ελβετια μιναρεδες
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
- Φύλο: Άνδρας
ελβετια μιναρεδες
Σοκαρισμένος» από την απόφαση να απαγορευτεί η κατασκευή μιναρέδων στην Ελβετία δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, ενώ αυξάνονται οι αντιδράσεις της μουσουλμανικής κοινότητας.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί «έκφραση μισαλλοδοξίας» και κάλεσε την Ελβετία να αλλάξει γνώμη.
«Έχω σοκαριστεί από την απόφαση αυτή», δήλωσε και πρόσθεσε πως εάν δεν μπορούν να οικοδομηθούν μιναρέδες, αυτό σημαίνει ότι καταργείται μια θρησκεία.
«Ελπίζω ότι οι Ελβετοί θα υπαναχωρήσουν στην απόφαση αυτή αρκετά γρήγορα» πρόσθεσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL. «Είναι μια έκφραση μισαλλοδοξίας και απεχθάνομαι τη μισαλλοδοξία», τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε αν τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας στη Γαλλία, ο υπουργός απάντησε: «δεν ξέρω».
Και έσπευσε να προσθέσει: η μπούρκα «είναι μια προσβολή στα δικαιώματα των γυναικών, τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε».
«Είναι ένας περιορισμός της ελευθερίας τους και στις δημόσιες υπηρεσίες πιστεύω ότι δεν πρέπει να το δεχτούμε. Τώρα αν περπατούν με μπούρκα στο δρόμο, αυτό είναι επίσης μια θεμελιώδης ελευθερία» δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
Σε δημοψήφισμα, οι Ελβετοί ψήφισαν με ποσοστό 57,5% την απαγόρευση κατασκευής μιναρέδων.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις της μουσουλμανικής κοινότητας. Μετά το κάλεσμα για «αυτοσυγκράτηση» από τη μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας, και ο μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου Αλί Γκόμα επέκρινε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι συνιστά «προσβολή» για τους μουσουλμάνους.Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, ο Γκόμα είπε ότι η υπερψήφιση της πρωτοβουλίας αυτής στη χώρα των Άλπεων, είναι μια «επίθεση» στη θρησκευτική ελευθερία.Ο μουφτής προέτρεψε τους Ελβετούς μουσουλμάνους να κάνουν χρήση των νομικών μέσων για να διαμαρτυρηθούν και να ξεκινήσουν διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ελβετία ζουν περίπου 400.000 μουσουλμάνοι.
ΝΕΑ
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί «έκφραση μισαλλοδοξίας» και κάλεσε την Ελβετία να αλλάξει γνώμη.
«Έχω σοκαριστεί από την απόφαση αυτή», δήλωσε και πρόσθεσε πως εάν δεν μπορούν να οικοδομηθούν μιναρέδες, αυτό σημαίνει ότι καταργείται μια θρησκεία.
«Ελπίζω ότι οι Ελβετοί θα υπαναχωρήσουν στην απόφαση αυτή αρκετά γρήγορα» πρόσθεσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL. «Είναι μια έκφραση μισαλλοδοξίας και απεχθάνομαι τη μισαλλοδοξία», τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε αν τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας στη Γαλλία, ο υπουργός απάντησε: «δεν ξέρω».
Και έσπευσε να προσθέσει: η μπούρκα «είναι μια προσβολή στα δικαιώματα των γυναικών, τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε».
«Είναι ένας περιορισμός της ελευθερίας τους και στις δημόσιες υπηρεσίες πιστεύω ότι δεν πρέπει να το δεχτούμε. Τώρα αν περπατούν με μπούρκα στο δρόμο, αυτό είναι επίσης μια θεμελιώδης ελευθερία» δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
Σε δημοψήφισμα, οι Ελβετοί ψήφισαν με ποσοστό 57,5% την απαγόρευση κατασκευής μιναρέδων.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις της μουσουλμανικής κοινότητας. Μετά το κάλεσμα για «αυτοσυγκράτηση» από τη μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας, και ο μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου Αλί Γκόμα επέκρινε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι συνιστά «προσβολή» για τους μουσουλμάνους.Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, ο Γκόμα είπε ότι η υπερψήφιση της πρωτοβουλίας αυτής στη χώρα των Άλπεων, είναι μια «επίθεση» στη θρησκευτική ελευθερία.Ο μουφτής προέτρεψε τους Ελβετούς μουσουλμάνους να κάνουν χρήση των νομικών μέσων για να διαμαρτυρηθούν και να ξεκινήσουν διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ελβετία ζουν περίπου 400.000 μουσουλμάνοι.
ΝΕΑ
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: ελβετια μιναρεδες
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
Divine Sinner
Tι συμβολιζουν ακριβως οι μιναρέδες;
ανωνυμέ γιατι ρωτάς αν 400 χρόνια ηταν αρκετα;
το να υπάρχουν ανάμεσα μας μουσουλμάνοι και να θρησκεύονται ειναι τουρκοκρατία;
Ε για ποια θρησκευτική ελευθερία μιλας τότε;
μηπως τελικα στην Ελλάδα έχουμε ανεξιθρησκεία αρκεί να είσαι ορθόδοξος;
ανωνυμέ γιατι ρωτάς αν 400 χρόνια ηταν αρκετα;
το να υπάρχουν ανάμεσα μας μουσουλμάνοι και να θρησκεύονται ειναι τουρκοκρατία;
Δηλαδη εσυ προτείνεις σεβασμό της θρησκευτικής ελευθέρίας χωρίς να υπάρχουν μη-χριστιανικοί χώροι λατρείας;
Άλλο πράγμα το να σέβεσαι θρησκευτικές ελευθερίες ενός πολιτισμού και άλλο να καταργείς την παράδοση σου για να βάλεις μιναρέδες ( Στην Ελλάδα αναφέρομαι που θα γίνει λίαν συντόμως θέμα)εις το όνομα της ειρήνης και δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , καταργώντας το υπάρχον Θρήσκευμα ενός λαού.
Ε για ποια θρησκευτική ελευθερία μιλας τότε;
μηπως τελικα στην Ελλάδα έχουμε ανεξιθρησκεία αρκεί να είσαι ορθόδοξος;
- ArELa
- Founder-Administrator

Μια ροκιά από μένα και πάλι στον Ανώνυμο
Επίσης μην ξεχνάμε ότι σε πλείστες όσες Αραβικές χώρες απαγορεύεται το χτίσιμο χριστιανικών εκκλησιών.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι σε πλείστες όσες Αραβικές χώρες απαγορεύεται το χτίσιμο χριστιανικών εκκλησιών.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
Divine Sinner
E τοτε αρελα να απαγορεψουμε τα τζαμια.
αλλο αν εμεις υποτιθετε οτι δεν ειμαστε θεοκρατικό κράτος σε αντίθεση με τα κράτη που αναφέρεις.
Η μήπως ειμαστε;
αλλο αν εμεις υποτιθετε οτι δεν ειμαστε θεοκρατικό κράτος σε αντίθεση με τα κράτη που αναφέρεις.
Η μήπως ειμαστε;
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Επικοινωνία:
Όσο Ορθόδοξοι είναι και οι Ελβετοί τόσο πρέπει να είμαστε και εμείς.Divine Sinner έγραψε:μηπως τελικα στην Ελλάδα έχουμε ανεξιθρησκεία αρκεί να είσαι ορθόδοξος;
Δηλαδή πρέπει να υποκύψουμε στον φασισμό των 5-10 αντίθρησκων για να μην μας λες θεοκρατικό κράτος;;;Divine Sinner έγραψε:αλλο αν εμεις υποτιθετε οτι δεν ειμαστε θεοκρατικό κράτος σε αντίθεση με τα κράτη που αναφέρεις.
Λυπάμαι αλλά ακραίες θέσεις όπως του Γάλλου που βάφτισε μισαλλόδοξους το 57,5% των Ελβετών και του κάθε αντιδραστικού (της πλάκας) τις γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Αν τύποι όπως ο Γάλλος και ο καθένας που ασπάζετε τις απόψεις του δεν το έχει σκεφτεί, υπενθυμίζω πως δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι μειονότητες, δικαιώματα έχουν και οι πλειοψηφίες και δεν μπορεί το κάθε σκουπίδι να πετάει στον Κεάδα τον Πολιτισμό και την Παράδοσή τους.
Υ.Γ.
Αν και θα έπρεπε να σου απαντήσω ως εξής: φυσικά, όπως εσύ λες ότι το να υπάρχει ένα κράτος που η συντριπτική του πλειοψηφία δηλώνουν Χ.Ο είναι θεοκρατία, αντίστοιχα..., θα το αποφύγω παρ' όλ' αυτά και θα σου απαντήσω πιο άμεσα και πιο πραγματιστικά.Divine Sinner έγραψε:γιατι ρωτάς αν 400 χρόνια ηταν αρκετα; το να υπάρχουν ανάμεσα μας μουσουλμάνοι και να θρησκεύονται ειναι τουρκοκρατία;
Γι' αυτό το θέμα την απάντηση σου την δίνουν οι ίδιοι οι Τούρκοι στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο με το παιχνίδι αποικιοκρατίας. Επίσης, να πας να ρωτήσεις τους Πομάκους στην Θράκη (αλλά και κάποια μέχρι προχθές "ελεύθερα" χωριά της περιοχής) και κατόπιν να διαβάσεις την ιστορία της Ίμβρου (τι καθεστώς ορίζουν οι συνθήκες και τι υπάρχει), και μετά της Τενέδου (ας μην πλατιάσω με άλλα παραδείγματα για το τι σημαίνει και τι όχι τουρκοκρατία και ποιά είναι τα όριά της)....
Και κάτι τελευταίο. Ρώτα αφελώς 5 Μουσουλμάνους στον δρόμο: εσύ τι είσαι; και δες τι απάντηση θα λάβεις...
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
αν εχω καταλαβει καλα οι ενστασεις αφορουν τον μιναρε αυτον καθεαυτον
και οχι το τζαμι γενικοτερα ως λατρευτικο χωρο...
βεβαια αν ειχα και εγω τα γεωπολιτικα δεδομενα της σουιτζερλαντ [ειναι τρελοι αυτοι οι ελβετοι που εχουν τρυπες στο τυρι τους...α ρε οβελιξ μεγαλε...] πουχου χαλλαρα συνορα κουλ γειτονες, διαχρονικες ουδετεροτητες και διακρατικη διασυνοριακη τραπεζικη ισχυ...
χαλλλλλαρα θα ημουν....
εδω ομως υπαρχουν ιδιαιτεροτητες...σε συνορα, ομορους,ιστορια, πολιτισμικα δεδομενα...
το θεμα ειναι πολυπαραμετρικο και θελει προσεγγιση και λυση πακετο [οπα ρε μεγαλε μπαρνη..]....ητοι -ινα μη μακρυγορησω-....ρυθμισε λιγο τα θεματα λαθρομεταναστευσης να μην ειμαστε ξεφραγο αμπελι μπατε σκυλοι αλεστε [ή μαλλον οχι σκυλοι..λυκοι και μαλιστα γκριζοι...]...και μετα παιρνω πηλοφορι και χτιζω τζαμια και παγοδες....βεβαια οχι διπλα στη μητροπολη ουτε στην ακροπολη ουτε διπλα στο ελβενιζ ερπορτ....
αλλα ποτε ειμασταν οργανωμενοι στο ελλαδικο κρατιδιο..?..μπαχαλο απολυτοτητες και ανευθυνες γενικευσεις γραβατακηδων...?
ουγκ!!
και οχι το τζαμι γενικοτερα ως λατρευτικο χωρο...
βεβαια αν ειχα και εγω τα γεωπολιτικα δεδομενα της σουιτζερλαντ [ειναι τρελοι αυτοι οι ελβετοι που εχουν τρυπες στο τυρι τους...α ρε οβελιξ μεγαλε...] πουχου χαλλαρα συνορα κουλ γειτονες, διαχρονικες ουδετεροτητες και διακρατικη διασυνοριακη τραπεζικη ισχυ...
χαλλλλλαρα θα ημουν....
εδω ομως υπαρχουν ιδιαιτεροτητες...σε συνορα, ομορους,ιστορια, πολιτισμικα δεδομενα...
το θεμα ειναι πολυπαραμετρικο και θελει προσεγγιση και λυση πακετο [οπα ρε μεγαλε μπαρνη..]....ητοι -ινα μη μακρυγορησω-....ρυθμισε λιγο τα θεματα λαθρομεταναστευσης να μην ειμαστε ξεφραγο αμπελι μπατε σκυλοι αλεστε [ή μαλλον οχι σκυλοι..λυκοι και μαλιστα γκριζοι...]...και μετα παιρνω πηλοφορι και χτιζω τζαμια και παγοδες....βεβαια οχι διπλα στη μητροπολη ουτε στην ακροπολη ουτε διπλα στο ελβενιζ ερπορτ....
αλλα ποτε ειμασταν οργανωμενοι στο ελλαδικο κρατιδιο..?..μπαχαλο απολυτοτητες και ανευθυνες γενικευσεις γραβατακηδων...?
ουγκ!!
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
-
Divine Sinner
μου ειναι δυσκολο να ρωτησω 5 μουσουλμανους γι αυτο πες μου εσυ τι απαντηση θα λαβω. αν με αυτο θες να πεις οτι θα λαβω την απαντηση "τουρκος" τοτε οι θεσεις σου ειναι καρμπον με τις θεσεις του τουρκικου προξενειου.Και κάτι τελευταίο. Ρώτα αφελώς 5 Μουσουλμάνους στον δρόμο: εσύ τι είσαι; και δες τι απάντηση θα λάβεις...
-
Divine Sinner
-
Divine Sinner
προσωπικά αντιλαμβάνομαι τον χρόνο ως τη σχέση αιτιου-αιτιατού.
Ενα αίτιο βρίσκεται στο λεγόμενο παρελθόν, το αιτιατό ειναι το αποτέλεσμα του αιτίου.
δεν υπαρχει αίτιο που να επηρεάζει το παρελθόν.
δεν μπορει πχ να υπάρξει ταξίδι στον χρόνο.
απο την αλλη παλι. δεν καταλαβαινω πως πολλες προητείες (πχ του νοστραδαμου) αλλα και αλλες βγαίνουν αληθινές.
Ενα αίτιο βρίσκεται στο λεγόμενο παρελθόν, το αιτιατό ειναι το αποτέλεσμα του αιτίου.
απο την αλλη παλι. δεν καταλαβαινω πως πολλες προητείες (πχ του νοστραδαμου) αλλα και αλλες βγαίνουν αληθινές.
- karipis

- Επικοινωνία:
Ακριβώς. Όταν η ερώτηση είναι τι θρήσκευμα είσαι (αλλά και στην ερώτηση για την εθνικότητα επίσης) η απάντηση που παίρνεις είναι αυτή.Divine Sinner έγραψε:θα λαβω την απαντηση "τουρκος"
Ακριβώς!! Μέσα έπεσες.Divine Sinner έγραψε:τοτε οι θεσεις σου ειναι καρμπον με τις θεσεις του τουρκικου προξενειου.
Αφού οι φίλοι με φωνάζουν Σερί Τσιμελή Μεμέτ Αγά (χαϊδευτικά Άκη).
Αμ δεν είναι αυτό το χειρότερο. Το χειρότερο είναι πως προσπαθείς να μας πείσεις κιόλας!!Divine Sinner έγραψε:επειδη δεν ειμαι και μουσουλμανολογος. αλλο μιναρέδες κι αλλο τζαμιά;
(Βαρνάβα είσαι μήπως μουσουλμανολόγος;; )
...την ιστορία την κάνουμε γαργάρα φυσικά...
Υ.Γ. Πες μου τώρα σε παρακαλώ. Αυτό το κείμενο:
σε πιο θέμα θέλεις να το τοποθετήσεις γιατί με τρώει το χέρι μου για σχολιασμό.Divine Sinner έγραψε:προσωπικά αντιλαμβάνομαι τον χρόνο ως τη σχέση αιτιου-αιτιατού.
-
Divine Sinner
lol αυτο πηγαινε στο "Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ".
να σε πεισω σε τι; δεν γνωριζω σχετικα με το Ισλαμ και δεν ξερω τι ακριβως ειναι τα τεμένη σε σχέση με τα τζαμιά.Αμ δεν είναι αυτό το χειρότερο. Το χειρότερο είναι πως προσπαθείς να μας πείσεις κιόλας!!
- Apomakros

Ένα κλασικό επιχείρημα που ακουγόταν τον περασμένο μήνα για τα θρησκευτικά σύμβολα σε κρατικούς οργανισμούς ήταν "εμείς έχουμε χριστιανική πλειοψηφία". Νομικά αλυσιτελές, φυσικά, αφού τα ατομικά δικαιώματα δεν κρίνονται με βάσει πλειοψηφίες-μειοψηφίες. Η δημοκρατία δεν περιλαμβάνει μόνο την αρχή της πλειοψηφίας, περιλαμβάνει και την αρχή του κράτους δικαίου, όπου οι πλειοψηφίες δεν έχουν κανέναν λόγο. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιτρέπεται να αποτελούν αντικείμενο δημοψηφίσματος, όπως γράφτηκε εκτενώς και για το θέμα των ταυτοτήτων.
Αυτά επισημαίνει και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε χθεσινή δήλωσή του για το θέμα των μιναρέδων:
"Λαμβανομένου υπόψη ότι ο δημόσιος διάλογος και η ψήφος σε ζητήματα σημαντικά για τις κοινωνίες είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα των δημοκρατικών κρατών, το δημοψήσμα που πραγματοποιήθηκε χθες για την κατασκευή νέων μιναρέδων στην Ελβετία εγείρει ανησυχίες ως προς το εάν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων, τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες, πρέπει να είναι αντικείμενο εκλογικών διαδικασιών.
Η απαγόρευση της δημιουργίας νέων μιναρέδων συνδέεται με ζητήματα όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία της θρησκείας και η απαγόρευση των διακρίσεων, τα οποία εγγυάται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Γι' αυτό, έαν ασκηθεί μια προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αυτό θα αποφασίσει εάν η απαγόρευση της ανέγερσης νέων μιναρέδων είναι σύμφωνο με τη Σύμβαση".
Είναι σαφέστατα μια δήλωση στήριξης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο υπάγεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης (κι όχι στην ΕΕ όπως γράφουν διάφοροι αστοιχείωτοι) και το οποίο βάλλεται από διάφορες σκοταδιστικές πλευρές τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της απόφασής του σχετικά με τα θρησκευτικά σύμβολα.
Για να μην ξεχνιόμαστε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολιτική συνθηματολογία, αλλά νομικά δεσμευτικοί κανόνες.
http://elawyer.blogspot.com/2009/12/blog-post_01.html
Σχολιασμός
Τρίχες κατσαρές και δυο αυγά Τουρκίας! Όλα τα παραπάνω είναι νομικίστικες κατασκευές και κροκοδείλια δάκρυα περί δήθεν ατομικών ελευθεριών. Πολύ καλά έπραξαν οι Ελβετοί και μαγκιά τους!
Η ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) εφαρμόζεται μήπως στις ισλαμικές χώρες; Και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες στις χώρες αυτές;
Ας μη μας κάνουν λοιπόν μάθημα περί ατομικών ελευθεριών οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και δικαστές και ας κοιτάξουν καλύτερα να δουν τι γίνεται σε άλλες χώρες εκτός Ευρώπης όπου υπάρχει θρησκευτικός μεσαίωνας και πλήρης ανυπαρξία θρησκευτικής ελευθερίας.
(Δεν μπορεί κύριοι αλλού να επικαλείστε τα ατομικά δικαιώματα και αλλού να τα κάνετε γαργάρα)
Αυτά επισημαίνει και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε χθεσινή δήλωσή του για το θέμα των μιναρέδων:
"Λαμβανομένου υπόψη ότι ο δημόσιος διάλογος και η ψήφος σε ζητήματα σημαντικά για τις κοινωνίες είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα των δημοκρατικών κρατών, το δημοψήσμα που πραγματοποιήθηκε χθες για την κατασκευή νέων μιναρέδων στην Ελβετία εγείρει ανησυχίες ως προς το εάν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων, τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες, πρέπει να είναι αντικείμενο εκλογικών διαδικασιών.
Η απαγόρευση της δημιουργίας νέων μιναρέδων συνδέεται με ζητήματα όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία της θρησκείας και η απαγόρευση των διακρίσεων, τα οποία εγγυάται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Γι' αυτό, έαν ασκηθεί μια προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αυτό θα αποφασίσει εάν η απαγόρευση της ανέγερσης νέων μιναρέδων είναι σύμφωνο με τη Σύμβαση".
Είναι σαφέστατα μια δήλωση στήριξης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο υπάγεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης (κι όχι στην ΕΕ όπως γράφουν διάφοροι αστοιχείωτοι) και το οποίο βάλλεται από διάφορες σκοταδιστικές πλευρές τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της απόφασής του σχετικά με τα θρησκευτικά σύμβολα.
Για να μην ξεχνιόμαστε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολιτική συνθηματολογία, αλλά νομικά δεσμευτικοί κανόνες.
http://elawyer.blogspot.com/2009/12/blog-post_01.html
Σχολιασμός
Τρίχες κατσαρές και δυο αυγά Τουρκίας! Όλα τα παραπάνω είναι νομικίστικες κατασκευές και κροκοδείλια δάκρυα περί δήθεν ατομικών ελευθεριών. Πολύ καλά έπραξαν οι Ελβετοί και μαγκιά τους!
Η ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) εφαρμόζεται μήπως στις ισλαμικές χώρες; Και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες στις χώρες αυτές;
Ας μη μας κάνουν λοιπόν μάθημα περί ατομικών ελευθεριών οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και δικαστές και ας κοιτάξουν καλύτερα να δουν τι γίνεται σε άλλες χώρες εκτός Ευρώπης όπου υπάρχει θρησκευτικός μεσαίωνας και πλήρης ανυπαρξία θρησκευτικής ελευθερίας.
(Δεν μπορεί κύριοι αλλού να επικαλείστε τα ατομικά δικαιώματα και αλλού να τα κάνετε γαργάρα)
- ArELa
- Founder-Administrator

Συμφωνώ απολύτως.
Δύο μέτρα δυο σταθμά...
Δύο μέτρα δυο σταθμά...
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
Divine Sinner
Tι λες ρε συ απομακρε.
επειδη η εσδα δεν εφαρμόζεται στις ισλαμικες χώρες πρεπει να μην την εφαρμόζουμε κι εμεις;
ε τοτε σε τι διαφέρουμε απο αυτές τις χώρες;
Η ΕΣΔΑ θεσπιστικε για τους κατοικους της ευρώπης.
εσυ τι προτείνεις δηλαδη; Αμα θελουμεν α εφαρμοστει η ΕΣΔΑ στην ευρώπη να εφαρμοστεί πρωτα στις μουσουλμανικές χώρες;
Δηλαδη να κανουμε μια ιμπεριαλιστική ΕΣΔΑ που θα επιβάλεται σε τρίτες χώρες;
Αλήθεια. τι θα λέγατε να καταργηθεί το πατριαρχείο της αιγύπτου;
Ισλαμική χώρα η αίγυπτος...
επειδη η εσδα δεν εφαρμόζεται στις ισλαμικες χώρες πρεπει να μην την εφαρμόζουμε κι εμεις;
ε τοτε σε τι διαφέρουμε απο αυτές τις χώρες;
Η ΕΣΔΑ θεσπιστικε για τους κατοικους της ευρώπης.
εσυ τι προτείνεις δηλαδη; Αμα θελουμεν α εφαρμοστει η ΕΣΔΑ στην ευρώπη να εφαρμοστεί πρωτα στις μουσουλμανικές χώρες;
Δηλαδη να κανουμε μια ιμπεριαλιστική ΕΣΔΑ που θα επιβάλεται σε τρίτες χώρες;
Αλήθεια. τι θα λέγατε να καταργηθεί το πατριαρχείο της αιγύπτου;
Ισλαμική χώρα η αίγυπτος...
- Apomakros

Εκείνο που λέω είναι πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει να αποδέχονται και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα δημοψηφίσματα των λαών (ανώτερη έκφραση της δημοκρατίας) και να πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια στην καταπίεση των θρησκευτικών ελευθεριών στις ισλαμικές χώρες κρίνοντας με δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Οι αρχές τις ΕΣΔΑ πρέπει να εφαρμόζονται παντού διότι έχουν πανανθρώπινο χαρακτήρα, είναι σύμφωνες με τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτελούν διεθνές δίκαιο και δεν βλέπω το λόγο να μην εφαρμόζονται παντού.
(Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι λαοί δημοκρατικά και δεν αποφασίζουν γι' αυτούς οι αγιατολάχ, οι ιμάμηδες και τα ιερατεία)
Οι αρχές τις ΕΣΔΑ πρέπει να εφαρμόζονται παντού διότι έχουν πανανθρώπινο χαρακτήρα, είναι σύμφωνες με τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτελούν διεθνές δίκαιο και δεν βλέπω το λόγο να μην εφαρμόζονται παντού.
(Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι λαοί δημοκρατικά και δεν αποφασίζουν γι' αυτούς οι αγιατολάχ, οι ιμάμηδες και τα ιερατεία)