κινημα της πατάτας ή πατάτα κίνημα;;

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

κινημα της πατάτας ή πατάτα κίνημα;;

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 31 Αύγ 2012, 18:16

Το κινημα της πατάτας ήταν πατάτα;;;
Πολλά ζήτω και μπράβο ακούστηκαν όταν οι αγρότες άρχισαν τις προσπάθειες να παρακάμψουν τους μεσάζοντες.
με εναν κομμουνιστικό τρόπο σε στύλ κολεκτιβας οι αγρότες είπαν οτι θα μαζευόμαστε σε ένα σημείο, θα έχουμε ανακοινώσει
το σημείο αυτό μερικές μέρες νωρίτερα, να έρχεται ο κόσμος να αγοράζει πατάτες.
αυτό οι πολλοί το θεώρησαν εξέλιξη.
Εγω απο την αρχή το θεώρησα ως ενα ακόμη βήμα προς την βαθύτερη παρακμή.
Γιατί όμως δεν ακούμε ποια γι αυτό το κίνημα χωρίς μεσάζοντες τίποτα;
Κατα την άποψη μου το κίνημα αυτό ηταν καταδικασμένο να αποτύχει.
καταδικασμένο για τους εξής λόγους.
Α) Οι αγρότες δεν σκέφτονταν ποτέ με όρους ελεύθερης αγοράς, πάντα αντιδρούσαν σπασμωδικά
σαν παραπονεμένα παιδια απέναντι στο κράτος και τους μεσάζωντες.
Χρόνια τώρα δεν κάναν τίποτα να τους παρακαμψουν, αντ αυτού κλείναν τους δρόμους επειδή
οι ίδιοι αποτύγχαναν να βγαλουν κέρδος απο τα προϊόντα τους.
Επειδή στην Ελλάδα αν θες να φυτέψεις πχ φράουλες, ο ίδιος ο συνεταιρισμός σου λεει.
εδω φυτέυουμε ή καπνα ή βαμβάκι, διάλεξε.
κανεις όμως δεν εξεγειρθηκε κατά των νταβατζήδων συναδέλφων του να πει, εχουμε ελεύθερη αγορά,
θα φυτέψω ότι μου γουστάρει.
Με την νοοτροπία λοιπόν του κρατικοδίαιτου δεν μπορείς ξαφνικά να παρακάμψεις τους μεσάζωντες.
Β) οι μεσάζωντες και τα πολυκαταστήματα μπορούσαν να παίξουν ακόμα και για μήνες με τις τιμές.
Θα μπορούσαν να τις ρίχνουν εσκεμένα μέχρι να βγάλουν απο το παιχνίδι το "κίνημα της πατάτας", του λαδιού
του αρνιού και δεν ξερω τί.
Αντ αυτού έκαστος αγρότης θα μπορουσε να δωσει ενα 500ρικο να φτιάξει μια ιστοσελίδα να γνωστοποιήσει
την ΥΠΑΡΞΗ του στην γεωγραφική περιοχή που δραστηριοποιείται, να προσεγγίσει ο ΊΔΙΟΣ καταστήματα και εστιατόρια
και να κάνει άλλες ενέργιες για να πουλήσει τα προϊοντα του και να αυξήσει το κέρδος του ωστε να επιτευχθεί η προσωπική
του πρόοδος.
Αλλα ο αγρότης ποτέ δεν σκεύτικε καθ αυτόν τον τρόπο.
Πάντοτε ενα παραπονεμένο παραπαίδι του κράτους ήταν και πάντοτε φοβόνταν την
προσωπική προσπάθεια και την προσωπική ευθήνη.
Προτιμούσε αντ αυτού να φταίνε οι άλλοι.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας

Re: κινημα της πατάτας ή πατάτα κίνημα;;

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 01 Σεπ 2012, 00:26

Φωτη ειναι ευστοχο το σχολιο στo FB.To προιον εχει την επεξεργασια του πολλες φορες.
Τι να πρωτοκανει κανεις και τι κεφαλαια χρειαζονται.Δεν συνηγορω για κανεναν αγροτη,ανθρωπο.
Συμφωνω οτι ο καθενας πρεπει να τρεξει για το προιον του.Αλλα τι δρομος Φωτη,τι ''αγκυλωσεις''.
Θελει οραμα πιστη οργανωση με αλτρουιστικες συνεργασιες.Να μη φοβασαι τους συνεργατες σου καθολου.
Εμπιστοσυνη.Στην αγορα νομιζεις οτι ειναι αυτονοητο? :lol: Αυτο ειναι το Θεμιτο, για να κοιμασαι υσηχος.

Για τις πατατες εχω να πω οτι Οτι γινεται ειναι θετικο.Αν κουνιουντε κατι θα βγει.

Τωρα ας κουνηθω και γω, μπας και βγαλω καμοια ακρη :lol: :lol: :lol:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 01 Σεπ 2012, 00:38

Δεν πιστευω σε αλτρουιστικες συνεργασιες.
σκοπος ειναι το προσωπικο κερδος. αν 100 ατομα που δεν γνωριζονται
αποφασισουν να συμπορευθουν και μαλιστα χωρις να υπαρχει αρχηγος τότε το αποτέλεσμα θα ειναι
να κανει ο καθενας του κεφαλιου του και να παιρνει στο λαιμο του την ομαδα,
να υπαρχει δυσκολια στο να ληφθει η όποια απόφαση και στο τελος να λαμβάνεται η πλεον ηλιθια αποφαση,
γιατι ο ηλιθιος ειναι και αυτος που συνήθως φωνάζει πιο δυνατά.
δεν ειναι τυχαιο οτι σε καμια εταιρια και σε καμια διοικηση δεν λειτουργει η δημοκρατια.
γιατι αν λειτουργουσε, τοτε πολυ απλα δεν θα εβγαινε άκρη.
οι αγροτες θα πρεπει να κοιτάξουν να μην επαναπαυονται στο "εγω καλιεργω τη γη"
ή στο, μου ειπε ο συνεταιρισμος να καλιεργίσω το ταδε και να προσπαθησουν
οι ιδιοι και καθενας προσωπικα να γινουν επιχειρηματιες και να ανταγωνιστουν ο ενας τον αλλον.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 01 Σεπ 2012, 00:56

συνεργασιες εμπιστοσυνης ,χρειαζονται για να ξεπεραστουν εμποδια[ανταγωνισμος,κεφαλαια].

''Δε μπορει κανεις να σωσει τη ψυχη του αλλου γιατι ειναι αβυσσος.''Οι λαγοι κοπαδι δεν γινονται''

Φωτη αν αυριο σου δωσω 50 στρεματα γης,μπορεις να τα καταφερεις να εχεις εισοδημα?
Δεν ειναι ευκολο η Θεωρητικο.Μουλεγε ενας φιλος οτι θελει ενα τσουβαλι σταρι[50κιλα] να πει ενα καφε.
Αντε βγαλτο το τσουβαλι.Θελει καλλιεργειες αλλες θα σκεφτεις,ανταγωνιστικες,νεες.Δεν ειναι ευκολα πρακτικα.

Και να γινω και λιγο θεωριτικος :lol: ,μην ξεχνας τη Στεβια πχ και την απαγορευση της.Με εννοεις φανταζομαι...
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 01 Σεπ 2012, 01:04

Πανω στην απαγορευση ομως ξερεις που πατησανε;;;;
στην αρχεγονη κοπαδο-νοοτροπια του αγροτη.
ειναι σαν ανηλικος.
ο υπουργος τους ειπε καλιεργιστε καρπουζια, και επειδη τους μεινανε,
τα πετουσαν στον δρομο σε ενδειξη διαμαρτυριας.
ο υπουργος θα σου πει ρε ντολμα τι θα φυτεψεις ή θα πρεπει να το καταλαβεις μονος σου;;
Εννοω γιατι ο αγροτης πρεπει να ειναι ειδικη κατηγορια;; γιατι καποιος να του εγγυαται τα εισοδηματα και να παιρνει αποζημιωσεις
πχ για το χαλάζι;;
αν σε καποιον μαγαζατορα καει το μαγαζι του θα του δωσει το κρατος λεφτα;;
Ο πατερας μου ελαιοχρωματιστης καθε χειμωνα καθοτανε (επειδη η οικοδομη το χειμονα δεν δουλευει).
τον βοηθησε το κρατος;; οχι.
Γιατι δεν ενηλικιωνονται;;
Δεν ειναι ευκολο η Θεωρητικο.Μουλεγε ενας φιλος οτι θελει ενα τσουβαλι σταρι[50κιλα] να πει ενα καφε.
Αφου δεν εχει την τολμη και τα @@ να φυτεψει οτι τον συμφερει, ας περιμενει να ξυπνησει ο συνεταιρισμος του.
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Σάβ 01 Σεπ 2012, 01:24

Ανηλικη ειναι ολη η χωρα και ολα τα επαγγελματα.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τρί 04 Σεπ 2012, 18:20

Ρε συ Οστρακα θα περάσεις από τις Ροβιές να πάμε για γιαλιστερές;
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 85 φορές
Έλαβε Likes: 94 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 04 Σεπ 2012, 21:02

Divine Sinner έγραψε:Πανω στην απαγορευση ομως ξερεις που πατησανε;;;;
στην αρχεγονη κοπαδο-νοοτροπια του αγροτη.
ειναι σαν ανηλικος.
ο υπουργος τους ειπε καλιεργιστε καρπουζια, και επειδη τους μεινανε,
τα πετουσαν στον δρομο σε ενδειξη διαμαρτυριας.
ο υπουργος θα σου πει ρε ντολμα τι θα φυτεψεις ή θα πρεπει να το καταλαβεις μονος σου;;
Εννοω γιατι ο αγροτης πρεπει να ειναι ειδικη κατηγορια;; γιατι καποιος να του εγγυαται τα εισοδηματα και να παιρνει αποζημιωσεις
πχ για το χαλάζι;;
αν σε καποιον μαγαζατορα καει το μαγαζι του θα του δωσει το κρατος λεφτα;;
Ο πατερας μου ελαιοχρωματιστης καθε χειμωνα καθοτανε (επειδη η οικοδομη το χειμονα δεν δουλευει).
τον βοηθησε το κρατος;; οχι.
Γιατι δεν ενηλικιωνονται;;
Αφου δεν εχει την τολμη και τα @@ να φυτεψει οτι τον συμφερει, ας περιμενει να ξυπνησει ο συνεταιρισμος του.

Κανένας Υπουργός δεν λέει τι να καλλιεργήσουν οι αγρότες.Αλλά όσοι έχουν χρηματοδοτηθεί και υπάρχουν συμβόλαια,όπως το δικό μου,είναι αναγκασμένοι να ασφαλίσουν την καινούργια σοδιά στον ΕΛΓΑ,αλλιώς δεν έχει 2η ,3η κτλ δόση.Αν δεν πληρώσουμε ΕΛΓΑ ,μας παίρνουν τις επιδοτήσεις και με τόκο...Φέτος πλήρωσα 500 ευρώ στον ΕΛΓΑ,πέρσι άλλα τόσα,ενώ για να πάρω αποζημίωση θα πρέπει ο γεωπόνος να καταγράψει ένα ποσοστό ζημιάς ,αν δεν το γράψει ,αποζημίωση γιοκ !!!

Βέβαια,εγώ καλλιεργώ 10 στρέμματα,δεν έχω πάρει δάνεια,δεν είμαι σε κανένα συνεταιρισμό,δεν έχω μηχανήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,δεν είμαι αγρότης κουλ με μερσέντες και τζιπάκι και στο κάτω κάτω δεν έγινα αγρότης για να πλουτίσω..αν ήθελα ή θα παρανομούσα ή θα έβαζα 10 δέντρα το χρόνο κάνναβη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alkinoos την Τρί 04 Σεπ 2012, 21:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 04 Σεπ 2012, 21:08

Εγω που δεν ειμαι αγροτης για οποια δουλεια θελω να ξεκινησω δεν παιρνω καμια επιδοτηση ομως.
Αντιθετως θα πρεπει να κανω εναρξη να πληρωνω τεβε κλπ.
δηλαδη να τρεχουν παγια εξοδα που δημιουργει το ιδιο το κρατος και δεν εχουν σχεση με την λειτουργια της επιχειρησης για να κανω καποτε αποσβεση αν παει καλα..
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 04 Σεπ 2012, 21:15

Αυτό είναι ρίσκο...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τρί 04 Σεπ 2012, 21:21

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Ο Συνεταιρισμός είναι η δύναμη του αγρότη και η μόνη λύση στο πρόβλημα της ελληνικής αγροτιάς.
Φυσικά δεν μιλάω για τους κομματικοποιημένους συνεταιρισμούς, αυτή η ιστορία είναι αμαρτολή και μπάζει από παντού.
Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα που έπεσαν πάνω στον αγροτικό πληθυσμό πήγαν στράφη. Έγιναν διπλοκάμπινα αγροτικά
ή χρήματα για τα φροντιστήριο των παιδιών στην καλύτερη πέριπτωση. Να περάσει το παιδί καπού για να μπορέσει μετά να γίνει
δημόσιος υπάλληλος. Πικρή ιστορία!
Άμα δίνοταν λίγη έμφαση στην εκπαίδευση των αγροτών τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Τώρα όμως είναι αργά!
Με μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη για τον αγροτικό πληθυσμό τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Οι χρυσές περίοδοι που στην βόρεια Ελλάδα
έθαβαν τα ροδάκινα και έπαιρνα χρήματα, έφυγαν και δεν γυρίζουν πίσω πια. Μέσα από όλη αυτή την ιστορία κάποιοι έφαγαν
πάρα πόλλα χρήματα και δυστυχώς οι μικροί άγροτες ακολούθησαν το ρέυμα. Τώρα πια, ανεκπαίδευτοι και γερασμένοι ψάχνουν
τι να φυτέψουν του χρόνου. Καιροσκοπικά γυρνάν εδώ και κει, κούβεντες στο καφενείο και έρχομαι πάντα αντιμέτωπος μαζί τους
όταν με ρωτάνε τι να φυτέψουν του χρόνου. Πάντα μου έρχεται να τους πω "φυτέψτε σκατά και φάτε τα, γιατί τόσα χρόνια
ψηφίζατε πασοκ και νέα δημοκρατία" αλλά τι να πεις και τι να καταλάβουν.
Είναι τόσο μεγάλο και πολύπλοκο το θέμα αυτό που και μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει πονοκέφαλος.

Η "νέα κοινή αγροτική πολιτική" θα ρίξει και την τελευταία πιστολία στους έλληνες αγρότες, άλλα όλο αυτο το τσίρκο άρχησε πολλά
χρόνια πριν όταν γλεντούσαμε με δάνεικα χρήματα. Η μόνη λύση η Ελλάδα να ξυπνήσουν οι παραγωγικές δυνάμεις τις Ελλάδας είναι
μια και λέγεται "έξοδος από την Ε.Ε".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kostakis την Τρί 04 Σεπ 2012, 21:23, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 04 Σεπ 2012, 21:22

Όσο για το τίτλο του θέματος,είναι πολύ πετυχημένο...Πατάτα κίνημα ! Τα καρτέλ έχουν τέτοια δύναμη που οι μηχανισμοί του Κράτους είναι ανίκανοι ,το ίδιο το Κράτος είναι ανίκανο

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 04 Σεπ 2012, 21:25

κωστακη μιλας για το ιδεατο. εφαρμοστηκε ομως αυτο πουθενα στην Ελλαδα;;
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τρί 04 Σεπ 2012, 21:29

κωστακη μιλας για το ιδεατο. εφαρμοστηκε ομως αυτο πουθενα στην Ελλαδα;;
Πάντου υπάρχουν μερακλίδες, έτσι και στην Ελλάδα. Ναι, έχουν γίνει και ανθίσει συνεταιρισμοί
από πρωτοβουλία αγροτών χωρίς κομματικές εμπλοκές. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι ο
αγροτικός συναιτερισμός στο Ζαγόρι και δεν είναι η μόνη περίπτωση, υπάρχουν και άλλες.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 04 Σεπ 2012, 21:34

Στην χώρα μας θα έπρεπε ο μισός πληθυσμός να είναι αγρότες για να συντηρηθούν όλοι,αντί αυτού φέρνουν προϊόντα από έξω και τα βαπτίζουν Ελληνικά ...Ξεκινάμε από την πατάτα και ανοίγουμε ασκούς.

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 04 Σεπ 2012, 22:28

Συμφωνω αλκινοε. αλλα αυτην την καταντια δεν την εφερε ο κακος καπιταλισμος αλλα οι σοσιαλιστες του πασοκ που αποαγροροποιησαν την χώρα.
δυστηχως
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τρί 04 Σεπ 2012, 22:31

σοσιαλιστες του πασοκ
Το Πασοκ από την γέννηση του, καπιταλιστικο κόμμα ήταν.
Το γεγονός ότι χρησιμοποίησε αριστερή και σοσιαλιστική φρασεολογία δεν το κάνει σοσιαλιστικό!
Αυτές οι τεχνικές περί μείωσης του αγροτικού πληθυσμού δεν έγιναν μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
Θέλουν λίγους "μεγαλοτσιφλικάδες"!
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 04 Σεπ 2012, 22:38

Αλλο καπιταλισμος αλλο κορπορατισμος.
καπιταλισμος ειναι η ελευθερη οικονομια.
αυτο που περιγραφεις ειναι ο κορπορατισμος (δηλαδη η διαπλοκη ιδιωτικων εταιριων με το κρατος για να καταπατουν δικαιωματα αλλων ατομων και μικροτερων εταιριων).
Το πασοκ δεν μπορει να νοηθει καπιταλιστικο.
Πχ ενα καπιταλιστικο κομμα δεν θα ανεχονταν ποτε την υπαρξη κλειστων επαγγελματων.
Αλλα ταξιτζης ακομα και τωρα δεν μπορεις να γινεις. κι οχι γιατι δεν εχεις τα προσοντα αλλα γιατι
ειναι καπαρωμενες οι θεσεις απο τους "μαγκες"
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τρί 04 Σεπ 2012, 22:55

Βαριέμαι να μπω σε πολιτική ανάλυση αυτή την στιγμή.
Ο καθής έχει την άποψη του που την κόβει και την ράβει στα μέτρα του. Εκλογίκευση το λέω αυτό.
Θες να τον πεις κορπορατισμό, θες να τον πεις καπιταλισμό, θες να τον πεις κοκακόλα, πες τον όπως θες.
Όπως και να τον πεις πάντως, το πασοκ σοσιαλιστικό δεν ήταν ποτέ!
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Kostakis » Τρί 04 Σεπ 2012, 22:59

Τα καραβια θελουν ναυτες και τ'αμπελια,αμπελουργους.

:thumb:
Άβαταρ μέλους
ostrako

Δημοσίευση από ostrako » Τρί 04 Σεπ 2012, 23:16

Φωτη καθε εποχη τη ζεις.Ετσι παλιοτερα το να ησουν αγροτης δεν ηταν οτι καλυτερο.
Καθε εποχη εχει και το παραμυθι της.Ετσι γερασε ο αγροτης.Τωρα παπαλα.
Σε θελουν ,παραγωγο,μεταποιητη,εμπορα,ικανο να διαθεσεις τα προιοντα σου παγκοσμιος.
ποιος Θανασης απαντω :lol: :lol:
Που προβαλεται ο ωραιος ρολος ,του μικροπαραγωγου?Ποιες λαικες παραγωγων?

το συστημα?Μπατε σκυλοι να αλεστε και αλεστικα μην δινετε :lol: :lol:
Ποιο ιδεατο και ποιος σοσιαλισμος Γιουρια στην κουταλα.
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Σάβ 08 Σεπ 2012, 17:59

η πατατα Νευροκοπιου τωρα ξεκινα να βγαινει απο το χωραφι,οι εμποροι πιεζουν να αγορασουν απο τα 30 λεπτα και κατω,εγω απο φιλο παραγωγο την αγοραζω 50 λεπτα , στο μαρκετ ανεβαινει περισσοτερο,απο ποικιλιες σπουντα αρχικα και για το χειμωνα εως ανοιξη "αγκρια" η "τζελυ" ,η αγκρια ειναι στο φουρνο "καστανο" και πιο κιτρινη απο τις αλλες.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Τετ 12 Σεπ 2012, 18:01

firefightergr έγραψε:η πατατα Νευροκοπιου τωρα ξεκινα να βγαινει απο το χωραφι,οι εμποροι πιεζουν να αγορασουν απο τα 30 λεπτα και κατω,εγω απο φιλο παραγωγο την αγοραζω 50 λεπτα , στο μαρκετ ανεβαινει περισσοτερο,απο ποικιλιες σπουντα αρχικα και για το χειμωνα εως ανοιξη "αγκρια" η "τζελυ" ,η αγκρια ειναι στο φουρνο "καστανο" και πιο κιτρινη απο τις αλλες.
https://www.youtube.com/watch?v=68hapDE ... re=related
ostraka sos έγραψε: Που προβαλεται ο ωραιος ρολος ,του μικροπαραγωγου?Ποιες λαικες παραγωγων?

το συστημα?Μπατε σκυλοι να αλεστε και αλεστικα μην δινετε :lol: :lol:
Ποιο ιδεατο και ποιος σοσιαλισμος Γιουρια στην κουταλα.
This. :thumb:
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Πέμ 22 Νοέμ 2012, 23:22

εφέτος η παραγωγή είναι μειωμένη λόγω των καιρικών συνθηκών υπήρξαν προβλήματα (πολλές βροχές την άνοιξη, και τα φυτά δε δεν αναπτύχθηκαν σωστά) με αποτέλεσμα να έχει καλή τιμή για τους παραγωγούς.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 23 Νοέμ 2012, 00:06

firefightergr έγραψε:εφέτος η παραγωγή είναι μειωμένη λόγω των καιρικών συνθηκών υπήρξαν προβλήματα
Από chemtrails πως πάτε? καλά?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”