28η Οκτωβρίου. Γιατί ειμαι κατά των παρελάσεων

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

28η Οκτωβρίου. Γιατί ειμαι κατά των παρελάσεων

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 28 Οκτ 2013, 12:10

Στα μαθητικά μου χρόνια μια δυο φορές παρέλασα στο γυμνάσιο του χωριού μου κι αυτό υπό την απειλή της αποβολής.
Ποτέ μου δεν ένιωσα τίποτε όταν παρέλαυνα μπροστά στους κρετίνους που συγχωριανοί μου ψηφίσαν για δημάρχους και συμβούλους για ρουσφετολογικούς λόγους.
Γενικά ένιωθα ότι εκείνη την στιγμή δεν τιμούσα με κανέναν τρόπο τον παππού μου στο βουνό που η κατοχή του άφησε για ενθύμιο ενα τραυματισμένο νεφρό από το οποίο κατουρούσε αίμα για την υπόλοιπη ζωή του.
Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω ότι την ομοψυχία του 40 διαδέχτηκε η κατοχή στην οποία ήδη ο ανταρτοπόλεμος είχε και τον σκοτεινό του ρόλο με τους αντάρτες χωρισμένους σε αριστερούς και δεξιούς, και ακόμα και συνεργάτες των Γερμανών μεταπολεμικά να παρουσιάζονται ως πολεμιστές κατά των Γερμανών και πολλοί από αυτούς να γίνονται επιφανείς πολιτικοί.
Πολλοί από τους επίσημους που χαιρετούσαμε την εποχή εκείνη, ενδέχεται να ήταν και συνεργάτες των Γερμανών ή και άτομα που απλά δεν πολέμησαν και την κάναν για έξω.
Ξεγυμνώνοντας λοιπόν όλα αυτά από τα προσχήματα και σε συνδυασμό με τα ομοιόμορφα ρούχα, τα παιδιά σε στρατιωτικό σχηματισμό, το συντεταγμένο βήμα, την χαιρετούρα, με συγχωρείτε που αμφιβάλω πως όλο αυτό γίνεται για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του 40 και του 21 αντίστοιχα.
Πολλά παιδιά από τα 90ς που κάναμε εμείς παρέλαση μέχρι και σήμερα, δεν ξέρουν για ποιον λόγο γίνονται οι παρελάσεις.
Αν τα ρωτήσεις θα σου πουν ότι γιορτάζουμε το όχι το μεταξά εναντίον των Τούρκων.
Δεν φταίνε βέβαια τα παιδιά. Αυτό είναι λογικό. Γιατί όντως ο λόγος που γίνεται η παρέλαση δεν είναι ο ιστορικός. Αυτός είναι η αφορμή. Η δικαιολογία.
Ο λόγος είναι απλός. Το παιδί από το δημοτικό μέχρι τρίτη λυκείου 2 φορές τον χρόνο περπατάει συντεταγμένο μπροστά σε επίσημα λαμόγια, τα χαιρετάει και δηλώνει έτσι υποσυνείδητα την κατωτερότητα του απέναντι τους και την υποταγή του.
Όλα έχουν να κάνουν με νόρμες.
Απο παιδί μέχρι να τελειώσεις φαντάρος βαράς προσοχές και μετά, ως δια μαγείας θα γίνεις ελεύθερος πολίτης;;
Η μήπως θα γίνεις δουλικός υπήκοος όπως σε θέλουνε;;
Και τι μας λες ρε "Κυνικό Κάθαρμα" , να μην τιμούμε τους ήρωες του 40;
Αντιθέτως λέω να τους τιμούμε με κάποιον ουσιαστικό τρόπο. θα μπορούσε να γίνεται μια όμορφη γιορτή στο σχολείο, ένα θεατρικό κλπ. Αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να έβγαζε και παιδιά που αγαπούν
την τέχνη.
Η τέχνη ελευθερώνει τον νου. Και το σύστημα δεν θέλει ελεύθερους πολίτες

Οι πρόγονοι μας θυσιάστηκαν για να χουν απογόνους ελεύθερους πολίτες, με υψηλή ποιότητα ζωής κι όχι δουλικά ανθρωπάκια που προσκυνούν τους κατώτερους τους

http://kynikokatharma.blogspot.gr/2013/10/28.html
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: 28η Οκτωβρίου. Γιατί ειμαι κατά των παρελάσεων

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 28 Οκτ 2013, 12:11

Για να προλαβω. ναι ξερω οτι η ρεπουση ειναι κατά των παρελάσεων. αρα ειμαι με την ρεπουση καθως και τον συριζα και κατ επεκταση με τους νεοταξιτες :lol:
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 28 Οκτ 2013, 12:30

Δεν συμφωνω με το παραπανω
πειθαρχια και δουλικοτητα δεν πανε μαζι

πειθαρχια εχουν μονον οι ελευθεροι ανθρωποι
οι δουλοι αντιθετα δεν εχουν
για αυτο τρεχουν σαν τα προβατα μπροστα σε κοπαδι λυκων οταν ζοριστουν
γιατι αυτο συνεχως γκρινιαζουν και παραπονιουνται αντι να κανουν κατι να αλλαξουν την κατασταση τους
οπως κανουν αυτοι που ξερουν να ζουν ελευθεροι

το οτι με το ζορι καθονται εκει πανω στους επισημους 20 προδοτες δεν θα πει πως εσυ πας για αυτους
ουτε σηκωνεις την σημαια για αυτους .

εσυ μπορει να ενοιωθες ετσι
αλλα εγω παραδειγματος χαρην ημουν εκει για αυτος που ηταν σε καροτσακια και ηταν παρων στην παρελαση τιμωντας τους συναγωνιστες τους .

οταν παρελαυνεις υπο την σημαια δεν το κανεις ουτε για επισημους ουτε για κανεναν βολεμενο
ειναι σαν να λες ευχαριστω στους προγονους σου
δειχνοντας ιδια πειθαρχια με αυτους απεναντι στο καθηκον .

δεν εχει σχεση οτι και καλα σε προετοιμαζουν για να εισαι δουλος
η παρελαση εχει ακριβως αναποδο στοχο και οντως το καταφερνει
οπως και απο την αρχαια Ελλαδα ακομα παντα ειχαμε τετοιες παρελασεις
που προσεφεραν αναταση του φρονηματος επιτρεποντας στον κοσμο να δει ειτε τους προστατες του
παραταγμενους σε πληρη ισχυ
ειτε το μελλον της χωρας τα νιατα .

προσωπικα ευχομαι να συνεχισουν να γινοται
αλλα χρειαζεται μια σωστη εκπαιδευση των μαθητων ωστε να γνωριζουν την ιστορια και να μην την μισουν

μην ξεχναμε στην παρελαση το ορθο ειναι το βημα να ειναι υπερηφανο
και το στηθος προτεταμενο και αυτο δειχνει πολλα
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Δευ 28 Οκτ 2013, 12:41

Μικρός από ένα σημείο και μετά δε τις χώνευα τις παρελάσεις τις θεωρούσα αγγαρεία.
Να παρελάσεις μια άντε δύο φορές εντάξει αλλά δημοτικό,γυμνάσιο,λύκειο είχε καταντήσει κουραστικό.
Υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία μου συμμετείχα σε περιοχή με μουσουλμανικό πληθυσμό και γίνοντα κάθε Κυριακή έπαρση και υποστολή της σημαίας στη πλατεία της πόλης.
Όλος ο κόσμος που βρίσκονταν στη πλατεία και έπινε το καφέ του σηκώνονταν όρθιος σε στάση προσοχής και όλοι αισθάνονταν υπερήφανοι για τη σημαία.
Η Ελλάδα έχει άπειρους λόγους για να κάνει παρελάσεις και ελάχιστους για να τις καταργήσει,καμμία χώρα στο κόσμο δεν έχει την ιστορία της και δε μπορούμε να πάρουμε παράδειγμα από κανέναν,απλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 28 Οκτ 2013, 13:08

Υπαρχουν δυο ειδη πειθαρχιας Τάλε.
Το ένα είδος είναι η αυτοπειθαρχία που σημαίνει οτι έχεις καποιους συγκεκριμένους στόχους και επιλογές και ελέγχεις τον εαυτό σου ωστε να τους καταφέρεις και να υποστηρίξεις τις επιλογές σου δίχως παρέκληση και ο άλλος είναι η πειθαρχία σε άλλους.
Η αυτοπειθαρχια προφανως ειναι δείγμα ελεύθερου ανθρώπου. Η πειθαρχια σε άλλους οχι παντα. Οταν πηγάζει απο την αυτοπειθαρχία, δηλαδή το κάνεις για το δικό σου ζητούμενο ως αναγκαία συνθήκη μπορει να δείχνει και ελεύθερο άνθρωπο.
Οταν ομως το κανεις επειδη ετσι σου ειπανε ή επειδη ετσι ειναι η συνηθεια προφανως ειναι δειγμα δουλικοτητας.
Ειτε πας συντεταγμενος για σφαγη παντως ειτε ως προβατο. η σφαγη ειναι σφαγη
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 28 Οκτ 2013, 21:43

kyniko katharma έγραψε:Υπαρχουν δυο ειδη πειθαρχιας Τάλε.
Το ένα είδος είναι η αυτοπειθαρχία που σημαίνει οτι έχεις καποιους συγκεκριμένους στόχους και επιλογές και ελέγχεις τον εαυτό σου ωστε να τους καταφέρεις και να υποστηρίξεις τις επιλογές σου δίχως παρέκληση και ο άλλος είναι η πειθαρχία σε άλλους.
Η αυτοπειθαρχια προφανως ειναι δείγμα ελεύθερου ανθρώπου. Η πειθαρχια σε άλλους οχι παντα. Οταν πηγάζει απο την αυτοπειθαρχία, δηλαδή το κάνεις για το δικό σου ζητούμενο ως αναγκαία συνθήκη μπορει να δείχνει και ελεύθερο άνθρωπο.
Οταν ομως το κανεις επειδη ετσι σου ειπανε ή επειδη ετσι ειναι η συνηθεια προφανως ειναι δειγμα δουλικοτητας.
Ειτε πας συντεταγμενος για σφαγη παντως ειτε ως προβατο. η σφαγη ειναι σφαγη
προσεξε
στο πρωτο που λες σε οτι αφορα την αυτοπειθαρχια ειναι και θεμα παιδειας και εκει δεν θα διαφωνησεις οτι
ειναι μεγαλο το κεφαλαιο
καθως πιχι σε εναν κοσμο που κανενας δεν εποφθαλμιει τον συνανθρωπο του
δεν θα ειχαμε αναγκη απο οπλα η φρουρους .
και ιδανικα η αυτοπειθαρχεια που ερχεται μεσα απο σωστη παιδεια ειναι το σωστο

αλλα και το ουτοπικο για να εφαρμοστει στο συνολο του κοσμου .

απο την αλλη ομως εχει γενικευσει
τι θελω να πω
δεν μιλαμε για πειθαρχια γενικα σε ΟΛΟΥΣ η στον καθε εναν .
μιλαμε καταρα για πειθαρχια στην ΣΗΜΑΙΑ που θα πει το εξης
οτι πειθαρχεις σε καθε κινηση που αποσκοπει στο καλο της πατριδας σου .
και οχι γενικα σε καθε δηθεν ανωτερο .
και οι παρελασεις αυτο το νοημα εχουν

θελεις ενα παραδειγμα ? θα σου δωσω ενα που εχει διχασει τον κοσμο πραγματικα
η τουλαχιστον οσους μελετουν την ιστορια και αναλυουν λιγο το καθε τι.

παρε τον "αρχιπροδοτη" τον Τσολακογλου
την κινηση του και κρινε τον εναν ανθρωπο που ειχε ορκιστει πιστη στους
ανωτερους του αλλα οταν οι ανωτεροι εδωσαν εντολη που θα επεφερε σφαγη
ενω εκεινοι εφευγαν - την αγνοησε .
(κι ομως αν δεν το ειχε κανει ισως να μην τον λεγαμε προδοτη αλλα θα ειχαμε αλλη μια μαυρη επετειο σημερα
που θα μιλουσε για 300.000 νεκρους)

αν τωρα τα εχεις βαλει αυτα τα πραγματα μαζι ειναι αλλο θεμα
αλλο η πειθαρχια στην σημαια και αλλο γενικα σε καθε πολιτικο αρχηγο

οι παρελασεις εχουν σκοπο να αποδωσουν τιμες στους νεκρους που μας εδωσαν το δικαιωμα να ειμαστε σημερα εδω ελευθεροι
και δειγμα πειθαρχιας στις αναγκες της σημαιας και την πατριδας .
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 28 Οκτ 2013, 21:44

firefightergr έγραψε: Η Ελλάδα έχει άπειρους λόγους για να κάνει παρελάσεις και ελάχιστους για να τις καταργήσει,καμμία χώρα στο κόσμο δεν έχει την ιστορία της και δε μπορούμε να πάρουμε παράδειγμα από κανέναν,απλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.
+1 :thumb:

Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 28 Οκτ 2013, 22:27

Συμμετέχω σε παρελάσεις σχεδόν κάθε χρόνο από την τετάρτη δημοτικού. Ξεκίνησα ως μαθήτρια, συνέχισα ως μέλος της ένωσης Ποντίων και πλέον κάνω παρέλαση με τους μικρούς μου μαθητές. Προσωπικά, δεν αισθάνομαι ούτε πειθαρχημένη, ούτε ελεγχόμενη, ούτε τίποτα. Η παρέλαση είναι γιορτή. Φοράς τα γιορτινά σου ή τη στολή του τόπου σου και πηγαίνεις να γιορτάσεις την ιστορική νίκη της χώρας σου. Δεν κάνεις παρέλαση ούτε για τους επισήμους, ούτε για τον κόσμο, ούτε για την (φτου) Ρεπούση, ούτε για κανέναν άλλο πλην του ίδιου σου του εαυτού. Αν δεν το αισθάνεσαι, κανένα πρόβλημα, δεν είναι με το ζόρι. Τα ζόρια έρχονται όταν αυτοί που δεν τα αισθάνονται προσπαθούν να επιβάλλουν την άρνησή τους και στους άλλους που τους αρέσει ή το αντίθετο. Θέλεις να παρελάσεις; Το κάνεις. Δεν θέλεις; Δεν το κάνεις. Τόσο απλά. Σεβασμός στην προσωπικότητα και την ελεύθερη βούληση του άλλου.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 421 φορές
Έλαβε Likes: 327 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 28 Οκτ 2013, 22:43

Εγώ αναρρωτιέμαι πώς βλέπει πχ. τον χριστιανό Κολοκοτρώνη ο Τάλως. Αν και αυτό αφορά την 25 Μαρτίου. Τον συμπεριλαμβάνει στους ψεύτες και υποκριτές χριστιανούς που καταδικάζει;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 28 Οκτ 2013, 22:58

Οττο φευγεις λιγο απο το θεμα.
Οσον αφορα τα οσα λεει η καρυ.
Δεν γινεται καθε δημοσια εκδηλωση να μπαινει κατω απο τον "σεβασμο της προσωπικοτητας του αλλου".
Η συγκεκριμενη θα μπορουσε να μπει αν ηταν προαιρετικη και δεν απειλουνταν παιδια με αποβολες.
τουλαχιστον οταν ημουν εγω μαθητης ετσι ηταν. αν αλλαξε κατι απο τοτε και δεν το ξερω και ειναι προαιρετικο ζητω συγνωμη.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 28 Οκτ 2013, 23:01

kyniko katharma έγραψε:Οττο φευγεις λιγο απο το θεμα.
Είσαι σωστός! Φεύγω λίγο. Είμαι εντυπωσιασμένος από τη σωστή στάση του Τάλω για τις παρελάσεις και έχω φαγούρα να μάθω πώς βλέπει τους ήρωες του '21, μιας που και για αυτούς κάνουμε παρέλαση.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 28 Οκτ 2013, 23:10

Δεν καταλαβαινω γιατι εστιαζεις στο 21.
και το 40 η συντριπτικη πλειοψηφια ηταν χριστιανοι.
και το 40 τιμησαμε με τις παρελασεις.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 28 Οκτ 2013, 23:14

kyniko katharma έγραψε:Δεν καταλαβαινω γιατι εστιαζεις στο 21.
και το 40 η συντριπτικη πλειοψηφια ηταν χριστιανοι.
και το 40 τιμησαμε με τις παρελασεις.
Καλό αυτό που λες. Η διαφορά θα έλεγα πως είναι πως έχουμε απομνημονεύματα ηρώων του 21 που ομολογούν τη χριστιανική τους πίστη. Αν μου διαφεύγει κάτι για το 40, οκ. Αν και σίγουρα θα υπάρχει.

Αλλά μάλλον μπορούμε να το θέσουμε και γενικότερα. Είναι οι χιλιάδες χριστιανοί ήρωες είτε του 40 είτε του 21 ψεύτες και υποκριτές για τον Τάλω;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 28 Οκτ 2013, 23:19

Τα ιερατεια ειναι υποκριτικά και οσοι λαϊκοι ηθελημενα και κατοπιν ερευνας τα υποστηριζουνε. προφανως εχουν καποιο συμφερον για να το κανουν.
Ο μεσος χριστιανος προφανως ετσι εμαθε. ειναι θυμα μιας προπαγανδας που εχει υποστει απο κουνια και ετσι τον αντιμετωπιζω.
αυτα απο μενα. για τον ταλω δεν ξερω. θα μας πει.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 28 Οκτ 2013, 23:21

Οκ. ούτως ή άλλως δεν απευθύνθηκα σε σένα.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Δευ 28 Οκτ 2013, 23:23

Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση που όλοι μιλούν για την παλιά απελευθέρωση αλλά κανείς για τη νέα υποδούλωση. Και ειδικά για την ανάγκη ευρύτερης και πιο ουσιαστικής ανατροπής. Βέβαια, σε αυτό εχθρός είναι κατά ένα ποσοστό και ο εαυτός και οι επιλογές μας...

Όσο για τη θρησκεία, προφανώς υπάρχουν και οι ειλικρινείς χριστιανοί όπως και οι "παραδοσιακοί" που τηρούν τύπους ή παραδόσεις ή θεωρούν κάτι μέρος της ταυτότητάς τους. Δεν είναι απαραίτητο ότι όλοι έχουν συμφέρον. Θα υπάρχουν και συμφεροντολόγοι ή κακεντρεχείς αλλά δεν μπορεί να είναι όλοι ίδιοι (όπως και δεν είναι δεδομένο ότι είναι έτσι 100% λόγω της θρησκείας). Υποθέτω ότι στο τέλος μετράνε οι ειλικρινείς προθέσεις και η εκπλήρωση του ανώτερου σκοπού.
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 28 Οκτ 2013, 23:27

OTTO έγραψε:Οκ. ούτως ή άλλως δεν απευθύνθηκα σε σένα.
καμια φορα το συμπαν δεν σου δινει αυτο που θες αλλα αυτο που χρειαζεσαι :p
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 28 Οκτ 2013, 23:27

Illuminus έγραψε:Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση που όλοι μιλούν για την παλιά απελευθέρωση αλλά κανείς για τη νέα υποδούλωση. Και ειδικά για την ανάγκη ευρύτερης και πιο ουσιαστικής ανατροπής. Βέβαια, σε αυτό εχθρός είναι κατά ένα ποσοστό και ο εαυτός και οι επιλογές μας...
To προσυπογραφω ολο
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 28 Οκτ 2013, 23:50

Illuminus έγραψε:Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση που όλοι μιλούν για την παλιά απελευθέρωση αλλά κανείς για τη νέα υποδούλωση.
Ποιοι είναι οι "όλοι" δεν κατάλαβα. Τα ιερατεία;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 29 Οκτ 2013, 07:13

Δεν έχω κάνει ποτέ παρέλαση.
Αυτό για προσωπικούς λόγους και λόγω.......ύψους.
Με ενοχλούσε η τελευταία σειρά που έμοιαζε Β' διαλογής.

Η πειθαρχεία στην παρέλαση έμοιαζε να κρύβει και ένα ρατσισμό προς τους.......κοντούς.
Αυτό επεκτεινόταν και στη γυμναστική στο σχολείο που το θεωρούσα ένα πολύ αντιπαθητικό μάθημα για τον ίδιο λόγο.

Μια μανούρα με το ύψος και την κατάταξη κατά σειρά ύψους.
Μου έφερνε αλλεργία.

Όταν τελείωσα το σχολείο το χαμηλό ύψος κανένα ρόλο δεν έπαιζε πια.
Άλλα πράγματα μετρούσαν και όχι αν είναι κάποιος ψηλός ή κοντός.

Δεν ξέρω σήμερα τι συμβαίνει.
Αλλά αυτή η κατάταξη δημιουργεί διάφορα κόμπλεξ και καμιά φορά και μεροληπτική συμπεριφορά από μέρους των καθηγητών που έβαζαν καλύτερους βαθμούς πιο εύκολα στους ψηλούς μαθητές της πρώτης γραμμής ενώ οι άλλοι έμοιαζαν Β΄ διαλογής.

Για να μη συμμετέχω στις παρελάσεις στην αρχή προφασιζόμουν αρρώστια. Μετά το είπα καθαρά και ξάστερα το γιατί. Θεωρούσα την κατάταξη κατά ύψος γελοία και προτιμούσα να μην είμαι στο "κάδρο".

Αυτό είναι μία πολύ καλή μέθοδος για να δημιουργήσεις κόμπλεξ σε παιδιά δημοτικού και σε εφήβους.
Και μάλιστα πολύ "επιστημονική" αφού με τον ίδιο τρόπο μπορείς να ξεχωρίσεις τα παιδιά με το χρώμα των ματιών και των μαλλιών.
Κάτι ανάλογο γινόταν και με το κατσαρό μαλλί στα κορίτσια που έκαναν παρατηρήσεις ότι δεν είναι ευπρεπείς. Είτε κοντό είτε μακρύ δεν άρεσε ποτέ στους καθηγητές εκτός αν ήταν τραβηγμένο βρεμένο και πιασμένο κότσο.

Πειθαρχεία σε κάτι τέτοια? Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την πατρίδα ούτε με τους ανθρώπους που πολέμησαν και έπεσαν στη μάχη.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 393 φορές
Έλαβε Likes: 349 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Τρί 29 Οκτ 2013, 11:16

Και εγώ ως μαθήτρια έκανα οτι περνούσε από το χέρι μου για να αποφεύγω τις παρελάσεις..καμπούριαζα, κοιτούσα αλλού, την κοπανούσα.. :loco:
Ωστόσο μεγαλώνοντας και ενώ επί σειρά ετών υποστήριζα μέχρι και την κατάργησή τους, δεν είμαι και τόσο σίγουρη σήμερα..Τελικά, όπως τόσα άλλα, αν γίνεται και αυτό σωστά, για τους πραγματικούς σκοπούς (που πάνω απ' όλα είναι η τιμή σε όσους έδωσαν τα πάντα γι αυτή τη ρημάδα την πατρίδα), και κυρίως, με πλήρη συνείδηση για το τι συμβολίζει, τότε ας γίνεται.
Το χάλι το τωρινό με νευριάζει. Παρέλαση πριβε μόνο για τους επίσημους που κανείς πιά δεν σέβεται ούτε και τιμά. Ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει, να καμαρώνει, να σχολιάζει. Αλλά ο φόβος των κρατούντων καλά κρατεί.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 29 Οκτ 2013, 12:31

Εμάς δεν μας ξεχώριζαν λόγω ύψους. Εννοώντας ότι δεν υπήρχε κορόιδεμα τύπου "κοντή" κλπ. Απλά τύχαινε να είναι μία κοπέλα σε πίσω σειρές. Γενικά στο σχολείο μου, το μόνο θέμα ήταν το τσουλοντύσιμο και πώς να το αποφύγουμε, και μία δυο φορές που αμέσως μετά την παρέλαση μαζί με άλλες 3 κοπέλες δείραμε κάτι τύπους που πετούσαν στραγάλια σε κάτι παιδάκια. Αλλιώς, κανένα πρόβλημα. Ήταν και το σχολείο μας ελαστικό, τύπου, αν δεν θες να παρελάσεις δεν πειράζει, απλά όποιος παρελάσει παίρνει ένα έξτρα 2οάρι στη γυμναστική στο τρίμηνο. Δεν θες να έρθεις; Μην έρθεις. Το 20άρι δεν το χάνεις, απλά θα εξεταστείς κανονικά (είχαμε ελαστικό γυμναστή οπότε σιγά τα αυγά). Και κάπως έτσι πήγαινε. Όσοι κάναμε παρέλαση, γουστάραμε. Έβραζε και το αίμα τότε, κομπλέ. Τώρα θα αντιδρούσα πιο ελαστικά αν έβλεπα στραγάλια σε παρέλαση με εξαίρεση αν απευθύνονταν σε νήπια και μπεμπέ.

Δεν ξέρω πόσο καταπιεστικά μπορεί να ήταν σε άλλα σχολεία ή σε άλλους νομούς της Ελλάδος, πάντως είναι κρίμα να σε καταναγκάζουν γιατί χάνεις όλο το τζέρτζελο και καταλήγεις να μην τις θέλεις σε βαθμό κατάργησης. Κρίμα.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 29 Οκτ 2013, 12:56

Όχι δεν θα ήθελα την κατάργησή τους.

Οι καιροί είναι πονηροί και όλα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.
Αν καταργηθούν τώρα κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη ληστοσυμμορία που είναι πάνω και κυβερνάει. Αν θελήσουν να τις καταργήσουν θα είναι για άλλους λόγους.
Όσο και αν δεν μου άρεσαν οι παρελάσεις κάποτε και για τους λόγους που εξήγησα δεν θέλω να καταργηθούν τώρα.

Άλλωστε οι λόγοι που δεν μου άρεσαν δεν είχαν και μεγάλη σχέση με την παρέλαση την ίδια αλλά ήταν μια πρακτική των σχολείων της εποχής ίσως και της σημερινής αλλά όχι μόνο στις περιόδους των παρελάσεων.
Η παρέλαση μικρή σχέση είχε με όλα αυτά απλώς ένα προϋπάρχον θέμα εντεινόταν.

Και στην κοινωνία και μετά το σχολείο οι διακρίσεις τέτοιου τύπου ζουν και βασιλεύουν.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ταξιτζήδες οι φορτηγατζήδες, αυτοί που πληρώνουν και οι μπανταχτσήδες, αυτοί που αποταμίευαν και οι τζίτζικες και προπαντός οι γέροι που ακόμα ΖΟΥΝ και δεν πεθαίνουν.

Η παρέλαση μας μάρανε.

ΟΧΙ να μην καταργηθούν οι παρελάσεις.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Τρί 29 Οκτ 2013, 13:25

doctormarkon έγραψε:ΟΧΙ να μην καταργηθούν οι παρελάσεις.
:thumb:
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Τρί 29 Οκτ 2013, 15:45

επίδειξη οτι κάποιοι υπακούν συγχρονισμένα κάποιους άλλους είναι.
τους το πλασάρουν και κατόρθωμα βέβαια... και Τιμή για τους Ήρωες Προγόνους. και εδώ προκύπτει η αντίφαση οτι αυτό συμβαίνει με Επισήμους που ατιμάζουν αυτούς τους Προγόνους.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”