ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ η ΕΛΛΑΔΑ της ...ΦΤΩΧΕΙΑΣ (από johnpit)

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
johnpit
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ η ΕΛΛΑΔΑ της ...ΦΤΩΧΕΙΑΣ (από johnpit)

Δημοσίευση από johnpit » Πέμ 19 Απρ 2007, 11:08

ΕΚ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ:
Posted: Fri Sep 08, 2006 1:51 pm Post subject: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ η ΕΛΛΑΔΑ της ...ΦΤΩΧΕΙΑΣ
--------------------------------------------------------------------------------
από johnpit:

Δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω την Φθινοπρωινή μου επάνοδο με …γκρίνια και μουρμούρα (!). Όμως είτε το θέλεις είτε όχι, δεν είναι λίγες οι φορές που, γυρνώντας στην Καλοκαιρινή Ελλάδα, αναζητάς να δεις κάτω από την επιφάνεια. Αναζητάς να εμβαθύνεις στην πραγματικότητα, στο επίπεδο της ζωής μας.
Μιλάμε και αφουγκραζόμαστε την Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της μιζέριας, της εξαθλίωσης. Την Ελλάδα των αγώνων, των φωνών, των συνειδήσεων, της πνευματικής ανάτασης.
Θα μου πείτε, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ τόσο ο ΤΡΟΠΟΣ που τα αναζητάς όλα αυτά όσο και ο ΤΟΠΟΣ που τα αναζητάς. Όπως επίσης και η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ που σε κατέχει στο διάβα σου.
Άφησα και εγώ λοιπόν αδέλφια το βλέμμα μου ολόγυρα να δει την Κοινωνική κατάσταση και να αφουγκραστεί…

Να σας πω τι είδα ; να σας πω τι βλέπουμε θαρρώ όλοι μας (!)

Την Ελλάδα της …Οικοδομής και της …Ανοικοδόμησης. Δεκάδες τσιμεντένια «κουτιά» που βαφτίζονται «πολυτελή διαμερίσματα» ξεφυτρώνουν με ρυθμό Καταιγιστικό ολόγυρα και πνίγουν τα πάντα. Και φυσικά έχουν ΠΟΥΛΗΘΕΙ πριν καν τελειώσουν οι κατασκευές τους (!)
Την Ελλάδα των Χιλιάδων ολοκαίνουργιων Μεγάλων Αυτοκινήτων, στις Πωλήσεις των οποίων, αν δεν το ξέρετε, είμαστε Πρώτοι (!) στην Δυτική Ευρώπη (!). Στα χιλιάδες μεγαλόσχημα jeep που κατέκλυσαν τους αστικούς δρόμους.
Την Ελλάδα των φουσκωμένων Ξενυχτάδικων, των ακμαζόντων Σκυλάδικων, στην Ελλάδα της …μακάριας και πολυτελούς νύχτας, των ταβερνών που ασφυκτιούν από το συνωστιζόμενο πλήθος.
Την Ελλάδα των Εξοχικών και των Αυθαίρετων που πολλαπλασιάζονται με ιλλιγιώδεις ρυθμούς και ισοπεδώνουν δάση και ακτές.
Την Ελλάδα των αμέριμνων Διακοπών, των γεμισμένων παραλιών που βουλιάζουν στην πανάκριβη νοικιασμένη ξαπλώστρα και ομπρέλλα.
Την αμέριμνη και μακάρια Ελλάδα της Επαρχίας της ενδοχώρας που βιώνει την επιδειξιομανία της και την αμετροέπειά της.
Την Ελλάδα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ "ΕΞΟΥΣΙΑΣ" που αφιονίζονται στα τηλεοπτικά "παράθυρα" της ξεφτίλας ποιον θα ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Την Ελλάδα της ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ της που ...ελεείται για τας ψυχάς ημών ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ στη ΤΣΕΠΗ και την ΣΚΕΨΗ στα ΠΡΟΝΟΜΙΑ.
Που είναι η Ελλάδα του Αγώνα ? του Πνεύματος ? Της Σκέψης ?
Διαδηλώσεις ? Οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ νάναι καλά που διέσωσαν την Τιμή της Κοινωνίας. Γιατί οι μοναδικές ΜΑΖΙΚΕΣ πραγματικά ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ είναι αυτές για τον …ΠΑΟΚ, το …Γήπεδο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, της ΑΕΚ κ.λ.π.

Θα αναρωτηθείτε ! Μα καλά ! ζούμε σε τόσο ακμάζουσα και πλούσια Κοινωνία και δεν το νιώθουμε ? δεν μας αγγίζει εμάς ? Πιθανόν ! να το νιώσετε αυτό. Κείνο όμως που θα νιώσετε αδέλφια είναι ότι υπάρχει τεράστιο ΧΡΗΜΑ και ΠΛΟΥΤΟΣ δίπλα μας που παράγεται με άπειρους «μαύρους» τρόπους. Άλλωστε εμείς στον τόπο μας έχουμε τον τρόπο μας να τα «βολεύουμε» με κάθε περίσταση.

Όχι ! μην βιαστείτε να μου προσάψετε συντηρητικές παρεκκλίσεις !!! σκέψεις και διαπιστώσεις κάνω με αγωνία για το σκεπτικό και τον τρόπο προσέγγισης της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ σκέψης πάνω στους ανθρώπους.

Π.χ. Πολύ στη γκρίνια και τη μιζέρια τόχουμε ρίξει ρε αδέλφια ! και η Κοινωνία εκεί το χαβά της !!! Καραμανλής και …Ξερό ψωμί λένε οι …δημοσκοπήσεις και οι χειραγωγητές !!!
Μα και εμείς ? τι κάνουμε εμείς ?
Μια ματιά αν ρίξεις π.χ. στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» σε …πιάνει η ψυχή σου ρε συντρόφοι !!! Σούρχεται να …αυτοκτονήσεις ένα πράγμα ! Εργοδοτική τρομοκρατία από δω, μαυρίλα από εκεί, οργιάζει ο Καπιταλισμός από την άλλη, δαγκώνουν τα αφεντικά από δώθε, ματώνει ο κόσμος από κείθε….
Εεεεεεεεεε !!!! Λίγη ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ στο βάθος ρε συντρόφοι δεν βλάπτει !!!
Διαβάζεις και λες «να ! πάω να …φουντάρω τώρα». Ελπίδα ? Χαλάρωση ? Ψυχική ανάταση ? Αισιοδοξία ? …όλα στο …ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΙΔΕΑΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Ρε παληκάρια ! σαν τους …ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ μου μοιάζουμε ένα πράμα και δεν αρμόζει σε ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ρε γαμώτο !!! (ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ την ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΗΛΕΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ).
Η Εποχή της …τραγιάσκας, του σκυθρωπού Προλεταριάτου, του ισοπεδωτικού Σοσιαλιστικού Πνευματικού «Ρεαλισμού», έχουν αν μη τι άλλο ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ !!! Αλλιώς ? μας βλέπω πάλι μετά τις Εκλογές να αρχίσουμε τα ίδια !!! Αυτοκριτική και εσωστρέφεια ! Α ! και να μετράμε και κάνα 2-3 κουκιά παραπάνω νάμαστε και ευχαριστημένοι.
Σίγουρα ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ να τα ΜΗΔΕΝΙΣΩ ΟΛΑ και να τα ΙΣΟΠΕΔΩΣΩ !!!
Δεν ξέρω αν είμαι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά προβληματισμένος είμαι …ΣΙΓΟΥΡΑ !!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος elia την Πέμ 19 Απρ 2007, 11:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 11:09

Posted: Sun Sep 10, 2006 5:48 pm
--------------------------------------------------------------------------------
από Akraios_Ellhnas

Δεν νοείται γενικώς κοσμοθεωρία δίχως την αυτοκριτική της φίλε. Μου φαίνεται πως εσείς οι Κομμουνιστές δεν έχετε με ποιον να διασπαστείτε πια και τρώγεστε με τα ρούχα σας. Χμ, Τζον πιτ, ποιανού έργο ήταν όλη, επαναλαμβάνω όλη, η εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα; Και ποιόν Καπιταλισμό κατηγορείς κι επιπλήττεις; Αυτόν με τον οποίον συνεργάστηκε η τότε Κομμουνιστική Ρωσία, εκμεταλλεύοντας τους Ρώσους εργάτες προς όφελός του;
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 11:11

Posted: Mon Sep 11, 2006 12:02 am
από Arela:
Την Ελλάδα της …Οικοδομής και της …Ανοικοδόμησης. Δεκάδες τσιμεντένια «κουτιά» που βαφτίζονται «πολυτελή διαμερίσματα» ξεφυτρώνουν με ρυθμό Καταιγιστικό ολόγυρα και πνίγουν τα πάντα. Και φυσικά έχουν ΠΟΥΛΗΘΕΙ πριν καν τελειώσουν οι κατασκευές τους (!)
Την Ελλάδα των Χιλιάδων ολοκαίνουργιων Μεγάλων Αυτοκινήτων, στις Πωλήσεις των οποίων, αν δεν το ξέρετε, είμαστε Πρώτοι (!) στην Δυτική Ευρώπη (!). Στα χιλιάδες μεγαλόσχημα jeep που κατέκλυσαν τους αστικούς δρόμους.
Την Ελλάδα των φουσκωμένων Ξενυχτάδικων, των ακμαζόντων Σκυλάδικων, στην Ελλάδα της …μακάριας και πολυτελούς νύχτας, των ταβερνών που ασφυκτιούν από το συνωστιζόμενο πλήθος.
Την Ελλάδα των Εξοχικών και των Αυθαίρετων που πολλαπλασιάζονται με ιλλιγιώδεις ρυθμούς και ισοπεδώνουν δάση και ακτές.
Την Ελλάδα των αμέριμνων Διακοπών, των γεμισμένων παραλιών που βουλιάζουν στην πανάκριβη νοικιασμένη ξαπλώστρα και ομπρέλλα.
Την αμέριμνη και μακάρια Ελλάδα της Επαρχίας της ενδοχώρας που βιώνει την επιδειξιομανία της και την αμετροέπειά της.
Την Ελλάδα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ "ΕΞΟΥΣΙΑΣ" που αφιονίζονται στα τηλεοπτικά "παράθυρα" της ξεφτίλας ποιον θα ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Την Ελλάδα της ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ της που ...ελεείται για τας ψυχάς ημών ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ στη ΤΣΕΠΗ και την ΣΚΕΨΗ στα ΠΡΟΝΟΜΙΑ.

Μ'όλα αυτά που ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ τα επισημαίνεις, Γιάννη, που τα βάζεις συνοπτικά αλλά περιεκτικότατα, εγώ νιώθω πως ισχύει πλέον το αντίστροφο απ'αυτό που λέγαμε άλλοτε.
Πως τα παιδιά της τρώνε την Ελλάδα!
Όχι ! μην βιαστείτε να μου προσάψετε συντηρητικές παρεκκλίσεις !!! σκέψεις και διαπιστώσεις κάνω με αγωνία για το σκεπτικό και τον τρόπο προσέγγισης της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ σκέψης πάνω στους ανθρώπους
.

Δε θα μπορούσα να σου προσάψω τίποτα που δε θα πρόσαπτα πρώτα στον εαυτό μου, μια και τις ίδιες σκέψεις κάνω κι εγώ.
Βρε λες να είμαι Αριστερή? Μπα...έχω και ένα εθνικής υφής βίτσιο του θανατά, που εσείς...εξοβελίζετε... Οπότε, μ'αυτά τα οξύμωρά μου δεν ανήκω πουθενά. Προτιμώ λοιπόν να λέω ότι η σκέψη δεν είναι ανάγκη να'ναι "αριστερή" ή "δεξιά" ή "κεντρώα" και δε συμμαζεύεται. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑΜΠΕΛΟΠΟΙΕΊΤΑΙ Η ΣΚΕΨΗ. Αρκεί να είναι συγκροτημένη, αντικειμενική, στοιχειωδώς έλλογη, μη κατευθυνόμενη και στην πεμπτουσία της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ!

Π.χ. Πολύ στη γκρίνια και τη μιζέρια τόχουμε ρίξει ρε αδέλφια ! και η Κοινωνία εκεί το χαβά της !!! Καραμανλής και …Ξερό ψωμί λένε οι …δημοσκοπήσεις και οι χειραγωγητές !!!
Μα και εμείς ? τι κάνουμε εμείς ?

Αποχαυνωνόμαστε χαλαρά στον καναπέ με πατατάκια ή ξηρούς καρπούς, αράζουμε στην καφετέρια μ'ένα φραπεδάκι ως σύγχρονοι αμπελοφιλόσοφοι της συμφοράς, παίρνουμε δάνεια μπαίνοντας στο λούκι που μας βάζουν οι αιμορουφήχτρες που λέγονται τράπεζες, ραγιαδίζουμε μπροστά στ'αφεντικά, γιατί ψαρώνουμε στο φόβο της ανεργίας έτσι που μας κατάντησαν...και μένουμε να πετάμε πού και πού κάποιες κορώνες αγανάκτησης, είτε σε κανά φόρουμ (όπως καλή ώρα εγώ) είτε στην παρέα, για να λέμε καμιά φορά πως είμαστε και πολιτικοποιημένοι και σκεπτόμενοι τρομάρα μας. Στην ουσία τίποτα δεν κανουμε! _banghead_
Στο λέω Γιάννη, αν γίνει το ντου και βγουν κάποιοι στους δρόμους, όχι για οπαδιλίκια όπως τα κομματόσκυλα ή οι ΠΑΟΚτζήδες, αλλά για την Ελλάδα, για να πάψουν να μας ταπεινώνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο, θα'μαι εκεί μπροστάρισσα και παθιασμένη στον ΕΜΠΡΑΚΤΟ αγώνα! _protest_ _polybolo2_ _respect_

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...

http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... ?p=343#343
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 11:11

Posted: Mon Sep 11, 2006 3:48 pm
από Akraios_Ellhnas:

Βασιλική, σαφώς οι σκέψεις δεν ταμπελώνονται, αλλά οι ιδεολογίες δικαίως το κάνουν. Διότι, όταν δημιουργείται μία ιδεολογία πρέπει να ονομαστεί. Επί παραδείγματι, ο Μαρξ επινόησε μία ιδεολογία ή θεωρία αν προτιμάτε η οποία ονομάστηκε μαρξιστική θεωρία (εγώ θα την ονόμαζα του κώλου θεωρία). Λυπούμαι που σου το λέω, αλλά αυτές οι "ταμπέλες" προυπήρχαν και έχω την τόλμη αλλά και τη σιγουριά να πω, επίσης, πως οι "ταμπέλες" (εγώ ονομασίες ή τίτλους θα τα έλεγα) δημιουργήθηκαν μαζί με την αντίστοιχη ιδεολογία. Κάποιοι τις έχουν παρεξηγήσει και δαιμονοποιήσαν τις "ταμπέλες", αλλά αυτό έγινε από την άγνοια και την κακή χρήση ορολογιών και λέξεων από τους ανθρώπους. Επι παραδείγματι, η λέξη ρατσιστής, φασίστας, εθνικιστής, καπιταλόσκυλο χρησιμοποιούνται συνεχώς από πολλούς οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε συνοπτικά τι είναι αυτά που διαλαλούν και κατηγορούν.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 11:13

Posted: Mon Sep 11, 2006 4:13 pm
από Arela:
Akraios_Ellhnas έγραψε: Βασιλική, σαφώς οι σκέψεις δεν ταμπελώνονται, αλλά οι ιδεολογίες δικαίως το κάνουν. Διότι, όταν δημιουργείται μία ιδεολογία πρέπει να ονομαστεί. Επί παραδείγματι, ο Μαρξ επινόησε μία ιδεολογία ή θεωρία αν προτιμάτε η οποία ονομάστηκε μαρξιστική θεωρία (εγώ θα την ονόμαζα του κώλου θεωρία). Λυπούμαι που σου το λέω, αλλά αυτές οι \"ταμπέλες\" προυπήρχαν και έχω την τόλμη αλλά και τη σιγουριά να πω, επίσης, πως οι \"ταμπέλες\" (εγώ ονομασίες ή τίτλους θα τα έλεγα) δημιουργήθηκαν μαζί με την αντίστοιχη ιδεολογία. Κάποιοι τις έχουν παρεξηγήσει και δαιμονοποιήσαν τις \"ταμπέλες\", αλλά αυτό έγινε από την άγνοια και την κακή χρήση ορολογιών και λέξεων από τους ανθρώπους. Επι παραδείγματι, η λέξη ρατσιστής, φασίστας, εθνικιστής, καπιταλόσκυλο χρησιμοποιούνται συνεχώς από πολλούς οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε συνοπτικά τι είναι αυτά που διαλαλούν και κατηγορούν.

Σε πολλά σημεία μπορεί να συγκλίνω με τη σκέψη σου, σε ένα αποκλίνω κάθετα Παναγιώτη. Στο να απαξιώνω τον συνομιλητή μου επειδή φέρει μια ιδεολογία που δεν αποδέχομαι. Τον άνθρωπο τον κρίνω πολυσύνθετα κι όχι μεμονωμένα εστιάζοντας σε ένα χαρακτηριστικό του μόνο. Ο Γιάννης θεωρεί την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ιδεολογία του ως σωστότερη, που εκφράζει τον ίδιο, μέσα απ'αυτήν εκφράζεται, αλλά παράλληλα δεν βλέπω να'ναι φερέφωνο κανενός, εκφράζει δική του νοητική διαδρομή και αγαπάει κι αυτός την πατρίδα απ'το δικό του μετερίζι. Στο βαθμό λοιοπόν που μας ενώνουν περισσότερα απ'αυτά που μας χωρίζουν, γιατί Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και ποιοτικά και ποσοτικά αν θες, στο βαθμό επίσης που σαν άνθρωπο τον έχω δει ευγενή, ευπροσήγορο, καλοπροαίρετο και ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ, εγώ τον Γιάννη τον τιμώ και τον εκτιμώ απεριόριστα.

Δεν ξέρω αν εσύ απαξίωσες το Γιάννη ή απλά την ιδεολογία του, δε μου'γινε σαφές, εγώ οφείλω πάντως να αποσαφηνίσω την θέση μου πάνω σ'αυτό και να σου πω, ότι αν έκανες το πρώτο είναι λάθος και ξανασκέψου το. Αν έκανες το δεύτερο μονάχα, να θυμάσαι πως η δική μας ιδεολογία/νοοτροπία/αντίληψη δεν γίνεται αξιόπιστη, δεκτή, ούτε ανεβαίνει στα μάτια κανενός, απαξιώνοντας απλά μια άλλη αντίθετη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να δίνουμε ψύχραιμα και αντικειμενικά τα δικά μας τεκμήρια, τα δικά μας επιχειρήματα, που αν στέκουν ως ορθότερα θα υπερισχύσουν αποδυναμώνοντας τις άλλες θέσεις έτσι κι αλλιώς.

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...

http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... ?p=343#343
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Πέμ 19 Απρ 2007, 11:14

Posted: Mon Sep 11, 2006 4:25 pm
από Akraios_Ellhnas :

Σαφώ απορρίπτω και δεν απαξιώνω την ιδεολογία, και όχι το άτομο που την ακολουθεί. Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω πως πάντοτε επιχειρηματολογώ και δεν αερολογώ. Από τη δική μου κοσμοθεωρία έχω δημοσιεύσει σημαντικά άρθρα τα οποία είναι αναντίλεκτα όπως αποδείχθηκε. Εν πάση περιπτώσει, αν φάνηκε πως εγώ απαξιώ τον Γιάννη, με συγχωρείτε. Παρεξήγησις.

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”