Θανατική ποινή: υπέρ ή κατά?

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 393 φορές
Έλαβε Likes: 353 φορές

Θανατική ποινή: υπέρ ή κατά?

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 29 Ιαν 2014, 09:22

Με αφορμή την ποινή που επιβλήθηκε στον πακιστανό που κακοποίησε τη μικρή Μυρτώ στην Πάρο (ισόβια ) αναρωτιέμαι τι σημαίνει, κατ'αρχάς, στην πράξη η ποινή αυτή.
Υποθέτoντας, λοιπόν, οτι ο πακιστανός θα επιζήσει μέσα στη φυλακή (γιατί υπάρχει και η πολύ σοβαρή πιθανότητα να μην βγάλει ούτε τη βδομάδα από τους άλλους συγκρατούμενους) τα ερωτήματά μου είναι πολλά:
Υπάρχει-στην ουσία-ισόβια κάθειρξη στην ελλάδα?Συγχωνεύονται οι ποινές με την ισχύουσα νομοθεσία? Κι αν ναι, μετράνε οι μέρες διπλές όταν ο κρατούμενος εργάζεται, με δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης όταν εκτίσει τα 3/5 της ποινής του?
Στην τελική, ο προβληματισμός μου με οδηγεί σε ένα και μόνο ερώτημα: μήπως πρέπει να ισχύσει και στην ελλάδα η θανατική ποινή για περιπτώσεις τέτοιες ή , ας πούμε, παιδεραστών?
Για αυτό ανοίγω τόπικ να συζητήσουμε τα υπερ και τα κατά της θανατικής ποινής.
Δεκτές όλες οι -κόσμιες-απόψεις. Ας το δούμε νομικά, ηθικά, χριστιανικά, συμπαντικά, όπως εσείς θέλετε. :wink:
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 4 φορές

Re: Θανατική ποινή: υπέρ ή κατά?

Δημοσίευση από butterfly » Τετ 29 Ιαν 2014, 09:42

Παιδεραστες κι εμποροι ναρκωτικων μπαμ και κατω, με συνοπτικες διαδικασιες. Για τους λοιπους...το συζηταμε.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 29 Ιαν 2014, 10:46

Υπερ

Το εχω δηλωσει πολλες φορες
σε καποια θεματα και καποιες πραξεις οταν καποιος τις κανει
δεν υπαρχει πια η λεξη δικαιωμα
ΤΕΛΕΙΑ

Ναι αυστηρο η αγριο η δεν ξερω και εγω τι
αλλα καποιοι ανθρωποι απλα δεν χαρακτηρίζονται απο λεξεις .
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 29 Ιαν 2014, 11:03

kat_woman έγραψε:Υπάρχει-στην ουσία-ισόβια κάθειρξη στην ελλάδα?
oύτε στα δεκάκις ισόβια δε μένει κάποιος ισόβια μέσα.

είμαι υπέρ της αμεσης εκτέλεσης των παιδόφιλων, οι οποίοι τώρα βγαίνουν
αφού φάνε μια μικρή ξυλιά στον ποπο. :ksylo:
Άμεση εκτέλεση, γιατί η συνέχιση της παραμονής τους στον πλανήτη
θα τσακίζει ή και θα σκοτώνει παιδιά.

Για τους υπόλοιπους δε θέλω άμεση εκτέλεση, διότι αυτή θα ήταν λύτρωση, όχι τιμωρία.
Είμαι υπέρ της αργής θανατικής ποινής τους, δηλαδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ισόβια, με καμία δυνατότητα αναστολής και εξόδου.
Για τους δε εθνοπροδότες, να προστεθεί η πλήρης κατάσχεση της περιουσίας τους, η διαπόμπεσή τους στο κέντρο της Αθήνας με πίσσα. πούπυλα και μπόλικα πτύελα, και γενικά ό,τι συνιστά τον απόλυτο εξευτελισμό τους, και τέλος να τυς επιβληθεί η διαρκής και μόνιμη υποχρέωση καθαρισμού δημόσιων χώρων, κυρίως των αποχωρητηρίων. :toilet:
(εντελώς εκδικητικά συναισθήματα αλλά δεν μπορώ να τ'αποφύγω μερικές φορές...)

Υπήρχε τόπικ/ψηφοφορία γι'αυτό το θέμα απ'το 2007, (με συντριπτική την πλειοψηφία στο "υπέρ") αλλά δεν την βρήκα στην αναζήτηση.
Δυστυχώς πρέπει να χάθηκε όπως άλλα 700 τόπικς στη μεγάλη καταστροφή του 2008.
Οπότε, καλώς ξανάνοιξες το θέμα Κατ μου. :thumb:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 29 Ιαν 2014, 11:21

Έψαξα και εγώ πριν ανοίξω το τόπικ και όντως δεν υπάρχει, παρά σκόρπιες αναφορές εδώ και εκεί σε άλλα θέματα.

Κατά τα λοιπά, αρχικά, συμφωνώ μαζί σου, αλλά μαζί με παιδεραστές θα έβαζα και άλλες κατηγορίες, όπως τον πακιστανό κτήνος με τη Μυρτώ. Ισχύει οτι για τον ιδιο εγκληματία η θανατική ποινή είναι όντως λύτρωση, οπότε αν θέλουμε την ουσιαστική τιμωρία κάποιου, (να το νιώσει στο πετσί του, δηλαδή), καταδικάζουμε σε αργό και βασανιστικό θάνατο. Μήπως όμως η θανατική ποινή λειτουργήσει πιό πολύ ως αποτρεπτικός παράγοντας παρά ως ποινή με την έννοια της τιμωρίας.
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 29 Ιαν 2014, 11:30

ΙΣΟΒΙΑ κυριολεκτικα μπορει να μεινει καποιος με δικη του θεληση
αν ζητησει χαρη ο χειροτερος στα 20 χρονια βγαινει εξω ΜΕΓΙΣΤΟ.

μονο ατομα οπως πιχι ο Παπαδοπουλος η ο Ντερτιλης αρνηθηκαν να ζητησουν χαρη
και εμειναν φυλακη μεχρι το θανατο τους
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 4 φορές

Δημοσίευση από butterfly » Τετ 29 Ιαν 2014, 11:31

Ειδικα για τον πακι, αφου ομολογησε τα παντα, για ποιο ακριβως λογο εγινε η δικη; Για σπαταλη πορων; Για να γινει, ετσι, απο συνηθεια; Ή μηπως για να το λυπηθουμε το φτωχο, ταλαιπωρημενο, νηστικο, ξενιτεμενο και σεξοστερημενο παιδακι κι ενδεχομενως να του αναγνωριστουν κι ελαφρυντικα; Κατι τετοιες δικες δεν ειναι τελειως περιττες; Ενοχος ειναι με βαση ολα τα στοιχεια και συμφωνα με την ομολογια του. Αρα, αποφυγη δικης και χασομεριου αδικου, επιβολη ποινης αμεσα και τερμα τα πολλα. Ηταν τοσο απαραιτητο να περασουν αυτην την ψυχικη δοκιμασια τα μελη της οικογενειας του θυματος;
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 29 Ιαν 2014, 11:42

Εγώ θα το πάω και πιό μακριά: και γιατί να τον έχουμε στις φυλακές και να ζεί (μέχρι να τον φάνε οι συγκρατούμενοί του) με έξοδα του κράτους? Για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα? Δεν νομίζω...Σαν πολύ χαλαρούς νόμους έχουμε, ειδικά σε τέτοια ζητήματα, όπως η ολική καταστροφή της ζωής ενός αθώου κοριτσιού.
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 29 Ιαν 2014, 11:52

kat_woman έγραψε:Σαν πολύ χαλαρούς νόμους έχουμε, ειδικά σε τέτοια ζητήματα, όπως η ολική καταστροφή της ζωής ενός αθώου κοριτσιού.
Συμφωνω αν και για πολυ κοσμο αυτο ειναι "φασιστικο" :lol:

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 85 φορές
Έλαβε Likes: 94 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 29 Ιαν 2014, 12:08

Είμαι αντίθετος με τον οφΘαλμό εναντίον οφθαλμού,όσο κι'αν απάνθρωπη είναι η πράξη του θύτη.Έτσι είμαι και αντίθετος στην θανατική ποινή.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 29 Ιαν 2014, 12:20

alkinoos έγραψε:Είμαι αντίθετος με τον οφΘαλμό εναντίον οφθαλμού,όσο κι'αν απάνθρωπη είναι η πράξη του θύτη.
Πραγματικά η στάση μου υπέρ της θανατικής ποινής σε ορισμένες πολύ άγριες περιπτώσεις,
ΔΕΝ εντάσσεται στο εκδικητικό συναίσθημα που μπορεί κάποια στιγμή να προκύψει (ως μορφή απόδοσης δικαιοσύνης) σε όλους μας. Κι αυτό, διότι είναι απόλυτη πεποίθησή μου,
πως ο "εκτελεσθείς" ΔΕΝ τιμωρείται όταν εκτελείται, αλλά ουσιαστικά λυτρώνεται...

Στο συναίσθημα της ανταπόδοσης (εκδίκησης) ή όπως προτιμώ να τη λέω "ικανοποίησης του περί δικαίου αισθήματος", εντάσσω περισσότερο τα κατά κυριολεξία (πρακτικά και ουσιαστικά) και όχι μόνο κατά νομική επίφαση "ΙΣΟΒΙΑ", και όλα τα παρεπόμενα που έγραψα πιο πάνω, ειδικά για τους εθνοπροδότες.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ συμφωνώ απόλυτα ότι δεν συμβάλλει καθόλου στην ψυχονοητικοπνευματική μας ανέλιξη η εκδικητικότητα-ή στην προκειμένη η ανταπόδοση για την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, απεναντίας μας "κατεβάζει" μια τέτοια ανάγκη, αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΑ, στο βαθμό που ακόμα συμμετέχω και αισθάνομαι και εισπράττω τη φρίκη των εκτρόπων που εκτυλίσσονται σε μια κοινωνία που κάποιοι σατανόπληκτοι θέλουν να παραμένει στα σκατά, κάπιοα στιγμή είναι λογικό να με διακατέχουν και τέτοια συναισθήματα...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 29 Ιαν 2014, 12:25

Να πω και το άλλο, γιατί στεκόμαστε μονάχα στην κοπελιά...
Η περίπτωση του Άλεξ, είναι κατάφορα ενδεικτική της σαπίλας
και στη νομολογία αλλά και στη λειτουργία και τη δράση των αρχών.

Δεν είναι δυνατον να μη μπορεί να βρεθεί η σορός αυτού του παιδιού τόσα χρόνια,
και να μην μπορεί να επιφέρουν αποτελέσματα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, οι τόσες ανακρίσεις
που υποτίθεται πως έγιναν... και δεν είναι δυνατόν να γίνεται εκταφή τώρα στη Ραψομανίκη
και να μην αφήνουν να παρευρίσκεται η Νατέλα...
Κάτι πολύ βρώμικο (και σίγουρα ύποπτο) παίζει σ'αυτή την ιστορία.

Επίσης θεωρώ πως τα παιδιά που τον θανάτωσαν (αν όντως ήταν τα παιδιά που το'καναν τελικά)
έτυχαν πολύ επιεικούς "ποινής". Δεν είναι καν ποινή αυτή... Στην Αγγλία, ανήλικα ξε-ανήλικα, ορισμένα παιδιά δικάζονται σαν ενήλικες σε ιδιαζόντως ειδεχθείς δολοφονίες...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
peleas
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από peleas » Τετ 29 Ιαν 2014, 12:56

Συνειδησιακά είμαι κατά της θανατικής ποινής και κατά της αφαίρεσης ζωής για οποιονδήποτε λόγο, πλην της ατοάμυνας. Δε χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί. Ποιός είναι αυτός που θα κρίνει κατά πόσο μιά ζωή είναι άχρηστη μέσα στο σύμπαν. Το δε επιχείρημά σου, Βίκυ μου, περί λύτρωσης του ατόμου μέσω της θανάτωσής του ειναι μιά απέλπιδα προσπάθεια εκλογίκευσης της άποψής σου.

Συναισθηματικά είμαι υπέρ της θανατικής ποινής κατά περίπτωση, ανάλογα με το άτομο και όχι με το αδίκημα. Και αυτό γιατί, ενώ πιστεύω πως ο καταδικασθείς χρειάζεται επανεκπαίδευση, συνειδητοποίηση της πράξης του και επανένταξη στην κοινωνία και όχι "ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε", δε μπορώ να παραβλέψω το γεγονός οτι το δικαστικό και αναμορφωτικό μας σύστημα έχει άπειρες ατέλειες και δεν είναι ικανό να επωμιστεί ένα τόσο λεπτό και δύσκολο έργο και οτι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να το στηρίξει.

Σίγουρα όμως είμαι κατά της θανάτωσης ανθρώπων για ικανοποίηση του αδηφάγου αισθήματος εκδίκησης, που βαφτίζουμε αυθαίρετα "περί δικαίου αίσθημα". Γιατί στην περίπτωση αυτή θα μπορουσαμε να φτιάξουμε ένα Κολοσσαίο και να ρίχνουμε τους θανατοποινίτες στα λιοντάρια... (ξέρω πως κάποιοι κρυφογελούν στη σκέψη αυτή)
Ανελεύθερος είναι αυτός που στρέφει το βλέμμα στο παράθυρο και βλέπει το παράθυρο...
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 29 Ιαν 2014, 12:59

peleas έγραψε:Συνειδησιακά -Συναισθηματικά
Ομως καθε φορα μονο ενα μπορει να επικρατει

μεση λυση δεν εχεις

ποιο υπερτερει μεσα σου ποιο πολυ?

Άβαταρ μέλους
peleas
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από peleas » Τετ 29 Ιαν 2014, 13:02

Τάλως έγραψε:
peleas έγραψε:Συνειδησιακά -Συναισθηματικά
Ομως καθε φορα μονο ενα μπορει να επικρατει

μεση λυση δεν εχεις

ποιο υπερτερει μεσα σου ποιο πολυ?
Ως ατελές ανθρώπινο ον που είμαι, επικρατεί το συναίσθημα.
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε... :dunno:
Ανελεύθερος είναι αυτός που στρέφει το βλέμμα στο παράθυρο και βλέπει το παράθυρο...
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 29 Ιαν 2014, 14:02

Κάθετα ΚΑΤΑ της θανατικής ποινής χωρίς καμία εξαίρεση.

Διότι ΔΕΝ ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία.

ΔΙΟΤΙ μας δουλεύουν. τα κωλοκάναλα απευθύνονται στο συναισθηματικό μας κόσμο για να περάσουν το φασισμό από το παράθυρο.

ΔΙΟΤΙ παίζει η μείωση πληθυσμού.

Το έγκλημα ήταν αποτρόπαιο.
Ο καθένας θα σκεφτόταν τα χειρότερα γι αυτό το κτήνος.
Το σκέφτηκα κι εγώ σε κλάσμα δευτερολέπτου αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα άλλα.

ΟΧΙ Ούτε για το κτήνος ούτε για κανέναν.
Και φυσικά δε λυπάμαι το κτήνος.

Αλλά ξέρω ότι αν ανοίξει η πόρτα για την επαναφορά της θανατικής ποινής δεν θα σταματήσει στα αποτρόπαια εγκλήματα αλλά τσούκου τσούκου θα επεκταθεί ύπουλα και σε πολλά άλλα.

Η πιθανότητα να στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα οφειλέτες του δημοσίου αφού τους τα έχουν πάρει όλα και δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν είναι πιό αποτρόπαιο σενάριο.

Ας πάει το κτήνος φυλακή και ας του επιβάλλουν οι συγκρατούμενοι την ποινή που του αξίζει.
Αλλά όχι το κράτος της ληστοσυμμορίας και των ψυχάκηδων που μπορεί κάποιοι από τους παρατρεχάμενους τους να έχουν κάνει εγκλήματα χειρότερα από αυτό του κτήνους αλλά τα καθαγιάζει η γραβάτα.

Όχι στη θανατική ποινή ακόμα και αν πρόκειται για κτήνη.

Αν ανοίξει η χαραμάδα άντε μετά να μαζέψεις τα ασυμάζευτα.

Το βλέπω σαν αφορμή για να περάσει ένα μέτρο μαζικών εκτελέσεων από το παράθυρο.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 29 Ιαν 2014, 14:11

Τα τελευταία 4 χρόνια εκτός από τις 5.000 αυτοκτονίες οι οποίες ήταν δολοφονίες, είχαμε πείνα εξαθλίωση και κρατική βία σε παιδιά. Ψεκασμούς με χημικά και ξύλο, έλλειψη βασικών αγαθών και ανέσεων με αποτέλεσμα να καίγονται με τα μαγκάλια.
Εμφανίζεται ξανά η φυματίωση και αρρώστιες που είχαν εξαφανιστεί λόγω της πτώσης ποιότητας των συνθηκών ζωής
Το προσδόκιμο επιβίωσης έπεσε και ο πληθυσμός μειώθηκε.
Είναι και αυτά αποτρόπαια εγκλήματα.

Πως θα ζητάμε από ένα κράτος φονιά να τιμωρήσει τον κάθε φονιά, παιδεραστή πρεζέμπορο.

Κάτι έχει ακουστεί για τον Μπ@@ρ@ζο ότι είναι παιδόφιλος. Ο Καζάκης το είχε πει αλλά το έχω ακούσει και από άλλες πλευρές. Αλλά αυτόν έχει εξουσία και δεν θα τον κρεμάσουν ποτέ ότι και αν κάνει.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 29 Ιαν 2014, 15:14

Eιμαι υπερ της θανατικής ποινής όταν το δικαστήριο είναι ενόρκων και κανείς ένορκος δεν τον θεωρήσει αθώο.
και αυτογιατι στην θανατική ποινή οι δικαστικές πλάνες είναι μόνιμες. δεν υπάρχει ουτε συγγνώμη ούτε αποζημίωση.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 29 Ιαν 2014, 15:59

peleas έγραψε:Συνειδησιακά είμαι κατά της θανατικής ποινής και κατά της αφαίρεσης ζωής για οποιονδήποτε λόγο, πλην της ατοάμυνας. Δε χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί. Ποιός είναι αυτός που θα κρίνει κατά πόσο μιά ζωή είναι άχρηστη μέσα στο σύμπαν.
Με βρίσκεις σύμφωνη. (με βάση των ηθικο μου κώδικα και το σύστημα αξιών μου- συνειδησιακά όπως λες εσύ)

Το δε επιχείρημά σου, Βίκυ μου, περί λύτρωσης του ατόμου μέσω της θανάτωσής του ειναι μιά απέλπιδα προσπάθεια εκλογίκευσης της άποψής σου.
ίσως δεν με κατάλαβες... δεν εκλογικεύω έτσι τη θανατική ποινή. Εκλογικεύω το γεγονός ότι η φυσιολογική ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης και ανάλογης τιμωρίας, δεν ικανοποιείται με τη θανατική ποινή,διότι άπαξ και πεθάνει ο δράστης, τελείωσε το θέμα. Δεν τιμωρείται.
Το αν λυτρώνεται ή οχι, δεν ειναι αποδείξιμο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι λυτρώνεται
από τη μήνη μιας κοινωνίας που δικαίως τον έχει καταδικάσει.
Εκτός απ'το συνειδησιακό, είναι κι αυτή η εκλογίκευσή μου ένας λόγος που είμαι κατά της θανατικής ποινής. Αν κάνω εξαίρεση στους παιδόφιλους, δεν είναι με την ιδιότητα του κριτή που την είδε Θεος, αλλά με την ιδιότητα του πολίτη μας κοινωνίας που βάλεται από μύρια όσα δεινά και νιώθει την ανάγκη να την προστατέψει με κάποιον τρόπο... Ναι, η ανάγκη μου μάλλον εμπεριέχει και οργή, και προκαλώ οποιονδήποτε γονιό να μου πει πως δε θα'νιωθε οργή αν ένα τέτοιο κτήνος είχε πειράξει το παιδί του.
Συναισθηματικά είμαι υπέρ της θανατικής ποινής κατά περίπτωση, ανάλογα με το άτομο και όχι με το αδίκημα.
Όταν το 2006 είδα μια φωτογραφία (που συζητήθηκε πολύ εδώ μεσα αλλά δεν εμφανίστηκε για να μην σοκάρουμε και τραυματίσουμε ψυχές), μ'ένα μωρό 4 μηνών με εμφανή τη σεξουαλική κακοποίηση που το σκότωσε, θα ομολογήσω ότι το τραύμα και το σοκ ήταν αρκετό ώστε να με κάνει να παρακάμψω την βασική μου θέση περί θανατικής ποινής. Άλλωστε στον κανόνα, δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει και η εξαίρεση.

Σίγουρα όμως είμαι κατά της θανάτωσης ανθρώπων για ικανοποίηση του αδηφάγου αισθήματος εκδίκησης, που βαφτίζουμε αυθαίρετα "περί δικαίου αίσθημα".
Αν μου λες πως δεν υπάρχει το "περί δικαίου αίσθημα", θα διαφωνήσω.
Μπορεί να μίλησα (μάλλον αδόκιμα) για εκδίκηση, αλλά στην ουσία και όταν μιλάμε για ειδεχθή εγκλήματα, πρόκειται για το σύνολο μιας κοινωνίας που έχει την άμεση ανάγκη να τιμωρηθεί ένας συγκεκριμένος άνθρωπος για κάποιο ειδεχθές έγκλημα που δεν μπορεί να το ανεχτεί. Αυτή την ανάγκη, δεν μπορώ να την εντάξω στο αδηφάγο αίσθημα εκδίκησης...

Βέβαια έρχεται η δοκτορέσσα πιο κάτω, και με κάποια (ισχυρά για το μυαλό μου)
επιχειρήματά της, καταφέρνει να κατευνάσει το απόλυτο της οπτικής μου περί
θανατικής ποινής, και να με κάνει να το ξανασκεφτώ με ευρύτερη ματιά.... :wink:

Οπότε... ξαναγυρνώ στην πάγια λογική μου που δε θέλει να χαράζω τίποτα πάνω σε πέτρα.
(δηλαδή να μην είμαι απόλυτη)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 29 Ιαν 2014, 16:24

Οταν ακους. να τους βαανίζουμε να τους κανουμε. προφανως το περι δικαιου αίσθημα δεν ικανοποιείται με καμια τιμωρία. ουτε και το περι εκδίκησης αίσθημα (που η γραμμη ειναι πολύ λεπτή ειδικά όταν νιώθεις οργή).
Οπότε ειμαι υπερ της απλης απαλαγής και του παραδειγματισμού. κανείς δεν θέλει να πεθάνει.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 424 φορές
Έλαβε Likes: 329 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Τετ 29 Ιαν 2014, 16:31

Είμαι της άποψης του να δείχνουμε στον εγκληματία τι εστί ανθρωπιά. Επίσης συμφωνώ με πελέα, στο "ποιος μπορεί να κρίνει το ποιος θα ζήσει;". Έχουμε τέτοιο δικαίωμα;

θα προσθέσω και κάτι απλό:

Έχουμε αξιόπιστο σύστημα δικαιοσύνης; Μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να καταδικαστεί κάποιος αθώος; Όχι.

Συνεπώς υπάρχει ο κίνδυνος να καταδικαστεί σε θανατική ποινή κάποιος αθώος. Τραγικό. Απορρίπτεται.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
peleas
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από peleas » Τετ 29 Ιαν 2014, 16:35

ArELa έγραψε:ίσως δεν με κατάλαβες... δεν εκλογικεύω έτσι τη θανατική ποινή. Εκλογικεύω το γεγονός ότι η φυσιολογική ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης και ανάλογης τιμωρίας, δεν ικανοποιείται με τη θανατική ποινή,διότι άπαξ και πεθάνει ο δράστης, τελείωσε το θέμα. Δεν τιμωρείται.
Μα, υπάρχει χειρότερη τιμωρία? Εκτός αν υπαινίσσεσαι οτι είναι πιό δίκαιη τιμωρία να ζήσει και να υπόκειται σε βασανιστήρια. Δεν πιστεύω όμως οτι εσύ θα το σκεφτόσουν αυτό.
ArELa έγραψε:Αν μου λες πως δεν υπάρχει το "περί δικαίου αίσθημα", θα διαφωνήσω.
Δεν ισχυρίστηκα οτι δεν υπάρχει. Είπα οτι το επικαλούνται κάποιοι σαν άλλοθι για να καλύψουν την εκδικητική τους διάθεση
ArELa έγραψε:Μπορεί να μίλησα (μάλλον αδόκιμα) για εκδίκηση, αλλά στην ουσία και όταν μιλάμε για ειδεχθή εγκλήματα, πρόκειται για το σύνολο μιας κοινωνίας που έχει την άμεση ανάγκη να τιμωρηθεί ένας συγκεκριμένος άνθρωπος για κάποιο ειδεχθές έγκλημα που δεν μπορεί να το ανεχτεί. Αυτή την ανάγκη, δεν μπορώ να την εντάξω στο αδηφάγο αίσθημα εκδίκησης...

Βέβαια έρχεται η δοκτορέσσα πιο κάτω, και με κάποια (ισχυρά για το μυαλό μου)
επιχειρήματά της, καταφέρνει να κατευνάσει το απόλυτο της οπτικής μου περί
θανατικής ποινής, και να με κάνει να το ξανασκεφτώ με ευρύτερη ματιά.... :wink:

Οπότε... ξαναγυρνώ στην πάγια λογική μου που δε θέλει να χαράζω τίποτα πάνω σε πέτρα.
(δηλαδή να μην είμαι απόλυτη)
Πολύ σωστά. Τα μεγάλα θέματα έχουν πάντα και την "άλλη" πλευρά τους. Αν παρακολουθούσαμε σε ταινία τη ζωή του δολοφόνου ή του παιδεραστή και κατανοούσαμε τι τον οδήγησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, μπορεί να μη φτάναμε στο σημείο να τον συγχωρήσουμε, αλλά είμαι σίγουρος οτι θα ξανασκεφτόμασταν την επιβολή σε αυτόν της θανατικής ποινής. Ας μη μιλάμε λοιπόν με εμπάθεια γιατί δεν ξέρουμε πότε θα μας αναγκάσει η ζωή να καταπιούμε τη γλώσσα μας...
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 85 φορές
Έλαβε Likes: 94 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 29 Ιαν 2014, 17:01

Είναι δείγμα πως η ηθική,η ειλικρίνεια,η φιλία κ.α έχουν πια σχεδόν χαθεί στο είδος μας.Γι' αυτό και οι πολλοί νόμοι και οι πολλοί ορισμοί όπως, φασισμός και ρατσισμός .Αν είναι δυνατόν να χρειαζόμαστε νόμους , κανόνες ,ποινικούς και αστικούς κώδικες για να συνυπάρχουμε.Πόσο μάλιστα να ζητάμε και τη θανατική ποινή...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 29 Ιαν 2014, 17:52

peleas έγραψε:Μα, υπάρχει χειρότερη τιμωρία? Εκτός αν υπαινίσσεσαι οτι είναι πιό δίκαιη τιμωρία να ζήσει και να υπόκειται σε βασανιστήρια. Δεν πιστεύω όμως οτι εσύ θα το σκεφτόσουν αυτό.
μα δεν το υπαινίχθηκα, το είπα ευθέως στο ποστ μου εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 08#p230708
(και ω ναι το σκέφτηκα- ανεξερεύνητα τα σκοτάδια στο βάθος κάθε ψυχής και η τρελή δεν αποτελεί εξαίρεση)

είπα λοιπόν:
ArELa έγραψε:Για τους υπόλοιπους δε θέλω άμεση εκτέλεση, διότι αυτή θα ήταν λύτρωση, όχι τιμωρία.
Είμαι υπέρ της αργής θανατικής ποινής τους, δηλαδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ισόβια, με καμία δυνατότητα αναστολής και εξόδου.
Για τους δε εθνοπροδότες, να προστεθεί η πλήρης κατάσχεση της περιουσίας τους, η διαπόμπεσή τους στο κέντρο της Αθήνας με πίσσα. πούπυλα και μπόλικα πτύελα, και γενικά ό,τι συνιστά τον απόλυτο εξευτελισμό τους, και τέλος να τυς επιβληθεί η διαρκής και μόνιμη υποχρέωση καθαρισμού δημόσιων χώρων, κυρίως των αποχωρητηρίων. :toilet:
κι όταν λέω "αργής θανατικής ποινής" εννοώ φυσικά α πραγματικά ισόβια, που είναι
ένας ζωντανός και αργός θάνατος.

peleas έγραψε:Μα, υπάρχει χειρότερη τιμωρία?[
σε ο,τι με αφορά, τα παραπάνω που παρέθεσα απ'το άλλο ποστ μου,
είναι χειρότερη τιμωρία από το θάνατο...

Αν υποψιαστώ ότι με διάβασες αποσπασματικά, θα πεθάααααααανω :loco: :loco: :lol: :lol:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 29 Ιαν 2014, 18:05

OTTO έγραψε:Είμαι της άποψης του να δείχνουμε στον εγκληματία τι εστί ανθρωπιά.
Σωφρονισμός δηλαδή.Όπως πρέπει.
OTTO έγραψε:Έχουμε αξιόπιστο σύστημα δικαιοσύνης; Μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να καταδικαστεί κάποιος αθώος; Όχι.

Συνεπώς υπάρχει ο κίνδυνος να καταδικαστεί σε θανατική ποινή κάποιος αθώος. Τραγικό. Απορρίπτεται.
Με τα τωρινά δεδομένα όχι. Δεν υπάρχει η έννοια του σωφρονισμού στις φυλακές. Σε ένα κράτος όμως που είναι ΟΚ σε όλους τους τομείς και δεν υπάρχει διαφθορά αλλά κρίση, αξιοκρατία κλπ όταν βλέπεις κάποιους να κάνουν πράγματα (π.χ παιδεραστές) δεν πιστεύω πως υφίσταται σωφρονισμός εκεί αλλά θάνατος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”