Βγάζουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Βγάζουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 15 Αύγ 2013, 09:18

Βρήκα αυτό το άρθρο στο Καφενείο.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/08/ ... _9148.html

Μιλάει ο Μαυρίδης (φάτσα που σούχει) και λέει για τους πλειστηριασμούς.

Καλά ο Μαυρίδης η "φάτσα"

Αλλά το παράξενο είναι στα σχόλια.

Ιδού το σχόλιο.
Ανώνυμος είπε...
Βρε μαλάκες πάτε καλά; Δηλαδή όσοι πήραν εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια και πήραν σπίτια, τώρα όμως για τον α ή β λόγο δεν τα πληρώνουν, τώρα θα τους χαριστούν; Δηλαδή να φεσώνονται οι τράπεζες και να έρχομαι εγώ με τη φορολογία μου ή το κράτος με τον εξωτερικό δανεισμό να τις ανακεφαλαιοποιήσω; Δηλαδή όλοι εμείς που μετρούσαμε τα πράγματα και απλώναμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που έφτανε το πάπλωμα μαλάκες ήμασταν;
Κατασχέσεις εδώ και τώρα. Δεν είχες σπίτι κύριε, δε θα έχεις και τώρα. Γιατί να σου κάνουμε τζάμπα σπίτι; Μάγκας είσαι;
14 Αυγούστου 2013 - 10:43 π.μ.
Ο ανώνυμος εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως.

Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι ανώνυμοι?
Μήπως δεν είναι και τόσο ανώνυμοι αλλά πετάγονται σαν τη ψ@@ για να επηρεάσουν τη γνώμη των πραγματικών ανωνύμων?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Re: Μήπως φταίμε και εμείς?

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 15 Αύγ 2013, 09:27

Όταν μιλάω με κόσμο βλέπω αρκετούς που είναι φερέφωνα των τραπεζών και των τοκογλύφων. Υπέρμαχοι της αυστηρότητας και της αδικίας.

Οι ίδιοι δεν ήταν έτσι πριν μερικά χρόνια.

Κάποιοι ανώνυμοι σχολιαστές μπορεί να τα "παίρνουν" για να κάνουν το δικηγόρο του διαβόλου.
Αλλά υπάρχουν και άλλοι που έχουν από μόνοι τους τέτοιες απόψεις και από οικονομική κατάσταση είναι χειρότεροι από εμένα.

Τι τους κάνει να έχουν τέτοιες απόψεις?

Με ποιους θα κάνεις επανάσταση? Με αυτούς?

Αν ο ανώνυμος έλεγε ένα σχόλιο που δεν το είχα ακούσει από άτομα της διπλανής πόρτας, συναδέλφους γείτονες και γονείς από το σχολείο του γιού μου θα το προσπέρναγα και δεν θα έμπαινα στον κόπο να κάνω νήμα γι αυτό.
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Πέμ 15 Αύγ 2013, 09:30

Ανώνυμος είπε...
Βρε μαλάκες πάτε καλά; Δηλαδή όσοι πήραν εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια και πήραν σπίτια, τώρα όμως για τον α ή β λόγο δεν τα πληρώνουν, τώρα θα τους χαριστούν; Δηλαδή να φεσώνονται οι τράπεζες και να έρχομαι εγώ με τη φορολογία μου ή το κράτος με τον εξωτερικό δανεισμό να τις ανακεφαλαιοποιήσω; Δηλαδή όλοι εμείς που μετρούσαμε τα πράγματα και απλώναμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που έφτανε το πάπλωμα μαλάκες ήμασταν;
Κατασχέσεις εδώ και τώρα. Δεν είχες σπίτι κύριε, δε θα έχεις και τώρα. Γιατί να σου κάνουμε τζάμπα σπίτι; Μάγκας είσαι;
:worship:

εχω πει και εγω αναλογα πραγματα σε διαλογους μου . και μαλιστα εχω αναφερθει εναντια στην νομιμοποιηση των αυθαιρετων

Λυπαμαι αλλα οταν απο την οικογενεια μου αγοραζε καποιος σπιτι οντως δεν ηταν ΜΑΛΑΚΑΣ να το κανει βαση νομου πληρωνοντας φορους και λοιπα και ο αλλος ο ξυπνιος με τα ιδια χρηματα μονο και μονο επειδη ηθελε να παει καποιο ποιο ωραια να εχτισε παρανομα μη πληρωνοντας φορους και λοιπα .
οσο για τα δανεια που επισης συμφωνω μαζι του στο θεμα αυτο .
οτι οταν καποιος ειχε εισοδημα 1000 ευρω και εχτιζε σπιτι 400.000 τοτε ειχε κανει μαλακια μαλλον και δεν ειναι σωστο να την πληρωσουν αλλοι.

βεβαια αυτο το θεμα που ειναι κοντα στους πλειστηριασμους μπορει οντως να εχει σκοπο .
αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν μπορει ο σωστος και μετρημενος πολιτης να πληρωνει την ασυδοσια αλλων .

Συμφωνω οτι και εμεις φταιμε σε ενα βαθμο για καποια απο τα προβληματα που εχουμε σημερα .
δεν ειμαστε μωρα , μεγαλοι ανθρωποι με νοηση ειμαστε
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 15 Αύγ 2013, 10:26

Το φταίξιμό μας το κατέγραψα συνοπτικά και επί της ουσίας του, εδώ
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 73#p215973
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 15 Αύγ 2013, 16:52

Τάλως είσαι λάθος.

Παίρνεις τραβηγμένες περιπτώσεις για παράδειγμα και τις κάνεις κανόνα.
Αυτό κάνει και η προπαγάνδα των ΜΜΕ και όχι μόνο.
Παίρνουν τραβηγμένες περιπτώσεις για να χτυπήσουν ακριβώς τους μετρημένους και τους νοικοκυραίους που λες.

Πολλοί από εμάς έχουμε σπίτι από γονείς ή από παππούδες και όμως και αυτά κινδυνεύουν. Χαράτσια φόροι απολύσεις όλα έχουν σαν στόχο να σου πάρουν το σπίτι.

Και να μη θέλεις να χρωστάς σε κάνουν να χρωστάς.

Αυτή την κατάσταση δεν είναι δυνατόν να την επικροτείς.
Πέρα από τις πολιτικές πεποιθήσεις που σήμερα δεν μετράνε για διαχωρισμούς αφού αυτός που χάνει το σπίτι του δεν ξέρουμε αν είναι δεξιός ή αριστερός και δεν με ενδιαφέρει άλλωστε.

Ούτε με ενδιαφέρει αν ήταν έξυπνος ή χαζός αν διαχειρίστηκε σωστά ή λάθος.

Και φυσικά δεν με ενδιαφέρει σε ποιά χαρτορίχτρα πήγε για να του πει ότι μετά από 20 χρόνια θα μείνει άνεργος και χρεωμένος. Ή αν μύρισε καλά τα νύχια του.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 15 Αύγ 2013, 16:58

Και είναι ίδια περίπτωση με τους απολυμένους από το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
Πληρώνουν ασφαλιστικά ταμεία οι δημόσιοι υπάλληλοι το 1/3 του μισθού.
Αν απολυθούν χάνονται όλα.
Το ίδιο και το σπίτι. Αν το πληρώνεις 25 χρόνια και έχουν μείνει 5 στο παίρνουν και μένεις στο δρόμο.
Αν συμπίπτουν και τα δύο απόλυση και πλειστηριασμός είναι σαν να σου πετάνε μια ζωή στα σκουπίδια.

Είναι χαζός όποιος επικροτεί μια τέτοια κατάσταση.
Ναι εκεί φταίμε.
Όσο επικροτούμε με πράξεις ή λόγια τέτοιες καταστάσεις.

Και καλά οι τραπεζίτες και τα golden αυτοί πληρώνονται καλά για να λένε ότι λένε.
Αλλά ο άλλος που είναι φτωχός για ποιο λόγο γίνεται φερέφωνο της εξουσίας τι κερδίζει με αυτό?
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 15 Αύγ 2013, 17:12

Μαρία τα σπας στη γιορτή σου :clap:

Χρόνια σου πολλά! :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 424 φορές
Έλαβε Likes: 329 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Πέμ 15 Αύγ 2013, 17:57

Μπράβο Μαρία, και χρόνια σου πολλά!

Να συμπληρώσω ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν πάρει "νορμαλ" δανειάκι για να αγοράσουν ένα απλό διαμερισματάκι και πλέον με τις περικοπές δεν έχουν λεφτά να αποπληρώσουν. Αυτοί φταίνε και πρέπει να πούμε ότι αφού δεν είχαν πριν το σπίτι, να μην το έχουν και τώρα;

1) Οκ έστω. Οι δόσεις που ήδη πληρώθηκαν γιατί να χαθούν; @@@@κες ήταν που τις πλήρωσαν;

2) Για να θυμηθώ πόσες διαφημίσεις για δάνεια παίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια... Ακόμα και διαφημίσεις για δάνεια καταναλωντικά και δάνεια εορτών...

Οι τραπεζίτες έβαζαν τρικλοποδιά (διαφήμιση) και φταίει ο δανειολήπτης που έπεσε στην τρικλοποδιά;

Δηλαδή καλώς υπάρχουν ακαθαρσίες σκύλων στα πεζοδρόμια, φταίμε εμείς που δεν είμαστε συνεχώς με σκυμένο το κεφάλι να κοιτάμε κάτω να μην τις πατήσουμε (αν κι εγώ κοιτώ κάτω);;

Μπορεί να μην το γουστάρουν κάποιοι, αλλά αυτός που βάζει την τρικλοποδιά είναι ο μεγάλος φταίκτης και πρέπει μια μέρα να το πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 85 φορές
Έλαβε Likes: 94 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 15 Αύγ 2013, 19:25

Είναι λεπτό το θέμα στην ανάλυση ... και εννοείται πως φταίμε κι' εμείς ως πολίτες.Κάποιοι επίσης δεν φταίνε καθόλου.

ι
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 15 Αύγ 2013, 22:41

Χρόνια Πολλά Μαρία.

Δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις. Σαφώς και υπήρξαν ανεγκέφαλοι που ήθελαν Μεζονέτες ενώ ήταν μεροκαματιάρηδες, αλλά υπάρχουν και οικογενειάρχες που έτυχε να μην έχουν κληρονομήσει κάποιο σπίτι και πήραν δάνειο για ένα μικρό διαμέρισμα ώστε να στεγάσουν την οικογένειά τους (έχω υπ' όψιν μου αρκετούς τέτοιους, οι οποίοι δεν είναι μπαταχτσήδες αλλά τίμιοι άνθρωποι που τους χτύπησε σκληρά η κρίση). Οι τελευταίοι θα πρέπει να προσεχθούν και όχι να χάσουν το μοναδικό περιουσιακό των στοιχείο. Δεν εννοώ να μην αποπληρώσουν το δάνειο αλλά να τους δοθεί η ευκαιρία, αφού ορθοποδήσουν οικονομικά κάποια στιγμή να συνεχίσουν την αποπληρωμή. Να σημειώσω, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή των όρων και των επιτοκίων, σύμφωνα με τις νέες οικονομικές δυνατότητες.

Η ίδια συνταγή θα πρέπει να ακολουθηθεί και στα επιχειρηματικά δάνεια των σοβαρών μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων. Αν και όπως φαίνεται, σκοπός των εχόντων και των κατεχόντων είναι ο στραγγαλισμός και τελικά η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Αυτό, όμως, θα έχει ως συνέπεια ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στις περιπτώσεις που η μεσαία τάξη υπέστη σοβαρά πλήγματα, οικονομικά αλλά και πολιτικά, τα πολιτικά συστήματα οδηγήθηκαν είτε σε κατάρρευση είτε σε εκτροπή. Κανόνας απαράβατος, όχι μόνον ως θεωρία στις Πολιτικές Επιστήμες αλλά και ως ιστορικό προηγούμενο.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Πέμ 15 Αύγ 2013, 22:51

Η άνοδος της χ.α είναι η αντίδραση στη βία που δεχεται η μεσαία τάξη.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 15 Αύγ 2013, 23:09

Δεν θα πω ποιος φταίει αλλά που φταίμε και γιατί.

Εννοώ συμπεριφορές, τάσεις και συνειδήσεις και όχι πρόσωπα.

Φταίμε όταν πολλές φορές βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.

Αυτοί στις ξαπλώστρες και στις καφετέριες καλά κάνουν και απολαμβάνουν το φραπεδάκι τους. Δεν τους παρεξηγώ αντίθετα τους χαίρομαι. Και εγώ το κάνω όποτε μπορώ.
Ούτε και τους καναπεδόβιους κατηγορώ. Αν δεν έχουν εμπιστοσύνη σε κανένα κόμμα ή κίνημα και προτιμούν να κάθονται σπίτι τους δεν είναι αυτοί το πρόβλημα.

Με προβληματίζουν εκείνοι που υπερασπίζονται την εξουσία και το σύστημα με ζήλο και φανατισμό με λόγια ή με πράξεις.

Πριν λίγο καιρό μιλούσα με μία γυναίκα συνομήλικη μου με παιδιά.
Δούλευε σε μία υπηρεσία και πήγαν λέει ελεγκτές για το ωράριο.
Μιλούσε με πάθος υπέρ των απολύσεων με συνοπτικές διαδικασίες για όσους αργούσαν έστω και 10 λεπτά.
"Γιατί ηλίθια είμαι εγώ που ξεκινάω 2 ώρες νωρίτερα?" Να φύγουν όλοι ακόμα και 10 λεπτά να αργήσουν. Να κόψουν το λαιμό τους να είναι στην ώρα τους" Πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και αυστηρότητα. Έλεγε κουνώντας το δάχτυλο και είχε γίνει κατακόκκινη.
Ή ίδια κυρία πριν τρία χρόνια έλεγε ότι είμαστε αναίσθητοι και ασυνείδητοι που κάνουμε διαδηλώσεις την ώρα που ο Πρωθυπουργός μας λιώνει τις σόλες του για να σώσει την Ελλάδα.

Μια άλλη φορά έκανα πάσα το εισιτήριο σε κάποιον άλλο και κάποιος με έβρισε. Πήγε να παραστήσει τον υπερασπιστή του συστήματος.

Κατηγορώ αυτούς που καρφώνουν. Αυτούς που λένε στο διευθυντή ότι μόνο αυτοί δουλεύουν ενώ οι άλλοι συνάδερφοι.........ξύνονται.

Κάθε ενέργεια που θρέφει αυτό το σύστημα δεν σβήνει ακόμα και αν κατέβουν δεκάδες στο δρόμο σε κάθε διαδήλωση.

Μια στιγμή αλληλεγγύης αξίζει όσο πολλές διαδηλώσεις.

Και οι διαδηλώσεις είναι χρήσιμες αλλά δεν αρκούν μόνο αυτές πλέον?
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή και καθημερινή δουλειά.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 15 Αύγ 2013, 23:24

Η ίδια συνταγή θα πρέπει να ακολουθηθεί και στα επιχειρηματικά δάνεια των σοβαρών μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων. Αν και όπως φαίνεται, σκοπός των εχόντων και των κατεχόντων είναι ο στραγγαλισμός και τελικά η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Αυτό, όμως, θα έχει ως συνέπεια ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στις περιπτώσεις που η μεσαία τάξη υπέστη σοβαρά πλήγματα, οικονομικά αλλά και πολιτικά, τα πολιτικά συστήματα οδηγήθηκαν είτε σε κατάρρευση είτε σε εκτροπή. Κανόνας απαράβατος, όχι μόνον ως θεωρία στις Πολιτικές Επιστήμες αλλά και ως ιστορικό προηγούμενο.
Πολύ σωστός.
Και στο άλλο νήμα για το θάνατο του 18χρονου που δεν πλήρωσε εισιτήριο περιέγραψα το μηχανισμό των .........νόμων και πως φτιάχνονται στην Ελλάδα με σκοπό τον.......στραγγαλισμό και την αφαίμαξη των πολιτών.

Έφερα παράδειγμα τα αυτοκίνητα. Βάζουν τον κόσμο να καταθέσει πινακίδες ή να καταστρέψει στη δαγκάνα το αμάξι του. Επειδή αυτά καταγράφονται όταν μεγάλο ποσοστό πολιτών κάνει το ίδιο οι εθνικοί νταβατζήδες θα αποφασίσουν να αυξήσουν τα εισιτήρια των ΜΜΜ.
Τώρα τα ζώα δεν έχουν αμάξι θα πουν, αυξήστε τα εισιτήρια αφού δεν έχουν άλλο τρόπο να πάνε στη δουλειά τους.
Θα κλωτσηθούν θα πατηθούν τα ζώα θα στριμωχτούν σαν τις σαρδέλες αλλά θα τα πληρώσουν και θα πουν κι ένα τραγούδι.

Σε βάζουν να κάνεις κάτι για να εξοικονομήσεις χρήματα και όταν το κάνεις τελικά πληρώνεις περισσότερα από ότι πριν το κάνεις και μάλιστα βρίσκεσαι σε πολύ χειρότερη μοίρα από πρώτα.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν ζούμε σε μία ευνομούμενη πολιτεία.
Γι αυτό δεν πρέπει να γινόμαστε υπερασπιστές ενός άδικου συστήματος.
Να μη βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.

Ευχαριστώ Ίων και ΟΤΤΟΝ για τις ευχές για τη γιορτή μου και όλους τους άλλους που μου ευχήθηκαν σε άλλα τόπικ. Ανάψανε τα πληκτρολόγια σήμερα.
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Πέμ 15 Αύγ 2013, 23:25

Ανώνυμος είπε...

Βλαμμενος ,πλανεμενος,ημιμαθεις ,θυμα των ΜΜΕ κλπ κλπ.Αυτος φταιει και οχι αυτος που πηρε
σπιτι.Φυσικα και ξεχνα ,την αρχη.Καθε μετρο αριστο.

Απο ποιον το πηρε το σπιτι,δανειστης?Μηπως απο τον πατερα του, τον θειο του,τον ξαδερφο του?
Να, αυτα συμβαινουν ,οταν χανουμε το δασος.Σιγα βλαμενε αγνωστε,να τους δωσαν τοση ανακεφαλαιωση ,για τα στεγαστικα που δεν πληρωνουν επειδη τους καναν μειωσεις μισθων.
Καλαμ υπαρχουν ενα σωρω ανωνημοι ,που ειναι βαλτοι ,και ηλιθιοι.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 15 Αύγ 2013, 23:34

Δράση και Αντίδραση.

Αν θέλουμε, τώρα να αναλύσουμε το θέμα δεν είναι μόνον η Χρυσή Αυγή αλλά και το άλλο άκρο που ανέβηκε εν μέσω απίστευτου λαϊκισμού και άφθονης μπουρδολογίας. Γιατι ο τσυριζα είναι στην ουσία ένα ακραίο αριστερίστικο μόρφωμα του καφενείου, του αμφιθεάτρου και της απέραντης θεωρητικής αρλουμπολογίας για φαντασιακές καταστάσεις την υλοποίηση των οποίων έχει αφήσει σε πιο ακραία μορφώματα ανεγκεφάλων δήθεν αντεξουσιαστών, τους οποίους υποστηρίζει (ο χώρος του συριζα με τον αναρχικό είναι συγκοινωνούντα δοχεία). Το μόρφωμα αυτό, αίφνης, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, βρέθηκε ως ο κληρονόμος του αμαρτωλού βαθέως πασοκ των διεφθαρμένων συνδικαΛηστών (Φωτόπουλος, Μπαλασόπουλος, Ραφτόπουλος, Κολλάς κ.λ.π) και των σοσιαΛηστών-Λωποδυτών (σύσσωμο το επιτελείο του Άκη βρίσκεται εκεί). Δυσκολεύεται, φυσικά, να το χωνέψει, απόδειξις οι μεγάλες συγκρούσεις στο εσωτερικό του, οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε διασπάσεις. Να σημειώσουμε, δε, ότι συνεχίζει τις φαντασιόπληκτες ιδεοληψίες του ακόμη και τώρα που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Για παράδειγμα η τελευταία δήλωσή του για τα γεγονότα στην Αίγυπτο είναι για γέλια. Εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα υπεύθυνο κεντροαριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Πιο πολύ σε μία φθηνή επανέκδοση του αλήστου μνήμης παλαιοπασοκ φέρνει το κόμμα του Τσιπρανδρέου.

Από την άλλη, όσοι νομίζουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι απλώς ένα ακροδεξιό κόμμα απατώνται. Η Χ.Α είναι ένα καθαρά Εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα (μία νόθα επιμειξία συντηρητισμού, εθνικισμού και σοσιαλισμού που δεν εντάσσεται πουθενά στον πολιτικό χάρτη), το οποίο τρέφεται από τη φτώχεια και την ανεργία (η αλήθεια για τα πραγματικά πιστεύω της Χ.Α είναι στις δημοσιεύσεις της των πρώτων χρόνων). Θυμίζω ότι το NSDAP στον Μεσοπόλεμο κέρδισε τις εκλογές για αυτούς ακριβώς τους λόγους και όχι για την εξωτερική του πολιτική. Η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει αρκετά από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης αλλά έχει και τις δικές της ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα η εγκληματικά αδιαφορία όλων των καθεστωτικών κομμάτων -κυβερνώντων τε και αριστερών- για το ακανθώδες ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ή καλλίτερα λαθρεποικισμού της χώρας έχει δόσει άφθονο χώρο στη Χρυσή Αυγή. Θα έλεγα δε ότι -ειδικά από την πλευρά της νεοταξικής αριστεράς- δεν μιλάμε απλώς για ανοχή αλλά για διάκριση σε βάρος του γηγενούς πληθυσμού. Όλα τα παραπάνω διευκολύνουν τη χρήση του προσωπείου ενός απλού εθνικιστικού-πατριωτικού κόμματος (το οποίο δεν είναι, όπως εξηγήσαμε). Φυσικά, και εδώ υπάρχουν οι πιο ακραίοι, όπως ο Μαύρος Κρίνος (Αριστοτέλης Καλέντζης), οι Α.Μ.Ε (Ανεξάρτητοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος) κ.λ.π, οι οποίοι κατακρίνουν τη Χ.Α για έκπτωση από τις εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες της.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το 2ο και το 3ο κόμματα στις δημοσκοπήσεις (ήδη η νδ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, ενώ ο συριζα προβληματίζεται έντονα με το σταμάτημα της δυναμικής του, την εμφάνιση του Αλαβάνου και την πίεση του ανταρCia). Είναι, πλέον, εμφανής η εικόνα σε μία χώρα που έχουν καταρρεύσει τα Μεσαία Στρώματα.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 15 Αύγ 2013, 23:49

Και δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά όπως τα λέει ο ανώνυμος και άλλοι την διπλανής πόρτας.
Υπάρχουν και άλλα πράγματα πολύπλοκα και ύπουλα.

Στον ίδιο άξονα με τα παραπάνω που είπα με το πως φτιάχνονται οι νόμοι κινείται και η ιστορία με τα αυθαίρετα.

Ένας φίλος έχει από τη μητέρα του ένα αυθαίρετο 30 τμ με ένα μικρό οικοπεδάκι. Το έχει από τη μητέρα του που στη δεκαετία του 70 έμεινε χήρα και δούλευε καθαρίστρια για να μεγαλώσει δύο παιδιά και κατάφερε να πάρει το μικρό οικοπεδάκι και να χτίσει το σπιτάκι.

Επεσαν πάνω του οι καλοθελητές και του έλεγαν να το νομιμοποιήσει δίνοντας 10.000 ευρώ. Ο μισθός του έπεσε κάτω από 1000 με το ενιαίο.
Τον πιάνω και του λέω: Μην είσαι βλάκας και πας και το νομιμοποιήσεις.

Γιατί το λες αυτό με ρώτησε?

Γιατί θα στο βγάλουν ευκολότερα στον πλειστηριασμό του είπα.

Τα αυθαίρετα δεν τα χτυπάνε.
Και σε κάθε περίπτωση δεν θα έχεις στην πλάτη σου ένα χρέος 10.000 που ποτέ δεν θα μπορέσεις να εξοφλήσεις με το μισθό που παίρνεις.
Έτσι οι πιθανότητες να χάσεις το σπίτι είναι λιγότερες αν είναι αυθαίρετο παρά αν είναι νόμιμο.

Τώρα που οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών μου λέει. Που το ξερες? ευτυχώς που σε άκουσα.

Στον ίδιο παρονομαστή είναι και η ιστορία με τα ενεργειακά ο.κ σπίτια.
Παίρνεις επισκευαστικό δάνειο για παντζούρια και μόνωση.
Δεν μπορείς να το πληρώσεις και σου παίρνουνε το σπίτι φτιαγμένο στην τρίχα και "ενεργειακό" έτοιμο για εκμετάλευση.

Ας το καραγκιόζ μπερντέ να μπάζει από παντού και να πάει στο διαολο η πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα τους άλογα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 15 Αύγ 2013, 23:55

Ίωνα θυμήσου εκείνο το ατελείωτο νήμα για τη Λιβύη και τις απόψεις τσιριζαίου φίλου και βγάλε συμπέρασμα.
Τα ίδια και με τη Συρία.
Μέχρι με ναυμαχία του Ναυαρίνου παρομοίασαν οι τσιριζαίοι τον αραβικό παγετώνα.

Να και ένα άλλο θεματάκι που βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας. Και μάλιστα το αριστερό χεράκι.

Ο τίτλος δεν μου αρέσει θα τον αλλάξω
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Βγάζουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 16 Αύγ 2013, 00:11

Το συστημα εχει γίνει πολυ καλο στο να μας στρέφει τον εναν εναντιον του αλλου.
Ειναι οπως στην φυλακη. που δινεις σε εναν κρατουμενο λιγη εξουσια ή λιγη προσοχη και γινεται φρουρότερος του φρουρου. ρουφιανος με λιγα λόγια.
και νιωθει καλα με αυτο.
Ειναι ωραιο να εχουμε τοσους υπαρασπιστες της νομιμοφροσήνης που τρωνε τα @@ του νομοθέτη.
Αυτοι βέβαια καλα να πάθουν γιατι τετοιοι προσκυνημενοι ειναι. εμεις τι φταιμε;
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 16 Αύγ 2013, 09:04

doctormarkon έγραψε: Στον ίδιο παρονομαστή είναι και η ιστορία με τα ενεργειακά ο.κ σπίτια.
Παίρνεις επισκευαστικό δάνειο για παντζούρια και μόνωση.
Δεν μπορείς να το πληρώσεις και σου παίρνουνε το σπίτι φτιαγμένο στην τρίχα και "ενεργειακό" έτοιμο για εκμετάλευση.
Πολυ σωστα λες πως αν δεν πληρωσεις θα σου το παρουν ετοιμο ναι .

Αλλα γιατι οποιος το λεει αυτο δεν απανταει ποτε στο ΠΡΩΤΟ και ΑΡΧΙΚΟ ερωτημα ?
Γιατι να παρεις ενα δανειο που με απλες πραξεις προσθεση αφαιρεση ειναι ΦΑΝΕΡΟ οτι δεν θα μπορεις να ξεπληρωσεις ?
ενω θα μπορουσες να μαζεψεις χρηματα στην ακρη ωστε να κανεις αυτο που θελεις παιρνοντας πολυ μικροτερο δανειο
η και ΚΑΘΟΛΟΥ δανειο ?

Αυτο δεν το καταλαβα ποτε μου η αληθεια ειναι - λες και ειμαστε μωρα και κλαιγομαστε

ουααααα η κακη τραπεζα μου εδωσε δανειο που εγω δεν ηθελα :banghead: ελεος δηλα δη

Εγω πιστευω πως ολοι βολευτικαν με το ευκολο χρημα και ετσι επιπολαιοι που ειμαστε σαν λαος χεστικαμε για το μελλον

Υ.Γ ειδικα αυτο με το ενεργειακο σπιτι μου το προτειναν (εχει η γιαγια ενα σπιτι που εντασεται στο προγραμμα)
τωρα χρημα δεν εχω και οταν μου ειπαν παρε δανειο οπως εκανα παντα στη ζωη μου
ειπα ευχαριστω οχι θα δω σε 3-4 χρονια αν μπορω α το κανω τοτε

μυαλο θελει να καταλαβεις πως δεν μπορεις να το αποπληρωσεις? :dunno:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 16 Αύγ 2013, 09:14

Εγώ δεν πήρα δάνειο και το σπίτι μπάζει από παντού.
Πρόπερσι βάλαμε διπλά τζάμια στο σαλόνι αλλά χωρίς ρολά. Τα μισά από τα υπόλοιπα παράθυρα ούτε καν ανοίγουν.

Είμαστε και πάλι παράνομοι γιατί το σπίτι μας είναι ενεργοβόρο.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Όλοι θα είμαστε παράνομοι σε λίγο ότι και να κάνουμε.

Παράνομοι έτσι παράνομοι γιουβέτσι
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 16 Αύγ 2013, 09:26

Θυμάστε την ιστορία με τα τζιπ το 2004?

Υπήρχε άρση τεκμηρίων για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
Κάποιοι πήραν.
Δικαίωμα τους γούστο τους καπέλο τους.

Το ποσόν που πλήρωνε κάποιος το μήνα για ένα βιτάρα ήταν 200-250 ευρώ δηλαδή όσο ένα μέτριο καρότσι σούπερ μαρκετ.

Έκατσαν και συσκέφτηκαν και είπαν:
"Τα ζώα τσίμπησαν το τυράκι τώρα εμείς έχουμε καλή φάκα.
Βάλε τέλη κυκλοφορίας 660 ευρώ χε χε χε χε"

Πήγαν τα καλά παιδιά και πούλησαν τα τζιπάκια.

Άλλοι κατέθεσαν πινακίδες.

Άλλοι τα έλιωσαν στη δαγκάνα και οι άλλοι οι περισσότεροι πήραν καινούργιο μικρουλάκι χιλιάρι.

Ξανακάθονται και ξανασυσκεφτονται και λένε:
"Τα ζώα ξεφορτώθηκαν τα τζιπ και τα αμάξια μεγάλου κυβισμού και πήραν σμαρτάκια και φιατάκια χε χε χε χε θα φορολογήσουμε τα φιατάκια χε χε χε χε πάλι θα πληρώσουνε τα ΖΩΑ χε χε χε χε"

Μετά θα τα δώσουν τα καινούργια και θα πάρουν σαράβαλα του 88.

θα ξανακάτσουν και θα ξανασυσκεφτούν.
Βάλε φόρο παλαιότητας με πρόσχημα την πράσινη ανάπτυξη για να ξαναπληρώσουνε τα ΖΩΑ που νόμιζαν πως θα γλυτώσουν χε χε χε χε.

Αν όλοι καταστρέψουν τα αυτοκίνητα θα ακριβήνουν τα εισιτήρια.

Και θα πουν oi "νομοθέτες".
χαχαχαχα τα ζώα που πίστευαν ότι θα γλυτώσουν. Βάλτους τώρα 3 ευρώ το εισιτήριο.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 16 Αύγ 2013, 09:43

doctormarkon έγραψε:Εγώ δεν πήρα δάνειο και το σπίτι μπάζει από παντού.
Πρόπερσι βάλαμε διπλά τζάμια στο σαλόνι αλλά χωρίς ρολά. Τα μισά από τα υπόλοιπα παράθυρα ούτε καν ανοίγουν.

Είμαστε και πάλι παράνομοι γιατί το σπίτι μας είναι ενεργοβόρο.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Όλοι θα είμαστε παράνομοι σε λίγο ότι και να κάνουμε.

Παράνομοι έτσι παράνομοι γιουβέτσι
Γιατι παρανομοι? εκανες οτι μπορουσες και σιγα σιγα θα το φτιαξεις .
μηπως ηξερες οτι ισως να δυσκολευτεις να αποπληρωσεις δανειο και για αυτο δεν το πηρες?
μηπως επειδη ειδες ληστρικα επιτοκια?

για οποιον λογο και αν το εκανες καλα εκανες αλλα ετσι οπως ειδες εσυ εναν λογο σαν απλος πολιτης ετσι μπορουν να δουν ολοι

δεν ειναι δυσκολο

και νομιζω ειναι ποιο σοβαρη η κινηση σου απο το να παρεις ενα δανειο και μετα να κλαιγεσαι γιατι δεν μπορεις να το πληρωσεις .

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 16 Αύγ 2013, 09:55

Δεν έχει σημασία τι κάνω εγώ και δεν το παίρνω προσωπικά.

Αν δεν κάνουν πολλοί το ίδιο και είμαι μόνο εγώ κανένα πρόβλημα.

Γιατί εκτός από ελέγχους προσωπικούς σε άτομα υπάρχουν και έλεγχοι σε πληθυσμούς σε "κοπάδια".

Αν κάνουν ότι κάνω εγώ πολλοί τότε θα αρχίσουν έλεγχοι στα σπίτια και θα χτυπάνε πρόστιμα και φόρους.

Αλλά και πάλι καλύτερα να το πάρουν ρημάδι παρά να το πάρουν φτιαγμένο.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 16 Αύγ 2013, 09:59

Γιατι παρανομοι? εκανες οτι μπορουσες και σιγα σιγα θα το φτιαξεις .
μηπως ηξερες οτι ισως να δυσκολευτεις να αποπληρωσεις δανειο και για αυτο δεν το πηρες?
Το έκανες ότι μπορούσες δεν ισχύει για το ελληνικό κράτος τη σήμερον ημέραν. Όλοι ότι μπορούν κάνουν.
Αλλά θέλουν να σε κάνουν ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ότι και να κάνεις.

Και σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ άλλους που δεν κάνουν ότι κάνω εγώ. Ή δεν μπόρεσαν να κάνουν.
Αν μπορώ ακόμα και πληρώνω σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι ηλίθια όταν άλλοι δεν πληρώνουν γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.
Μία μέρα ίσως να μην μπορώ ούτε εγώ.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 16 Αύγ 2013, 10:04

ναι αλλα δεν ειναι το ιδιο .

αλλο το να εχεις κανει μια ορθη και μελετημενη επιλογη για εσενα και την οικογενεια σου
και το χαλι της χωρας να σε αφηνει χωρις δουλεια και να πεινας

και αλλο το να παιρνεις δανεια ασυδοτα και μετα να μην μπορεις να ξεπληρωσεις ειτε εχεις δουλεια ειτε οχι

δεν ειναι το ιδιο

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”