Φταίω εγώ για τα παιδια του τρίτου κόσμου;

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Φταίω εγώ για τα παιδια του τρίτου κόσμου;

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 04 Αύγ 2011, 22:19

Κατ αρχήν εχω την μεταφυσική αντίληψη οτι ολοι οι άνθρωποι ειναι παιδιά
της γής και του ουρανού άσχετα αν οι περισσότεροι εχουν αποκοπεί και δεν το καταλαβαίνουν
(έχουν το σύνδρομο του κοιμησμένου γενικα).
Πέρα ομως απο την ιδεολογία και τις πεποιθήσεις υπάρχει η πράξη και
τα κίνητρα πίσω απο κάθε τι που μας πλασάρουν.
Υπότίθεται οτι φταίω για τα παιδιά του τρίτου κόσμου που πεινάνε
και πεθαίνουν κατα χιλιάδες.
Διαβάστε περισσότερα:
http://empirenet.tk/index.php?option=co ... 4-17-32-10
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: Φταίω εγώ για τα παιδια του τρίτου κόσμου;

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 04 Αύγ 2011, 22:42

Όχι τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες δεν φταίμε για τα παιδιά του τρίτου κόσμου γιατί η Ελλάδα δεν έχει αποικιοκρατικό παρελθόν σε αυτές τις χώρες.

Αλλά από πότε η Αγγλία βγάζει τσάι και το λένε English tea?

Είχαν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής από την καταλήστευση των χωρών του τρίτου κόσμου. Βέβαια ο μέσος Ευρωπαίος δεν έχει ευθύνη παρ" όλο που το επίπεδο ζωής που απολάμβανε οφειλόταν στην καταλήστευση. Και δεν έχει ευθύνη γιατί εκείνη την εποχή η πίτα από τη λεηλασία μοιραζόταν και διαχεόταν. Στη σημερινή εποχή οι μεγαλοκαρχαρίας είναι μονοφαγάδες.

Ο μέσος Ευρωπαίος είτε απαρνιόταν το επίπεδο ζωής είτε όχι η κατάσταση δεν θα άλλαζε. Η εκμετάλλευση θα συνεχιζόταν απλά θα τα έτρωγαν οι καρχαρίες μόνοι τους.

Πάντως ότι έπαθαν τα παιδιά του τρίτου κόσμου από ΔΝΤ και χρέος το έπαθαν.

Εγκλωβίστηκαν σε ένα φαύλο κύκλο χρέους από το οποίο ποτέ δεν ξέφυγαν. Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις τους είχαν συμφέρον να βυθίζουν τους λαούς όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την υπανάπτυξη.

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται μόλις τώρα στην Ελλάδα. Αφού τους έστιψαν καλά καλά τώρα θα στίψουν και μας.

Εξαίρεση η Λιβύη του Καντάφι. Ανεπτυξε βιβομηχανία, έργα, αυτονομία στα τρόφιμα και σε ενέργεια και ο λαός ζούσε καλά. Αλλά κινητοποιήθηκε ολόκληρο ΝΑΤΟ.
Δεν θα τους περάσει. Θα γίνει νέο Βιετνάμ. Θα το δεις.

Αν χάσουν τον πόλεμο στη Λιβύη και στην Ελλάδα τα σχέδια τους ανατρέπονται
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 04 Αύγ 2011, 22:50

Μετά τους Ευρωπαίους σειρά παίρνουν οι Κινέζοι στην εκμετάλλευση της Αφρικής.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 04 Αύγ 2011, 23:02

α, έπιασες ένα θέμα που μου αρέσει πολύ χιχιχιχι, δεν φταίνε οι μεγαλοκαρχαρίες όμως μόνο, φταίει και η βάση της πυραμίδας που δεν ξυπνά να τους γκρεμίσει, ε; σε ατομικό επίπεδο ούτε εγώ νιώθω ότι φταίω, ταυτόχρονα λυπάμαι για την κατάστασή τους, ενώ υπάρχει και κάτι που πες το εγωϊστικό πες το ό,τι θες εγώ λέω "να, υπάρχουν και χειρότερα" γιατί για φαντάσου στην ηλικία μου ξάφνου να ψωμολυσσάξω, θα μπορώ να λέω όμως "ναι αλλά εκείνοι ψωμολύσσαγαν από δύο μηνών, άρα υπάρχουν και χειρότερα" σε συλλογικό όμως επίπεδο Σιννερ, ναι φταίμε, διότι

αν εμείς πχ οι Έλληνες ξεφορτωνόμασταν τους μεγαλοκαρχαρίες τους δικούς μας, και γενναία κρατάγαμε την χώρα μας shark-free φυσικά και θα δίναμε κουράγιο και έμπνευση και στους Ισπανούς πχ και στους άλλους τους Ευρωπαίους, ένας ένας λοιπόν λαός θα ακολουθούσε, αν όλες οι βάσεις γκρέμιζαν τις πυραμίδες αυτοί δεν θα μπορούσαν να αφαιμάζουν πχ την Αφρική αλλά με τον τρόπο τους κι ελεγχόμενα και τους υπόλοιπους λαούς να έβαζαν στο μάτι όπως κάνουν με μας τώρα.
υπ' αυτήν την συλλογική έννοια φταίμε, και συλλογικά δεν θα φταίγαμε πλέον, αν κανείς μεγαλοκαρχαρίας παρα μόνο οι ντόπιοι Αφρικανικοί δεν έβαζε σε τόσα δεινά τους Αφρικανούς, αν όλη η υπόλοιπη γη για παράδειγμα αυτά τα είχε αφήσει πίσω της, κι αυτοί έμεναν πίσω, δεν θα φταίγαμε εμείς σε συλλογικό επίπεδο. κι όταν νιώθεις ότι δεν φταις ή πας και βοηθάς ή αρχίζεις να φταίς πάλι. (τσσσσσσσ τι είπα πάλι η άνθρωπας...)
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 05 Αύγ 2011, 00:39

Eχεις απολυτο δικιο. αλλα εγω στιλητευω την ενοχη που πανε να μας περασουν οι ιδιοι οι μεγαλοκαρχαριες.
και μας την περνουσαν μεσα απο την εκκλησια και το εκπαιδευτικο συστημα.
οτι ξερεις. εισαι 12 χρονων
αλλα φταις που πεινανε τα παιδια στην αφρικη
φταις που καταστρεφεται το περιβαλλον
φταις για ολα.
επειδη ολοι φταιμε.
ναι αλλα το ολοι φταιμε δεν δινει αλοθι στους μεγαλοκαρχαριες;
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 05 Αύγ 2011, 01:15

Φταίς που τραβάς το καζανάκι κάθε φορά που κάνεις κακά. Πρέπει να το τραβάς το βράδυ που θα έχει κανει κακά όλη η οικογένεια και να βάζεις τούβλο μέσα στο καζανάκι γιατί υπάρχει λειψυδρία και εσύ ξοδεύεις το νερό του πλανήτη.

Έτσι μας έλεγαν κάποτε με άλλα λόγια. Εγώ τα είπα πιό λαικά.

Φταίς λέει επειδή πήρες το 2009 στις 15 Μάη σουβλάκι από τον μπαρμπα Μήτσο στην γωνία και δεν του ζήτησες απόδειξη. Έτσι αύξησες το χρέος και είσαι φοροφυγάς.

Είσαι τεμπέλης λέει επειδή όταν ήσουν στο γραφείο ονειρεύτηκες όμορφες παραλίες και τεντώθηκες γιατί είχες πιαστεί (αυτά τα λένε οι προτεστάντες πάστορες ότι κάθε λεπτό λούφας είναι θανάσιμο αμάρτημα και κλοπή στο αφεντικό)

Φταίς επειδή δουλεύεις και βγάζεις λεφτά για να ζεις.

Φταίς όταν είσαι Δημόσιος Υπάλληλος γιατί δεν ζεις με την αγωνία της απόλυσης με.....συνοπτικές διαδικασίες αν το αφεντικό ή ο προϊστάμενος δεν καλοπηδήχτηκε το περασμένο βράδυ και θέλει κάπου να ξεσπάσει.

Αν δεν δουλεύεις είσαι τεμπέλης, αν δουλεύεις πάλι τεμπέλης είσαι, αν δεν παίρνεις ψυχοφάρμακα είσαι πάλι τεμπέλης και αναίσθητος.

Έτσι μας τη φύτεψαν στο DNA και έτσι όπου πας βλέπεις ανθρώπους να μιλούν για τη γαστρίτιδα που απέκτησαν από το άγχος, για τη χοληστερίνη, για τις ταχυκαρδίες, για το πιάσιμο στη μέση λόγω δουλειάς.
Ό9λοι μιλούν για το πόσο υπέφεραν στα νοιάτα τους, πόσο δούλεψαν, πόσες καρπαζιές έφαγαν, πόσο πείνασαν, πόσες κακουχίες πέρασαν.

Και επειδή πέρασαν αυτοί πρέπει να τις περάσω και γω.

Και γω δούλευα από 15 χρονών αλλά δεν υπέφερα. Δούλευα για το κέφι μου και για να αγοράζω ότι ήθελα και όχι για να φάω ένα ξεροκόμματο.

Τελικά φταίμε εμείς αλλά μόνο για τις σαδομαζοχιστικές τάσεις και την κακομοιριά
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 22 Αύγ 2011, 10:50

Επιλεκτική ευαισθησία και πάλι.

Να πω και κάτι για έναν καθηγητή που είναι στη λίστα των υποστηρικτών του μνημονίου.

Λέγεται Γρηγόρης Τσάλτας είναι καθηγητής του Παντείου και στα βιβλία του έχει γράψει για την υπανάπτυξη στον Τρίτο Κόσμο.

Αιτία υπανάπτυξης της Αφρικής το πλασματικό και λογιστικό εξωτερικό χρέος.
Εισβολή του ΔΝΤ στις χώρες αυτές που τις απογυμνώνει από πόρους και τους κλέβει το φυσικό πλούτο.
Στερεί κάθε ευκαιρία και δυνατότητα ανάπτυξης. Μία νέα μορφή αποικιοκρατίας χειρότερη από την παλιά.

Πως γίνεται ο κύριος Καθηγητής αυτά όλα που θεωρούσε κατάρα και αιτία υπανάπτυξης για τον Τρίτο κόσμο να το θεωρεί ευλογία για την Ελλάδα και να βρίσκεται στη λίστα των υποστηρικτών αυτού που στα βιβλία του καταδικάζει?

Πολύ επιλεκτική ευαισθησία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”