ΑΥΤΟΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΑΖΟΜΕΝΟΣ
ΑΥΤΟΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΑΖΟΜΕΝΟΣ
Η μέθοδος της αυτοσυνέντευξης, δηλαδή της συνεντευξης που δίνεις στον εαυτό σου, είναι μια πρακτική που έχω σκεφτεί (δοκιμάζοντας επανειλημμένως στον εαυτό μου) ότι μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση και ανατροφοδότηση της αυτοπεποίθησης πολλών συνανθρώπων μας που "πάσχουν" από αυτοεκτίμηση και πιστέυουν πως δεν γνωρίζουν πολλά ή και τίποτα. Η αυτοσυνέντευξη είναι ένα μικρό πείραμα που κάνεις στον εαυτό σου θέτοντας εν είδει συνέντευξης ορισμένες ερωτήσεις που στην συνέχεια θα απαντηθούν από τον ίδιο. Γι' αυτό και το πέιραμα για να ολοκληρωθεί επιτυχώς χρειάζεται την εξισορρόπηση τόσο της αισθησης του χιούμορ προκειμένου να πεισθείς να παίξεις αυτο το "παιγνίδι" όσο και την σοβαρότητα που απαιτεί ο τελικός στόχος. Ο αυτοσυνεντευξιαζόμενος υποδύεται δυο ρόλους, διχάζει το εγώ του, και γίνεται ταυτόχρονα και αυτός που πραγματοποιεί την συνέντευξη και ο συνεντευξιαζόμενος. Αν το κάνει με πειστικότητα και σοβαρότητα θα δει ότι οι απαντήσεις που θα δώσει θα είναι σε μεγάλο βαθμό οι μη αναμενόμενες, δηλαδή θα εκπλαγεί με τις ίδιες του τις απαντήσεις. Εκείνη την στιγμή προ(σ)καλείσαι (αχχ μαρέσει αυτή η λέξη!!
) να απαντησεις στα ερωτηματα με τροπο ικανοποιητικό και περιεκτικό καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προς επίτευξιν του στόχου αυτού. Αν δηλαδή κανείς σε ρώταγε "στο άσχετο" για την γνωμη σου σχετικά με το περιβάλλον η απάντηση που ενδεχομένως να έδινες θα ηταν μια τυπική απάντηση του στυλ πχ "τα έχει κάνει ο άνθρωπος ολα σαν τα μούτρα του". Όμως αν πάρει σοβαρά το ρόλο του στα πλαίσια της αυτοσυνέντευξης ενδεχομένως να μπορέσει να ανασύρει δεδομένα που δεν ήξερε ότι τα έχει ή να τα διετύπωνε έτσι που να γίνεται σαφής η θέση του. Το όλο πείραμα μπορεί να ειδωθεί στα πλαίσια μιας νεο-μαιευτικής μεθόδου που σκοπό έχει να κατανικήσει την άγνοια και να φέρει στην επιφάνεια την κρυμμένη γνώση.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
- Casandra
- Σχεδιαστής

- Irc ψευδώνυμο: Casandra
- Φύλο: Γυναίκα
Re: ΑΥΤΟΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΑΖΟΜΕΝΟΣ
Η αυτοσυνέντευξη είναι μια άσκηση γραπτού λόγου που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας δουλειάς μέσω προφορικού λόγου.TEUTAMOS έγραψε:Η μέθοδος της αυτοσυνέντευξης, δηλαδή της συνεντευξης που δίνεις στον εαυτό σου, είναι μια πρακτική που έχω σκεφτεί (δοκιμάζοντας επανειλημμένως στον εαυτό μου) ότι μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση και ανατροφοδότηση της αυτοπεποίθησης πολλών συνανθρώπων μας που "πάσχουν" από αυτοεκτίμηση και πιστέυουν πως δεν γνωρίζουν πολλά ή και τίποτα.
Χρησιμοποιείται ως εργαλείο στρατηγικής για ανάπτυξη ιδεών ή/και για αντανάκλαση σκέψεων. Μπορεί δηλαδή, να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά στάδια μιας δουλειάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, στα προσχέδια ή ακόμα και ως αντανάκλαση των σκέψεων πάνω στο έργο, όταν αυτό έχει ολοκληρωθεί. Η αυτοσυνέντευξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο διακίνησης ιδεών, μεθοδολογιών και στρατηγιών.
Βασικό στάδιο είναι να ξεκαθαριστεί τί θέλεις να πετύχεις με τη μέθοδο αυτήν (ποιό είναι το σημείο αναφοράς, τί θέλεις να ρωτήσεις, μια συγκεκριμένη ιδέα, τη διαδικασία, την εκτέλεση του έργου). Με γραπτό λόγο ρωτάς τον εαυτό σου και ύστερα απαντάς. Μέσα από αυτήν τη στρατηγική βρίσκεις το δικό σου τρόπο να ρωτάς και να τσεκάρεις τον εαυτό σου είτε υποκειμενικά είτε αντικειμενικά.
Συμφωνώ σε όσα λες, Κασσάνδρα, και πραγματικά τα έθεσες ωραία. Θα μείνω ιδιαίτερα στην καταληκτική πρότασή σου
Αν το κάνεις συχνά βλέπεις ότι κάθε φορά βελτιώνεις και τις ερωτήσεις που κάνεις αλλά και τις απαντήσεις που δίνεις. Έχει ωριμάσει μέσα σου μια θα έλεγα ενδο-διαλεκτική κατάσταση στην οποία συμπεριφέρεσαι ώριμα και σαν ερωτών και σαν ερωτώμενος. Επειδή όπως προείπα έχω δοκιμάσει αυτήν την στρατηγική στον εαυτό μου έχω δει εκπληκτικά πράγματα και με έχει κάνει πιο συγκροτημένο στο να δίνω εύστοχες απαντήσεις.Casandra έγραψε:Μέσα από αυτήν τη στρατηγική βρίσκεις το δικό σου τρόπο να ρωτάς και να τσεκάρεις τον εαυτό σου είτε υποκειμενικά είτε αντικειμενικά.
- Casandra
- Σχεδιαστής

Αυτό ναι μάλιστα, σκαίφτεσαι διαφορετικά και πιο ώριμα. Δε βιάζεσαι να δώσεις τις απαντήσεις χωρίς να υπολογίσεις και τον αντίποδα.TEUTAMOS έγραψε:Επειδή όπως προείπα έχω δοκιμάσει αυτήν την στρατηγική στον εαυτό μου έχω δει εκπληκτικά πράγματα και με έχει κάνει πιο συγκροτημένο στο να δίνω εύστοχες απαντήσεις.
... παρατήρησα άρχισες και βάζεις οξείες ...
[quote="Casandra] ... παρατήρησα άρχισες και βάζεις οξείες ...[/quote]
Είπα να κάνω αυτήν την μεγάλη αλλαγή στον εαυτό μου και να βάζω ... οξείες
1) γιατί είμαι ΟΞΥ πνεύμα
2) γιατί είμαι ΟΞΥθυμος
3) γιατί μ' αρέσουν οι ΟΞΕΙΕΣ και προ(σ)κλητικές αντιπαραθέσεις

Είπα να κάνω αυτήν την μεγάλη αλλαγή στον εαυτό μου και να βάζω ... οξείες
2) γιατί είμαι ΟΞΥθυμος
- Casandra
- Σχεδιαστής

Ο παρ-ΟΞΥ-σμός στο μεγαλείο του με τις απαραίτητες προ(σ)κλήσεις αντιπαραθέσεων βεβαίως βεβαίως!TEUTAMOS έγραψε:Είπα να κάνω αυτήν την μεγάλη αλλαγή στον εαυτό μου και να βάζω ... οξείες
2) γιατί είμαι ΟΞΥθυμος
-
Divine Sinner
τέτοιες αντιπαραθέσεις μου δίνουν το απαραίτητο...ΟΞΥ-γόνο που με αναζωγονεί.Casandra έγραψε:Ο παρ-ΟΞΥ-σμός στο μεγαλείο του με τις απαραίτητες προ(σ)κλήσεις αντιπαραθέσεων βεβαίως βεβαίως!
- Casandra
- Σχεδιαστής

ΟΞΥ-ΓΟΝΟ --> ΟΞΥ(ς)-ΓΟΝΟ(ς) --> έντονο και ζωηρό - παιδί μεγάλης οικογένειαςTEUTAMOS έγραψε:τέτοιες αντιπαραθέσεις μου δίνουν το απαραίτητο...ΟΞΥ-γόνο που με αναζωγονεί.
Πάππου προς πάππου Κρητικάτσι
ΟΞΥ_νόν αυτάδελφον Κασσάνδρας κάρα!Casandra έγραψε:ΟΞΥ-ΓΟΝΟ --> ΟΞΥ(ς)-ΓΟΝΟ(ς) --> έντονο και ζωηρό - παιδί μεγάλης οικογένειας
Πάππου προς πάππου Κρητικάτσι
(Αντι(οξυ)γόνη)
- Casandra
- Σχεδιαστής

για ένα πουκάμισο ΟΞΥ-α-δειανό για μιαν ΕλένηTEUTAMOS έγραψε:ΟΞΥ_νόν αυτάδελφον Κασσάνδρας κάρα!
(Αντι(οξυ)γόνη)
Σε(ο)Ξ(υ)φέρης
Για ενα πουκάμισο ΟΞΥ - α- δειανό που φοριέται πάνω απο ένα ΔΑΣΥ - Τριχό στήθοςCasandra έγραψε:για ένα πουκάμισο ΟΞΥ-α-δειανό για μιαν Ελένη
....ναι όλα αυτά για μιαν Ελένη
Υ.Γ. ΟΞΥν' αγγέλλειν Ελένηι, ότι i am staying here and i am waiting
- Casandra
- Σχεδιαστής

How can I αντισταθώ to your προ(σ)κλήσεις?TEUTAMOS έγραψε:Υ.Γ. ΟΞΥν' αγγέλλειν Ελένηι, ότι i am staying here and i am waiting
αγγέλλειν | μεν-αγγελ(α) - ος
Yoy Can't (οχι ο φιλόσοφος Καντ).Casandra έγραψε:How can I αντισταθώ to your προ(σ)κλήσεις?
Μ(εν)αγγελ(άν)οςCasandra έγραψε:αγγέλλειν | μεν-αγγελ(α) - ος
Για μια λέξη, για μια μόνο λέξη. Ανυπομονώ. Την περιμένω πως και πως να έρθει με το τρόλλευ. Είναι η ώρα 05.20 το πουρνό κοντά σε κάτι χωράφια. Εδώ θα είμαι, δεν φέυγω.
Υ.Γ. Ποτέ μην λες ποτέ
Υ.Γ. Ποτέ μην λες ποτέ
- Casandra
- Σχεδιαστής

Είσαι απίστευτος!! Το είπες και το έκανες .... ρε(θυμνο) θηρίο??TEUTAMOS έγραψε:Για μια λέξη, για μια μόνο λέξη. Ανυπομονώ. Την περιμένω πως και πως να έρθει με το τρόλλευ. Είναι η ώρα 05.20 το πουρνό κοντά σε κάτι χωράφια. Εδώ θα είμαι, δεν φέυγω.![]()
Υ.Γ. Ποτέ μην λες ποτέ
Μ(εν)αγγελ(άΓν)ος
Φαντάσου και να είχες γράψει κιόλας με τις πιντζάμες θα πήγαινα!
Υ.Γ. Ρε_θυμ(ν)ίσου με ποιον έχεις να κάνεις
Υ.Γ. Ρε_θυμ(ν)ίσου με ποιον έχεις να κάνεις