Βέβαια το τόπικ ξεκίνησε για το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς εν Ελλάδι, αλλά επεκτάθηκε και για τους Ελληνες της διασποράς...
Το τόπικ οπως θα το δείτε τώρα, είναι κουτσουρεμένο και χάσαμε το μεγαλύτερο μέρος του στην καταστροφή που φάγαμε στις 30/12/2007, αλλιώς θα βλέπατε και χοντρή μανούρα που είχα με την ξιφομάχο εκεί, η ποία έφτασε να υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Ελληνες της διασποράς "χάνουν" την Ελληνικότητά τους εκτός Ελλάδος...ή/και ότι δεν είναι αρκετά Ελληνες αφού έφυγαν στην ξενητειά...
Την αγαπώ και την εκτιμώ πολύ τη Φωτεινή, αλλά εκεί τα φάγαμε τα μουστάκια μας, γιατί όντας η ίδια παιδί της διασποράς δεν μπορούσα να δεχτώ με την καμία μια οπτική που "εξοστράκιζε" στην ουσία όλον τον Ελληνισμό εκτός Ελλάδος... μεγάλο μέρος του οποίου μάχεται έξω για τα εθνικά μας δίκια. Καλύτερα ίσως που χάθηκε αυτό το κομμάτι του τόπικ... είχε εξελιχθεί σε δυσάρεστη κατάσταση. Αυτό που έμεινε είναι ένας διάλογός μας στο στίγμα της εδώ όπου στον απόηχο αυτού του τόπικ θέλησε ν'αποχωρήσει αλλά τελικά τα βρήκαμε και συνέχισε κανονικά.
Και απαντώντας στον Φώτη (τα "Φωτεινά" το'χουν βάλει σκοπό να με διαολίζουν πάνω σ'αυτό φαίνεται... χεχεχ) , πρέπει να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου με την άνεση με την οποία ουσιαστικά ΞΕΓΡΑΦΕΙ (για να μην πω κλάνει) τον απόδημο Ελληνισμό όταν βλέπω μέσα στην ίδια τη χώρα να έχουν λόγο και ξένοι και ΞΕΝΟΙ με τα διαπιστευτήρια Ελλήνων... Ξένοι στο βαθμό που όχι μόνο δεν τους απασχολεί η εθνική υπόσταση αυτού του τόπου, αλλά συχνά δείχνουν με συμπεριφορές και θέσεις να πηγαίνουν ΕΝΑΝΤΙΑ σ'αυτήν. Να σε πληροφορήσω λοιπόν Φωτάκη, ότι ο απόδημος αγαπάει και νοιάζεται για την Ελλάδα πολύ πιο αγνά από μας που ζούμε εδώ και ψηφίζουμε με γνώμονα πρώτιστα το ατομικό μας συμφέρον παρά το γενικότερο... Ναι, είναι οι ομογενείς αρκετά αποστασιοποιημένοι ώστε να μην επηρεάζονται οι δικές τους ζωές με αυτά που εμάς μας ταλανίζουν, αλλά όχι τόσο ώστε να μην καταλαβαίνουν τι παίζε και πώς επιδρούν οι λαμογιές και οι ανθελληνικές ενέργεις στη χώρα. Άρα η ψήφος τους με πιο ψύχραιμο και αμερόληπτο κριτήριο δεν θα μπορούσε να θεωρείται αρνητική και άχρηστη ή βλαπτική για την Ελλάδα.
Όσο για τη Μανωλίδου... Η βουλή βρίθει ανθρωπαρίων και λαμογιών. Αυτή μας πείραξε αν μπει μέσα? Όπως και να δούμε την πορεία της, σίγουρα έχει ένα καλό υπόβαθρο από απόψεως μόρφωσης/καλλιέργειας και σίγουρα δεν είναι για τα μπάζα. Εχει και αξιόλογο σκεπτικό στο βαθμό που έχω δει τις διαδρομές της, άσχετα αν τα "έκαψε" αρκετά αυτά τα χαρτιά της με την ανάγκη της να μπει στο πάνθεον των "ιν" και του λάιφ στάιλ, για να έχει μεγαλύτερη απήχηση στα πλήθη. Κακός ο τρόπος που προσπάθησε να "γίνει γνωστή", και δεν αρκέστηκε στο γεγονός ότι ήταν γνωστή σ'αυτούς που ξέρουν να αναγνωριζουν τις αξίες. Η αξία της στα μουσικά πράγματα είναι δεδομένη και προσωπικά, μου ήταν γνωστή από το έργο της και την απήχηση που είχε στους Ολυμπιακούς της Κίνας. Μπροστά σε άλλες κυρίες που προσπάθησε να αναδείξει ο Καράτζας μέσα απ'το κόμμα του(ονόματα δε λέω μη φάω κι εγώ καμιά αγωγάρα) , αυτή είναι σαφώς καλύτερη. Δεν με καλύπτει προσωπικά βέβαια βλέποντας να προδίδει κάποιες αξίες που υποτίθεται πως στήριζε με πάθος ο άντρας της... Αλλά μπροστά στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος και με δεδομένο ότι δε βλέπω και αξιολογότερους στην πλειονότητα των βουλευτών που καθορίζουν τις τύχες μας αυτή τη στιγμή, η Μανωλίδου ειλικρινά δε θα με εξόργιζε σαν υποψήφια για να μπει εκεί μέσα.
Τι εννοώ όταν λέω πως πρόδωσε αξίες...
Μάλλον ήρθε η ώρα να αναδιπλωθώ σε σχέση με τις παλιότερες τοποθετήσεις μου για το παιχνίδι που παρουσιάζει. Τότε έβλεπα το θέμα κάπως αλλιώς. Σήμερα συνειδητοποιώ πως αυτό το παιχνίδι είναι ένα άλλο χειριστικό εργαλείο της νεοταξίλας που θέλει να διαβρώσει αξίες όπως "οικογένεια" και "πατρίδα" στη σκέψη της "μάζας". Κι αν το βλέπω αυτό εγώ μια απλή πολίτης, σίγουρα το βλέπει και ο Αδωνις-Μπουμπούκος και η μπουμπούκα του, αλλά το κάνουνε γαργάρα προκειμένου να λάμψει στην γκλαμουριά η τριαντατριάρα μορφονιά.
Αν μπαίνει αυτή η ματαιόδοξη ανάγκη της πάνω απ'τα πιστεύω τους που θα'πρεπε να τους διέπουν και τους δυο, τότε αποδεικνύονται μπαρούφες οι "αγώνες" και του Αδωνι και του κόμματός του κατά της νεοταξίλας και υπέρ του Ελληνισμού όπως διατείνοντο.