Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Εκκλησία της Ελλάδας

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Κυρ 07 Φεβ 2016, 14:05

Εμβληματικές μονές της Αττικής πωλούν ακίνητα για να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα

Τα έσοδα στερεύουν και οι φόροι αυξάνονται για την Εκκλησία της Ελλάδος που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία.

Ήδη εμβληματικές μονές της Αττικής όπως η Μονή Πετράκη και η Μονή Πεντέλης αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα και έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών. Δυσκολεύονται να πληρώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων, πληρώνουν με έναντι, ζητούν διακανονισμό με την εφορία για τον ΕΝΦΙΑ και πωλούν ακίνητα για να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν προγράμματα της Εκκλησίας όπως τα συσσίτια για τους απόρους, κάτι που θα προκαλέσει ντόμινο κοινωνικών εξελίξεων.

Η Πολιτεία υψώνει εμπόδια στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα προβλήματα της Εκκλησίας με τα ακίνητα-φιλέτα. Συνολικά 123 ακίνητα σε Αθήνα, Βουλιαγμένη, Πειραιά και Θεσσαλονίκη παραμένουν δεσμευμένα, καθώς έχουν απαλλοτριωθεί αλλά η Εκκλησία δεν έχει αποζημιωθεί και δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει.

Οι δύο βασικές πηγές εσόδων της Εκκλησίας έχουν στερέψει: οι τιμές των ενοικίων πέφτουν από 30-70% ανάλογα με την περιοχή, δύσκολα βρίσκονται αγοραστές, ενώ η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κινείται στα 25 λεπτά του ευρώ.

«Τα σημερινά έσοδα της Εκκλησίας έχουν πέσει κατά 75% σε σχέση με το 2008. Τότε ο ετήσιος προϋπολογισμός ήταν 23 εκατ. ευρώ, τώρα είναι γύρω στα 6 εκατ. ευρώ» λέει ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος.
Πηγη: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2 ... is-elladas

καλα, που ειναι αυτοι που λεγανε για την τεραστια περιουσια της εκκλησιας που με φορολογηση της θα εβγαινε η χωρα απο το μνημονιο;
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 6 φορές
Έλαβε Likes: 61 φορές

Re: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Εκκλησία της Ελλάδας

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Κυρ 07 Φεβ 2016, 14:08

Ταματα τιμαλφες ακινητα;
-
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 07 Φεβ 2016, 14:29

Και όπως όλες οι επιχειρήσεις,έτσι και η Εκκλησία,χτυπαν μια φτώχευση και ανοίγουν ξανά με άλλο αφμ και ονομασία... :loco:
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Κυρ 07 Φεβ 2016, 14:48

το αμεσο ζητημα ειναι εδω
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν προγράμματα της Εκκλησίας όπως τα συσσίτια για τους απόρους, κάτι που θα προκαλέσει ντόμινο κοινωνικών εξελίξεων.
αρκετοι δεν εχουν καταλαβει οτι πολυς κοσμος εχει και τρωει επειδη μοιραζει φαι η εκκλησια.
Ελπισω να μην σταματηοσυν τα συσσιτια γιατι θα γινει χαμος
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 07 Φεβ 2016, 15:00

Ναι..με τα λεφτά που παίρνει ως επιχορηγήσεις από το Κράτος !Δεν μπορούσε να τα δώσει άμεσα στους πολίτες με κοινωνική αλληλεγγύη κ.α,αλλά πρέπει να τα δώσει στα κοράκια για να υπάρχει εξάρτηση πολίτη-Εκκλησίας-θρησκείας...Από τα δικό της ταμείο να βγάλει,όχι από των ναών,διότι το 10 % του τζίρου κάθε ναού πάει στις μητροπόλεις,μου το έχει πει φίλος που είναι παπάς..
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Κυρ 07 Φεβ 2016, 15:03

atimi_ksenitia έγραψε:αρκετοι δεν εχουν καταλαβει οτι πολυς κοσμος εχει και τρωει επειδη μοιραζει φαι η εκκλησια.
Ὄχι, δέν ἰσχύει αὐτό. Τά σισσίτια γίνονται ἀπό ἐράνους, προσφορές καί δωρεές τῶν πιστῶν καί ὄχι δαπάναις τῆς Ἐκκλησίας Α.Ε.
Ἐκείνη διαθέτει μόνο τήν ὑποδομή (μαγειρεῖα, σκεύη, ἔπιπλα κτλ). Ἐλπίζω νά μήν χρεώνει "ἀπόσβεση παγίου κεφαλαίου". Ὅπως λέει καί ὁ λαός "θάβει μέ ξένα κόλυβα"...
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Κυρ 07 Φεβ 2016, 15:08

καλα, καλα, θα δειξει.
Προς το παρων φαινεται πως οι δηλωσεις περι αμετρητων δισεκατομμυριων που θα μπορουσε το κρατος να παρει και να ξεχρεωσει ηταν φουμαρα.
Να δουμε αν σταματησουν και τα συσσιτια τι θα γινει
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Κυρ 07 Φεβ 2016, 15:59

Μακαρι να μπορουσα να πω καποια πραγματα αλλα εχω υποσχεθει σε ανηψια Μητροπολητη να μην μιλησω για οσα μου ειπε εκ των εσω :)
-
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Κυρ 07 Φεβ 2016, 16:07

atimi_ksenitia έγραψε:το αμεσο ζητημα ειναι εδω
αρκετοι δεν εχουν καταλαβει οτι πολυς κοσμος εχει και τρωει επειδη μοιραζει φαι η εκκλησια.
Αν ισχύει αυτό να βοηθήσουν τα μοναστήρια και ιδιαίτερα το Άγιο Όρος.Εκεί έχουν λεφτά τα οποία φτάνουν και περισσεύουν.Που να βγάλεις όμως άκρη με τους Ηγούμενους είναι ταλιμπάν στην κυριολεξία και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα έχουν καλά με το Πατριαρχείο πατώντας κάτω όσους τους πάνε κόντρα. Σιγά μην δώσουν λεφτά και σιγά μην ενδιαφέρονται για τους άπορους οι ηγούμενοι.
Και το θέμα αυτό έχει καιρό που συζητιέται σε διάφορους κύκλους εντός Εκκλησίας. Όλα τα προνόμια τα απολαμβάνουν κάποιοι από την ιεραρχία και όσοι υποτακτικοί τους παπάδες "γδέρνουν" τον κόσμο για τα μυστήρια τσεπώνοντας πάρα πολλά χρήματα.
Τα ζόρια τα τραβάν νέοι παπάδες που τους αναθέτουν το βάρος της συντήρησης της Εκκλησίας που έχουν αναλάβει.Όχι μόνο όλα να είναι λειτουργικά και σωστά κατά το τυπικό της Εκκλησίας αλλά να δίνουν κάθε μήνα και ένα ποσό στην εκάστοτε Μητρόπολη (δεν είναι 10% αλλά παραπάνω απ όσο γνωρίζω. Βέβαια αυτό είναι θέμα τις κάθε Μητρόπολης.Στο χωριό που ζω η Εκκλησία κάνει δεν κάνει τζίρο όλο τον μήνα 80 ευρώ και η ταρίφα της Μητρόπολης είναι 200. Τα βάζει ο παπάς που έχουμε απ την τσέπη του.)
Αναπόφευκτο να μην φτάσει η Εκκλησία στην χρεωκοπία έτσι όπως λειτουργεί. Βάλανε το χρήμα πάνω απ τον σκοπό τον οποίο υποτίθεται πως πρεσβεύουν. Και τα συσσίτια είναι η πρώτη πληγή που ανοίγει...

Ακολουθούν και άλλες ανακατατάξει.

ΥΣ Όσο αφορά τις γνωστές θεωρίες για αγρίους περί δις ευρώ και την αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας...για πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο καλό είναι. Ο Πλούτος πάει σε λίγα άτομα. Αν αυτοί αποτελούν την Εκκλησία....no comment. Οι υπόλοιποι που ανήκουμε δηλαδή; Στην Εκκλησία δεύτερης διαλογής;
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Κυρ 07 Φεβ 2016, 16:26

Τωρα με την κριση ισχυει ο κανονας 1 προς 5. Για να αρχισει να πληρωνεται ενας καινουριος χειροτονημενος δεσποτης πρεπει να βγουν στην συνταξη 5 παλιοι παπαδες
-
Άβαταρ μέλους
kostas
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από kostas » Τρί 09 Φεβ 2016, 11:46

Aπ΄το κουλουρι ειναι η ειδηση? Πως γινεται φορέας που δε φορολογείται, δε πληρωνει καν ρευμα και έχει μονο έσοδα να χρεωκοπει?
Η ευτυχία στηρίζεται στην ελευθερία, η δε ελευθερία στην γενναιότητα
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 09 Φεβ 2016, 11:56

θαύμα....απέφυγε τη χρεωκοπία :loco: διότι δεν πληρώνει μια :lol: :lol: :lol: άντε ελάχιστα..ψίχουλα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”