ληστεία-απολογία...

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
GiaNt

ληστεία-απολογία...

Δημοσίευση από GiaNt » Δευ 04 Μάιος 2009, 17:53

Πρόσφατα μία φίλη μου τραπεζικός μου διηγήθηκε την περιπέτεια που είχε εν ώρα εργασίας.

Την ώρα που άνοιγε την τράπεζα και ενώ ήταν με δύο ακόμα συναδέλφους και έναν πελάτη, εισέβαλε στην τράπεζα ένας άγνωστος με κράνος και ζήτησε τα λεφτά που είχαν στο ταμείο. Έπειτα από την αναμενόμενη σύγχυση, του έδωσαν τα λιγοστά λεφτά που είχαν στα ταμεία μιας και δεν είχαν καλά καλά ανοίξει. Ανέφεραν στο ληστή ότι έχουν μόνο 1500 ευρώ και εκείνος πολύ συγκαταβατικά απάντησε "δεν πειράζει, όσα έχετε". Φεύγοντας ζήτησε αρκετές φορές συγγνώμη για την αναστάτωση.

Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι ο ληστής είχε ληστέψει προηγουμένως μια τράπεζα δύο τετράγωνα πιο κάτω, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε είναι πως τέτοια περιστατικά θα συναντάμε όλο και πιο συχνά στο μέλλον. Άνθρωποι εξαθλιωμένοι από τα χρέη που γυρεύουν τρόπο να βγάλουν ένα δυσβάσταχτο φορτίο από πάνω τους με κάθε τίμημα. Που μία ενδεχόμενη τιμωρία για ληστεία τους αφήνει αδιάφορους δίπλα στο δέλεαρ να απαλλαχτούν από την πληγή του χρέους.

Ακόμα...πόσο μεγάλο έγκλημα θεωρείται να ληστεύεις αυτον που σε ληστεύει καθημερινά; που ασελγεί επί μονίμου βάσεως επάνω σου χωρίς ελπίδα ποτέ κανένας να αποδώσει δικαιοσύνη για αυτές τις άνομες πράξεις;

Πηγή: Ποτέ ποτέ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”