Επιλεκτικές ειδήσεις

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Επιλεκτικές ειδήσεις

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 26 Μάιος 2016, 09:18

Μια είδηση έκανε το γύρο του κόσμου.

ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

ΛΙΩΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.

Ε και τι έγινε?

Και μετά διάβασα αυτό
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... _4439.html

Πίσω από τέτοιες ειδήσεις κρύβεται ο Ροκφελεράκος. Και οι παρατρεχάμενοι της κλιματικής αλλαγής.

Αυτός που έγραψε το άρθρο κάνει πολλά εύστοχα σχόλια και το τελευταίο είναι όλα τα λεφτά.

"Κι αναρωτιέμαι… αλλού δεν έλιωσε η άσφαλτος; Μήπως γιατί αλλού δεν ήταν φρεσκοστρωμένη; Γιατί δεν μου κόλλησε εμένα το σανδάλι όταν ήμουν το 1989 στην Ινδία; Που είναι τα άλλα βίντεο με άλλους δρόμους σε άλλες περιοχές;

Το διαβάσαμε από το: Γιατί ΑΥΤΉ η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... z49jsf1NNe

Του κόλλησε το σανδάλι σε άσφαλτο της Ινδίας το 1989>>? Το πιστεύω πως του κόλλησε.
Αλλά πως και δεν αναφέρει τον Ιούλιο του 87 στην Αθήνα :freak: :freak: :freak:

Όσοι είναι γεννημένοι πριν το 84 θα θυμούνται γιατί τέτοια πράγματα δεν ξεχνιούνται.

Το θυμήθηκα σαν να ήταν χθες και καλύτερα να μην ξαναδούμε τέτοιο χαμό.

Θα ήταν + - 20 Ιουλίου του σωτήριου έτους 1987

Ήμουν στην Αθήνα και ήταν 3.00 μεσημέρι. Πήγα στο σταθμό Μοναστηράκι και είδα κάποιον να διώχνει τον κόσμο.
Βλάβη στις γραμμες του ηλεκτρικού λόγω καύσωνα είπαν. Κοίταξα κάτω τις ΄ράγες. Τι ήταν αυτό που είδα!!!!!! Είχαν στραβώσει και είχαν γίνει φιόγκος.

Ταξί? Ποιο ταξί. Τα αυτοκίνητα είχαν κολλήσει στην Αθηνάς και στην Ερμού.

Ξεκίνησα με τα πόδια και ευτυχώς που φορούσα σταράκια με χοντρή άσπρη κάλτσα από μέσα.
Έβλεπα κοπέλες να ουρλιάζουν γιατί τα σανδάλια βούλιαζαν στην λιωμένη άσφαλτο και τους καίγονταν τα πόδια.
Σκηνές πανικού παντού.

Τα σταράκια τελικά έλιωσαν και όταν έφτασα σπίτι η σόλα από κάτω είχε τρύπες και ήταν σαν τσαρούχια.

Ήταν η εποχή που πέθαναν 5000 άνθρωποι στην Αθήνα μέσα σε μία εβδομάδα.

Γιατί δεν έγινε είδηση να κάνει το γύρο του κόσμου ο καύσωνας του 87?

Τότε δεν έπαιζε ακόμα η κλιματική αλλαγή και άλλα θέματα της ατζέντας.

Η μνήμη είναι γνώση.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 393 φορές
Έλαβε Likes: 349 φορές

Re: Επιλεκτικές ειδήσεις

Δημοσίευση από kat_woman » Πέμ 26 Μάιος 2016, 09:41

Τον καύσωνα του 1987 τον θυμάμαι και εγώ και μακάρι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες μέρες. Στο σπίτι δεν είχαμε κλιματισμό (όπως και σχεδόν κανείς εκείνες τις εποχές) και έβρεχα το κρεβάτι μου για να κοιμηθώ πάνω στα βρεγμένα σεντόνια, με αποτέλεσμα να με πάει ... τσιρλιπιπί την άλλη μέρα :lol:

Το γιατί έπαιξε η είδηση για την Ινδία, μπορεί να είναι και πολύ απλο: η γνωστή τρομολαγνεία που γουστάρουν να μεταδίδουν τα μέσα αποβλάκωσης (το γιατί το γουστάρουν είναι άααααλλη συζήτηση... :wink: )

Από τη μία μας παρουσιάζουν φυσιολογικά φαινόμενο, όπως αυτό, σαν μη φυσιολογικά για να τρομάξουμε, από την άλλη μας παρουσιάζουν μη φυσιολογικά φαινόμενα, όπως η αφρικανική σκόνη, σαν φυσιολογικά...Ποιός από τους μεγαλύτερους εδώ μέσα θυμάται την αφρικανική σκόνη, που μας έχει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ρημάξει τα τελευταία χρόνια? Κι όμως, είναι πλέον στο καθημερινό μετεωρολογικό, παρακαλώ, δελτίο, σαν την οποιαδήποτε βροχούλα...
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: Επιλεκτικές ειδήσεις

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 26 Μάιος 2016, 10:08

Το θυμάμαι αλλά ήταν σπάνιο.
Καμιά φορά έριχνε κόκκινη βροχή μια φορά στα δύο χρόνια ή και στα 5 χρόνια.
Αλλά και οι ψεκασμοί δεν είναι κάτι πολύ νέο γιατί από τότε βλέπαμε αεροπλάνα να αφήνουν άσπρη ουρά πίσω.
Από τα παιδικά χρόνια θυμάμαι άσπρες ουρές. Αλλά αραιά και που και όχι με τέτοια ένταση όπως σήμερα.

Όμως είναι και ένα άλλο φαινόμενο πίσω από αυτή την είδηση

Η αμνησία.
Στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να μη θυμούνται.
Κάποιοι από εμάς ίσως να έχασαν δικούς τους ανθρώπους εξ αιτίας αυτού του φαινομένου.

Θυμάμαι μία φίλη μου. Ο πατέρας της θα ήταν γύρω στα 40 μπορεί και 42. Ήταν νέος πάντως πολύ πιο νέος από τον πατέρα μου.
Έπαθε εγκεφαλικό από τον καύσωνα αλλά πέθανε μέσα σε δύο ώρες επειδή δεν ερχόταν ασθενοφόρο λόγω πληθώρας περιστατικών.

Θυμάμαι πολλές τραγικές ιστορίες από κείνες τις μέρες ακόμα και από πολύ νέα παιδιά γύρω στα 20-22 που είχαν πάθει θερμοπληξία.
Πέρα από τους θανάτους είχαμε και περιστατικά θερμοπληξίας με λιποθυμίες σπασμούς ή προβλήματα καρδιάς που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”