
Τρίτη, 20.05.08
Παρτενέρ του Λάμπρου Κωνσταντάρα σε εννέα ταινίες, με αξιοσημείωτη πορεία και στο θέατρο, η Καίτη Πάνου, η φινετσάτη και διακριτική ντάμα του ελληνικού σινεμά, έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 81 ετών.
Ηταν παιδί όταν πάτησε το θεατρικό σανίδι με την καθοδήγηση της Αντιγόνης Μεταξά.
Στο γυμνάσιο, το 1943, άρχισε και τη σταδιοδρομία της ως ηθοποιός του κινηματογράφου με την ταινία «Η φωνή της καρδιάς». Ακολούθησαν τα φιλμ: «Η βίλα με τα νούφαρα», «Αννα Ροδίτη», «Ο δρόμος με τις ακακίες», «Εκατό χιλιάδες λίρες».
Σπούδασε υποκριτική στη «Σχολή Ηθοποιών-Κινηματογράφου», με διευθυντή τον Γιώργο Θεοδοσιάδη, ενώ η πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1962 στη Θεσσαλονίκη, με το θίασο του Μίμη Φωτόπουλου, στο έργο του Φωτιάδη «Εξω οι κλέφτες».
Με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα έπαιξαν μαζί και στο θέατρο, ενώ συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους θιάσους Αναλυτή - Ρηγόπουλου, Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ, Σμ. Γιούλη -Πάντζα. Η Καίτη Πάνου ως καρατερίστα πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση το 1985 στον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας» του Κορομηλά (κυρα-Γιάννενα).
Επαιξε την Κυρία ντε Ροζμόντ στις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό την περίοδο 1996-1997 με το θίασο του Κωνσταντίνου Καζάκου - Στράτου Τζώρτζογλου, ενώ εμφανίστηκε και στο «Κλουβί με τις τρελές» του Πουαρέ, που ανέβασε ο Σωτήρης Μουστάκας την περίοδο 1997-1998.
Θα τη θυμόμαστε από τους ρόλους της στις ταινίες «Χτυποκάρδια στο θρανίο», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Ο τρελός τα ’χει 400», «Η κυρία του κυρίου», «Ο τρελοπενηντάρης», «Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη», ενώ έκανε τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Εχει μείνει στη μνήμη όλων για την κομψότητα και τον αστικό αέρα που έφερε στη μεγάλη οθόνη.
▪Η Καίτη Πάνου κηδεύεται σήμερα το μεσημέρι στις 3 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ελεύθερος Τύπος
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=36858
Το μάθατε? Εγώ πάντως δεν το'μαθα γιατί προφανώς η γυναίκα δεν ήταν "ιν" για τα πρωινάδικα και μεσημεριανά των ΜΜΕ. Η ξεφτίλα στο μεγαλείο της. Ούτε ο στοιχειώδης σεβασμός και φόρος τιμής επειδή το συγκεκριμένο άτομο ήταν στα αζήτητα και δεν "πούλαγε". Φτου τους !




