Εν καιρώ κρίσης

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Εν καιρώ κρίσης

Δημοσίευση από Digenis » Τετ 06 Ιουν 2012, 16:55

Γνωρίζουμε πώς η κρίση επηρεάζει όλους μας.
Αυτό που έμαθα πρόσφατα, από οικογενειακούς φίλους στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κ.α.), είναι ότι ενώ όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας κλείνουν τραπεζικούς λογαριασμούς και νοικιάζουν θυρίδες, άλλοι συμπολίτες μας, με οικογένειες και ευθύνες συχνά ανώτερες από τις δικές μας, ψάχνουν τα σκουπίδια της γειτονιάς και μαζεύουν το λάδι από τους τενεκέδες σταγόνα-σταγόνα.
Στα πλαίσια μιας προσπάθειας να σταλούν τρόφιμα σε τέτοιες οικογένειες, αλυσίδες σουπερ μαρκετ, μαζεύουν τρόφιμα. Αν δείτε ένα κουτί δίπλα στην έξοδο του μάρκετ με την ένδειξη "Για τους απόρους" ρίξτε μέσα ένα πακέτο μακαρόνια, λίγο ρύζι, ή ακόμα και λάδι και ότι άλλο μπορείτε και θέλετε.
Δυστυχώς, δεν έχω ψάξει το θέμα στο ίντερνετ ώστε να σας παραπέμψω στο ανάλογο site, και δεν γνωρίζω τι διαστάσεις έχει πάρει το θέμα.
Τα όσα αναφέρω τα έχω μάθει από υπαλλήλους των μάρκετ.

Υ.Γ. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι στην χώρα του ήλιου και του ελαιόλαδου θα υπάρξουν οικογενειάρχες που θα ζητιανεύουν για μερικές σταγόνες από αυτά.
A soul for a piece of bread. Misery makes the offer; society accepts.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Εν καιρώ κρίσης

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 06 Ιουν 2012, 17:05

Καποιοι προφανως το φανταστηκαν. και κανονησαν να συμβει.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 06 Ιουν 2012, 17:11

Προς ώρας δεν έχω πετύχει αντίστοιχο κουτί σε σούπερ μάρκετ. Ξέρω για τα κουτιά στις εκκλησίες ή στα κέντρα απόρων, όμως αυτο ειλικρινά δεν το γνώριζα. Ευχαριστώ για την ιδέα, θα κοιτάξω ποια σούπερ μάρκετ της περιοχής μου το έχουν ώστε να τα προτιμήσουμε :)

Σημείωση: Στο ίντερνετ που κοίταξα δεν έχει βγει κάτι πάνω σε αυτό, όμως ας έχουμε τον νου μας, όλο και κάτι μπορεί να βγει.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Digenis » Τετ 06 Ιουν 2012, 17:40

Αξίζει τον κόπο. Ένα πακέτο μακαρόνια κάνουν πόσο; 80 λεπτά με 1 ευρό; Δεν σώζεσαι με αυτά τα χρήματα και σίγουρα είναι προτιμότερο από το να δίνεις χρήματα, που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μην φτάσουν ποτέ στα χέρια αυτών που τα χρειάζονται.
A soul for a piece of bread. Misery makes the offer; society accepts.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 06 Ιουν 2012, 17:59

Σε μεγάλες αλυσίδες μπορείς να βρεις και πιο φθηνά. Όντως δεν σε σώζουν ενώ μπορούν να κάνουν τη διαφορά για κάποιον άλλο. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, τα "καραβάνια αγάπης" κλπ, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη με όσα έχουν δει τα μάτια μου.

Χίλιες φορές να κάνεις έρανο μόνος σου και να τα πηγαίνεις κάπου παρά να εμπιστεύεσαι μεγαλο-καρχαρίες τύπου Γιούνισεφ που, με τόσα λεφτά που έχουν πάρει τόσα χρόνια, η Αφρική θα έπρεπε να είναι η πιο δυνατή χώρα της Γης, και την κρατούν κάπου μεταξύ φθοράς και φθοράς. Τέλος πάντων, βγαίνουμε εκτός θέματος.

Παιδιά, όποιος δει τέτοιο κουτί στην Αττική, παρακαλώ στείλτε μου ένα πμ με πληροφορίες.

Άβαταρ μέλους
Exciter
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Exciter » Πέμ 07 Ιουν 2012, 05:03

@Kariatida

Στον Βασιλόπουλο στη γειτονιά μου έχει τέτοιο κουτί... φαντάζομαι ότι και σε άλλα μαγαζιά θα έχει.
Ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται. Θουκ. Α20
Προειδοποίηση: Ό,τι γράφετε ΘΑ χρησιμοποιηθεί εναντίον σας!
ΕΤΥΜΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ;)
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Πέμ 07 Ιουν 2012, 13:19

Ευχαριστώ :) Πιστεύω ότι για να το έχει ένας Βασιλόπουλος θα έχουν κι άλλοι οπότε ξεκινάει επιχείρηση ανεύρεσης κουτιών. Λόγω θέσης μπορώ να μιλήσω με πάρα πολύ κόσμο οπότε σε περίπτωση που μάθω τι ισχύει, θα πέσει τρελή διαφήμιση. Όταν κάποιος συμπεριφέρεται ανθρώπινα, τον υποστηρίζουμε :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”