Google και NSA μαζί

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sacred_circle
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Google και NSA μαζί

Δημοσίευση από sacred_circle » Παρ 05 Φεβ 2010, 16:36

Google και NSA μαζί για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων\

Ο γίγαντας του Διαδικτύου Google θα συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη διερεύνηση της πρόσφατης «καταιγίδας» κυβερνοεπιθέσεων που αποδίδεται στην Κίνα, γράφει την Πέμπτη η Washington Post.

Η συμφωνία πρόκειται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα με στόχο την προστασία της Google από μελλοντικές επιθέσεις, αναφέρει η εφημερίδα χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν πληροφορίες που αφορούν τις επιθέσεις, ωστόσο η NSA δεν θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών της Google.

H υπόθεση έφτασε στη δημοσιότητα στις 12 Ιανουαρίου, όταν η Google προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να κατηγορήσει το Πεκίνο για κυβερνοεπιθέσεις που έπληξαν την ίδια και τουλάχιστον 20 ακόμα αμερικανικές υπηρεσίες. Οι άγνωστοι χάκερ υπέκλεψαν πνευματική ιδιοκτησία διαφόρων εταιρειών και επιχείρησαν να συλλέξουν πληφορορίες από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διατηρούσαν λογαριασμούς στο Gmail.

Το Πεκίνο αρνήθηκε ότι είχε ανάμειξη στις επιθέσεις, όμως λίγες ημέρες αργότερα το Στέιτ Ντιπάρτ ζήτησε εξηγήσεις από την κινεζική κυβέρνηση.

Την Τρίτη, αναφέρει το Reuters, ο διευθυντής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ντένις Μπλερ δήλωσε ότι οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου».

Η συνεργασία Google-NSA θα περιοριστεί στο να ενισχύσει το επίπεδο ασφάλειας της εταιρείας, δεδομένου ότι ο εντοπισμός των χάκερ που βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις θεωρείται πρακτικά αδύνατος.
(BHMA ONLINE)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Google και NSA μαζί

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 05 Φεβ 2010, 17:16

Mα φυσικά.
Παντα για την προστασία γίνεται.
Για την προστασία της Google αυτή τη φορά.
θα ξέρει η nsa ποιος τι ψαχνει και ποιες σελίδες επισκέπτεται, αυτός είναι ο σκοπός.
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Παρ 05 Φεβ 2010, 19:18

Είμαι σίγουρος ότι η nsa έχει πρόσβαση σε κάθε τι ιντερνετικό όπου περνάει απο αμερική και ευρώπη. Δεν χρειάζεται την συγκατάθεση καμίας εταιρείας.

"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Παρ 05 Φεβ 2010, 20:07

paraplanisi έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι η nsa έχει πρόσβαση σε κάθε τι ιντερνετικό όπου περνάει απο αμερική και ευρώπη. Δεν χρειάζεται την συγκατάθεση καμίας εταιρείας.
Σωστος σιγα μη ρωτησουν την google αν θα δουν τα προφιλ μας...ειναι αστειο τελειως αν πιστευουμε κατι τετοιο
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 05 Φεβ 2010, 20:15

Η google δεν ειναι απλα μια ιστοσελίδα. ειναι μεγάλη μετοχική πολυεθνικη εταιρία.
Δεν μπορει ούτε η NSA να εχει πρόσβαση σε αυτήν χωρις τον κίνδυνο να προκληθεί σκάνδαλο.
Ενω έτσι γίνονται όλα με τρόπο "νομιμοφανη".
H NSA δεν θα μπορουσε με "μαγικο και ακίνδυνο για το κυρος της τροπο" να εχει προσβαση στα προφιλ της google.
Oυτε φυσικα θα κοιτάζει τον κάθε πάροχο για να αναλύσει τις κινήσεις μας.
Αν ομως ελέγχει την google και το yahoo, τις ποιο δημοφιλης μηχανές αναζήτησης, με πρωτη τη google και δευτερο το yahoo, τοτε ελέγχει δυο πράγματα.
Πρωτον το τί βλέπει ο καθένας, το τι αναζητεί ο καθενας (αρα μπορει να δημιουργήσει ακόμα και ψυχολογικό,ιδεολογικο,γνωσιακο, προφίλ ενος χρήστη).
Κι επίσης μπορει να αποσιωπησει μια είδηση ή καποιον αναμεταδότη ειδήσεων.
Αν πχ με εντολη της NSA ενα μπλογκ ή μια σελίδα δεν φαίνεται στις μηχανές αναζήτησης, τοτε ουσιαστικά ειναι σαν να μην υπάρχει.
Εκτος αν τυπώνει κάρτες με το url.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Παρ 05 Φεβ 2010, 20:24

Τους ''ξέφυγε'' το ίντερνετ...και θέλουν να αναλάβουν πάλι τον έλεγχο..!!
Κάτι είχα ακούσει για καινούρια ''πλατφόρμα'' ίντερεντ..web 2.0 νομίζω..όπου ο τρόπος έκφρασης θα γίνεται πιο..περιορισμένα απ ότι τώρα. ( Αυτό κάποιος γνώσητς η τεχνικός αν μπορεί να το διευκρινίσει )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AnonymosEreynhths την Τρί 29 Μαρ 2016, 14:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Διόρθωση Ορθογραφικών Λαθών
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 16 Φεβ 2010, 16:58

ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέει ο Ανώνυμος είναι.
Έχω δει σχετικά απ'το INFOWARS
Θα πέσει τρελή φίμωση. Αστυνομία σκέψης, ακριβώς.
Γι'αυτό ίσως επείγομαι να βγάλω όσο περισσότερα ενημερωτικά βίντεο μπορώ, για πληροφόρηση.

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω σύντομα σχετικό βίντεο.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”