Ο Θηβαίος μίλαγε για παξιμάδια η άλλη για πίτες και γεμιστά (βλ τόπικ τα γεμιστά της Κυράτσας)
Πολλά λέγονται αλλά η καταναλωτική κοινωνία όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα μοιάζει με επιρροή μαύρης μαγείας ή ΜΑΤΡΙΞ ή υπο-μάτριξ για την ακρίβεια και μάλιστα σχιζοφρενικού και καμιά φορά σαδομαζοχιστικού.
Κάποιοι θυμούνται ένα περιστατικό σε μια καφετέρεια με εμένα πρωταγωνίστρια.
Είχα παραγγείλει σόδα και ο ιδιοκτήτης της καφετέρειας όταν με έβλεπε έβγαζε σπυριά
Πολλές φορές με έχουν χαρακτηρίσει τσιγγούνα και άλλες φορές αλλόγιστα σπάταλη.
Μια φορά το ίδιο πρόσωπο που με χαρακτήριζε τσιγγούνα μετά από ένα μήνα μου έκανε κήρυγμα για τη σπατάλη μου
Ίσως και σε άλλους να συμβαίνει το ίδιο.
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι κάθε συμπεριφορά και κάθε κίνηση ερμηνεύεται με όρους καταναλωτιικής κοινωνίας και κινείται γύρω από το δίπολο τσιγκούνης - σπάταλος ή τσίπης - κιμπάρης ή άλλα κοσμητικά και ταμπέλες μέσα στο μάτριξ και το συγκεκριμένο πλαίσιο.
Ανέφερα τον εαυτό μου γιατί κάποιες συμπεριφορές μου άσχετες με το μάτριξ και τα παραπάνω δίπολα εντάχθηκαν εκεί και συνεχίζουν να εντάσσονται εκεί ανεξάρτητα με την παρέα ή το χώρο που βρίσκομαι.
Παραδείγματα: Ναι το κάπνισμα κάνει κακό και βλάπτει την υγεία. Κι όμως καπνίζω. Θέλω να αποφύγω το μηχανικό κάπνισμα το ένα πίσω από το άλλο παφ πουφ. Να ελέγχω και να μην ξεπερνάω τα 10 τσιγάρα τη μέρα. Ένα "κόλπο" ήταν πάντα να μη βλέπω το πακέτο μπροστά μου.
Το είχα πάντα μέσα στην τσάντα αποφεύγοντας να ανοίγω συχνά την τσάντα.
Μια μέρα πριν κάποια χρόνια στην παρέα με κορόϊδευαν.
Τσιγκούνα είναι αυτή, φοβάται μην της κάνουμε τράκα
Ιστορίες καθημερινής τρέλας όπως ένας "χοντρός" στην ταβέρνα που αν τυχαίνει να είναι και καλοντυμένος και αράζει απ έξω ένα αξιοπρεπές αμάξι όλοι θα τρέξουν να τον εξυπηρετήσουν.
Χοντρός=άρα θα τρώει πολύ άρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας σήμερα.
Όποιος φοράει κάθε μέρα διαφορετικά ρούχα είναι σπάταλος. Έτσι χαρακτηρίζεται με όρους καταναλωτικής κοινωνίας.
Ενώ δεν είναι έτσι.
Όποιος βγαίνει από ταξί έχει λεφτά και το κρύβει. Ενώ μπορεί να βιάζεται πολύ, να έχει χτυπήσει ή για οποιοδήποτε λόγο.
Κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες που όμως ερμηνεύονται με βάση ένα συγκεκριμένο τρόπο.