ΕΛΛΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ ,ΣΥΜΜΑΧΙΑ!!?

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
Φύλο: Άνδρας

ΕΛΛΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ ,ΣΥΜΜΑΧΙΑ!!?

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τρί 17 Ιαν 2012, 10:51

μας παραπεμπει στο αντι-ψυχροπολεμικο ρηθεν του κενεντυ "ειμαι βερολινεζος"
ή στην προσεγγιση των ζαπατιστας και του σαμπ κομαντατε μαρκος...γερο αντωνιο{χρονια του πολλα}...πως συντασομαστε με τους μαχομενους αδυνατους...
νοοτροπια αλλυλεγγυης:την ωρα του τσουναμι ειμαστε ταυλανδοι, την ωρα της ΕΟΚΑ ειμαστε ελληνοκυπριοι, στο Μεσολογγι ελευθεροι πολιορκημενοι, σουλιωτες επι αλη πασα, ισραηλιτακια στο αουσβιτς, παλαιστινιακια στη γαζα, βιετκογκ σε αμερικανικες φυλακές του νοτιου βιετναμ το 1970, αντιφρονουντες επι των ερυθρων χμερ στην καμποτζη,
την ωρα της φουκουσιμα ναγκασακι χιροσιμα ειμαστε ιαπωνες, την ωρα της ισοπεδωσης της δρεσδης ειμαστε αμαχοι εξαθλιωμενοι κατοικοι της...
την ωρα της "κρισης" ειμαστε Ελληνες λοιπον λενε οι φιλοι Γαλλοι της Ναντ [j y suis j y reste...]

καθε ανοιξη γονατιζουμε στο πλευρο του dormeur du val...un trou rouge a cote droite... :rose:

merci nos amis :giverose:

-----------------------------------------------------
http://jesuisgrec.blogspot.com/

Κύριε Πρέσβη,
Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, γιά να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την απάντησή σας.
Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.
....................
fraternite :rose:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Oneiro
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Re: ΕΛΛΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ ,ΣΥΜΜΑΧΙΑ!!?

Δημοσίευση από Oneiro » Τετ 18 Ιαν 2012, 01:14

Μπορεί να ακούγεται κάπως χαζό και μελομακάρονο το γεγονός που περιγράφεις αλλά είναι
αλήθεια οτι οι Γάλλοι στο άκουσμα οτι είσαι Ελληνας σε κοιτούν με διαφορετικό βλέμμα.
Μέσα στον ατέρμονο σνομπισμό τους διακρίνεις μια φλόγα αλληλεγγύης λες και έχουμε κάποιου
είδους συγγένεια.. :dunno: Πριν από δύο μήνες ήμουν Γαλλία και αν εξαιρέσεις κάποιες φάσεις
στο Παρίσι που ήταν εντελώς ξενερουά, στην επαρχία με όσο κόσμο μίλησα ρωτούσαν ασταμάτητα
για το τι συμβαίνει εδώ. Στην αρχή νόμιζα οτι απλά υπέκυπταν στην προαιώνια ευγενικότητά τους
και λέγαν για να λέγαν ή οτι θέλαν να προετοιμαστούν για την δική τους σειρά, όμως αποδείκτηκε
οτι δεν ήταν έτσι. Χαρακτηριστικά μου είπαν οτι ας τολμήσει κανείς να τους κόψει ό,τι κόψαν εδώ
και δεν θα κινηθεί σακούλα στον αέρα για 6μηνο και πάνω, ας είναι καλά τα αμπέλια και οι αγελάδες
που ο καθένας έχει τουλάχιστον από ένα και δεν θα πεινάσουν. Τα συνδικάτα εκεί μαμάνε και οι
επαρχιώτες είναι αγύριστα κεφάλια, τους πιστεύω... ο καιρός θα δείξει αν και η ιστορία συνηγορεί.

Λεπτομέρεια που με άφησε άφωνη ήταν οταν στο πουθενά στην κάτω κολοπετινίτσα κάπου στην βρεττάνη
γνώρισα δύο ανθρώπους που έκατσαν κι έμαθαν ελληνικά :? κι όταν τους ρώτησα το γιατί είπαν οτι πώς αλλιώς
θα κατανοούσαν ιδέες και φιλοσοφία... ρισπέκτ φίλε...σημείωση η δουλειά του πρώτου είναι αγρότης και του
άλλου ψαράς αλλά καμία σχέση με ό,τι έχει ένας έλληνας στο μυαλό του σαν εικόνα.

Δεν ξέρω αν Ελλάς-Γαλλία συμμαχία αλλά τώρα πια βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι..
Είμαι ένα 0νειρo που στις παρυφές των φιλοδοξιών του,
αναζητά τον χώρο εντός -όχι για να ονειρευτεί την ζωή-
αλλά για να τη ζήσει.
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Τετ 18 Ιαν 2012, 15:44

Ευχαριστούμε του φίλους και αδερφούς Γάλλους για την συμπαράσταση. Η σπορά του Κοραή αποφέρει καρπούς. :)
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος

Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν

O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 18 Ιαν 2012, 15:52

Marine Le Pen : «Θέλουμε να αποφασίζει ο λαός μας για το μέλλον του και όχι η ΕΕ»

Τρίτη στις δημοσκοπήσεις η Le Pen και απειλεί τον Σαρκοζύ. Θα πρέπει να ελευθερωθούμε από τον κλοιό της ΕΕ. Έχουμε 5 εκατομμύρια άνεργους. Η Γαλλία δεν αντέχει άλλους μετανάστες. Είμαστε κόμμα πατριωτών και απειλή για την ελίτ. Πρέπει να κάνουμε στροφή προς την Ρωσία.
http://www.katohika.gr/2012/01/marine-le-pen.html
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”