Bruce Lee- Ο άντρας, ο θρύλος, το μυστήριο

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Bruce Lee- Ο άντρας, ο θρύλος, το μυστήριο

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 15 Ιουν 2007, 11:41

To απλουστευμένο Κινέζικο όνομά του είναι Li Xiaolóng ενώ το Καντονέζικο, Léih Síulùhng.

Εικόνα

Γεννήθηκε 27/11/1940 και πέθανε 20 Ιουλίου του 1973.
Κινέζος Αμερικανοποιημένος δάσκαλος των πολεμικών τεχνών, φιλόσοφος, και εν τέλει ηθοποιός, που θεωρείται μέχρι σήμερα ο καλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών, τουλάχιστον στο βαθμό που έγινε διάσημος και έκανε τον κόσμο σ'όλον τον πλανήτη να στρέψει το βλέμμα και να εστιάσει σοβαρά στις πολεμικές τέχνες.

Εικόνα

Λατρεύτηκε παγκοσμίως, ειδικά με την ταινία του Enter the Dragon που έκανε θραύση κι έσπασε ταμεία. Η χορογραφία (στήσιμο σκηνών πολεμικής τέχνης και μάχης) σ'αυτήν την ταινία αλλά και στο Kολοσαίο με τον Τσακ Νόρις, είναι και μέχρι σήμερα αξεπέραστες από πλευράς σκηνοθεσίας, ακρίβειας και τελικού οπτικού αποτελέσματος.

Εικόνα

Ο ίδιος πέθανε με τρόπο που εξακολουθεί να θεωρείται μυστηριώδης

Εικόνα Εικόνα

- ήπιε λέει ένα παυσίπονο για τον πονοκέφαλο (όπως λέμε ντεπόν ή ασπιρίνη) σ'ένα διάλειμμα των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας που δεν ολοκλήρωσε με τον προφητικό τίτλο The Game of Death. Βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης και συμπρωταγωνίστριάς του που ήταν κοντά στα πλατό. Ξάπλωσε να πάρει έναν υπνάκο και δεν ξύπνησε ποτέ. Η νεκροψία απλά έδειξε εγκεφαλικό οίδημα που τον σκότωσε. Σε ό,τι με αφορά (και όχι μόνο εμένα ασφαλώς) αποκλείεται να έφταιγε η ασπιρινούλα. Δεν υπάρχει απόδειξη να καταλογιστεί εγκληματική ενέργεια σε κάποιον, υπάρχουν όμως ενδείξεις, αφού συγκεκριμένοι κύκλοι στην Κίνα που δεν ήθελαν να βγάζει προς τα έξω τα μυστικά του Kung Fu τον καλούσαν συχνά να σταματήσει και τον απειλούσαν εξ ίσου συχνά, ενώ εκείνος επέμενε να τα μεταδώσει στη Δύση και όχι μόνο ως πολιτισμικό στοιχείο της Κίνας, αλλά ως μια εσωτερική και αδάμαστη ανάγκη του, να ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ μ'όλον τον κόσμο, γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες που δεν άπτονται μόνο της σωματικής ρώμης και ευεξίας, αλλά και της σωστής πνευματικής κατάστασης, της αυτοπειθαρχίας και μιας ολόκληρης φιλοσοφικής θέασης που άπτεται των πολεμικών τεχνών όπως τις έμαθε ο ίδιος, τις καλλιέργησε και τις τελειοποίησε στην πορεία.

Αυτά για την ώρα. Στην πορεία θα βάλω και άλλα και για τον ίδιο και για τον γιο του τον Μπράντον (άλλο θεϊκό πλάσμα) , που παραδόξως, και με τόσο αλλόκοτο τρόπο που φρικάρει, πέθανε ακριβώς 20 χρόνια μετά, σε ένα παράλογο ατύχημα στη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας The Crow, όπου σε σκηνή που τον πυροβολούσαν, δέχθηκε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σφαίρα (πράγμα αδιανόητο να υπάρχει στα πλατώ) που κατά κάποιον τρόπο μπήκε στο όπλο (που έπρεπε να είναι όπλο κρότου μόνον)
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Re: Bruce Lee- Ο άντρας, ο θρύλος, το μυστήριο

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 15 Ιουν 2007, 11:41

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Lionheart » Παρ 15 Ιουν 2007, 20:24

Το αμέσως χειρότερο είναι ο Ρόκυ...
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 15 Ιουν 2007, 23:48

Squall Leonhart έγραψε:Το αμέσως χειρότερο είναι ο Ρόκυ...
:conf: :conf:
Το αμέσως χειρότερο απ'τον BL?
Ελπίζω να μην κατάλαβα καλά. :punch:

Αν δε σ'αρέσει σεβαστό και γούστα είναι αυτά. Γιατί μπήκες να ρίξεις :moutza: όμως σ'ένα αφιέρωμα και μάλιστα για νεκρό :conf:

Τεσπα εγώ θα το συνεχίσω και θα το τελειώσω στην πορεία, έστω κι αν το κάνω μόνο για μένα και για εκείνον φυσικά. :help:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από seliniasmenos » Σάβ 16 Ιουν 2007, 01:59

Όταν ήμουνα μικρός λάτρευα τον Μπρους-Λι. Ήθελα να γίνω όπως τον Μπρους!
Μάλιστα μου είχε πει ο αδερφός μου οτι ο Τζακ Νορις και ο Μπρους Λι γνωριστίκανε σε ένα ασανσερ και του έμαθε την πολεμική τέχνη. Σαν παιδάκι κι'εγώ που τα έπαιρνα όλα κυριολεκτικά νόμιζα οτι μέχρι να μπουνε και να βγούνε απο το ασανσερ, του είχε μάθει να πολεμάει :loco:
Πάντως αξίζει να πούμε οτι και ο γιος του Μπρους Λι, ο Μπραντον Λι, το πρώτο Κοράκι στις οθόνες των κινηματογράφων σκοτώθηκε το ίδιο τραγικά: Γυρίζοντας ταινία, υπήρχε μια σκηνή που τον πυροβολούσαν...Και κάποιος είχε βάλει μια πραγματική σφαίρα. (Τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει. Όπως έχω ακούσει οτι σκοτώθηκε πριν ολοκληρωθεί το Κοράκι. Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα :embar: )
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 16 Ιουν 2007, 02:05

Γυρίζοντας ταινία, υπήρχε μια σκηνή που τον πυροβολούσαν...Και κάποιος είχε βάλει μια πραγματική σφαίρα. (Τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει. Όπως έχω ακούσει οτι σκοτώθηκε πριν ολοκληρωθεί το Κοράκι. Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα
Έτσι είναι, το είπα και στο αρχικό μου ποστ... :(
θα αναφερθώ και σ'αυτόν. 'Ηταν φοβερό πλάσμα κι αυτός, και είναι σαφές πως θέλανε να λήξει η "κληρονομιά" του Μπρους και την έληξαν με κλάδεμα και του τελευταίου της σειράς...

Το θέμα το ψάχνω. Τα στόματα είναι απρόθυμα να ανοίξουν, αλλά το ψάχνω.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Σάβ 16 Ιουν 2007, 22:28

Γιατί Αρέλα και αυτός έτρωγε το ξύλο (μια φορά του καρφώσανε ένα σπαθί στη μέση) και πάλι όχι μόνο επιζούσε αλλά ήταν και σαν το αρχαίο λεπίδι του τσιλλ (χμούσε...)
Είπαμε... έλεος...
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
Clairvoyant
Aνενεργός χρήστης

Δημοσίευση από Clairvoyant » Κυρ 17 Ιουν 2007, 00:03

Το αμέσως χειρότερο είναι ο Ρόκυ...
Άσχετο εντελώς και προσβλητικό για τον μεγάλο Bruce Lee, μαιτρ των πολεμικών τεχνών. Ο B.L. δεν ήταν απά ένας ηθοποιός ήταν κυρίως ένας δάσκαλος των πολεμικών τεχνών. Μάλιστα δημιούργησε το δικό του σύστημα πολεμικής τέχνης το Jeet Kune Do, ενώ πριν γινει γνωστος, χρησιμοποιούσε δικές του κινήσεις στις γειτονιές του χονγκ κονγκ (νομιζω....) σε παλη σωμα με σωμα με συμμορίες ....Αρέλα είδα το κλιπάκι που έβαλες, πολύ καλό, οι κινήσεις του φανταστικές.
Α, όσο για τον Τσακ Νόρις, με το ασανσερ το εκλαμβάνω για αστείο ε? Ο Τσακ Νόρις εμαθε tang soo do (αυτο που κανω εγω ...χεχε) οταν πηγε σαν εθελοντης στον πολεμο της κορέας. Μάλιστα ήταν τοσο καλος που στα 22 του σε πηρε την μαυρη ζωνη μπροστα στον grand master huang kee του συστήματος. Επίσης ο Τσακ Νορις εγινε ο πρωτος λευκος δυτικος που πηρε 9 dan στο tae kwon do.
Για τον B.L. διάβαζα σε ενα περιοδικο πολεμικών τεχνω ότι καποτε ειχε παλεψει με ενα μαστερ πολεμικων τεχνων απο την νοτια κινα και ειχε γινει σε πολυ στενο κυκλο (καμια σχεση με ταινιες, μιλαμε για μαχη αναμεσα σε μαστερ του ειδους), και μαλιστα παραλιγο να ηττηθει. Αυτό τον έκανε να δουλεψει πολυ σε καποια πραγματα που εκρινε οτι ηθελε να βελτιωθει. Επίσης στην κορυφαία ταινία με τον Τσακ Νορις ο Τσακ δεχτηκε να χασει απο τον μεγιστο Bruce αρκει εκεινος να τον τιμουσε σαν νεκρο, όπως και έγινε για εναν μεγαλο μαχητη....
Ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό....
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Δευ 18 Ιουν 2007, 02:03

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Μπρους θαύμαζε τους Έλληνες φιλοσόφους και μελετούσε τον Πλάτων, τον Αριστοτέλην και τον Πλούταρχον. Φυσικά, ο αγαπημένος του φιλόσοφος ήτο ο Κριζναμούρτι. Έχω ένα βιβλίον του, το οποίο με αναγκάζη να παραδεχθώ ότι ήτο αξιόλογος φιλόσοφος.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 18 Ιουν 2007, 02:20

Γιατί Αρέλα και αυτός έτρωγε το ξύλο (μια φορά του καρφώσανε ένα σπαθί στη μέση) και πάλι όχι μόνο επιζούσε αλλά ήταν και σαν το αρχαίο λεπίδι του τσιλλ (χμούσε...)
Είπαμε... έλεος...
Εκτός του ότι δεν κατάλαβα Χριστό απ'αυτό που γράφεις εδώ...

Σίγουρα πάντως κατάλαβα πως δεν τρελαίνεσαι για τον BL. Δεκτό. Δε σε υποχρέωσε κανείς να τον γουτάρεις. Επειδή το νήμα όμως είναι ΑΦΙΕΡΩΜΑ και στα αφιερώματα δεν ερχόμαστε να τοποθετηθούμε για χαβαλέ ή για απαξίωση, στα αφιερώματα τιμάμε (όσοι τιμάμε) κάτι που σεβόμαστε/αγαπάμε/θαυμάζουμε, κι αν δεν τα νιώθουμε αυτά απλά απέχουμε, κάνε μου τη χάρη και ξεκόλλα απ'το συγκεκριμένο νήμα επιτέλους! 'Ελεος! :swear:

Με τους υπόλοιπους προλαλήσαντες συμφωνώ και τους ευχαριστώ για τη συμβολή τους. Θα αναπτύξω αργότερα πράγματα ου ήδη θίξατε παιδιά, γιατί τον είχα μελετήσει, διάβασα 2 φορές και το βιβλίο της Λίντα της γυναίκας του (The life and tragic death of Bruce Lee ) και έχω πολλά να βάλω ακόμα...

Σιγά σιγά όμως, δε βιάζομαι. Αυτό θέλει και χρόνο και κέφι για να γίνει σωστά. Να'στε καλά πάντως. :)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”