηθείς.

Ένας ξάδερφος μου έδωσε κάποτε μία ιδέα.

Είχε πεθάνει η μάνα του - η θεία μου - και μας το ανακοίνωσε για να πάμε στην κηδεία.

Όμως ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να πάμε στεφάνι γιατί τα λουλούδια από το στεφάνι θα καταλήξουν στη χειρότερη περίπτωση στον σκουπιδοτενεκέ και στην καλύτερη στο κεφάλι του Λε - Πα στα μπουζούκια.

Πρότεινε τα χρήματα να πάνε σε ένα ίδρυμα. Πρότεινε ένα που κάνει καλή δουλειά και δεν έχει πηγές χρηματοδότησης.

Τα πεντηντάευρα που θα πήγαιναν για στεφάνι πήγαν στο ίδρυμα.
Σε λίγες μέρες πήραμε την απόδειξη και το ευχαριστήριο γράμμα από το ίδρυμα.

Το επανέλαβα και σε άλλες κηδείες και υπήρχε και περίπτωση που με έβρισαν κιόλας ή προσπαθούσαν να με πείσουν ότι έτσι κάνει ο κόσμος και έτσι πρέπει να κάνω και εγω. Το επανέλαβα και στην κηδεία του πατέρα μου και αντί για μνημόσυνο έκανα τραπέζι στους απόρους σε μία εκκλησία που ήξερα ότι ταϊζει καθημερινά αστέγους και κάποιες γνωστές γυναίκες ψωνίζουν και μαγειρεύουν γι αυτούς με προσωπική δαπάνη και χρόνο.

Το παράδειγμα το ακολουθούν και άλλοι σε γάμους που παίρνουν μπομπονιέρες από ιδρύματα με κατασκευές που φτιάχνουν παιδιά.

Ένας συγγραφέας διέθεσε τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου του σε ένα ίδρυμα ΑΜΕΑ με ελαφρά διανοητική υστέρηση.

Στις περιπτώσεις αυτές διαφέρεις από το κοπάδι αλλά ταυτόχρονα κάνεις καλό σε άτομα που έχουν ανάγκη.
Και κυρίως με χρήματα που θα τα έδινες έτσι κι αλλιώς αλλά δεν θα έπιαναν τόπο και θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Αν μου είχε έρθει αυτή η ιδέα πιο νωρίς θα έκανα τραπέζι σε αστέγους αντί για τραπέζι γάμου.

Όταν παντρευτείς θα περάσεις από αυτό το λούκι και θα δεις τι εκμετάλλευση πέφτει συνήθως σε κάτι τέτοιες εκδηλώσεις με αποτέλεσμα η χαρά του γάμου να βγαίνει ξυνή γιατί ενώ πληρώνεις σεβαστά ποσά (πάνω από 3000 ευρώ) γίνεσαι ρόμπα ξεκούμπωτη. Πως γίνεται αυτό.

Άστο καλύτερα για κανένα άλλο νήμα για να γελάσει ο κάθε πικραμένος
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Γνωρίζω την διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις εννοιες αλλα οταν μπένω σε ενα κοινωνικό σύνολο που δεν τις γνωρίζει.
Τοτε πέφτω κι εγώ στην παγίδα της μάζας.
Η κοινωνική συνείδηση γίνεται εδω και χρόνια παγίδα του στυλ.
Ανακυκλωνε και αν σου ξεφυγει κανα μπουκαλι, καταστράφικε ο κόσμος, ενω δεν εχει καμια σημασια η πολυεθνικη που ριχνει χημικα.
Φταίς για τα παιδάκια στην αφρικη.
Φταίς για τα οικολογικά θέματα.
Ξοδεύεις πολύ νερο (εσυ ναι οχι ομως οι επιτηδες απαρχαιωμενες βιομηχανιες που δεν βάλαν οικολογικοτερα συστηματα για την κονόμα).
Πρέπει να χεις φορολογική συνείδηση (αμ πως αλλιως θα παντρευτεί ο σοσιαλιστης υπουργός στο παρίσι;).
Φτάσαμε στο σημειο το άτομο να υποτάσεται σε μια μεταφυσική θεότητα που είναι η κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna »

Nyxtovamwn έγραψε: Ανακυκλωνε και αν σου ξεφυγει κανα μπουκαλι, καταστράφικε ο κόσμος, ενω δεν εχει καμια σημασια η πολυεθνικη που ριχνει χημικα.
Γι' αυτο δεν εχω ανακυκλωτικη συνειδηση :lol:
Αν θυμηθω κι αν δεν βαριεμαι θα συγκεντρωσω καποια γυαλινα μπουκαλια και θα τα αφησω στον καδο απεναντι απο το σπιτι μου.
Αλλα, δεν θελω να το κανω υποχρεωτικως "συνειδητα" και συστηματικα
Οχι!
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Αφου τα ιδια απορηματοφορα τα μαζευουν.
ειτε ανακυκλωσεις ειτε οχι ειναι το ιδιο.
Δες τα βιντεα εδω.
http://empirenet.tk/index.php?option=co ... 7-12-49-07
Άβαταρ μέλους
Eva Luna

Δημοσίευση από Eva Luna »

Κι εγω τα εχω δει τα απορριματοφορα τα κοινα να τα παιρνουν.
Τοτε, προς τι η ανακυκλωση;
Για να τεσταρουν την προθυμια μας ισως;
:jerk:
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Μα αυτό που λες δεν έχει καμιά σχέση με την κοινωνία και το κοινωνικό σύνολο.

Είναι παιδαριώδεις ενοχές για να τσιμπάνε οι βλάκες.

Για τη λειψυδρία τα είχα πει και άλλη φορά και τα έχωσα σε ένα μπλογκ στο άρθρο μιας χαζής που την έλεγαν Παρασκευούδη.

Της έφερα το παράδειγμα του Καντάφι που έκανε τη Σαχάρα κήπο με γεωτρήσεις.

Θα φτιάξω και ένα βίντεο για το μεγάλο ποτάμι της Λιβύης. Όχι τίποτε άλλο να μη μας περνάνε για βλάκες ότι θα χάψουμε τις ενοχές που μας φυτεύουν ότι κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι στερεύει το νερό του πλανήτη. Και που? Σε μία χώρα που πνίγεται στο νερό όπως η Ελλάδα.

Είπαμε να νοιαζόμαστε για το κοινωνικό σύνολο αλλά όχι με τον τρόπο που μας το σερβίρουν αυτοί που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την κοινωνία.

Αυτή η επιλεκτική ευαισθησία είναι βλακώδης. Για να τσιμπήσει κάποιος πρέπει να είναι διανοητικώς ανάπηρος.

Άλλο κοινωνική ευαισθησία και άλλο να στιμπάς στο δούλεμα. Όπως να κυνηγάς μια γυναίκα με γούνα τρώγοντας χάμπουργκερ. Σωστά το είχες θέσει στο άλλο νήμα.

Ασε με την ανακύκλωση. Είμαι κάθετα κατά :thumbsdown: Από αλληλεγγύη για τις 300 οικογένειες ρακοσυλλεκτών που ζούν ψάχνοντας στα σκουπίδια.

Εκεί κανείς δεν πρέπει να έχει τύψεις. Υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν να μαζεύουν και να ξεχωρίζουν όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά. Και πληρώνονται γι αυτό. Αυτή είναι η δουλειά τους. Όχι δεν θα δώσω έτοιμο πράμα στο πιάτο στην εταιρεία ανακύκλωσης που χρησιμοποιεί μαύρη εργασία και ανθυγιεινή. Δεν θα κάνω τσάμπα δουλειά γι αυτούς να πηγαίνω σακούλες στην άλλη άκρη για ανακύκλωση. Ας την κάνουν τη δουλειά οι φουκαράδες οι ρακοσυλλέκτες να βγάλουν κανένα φράγκο.

Όποιος νοιάζεται για την κοινωνία το δείχνει στους δρόμους και στους αγώνες και όχι με παιδαριώδεις ενοχές
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Ένα άρθρο που ενισχύει τις πεποιθήσεις μου ενάντια στην ανακύκλωση.

http://prezatv.blogspot.com/2011/08/blog-post_2699.html

Οι εταιρείες ανακύκλωσης και ο Αλαφούζος τα έβαλαν με τους ρακοσυλέκτες που μαζεύουν τα υλικά από τους μπλέ κάδους για να τα πουλήσουν οι ίδιοι στις εταιρείες.

Γιατί να δουλεύουμε τσάμπα γι αυτούς και τις εταιρείες τους.

Γιατί πρεπει να κάνω δρόμους για να ανακυκλώσω.

Γιατί να ξεχωρίζω τα σκουπίδια σπίτι μου σε κατηγορίες.

Εχω καλύτερα πράγματα να κάνω.

Κάθε ασχολία δική μου με σκουπίδια και ταξινόμηση και δρόμο για να ρίξω το κατάλληλο σκουπίδι στην κατάλληλη θέση ισοδυναμεί με τσάμπα δουλειά υπέρ του Αλαφουζεικου και των εταιρειών τους.

Αφήστε τους φουκαράδες ρακοσυλλέκτες να βγάλουν μεροκάματο πουλώντας οι ίδιοι τα υλικά στους καρχαρίες.

Θα την βγάλουν τσάμπα οι καρχαρίες? Να πληρώσουν οι λεχρίτες, οι τσιγκούνηδες, οι μονοφαγάδες.

Και χρησιμοποιούν μαύρη εργασία και πολύ ανθυγιεινή.

Γι αυτό μην ανακυκλώνετε. Ούτε ένα δευτερόλεπτο απλήρωτη εργασία και πονοκέφαλος για τα σκουπίδια.

Πετάτε όπου γουστάρετε χωρίς τύψεις.

Γιατί κάποιοι καλοί άνθρωποι θα κάνουν τη δουλειά και θα πληρωθούν γι αυτό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”