ΤΟΞΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 347 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
ΤΟΞΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;
Τελευταία έχω βαρεθεί να διαβάζω άρθρα για τοξικούς ανθρώπους και πως θα τους αποφύγουμε.
Έχω την εντύπωση ότι τα άρθρα αυτά είναι πιο τοξικά από τους τοξικούς ανθρώπους.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... t_781.html
Τοξικές συμπεριφορές θα ήταν ο καλύτερος όρος που έρχονται σαν αποτέλεσμα χειραγώγησης και καλλιεργούνται από τα ΜΜΕ αλλά και στο σχολείο στη δουλειά δεα μέσου του άκρατου ανταγωνισμού και του αγώνα επιβίωσης δια μέσου της κακομοιριάς.
Το να χαρακτηρίζεις έναν άνθρωπο τοξικό με βάση κάποια στοιχεία και να θέλεις να τον απομακρύνεις από τη ζωή σου ακόμα και αν είναι η μητέρα σου ή ο αδερφός σου δεν είναι η καλύτερη λύση.
Μάλλον οδηγεί σε έναν κόσμο μη μου απτου και καχύποπτου.
Μετά τη γιατρομανία την μικροβιοφοβία το φόβο για τη Βουλγάρα που θα σου φάει τον άντρα να σου και οι τοξικοί άνθρωποι.
Το βλέπω λίγο και σαν μία απότομη στροφή προς το "ΑΠΟΛΥΤΟ" έτσι ώστε όταν για κάποιο λόγο παρουσιάσει κάποιος συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται τοξική να τον απορρίπτεις και να του κόβεις την καλημέρα.
Κι εγώ κατά καιρούς συμπεριφέρομαι τοξικά.
Αν έχω κάποιο πρόβλημα ζαλίζω τους φίλους μου.
Σε δύσκολους καιρούς ζάλισα πολλούς και τους ευγνωμονώ που με άντεξαν κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια.
Ο καθένας έχει προβλήματα αλλά αν τα πει κάπου σε ένα φίλο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί τοξικός και να του κόψουν την καλημέρα.
Κι όμως ένας κόσμος όπου ο καθένας θα κλείνεται στο καβούκι του και θα βράζει στο ζουμί του είναι από μόνος του τοξικός
Έχω την εντύπωση ότι τα άρθρα αυτά είναι πιο τοξικά από τους τοξικούς ανθρώπους.
Τοξικές συμπεριφορές θα ήταν ο καλύτερος όρος που έρχονται σαν αποτέλεσμα χειραγώγησης και καλλιεργούνται από τα ΜΜΕ αλλά και στο σχολείο στη δουλειά δεα μέσου του άκρατου ανταγωνισμού και του αγώνα επιβίωσης δια μέσου της κακομοιριάς.
Το να χαρακτηρίζεις έναν άνθρωπο τοξικό με βάση κάποια στοιχεία και να θέλεις να τον απομακρύνεις από τη ζωή σου ακόμα και αν είναι η μητέρα σου ή ο αδερφός σου δεν είναι η καλύτερη λύση.
Μάλλον οδηγεί σε έναν κόσμο μη μου απτου και καχύποπτου.
Μετά τη γιατρομανία την μικροβιοφοβία το φόβο για τη Βουλγάρα που θα σου φάει τον άντρα να σου και οι τοξικοί άνθρωποι.
Το βλέπω λίγο και σαν μία απότομη στροφή προς το "ΑΠΟΛΥΤΟ" έτσι ώστε όταν για κάποιο λόγο παρουσιάσει κάποιος συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται τοξική να τον απορρίπτεις και να του κόβεις την καλημέρα.
Κι εγώ κατά καιρούς συμπεριφέρομαι τοξικά.
Αν έχω κάποιο πρόβλημα ζαλίζω τους φίλους μου.
Σε δύσκολους καιρούς ζάλισα πολλούς και τους ευγνωμονώ που με άντεξαν κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια.
Ο καθένας έχει προβλήματα αλλά αν τα πει κάπου σε ένα φίλο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί τοξικός και να του κόψουν την καλημέρα.
Κι όμως ένας κόσμος όπου ο καθένας θα κλείνεται στο καβούκι του και θα βράζει στο ζουμί του είναι από μόνος του τοξικός
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 421 φορές
- Έλαβε Likes: 327 φορές
Re: ΤΟΞΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;
Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν βαθμοί τοξικότητας, συνεπώς χρήζουν βαθμωτή απομάκρυνση, και όχι πλήρη απομάκρυνση. Ειδικά αν είναι συγγενείς.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 6 φορές
- Έλαβε Likes: 61 φορές
Τοξική είναι οποιαδήποτε συμπεριφορά σου χαλάει την ψυχολογία και ειναι συνεχής. Αν πχ κάποιος πενθει ενδέχεται να σου χαλάει την ψυχολογια αλλά δικαιολογείται απο το πένθος. Η τοξικότητα όμως είναι κάτι το συνεχόμενο. Ένας άνθρωπος που συνεχώς πετάει υπονοούμενα, ποτέ δεν είναι ευθύς, κρατάει μούτρα αντί να πει με ωραιο και γενναίο τρόπο τι είναι αυτο που τον ενοχλεί. Είναι passive-aggressive κλπ.
Γενικά τέτοια άτομα πρέπει να τα κρατάμε μακρυά όσο μπορούμε και όσο είναι εφικτό. Προφανως αν ειναι συγγενεις δεν θα τους κόψουμε την καλημέρα. Αλλα μεχρι την καλημέρα αρκει, μην εχουμε και πολλά-πολλά.
Γενικά τέτοια άτομα πρέπει να τα κρατάμε μακρυά όσο μπορούμε και όσο είναι εφικτό. Προφανως αν ειναι συγγενεις δεν θα τους κόψουμε την καλημέρα. Αλλα μεχρι την καλημέρα αρκει, μην εχουμε και πολλά-πολλά.
-
- thanasispn
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης

- Έδωσε Likes: 54 φορές
- Έλαβε Likes: 9 φορές
- Επικοινωνία:
ειλικρινα ευστοχη ερωτηση.... αλλα απαντηση συγκεκριμενη μπορεις να βρεις?
Συμπηρωνω απαθεια..., κακια, μισος, ελλειψη ενδιαφερο ντος... πρεπιές... και λοιπα...
η αυτο 
Συμπηρωνω απαθεια..., κακια, μισος, ελλειψη ενδιαφερο ντος... πρεπιές... και λοιπα...
===============================================
Ποτέ μη δείχνεις πιο σοφός ή πιο μορφωμένος από αυτούς που είναι μαζί σου. Να φοράς τη μόρφωσή σου όπως το ρολόι σου, σε μια εσωτερική τσέπη. Μην τη βγάζεις έξω και μην την επιδεικνύεις, απλώς για να δείξεις ότι έχεις.
Λόρδος Τσέστερφηλντ, 1694-1773, Άγγλος πολιτικός & συγγραφέας
Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα, γιατί δεν την έχουμε ξαναζήσει ποτέ πριν. Δεν θα τη ζήσουμε ποτέ ξανά. Είναι η μοναδική μέρα που έχουμε.
William Arthur Ward, 1921-1994, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
Ποτέ μη δείχνεις πιο σοφός ή πιο μορφωμένος από αυτούς που είναι μαζί σου. Να φοράς τη μόρφωσή σου όπως το ρολόι σου, σε μια εσωτερική τσέπη. Μην τη βγάζεις έξω και μην την επιδεικνύεις, απλώς για να δείξεις ότι έχεις.
Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα, γιατί δεν την έχουμε ξαναζήσει ποτέ πριν. Δεν θα τη ζήσουμε ποτέ ξανά. Είναι η μοναδική μέρα που έχουμε.
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος

Πάντως μου αρέσει η νιου έιτζ ορολογία. "τοξικοί άνθρωποι".
Εμείς τους λέγαμε μαλάκες και μου...πανα και μια χαρά τους αναγνωρίζαμε και όταν τους λέγαμε έτσι. Αλλα οκ ας τους λενε πιο "επιστημονικα". Το ίδιο μαλάκες ειναι.
Εμείς τους λέγαμε μαλάκες και μου...πανα και μια χαρά τους αναγνωρίζαμε και όταν τους λέγαμε έτσι. Αλλα οκ ας τους λενε πιο "επιστημονικα". Το ίδιο μαλάκες ειναι.
-
- georgeelvismichael_
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 440 φορές
- Έλαβε Likes: 169 φορές
Εξαιρετικό άρθρο doctormarkon συγχαρητήρια για την αναφορά σου στο άρθρο αυτό που μας προσφέρει την δυνατότητα να το διαβάσουμε.doctormarkon έγραψε:Τελευταία έχω βαρεθεί να διαβάζω άρθρα για τοξικούς ανθρώπους και πως θα τους αποφύγουμε.
Η τελευταία φράση του άρθρου είναι μαγική «Σκοτώστε τους με καλοσύνη...» (χωρίς να τους κρίνετε γνωρίζοντας πως όλες οι ψυχές σίγουρα θα εξελιχθούν στο μέλλον όταν ανέβει η συνείδηση τους) και απεικονίζει την τέλεια έκφραση αγάπης που οφείλουμε να τηρήσουμε κατά την διάρκεια των συναναστροφών μας με τέτοιες ψυχές (ανάλογου εξελικτικού επιπέδου που περιγράφει το άρθρο).
- thanasispn
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης

- Έδωσε Likes: 54 φορές
- Έλαβε Likes: 9 φορές
- Επικοινωνία:
γενικα η κριτικη.... δεν σε κανει και υπερηφανο...
αναλογως στην περιπτωση βεβεια.... αν αξιζει η οχι.... αν υφισταται.. η πραξη ως κριτικη και οι συνεπειες
Πολλες φορες εγω αν δεν μου αρεσει κατι παω και βλεπω τη μικροσκοπικη διασταση του θεματος η μαλλον την καθε λεπτομερεια... και καταυτανω σε κριτικη κλπ και μετα το ψιλομετανιωνω
αναλογως στην περιπτωση βεβεια.... αν αξιζει η οχι.... αν υφισταται.. η πραξη ως κριτικη και οι συνεπειες
Πολλες φορες εγω αν δεν μου αρεσει κατι παω και βλεπω τη μικροσκοπικη διασταση του θεματος η μαλλον την καθε λεπτομερεια... και καταυτανω σε κριτικη κλπ και μετα το ψιλομετανιωνω
===============================================
- OTTO
- Επόπτης Δημοθοινίας

- Έδωσε Likes: 421 φορές
- Έλαβε Likes: 327 φορές
Τοξικοί για μένα είναι πρωτίστως οι άνθρωποι που σου ρίχνουν την ψυχολογία, που σου δείχνουν ότι σε θεωρούν κατώτερο ή ανίκανο ή ότι δεν σε έχουν ικανό για κάτι που θα ήθελες να κάνεις και είναι καλό, που αποφασίζουν αυτοί για το ποιος είσαι και ποιες είναι οι δυνατότητές σου.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
- doctormarkon
- Επίτιμος

Δεν υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι.
Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις την τοξική συμπεριφορά των άλλων είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην αφήνεις να σε επηρεάζουν.
Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό λέει και το τραγούδι.
Είναι στο χέρι σου να μην ΣΕ κάνει κανένας να νευριάσεις, να λυπηθείς να θυμώσεις.
Τους ανθρώπους αυτούς τους λένε και χειριστικούς ή καλύτερα ανθρώπους με χειριστική συμπεριφορά που προσπαθούν να σε κάνουν να τους υπηρετήσεις κατά κάποιον τρόπο.
Αν είσαι ο εαυτός σου και δεν τσιμπάς θα φύγουν από μόνοι τους αφού δεν θα γίνεται το δικό τους.
Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις την τοξική συμπεριφορά των άλλων είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην αφήνεις να σε επηρεάζουν.
Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό λέει και το τραγούδι.
Είναι στο χέρι σου να μην ΣΕ κάνει κανένας να νευριάσεις, να λυπηθείς να θυμώσεις.
Τους ανθρώπους αυτούς τους λένε και χειριστικούς ή καλύτερα ανθρώπους με χειριστική συμπεριφορά που προσπαθούν να σε κάνουν να τους υπηρετήσεις κατά κάποιον τρόπο.
Αν είσαι ο εαυτός σου και δεν τσιμπάς θα φύγουν από μόνοι τους αφού δεν θα γίνεται το δικό τους.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Στο άλλο άκρο είναι τα άτομα υψηλής ή χαμηλής χειραγώγησης.
Κάποιοι χειραγωγούνται εύκολα και κάποιοι όχι.
Κάποιοι κάνουν καυγά με το δήθεν τοξικό άτομο και κάποιοι άλλοι έχουν ένα απολογητικό ύφος.
Αν θυμώσεις και τσακωθείς πέφτεις στην παγίδα τους.
Παράδειγμα.
Έχω μία φίλη και θέλω να τη βοηθήσω.
Κάποιο άτομο συγγενικό της πρόσωπο της κάνει κουμάντο για το πόσα ξοδεύει και της κάνει φασαρία.
Έχει συμφέρον (κληρονομικό για το παιδί της γιατί η φίλη δεν έχει παιδιά και είναι 50)
Κλασσικά εικονογραφημένα δηλαδή.
Ιστορία κάπως γνωστή που συμβαίνει σε πολλούς.
Τι θα έπρεπε να κάνει.
Αν θυμώσει έχει πέσει σε παγίδα.
Αν την απομακρύνει το ίδιο.
Αν έχει απολογητικό ύφος επίσης.
Τι της λέω εγώ να κάνει αφού έχει κάποια καλή οικονομική κατάσταση.
Να ντύνεται στην πένα, να αγοράζει σοκολατάκια Λεωνίδας και να της πηγαίνει, να δίνει την εντύπωση ότι ξοδεύει και καλοπερνάει. Αν νευριάσει κακό δικό της.
Αν κάνει ότι την πιάνει η "καρδιά" της δεν θα είναι εκείνη υπεύθυνη.
Να αποφύγει κάθε καυγά και να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
Κάποιοι κάνουν καυγά με το δήθεν τοξικό άτομο και κάποιοι άλλοι έχουν ένα απολογητικό ύφος.
Παράδειγμα.
Κάποιο άτομο συγγενικό της πρόσωπο της κάνει κουμάντο για το πόσα ξοδεύει και της κάνει φασαρία.
Έχει συμφέρον (κληρονομικό για το παιδί της γιατί η φίλη δεν έχει παιδιά και είναι 50)
Τι θα έπρεπε να κάνει.
Να ντύνεται στην πένα, να αγοράζει σοκολατάκια Λεωνίδας και να της πηγαίνει, να δίνει την εντύπωση ότι ξοδεύει και καλοπερνάει. Αν νευριάσει κακό δικό της.
- alkinoos
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 84 φορές
- Έλαβε Likes: 92 φορές
Για να γνωρίζεις τους άλλους οφείλεις αρχικά να γνωρίζεις εσένα. Απο που απορρέουν οι σκέψεις οι οποιες μετουσιωνονται σε συμπεριφορές...
Ναι, υπάρχουν τοξικοι άνθρωποι, αλλά πρέπει να τους γνωρίζεις απο μικρή ηλικία και με καλη παρατήρηση ,έτσι ώστε να μπορείς να διαχωρισεις αν ειναι εκ γενετής απο το αιθερικό πεδίο ή αν απορρεεται απο τις συμπεριφορές του οι οποίες αυτές δημιουργουνται στο υλικό πεδίο ...
Ο χαρακτήρας (της ψυχής) χαραζεται, οπως μας λένε οι Πυθαγορειοι,σε αυτη προ γέννησης. Και με βρίσκει σύμφωνο.
Ναι, υπάρχουν τοξικοι άνθρωποι, αλλά πρέπει να τους γνωρίζεις απο μικρή ηλικία και με καλη παρατήρηση ,έτσι ώστε να μπορείς να διαχωρισεις αν ειναι εκ γενετής απο το αιθερικό πεδίο ή αν απορρεεται απο τις συμπεριφορές του οι οποίες αυτές δημιουργουνται στο υλικό πεδίο ...
Ο χαρακτήρας (της ψυχής) χαραζεται, οπως μας λένε οι Πυθαγορειοι,σε αυτη προ γέννησης. Και με βρίσκει σύμφωνο.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος

Nα μην δινει δεκαραdoctormarkon έγραψε:Στο άλλο άκρο είναι τα άτομα υψηλής ή χαμηλής χειραγώγησης.
Παράδειγμα.
Τι θα έπρεπε να κάνει.
-
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 126 φορές
- Έλαβε Likes: 198 φορές
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος

Επιμένω. Μου..πανα ^_^AnonymosEreynhths έγραψε:Υπάρχουν. Είναι σκατοψυχοι, κακούργοι και αι στα διαλα...
-
- doctormarkon
- Επίτιμος

Ακόμα και αν υπάρχουν.
Σκατόψυχοι κακοί τοξικοί.
Πόσο μπορούν να σε βλάψουν?
Υπάρχει κάτι να φοβάσαι?
Η τοξικότητα δεν είναι αρρώστια για να κολλάει.
Καμιά φορά όλοι αυτοί μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμοι.
Η συμπεριφορά τους μπορεί να σου βγει σε καλό.
Τους Λαιστρυγόνες και του Κύκλωπες και τον άγριο Ποσειδώνα μη φοβάσαι.......................
Σκατόψυχοι κακοί τοξικοί.
Πόσο μπορούν να σε βλάψουν?
Υπάρχει κάτι να φοβάσαι?
Η τοξικότητα δεν είναι αρρώστια για να κολλάει.
Καμιά φορά όλοι αυτοί μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμοι.
Η συμπεριφορά τους μπορεί να σου βγει σε καλό.
Τους Λαιστρυγόνες και του Κύκλωπες και τον άγριο Ποσειδώνα μη φοβάσαι.......................
- AnonymosEreynhths
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 126 φορές
- Έλαβε Likes: 198 φορές
Στον βαθμό που μπορούν ή τους δωθεί η ευκαιρία θα σου κάνουν ζημιά.
Χαίρονται με το να σε βλέπουν να παθαίνεις κάτι κακό και αντλούν την ευχαρίστηση τους απο αυτο.
Αντιθέτως αν πας καλά και έχεις επιτυχία νιώθουν δυστυχισμένοι και επειδή η παροιμία λέει όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια θα μειώσουν οποιαδήποτε επιτυχία σου και θα την παρουσιάσουν ως ασήμαντη.
Η μόνη λύση. Απόσταση.
Και τα τυπικά.
Καλημέρα καλησπέρα καληνύχτα.
Χαίρονται με το να σε βλέπουν να παθαίνεις κάτι κακό και αντλούν την ευχαρίστηση τους απο αυτο.
Αντιθέτως αν πας καλά και έχεις επιτυχία νιώθουν δυστυχισμένοι και επειδή η παροιμία λέει όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια θα μειώσουν οποιαδήποτε επιτυχία σου και θα την παρουσιάσουν ως ασήμαντη.
Η μόνη λύση. Απόσταση.
Και τα τυπικά.
Καλημέρα καλησπέρα καληνύχτα.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Μπορεί να φύγουν και από μόνοι τους όταν δουν ότι δεν μπορεί να περάσει το δικό τους.
Οι έντελώς σκατόψυχοι είναι λίγοι.
Όταν τους συνατάς σε ξαφνιάζουν.
Τα σχετικά άρθρα όμως μιλάνε για πολύ συνηθισμένες συμπεριφορές που όλοι οι άνθρωποι λίγο πολύ τις έχουν υιοθετήσει σε κάποια φάση της ζωής τους.
Κάποια άρθρα χαρακτηρίζουν σαν τοξική συμπεριφορά την τάση να μιλάει κάποιος πολύ.
Ή να μιλάει για το πρόβλημά του.
Γιατί είναι τόσο φοβερό να θέλει να μιλήσει στους φίλους του κάποιος ή και σε έναν άγνωστο για το πρόβλημα που τον απασχολεί?
Οι ταξιτζήδες και οι κομμώτριες φορτώνονται τα προβλήματα πολλών ανθρώπων και είναι ένα είδος εξομολόγου.
Τότε θα έπρεπε τα επαγγέλματα αυτά να έχουν τοξικότητα και να πεθαίνουν πριν την ώρα τους.
Σε λίγο θα βλέπουμε στα ταξί τα κουρεία και τα κομμωτηρια επιγραφή που θα λέει απαγορεύεται να μιλάς.
Η θα μπαίνει ο κόσμος στο ταξί με τσιρώτο στο στόμα
Τα σχετικά άρθρα όμως μιλάνε για πολύ συνηθισμένες συμπεριφορές που όλοι οι άνθρωποι λίγο πολύ τις έχουν υιοθετήσει σε κάποια φάση της ζωής τους.
Κάποια άρθρα χαρακτηρίζουν σαν τοξική συμπεριφορά την τάση να μιλάει κάποιος πολύ.
Γιατί είναι τόσο φοβερό να θέλει να μιλήσει στους φίλους του κάποιος ή και σε έναν άγνωστο για το πρόβλημα που τον απασχολεί?
Οι ταξιτζήδες και οι κομμώτριες φορτώνονται τα προβλήματα πολλών ανθρώπων και είναι ένα είδος εξομολόγου.
Τότε θα έπρεπε τα επαγγέλματα αυτά να έχουν τοξικότητα και να πεθαίνουν πριν την ώρα τους.
Σε λίγο θα βλέπουμε στα ταξί τα κουρεία και τα κομμωτηρια επιγραφή που θα λέει απαγορεύεται να μιλάς.
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος

Δεν ειναι κακο αμα συμβεί. Ειναι κακο αν ειναι συνεχομενη συμπεριφορα.doctormarkon έγραψε:Μπορεί να φύγουν και από μόνοι τους όταν δουν ότι δεν μπορεί να περάσει το δικό τους.
-
- doctormarkon
- Επίτιμος

Συχνά οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο επειδή έτσι έχουν μάθει.
Έχω συζητήσει με κάποιους που λένε στα ζευγάρια γιατί δεν έκαναν παιδί ακόμα.
Οι περισσότεροι δεν έχουν όπως μου είπαν συναίσθηση ότι κάνουν κακό στο ζευγάρι με την ερώτηση αυτή.
Την κάνουν μηχανικά έτσι κουβέντα να γίνεται.
Ένα άλλο παράδειγμα που μου συνέβη.
Η μητέρα μου αγχώδης νοικοκυρά ήθελε να είναι όλα στην εντέλεια και από άποψη τάξης και καθαριότητας και από άποψη οργάνωσης μιας γιορτής.
Οι φερόμενοι ως τοξικοί συγγενείς και φίλοι κάπου έβρισκαν ψεγάδια και η μητέρα μου στενοχωριώταν.
Οργάνωσε έτσι και τους αρραβώνες μας.
Ήρθαν οι συγγενείς και ο καθένας κάτι βρήκε να πει. Άλλος ότι το σπίτι θέλει γενική ανακαίνιση, βάψιμο όλοι οι τοίχοι αλλαγή στα κάγκελα και τα κουφώματα κλπ
Έγινα εξω φρενών και παραλίγο να διαλύσουμε τον αρραβώνα από τη δεύτερη μέρα.
Με τον άντρα μου αποφασίσαμε να μην επηρεαζόμαστε από τη γνώμη κανενός.
Και κάτι πέρα από αυτό.
Προκλητική διακόσμηση και οι τοίχοι βαμμένοι στα πιο έντονα με προτίμηση στο βαθύ μωβ με αντικείμενα να κρέμονται από παντού.
Κουκλάκια μαργιονέτες παλιά αντικείμενα από τα παλιατζίδικα έκαναν το σπίτι να μοιάζει με τσίρκο Μεντράνο.
Ήρθαν οι ίδιοι συγγενείς και ήταν αρνάκια του θεούλη.
Σε μια στιγμή κάποιος έδειξε ένα αντικείμενο στον τοίχο που δεν πήγαινε. Ο άλλος είπε σσσσσσσσστ. Κανείς δεν τόλμησε να πει κουβέντα.
Πέρασαν 23 χρόνια από τη μέρα εκείνη και σήμερα όλοι αρνάκια.
Βγήκαμε από το κάδρο των ανταγωνισμών όπου ο καθένας διορίζει τον εαυτό τους σαν αξιολογητή νοικοκυροσύνης ελεκτή και ταυτόχρονα ελεγχόμενο.
Κάποιες υπερβολές τις κάναμε επίτηδες για πρόκληση.
Κάτι σαν μήνυμα ότι είμαστε έξω από το κάδρο τους και δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη τους.
Οι άνθρωποι εκείνοι που σήμερα τους ξέρω πολύ καλά δεν ήταν οι λεγόμενοι "τοξικοί".
Οι συμπεριφορές τους τότε ήταν απαράδεκτες.
Σήμερα όχι. Έχουν και τα καλά τους στοιχεία και απ ότι ακούω λένε για μένα τα καλύτερα πλέον.
Μας αποδέχτηκαν έτσι όπως είμαστε και όχι όπως τα πρέπει θέλαν να είμαστε.
Κάποιοι ομολογούσαν ότι στο σπίτι μας ένοιωθαν άνετα και περνούσαν αξέχαστα.
Έχω συζητήσει με κάποιους που λένε στα ζευγάρια γιατί δεν έκαναν παιδί ακόμα.
Οι περισσότεροι δεν έχουν όπως μου είπαν συναίσθηση ότι κάνουν κακό στο ζευγάρι με την ερώτηση αυτή.
Την κάνουν μηχανικά έτσι κουβέντα να γίνεται.
Ένα άλλο παράδειγμα που μου συνέβη.
Η μητέρα μου αγχώδης νοικοκυρά ήθελε να είναι όλα στην εντέλεια και από άποψη τάξης και καθαριότητας και από άποψη οργάνωσης μιας γιορτής.
Οι φερόμενοι ως τοξικοί συγγενείς και φίλοι κάπου έβρισκαν ψεγάδια και η μητέρα μου στενοχωριώταν.
Οργάνωσε έτσι και τους αρραβώνες μας.
Ήρθαν οι συγγενείς και ο καθένας κάτι βρήκε να πει. Άλλος ότι το σπίτι θέλει γενική ανακαίνιση, βάψιμο όλοι οι τοίχοι αλλαγή στα κάγκελα και τα κουφώματα κλπ
Έγινα εξω φρενών και παραλίγο να διαλύσουμε τον αρραβώνα από τη δεύτερη μέρα.
Με τον άντρα μου αποφασίσαμε να μην επηρεαζόμαστε από τη γνώμη κανενός.
Και κάτι πέρα από αυτό.
Προκλητική διακόσμηση και οι τοίχοι βαμμένοι στα πιο έντονα με προτίμηση στο βαθύ μωβ με αντικείμενα να κρέμονται από παντού.
Κουκλάκια μαργιονέτες παλιά αντικείμενα από τα παλιατζίδικα έκαναν το σπίτι να μοιάζει με τσίρκο Μεντράνο.
Ήρθαν οι ίδιοι συγγενείς και ήταν αρνάκια του θεούλη.
Σε μια στιγμή κάποιος έδειξε ένα αντικείμενο στον τοίχο που δεν πήγαινε. Ο άλλος είπε σσσσσσσσστ. Κανείς δεν τόλμησε να πει κουβέντα.
Πέρασαν 23 χρόνια από τη μέρα εκείνη και σήμερα όλοι αρνάκια.
Βγήκαμε από το κάδρο των ανταγωνισμών όπου ο καθένας διορίζει τον εαυτό τους σαν αξιολογητή νοικοκυροσύνης ελεκτή και ταυτόχρονα ελεγχόμενο.
Κάποιες υπερβολές τις κάναμε επίτηδες για πρόκληση.
Κάτι σαν μήνυμα ότι είμαστε έξω από το κάδρο τους και δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη τους.
Οι άνθρωποι εκείνοι που σήμερα τους ξέρω πολύ καλά δεν ήταν οι λεγόμενοι "τοξικοί".
Οι συμπεριφορές τους τότε ήταν απαράδεκτες.
Σήμερα όχι. Έχουν και τα καλά τους στοιχεία και απ ότι ακούω λένε για μένα τα καλύτερα πλέον.
Μας αποδέχτηκαν έτσι όπως είμαστε και όχι όπως τα πρέπει θέλαν να είμαστε.
Κάποιοι ομολογούσαν ότι στο σπίτι μας ένοιωθαν άνετα και περνούσαν αξέχαστα.
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Τοξικοί ίσον σκατόψυχοι σε πλείστα όσα επίπεδα,
έως ψυχοπαθητικοί. Τι το αναλύετε μέχρι θανάτου?
Για μένα δεν πρέπει να εστιάζουμε στους τοξικούς γιατί "τραβάμε"
τοξίνες σκατοψυχιάς οι ίδιοι...
Και καλό θα είναι να μην είμασε και αδιάφοροι...
δεν ισοδυναμεί με την τοξικότητα, αλλά είναι κι αυτό κακό
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 36#p303336
έως ψυχοπαθητικοί. Τι το αναλύετε μέχρι θανάτου?
Για μένα δεν πρέπει να εστιάζουμε στους τοξικούς γιατί "τραβάμε"
τοξίνες σκατοψυχιάς οι ίδιοι...
Και καλό θα είναι να μην είμασε και αδιάφοροι...
δεν ισοδυναμεί με την τοξικότητα, αλλά είναι κι αυτό κακό
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 36#p303336
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- _Divine_Sinner_
- Επίτιμος

θεωρώ πως ειναι μια διαχρονική πραγματικότητα. Πάντα θα υπάρχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους άλλους και όχι με την δικιά τους βελτίωση. Βγάζουν τα δικά τους κενά και τις ανασφάλειες στους άλλους. Και νιωθουν ακόμα χειρότερο που κάποιοι "we don't give a fuck" .
-
- doctormarkon
- Επίτιμος

Μέσα στα άμεσα πλάνα μου είναι και μια δεύτερη καριέρα στο Life Coaching.
Έχω έρθει σε επαφή με πολλές τοξικές συμπεριφορές αλλά και με κάποια ιδιαίτερα τοξικά άτομα.
Όσοι εμφανίζονται στη ζωή σου με τοξικές συμπεριφορές σου βάζουν δύσκολα και κάτι μαθαίνεις απ όλους αυτούς.
Κάποιες καταστάσεις τις αντιμετώπισα με επιτυχία και μάλιστα μου βγήκαν σε καλό.
Ίσως αυτή η συμπεριφορά μου να θεωρηθεί από κάποιους τοξική.
Όταν βρίσκομαι σε μία δυσάρεστη κατάσταση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιδιώκω να τη στρέψω προς όφελός μου.
Έχεις π.χ σχέση με κάποιο άτομο που δεν μπορείς να την κόψεις άμεσα και έστω ότι είναι προϊστάμενος στη δουλειά.
Τι θα κάνεις.
Ο "προπονητής" θα σου πει να "βγεις από τη ζώνη άνεσής σου" και να παραιτηθείς από τη δουλειά να ψάξεις για άλλη.
Κολοκύθια.
Η χειρότερη στάση.
Γιατί να παραιτηθώ αν ο άλλος είναι "τοξικός"?
Η άλλοι εκεί έξω θα είναι αποτοξινωμένοι???????
Έτσι κι αλλιώς οι τοξικές συμπεριφορές υπάρχουν.
Και τώρα με την κρίση η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.
Έχω έρθει σε επαφή με πολλές τοξικές συμπεριφορές αλλά και με κάποια ιδιαίτερα τοξικά άτομα.
Όσοι εμφανίζονται στη ζωή σου με τοξικές συμπεριφορές σου βάζουν δύσκολα και κάτι μαθαίνεις απ όλους αυτούς.
Κάποιες καταστάσεις τις αντιμετώπισα με επιτυχία και μάλιστα μου βγήκαν σε καλό.
Ίσως αυτή η συμπεριφορά μου να θεωρηθεί από κάποιους τοξική.
Όταν βρίσκομαι σε μία δυσάρεστη κατάσταση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιδιώκω να τη στρέψω προς όφελός μου.
Έχεις π.χ σχέση με κάποιο άτομο που δεν μπορείς να την κόψεις άμεσα και έστω ότι είναι προϊστάμενος στη δουλειά.
Τι θα κάνεις.
Ο "προπονητής" θα σου πει να "βγεις από τη ζώνη άνεσής σου" και να παραιτηθείς από τη δουλειά να ψάξεις για άλλη.
Κολοκύθια.
Η χειρότερη στάση.
Γιατί να παραιτηθώ αν ο άλλος είναι "τοξικός"?
Η άλλοι εκεί έξω θα είναι αποτοξινωμένοι???????
Έτσι κι αλλιώς οι τοξικές συμπεριφορές υπάρχουν.
Και τώρα με την κρίση η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Οι καταστάσεις με τοξικές συμπεριφορές έχουν μια δυναμική και δεν είναι "στατικές".
Θυμίζουν τα όσα λέγαμε παλαιότερα για τα θέατρα ελέγχου.
Με 4 βασικούς ρόλους που συναντάμε συχνά + έναν πέμπτο που προστέθηκε αργότερα.
1. Ο επιθετικός
2. Ο καημένος
3. Ο ανακριτής
4. Ο απόμακρος
Ο πέμπτος είναι ο τζόκερ. ο κλόουν αυτός που θέλει να γελοιοποιήσει και να διακομωδήσει καταστάσεις αλλά δεν φαίνεται να έχει σταθερά χαρακτηριστικά.
Με κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές βλέπουμε να τροφοδοτείται η πρώτη επίθεση και να ακολουθεί δεύτερη δρυμύτερη.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον εκφοβισμό στα σχολεία και ανάμεσα στους νέους (βλ Γιακουμάκη)
Η υπόθεση φαινεται να επαναφορτίζεται πολλές φορές μέχρι να καταλήξει στο "μοιραίο" ή τέλος πάντων σε μία πολύ ζοφερή στιγμή.
Γονείς αδέρφια και δεύτεροι τρίτοι ρόλοι επαναφορτίζουν αρνητικά μία κατάσταση και ενισχύουν το τοξικό άτομο.
Θυμίζουν τα όσα λέγαμε παλαιότερα για τα θέατρα ελέγχου.
Με 4 βασικούς ρόλους που συναντάμε συχνά + έναν πέμπτο που προστέθηκε αργότερα.
1. Ο επιθετικός
2. Ο καημένος
3. Ο ανακριτής
4. Ο απόμακρος
Ο πέμπτος είναι ο τζόκερ. ο κλόουν αυτός που θέλει να γελοιοποιήσει και να διακομωδήσει καταστάσεις αλλά δεν φαίνεται να έχει σταθερά χαρακτηριστικά.
Με κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές βλέπουμε να τροφοδοτείται η πρώτη επίθεση και να ακολουθεί δεύτερη δρυμύτερη.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον εκφοβισμό στα σχολεία και ανάμεσα στους νέους (βλ Γιακουμάκη)
Η υπόθεση φαινεται να επαναφορτίζεται πολλές φορές μέχρι να καταλήξει στο "μοιραίο" ή τέλος πάντων σε μία πολύ ζοφερή στιγμή.
Γονείς αδέρφια και δεύτεροι τρίτοι ρόλοι επαναφορτίζουν αρνητικά μία κατάσταση και ενισχύουν το τοξικό άτομο.