Μα πως θα το εξηγήσω στα παιδιά μου;

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Μα πως θα το εξηγήσω στα παιδιά μου;

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 08 Σεπ 2014, 14:39

Πως θα εξηγήσω στα παιδιά μου τους μετανάστες, τα πρεζόνια, τους ομοφυλόφιλους που θα παντρεύονται, τις τρανς.
Με τον ίδιο τρόπο που περίπου μου τα εξήγησε ο δικός μου πατέρας ο οποίος δεν με είχε να ζω σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον.
Με γύρισε στα μπαρ για να δω πως είναι τα πράγματα, με άφηνε να βλέπω ταινίες επιστημονικής φαντασίας για να διεγείρεται η περιέργεια μου για το πως λειτουργεί ο κόσμος, με άφηνε να βλέπω ταινιες τρόμου.
Με πήγε στον Δενδροπόταμο για να μου δείξει το πως θα γίνω αν μπλέξω με πρέζα.
Και επειδή δεν με είχε αποστειρωμένο και στα της ηλικίας μου, πρώτη δημοτικού γνώριζα ότι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος από χώμα αλλά αποτελείται από κάποια ζωντανά κομμάτια που λέγονται κύτταρα.
Πως γίνονται τα παιδιά και ότι δεν τα φέρνει ο πελαργός ούτε τα στέλνει ο θεος.
Γνώριζα τετάρτη δημοτικού για το DNA και τι περίπου είναι αυτό.
Και μια φορά που επειδή με έπιασε αλλεργία σε ένα σαμπουάν με πήγε στο κέντρο υγείας ήμουν ο επόμενος μετά από μια κοπέλα που έμοιαζε με παραμορφωμένο σκελετό, είχε μυική ατροφία και μετά βίας ανέπνεε.
Όταν την είδα φοβήθηκα. Και μαντέψτε.
Ο πατέρας μου δεν χρειάστηκε να μου εξηγήσει πλέον τι είναι αυτό και αν είναι κολλητικό και αν μπορώ να το πάθω κι εγώ. Όταν με είδε τρομαγμένο είπε απλά την φράση "είναι γενετικό" την ώρα που άλλα παιδιά της ηλικίας μου νόμιζαν ακόμα ότι κολλάει ο καρκίνος γιατί είχαν γονείς που φοβόνταν για το πως θα εξηγήσουν στα παιδιά τους την πραγματικότητα.
Ας τους εξηγήσουν γιατί είναι τόσο δουλοπρεπείς απέναντι στην εξουσία.
Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που θα τους δυσκολέψει πραγματικά και όχι το γιατί δυο άνδρες πιάνονται χέρι-χέρι.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Μα πως θα το εξηγήσω στα παιδιά μου;

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 08 Σεπ 2014, 18:22

Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα παιδείας. Στο δημοτικό κάποια παιδιά φοβούνταν να πιάσουν το χέρι άλλου παιδιού για να μην κολλήσουν είτε πάχος είτε μυωπία είτε ό,τι άλλο. Στην αρχή θεωρούσα πως τα παιδιά είναι βλαμμένα που το κάνουν αυτό και κάπως έτσι πέρασαν τα σχολικά μου χρόνια με τα παιδιά να κάνουν βλακείες και εμάς να αισθανόμαστε χαμένοι στη μετάφραση. Όσο μεγαλώναμε τόσα χαζο-κολλήματα υπήρχαν και κατέληγα πάντα στο διαχρονικό "περιβάλλομαι από βλάκες". Μου πήρε 5 περίπου χρόνια εκτός σχολείου για να δω ότι, ουσιαστικά δεν φταίνε τα παιδιά αλλά οι γονείς και τα ψυχομπουκώματα του καθενός που αισθάνεται υποχρεωμένος να μεταδίδει στα παιδιά του.

Έτσι, το να πλησιάζεις κοντά σε αυλή με σκύλο σημαίνει ότι ο σκύλος θα σε φάει, αν είσαι κακό παιδί ο Θεούλης θα σου πάρει τη μαμά και τον μπαμπά, κι αν είσαι καλός και υπάκουος θα σε αγαπούν όλοι, αν κάνεις παρέα με τον Τάκη που χώρισαν οι γονείς του θα χωρίσουν κι οι δικοί σου. Μπούρδες.

Σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά θέματα, υπάρχουν βιβλία που εξηγούν με πολύ ομαλό τρόπο το τι συμβαίνει στην κοινωνία μας. Το ξέρω γιατί είχαμε στο σπίτι ανάλογα βιβλία όταν ήμουν μικρή και όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερα ξεπηδούν, το ένα διαφωτιστικότερο από το άλλο. Στις μέρες μας υπάρχουν βιβλία για τα πάντα. Ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με παιδιά, και ανάλογα με την ηλικία τους προσαρμόζεται και το περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, δεν είναι απαραίτητο να σπάει ο γονιός το κεφάλι του για το πώς θα εξηγήσει μία έννοια. Μπορεί κάλλιστα να βοηθηθεί από ένα βιβλίο.

Σημείωση: Τα βιβλία δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τη σχέση ή την επικοινωνία των γονιών με το παιδί τους. Μπορούν απλά να διευρύνουν τον νου του γονιού ώστε όταν το παιδί του, του θέσει μία ερώτηση να είναι σε θέση να απαντήσει.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 08 Σεπ 2014, 18:25

Συμφωνω ^_^
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 08 Σεπ 2014, 18:26

Καιρό είχαμε να συμφωνήσουμε σε κάτι :Ρ Χρόνια βασικά :Ρ Ας μην το ματιάσω :Ρ
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 08 Σεπ 2014, 23:39

.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 09 Σεπ 2014, 00:27

.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”