Δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 02 Απρ 2009, 03:01

Για το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες έχω ήδη τοποθετηθεί εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 683#p11683
Βέβαια το τόπικ ξεκίνησε για το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς εν Ελλάδι, αλλά επεκτάθηκε και για τους Ελληνες της διασποράς...

Το τόπικ οπως θα το δείτε τώρα, είναι κουτσουρεμένο και χάσαμε το μεγαλύτερο μέρος του στην καταστροφή που φάγαμε στις 30/12/2007, αλλιώς θα βλέπατε και χοντρή μανούρα που είχα με την ξιφομάχο εκεί, η ποία έφτασε να υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Ελληνες της διασποράς "χάνουν" την Ελληνικότητά τους εκτός Ελλάδος...ή/και ότι δεν είναι αρκετά Ελληνες αφού έφυγαν στην ξενητειά...
Την αγαπώ και την εκτιμώ πολύ τη Φωτεινή, αλλά εκεί τα φάγαμε τα μουστάκια μας, γιατί όντας η ίδια παιδί της διασποράς δεν μπορούσα να δεχτώ με την καμία μια οπτική που "εξοστράκιζε" στην ουσία όλον τον Ελληνισμό εκτός Ελλάδος... μεγάλο μέρος του οποίου μάχεται έξω για τα εθνικά μας δίκια. Καλύτερα ίσως που χάθηκε αυτό το κομμάτι του τόπικ... είχε εξελιχθεί σε δυσάρεστη κατάσταση. Αυτό που έμεινε είναι ένας διάλογός μας στο στίγμα της εδώ όπου στον απόηχο αυτού του τόπικ θέλησε ν'αποχωρήσει αλλά τελικά τα βρήκαμε και συνέχισε κανονικά. :ups:

Και απαντώντας στον Φώτη (τα "Φωτεινά" το'χουν βάλει σκοπό να με διαολίζουν πάνω σ'αυτό φαίνεται... χεχεχ) , πρέπει να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου με την άνεση με την οποία ουσιαστικά ΞΕΓΡΑΦΕΙ (για να μην πω κλάνει) τον απόδημο Ελληνισμό όταν βλέπω μέσα στην ίδια τη χώρα να έχουν λόγο και ξένοι και ΞΕΝΟΙ με τα διαπιστευτήρια Ελλήνων... Ξένοι στο βαθμό που όχι μόνο δεν τους απασχολεί η εθνική υπόσταση αυτού του τόπου, αλλά συχνά δείχνουν με συμπεριφορές και θέσεις να πηγαίνουν ΕΝΑΝΤΙΑ σ'αυτήν. Να σε πληροφορήσω λοιπόν Φωτάκη, ότι ο απόδημος αγαπάει και νοιάζεται για την Ελλάδα πολύ πιο αγνά από μας που ζούμε εδώ και ψηφίζουμε με γνώμονα πρώτιστα το ατομικό μας συμφέρον παρά το γενικότερο... Ναι, είναι οι ομογενείς αρκετά αποστασιοποιημένοι ώστε να μην επηρεάζονται οι δικές τους ζωές με αυτά που εμάς μας ταλανίζουν, αλλά όχι τόσο ώστε να μην καταλαβαίνουν τι παίζε και πώς επιδρούν οι λαμογιές και οι ανθελληνικές ενέργεις στη χώρα. Άρα η ψήφος τους με πιο ψύχραιμο και αμερόληπτο κριτήριο δεν θα μπορούσε να θεωρείται αρνητική και άχρηστη ή βλαπτική για την Ελλάδα.

Όσο για τη Μανωλίδου... Η βουλή βρίθει ανθρωπαρίων και λαμογιών. Αυτή μας πείραξε αν μπει μέσα? Όπως και να δούμε την πορεία της, σίγουρα έχει ένα καλό υπόβαθρο από απόψεως μόρφωσης/καλλιέργειας και σίγουρα δεν είναι για τα μπάζα. Εχει και αξιόλογο σκεπτικό στο βαθμό που έχω δει τις διαδρομές της, άσχετα αν τα "έκαψε" αρκετά αυτά τα χαρτιά της με την ανάγκη της να μπει στο πάνθεον των "ιν" και του λάιφ στάιλ, για να έχει μεγαλύτερη απήχηση στα πλήθη. Κακός ο τρόπος που προσπάθησε να "γίνει γνωστή", και δεν αρκέστηκε στο γεγονός ότι ήταν γνωστή σ'αυτούς που ξέρουν να αναγνωριζουν τις αξίες. Η αξία της στα μουσικά πράγματα είναι δεδομένη και προσωπικά, μου ήταν γνωστή από το έργο της και την απήχηση που είχε στους Ολυμπιακούς της Κίνας. Μπροστά σε άλλες κυρίες που προσπάθησε να αναδείξει ο Καράτζας μέσα απ'το κόμμα του(ονόματα δε λέω μη φάω κι εγώ καμιά αγωγάρα) , αυτή είναι σαφώς καλύτερη. Δεν με καλύπτει προσωπικά βέβαια βλέποντας να προδίδει κάποιες αξίες που υποτίθεται πως στήριζε με πάθος ο άντρας της... Αλλά μπροστά στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος και με δεδομένο ότι δε βλέπω και αξιολογότερους στην πλειονότητα των βουλευτών που καθορίζουν τις τύχες μας αυτή τη στιγμή, η Μανωλίδου ειλικρινά δε θα με εξόργιζε σαν υποψήφια για να μπει εκεί μέσα.

Τι εννοώ όταν λέω πως πρόδωσε αξίες...
Μάλλον ήρθε η ώρα να αναδιπλωθώ σε σχέση με τις παλιότερες τοποθετήσεις μου για το παιχνίδι που παρουσιάζει. Τότε έβλεπα το θέμα κάπως αλλιώς. Σήμερα συνειδητοποιώ πως αυτό το παιχνίδι είναι ένα άλλο χειριστικό εργαλείο της νεοταξίλας που θέλει να διαβρώσει αξίες όπως "οικογένεια" και "πατρίδα" στη σκέψη της "μάζας". Κι αν το βλέπω αυτό εγώ μια απλή πολίτης, σίγουρα το βλέπει και ο Αδωνις-Μπουμπούκος και η μπουμπούκα του, αλλά το κάνουνε γαργάρα προκειμένου να λάμψει στην γκλαμουριά η τριαντατριάρα μορφονιά.

Αν μπαίνει αυτή η ματαιόδοξη ανάγκη της πάνω απ'τα πιστεύω τους που θα'πρεπε να τους διέπουν και τους δυο, τότε αποδεικνύονται μπαρούφες οι "αγώνες" και του Αδωνι και του κόμματός του κατά της νεοταξίλας και υπέρ του Ελληνισμού όπως διατείνοντο.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 02 Απρ 2009, 15:47

. Να σε πληροφορήσω λοιπόν Φωτάκη, ότι ο απόδημος αγαπάει και νοιάζεται για την Ελλάδα πολύ πιο αγνά από μας που ζούμε εδώ και ψηφίζουμε με γνώμονα πρώτιστα το ατομικό μας συμφέρον παρά το γενικότερο...
Τι λες ρε συ αρελα. εσυ ξεγραφεις τον ντοπιο Ελληνισμο μου φαινετε.
Να παω κι εγω να αποφασιζω για το πως θα ζησουν αυτοι;
ειναι δυνατον να ζει εκει να ερχετε για να ψηφισει και η κυβερνηση που ο ιδιος θα εχει εκλεξει να νομοθετει και να αποφασιζει νομους και αποφασεις που ο ιδιος ο αποδημος δεν θα αντιμετωπισει ποτε;
κι εγω μπορω πολυ ευκολα να αποφασιζω για αλλους κανενα προβλημα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 02 Απρ 2009, 16:30

Οι Αμερικάνοι που μένουν εδώ, εξ όσων γνωρίζω, ψηφίζουν στις εκλογές των ΗΠΑ μέσω πρεσβείας. Οι Νοτιοαφρικάνοι σίγουρα. Για την Αγγλία θα σε γελάσω, αλλά το πιθανότερο είναι πως έτσι γίνεται και μ'αυτούς. Δεν κατάλαβα γιατί να μη μπορούν οι Ελληνες της διασποράς να ψηφίζουν για την πατρίδα τους, ΜΑΖΙ με τους διαμένοντες εδώ (που φυσικά δεν τους ξεγράφω όπως λες- αυτοί είναι η πλειοψηφία άλλωστε).
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 02 Απρ 2009, 19:44

νομίζω είχα εκφράσει σε παλιότερο τόπικ την γνώμη σ'αυτό...
γιατί να μην ψηφίζουν οι Έλληνες της διασποράς????

καταρχήν, για ποιές γενιές μιλάμε; μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει πάει για λίγα χρόνια να δουλέψει, αλλά επιστρέφει συχνά στην Ελλάδα, έχει εδώ περιουσία, ή ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, και σκοπεύει να γυρίσει ξέρω γω, ή μιλάμε για τα παιδιά και τα εγγόνια του ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ (απο εμπειρία μιλάω), και μόνο για διακοπές έρχονται;

προσωπικά, δνε μ'ενδιαφερει τι κάνει ο ένας κι ο άλλος, αν κάναμε ό,τι κάνουν οι Αμερικάνοι θα είχαμε γίνει σαν τα μούτρα τους, ή μάλλον, για να οτ θέσω σωστά, ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.

δεν μπορώ να διανοηθώ οτι θα ψηφίζει ένας άνθρωπος που εργάζεται, και ζει σε άλλη χώρα, που έχει σπίτι εκεί, μεγαλώνει τα παιδιά του εκεί, τα σπουδάζει κτλ... απο πού κι ως που θα επιλέξει τι είναι σωστό ΓΙΑ ΜΕΝΑ, που ζω σε μία κατάσταση, που κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να εκτιμήσει σωστά (θα ήταν περίεργο αν μπορούσε)..
η αγνή αγάπη δεν σημαίνει και γνώση των εδώ συνθηκών, ή κατανόηση των πραγματικών καθημερινών προβλημάτων των ελλήνων πολιτών, που την τρώνε απο το πρωί μέχρι το βράδυ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ!
για την ακρίβεια, το θεωρώ παντελώς άδικο να ψηφίζουν για μένα όλοι αυτοί, που δεν ζουν αυτό που ζω, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό, ειδικά αν ψηφίζουν ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
θεωρώ οτι θα έπρεπε να υπάρχει μία παγκόσμια ρήτρα που να λέει: δεν μπορεί κανείς να ψηφίζει σε δύο χώρες, όσες υπηκοότητες και να έχει..θα επιλέγει πού θα ψηφίζει...
απο την άλλη, επιτρέψτε μου, εσύ Βίκυ, μπορεί να έχεις ζήσει συγκεκριμένες καταστάσεις, αλλά υπάρχουν και οι άλλες καταστάσεις, που τις έχουμε βιώσει εμμέσως πλην σαφώς, και απο προσωπικές συγγένειες και γνωριμίες, και απο αυτά που βλέπουμε να κάνουν οι 'αγαπησιάριδες' έλληνες του εξωτερικού, ειδικά οι Εξ Αμερικής Ορμώμενοι, οι οποίοι μόνο το συμφέρον της Ελλάδας δεν κοιτούν, και μας έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία (σ'εμάς που κάναμε την μαλακία να μείνουμε πίσω)... άσε...τελευταίο φρούτο, ένας αυστραλό-έλληνας (και πολύ του είναι που έβαλα το έλληνας στην φράση), για τον οποίο δεν θα μιλήσω καλύτερα, μου ανεβαίνει η πίεση.... έρχεται για τις διακοπές του 3 μήνες τον χρόνο, και μετά 'σιγά μην μείνει μόνιμα με τους μαλάκες'..δικά του λόγια, τα οποία είχε το θράσσος να πεί μέσα στο σπίτι μας, όταν τους καλέσαμε για έναν καφέ, να τους καλοσωρίσουμε (μη χέσω), επειδή έχουμε και μία μακρινή συγγένεια (μην ξαναχέσω). μετά κοκκίνησε λίγο...ααααχ, γλώσσα λανθάνουσα!!!! :)

Το λοιπόν, αν ψηφιστεί να ψηφίζουν όλοι αυτοί, εγώ δεν θα ξαναψηφίσω στην ζωή μου, και νομίζω είναι γνωστό σε όλους εδώ μέσα, πόσο σημαντική θεωρώ την ψήφο για έναν πολίτη! για μένα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, αλλά την κοροϊδία δεν θα την δεχτώ καλά...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Apomakros
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 02 Απρ 2009, 20:16

Μαντάμ Φρουφρού έγραψε:θεωρώ οτι θα έπρεπε να υπάρχει μία παγκόσμια ρήτρα που να λέει: δεν μπορεί κανείς να ψηφίζει σε δύο χώρες, όσες υπηκοότητες και να έχει..θα επιλέγει πού θα ψηφίζει...
Αυτό που λέτε μαντάμ θα μπορούσε να συζητηθεί και να θεσπιστεί μόνο στην υποθετική περίπτωση που δεν υπήρχαν κράτη αλλά ένα ενιαίο παγκόσμιο κράτος, πράγμα που είναι επί του παρόντος (και μέλλοντος ελπίζω) αδύνατο.

Το δικαίωμα ψήφου είναι ύψιστο πολιτικό δικαίωμα που απορρέει από την ιθαγένεια (υπηκοότητα) κάθε ανθρώπου. Συνεπώς, η τυχόν αφαίρεσή του δικαιώματος ψήφου ή ο περιορισμός του θα σήμαινε καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών και συνακόλουθα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Άλλο πράγμα είναι η πολλαπλή ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν (π.χ. δικαίωμα ψήφου) και άλλο είναι η εγγραφή ενός πολίτη στους εκλογικούς καταλόγους μιας χώρας.

Η νομοθεσία πρέπει να διευκολύνει την ψήφο των μεταναστών και όχι να την καταργεί ή να την περιορίζει.

(Και φυσικά το δικαίωμα της ψήφου δεν πρέπει να απονέμεται στους πολίτες ή να αποκλείεται σε αυτούς με διαδικασίες επικίνδυνες, τύπου face control)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 02 Απρ 2009, 22:39

Οι Αμερικάνοι που μένουν εδώ, εξ όσων γνωρίζω, ψηφίζουν στις εκλογές των ΗΠΑ μέσω πρεσβείας. Οι Νοτιοαφρικάνοι σίγουρα. Για την Αγγλία θα σε γελάσω, αλλά το πιθανότερο είναι πως έτσι γίνεται και μ'αυτούς. Δεν κατάλαβα γιατί να μη μπορούν οι Ελληνες της διασποράς να ψηφίζουν για την πατρίδα τους, ΜΑΖΙ με τους διαμένοντες εδώ (που φυσικά δεν τους ξεγράφω όπως λες- αυτοί είναι η πλειοψηφία άλλωστε).
γιατι ειναι πανευκολο να ψηφιζεις μια κυβερνηση που δεν θα την φας ΠΟΤΕ στη μαπα και που θα εχεις να κανεις μαζι της το πολυ πολυ στις διακοπες σου.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 03 Απρ 2009, 12:45

Η νομοθεσία πρέπει να διευκολύνει την ψήφο των μεταναστών και όχι να την καταργεί ή να την περιορίζει.
για ποιούς μετανάστες μιλάμε όμως; Αυτούς που ζουν στην χώρα που τίθεται θέμα ψήφου τους, ή αυτούς που ζουν σε άλλη χώρα?

θεωρώ πως όταν ένας άνθρωπος ζει κι εργάζεται σε μία χώρα ΝΟΜΙΜΑ, πληρώνει φόρους, αγοράζει κα πουλάει, κι όλα όσα κάνει ένας ΠΟΛΙΤΗΣ αυτής της χώρας, θα πρέπει νά'χει δικαίωμα ψήφου σ'αυτήν. ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, όπως του αναγνωρίζει υποχρεώσεις ίδιες με αυτές ενός έλληνα πολίτη στα φορολογικά, στην εργασία και τα συναφή, να του αναγνωρίζει και τα αντίστοιχα δικαιώματα...δεν καταλαβαίνω την αντίθετη λογική...

ένας 'μετανάστης', που κάνει τα ίδια πράγματα ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ, απο πού κι ως πού θα ψηφίζει για μένα βρε συ Απόμακρε; Για τα δικά μου δικαιώματα στην εργασία, για τα δικά μου παλούκια απο την εφορία (που δεν είναι δικά του);

μην συγχέουμε επιτέλους την καταγωγή αίματος με την υπηκοότητα! Αυτή η 'άκρατη ευαισθησία' σε θέματα καταγωγής θα μας δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον απο τον φόβο μας για τους εδώ μετανάστες άλλης καταγωγής.... για μένα είναι πιο επικίνδυνοι (για τα πραγματικά συμφέροντα της Ελλάδας) κάποιοι 'Ελληνες' της Αμερικής, παρά κάποιοι αλβανοί και βλάχοι που ζουν εδώ! Το πιστεύω αυτό που λέω...και ξέρεις γιατί; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ....ΗΔΗ! Φαντάσου να τους δώσουμε και ψήφο...παναγιά μου με τίποτα! Καλύτερα να γίνω εγώ μετανάστης, παρά να δω τα αμερικανάκια να ψηφίζουν για λογαριασμό μου... (γιατί αμερικανάκια είναι...δεν το έχετε πάρει είδηση μου φαίνεται...)
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Παρ 03 Απρ 2009, 13:10

Φρου Φρου συγνώμη αλλά οι Βλάχοι είναι λατινόφωνοι Έλληνες που έχουν μάλιστα ευεργετήσει πλήρως την Ελλάδα, και δεν έχουν καμία σχέση με τους αλβανούς. Δηλαδή εντάξει, να προσέχουμε λίγο πως λέμε κάτι για να μην βγάζουμε και μόνοι μας τα μάτια μας.

Επίσης δεν μπορούμε να συζητάμε για ψήφο στους μετανάστες της Ελλάδας με τα τόσα ευαίσθητα και μείζονα εθνικά ζητήματα και προβλήματα που έχουμε ανοιχτά. Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση και δεν μπορούμε να μιλάμε συγκριτικά για το θέμα φέρνοντας σαν παράδειγμα άλλες χώρες.

Δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε γιατί έχουμε απομακρυνθεί με τους Έλληνες της διασποράς ενώ παράλληλα τους κρατάμε έξω απο τα δρώμενα της χωρας. Κάποιοι ομογενείς μπορεί να είναι φερέφωνα άλλων συμφερόντων αλλά δεν είναι περισσότερο φερέφωνα απο τους Έλληνες πολιτικούς εδω μέσα, πράγμα που αποδεικνύει οτι ο ραγιαδισμός και το ξεπούλημα συνειδήσεων έχει να κάνει με προσωπικές επιλογές και όχι με το που κατοικεί ο καθένας. Άλλωστε είναι γεγονός οτι ο Έλληνας είναι αυτοκτονικός, απαξιωτικός και τοπικιστής απέναντι σε άλλους Έλληνες είτε ζει εδώ είτε έξω, δεν έχει να κάνει με ομογενείς αυτό, αλλά με γενικές συμπεριφορές. Και εδώ τα βλέπουμε αυτά. Πράγμα το οποίο επίσης ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση για τους ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα τους και την αγαπούν είτε ζουν εδώ είτε έξω. Ε δεν θα βάλω και τον αλβανό ίσα και όμοια στο δικαίωμα ψήφου με τον Έλληνα του εξωτερικού λέγοντας οτι αυτός έχει δικαίωμα να ψηφίζει ενώ ο Έλληνας όχι, μονο και μόνο επειδή ζει έξω και μάλιστα για μία χώρα σαν την Ελλάδα με τόσο εύθραυστες και προβληματικές σχέσεις και ισορροπίες και με τις βαλκανικές χώρες, και με την τουρκία, και με τους Αμερικανούς.
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 03 Απρ 2009, 15:27

Mαντάμ Φρουφρού έγραψε:ένας 'μετανάστης', που κάνει τα ίδια πράγματα ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ, απο πού κι ως πού θα ψηφίζει για μένα βρε συ Απόμακρε; Για τα δικά μου δικαιώματα στην εργασία, για τα δικά μου παλούκια απο την εφορία (που δεν είναι δικά του);

μην συγχέουμε επιτέλους την καταγωγή αίματος με την υπηκοότητα! Αυτή η 'άκρατη ευαισθησία' σε θέματα καταγωγής θα μας δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον απο τον φόβο μας για τους εδώ μετανάστες άλλης καταγωγής....
Δεν συγχέουμε τίποτε μαντάμ. Ίσως εγώ δεν έγινα αντιληπτός.

Η θέση μου αφορά τους Απόδημους Έλληνες οι οποίοι έχουν πολλαπλή υπηκοότητα, δηλαδή τόσο την ελληνική όσο και της χώρας όπου ζουν.

Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν είναι νοητό ένα τόσο πολύτιμο κομμάτι του Ελληνισμού, ο Ελληνισμός της Διασποράς, να μην συμμετέχει στη χάραξη της μελλοντικής πορείας της χώρας, έχοντας τον απαιτούμενο θεσμικό και πολιτικό λόγο για τα εδώ τεκταινόμενα. Αυτό επιβάλλει και η περαιτέρω ενίσχυση της ουσίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας μας.

Ιστορικά λοιπόν, σημειώνω τα εξής:

Η άσκηση του δικαιώματος ψήφου των εκτός επικρατείας Ελλήνων έχει, μοναδικό, ιστορικό προηγούμενο τις εκλογές του 1862 για την ανάδειξη των μελών της Β΄ Εθνικής Συνέλευσης.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της 25ης Νοεμβρίου 1862 δημοσιεύονται δύο πολύ ενδιαφέροντα κείμενα:

Το πρώτο είναι προκήρυξη που απηύθυνε προς τον Ελληνικό Λαό στις 23 Οκτωβρίου 1862 (δεκατρείς δηλαδή ημέρες μετά την ανατροπή του Όθωνα) η προσωρινή Κυβέρνηση η οποία είχε αναδειχθεί στην εξουσία. Η προκήρυξη αυτή είχε ως αντικείμενο τα περί εκλογής των πληρεξουσίων του συντακτικού σώματος, που επρόκειτο να συγκροτηθεί και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: "...καλούνται εις την συνέλευσιν πληρεξούσιοι ου μόνον των εν τη ημεδαπή πολιτών Ελλήνων, αλλά και εκείνων οίτινες μακράν αυτής κοπιώσιν εργαζόμενοι υπέρ του μεγαλείου του ελληνικού ονόματος και απαύστως μεριμνώσι υπέρ της ευδαιμονίας της πατρίδος…"

Το άλλο κείμενο είναι το "Ψήφισμα περί εκλογής των Πληρεξουσίων του Έθνους", το οποίο εξέδωσε η ίδια προσωρινή Κυβέρνηση με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 1862. Το άρθρο 4 του ψηφίσματος αυτού όριζε ότι "οι οπουδήποτε εκτός της Ελλάδος ευρισκόμενοι υπήκοοι Έλληνες, εάν αποτελώσιν αριθμόν εκατόν μέχρι χιλίων ψυχών, εκλέγουσιν ένα πληρεξούσιον, αν δε χιλίους μέχρι δέκα χιλιάδων εκλέγουσι δύο, και αν υπερβαίνωσι τας δέκα χιλιάδας εκλέγουσι τρεις..."

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1862 έλαβαν πράγματι μέρος και Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν έξω από την Ελληνική Επικράτεια.

Έκτοτε δεν υπήρξε συνέχεια, παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο Αναθεωρητικών Βουλών, είχαν διατυπωθεί σχετικές προτάσεις, οι οποίες συχνά επαναφέρονταν και κατά τη διάρκεια συζητήσεων στη Βουλή επί σχεδίων νόμων που αφορούσαν είτε την πρωτογενή, είτε την κατά τροποποίηση ρύθμιση θεμάτων της εκλογικής νομοθεσίας.

Κατά καιρούς, ικανός αριθμός νομικών και Βουλευτών υποστήριξε τη γνώμη ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, στον τόπο κατοικίας τους, των Ελλήνων υπηκόων του Εξωτερικού μπορεί να αντιμετωπισθεί με κοινό τυπικό νόμο, χωρίς να χρειάζεται συνταγματική ρύθμιση.

H συμμετοχή ορισμένων εκτός επικρατείας Ελλήνων στη ψηφοφορία για την εκλογή των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ν. 1427/1984) είναι προφανές ότι δεν συνιστά συμμετοχή στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων διακυβέρνησης της Χώρας και, σε κάθε περίπτωση, αποτελούσε αναγκαία συμμόρφωση προς το παράγωγο Κοινοτικό Δίκαιο.

Το Σύνταγμά μας, ιδίως μετά την τελευταία Αναθεώρηση του 2001, έλυσε το πρόβλημα.

Καταρχήν περιέλαβε ειδική πρόβλεψη για τη σύσφιξη των δεσμών των Αποδήμων με την Πατρίδα. Στο πλαίσιο αυτό το άρθρο 108 του Συντάγματος θεσπίζει "κοινωνικό δικαίωμα" των απόδημων Ελλήνων, το οποίο διατυπώνεται ως καθήκον του Κράτους να μεριμνά υπέρ αυτών.

Πιο συγκεκριμένα ορίζει ότι: "Το Κράτος μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και για τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Επίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, που έχει ως αποστολή του την έκφραση όλων των δυνάμεων του απανταχού Ελληνισμού".

(Τα πολιτικά δικαιώματα νομίζω πως πρέπει να κινούνται προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης παρά της συρρίκνωσης)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 03 Απρ 2009, 20:34

καταρχήν, να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κανένα κόλλημα με τους απόδημους, ούτε τους μισώ, ούτε μου τρέχουν τα σάλια απο την άλλη στο άκουσμά τους. έχω μάθει να εκτιμώ κυρίως ΑΤΟΜΙΚΑ ανθρώπους, κι όχι συνολικά ομάδες, όπως ακριβώς δεν ξεχωρίζω, ούτε αντιπαθώ συνολικά ομάδες...
οι Βλάχοι είναι λατινόφωνοι Έλληνες που έχουν μάλιστα ευεργετήσει πλήρως την Ελλάδα, και δεν έχουν καμία σχέση με τους αλβανούς.
είχα την τιμή να μου εμπιστευτούν μία μελέτη για μετάφραση, απο το ιστορικό τμήμα της Φιλοσοφικής (δεν θυμάμαι το όνομα ιστορικού/καθηγητή), για την καταγωγή των Βλάχων, η οποία μεταφράστηκε στα αγγλικά, και παρουσιάστηκε στο αντίστοιχο τμήμα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης...
η εργασία ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, αντικειμενική σε βαθμό πρωτόγνωρο, ακόμα και για μένα που ψάχνω για αντικειμενικές μελέτες, αν και προσπάθησε να τους συνδέσει λίγο παραπάνω απ'ο,τι επέτρεπαν τα συμπεράσματα της ίδιας της μελέτης με τους Έλληνες, και μπορώ να σε βεβαιώσω, πως η υπόθεση της καταγωγής των Βλάχων είναι απο τις λιγότερο στέρεες και συμπαγείς υπέρ μας... είναι ωραίο να ονομάζουμε άπαντες τους 'όρφανούς' λαούς έλληνες, αλλά δεν είναι. σίγουρα έχουν ΚΑΙ ελληνικό γονίδιο, αλλά μόνο καθαρόαιμοι έλληνες δεν είναι.
Είχα επίσης την χαρά να κάνω και κάποιες βόλτες στην Αλβανία, λόγω δουλειάς. μίλησα με ΒΛΑΧΟΥΣ της αλβανίας (ναι, έχουν πολλούς εκεί), οι οποίοι θεωρούν εαυτούς έλληνες, αλλα κυρίως λόγω θρησκεύματος και λόγω προσπάθειας να ξεχωρίσουν εαυτούς απο το καθαρό αλβανόφωνο στοιχείο.
δεν τους θεωρώ προσωπικά έλληνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι τους απορρίπτω ως λαό, όπως δεν απορρίπτω καν τους καθαρόαιμους αλβανούς.
δεν έβαλα τυχαία λοιπόν τους αλβανούς μαζί με τους βλάχους, άλλωστε πιο πολύ βλάχοι υπάρχουν στην αλβανία, παρά στην ελλάδα, και αν θέλουμε να ψηφίζουν οι απόδημοι έλληνες, τότε μάλλον θα ψηφίζουν κι αυτοί, γιατί έχουν έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερη βοήθεια απο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (για λόγους πολιτικούς προφανώς, κι όχι επειδή τους έτσουξε για την καταγωγή τους)...όμως κι αυτοί οι βλάχοι, πέρα απο τον σύνδεσμο που νιώθουν με την ελλάδα (γιατί τους εμφυτεύθηκε!!!!), κατά τ'άλλα δεν έχουν και πολλές διαφορές απο τους αλβανούς...υπάρχουν οι καλοί βλάχοι και οι κακοποιοί βλάχοι...για την ακρίβεια στις 'βλάχικες' περιοχές, υπάρχει ολόκληρη μαφία, της οποίας τις ηγετικές θέσεις κατέχουν έλληνες - βλάχοι...τον έναν τον γνώρισα (τον βασικό...!!!!), γιατί είχε βάλει το πόδι και το χέρι του μέσα στην επιχείρησή μας (εννοείται...) αφού αυτός κανόνιζε τα πάντα για ό,τι επιχείρηση άνοιγε εκεί...προστασία κανονικότατα... αυτόν τον κύριο, δεν τον θέλω να ψηφίζει για πάρτυ μου...αρκετοί κακοποιοί ψηφίζουν για πάρτυ μου... Την ευεγερσία λοιπόν δεν καταλαβαίνω. Αυτό που είδα εγώ, είναι οτι το ελληνικό κράτος (ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ) τους πληρώνουμε τις εκκλησίες (για να τους μένουν λεφτά να φτιάχνουν ξενοδοχεία!), τα σχολεία και τα πανεπιστήμια! Ωραία ευεγερσία μας κάνανε! Οι εξαιρέσεις, που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου, κι οι οποίες μπορεί να αφορούν περιπτώσεις πολύ παλαιότερων ετών, και με πολύ διαφορετικά κίνητρα, δεν συμβαδίζει με την σημερινή πραγμαιτκότητα, η οποία είναι παντελώς διαφορετική.
Επίσης δεν μπορούμε να συζητάμε για ψήφο στους μετανάστες της Ελλάδας με τα τόσα ευαίσθητα και μείζονα εθνικά ζητήματα και προβλήματα που έχουμε ανοιχτά. Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση και δεν μπορούμε να μιλάμε συγκριτικά για το θέμα φέρνοντας σαν παράδειγμα άλλες χώρες.
συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό (κι ας μην φαίνεται), αλλά σ'αυτή την περίπτωση, δεν θα φέρνουμε και παραδείγματα άλλων χωρών, για το τί κάνουν με τους δικούς τους απόδημους...έτσι δεν είναι;
είμαστε όντως ιδιαίτερη περίπτωση...ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ!
και είναι άκρως ρομαντικό, να πιστεύουμε οτι δεν μας έχουν χεσμένους οι απόδημοι, τουλάχιστον αυτοί που έχουν πραγματικά δύναμη στα χέρια τους!
έχω ξαναμιλήσει γι'αυτό... η οικογένειά μου έχει προσφέρει πολλά κεφάλια στο εξωτερικό, έχουμε οικογένεια (πολυπληθέστατη μάλιστα) στην Αμερική και στην Αυστραλία, και προσφάτως ανακάλυψα πως έχουμε και στην Γαλλία...
γνώρισα και τις δύο πλευρές, κι απογοητεύτηκα κι απο τις δύο...δεν περίμενα τέτοια απαξία, για μία πατρίδα που υποτίθεται 'αγαπούν'. αυτό που δνε καταλαβαίνουμε είναι πως οι απόδημοι αγαπούν μία μακρινή και...απόμακρη 'έννοια' της Ελλάδας, αλλά ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ τους Έλληνες, και την σύγχρονη ελλάδα σε βαθμό κακουργήματος... είναι ΓΕΓΟΝΟΣ μάλιστα πως οι περισσότεροι θα ψήφιζαν με βάση το δικό τους συμφέρον κι όχι το γενικό της ελλάδας..αν το συμφέρον τους συμπορευόταν με το συμφέρον της χώρας που ζουν τώρα, θα ψήφιζαν ακόμα και εναντίον των συμφερόντων της ελλάδας...
ο άντρας μου είχε την 'χαρά' να ζήσει 6 μήνες στην Αμερική, γύρισε φρικαρισμένος απο τους εκεί έλληνες, οι οποίοι είναι το άκρον άωτον του ρατσισμού, ακόμα και απέναντι στους έλληνες της ελλάδας, αν και το έχουν 'συνήθειο' να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον έλληνα έρχεται, αλλά μάλλον επειδή θέλουν να του τα πρήξουν με το τι έχουν κατορθώσει στην λαμπρή Αμερική, και με το πόσο πίσω μείναμε εμείς οι 'άχρηστοι' έλληνες της ελλάδας.... (επίσης αν ψάχνουν γαμπρό για τις κόρες τους, καθότι δεν θέλουν να τις παντρεύουν με...αμερικάνους!!!!) :loco:
ούτε αυτοί θέλω ν'αποφασίζουν για το μέλλον μου! αυτοί οι άνθρωποι απλά λένε με περηφάνεια οτι είναι έλληνες, και μένουν 'δεμένοι' μεταξύ τους, επειδή χρησιμοποιούν την διαφορετικότητά τους (ελληνική καταγωγή έναντι οποιασδήποτε άλλης) για να τονίσουν και την ιδιαιτερότητά τους...

δεν έχετε καταλάβει καθόλου, πως δεν ψηφίζουμε πλέον για εξωτερική πολιτική, γιατί αυτή είναι προκαθορισμένη, ψηφίζουμε ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την καθημερινότητά μας, κι αυτή δεν την ξέρει κανένας έλληνας της διασποράς!
σεβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που φεύγουν έξω για να καλυτερεύσουν την ζωή τους, αλλά όταν πλέον αποφασίζουν οτι 'ανήκουν' αλλού, τους εύχομαι καλή τύχη στην νέα τους πατρίδα, και μακριά τα χέρια απο το δικό μου μέλλον!
ΥΠάρχουν και κάποιοι έλληνες της διασποράς βέβαια, που πραγματικά παλεύουν για τα συμφέροντα της ελλάδας, αλλά η ψήφος τους δεν έιναι αυτή που θα κάνει την διαφορά, και είναι αρκετά έξυπνοι για να το ξέρουν. την διαφορά την κάνουν με άλλους τρόπους, και παλεύουν με άλλα μέσα!

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΩ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ!
ΚΑΙ ΕΜΜΕΝΩ Σ'ΑΥΤΟ! Σεβαστή η γνώμη σας, αλλά για ν'αλλάξω γνώμη, πρέπει να δω διαφορετική αντιμετώπιση απο τους ίδιους μου τους συγγενείς!

ΧΛΩΜΟ!!! :loco:

Σας διαβάζω μ'ενδιαφέρον εννοείται, αλλά ειλικρινά πιστεύω οτι το βλέπετε πολύ ρομαντικά το θέμα, και αρνείστε να δείτε οτι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ'όσα θα λύσει, γιατί απλούστατα θα λειτουργήσει ως δούρειος ίππος για τα πραγματικά ελληνικά συμφέροντα... σκεφτείτε το λιγουλάκι!
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 03 Απρ 2009, 20:57

Μαντάμ Φρουφρού έγραψε:σκεφτείτε το λιγουλάκι!
Ξέρω πώς το βλέπεις μαντάμ κι καταλαβαίνω τι θες να πεις.

Αλλά αν το σκεφτούμε λιγουλάκι, όπως λες, θα μπούμε ίσως σε συζήτηση περί της σημασίας της ψήφου στις σύγχρονες κοινωνίες (βλέπε τοποθέτηση κ. Τεόπουλου άνωθεν) ή, το λιγότερο, περί της ισότητος της ψήφου, πράγμα που θα ξέφευγε πολύ από το παιχνίδι της παπαριάς και της αλήθειας της κ. Μανωλίδου.

(πολύ καλύτερα βέβαια, αλλά σε άλλο τοπικ)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 03 Απρ 2009, 21:37

έχουμε ξεφύγει ήδη απο το θέμα της Μανωλίδου :p

αλλά αν είναι να μιλήσουμε για ισότητα στην ψήφο, τότε πρέπει να μιλήσουμε γενικώς για ισότητα στην αντιμετώπιση όλων των 'κατηγοριών' πολιτών, γιατί τελικά σε κατηγορίες μας έχουν, οπότε το άνωθεν άρθρο, με τσιγκλάει σε μεγάλο βαθμό, όχι γιατί δεν τα λέει όμορφα και ιδανικά ο άνθρωπος, αλλά ακριβώς επειδή τα λέει υπερβολικά όμορφα και ιδανικά, και δεν έχει πλέον καμία σχέση με την σύγχρονη ελλάδα αυτά που διαβάζουμε...
δηλαδή εσύ πώς το διαβάζεις αυτό, εν έτει 2009:
Το Κράτος μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και για τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Επίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια.
εδώ δεν μεριμνά το κράτος για την παιδεία κτλ των ελλήων που εργάζονται ΕΝΤΟΣ ελλάδας!!! έχουμε τα @@ και τις αντοχές (οικονομικές, και άλλες) να υποστηρίξουμε και τους εκτός ελλάδας? μα, αν δεν κάνω λάθος, γι'αυτό δεν φεύγουν εξαρχής απο ελλάδα οι έλληνες? για να βρουν την υγειά τους σ'αυτά τα θέματα? εκεί δεν προκόβουν, ακριβώς επειδή τους φροντίζει το ΕΚΕΙ ΚΡΑΤΟΣ συνήθως???

επιτέλους Αντώνη μου, ΠΟΤΕ ΛΥΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" (ανύπαρκτα στην βάση που τίθενται απο το άρθρο, για οικονομία, παιδεία κτλ) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;;;
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ Αντώνη μου...μακάρι...
αλλά πού...
εμείς μείναμε πίσω να έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ Μανωλίδου και Αφρολίδου για το κοινοβούλιο... Οποία κατάντια δηλαδής...
(είδες πως το έφερα πάλι στο θέμα, έτσι; μεγάλο τάλαντο αυτό :loco: )
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 03 Απρ 2009, 21:50

Μαντάμ Φρουφρού έγραψε:δηλαδή εσύ πώς το διαβάζεις αυτό, εν έτει 2009:

Το Κράτος μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και για τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Επίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια.
Το διαβάζω και ηδονίζομαι λολ

Δηλαδή, πολύ καλά τα λέει το Σύνταγμα και έτσι πρέπει να τα λέει. Όπως ξέρουμε, το Σύνταγμα λέει ωραία λόγια, δηλαδή θεσπίζει τις γενικές αρχές στο πνεύμα των οποίων πρέπει να ψηφίζονται και να εκτελούνται (άνευ εισαγωγικών) οι νόμοι. Το Σύνταγμα δεν είναι εκτελεστικός νόμος αλλά είναι ο νόμος των νόμων. Δεν είναι υπεύθυνο το Σύνταγμα για το χάλι της ελληνικής κοινωνίας αλλά υπεύθυνοι είναι όσοι νομοθετούν και κυρίως όσοι φροντίζουν (ή μάλλον δεν φροντίζουν) για την τήρηση και εφαρμογή των νόμων.

(δεν έχω το ταλέντο σου να το ξαναφέρω εκεί)

:)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 03 Απρ 2009, 23:25

1/ οντως ξεφύγαμε απ'το θέμα. Κάνε και καμιά διάσπαση :Ρ (άσε θα κάνω εγώ)

2/ Εγώ πάντως όταν μιλούσα για δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς, δεν είχα καθόλου κατά νου τη μέριμνα αυτού του κράτους για εκείνους, που έτσι κι αλλιώς εν έτει 2009 δεν μπορεί να μεριμνήσει για τη στοιχειώδη ασφάλεια και επιβίωση των πολιτών του. Μάλλον στη μέριμνα των ομογενών για τη χώρα αναφερόμουν... Δεν μιλώ για όλους συλλήβδην, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω και εξατομικευμένα όπως δικαίως προτιμάς να κρίνεις εσύ Πέγκι, γιατί οι πληθυσμοί Ελλήνων που ζουν στην αλλοδαπή δεν είναι ευκαταφρόνητοι. Είναι βέβαιο όμως ότι πολλοί εξ αυτών, είτε μέσω λόμπι είτε μέσω εισηγήσεων, αιτημάτων, διαβημάτων, πορειών, διαδηλώσεων, κι όποια άλλα είδη ακτιβισμού μπορεί κανείς να φανταστεί, καθώς και με οικονομικές συνεισφορές που δεν είναι αμελητέες, παλεύουν για τα Εθνικά μας ζητήματα όπως το Μακεδονικό (πιο πρόσφατο) το Κυπριακό (που θα συμπληρώσει τα 40 χρόνια σε λίγο) κλπ κλπ. Θα μου πεις δε βλέπεις φως... Λογικό να μη βλέπεις φως αφού τα δικά μας παληκαροπαιδα των διαφόρων κυβερνήσεων τα κάνουν κουλουβάχατα. Αυτό όμως δεν μπορεί να μειώσει την προσπάθεια και συχνά τους αγώνες που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι εκτός Ελλάδος, για τις οποίες εδώ ΣΚΟΠΙΜΩΣ δεν ενημερωνόμαστε. Συναισθηματικά και ρομαντικά το βλέπω, στο βαθμό που το θεωρώ αχαριστία, αλλά και ηλιθιότητα και αυτισμό, να κλάνουμε κάμποσα εκατομμύρια συνελλήνων, επειδή απλά δεν έχουμε γνώση για το τι πασχίζουν (πάμπολλοι εξ αυτών) να πετύχουν για την πατρίδα. Δεν το βρίσκω αδόκιμο λοιπόν να συναποφασίζουν κι αυτοί μαζί μας για το καλό μιας πατρίδας που δεν αγαπούν λιγότερο επειδή είναι μακρυά της.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Irc ψευδώνυμο: Casandra

Δημοσίευση από Casandra » Παρ 03 Απρ 2009, 23:33

Οι Άγγλοι της διασποράς μπορούν να ψηφίσουν από την χώρα που βρίσκονται για τις Αγγλικές βουλευτικές εκλογές, είτε στέλνοντας την ψήφο τους ταχυδρομικά είτε by proxy. Δηλαδή, να στείλουν έναν άλλον στην θέση τους να ψηφίσει για αυτούς.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 04 Απρ 2009, 07:58

γιατί οι πληθυσμοί Ελλήνων που ζουν στην αλλοδαπή δεν είναι ευκαταφρόνητοι.
μα αναφέρθηκα ήδη σ'αυτούς τους Ελληνες της διασποράς, και είπα μάλιστα πως ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ (και που έχουν την δύναμη να βοηθήσουν) δεν χρειάζονται την ψήφο για να το κάνουν, ή τέλος πάντων, η ψήφος δεν θα τους δώσει καμμία μεγαλύτερη δύναμη, γιατί είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ μπροστά στο σύνολο των ελλήνων της διασποράς που θέλουμε να ψηφίσουν, και το σύνολο Βικάκι μου έιναι άνθρωποι που κοιτάνε το δικό τους συμφέρον πρώτα, και θυμούνται την Ελλάδα είτε για διακοπές, είτε όταν θέλουν να κοκορευτούν για την καταγωγή τους στην ΄χωρα που τους δέχθηκε...
Για τους δέκα λοιπόν έλληνες που αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα, θα δώσουμε ψήφο σε 1,000,000 (τυχαίοι οι αριθμοί, την διαφορά ήθελα να δείξω που ΤΟΣΗ ΕΙΝΑΙ, δυστυχώς)... δεν μου φαίνεται πολύ έξυπνο απο πλευράς μας...

με την ψήφο δηλαδή των 10 που θέλουν να βοηθήσουν και τους εμποδάνε οι εδώ ηλίθιοι, τι περισσότερο θα κάνουν? οχι, σοβαρά θέλω να μου πει κάποιος, τί περιμένει οτι θα κερδίσουμε απ'αυτό? Μόνο να χάσουμε έχουμε, το πιστεύω ακράδαντα... ασφαλώς δεν είμαι Θεός και μπορεί να κάνω λάθος...αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις, και προσωπικές 'θεωρήσεις' του τι εστί δίκαιο τελικά...και δίκαιο για μένα όπως ξαναείπα, δεν έιναι να ψηφίζει κάποιος που εργάζεται και ζει και μεγαλώνει τα παιδιά του αλλού, μόνο και μόνο επειδή έχει την καταγωγή...πώς θα γίνει τώρα? οι περισσότεροι απόδημοι πλέον, δεν έχουν γεννηθεί καν στην Ελλάδα! Είναι για μένα, κι αυτό ακόμα μία μορφή ρατσισμού, που απλά χρησιμοποιείται απο διάφορες κυβερνήσεις και λαούς για πολιτικούς σκοπούς, κι όχι επειδή είναι ΔΙΚΑΙΟ... στην βάση του δεν έιναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΑΙΟ!

Θέε μου Κασσάνδρα, ελπίζω να μην φτάσουμε και στο σημείο να ψηφίζουμε με...αντιπρόσωπο!!!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 04 Απρ 2009, 08:44

ιατί είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ μπροστά στο σύνολο των ελλήνων της διασποράς που θέλουμε να ψηφίσουν, και το σύνολο Βικάκι μου έιναι άνθρωποι που κοιτάνε το δικό τους συμφέρον πρώτα, και θυμούνται την Ελλάδα είτε για διακοπές, είτε όταν θέλουν να κοκορευτούν για την καταγωγή τους στην ΄χωρα που τους δέχθηκε...Για τους δέκα λοιπόν έλληνες που αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα, θα δώσουμε ψήφο σε 1,000,000 (τυχαίοι οι αριθμοί, την διαφορά ήθελα να δείξω που ΤΟΣΗ ΕΙΝΑΙ, δυστυχώς)... δεν μου φαίνεται πολύ έξυπνο απο πλευράς μας...
Ποια είναι τα στοιχεία/δεδομένα που σ'έκαναν να καταλήξεις σ'αυτό το συμπέρασμα και να μιλάς με τόση βεβαιότητα για τέτοια πληθυσμιακή αναλογία; Γιατί εγώ που έζησα στην αλλοδαπή τη μισή μου ζωή και μεγάλωσα εκεί, είδα άλλα, έζησα άλλα, εισέπραξα άλλα. Όπως πχ όταν βγήκαμε 10.000 Ελληνες στο Jo'burg σε πορεία διαμαρτυρίας για την Κύπρο. Ναι την εποχή εκείνη ήμουν παιδί, αλλά είδα/έζησα το ξύλο που φάγανε οι Ελλαδίτες απ'τους Τούρκους εκεί και μετά μπλέχτηκε και η Αστυνομία κι έγινε ο κακός χαμός, το χάος το απίστευτο... πήγα και στις κηδείες των 13 που σκοτώθηκαν απ'αυτές τις συμπλοκές. Δεν βγήκαν για το δικό τους συμφέρον εκεί, ούτε επειδή θυμήθηκαν την Ελλάδα/Κύπρο μόνο για διακοπές ή για κοκορέματα...
Τεσπα, διαφωνώ μ'αυτή την άποψη που δε στηρίζεται ούτε σε στατιστικές ούτε πουθενά, παρά μόνο σε μια υποκειμενική πρόσληψη πραγμάτων, η οποία είναι και ελλειπης στο φινάλε, στο βαθμό που δεν έχεις ζήσει και έξω για να ξέρεις πώς είναι, πώς νιώθει, και πώς αντιδρά η Ελληνική κοινότητα είτε στην Αφρική, είτε στην Αυστραλία, είτε στην Αμερική για πράγματα που πληγώνουν ή ταλανίζουν την πατρίδα τους.
με την ψήφο δηλαδή των 10 που θέλουν να βοηθήσουν και τους εμποδάνε οι εδώ ηλίθιοι, τι περισσότερο θα κάνουν?
Αν και εξακολουθώ να διαφωνώ με την αναλογία που όπως λες είναι προσωπική σου εκτίμηση, εγώ θα σου αντιστρέψω το ερώτημα: Η ψήφος των κάποιων εκατομμυρίων εδώ, τι περισσότερο έκανε, όταν υπερψήφισε τη Ν.Δ. μετά από άνευ προηγουμένου πυρκαγιές, εν μέσω σκανδάλων, με τη λαμογιά του μη εκδοθέντος βιβλίου ιστορίας που εμφάνισαν ΜΕΤΑ τις εκλογές ενώ τα σχολεία είχαν ήδη αρχίσει; ΑΥΤΟ το κριτήριο σου κάνει δοκιμότερο, επειδή ζουν αυτοί που ψήφισαν στην Ελλάδα; Και τι ποσοστό απ'αυτούς που ζουν εδώ, δεν ψηφίζουν με γνώμονα το ατομικό τους συμφέρον; (κατά την προσωπική σου εκτίμηση πάντα). Θα'παιρνες όρκο ότι οι ντόπιοι που θα ψήφιζαν με γνώμονα το καλό της χώρας κι όχι του τομαριού τους πρώτα, είναι περισσότεροι από αυτούς της διασποράς;

Και να διευκρινίσω. Δεν μιλάω για ψήφο στους δεύτερης γενιάς Ελληνες της διασποράς που έτσι κι αλλιώς κουβαλάνε ιθαγένεια/διαβατήριο της χώρας που γεννήθηκαν, μιλάω για ψήφο στους ομογενείς ΠΡΩΤΗΣ γενιάς. Για να ξηγιόμαστε να μην παρεξηγιόμαστε.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Σάβ 04 Απρ 2009, 11:29

Φρου Φρου θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή γιατί επέτρεψε μου στην προκειμένη περίπτωση να ξέρω καλά για τι μιλάω, και επειδή ξέρω σου ζητάω σαν χάρη να είσαι πιο προσεκτική γιατί το ζήτημα είναι πολύ πιο λεπτό απο όσο νομίζεις. Δεν θα μιλήσω τώρα γι αυτό, το αφήνω απλά λέγοντας οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και συγνώμη αλλά δεν ξέρεις τι λες.

Ακριβώς έτσι όπως σου το λέω.

Έχεις την τάση να αναπαράγεις παλαιοελληνικές νοοτροπίες του να βάζεις σε ελληνομετρική ζυγαριά τους Έλληνες, είτε είναι της διασποράς, είτε είναι της Ελλάδας και βλέπεις τα πράγματα τελείως μονόπλευρα και με το ίδιο σκεπτικό υπόβαθρο που μία ζωή μας οδηγούσε σε εμφυλίους και προσβλητικές συμπεριφορές Ελλήνων σε άλλους Έλληνες και που θυμίζουν και άλλες απόψεις. Μάλλον δεν μπορείς να αντιληφθείς αυτή την στιγμή πόσο τρομερά και πόσο μα πόσο λάθος είναι αυτά που λες αλλά δεν πειράζει, δεν θέλω και να σε συγχύσω ούτε να το πάρεις προσωπικά, όπως δεν θα το πάρω και εγώ για την ώρα, θα μιλήσουμε άλλη φορά γι αυτό. Το σταματάω εδώ όσο είναι ακόμα νωρίς.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Κυρ 05 Απρ 2009, 19:06

Αστέρι μου, αυτό που μας οδήγησε σε εμφύλιους (κι αυτό που πάντα οδηγεί σε εμφύλιους) είναι οτι πέρνουμε προσωπικά την διαφορετική άποψη ενός άλλου, και παρεξηγούμαστε! αυτό έλειπε να το πάρει κάποια απο μας προσωπικά, το οτι έχουμε διαφορετική άποψη για μία πραγματικότητα!
Το μόνο σίγουρο είναι οτι η αλήθεια ποτέ δεν είναι μονόπλευρη και ξεκάθαρη, οπότε είμαι βέβαιη οτι κι εσύ κι εγώ έχουμε δίκιο απο την πλευρά μας, γιατί οι δικές μου θέσεις βασίζονται σε εμπειρίες προσωπικές (άμεσες), αλλά και έμμεσες 38 ετών, και στην αντίστοιχη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ικανότητα εκτίμησης των καταστάσεων.
εσύ έχεις την δική σου άποψη, η οποία θα διαμορφώθηκε πιθανά απο διαφορετικές εμπειρίες, αλλά ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ, και το αντίθετο. Πώς είναι δυνατόν να ακυρωθούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ; Απο ποιόν????

Γι'αυτό είπα εξαρχής, να μην παρεξηγηθείτε με τις απόψεις μου, δεν κάνω κριτική σε κάποιον εδώ μέσα (οπότε άκυρο το προσωπικό), ούτε καν στους Έλληνες του εξωτερικού, για τους οποίους ήμουν ξεκάθαρη. Η ίδια αναγνωρίζω πως υπάρχουν πολλοί απ'αυτούς ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ προσπαθούν για τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά δεν έιναι αρκετοί για να δώσουμε σε όλους ψήφο, και η ψήφος δεν θα τους βοηθήσει σε τίποτα (ούτε εμάς), αντίθετα θα δώσει δύναμη σε μία ομάδα ΕΛλήνων του εξωτερικού (που υπάρχει, τί να κάνουμε, είναι λάθος να κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα, γιατί δεν τα λυνουμε ποτέ, έτσι), οι οποίοι κοιτούν την βολή τους, το δικό τους συμφέρον, και αν είναι και στην δεύτερη γενιά και πέρα, συγχώρα με αλλά ο κανόνας είναι να νιώθουν περισσότερο παιδιά της εκεί χώρας φιλοξενίας, παρά της Ελλάδας, εκτός απο τις περιπτώσεις που νιώθουν την ανάγκη να 'δηλώσουν' διαφορετική ταυτότητα (απο ψυχολογικής άποψης), οπότε και 'παρουσιάζουν' έντονα τα στοιχεία της Ελλάδας, χωρίς αυτό να τους κάνει να γνωρίζουν την Ελλάδα, ή και να την αγαπούν, ή και να νιώθουν την ανάγκη να είναι εδώ... Κι αυτό το τελευταίο είναι αποδεδειγμένο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα...

το θέμα, δεν είναι να με πείσεις για κάτι, ή να σε πείσω εγώ...αυτά που έχω δει η ίδια με ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ (απο αρχές του αιώνα) της οικογένειας στην Αμερική και την Αυστραλία, αλλά και με νεώτερα 'φευγιά' (λόγω του οτι υπάρχουν οι βάσεις εκεί), με έχουν πείσει για το αληθές αυτών που λέω. Κι οι δικοί μου ήταν πολύ άξιοι άνθρωποι, δουλευταράδες, που έκαναν περιουσίες, έτσι; δεν ήταν τίποτα εγκληματικά στοιχεία, ούτε τίποτε ανίκανοι που έμειναν δούλοι άλλων μέχρι τέλους, έγιναν αφεντικά, κι αυτό τους το αναγνωρίζω, αλλά το αναγνωρίζουν κι αυτοί (και καλά κάνουν, θα ήταν ΑΝΑΞΙΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) στην χώρα φιλοξενίας, η οποία τους έδωσε την ευκαιρία, και αναγνώρισε την δουλειά τους και τον κόπο τους. Ο θείος (πρώτη γενιά) της κουμπάρας μου (¨οχι δική μου οικογένεια, αλλά έχει ενδιαφέρον αν το παραθέσω), κατάφερε να γίνει διευθυντής του memorial hospital, κι όταν πήγε ο αδελφός της κουμπάρας μου εκεί, το μόνο που ζήτησε ήταν να του κάνει μία πρόσκληση και μία στέγη μέχρι να βρει μόνος του δουλειά κτλ (ούτε δουλειά δεν του ζήτησε), κι αυτός αρνήθηκε, ενώ ο πατέρας του παιδιού τον είχε βοηθήσει.. ο λόγος ξέρεις ποιός ήταν; Σε περίπτωση που δεν ήταν άξιος ο μικρός, θα χάλαγε τό (τεράστιο πια) όνομά του!!!!!! Ο μικρός τελικά τα κατάφερε, πήγε ως λαθρομετανάστης στην αμερική, μέσω Καναδά (αφού έζησε), και κατάφερε να γίνει μεγάλος και τρανός στην αμερική μέσα σε 10 χρόνια! Λάτρευε πάντα την αμερική, και παρόλο που έχει μία τρέλα με την αρχαία ελλάδα (όπως και ο....λαμπρός του θείος, ο οποίος έιναι και γραμμένς σε όλους τους ελληνικούς συλλόγους :p), θεωρεί την αμερική ισάξια πατρίδα του, και έκλαψε όταν ορκίσθηκε αμερικανός πολίτης!
Λοιπόν, τι να λέμε;;; τον έχω γνωρίσει τον μικρό, μία χαρά αγαπάει την ελλάδα, μόνο που βλέπει μόνο κακά στην σύγχρονη ελλάδα, και τους σύγχρονους έλληνες, και θεωρεί πλεον την ελλάδα άξια για διακοπές και μόνο με ητν οικογένειά του...δεν τον κατηγορώ, αλλά αν αυτός ψηφίσει, με την καρδιά του set (που λένε οι αμερικάνοι) στην αμερική, και τόση θολή κρίση για τα τεκταινόμενα στην ελλάδα....καταστραφήκαμε!
Αυτό είναι μία απο τις πάμπολλες απλές καθημερινές ιστορίες, ανθρώπων που δεν είναι αμελητέοι στην ελληνική κοινότητα... δεν ξέρω για ποιούς μιλάς εσύ. Ξέρω ας πούμε, για έναν ελληνοαερμικάνο που στις πυρκαγιές ήρθε ο ίδιος και ήθελε προσωπικά να δώσει λεφτά στους παθούντες, κι όχι στην κυβέρνηση, επειδή ήξερε οτι θα τα τρώγανε...υπέροχος άνθρωπος....ΕΞΑΙΡΕΣΗ!

η δική σου αλήθεια είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά κατά την γνώμη μου όχι ικανή να με πείσει οτι αξίζει να ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ τα συμφέροντά μας στα χέρια όλων αυτών των ανθρώπων (οι οποίοι υπερτερούν αριθμητικά), και οι οποίοι δεν έχουν καμμία σχέση με την καθημερινότητά μας, οπότε ούτε και με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ και ΔΙΚΟ ΣΟΥ συμφέρον!

αν έχεις ακριβώς να μου τονίσεις τα σημεία που 'δεν ξέρω τι λέω', κάντο σε παρακαλώ...γιατί στα περισσότερα μίλησα με στοιχεία (είτε προσωπικά, είτε απο μελέτες)...

Αυτά, και σε παρακαλώ, μην με στεναχωρείς με παρεξηγήσεις! Είναι κάτι που δεν περιμένω καν απο σένα...και μία συμβουλή...μην παίρνεις ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, γιατί δεν θα έχεις καθαρή κρίση... Να προσπαθείς να είσαι μόνο δίκαιη, και να χρησιμοποιείς το πάθος σου ως ενέργεια δράσης, κι όχι ως ενέργεια κρίσης και διά-κρισης. Να θυμάσαι οτι κανείς δεν είναι Θεός για να ξέρει τα πάντα για όλους και για όλα...οπότε καλό είναι να έχεις τ'αυτιά σου και τα μάτια σου ανοιχτά για να μαθαίνεις κι άλλες πτυχές αυτών που σ'ενδιαφέρουν.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Κυρ 05 Απρ 2009, 20:34

Φρου Φρου θα μιλήσουμε οι δυο μας για κάποια πράγματα που είπες, σε κάποια άλλη στιγμή και για πολύ συγκεκριμένο λόγο αλλά όχι τώρα, γιατί αντιλαμβάνομαι οτι απο την στιγμή που δεν μπορώ να μιλήσω πιο συγκεκριμένα τώρα για τους λόγους της έντονης δυσφορίας μου, δεν μπορείς και εσύ να κάτσεις να μαντέψεις φυσικά τον λόγο και αλίμονο, δεν εχω και αυτη την παράλογη απαίτηση. Μίλησες γενικά, προσωπικά και αφοριστικά για κάποια συγκεκριμένα πράγματα, που εγώ τα ξέρω τόσο καλά όσο δεν φαντάζεσαι, όχι απο προσωπική άποψη, ούτε απο γενικές εντυπώσεις, ούτε απο μελέτες και εκδρομές, αλλά απο πρώτο χέρι, απο την ίδια μου την ύπαρξη πολύ συγκεκριμένα, με γεγονότα, στοιχεία και λεπτομέρειες.

Δεν έχετε κάτσει ποτέ να αναλογιστείτε γιατί η Ελλάδα έχει γεμίσει γενίτσαρους που μισούν αυτή την χώρα; Δεν σας έκανε ποτέ εντύπωση το γεγονός γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί έχουν στραφεί εναντίον της Ελλάδας άλλοι Έλληνες; Νομίζετε οτι φταίει μόνο η προπαγάνδα των εθνομηδενιστών; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε κάποιους ανθρώπους;

Πρέπει μία μέρα να κάτσω και να σας τα πω έξω απο τα δόντια, αλλά θα σας πειράξουν και θα σας ενοχλήσουν πολύ αυτά που θα σας πω, γιατί εγώ ανήκω σε ένα κομμάτι του Ελληνισμού προδομένο απο την Ελλάδα και απο τον μέσο νεοέλληνα που αναλίσκεται σε τοπικισμούς του στυλ ''είσαι, δεν είσαι Έλληνας, είμαι περισσότερο Έλληνας απο εσένα.'' Εγώ αν ήθελα αυτή την στιγμή έχω ένα εκατομμύριο λόγους να ήμουν όχι πατριώτισσα, αλλά και γ@μώ τους εθνομηδενιστές και ανθέλληνες, και όμως δεν το κάνω η ανόητη, όπως δεν το κάνουν και άλλοι, όπως δυστυχώς όμως πολλοί το έκαναν.

Δεν θέλω να πω περισσότερα, θα μιλήσουμε άλλη στιγμή όταν θα ξεφορτώσω, όχι με εσένα κορίτσι μου, εσύ μία χαρά τα είπες γιατί με την ειλικρίνεια σου μου έτριψες στα μούτρα και μου θύμησες πως σκέφτεται ο Έλληνας για άλλους Έλληνες, μου θύμησες πράγματα που θέλω να ξεχνάω γιατί με στεναχωρούν, αλλά δεν θα ξαναπέσω στην παγίδα να εθελοτυφλώ έτσι άλλη φορά.

Θα κάτσω μία μέρα και θα σας τα πω απο την καλή και την ανάποδη όπως μου βγαίνουν και όπως εγώ τα ξέρω και τα ζω απο πρώτο χέρι χρόνια τώρα για το τι είναι ο Έλληνας, και τότε θα ξαναμιλήσουμε.

Κλείνω απλά λέγοντας πως αν η Ελλάδα π#δήχτηκε και θα συνεχίσει να π#διέται μέχρι να τελειώσουμε οριστικά την οντότητα μας σε αυτό τον πλανήτη, είναι γιατί εμείς φταίμε, εμείς το προκαλέσαμε, εμείς ευθυνόμαστε και πληρώνουμε το τίμημα. Δεν μας φταίει κανένας, την δουλειά τους κάνουν. Είχες απόλυτο δίκαιο σε μία κουβέντα που κάναμε πριν λίγες ημέρες, δεν μάθαμε απο τα λάθη μας, ξεπέσαμε, γίναμε χειρότεροι και τρώμε το ίδιο μας το αίμα. Η Νέμεσις επισκέπτεται την Ελλάδα, και όσο είμαστε έτσι όπως είμαστε, γ@μιόντας θα μας πηγαίνει γιατί αυτό μας αξίζει τελικά.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 05 Απρ 2009, 20:48

ΣείριοΑστρο... :worship:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Κυρ 05 Απρ 2009, 20:53

Άστα να πάνε φιλενάδα. Απο την μύτη αμα με πιάσεις τώρα θα σκάσω. Έχω τόσα μαζεμένα, τόση απογοήτευση και πικρία απο την Ελλάδα, που αν αρχίσω τώρα να τα ξερνάω δεν θα σταματάω. Οχι απο κακία, ούτε απο μιζέρια. Απο τσαντίλα, απογοήτευση και αηδία για το τι είμαστε. Γιατί όταν αγαπάς κάτι, πικραίνεσαι να το βλέπεις να σαπίζει όπως σαπίζουμε εμείς.

Το έχω ξαναπεί, το να αγαπάς την Ελλάδα είναι μεγάλη κατάρα. Το να αγαπάς κάτι που σε φτύνει, ακόμα χειρότερη, πόσο μάλλον όταν όσο και να προσπαθείς ξέρεις οτι δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. Τίποτα....

Γιατί όσο και να γαβγίσεις, πως να κάνεις τον Έλληνα να καταλάβει πως όταν πεθάνει η Ελλάδα σαν οντότητα (που είναι σχεδόν νεκρή δηλαδή) θα μας παρασύρει όλους;

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Κυρ 05 Απρ 2009, 23:56

Κλείνω απλά λέγοντας πως αν η Ελλάδα π#δήχτηκε και θα συνεχίσει να π#διέται μέχρι να τελειώσουμε οριστικά την οντότητα μας σε αυτό τον πλανήτη, είναι γιατί εμείς φταίμε, εμείς το προκαλέσαμε, εμείς ευθυνόμαστε και πληρώνουμε το τίμημα.
συμφωνώ απολύτως, και με όλο σου το τελευταίο μήνυμα! Το αστείο είναι οτι δεν διαφωνούμε στην βάση της λογικής μας, και οι δύο αγαπάμε την Ελλάδα, για μένα δεν υπάρχει αγαπώ περισσότερο ή λιγότερο, ή αγαπάς κατι, ή δεν το αγαπάς (τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει), αλλά προφανώς 'βλέπουμε' διαφορετικούς τρόπους στο πώς θα λύσουμε το πρόβλημα της φαγωμάρας (που κι εγώ αναγνώρισα, και σ'αυτό εστιάζω ακριβώς!)

μακάρι να βγω λάθος, αλλά φοβάμαι πως όντες οι εντός ελλάδας πιο αδύναμοι στις επιρροές μας, μάλλον θα φάμε χοντρό χαστούκι απο τους....έλληνες που θέλουν να μας φάνε τα συκώτια στο εξωτερικό, γιατί μας θεωρούν εχθρούς τους για κάποιον παράξενο λόγο!

εκτός κι αν βάλουν το χεράκι τους οι ελάχιστοι έλληνες-εξαιρέσεις που νοιάζονται για την ελλάδα και μόνο, κι όχι για τον κάθε αλλαζόνα τύπο που φέρει ελληνική καταγωγή, και νομίζει οτι του ανήκει η ζωή όλων (και μιλάω και για τους εντός και για τους εκτός τώρα)...

ό,τι κι αν έχει περάσει, μην κρατάς την πικρία, γιατί θα είσαι μία ζωή πληγωμένη...εγώ τουλάχιστον ξανακάλεσα στο σπίτι τον γείτονα που μας είπε μαλάκες συλλήβδην, και κάθε χρόνο είχαμε ανοιχτό το σπίτι μας για τους συγγενείς εξ Αμερικής και Αυστραλίας, και τους αγκαλιάζαμε με την ίδια θέρμη κάθε φορά, κι όταν συνάντησα τα ξαδέλφια μου απο κει, συγκινήθηκα πραγματικά και παραλίγο να κλάψω (κι ας έκλαψα περισσότερο γι'αυτό που έβλεπαν οι ίδιοι σε μένα...).

μακάρι να έχεις την λύση, και να γίνει πραγματικότητα για να δοκιμαστεί κιόλας, και να κάνω λάθος, περισσότερο για να μην απογοητευτείς ξανά, σοβαρά σου μιλάω...
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Δευ 06 Απρ 2009, 00:03

Βασικά όχι ΦρουΦρου, δεν συμφωνούμε σχεδόν καθόλου. Και μόνο το γεγονός οτι είπες πως κάποιους Έλληνες δεν τους θεωρείς Έλληνες, ή τους θεωρείς λιγότερο Έλληνες, και μηδενίζεις ή αμφισβητείς την συνεισφορά τους τσουβαλιάζοντας τους χωρίς να τους ξέρεις γιατί κάπου πήγες και τους είδες, και δεν σου γέμισαν το μάτι, ή μου βάζεις ελληνόμετρο στους ομογενείς, τότε ή αυτοαναιρείσαι ή δεν κατάλαβες καν τι είπα, ή δεν θες να καταλάβεις. Αστο, το τελειώνω εδώ. Κάποια άλλη στιγμή και ώρα.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Δευ 06 Απρ 2009, 00:28

σου απαντώ σε προσωπικό μήνυμα, γιατί ξεφεύγεις πολύ, και σε θεωρώ αρκετά φίλη για να μην έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”