Εκτός από good morning....

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
Φύλο: Άνδρας

Εκτός από good morning....

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 19 Απρ 2007, 13:05

ΕΚ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ:
Posted: Sat Aug 05, 2006 6:12 pm Post subject: Εκτός από good morning....
--------------------------------------------------------------------------------

Εκτός από good morning και...γκελ μπουρνταν

Την τουρκική γλώσσα,σαν δεύτερη ξένη γλώσσα,θα διδάσκονται οι μαθητές των γυμνασίων στην Ελλάδα,από εδώ και πέρα!

Ιδού και η σχετική απόφαση του Υπουργείου "Παιδείας" :

http://www.et.gr/FEK/Bviewer.asp?Y=2006 ... =867&mm=07

Όλα τα 'χαμε,τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας χρειάζεται να διδάσκονται τώρα οι μαθητές των γυμνασίων!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 19 Απρ 2007, 13:07

Posted: Sat Aug 05, 2006 6:21 pm
--------------------------------------------------------------------------------

Αν και μ'αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες, ειδικά τη συγκεκριμένη δε θέλησα να τη μάθω ποτέ. Πείτε το προκατάληψη, αλλά ούτε εύηχη δεν μου ακούγεται. Δεν τη θέλω ρε παιδάκι μου! Γι'αυτό μόνο ένα θα πω εδώ: _emetos_

Kι ας μη θιχτούν οι παρευρισκόμενοι, ούτε οι τυχόν Τουρκόφωνοι. Πραγματικά δεν είμαι φανατισμένη ή τόσο προκατειλημμένη, απλά δεν ανέχομαι την επιβολή, και ειδικά αυτή της εκμάθησης μιας γλώσσας που θεωρώ άχρηστη στην ουσία.

Β+

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...

http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... ?p=343#343
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 13:09

Posted: Tue Aug 29, 2006 10:09 am

Ε, δεν είμαστε καλά................................

αυτό έχω να πω μόνο................

(που να επανακάμψεις άμα βλέπεις τέτοια πρωι πρωί τριτιάτικα...)
"'Eτσι είναι αν έτσι νομίζετε"
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Nem3sis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Πέμ 19 Απρ 2007, 13:17

Posted: Mon Sep 04, 2006 9:59 am

Μιλάμε σοβαρά;

ΕΛΕΟΣ... σε τι μας χρησιμεύει η γλώσσα μίας χώρας όπου και οι ίδιοι οι ομόθρησκοί τους δεν τους θέλουνε; την γλώσσα μίας χώρας που έαν βγάλεις την Πόλη και την Σμύρνη το υπόλοιπο θυμίζει χώρα 3ου κόσμου;

Δεν τα μαθαίνουν καλύτερα αραβικά έτσι όπως εξελίσσεται η Μέση Ανατολή και προς το καλό (βλ. Dubai) και προς το άσχημο (βλ.πολέμους) είναι χρήσιμο.

Πιο ανώμαλη χώρα από την δική μας δεν έχω συναντήσει, πιο ηλίθιο σύστημα παιδείας δεν έχω συναντήσει. Το οποίο έχει ως εξής... την έμαθα την συνταγή...

παίρνουμε 2-3 πολιτικούς που θέλουν να πούνε πως έχουν όραμα και ότι κάτι έκαναν...
παίρνουμε 4 εκπαιδευτικούς και 1-2 ακαδημαικούς καθηγητές που την έχουν δει εξουσία με μπαγιάτικες γνώσεις...
παίρνουμε πολλά πολλά μικρά παιδάκια λυκείου... με όνειρα και ελπίδες κατά προτίμηση οι άλλοι δεν μας κάνουν έχουν χαλάσει ( :P )...

Τα βάζουμε στο μίξερ....στην 3η σκάλα παρακαλώ γιατί έτσι είμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα σε ένα βράδυ αλλάζουν όλα...

Τα χτυπάμε...

Τα χτυπάμε...

...

...

...

Δυστυχώς το πείραμα απέτυχε...

Οι μαθητές κόπηκαν...
:!:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 19 Απρ 2007, 13:19

Posted: Mon Sep 04, 2006 8:40 pm

Τρίτον, για πιο λόγο να δειδαχθούμε μια άχρηστη γλώσσα και να μή δειδαχθούμε αρχαία Ελληνικά ουτως ώστε να μάθουμε να μιλάμε σωστότερα τα νέα και επίσης να διευρύνουμε το νού μας με το πλούσιο αυτο λεξιλόγειο; Ελεοζζζ....

Πες τα μεγάλε! Αυτό ήμουν έτοιμη να γράψω εγώ! _worship_
Πιο ανώμαλη χώρα από την δική μας δεν έχω συναντήσει, πιο ηλίθιο σύστημα παιδείας δεν έχω συναντήσει. Το οποίο έχει ως εξής... την έμαθα την συνταγή...

παίρνουμε 2-3 πολιτικούς που θέλουν να πούνε πως έχουν όραμα και ότι κάτι έκαναν...
παίρνουμε 4 εκπαιδευτικούς και 1-2 ακαδημαικούς καθηγητές που την έχουν δει εξουσία με μπαγιάτικες γνώσεις...
παίρνουμε πολλά πολλά μικρά παιδάκια λυκείου... με όνειρα και ελπίδες κατά προτίμηση οι άλλοι δεν μας κάνουν έχουν χαλάσει ( )...

Τα βάζουμε στο μίξερ....στην 3η σκάλα παρακαλώ γιατί έτσι είμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα σε ένα βράδυ αλλάζουν όλα...

Τα χτυπάμε...

Πες τα κι εσύ χρυσόστομη! :)

Πήγα σήμερα να μεταγράψω το γιο μου σε τεχνικό λύκειο, που τώρα λέει θα το διασπάσουνε και θα το πουνε ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) και ΕΠΑΣ (Επαγγελματική σχολή), και πας πας και δεν ξέρεις πού πατάς...Κι ο ίδιος ο κατά τα άλλα εξαιρετικός άνθρωπος Διευθυντής του ΕΠΑΣ, μου είπε ότι είναι σε "μεταβατικό" στάδιο ακόμα και δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι! Καλό? Ε, ρε βούρδουλα που θέλουμε!

.
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 13:21

Posted: Mon Sep 18, 2006 12:19 pm
από elia:

Το θέμα είναι γιατί δεν διευκρινίζεται στην απόφαση;

Παράλειψη ή σκοπιμότητα;
"'Eτσι είναι αν έτσι νομίζετε"
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
ANDROMEDA
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Irc ψευδώνυμο: ANDROMEDA_

Re:

Δημοσίευση από ANDROMEDA » Κυρ 16 Μαρ 2008, 17:58

elia έγραψε:Posted: Sat Aug 05, 2006 6:21 pm
από Arela:

Αν και μ'αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες, ειδικά τη συγκεκριμένη δε θέλησα να τη μάθω ποτέ. Πείτε το προκατάληψη, αλλά ούτε εύηχη δεν μου ακούγεται. Δεν τη θέλω ρε παιδάκι μου! Γι'αυτό μόνο ένα θα πω εδώ: _emetos_

Kι ας μη θιχτούν οι παρευρισκόμενοι, ούτε οι τυχόν Τουρκόφωνοι. Πραγματικά δεν είμαι φανατισμένη ή τόσο προκατειλημμένη, απλά δεν ανέχομαι την επιβολή, και ειδικά αυτή της εκμάθησης μιας γλώσσας που θεωρώ άχρηστη στην ουσία.

Β+

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...

http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... ?p=343#343
Έχεις δίκιο--Είναι γλώσσα εμετική :cool: ¨
Παρ¨όλα αυτά όμως εγώ την έμαθα άπταιστα για λόγους καθαρά
διαφορετικούς απο αυτούς που μαθαίνει ένας άνθρωπος μιά γλώσσα...
Κάποτε η θεία μου μετανάστρια στην Γερμανία και δουλεύοντας σε ένα εργοστάσιο,2 τούρκοι (εργάτες κι αυτοί),
την κάλεσαν το απόγευμα να πάει στο εργοστάσιο να τις δώσουν κάτι χαρτιά που είχε δώσει (εννοείται) ο προιστάμενος...
Πήρε λοιπόν μιά φίλη της και πήγε το απόγευμα να πάρει τα χαρτιά..(Γερμανίδα η φίλη,κατέχοντως άριστα την Τουρκικήν)
Της είχαν στήσει πλεκτάνη.
Προχωρόντας στον διάδρομο και λίγο πριν στρίψουν στην γωνία,
ακούει η φίλη της η Γερμανίδα να λέει ο ένας Τούρκος στον άλλον¨
'και μόλις ΄΄ερθει θα της πούμε να πάμε στα κεντρικά γραφεία να υπογράψει τα χαρτιά (σημειωτέον η ανυποψία και ηαγαθότητα τότε)
και εκεί θα μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας...
Περιτό να σας πώ πως έφυγε άρον άρον η θεία μου απο το εργοστάσιο λέγοντας τις η φίλη της πάμε σου ετοιμάζουν κακό μεγάλο...
Οπότε πάντα χρειάζεται να ξέρουμε απο κάποιες γλώσσες μερικές λέξεις...
Φιλικά Ανδρομέδα
http://www.phpbbserver.com/anexigito/
Άβαταρ μέλους
Ιπτάμενος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Re: Εκτός από good morning.... (από _XRHSTOS_)

Δημοσίευση από Ιπτάμενος » Κυρ 16 Μαρ 2008, 18:54

Καλω οσους ειναι γονεις να μαζευτουν με τους υπολοιπους γονεις του σχολειου των παιδιων τους και να δωσουν ψηφισμα στο διευθυντη του σχολειου οτι δε θελουν αυτη τη γλωσσα στα σχολεια και δε δεχονται τετοια πρακτικη απο το κρατος. Επισης να προτρεψουν τα παιδια να μποικοταρουν μαζικα τα μαθηματα αυτα. Κανενα Ελληνοπουλο μεσα στην ταξη, μαζικο μποικοταζ τωρα.
Ο πολεμος δεν τελειωνει ποτε.
Up there. With the best of the best
Άβαταρ μέλους
ANDROMEDA
Irc ψευδώνυμο: ANDROMEDA_

Δημοσίευση από ANDROMEDA » Κυρ 16 Μαρ 2008, 19:34

Έτσι..έτσι.. :urock: :ups:
Φιλικά Ανδρομέδα
http://www.phpbbserver.com/anexigito/
Άβαταρ μέλους
Diagalaksiaki
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Diagalaksiaki » Δευ 17 Μαρ 2008, 12:29

Ιπτάμενος έγραψε:Καλω οσους ειναι γονεις να μαζευτουν με τους υπολοιπους γονεις του σχολειου των παιδιων τους και να δωσουν ψηφισμα στο διευθυντη του σχολειου οτι δε θελουν αυτη τη γλωσσα στα σχολεια και δε δεχονται τετοια πρακτικη απο το κρατος. Επισης να προτρεψουν τα παιδια να μποικοταρουν μαζικα τα μαθηματα αυτα. Κανενα Ελληνοπουλο μεσα στην ταξη, μαζικο μποικοταζ τωρα.
Ο πολεμος δεν τελειωνει ποτε.
Σωστός! :ups: :ups:
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Re: Εκτός από good morning....

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 17 Μαρ 2008, 12:49

Η διαμαρτυρία που έκανε η αφεντιά μου ήταν να αποστείλω επιστολή στο σχολείο που φοιτούσαν και τα δυο παιδιά μου τότε που το έμαθα αυτό (να'ναι καλά ο Χρήστος μας), με αντίγραφο στο Υπουργείο παιδείας, αλλά και τοποθέτησή μου σε πολλά blogs - που κακώς κάκιστα αμέλησα να προσθέσω και στον δικό μας τόπο.

Είπα τα εξής:
"Κύριοι,

Πρόσφατα ήλθε στην αντίληψή μου η απόφαση του Υπουργείου παιδείας να αρχίσει να διδάσκεται η τουρκική ως δεύτερη ξένη γλώσσα στα Γυμνάσια. Κατ'αρχάς δε θα'ναι δεύτερη, αλλά τρίτη, μπορεί και Τέταρτη, αφού τουλάχιστον στο Λύκειο που φοιτούν τα παιδιά μου (Α' Λύκειο Γκράβας) ήδη διδάσκονται η Αγγλική και η Γερμανική. Σε άλλα Γυμνάσια/Λύκεια γνωρίζω ότι διδάσκεται και η Γαλλική. Κατά δεύτερον, αν και πιστεύω στη χρησιμότητα του να μαθαίνει κανείς όσες ξένες γλώσσες του δίδεται η ευκαιρία να μάθει, η επίσημη προσθήκη της τουρκικής στη διδακτέα ύλη ενός Ελληνικού σχολείου, είναι περισσότερο προκλητική παρά χρήσιμη, με δεδομένο ότι υπάρχουν θέματα σε συνάρτηση μ'αυτό που εσείς ίσως επιδιώκετε εσκεμμένα να προσπεράσετε προς χάριν της Ελληνοτουρκικής (λυκο)φιλίας. Τρίτον, θα παρότρυνα τους υπευθύνους για την παιδεία στην χώρα μας, να προάγουν και να βοηθήσουν έμπρακτα τη βελτίωση την παιδεία μας, ώστε να μάθουν επιτέλους οι σημερινές γενιές ΠΡΩΤΑ τη δική μας γλώσσα (που είναι η μητέρα των γλωσσών), πράγμα στο οποίο υπολείπονται οικτρά, και έπειτα να κοπτώμεθα για την εκμάθηση και επιπρόσθετων ξένων γλωσσών.

Μετά τιμής... "
κλπ κλπ

ΥΓ1 Ανδρομέδα, όπως προείπα, είναι χρήσιμο να γνωρίζει κανείς όσες περισσότερες γλώσσες γίνεται. Καλό είναι λοιπόν που τη γνωρίζεις. :thumb:
Άσχετα με το γεγονός ότι ειδικά για την τουρκική ομολογουμένως δεν κόπτομαι, όταν προέχει για μένα να μάθουν οι Ελληνες πρώτα την Ελλληνική καλά, γιατί αυτά που βλέπω και ακούω και στη γραφή και στο συντακτικό και γενικότερα στις διατυπώσεις και τη χρήση της Ελληνικής, ειδικά στις νεότερες απ'τη δική μου γενιές (από 35 και κάτω) πραγματικά πολλές φορές με κάνουν να νιώθω πως η κατάσταση είναι απελπιστική.

ΥΓ2 Να σημειωθεί ότι σήμερα που ξαναπήγα στο λινκ που έδωσε ο Χρήστος , βρήκα τα εξής:
Ζητάμε συγνώμη...

Το αντικείμενο που ζητήσατε δεν υπάρχει σε αυτό τον διακομιστή ή δεν μπορεί να φορτωθεί.

Παρακαλούμε ελέγξτε ξανά τη διεύθυνση ή χρησιμοποιήστε την αναζήτηση για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Εάν γνωρίζετε ότι έχετε γράψει τη σωστή διεύθυνση, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει σφάλμα, παρακαλούμε στείλτε e-mail στον Διαχείριση του Ιστοχώρου.

Σας ευχαριστούμε.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Εκτός από good morning....

Δημοσίευση από chill » Δευ 17 Μαρ 2008, 12:52

Εχετε δικιο. Εμενα οταν πηγαινα σχολειο με εβαζαν να μαθαινω γαλλικα χωρις να το θελω. Ως γνωστον τα γαλλικα ειναι η δευτερη πιο εμετικη και αχρηστη γλωσσα στον κοσμο και προκαλει μουνιτιδα * της ταξης των 3.4 μουνιαμπερ. Για να καταλαβετε ποσο υψηλα ειναι τα μουνιαμπερ των γαλλικων, σκεφτειτε οτι η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ χτυπαει τα 4,2 και αν μαζι εχεις και γατες σπιτι σου πας αυτοματα στα 5,1 και εισαι ετοιμος να κανεις ερωτα με ενα αγορι.
Μην αστειευεστε με αυτα τα πραγματα.

* Μουνιτιδα: Ασθενεια του ανδρισμου που προσβαλλει τους χορτφαγους τους γαλλομαθεις και οσους ακουνε Χατζηγιαννη. Μετριεται σε μουνιαμπερ.
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”