Το "μάτριξ" της καταναλωτικής κοινωνίας

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Το "μάτριξ" της καταναλωτικής κοινωνίας

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 10:35

Εδώ και 6 χρόνια πολλά λέγονται και γράφονται γι αυτό που κοινώς ονομάζουμε "καταναλωτική κοινωνία". Κάτι γέροι νοσταλγοί της Χούντας και της μεταπολεμικής μιζέριας μιλάνε συχνά για τα παιδικά τους χρόνια ότι πήγαιναν σχολείο ξυπόλυτοι και το ωραία που ήταν :banghead: :banghead:
Ο Θηβαίος μίλαγε για παξιμάδια η άλλη για πίτες και γεμιστά (βλ τόπικ τα γεμιστά της Κυράτσας)

Πολλά λέγονται αλλά η καταναλωτική κοινωνία όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα μοιάζει με επιρροή μαύρης μαγείας ή ΜΑΤΡΙΞ ή υπο-μάτριξ για την ακρίβεια και μάλιστα σχιζοφρενικού και καμιά φορά σαδομαζοχιστικού.

Κάποιοι θυμούνται ένα περιστατικό σε μια καφετέρεια με εμένα πρωταγωνίστρια.
Είχα παραγγείλει σόδα και ο ιδιοκτήτης της καφετέρειας όταν με έβλεπε έβγαζε σπυριά :lol:
Πολλές φορές με έχουν χαρακτηρίσει τσιγγούνα και άλλες φορές αλλόγιστα σπάταλη.
Μια φορά το ίδιο πρόσωπο που με χαρακτήριζε τσιγγούνα μετά από ένα μήνα μου έκανε κήρυγμα για τη σπατάλη μου :freak:

Ίσως και σε άλλους να συμβαίνει το ίδιο.
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι κάθε συμπεριφορά και κάθε κίνηση ερμηνεύεται με όρους καταναλωτιικής κοινωνίας και κινείται γύρω από το δίπολο τσιγκούνης - σπάταλος ή τσίπης - κιμπάρης ή άλλα κοσμητικά και ταμπέλες μέσα στο μάτριξ και το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Ανέφερα τον εαυτό μου γιατί κάποιες συμπεριφορές μου άσχετες με το μάτριξ και τα παραπάνω δίπολα εντάχθηκαν εκεί και συνεχίζουν να εντάσσονται εκεί ανεξάρτητα με την παρέα ή το χώρο που βρίσκομαι.
Παραδείγματα: Ναι το κάπνισμα κάνει κακό και βλάπτει την υγεία. Κι όμως καπνίζω. Θέλω να αποφύγω το μηχανικό κάπνισμα το ένα πίσω από το άλλο παφ πουφ. Να ελέγχω και να μην ξεπερνάω τα 10 τσιγάρα τη μέρα. Ένα "κόλπο" ήταν πάντα να μη βλέπω το πακέτο μπροστά μου.
Το είχα πάντα μέσα στην τσάντα αποφεύγοντας να ανοίγω συχνά την τσάντα.

Μια μέρα πριν κάποια χρόνια στην παρέα με κορόϊδευαν.
Τσιγκούνα είναι αυτή, φοβάται μην της κάνουμε τράκα :lol:

Ιστορίες καθημερινής τρέλας όπως ένας "χοντρός" στην ταβέρνα που αν τυχαίνει να είναι και καλοντυμένος και αράζει απ έξω ένα αξιοπρεπές αμάξι όλοι θα τρέξουν να τον εξυπηρετήσουν.
Χοντρός=άρα θα τρώει πολύ άρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας σήμερα.

Όποιος φοράει κάθε μέρα διαφορετικά ρούχα είναι σπάταλος. Έτσι χαρακτηρίζεται με όρους καταναλωτικής κοινωνίας.
Ενώ δεν είναι έτσι.
Όποιος βγαίνει από ταξί έχει λεφτά και το κρύβει. Ενώ μπορεί να βιάζεται πολύ, να έχει χτυπήσει ή για οποιοδήποτε λόγο.

Κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες που όμως ερμηνεύονται με βάση ένα συγκεκριμένο τρόπο.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Re: Το "μάτριξ" της καταναλωτικής κοινωνίας

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 11:00

Τον παλιό καλό καιρό οι άνθρωποι έκαναν πάρτυ ρεφενέ.
Αλλά τον πολύ παλιό καιρό πριν γεννηθούμε.
Μια μέρα ένας φίλος φοιτητής αποφάσισε να κάνει το ίδιο.
Θα ήταν γύρω στο 1993. Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Δεν ερχόσαστε σπίτι μου είπε.
Θα φέρετε φαγητά ή κρασί ή ένα χιλιάρικο η είσοδος (δραχμές) αφού θα ξοδέψω να φτιάξω φαγητά και δεν με παίρνει.
Το πάρτυ έγινε και περάσαμε θαυμάσια αλλά οι χαρακτηρισμοί τσιγκούνης γύφτος λεχρίτης έδιναν και έπαιρναν. Τον στόλισαν τον άνθρωπο σαν χριστουγενιάτικο δέντρο και πάλι με όρους καταναλωτικής κοινωνίας.
Κι όμως περάσαμε όμορφα. Ήταν μια ωραία ιδέα.

Κάποτε οι άνθρωποι είχαν κοινωνικές επαφές και περνούσαν ωραία χωρίς λεφτά.
Μια γιορτή με ένα σοκολατάκι και ένα γλυκό του κουταλιού.
Μια επίσκεψη για τσάι και λίγα κουλουράκια.

Υστερα για να καλέσεις άνθρωπο σπίτι έπρεπε να μαγειρέψεις 10 φαγητά.
Και ύστερα ήρθε η κρίση.
Από τη μια λένε να ζούμε με παξιμάδι σαν την κότα.
Από την άλλη όποιος δεν έχει χρήματα πρέπει να αυτοεξοριστεί και να μην έχει επαφή με κανένα γιατί η κάθε ανθρώπινη σχέση μπαίνει στο καταναλωτικό πλαίσιο και .......... κοστίζει.

Πρόκειται για μάτριξ με πολλά πλοκάμια λαβύρινθους και παρακλάδια.
Πας να βγεις αλλά χώνεσαι πιο βαθειά μέσα.

Για να βγεις από ένα υπο - μάτριξ πρέπει να το κατανοήσεις.
Με διαλογισμούς όμως δεν βγαίνεις από κανένα υπο-μάτριξ Πόσο μάλιστα από το μεγαλύτερο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 19 Απρ 2016, 13:18

.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 13:23

Γεννηθήκαμε μέσα στην καταλωτική κοινωνία.
Είχαμε τηλεόραση, πλυντήριο πιάτων ρούχων ηλεκτρική κουζίνα κλπ

Αλλά ήταν κάτι το διαφορετικό.
Πέρνανε ένα σαραβαλάκι και έκοβαν βόλτες σε όλη την Ελλάδα.
Ότι έπαιρναν έδινε χαρά και το απολάμβαναν.
Η πρώτη τηλεόραση το πρώτο αμάξι οι συσκευές σπιτιού που έλυναν τα χέρια.

Σήμερα υπάρχει ένα αίσθημα ματαιότητας στην καταναλωτική κοινωνία.
Αγοράζεις ικανοποιείς μία ανάγκη αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η ..... έλλειψη.
Αγοράζουμε σήμερα για να πετάξουμε αύριο ακόμα και πριν το βγάλουμε από τη συσκευασία.
Κάτι σαν τελετουργία ή θυσία σε έναν άγνωστο θεό.
Εκεί είναι και το παράλογο του θέματος.

Και δεν είναι στην κατανάλωση την ίδια αλλά στο αίσθημα της συνεχούς έλλειψης.
Όλο κάτι λείπει.

Με τη μείωση των εισοδημάτων λόγω κρίσης πάλι η ίδια νοοτροπία κυριαρχεί.
Και αυτή η νοοτροπία φέρνει αποκλεισμό και απομόνωση Ίσως και ένα αίσθημα αποτυχίας και ανεπάρκειας.

Πως όμως μπορεί να βγει κάποιος από το ΜΑΤΡΙΞ χωρίς να κατεβάσει την ποιότητα της ζωής του?

Είναι κάτι δύσκολο.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 13:24

Ευχαριστώ και συνεχίζω σκέφτομαι να κάνω κανένα αρθράκι με το θέμα αυτό και όχι μόνο.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 19 Απρ 2016, 17:28

Διάβασα την πρώτη σου ανάρτηση. Συμφωνώ. Υπάρχει και μια άλλη συνέπεια. Το να μαζεύεις πράγματα διαρκώς. Να τα κρατάς χρόνια ολόκληρα μήπως κάποια στιγμή θα τα χρειαστείς.
Τρεις καναπέδες έχει ο άλλος. Οι δυο στο υπόγειο ο ένας στο σπίτι. Τι τους θες ; Όταν τα παιδιά(35 χρονών "παιδιά")μου παντρευτούν.

Γεμάτα τα συρτάρια με ρούχα δεκαετίας του '90.

Κάποια πράγματα έχουν συναισθηματική αξία. Στοπ.
Όταν έχεις δυο-τρία νοικοκυριά μέσα σε ένα σπίτι και εξακολουθείς να μαζεύεις-καταναλώνεις και να τα αφήνεις στην άκρη για όποτε σου χρειαστούν ... εκ άτι δεν πάει καλά. Σε δένουν αυτά τα πράγματα . Σε κρατούν στάσιμο. Τι θα γίνει αν αυτό που πετάξω θα το χρειαστώ σε .... 40 χρόνια; Μια ψεύτικη ασφάλεια στα υλικά πράγματα. Και πάρε το ένα, πάρε το άλλο. Ωραία η γλάστρα να την πάρω.
Ωραία τα παπούτσια να τα πάρω...μαζί με άλλα 50 ζευγάρια σπίτι. Γιατί ποιος ξέρει; Μπορεί να έρθει πόλεμος ,πείνα,κατοχή και τα 50 παπούτσια θα σε σώσουν. Δυο ζευγάρια θα φοράς , τα άλλα 47 θα τα κάνεις σαλάτα να τα φας.

Και περνούν τα χρόνια. Μαζεύεις, μαζεύεις. Είσαι εγκλωβισμένος σε αυτό το καταναλωτικό "μάτριξ". Και όταν φτάνεις σε σημείο να ενδιαφέρεσαι ποιο πολύ για τα πράγματα σου πάρα για τους ανθρώπους γύρω σου. Για την ζωή σου, για την ευτυχία σου..απέτυχες. Δεν θα πάρεις τίποτε μαζί σου στον τάφο ή αν γίνεις στάχτη ή σε ανατινάξουν τζιχαντιστές. Όλα θα μείνουν πίσω.

Ένα πρώτο βήμα να ξεφύγει κανείς από αυτό θα ήταν να αδειάσει τα περιττά πράγματα και έτσι θα νιώσει ποιο ανακουφισμένος. Ας τα δώσει σε όσους έχουν ανάγκη. Καλό θα κάνει.

Δεν γίνεται να έχω εγώ 10 ζευγάρια σπορτεξ , 10 τακούνια,10γόβες,10 παντόφλες και να πάω να παίρνω και άλλα. Γιατί;;;; Η μόδα...αμ να και το άλλο δόλωμα του καταναλωτισμού.

Παν μέτρον άριστο έλεγαν οι αρχαίοι με τους όποιος δεν έχουμε σχέση εδώ και κάποιους αιώνες. :thumbsdown:

Πάρε δυο ζευγάρια παπούτσια. Ένα καλό, ένα για καθημερινή χρήση. Άντε και σου αρέσει πάρε και ένα τρίτο.
Τα ποιο πολλά δεν θα τα φορέσεις. Εκεί θα μείνουν στο πατάρι, στην αποθήκη. Σιγά μην κάτσω να φοράω κάθε μέρα 10 διαφορετικά είδη παπουτσιών. Πάει την έχασα την μέρα μου. Και την ψυχή μου μαζί.

Είμαστε αποτυχημένα προϊόντα πειράματος του Αμερικάνικου τρόπου ζωής. Ε και όλοι ξέρουμε ότι πίσω από την Αμερική άλλοι κάνουν κουμάντο. Άλλο θέμα αυτό oftopic.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 18:06

Συμφωνώ εν μέρει.
Δεν συμφωνώ να πετάει κανείς πράγματα στα σκουπίδια και μάλιστα όταν έχεις 20 ζευγάρια παπούτσια σε καλή κατάσταση και θέλεις να κρατήσεις μόνο δύο γιατί αυτά σου χρειάζονται.
Ίσως υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν παπούτσι να φορέσουν.
Κι εγώ έχω αρκετά συσσωρευμένα και ένα σπίτι τίγκα.
Κάθε φορά που βρίσκω κάποια κοπέλα κάπως φτωχιά που να είναι στο νούμερό μου δίνω.
Δεν συσσωρεύεις για τα παιδιά και τα εγγόνια αλλά για κάποιον που θα έχει ανάγκη.

Ένα αντίδοτο στην καταναλωτική κοινωνία είναι ο τοίχος της καλοσύνης

http://www.dinfo.gr/%CE%BF-%CF%84%CE%BF ... B1-%CF%84/

Ξεκίνησε από το Ιράν και πρώτοι εφάρμοσαν την ιδέα οι Λαρισαίοι.

Το είχα κάνει με δέντρο αλλά το έτρωγα το βρισίδι από τους καλοθελητές.
Κρεμούσα σακούλα με ρούχα σε ένα δέντρο.

Κάποιοι τα έπαιρναν αλλά ήταν και κάποιοι που τα έριχναν στα σκουπίδια .

Μάτριξ δεν είναι μόνο το μάζευε αλλά και το πέτα. Το δώσε είναι άλλο.
Αλλά δυσκολεύομαι να δώσω σε έναν επίσημο φορέα Το δώσε έχει αξία όταν είναι άμεσο.
Να κρεμάς ρούχα και παπούτσια κάπου ή ακόμα και φαγητά π.χ μπισκότα κουτί με γλυκά (στα έφεραν αλλά κάνεις δίαιτα π.χ) ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο δεν θέλεις πιά.
Βιβλία καρέκλες ή ότι άλλο.
Γιατί αυτό που είναι σκουπίδι για κάποιον μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 19:01

Ένας τρόπος διεξόδου από αυτό το Μάτριξ είναι η εναλλακτική χρήση των πραγμάτων.
Ένα πράγμα εκτός από τη συμβατική χρήση μπορεί να έχει και πολλές άλλες εναλλακτικές.
Δεν είναι πάντα κατάρα να έχει κάποιος πολλά πράγματα σπίτι του ούτε δένεται συναισθηματικά με αυτά.
Γιατί σε αυτό το ΜΑΤΡΙΞ δεν δένεσαι με αυτό που έχεις αλλά με αυτό που σου λείπει.

Με ότι έχεις μπορείς να φτιάξεις πολλά Όπως αυτό.
http://www.toftiaxa.gr/2016/04/pinakas-apo-koumpia.html

ή αυτό με τίτλο μην πετάξεις τίποτα
http://minpetaxeistipota.blogspot.gr/

Ανακύκλωση από την καλλιτεχνική της πλευρά

Ή τρόποι αξιοποίησης γυάλινων μπουκαλιών
http://idiva.gr/adia-gyalina-boukalia/#_

Μπορείς να φτιάξεις πράγματα και να τα χρησιμοποιήσεις ή ακόμα να τα κάνεις και δώρο.

Το ΠΕΤΑ είναι και αυτό ένα ΜΑΤΡΙΞ γιατί κάθε τι που αγοράζεις προορίζεται για να το....πετάξεις.
Και δεν μπορεί και καλά να έχει καμία άλλη χρήση πέρα από τη συμβατική.

Το σχολείο μας κάνει χαζούς και πολύ φρόνιμους
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 65&t=15737

Και το βίντεο αυτό αναφέρεται σε εναλλακτικές χρήσεις π.χ ενός συνδετήρα
Τα παιδιά του νηπιαγωγείου βρήκαν πολλές αλλά 5 χρόνια μετά όταν ρωτήθηκαν βρήκαν πολύ λίγες ή μόνο μία

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 19:45

Το καταναλωτικό Μάτριξ δεν έχει να κάνει μόνο με πράγματα όπως ρούχα παπούτσια έπιπλα κλπ και αυτά είναι που τελικά μπορούν να έχουν και άλλη χρήση ή για σένα ή για κάποιον που έχει ανάγκη.

Είναι και θέμα συνείδησης γιατί η καταναλωτική κοινωνία διαπαιδαγωγεί και μάλιστα πολύ περισσότερο από το σχολείο.
Υπάρχουν τύποι που σκέφτονται να ξοδέψουν ακόμα και ένα σεντς.
Επειδή δεν ξοδεύουν δεν σημαίνει ότι έχουν γυρίσει την πλάτη στην καταναλωτική κοινωνία.
Γιατί επιλέγουν την εξορία και ξεκόβουν εντελώς από κάθε κοινωνική σχέση αφού τη θεωρούν "έξοδο" άρα είναι μέσα στο ΜΑΤΡΙΞ και μάλιστα βαθιά. Μπορεί να τσακωθούν με φίλους για ένα ευρώ. Μπορεί να μιλάνε για λεφτά συνεχώς. Μπορεί να επικρίνουν άλλους ότι είναι σπάταλοι ή ακόμα και τσιγκούνηδες. Όταν όλα περιστρέφονται γύρω από τα λεφτά μοιραία επηρεάζει αυτό βαθιά κάθε σχέση τους και συνήθως είναι μόνοι αλλά όχι επειδή επέλεξαν τη μοναξιά.
Όταν αναφέρεσαι συνεχώς με όρους καταναλωτικούς όπως πω πω τσιγκούνης ή ανοιχτοχέρης ή σπάταλος και αχα>ϊρευτος ή δεν έκανε τα κουμάντα του καλά να πάθει.......τότε είσαι μέσα στο ΜΑΤΡΙΞ ακόμα και αν στο σπίτι σου υπάρχει μία καρέκλα και ένα τραπέζι και έχεις δύο ρούχα μόνο.

ΜΑΤΡΙΞ είναι και το φαί και κυρίως αυτό.
Στο Σούπερ Μαρκετ παίζει πολύ άγρια ένα είδος ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.
Πολλές φορές έχω νοιώσει ζαλάδα εκεί μέσα και τάση για λιποθυμία.
Σάλτσες βαζάκια κουτάκια και σκατολοϊδια.

Στο φαί δίνουν οι άνθρωποι πολύ περισσότερα απ ότι σε ρούχα και σε άλλα αντικείμενα.

Δοκίμασα όλες τις δίαιτες και μία ήταν η πιο αποτελεσματική.
Η μέθοδος του άδειου ψυγείου.
Ο σύγχρονος άνθρωπος παχαίνει επειδή έχει εύκολη πρόσβαση σε φαγώσιμα και μάλιστα βιομηχανοποιημένα.
Τα ψώνια στο Σούπερ Μάρκετ στοιχίζουν περισσότερο το μήνα απ ότι η δόση ενός καλού αυτοκινήτου π.χ τζιπ.
Εκεί παρακινείσαι στα πιο χαζά έξοδα.
Τα περισσότερα τα πετάς.

Έτσι ξεχνάμε να μαγειρεύουμε.
Εν μέρει είχε δίκιο η κυράτσα με τα γεμιστά και τις πίτες.
Αλλά με ενόχλησε το πλαίσιο στο οποίο τα είπε όλα αυτά και στο ότι έγινε κριτής των αναγκών μας.
Αν είχε τη μαγκιά ας έβγαινε σε μια εκπομπή να μας δείξει πως γίνονται τα γεμιστά και οι πίτες με φύλλο που θα φτιάχναμε με τα χεράκια μας και θα την κυνηγούσαν οι σπόνσορες με το τηγάνι να της το πετάξουν στο κεφάλι γιατί θα τους έκοβε τις διαφημίσεις. Η θα της πετάν συσκευασίες μαργαρίνης χωρίς να ανάψουνε την πίπα της ειρήνης
Μιλάει η κυράτσα στη Βουλή και από την άλλη στο χαϊβάν ντουλάπ γίνεται ο χορός του ετοιματζήδικου και τα μπυοκαλάκια και τα κουτάκια και τα πακέτα με τα κατεψυγμένα μπιφτεκάκια ανοίγουν το ένα πίσω από το άλλο.

Πλήρωνε για να φας και να παχύνεις και μετά να πας στο γυμναστήριο και στον διατροφολόγο για να σου πει τι θα φας για να αδυνατίσεις αλλά μέχρι να αδυνατίσεις πέτα τα ρούχα που δεν σου κάνουν και πάρε καινούργια Όταν αδυνατίσεις πέτα τα ρούχα και πάρε πάλι καινούργια. Πήγαινε στο γυμναστήριο και περπάτα στο διάδρομο. Όχι στο δρόμο είναι κακό. Δεν είναι το ίδιο Το γυμναστήριο έχει οργανάκια που μετράει τα βήματα. :jerk:

Γυρίζεις την πλάτη στην καταναλωτική κοινωνία χωρίς να κατεβάσεις τον πήχη της ποιότητας ζωής σου Εκεί είναι η μαγκιά.

Θέλει φαντασία ε και αρκετό.....θράσος για συγκρούσεις και θάρρος για να φτιάξεις την καθημερινότητα στους δικούς σου όρους και να είναι όλοι ευχαρηστημένοι.
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 393 φορές
Έλαβε Likes: 349 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Τρί 19 Απρ 2016, 20:42

Ωραιο θεμα δοκτορέσσα! :clap:
Πες και για την τηλεόραση.Ειναι,θεωρώ,το κατ εξοχην κυρίαρχο εργαλείο μεσα απο το οποιο περνά και διαμορφώνεται οχι μονο το ματριξ της καταναλωτικής κοινωνιας,αλλα το ματριξ γενικως...
Κι ομως, και απο αυτό το ειδος μάτριξ εχουμε τρόπους να βρουμε τρυπες και να διαφύγουμε!
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 21:56

Στην τηλεόραση να πούμε για τις συνταγές μαγειρικής που είναι ο χορός του ετοιματζήδικου φαγητού μεταποιημένου σε γκουρμέ
Όσο η κρίση προχωρά και σφίγγουν τα λουριά τόσο πιο ακριβές οι συνταγές και με ακριβά σκεύη και συσκευές για να τα φτιάξεις.
Τι να πει αυτός που σκέφτεται για το γάλα που θα δώσει στο παιδί του?
Από τη μια πείνα και σου λένε να ζεις με παξιμάδι βρεμένο και από την άλλη οι πανάκριβες συνταγές με τα δεκάδες βαζάκια στη σειρά.
Είναι σα να δουλεύουν τον κόσμο.

Από την άλλη τα σήριαλ.
Δεν με ενδιαφέρει η προέλευση αν είναι τούρκικα ή αμερικάνικα ή ελληνικά.
Όλα προβάλλουν τον "πλούτο" κότερα σαλόνια τουαλέτες και "φάτε μάτια ψάρια".
Σχιζοφρενικό.
Μετά βλέπεις ειδήσεις και σου λένε δεν γίνεται αλλιώς είσαστε σπάταλοι.
Ένας μισθός 700 ευρώ είναι μεγάλος σου λένε.

Αλλά την τηλεόραση την κλείνεις.
Τα πρότυπα όμως μένουν.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 22:06

Η τηλεόραση κλείνει αλλά τα πρότυπα μένουν.
Τα πρότυπα δεν άλλαξαν παρ όλη την κρίση και τη φτώχεια.

Πας για παράδειγμα σε μια ταβέρνα ή σε μεζεδοπωλείο.
Είναι ένας χώρος που δε με νοιάζει να γίνω και λίγο ρεζίλι.
Μισή ντροπή δικιά τους μισή δικιά μου.

Παίρνεις κάποια πράγματα και μετά έρχεται το γκαρσόνι και λέει "Τι θα φάτε? χοιρινή μοσχαρίσια ή μπιφτέκι"
Μα δεν φάγαμε!!!!!!!!
Α αυτά ήταν τα ορεκτικά.
Είμαστε vegeterian και δεν τρώμε κρέας. Και μετά Μούτρα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Μα καλά κρίση έχουμε. Γιατί κάνουνε μούτρα?
Γιατί πρέπει να τρώμε του σκασμού και να παραγγέλνουμε ακόμα και αν πρόκειται να τα πετάξουμε για να μην πούνε ότι είμαστε και καλά Τσίπηδες?
Γιατί ο άλλος λέει Μόνο αυτά?

Υπάρχουν και τα φοιτητικά στέκια Ευτυχώς!!!!!

Οι γονείς μου έβγαιναν κάθε μέρα σχεδόν. Ήταν πολύ πιο ευκατάστατοι από εμάς.
Πήγαιναν σε ένα μαγαζί και έπαιρναν ούζο ή μπύρα με ποικιλία με μικρά μεζεδάκια.
Στόίχιζαν όλα αυτά πολύ φθηνά.

Είμαι σε δίαιτα εδώ και ένα χρόνο με καλά αποτελέσματα.
Τρώω τα πάντα από λίγο και τι έχουν δει τα μάτια μου δεν περιγράφεται.
Τι έχω ακούσει δεν περιγράφεται. Κυρίως όταν πηγαίνω σε ένα ζαχαροπλαστείο και ζητάω να μου βάλουν 3 κοκάκια ή τρία εκλεράκια.
Κάποιοι κοιτάζουν σαν να ήμουν ξεβράκωτη με τον κώλο έξω.
Αντιδράσεις σαν εκείνο τον κύριο με τη σόδα.
Σε δίαιτα είμαι όχι εξορία ούτε κατ οικον περιορισμό χα χα χα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 19 Απρ 2016, 22:20

Να πούμε και κάτι για τα γυμναστήρια.
Δεν είναι μόνο η τηλεόραση.
Εκεί περνάνε κάποια πρότυπα περί ομορφάδας που περιλαμβάνει από φουσκωτούς μυς Τατουάζ παντού τρυπήματα στα αυτά στη γλώσσα στη μύτη στους αφαλούς συμπληρώματα και κρέμες. Αποτριχώσεις σολάριουμ. κλπ κλπ
Η κοινωνία είναι ανεκτική στις σχέσεις είτε μεταξύ ομόφυλων είτε μεταξύ εταιρόφυλων
Πηδηχτείτε αρκεί να έχετε κάνει αποτρίχωση σολάριουμ να έχετε φουσκωμένους όλους τους μύες
Αλλιώς καθήστε εκεί που είστε. Απαγορεύεται το πήδημα δια ροπάλου και λιθοβολισμού.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”