Χριστουγεννιάτικη υποκρισία
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος

- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 126 φορές
- Έλαβε Likes: 198 φορές
Χριστουγεννιάτικη υποκρισία
Χριστούγεννα:
Η γιορτή της γκλαμουριάς,
της δηθενιάς
και των δημοσίων σχέσεων…
Σκηνή έξω από το Hondos Center στην Ομόνοια:
Δύο νεαρά κορίτσια και δυο αγόρια, ντυμένα ομοιόμορφα, γλυκύτατα και με πολύ όμορφες φωνές, τραγούδαγαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα: Jingle bells, Santa Claus Is coming to town και τέτοια…
Σε ένα διάλειμμα τους ρώτησα αν θα πουν τα αγαπημένα μου ικαριώτικα και χιώτικα κάλαντα. Τα παιδιά με κοίταξαν σαν εξωγήινο. Λογικό, δεν τα αδικώ....
Τα Χριστούγεννα, έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια γιορτή σαν σε γραμμή παραγωγής εορτών. Άγιος Βαλεντίνος, Black Friday, Χριστούγεννα... Αμερικανιά που απευθύνεται σε χαζοχαρούμενους καταναλωτές, που τριγυρνούν με τις ώρες, ταλαιπωρώντας κακοπληρωμένους υπαλλήλους, πάντα υπό τους ήχους της παραδοσιακής... δυτικής μας μουσικής.
Χριστούγεννα.
Υποτιθέμενη γιορτή αγάπης.
Μόνο που δεν διακρίνεις πια αυτή την αγάπη. Γιατί πολλοί άνθρωποι δεν θα τα γιορτάσουν, δεν θα πληρωθούν το δώρο, και αν το πάρουν δεν θα φτάσει…
Γιατί πολλοί δεν θα μπουν καν στο κλίμα, δεν θα ακούσουν κάλαντα, ούτε τα αμερικάνικα, ούτε τα ελληνικά, γιατί ποιος λέει τα κάλαντα σε άστεγους;
Η αγάπη, δεν είναι πια αυτή που αποθέωσε η θρησκεία, η αγάπη για τον πλησίον. Αλλά η θατσερική αγάπη, μόνο για τους πολύ δικούς μας και για τους υπόλοιπους «γαία πυρί μιχθήτω»....
Χριστούγεννα η γιορτή της γκλαμουριάς, της δηθενιάς και των δημοσίων σχέσεων.
Η γιορτή που στο Προεδρικό Μέγαρο καλούνται μουσουλμάνοι, που δεν γιορτάζουν φυσικά τα Χριστούγεννα, αλλά δεν καλούνται άστεγοι και άποροι, μην τύχει και βρωμίσουν τα σαλόνια.....
Τόση αγάπη πώς αντέχεται;
Πηγή: http://www.arxeion-politismou.gr/2018/1 ... ref=fb&m=1
Η γιορτή της γκλαμουριάς,
της δηθενιάς
και των δημοσίων σχέσεων…
Σκηνή έξω από το Hondos Center στην Ομόνοια:
Δύο νεαρά κορίτσια και δυο αγόρια, ντυμένα ομοιόμορφα, γλυκύτατα και με πολύ όμορφες φωνές, τραγούδαγαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα: Jingle bells, Santa Claus Is coming to town και τέτοια…
Σε ένα διάλειμμα τους ρώτησα αν θα πουν τα αγαπημένα μου ικαριώτικα και χιώτικα κάλαντα. Τα παιδιά με κοίταξαν σαν εξωγήινο. Λογικό, δεν τα αδικώ....
Τα Χριστούγεννα, έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια γιορτή σαν σε γραμμή παραγωγής εορτών. Άγιος Βαλεντίνος, Black Friday, Χριστούγεννα... Αμερικανιά που απευθύνεται σε χαζοχαρούμενους καταναλωτές, που τριγυρνούν με τις ώρες, ταλαιπωρώντας κακοπληρωμένους υπαλλήλους, πάντα υπό τους ήχους της παραδοσιακής... δυτικής μας μουσικής.
Χριστούγεννα.
Υποτιθέμενη γιορτή αγάπης.
Μόνο που δεν διακρίνεις πια αυτή την αγάπη. Γιατί πολλοί άνθρωποι δεν θα τα γιορτάσουν, δεν θα πληρωθούν το δώρο, και αν το πάρουν δεν θα φτάσει…
Γιατί πολλοί δεν θα μπουν καν στο κλίμα, δεν θα ακούσουν κάλαντα, ούτε τα αμερικάνικα, ούτε τα ελληνικά, γιατί ποιος λέει τα κάλαντα σε άστεγους;
Η αγάπη, δεν είναι πια αυτή που αποθέωσε η θρησκεία, η αγάπη για τον πλησίον. Αλλά η θατσερική αγάπη, μόνο για τους πολύ δικούς μας και για τους υπόλοιπους «γαία πυρί μιχθήτω»....
Χριστούγεννα η γιορτή της γκλαμουριάς, της δηθενιάς και των δημοσίων σχέσεων.
Η γιορτή που στο Προεδρικό Μέγαρο καλούνται μουσουλμάνοι, που δεν γιορτάζουν φυσικά τα Χριστούγεννα, αλλά δεν καλούνται άστεγοι και άποροι, μην τύχει και βρωμίσουν τα σαλόνια.....
Τόση αγάπη πώς αντέχεται;
Πηγή: http://www.arxeion-politismou.gr/2018/1 ... ref=fb&m=1
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 347 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: Χριστουγεννιάτικη υποκρισία
Δεν συμπαθώ τα Χριστούγεννα.
Μόνο οι αργίες αξίζουν.
Κατά τα άλλα δεν θέλω να στολίζω.
Ούτε να κάνω τραπέζια.
Μία βίγκαν νοικοκυρά δεν τρώει χρόνο στην κουζίνα.
Μαγείρεψα πρασοσλινόριζα αλλά χωρίς ζώο να κολυμπάει μέσα.
Για τις νοικοκυρές κούραση ταλαιπωρία.
Αν βγεις έξω πρέπει να φοράς φουστάνι με πλάτη έξω και κυριλέ ντύσιμο.
Όπου και να πας όλα είναι φωτιά. 50 ε το άτομο και δε συμμαζεύεται.
Προτιμώ να βγω τις υπόλοιπες μέρες συχνά.
Αν πας ταξίδι θα έχει μποτιλιάρισμα.
Βαριέμαι τα Χριστούγεννα.
Με το ζόρι να είσαι χαρούμενος.
Μόνο οι αργίες αξίζουν.
Κατά τα άλλα δεν θέλω να στολίζω.
Ούτε να κάνω τραπέζια.
Μία βίγκαν νοικοκυρά δεν τρώει χρόνο στην κουζίνα.
Μαγείρεψα πρασοσλινόριζα αλλά χωρίς ζώο να κολυμπάει μέσα.
Για τις νοικοκυρές κούραση ταλαιπωρία.
Αν βγεις έξω πρέπει να φοράς φουστάνι με πλάτη έξω και κυριλέ ντύσιμο.
Όπου και να πας όλα είναι φωτιά. 50 ε το άτομο και δε συμμαζεύεται.
Προτιμώ να βγω τις υπόλοιπες μέρες συχνά.
Αν πας ταξίδι θα έχει μποτιλιάρισμα.
Βαριέμαι τα Χριστούγεννα.
Με το ζόρι να είσαι χαρούμενος.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Ypervoreios
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: Iamblixos
- Έδωσε Likes: 5 φορές
- Έλαβε Likes: 28 φορές
Εγω βασικά γιορτάζω το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και το γιορτάζω ίσως και μία βδομάδα ολόκληρη οπως έκαναν οι Ρωμαίοι με τα Σατουρνάλια που ξεκινούσαν απο τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.Παρόλαυτά μου αρέσει που λέμε χρόνια πολλά γιατι αυτο συμβαδίζει με το αρχαίο Κρόνια πολλά.
«Η πόλη πρέπει (πέμπτο και κυριότερο) να φροντίζει για τη λατρεία των θεών» (Αριστοτέλης)
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

- Έδωσε Likes: 421 φορές
- Έλαβε Likes: 327 φορές
Δηλαδή ο χρόνος δεν είναι νηστίσιμος.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 347 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Άσχημες μνήμες είχα όταν έτρεχαν όλοι οικογενειακώς στη λαχαναγορά να βρούν φρέσκο αρνί ή γαλοπούλα ή γουρουνάκι ή ότι άλλο και μετά πολύς χρόνος για να το νταντέψει η μαμά. Η κουζίνα μύριζε κρεατίλα.
Ερχόταν κόσμος και μετά έφευγαν.
Με τους περισσότερους συγγενείς και φίλους κάποτε οι γονείς μου τσακώθηκαν για διάφορους λόγους.
Συμβαίνουν αυτά.
Θυμάμαι μια μελαγχολία το βράδυ της μέρας των Χριστουγέννων.
Με ενοχλεί το "τυπικό" των Χριστουγέννων.
Οι τυπικές σχέσεις το προγραμματισμένο.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

- Έδωσε Likes: 421 φορές
- Έλαβε Likes: 327 φορές
Εμένα μου αρέσουν τα χριστούγεννα, ωστόσο συνειδητοποίησα πως τα τελευταία χρόνια δεν έχω όρεξη να συμμετέχω στο στόλισμα και σε σχετικές προετοιμασίες. Φουλ βαρεμάρα. Ενώ όταν ήμουν μικρός τρελαινόμουν.
Βεβαίως μου αρέσει να τα βλέπω έτοιμα από άλλους
Βεβαίως μου αρέσει να τα βλέπω έτοιμα από άλλους
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~