Παραεμπόριο κλπ
-
Divine Sinner
Παραεμπόριο κλπ
Να γιατι δεν αγοράζω κουλούρια απο πλανοδιους.
Κάθομουν στο λεωφορίο στην πλατεία ελευθερίας και περίμενα να ξεκινήσει για την καλαμαρια.
ακουω φωνές ανάμεσα σε τρεις πλανοδιους.
Ενας μεσήλικας και μια αλλη γυναίκα της ηλικιας τους λέγαν σε μια τρίτη να φυγει απο την περιοχη (τους) και να παει σε άλλη να δουλέψει.
μάλιστα (τι καλοι που ηταν) της πρότειναν την βασιλεως ηρακλειου που την ειχε ενας αλβανος που απουσίαζε.
εκεινη τους απανταει. πηγαιντε εσεις εκει. οπου θελω θα δουλεψω.
τοτε ο "ανδρας" σε πολλά εισαγωγικα αρχίζει να πετάει τα κουλούρια της.
η γυναίκα αμύνθηκε και αρχισε να τον χτύπαει.
ο τυπος πηγε να την χτυπησει κι εκει του λεω. καλα ρε αρχιδι θα χτυπησεις γυναικα;;
τοτε επεμβαινουν οι σεκιουριταδες (στην πλ ελευθεριας εχει μονιμα σεκιουριταδες).
και αρχιζει ο διαλογος.
Σεκιουριτάς.
Γιατι πετάς τα κουλουρια της γυναικας;; θες να λεγεσαι ανδρας εσυ;;
Πλανοδιος. Δουλεύει στην περιοχή μου.
Σεκιουριτάς. Την αγορασες την περιοχή;; εχεις άδεια;;
Πλανοδιος (με ειρωνικο χαμόγελο) ποια άδεια τώρα χαχα.
Σεκιουριτάς.
Εισαι παράνομος δηλαδη και προσπαθεις να διωξεις και την γυναικα;;
Γυναικα κλαμενη (πεντε κουλουρια πηγα να πουλησω για να ζησω. αυτοι εχουν πιασει ολες τις περιοχές και ειναι σαν νταβατζήδες.
Σεκιουριτάς. Αν ηταν άνδρας θα τολμουσες να κανεις το ιδιο;; Αν το κανες σε μενα θα σου ειχα σπασει τα μουτρα. Γιατι το κανες;;
Πλανοδιος. Ειμαι 30 χρόνια στη δουλεια (30 χρονια παρανομει) αυτό που κάνει ειναι αντιεπαγγελματικο.
Σεκιουριτας. Ενω να επιτειθεσαι σε γυναικα ειναι επαγγελματικο.
Καλω την αστυνομια.
Σε εκεινη την φάση εγινε λουης ο πλανοδιος.
Κάθομουν στο λεωφορίο στην πλατεία ελευθερίας και περίμενα να ξεκινήσει για την καλαμαρια.
ακουω φωνές ανάμεσα σε τρεις πλανοδιους.
Ενας μεσήλικας και μια αλλη γυναίκα της ηλικιας τους λέγαν σε μια τρίτη να φυγει απο την περιοχη (τους) και να παει σε άλλη να δουλέψει.
μάλιστα (τι καλοι που ηταν) της πρότειναν την βασιλεως ηρακλειου που την ειχε ενας αλβανος που απουσίαζε.
εκεινη τους απανταει. πηγαιντε εσεις εκει. οπου θελω θα δουλεψω.
τοτε ο "ανδρας" σε πολλά εισαγωγικα αρχίζει να πετάει τα κουλούρια της.
η γυναίκα αμύνθηκε και αρχισε να τον χτύπαει.
ο τυπος πηγε να την χτυπησει κι εκει του λεω. καλα ρε αρχιδι θα χτυπησεις γυναικα;;
τοτε επεμβαινουν οι σεκιουριταδες (στην πλ ελευθεριας εχει μονιμα σεκιουριταδες).
και αρχιζει ο διαλογος.
Σεκιουριτάς.
Σεκιουριτάς.
Γυναικα κλαμενη (πεντε κουλουρια πηγα να πουλησω για να ζησω. αυτοι εχουν πιασει ολες τις περιοχές και ειναι σαν νταβατζήδες.
Σεκιουριτάς. Αν ηταν άνδρας θα τολμουσες να κανεις το ιδιο;; Αν το κανες σε μενα θα σου ειχα σπασει τα μουτρα. Γιατι το κανες;;
Πλανοδιος. Ειμαι 30 χρόνια στη δουλεια (30 χρονια παρανομει) αυτό που κάνει ειναι αντιεπαγγελματικο.
Σεκιουριτας. Ενω να επιτειθεσαι σε γυναικα ειναι επαγγελματικο.
Καλω την αστυνομια.
Σε εκεινη την φάση εγινε λουης ο πλανοδιος.
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Γυναίκα
Re: Πλανοδιοι νταβατζηδες
Εγώ δεν αγοράζω γιατί σιχαίνομαι...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 4 φορές
Με την βοϊδοπουτσα το χρειαζεται το βρωμοξυλο!Divine Sinner έγραψε: Σεκιουριτάς.
Σεκιουριτάς.
Divine Sinner έγραψε: Πλανοδιος. Ειμαι 30 χρόνια στη δουλεια (30 χρονια παρανομει) αυτό που κάνει ειναι αντιεπαγγελματικο.
Mantam Froufrou έγραψε:Εγώ δεν αγοράζω γιατί σιχαίνομαι...
Ασε που ειναι και παχυντικα.Και απολυτως ανθυγιεινα,εδω που τα λεμε.Με λευκο αλευρι,μπλιαχ!
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- ILLUVATAR85
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Έπρεπε να τον σπάσεις στο ξύλο μπροστά στους σεκιουριτάδες, τέτοιο του άξιζε.
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων
Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος
Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν
O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος
Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν
O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 351 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Και εγώ δεν αγοράζω γιατί σιχαίνομαι.
Μετά από αυτό που είδα στην Ομόνοια.
Κουλούρια "καπνιστά"
Πως γίνεται?
Είχε στήσει τον πάγκο ο κουλουράς.
Στο σημείο εκείνο σύχναζαν τα πρεζόνια το βράδυ και από κάτω από τον πάγκο υπήρχε ένα ρυάκι από κάτουρα κοκτέιλ αχνιστά.
Τα κουλούρια έπαιρναν γεύση από τις αναθυμιάσεις του κάτουρου. Κάθε μέρα στο ίδιο μέρος με το ρυάκι από κάτουρα από κάτω.
Ποιος θα αγόραζε κουλούρια από αυτόν?
Κι όμως αγόραζαν
Μετά από αυτό που είδα στην Ομόνοια.
Κουλούρια "καπνιστά"
Πως γίνεται?
Είχε στήσει τον πάγκο ο κουλουράς.
Στο σημείο εκείνο σύχναζαν τα πρεζόνια το βράδυ και από κάτω από τον πάγκο υπήρχε ένα ρυάκι από κάτουρα κοκτέιλ αχνιστά.
Τα κουλούρια έπαιρναν γεύση από τις αναθυμιάσεις του κάτουρου. Κάθε μέρα στο ίδιο μέρος με το ρυάκι από κάτουρα από κάτω.
Ποιος θα αγόραζε κουλούρια από αυτόν?
Κι όμως αγόραζαν
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
-
Divine Sinner
- Mantam Froufrou

Συγγνώμη αλλά η πρώτη σου κουβέντα στο τόπικ ήταν: "να γιατί δεν αγοράζω κουλούρια από πλανόδιους".
Για την ηθική διάσταση, σιγά το περίεργο. Σε ξάφνιασε; Γιατί; Αυτά και χειρότερα γίνονται εδώ και χρόνια. Είναι η λύση να του φωνάξεις, να τον βρίσεις ή να τον δείρεις; Όχι, δεν είναι. Γιατί ούτε αυτός θα καταλάβει τίποτα, κι εσύ θα γίνεις ίδιος μ' αυτόν. Η λύση είναι μία: ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Αλλά σιγά μην αλλάξει... Θα σπάσουμε καμιά μέση στην προσπάθεια...
Για την ηθική διάσταση, σιγά το περίεργο. Σε ξάφνιασε; Γιατί; Αυτά και χειρότερα γίνονται εδώ και χρόνια. Είναι η λύση να του φωνάξεις, να τον βρίσεις ή να τον δείρεις; Όχι, δεν είναι. Γιατί ούτε αυτός θα καταλάβει τίποτα, κι εσύ θα γίνεις ίδιος μ' αυτόν. Η λύση είναι μία: ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Αλλά σιγά μην αλλάξει... Θα σπάσουμε καμιά μέση στην προσπάθεια...
-
Divine Sinner
Κανεις μεγαλο λαθος. βλεπω δεν απεβαλες το μη-βιαιο σου.
Ναι η λυση ειναι να τον δειρεις. και αν δεν υπηρχαν κυρωσεις θα τον εστελνα στο νοσοκομειο.
και ΟΧΙ δεν θα γινομουν ιδιος με αυτον.
Το να βλεπεις το αδικο και να μην αντιδρας σε κανει συνενοχο.
Ανελεητο ξυλο ηθελε.
Ναι η λυση ειναι να τον δειρεις. και αν δεν υπηρχαν κυρωσεις θα τον εστελνα στο νοσοκομειο.
και ΟΧΙ δεν θα γινομουν ιδιος με αυτον.
Το να βλεπεις το αδικο και να μην αντιδρας σε κανει συνενοχο.
Ανελεητο ξυλο ηθελε.
- Mantam Froufrou

Το να βλέπεις το άδικο και να αντιδράς είναι το λάθος. Τότε σίγουρα γίνεσαι ίδιος με αυτό που δήθεν πολεμάς! Το σωστό είναι η ΟΡΘΗ ΔΡΑΣΗ. Δεν μίλησα για μή-δράση. Μίλησα για ορθή δράση. Ενίοτε η ορθή δράση είναι ΚΑΙ η βία! Αλλά όχι εδώ. Τουλαχιστον το δικό μου κριτήριο έτσι λέει. Κι αν μου πεις ακριβώς πού θα βοηθούσε το να τον στείλεις στο νοσοκομείο, ίσως και να βάλω λίγη βία μέσα μου και να το γυρίσω στα γεράματα... Αυτό με τη μη-βία εγώ το παίρνω για κομπλιμάν, αν και δεν κατάλαβα πώς το εννοείς εσύ

-
Divine Sinner
- Mantam Froufrou

Δηλαδή ειλικρινά πιστεύεις ότι κάτι τέτοιοι συμμορφώνονται με το... ξύλο; Συμμορφώθηκε ποτέ άνθρωπος με το ξύλο; Πού είναι καλέ; Δείξ' τον μου να τον πάμε για εγκεφαλογράφημα, γιατί άνθρωπος δε θα 'ναι!
-
Divine Sinner
Καποια φαινομενα που βλεπεις τώρα, δεν τα εβλεπες παλιότερα.
να ετρωγε ξυλο να το λεγαν και ειδησεις για να ξερουν και οι αλλοι τι τους περιμενει.
να παρουν οι καλοι παραδειγμα να κανουν τα ιδια και οι κακοι φόβητρο.
να ετρωγε ξυλο να το λεγαν και ειδησεις για να ξερουν και οι αλλοι τι τους περιμενει.
να παρουν οι καλοι παραδειγμα να κανουν τα ιδια και οι κακοι φόβητρο.
- Mantam Froufrou

Έχεις δίκιο. Ακριβώς οπως παραδειγματίζονται οι μουσουλμάνοι που βλέπουν να κόβουν τα χέρια στα παιδιά τους όταν κλέβουν ένα κομμάτι ψωμί, ή οι βιαστές μουσουλμάνοι που τους κόβουν το πράμα! Και για να μη θεωρηθώ ρατσίστρια, ας αναφέρω τους αμερικάνους που με τόσες θανατικές ποινές έχουν μπερδευτεί οι δικαστές και καταδικάζουν σε θάνατο ακόμα και αθώους, και παρόλα αυτά το έγκλημα καλά κρατεί! Ρε συ... σοβαρά τώρα... μη με συγχίζεις!
-
Divine Sinner
Μπερδευεις ανομοιες καταστασεις. απο την μια πληθυσμους ημι-αγριων "ανθρωπων" που ΚΑΘΕ κοματι της κοινωνιας εχει τις ιδιες αντιληψεις με αυτους, και απο την αλλη δυτικους πληθυσμους, που ΟΣΑ λαμογια κι αν υπαρχουν, παντα υπαρχει ενα κοματι με αρχες που απλα παραμενει με μειωμενα αντανακλαστικα γιατι ολοι (ακομα και οι γονεις τους και οι γονεις των γονιων τους) τους εχουν μαθει οτι εσυ μην εισαι κακος αλλα αν δεις κατι κακο να γινεται, κοιτα την δουλεια σου.
οχι ειναι καιρος να παψουμε να κοιταμε την δουλεια μας και να ριξουμε πολλες κλωτσιες σε εκεινους που το αξιζουν.
ειτε ειναι μικρονταβατζηδες, ειτε κλιτηρες ειτε εργολαβοι ειτε πολιτικοι, ειτε εφοπλιστές. αδιάφορο. Ο κλεφτης απο αναγκη θα πρεπει να εχει αλλη αντιμετωπιση (ναι μεν ποινικη αλλα και κοινωνικη ωστε να τον βοηθησουμε να μην εχει αναγκη να καταφευγει στην παρανομια), αλλα στον διεφθαρμενο κλωτσιες. αλυπητες μεχρι να μας παρακαλαει να σταματησουμε!!
οχι ειναι καιρος να παψουμε να κοιταμε την δουλεια μας και να ριξουμε πολλες κλωτσιες σε εκεινους που το αξιζουν.
ειτε ειναι μικρονταβατζηδες, ειτε κλιτηρες ειτε εργολαβοι ειτε πολιτικοι, ειτε εφοπλιστές. αδιάφορο. Ο κλεφτης απο αναγκη θα πρεπει να εχει αλλη αντιμετωπιση (ναι μεν ποινικη αλλα και κοινωνικη ωστε να τον βοηθησουμε να μην εχει αναγκη να καταφευγει στην παρανομια), αλλα στον διεφθαρμενο κλωτσιες. αλυπητες μεχρι να μας παρακαλαει να σταματησουμε!!
- Mantam Froufrou

βρε δεν είπα να κοιτάμε τη δουλειά μας, είπα να προσέχουμε πως ΔΡΟΥΜΕ κάθε φορά, ώστε να μην αντιδρούμε απλά. Το ξύλο δεν θα άλλαζε τίποτα, απλά θα γινόσουν κι εσύ ένα ζώο και μισό σαν τον τύπο πχ. Αν όμως καλούσες την αστυνομία ή έλεγες ήρεμα στη γυναίκα ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ότι αν ήθελε να κάνει μήνυση ευχαρίστως να πήγαινες σαν μάρτυρας, θα σου έλεγα εγώ αν θα χεζόταν ο μ@@ς!!!!! Δεν βλέπεις τη διαφορά στις δύο επιλογές δράσης;;;
-
Divine Sinner
- Mantam Froufrou

ενώ άμα τον δείρεις θα του κάνεις την μούρη κρέας και την καρδιά χυλόπιτα! Οκ, δεν γίνεται να συζητάμε γι' αυτό. Τσάμπα ο χώρος που σπαταλάμε. Αμα τον ξαναπετύχεις, ντίρ' τον, ντίρ' τον!
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Τα φαινόμενα που βλέπουμε τώρα και δεν τα βλέπουμε παλιότερα, οφείλονται στην εξαθλίωση που μας επιβάλλεται.
Το φαινόμενο της "παρανομίας" των πλανώδιων χωρίς άδειες και καλά, το'χω γραμμένο κανονικά, γιατί δεν το θεωρώ κύρια μάστιγα και πληγή όπως θέλουν να μας πείσουν κάποιοι. ΠΡΩΤΑ οφείλουμε να εστιάσουμε στις παρανομίες που κάνει η κρατούσα εξουσία και αυτοί που χαϊδεύει, και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ να καταπιαστούμε με το αν έχουν άδεια τα φτωχαδάκια-ταλαιπωράκια που πουλάνε μια οποιαδήποτε πραμάτεια στο δρόμο.
'Ετσι μου το παίξανε "τηρητές και επιβολείς του νόμου" οι Χ/Αυγίτες, αναποδογυρίζοντας πάγκους μικροπωλητών στη Ραφήνα... Μη χέσω και αφυδατωθώ.
Θέλετε να πατάξετε μάγκες το παραεμπόριο και την βαριά αδικία στον 'Ελληνα όπως λέτε; Βαρέστε πρώτα τους μεγαλοκολοσούς που έχουν το 67% του τζίρου λιανικής στην ελληνική αγορά σήμερα, και στέλνουν όλα τους τα έσοδα στις χώρες απ'τις οποίες προέρχονται (Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία... ξέρετε για ποιους μιλάω) και ΜΕΤΑ χτυπάτε το 1% του συνολικου τζίρου λιανικής που παίζει με το "παραεμπόριο". Αν σπάγατε ρε μάγκες το γερμανοτραφές μεγαλο-σούπερ- ξέρετε ποιο λέω- και μοιράζατε ό,τι είχε μέσα στα φτωχαδάκια, θα σας παραδεχόμουν, μπορεί και να σας στήριζα. Οταν από φυλετικό μίσος σπάτε στο ξύλο και να αναποδογυρίζετε πάγκους ταλαίπωρων που παλεύουν σα σκυλιά να επιβιώσουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ, , είναι το άκρον άωτον της υποκρισίας να ισχυρίζεστε ότι το κάνετε για να προασπίσετε τα δικαιώματα των Ελλήνων...αυτή είναι η γαρνιτούρα που βάζετε εσείς στις πράξεις σας. Με αυτό που κάνετε, προάγετε την απάνθρωπη βία ως σωστή συμπεριφορά, και παίζετε πρώτο ρόλο στη δημιουργία χαωδών καταστάσεων που θα είναι απότοκα αυτών των... εφόδων "ηθικής".
Παρασύρθηκα ομως με τους χ/αυγουλίτες.
Επανερχόμενη στο θέμα όπως συζητείται, θα πω το εξής (καθόλου σοφό-το ξέρω)
Το ξύλο δεν είναι ποτέ λύση, ούτε σωφρονίζει κανέναν, αλλά κατανοώ την ικανοποίηση που μπορεί να νιώσει κανείς αν ρίξει ένα μπερντάκι σ'έναν εκ κατασκευής ξεφτιλισμένο κόπανο. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που ώρες ώρες θα'θελα να'χα τη μυική δύναμη να τους ρημάξω στο κλωτσομπουνίδι.
Ξέρω, κατεβάζω τις δονήσεις μου νιώθοντας έτσι, αλλά νισάφι ρε αδερφέ, άνθρωπος είμαι, τριτοδιάστατο αίμα κυλάει ακόμα στις φλέβες μου, και ενίοτε θα τις "ρίξω" κι αυτές τις ρημάδες τις δονήσεις, τι να κάνουμε....
Καλημέρα σας
Το φαινόμενο της "παρανομίας" των πλανώδιων χωρίς άδειες και καλά, το'χω γραμμένο κανονικά, γιατί δεν το θεωρώ κύρια μάστιγα και πληγή όπως θέλουν να μας πείσουν κάποιοι. ΠΡΩΤΑ οφείλουμε να εστιάσουμε στις παρανομίες που κάνει η κρατούσα εξουσία και αυτοί που χαϊδεύει, και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ να καταπιαστούμε με το αν έχουν άδεια τα φτωχαδάκια-ταλαιπωράκια που πουλάνε μια οποιαδήποτε πραμάτεια στο δρόμο.
'Ετσι μου το παίξανε "τηρητές και επιβολείς του νόμου" οι Χ/Αυγίτες, αναποδογυρίζοντας πάγκους μικροπωλητών στη Ραφήνα... Μη χέσω και αφυδατωθώ.
Θέλετε να πατάξετε μάγκες το παραεμπόριο και την βαριά αδικία στον 'Ελληνα όπως λέτε; Βαρέστε πρώτα τους μεγαλοκολοσούς που έχουν το 67% του τζίρου λιανικής στην ελληνική αγορά σήμερα, και στέλνουν όλα τους τα έσοδα στις χώρες απ'τις οποίες προέρχονται (Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία... ξέρετε για ποιους μιλάω) και ΜΕΤΑ χτυπάτε το 1% του συνολικου τζίρου λιανικής που παίζει με το "παραεμπόριο". Αν σπάγατε ρε μάγκες το γερμανοτραφές μεγαλο-σούπερ- ξέρετε ποιο λέω- και μοιράζατε ό,τι είχε μέσα στα φτωχαδάκια, θα σας παραδεχόμουν, μπορεί και να σας στήριζα. Οταν από φυλετικό μίσος σπάτε στο ξύλο και να αναποδογυρίζετε πάγκους ταλαίπωρων που παλεύουν σα σκυλιά να επιβιώσουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ, , είναι το άκρον άωτον της υποκρισίας να ισχυρίζεστε ότι το κάνετε για να προασπίσετε τα δικαιώματα των Ελλήνων...αυτή είναι η γαρνιτούρα που βάζετε εσείς στις πράξεις σας. Με αυτό που κάνετε, προάγετε την απάνθρωπη βία ως σωστή συμπεριφορά, και παίζετε πρώτο ρόλο στη δημιουργία χαωδών καταστάσεων που θα είναι απότοκα αυτών των... εφόδων "ηθικής".
Το ξύλο δεν είναι ποτέ λύση, ούτε σωφρονίζει κανέναν, αλλά κατανοώ την ικανοποίηση που μπορεί να νιώσει κανείς αν ρίξει ένα μπερντάκι σ'έναν εκ κατασκευής ξεφτιλισμένο κόπανο. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που ώρες ώρες θα'θελα να'χα τη μυική δύναμη να τους ρημάξω στο κλωτσομπουνίδι.
Ξέρω, κατεβάζω τις δονήσεις μου νιώθοντας έτσι, αλλά νισάφι ρε αδερφέ, άνθρωπος είμαι, τριτοδιάστατο αίμα κυλάει ακόμα στις φλέβες μου, και ενίοτε θα τις "ρίξω" κι αυτές τις ρημάδες τις δονήσεις, τι να κάνουμε....
Καλημέρα σας
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
Divine Sinner
Μαλλον δεν ενημερωθηκες σωστα για το τι εκανε η χρυση αυγη.ArELa έγραψε:Τα φαινόμενα που βλέπουμε τώρα και δεν τα βλέπουμε παλιότερα, οφείλονται στην εξαθλίωση που μας επιβάλλεται.
Καλημέρα σας
Η χρυση αυγη ζητησε τα χαρτια τους (οπως εχει δικαιωμα να κανει καθε πολίτης) δεν ειχαν χαρτιά, διαπιστωσε οτι τελειται πλημελληματικη πράξη και το εμποδισε.
Εκανε μια απολυτως νομιμη ενεργεια.
αν πηγαινε στην πολυεθνικη θα διεπρατε κακουργημα.
δεν ειναι τοσο απλα τα πράγματα.
Και το παραεμποριο ΕΙΝΑΙ μεγαλη πληγη για την οικονομια.
Τα μεγεθη της ζημιας που προκαλει ειναι εφαμυλα των πολυεθνικων σουπερ μαρκετ.
τουλάχιστον εκείνα πληρωνουν κι εναν φόρο, απασχολουν κι Ελληνες εργαζόμενους.
9,5 δις μας κοστιζει το παραεμποριο.
http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/09/binteo-9.html
- ArELa
- Founder-Administrator

Ξέρω πολύ καλά τι έκανε. Ξέρω επίσης πολύ καλά, ότι ενήργησε (ως ένα βαθμό) "νομίμως" κι ότι αυτοί που ρήμαξε ήταν "παράνομοι".Divine Sinner έγραψε:Μαλλον δεν ενημερωθηκες σωστα για το τι εκανε η χρυση αυγη.
Η χρυση αυγη ζητησε τα χαρτια τους (οπως εχει δικαιωμα να κανει καθε πολίτης) δεν ειχαν χαρτιά, διαπιστωσε οτι τελειται πλημελληματικη πράξη και το εμποδισε.
Ξέρω επίσης πολύ καλά, ότι ΝΟΜΙΜΩΣ οι πολυεθνικές βγάζουν το χρήμα έξω, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τους "παράνομους" που ξαναρίχνουν ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αγορά ό,τι εισπράξεις έχουν (στα πλαίσια της διαβίωσής τους).
Στέκεσαι πολύ στο "τυπικο" λες και δεν ξέρεις ότι το τυπικό είναι (ολοένα και πιο συχνά) φαύλο.
Η πραγματική αντίσταση πρέπει να στοχεύει στη φαυλότητα κι όχι στην "νομιμότητα" όπως τη δημιούργησε αυτή. Δηλαδή:
Αυτό που οφείλει να αναρωτηθεί κανείς εδώ, είναι αν το "νόμιμο" είναι και ΗΘΙΚΟ, ή αν αρκετοί νόμοι που αυτούς που επικυρώνει η βουλή, είναι στην ουσία τους νόμοι διαιώνισης της ανομίας.
Κι αν εδραιωθεί στο μυαλό μας πως ΕΙΝΑΙ άνομοι ορισμένοι νόμοι που επικυρώνονται για να εξυπηρετήσουν μεγαλοσυμφέροντα, το δεύτερο που οφείλουμε να αναρωτηθούμε, είναι ποιο είναι προτιμότερο, στα πλαίσια ενός ειλικρινούς και έντιμου αγώνα: Να χτυπάμε έναν "παράνομο" που δεν κάνει τόση ζημιά στο σύνολο της αγοράς, ή να χτυπάμε αυτούς που νομιμοποιεί μια σάπια εξουσία, πρώτο μέλημα της οποίας είναι οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, τα μεγαλοτράστ και όλοι όσοι όχι μόνο δεν συμβάλλουν, αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ τη λαϊκή ευμάρεια, εδραιώνοντας ολοένα και περισσότερο τον εκμηδενισμό μιας στοιχειωδώς ανθρώπινης επιβίωσης των πολιτών αυτής της χώρας.
Όπως προείπα, εμείς οι Ελληνες έχουμε ένα τερατώδες ελάττωμα. Τσιμπάμε στις σειρήνες του διχασμού, καλλιεργούμε και αντρειώνουμε τους σπόρους αλληλοσπαραγμού που μας πετάνε (όχι και τόσο εντέχνως), και ποτέ δεν βάζουμε προτεραιότητες. Εδώ ΠΡΟΕΧΕΙ η εστίασή μας, στην κορυφή, όντας γνωστό ότι το ψάρι βρωμάει απ'το κεφάλι. Κι όταν το κεφάλι επιδίδεται σε πλείστες όσες ανομίες ΕΝΑΝΤΙΑ στον μέσο άνθρωπο, οφείλουμε ΑΥΤΟ να κόψουμε πρώτα, και ΜΕΤΑ ν'ασχοληθούμε με τις επιμέρους παραβάσεις, οι οποίες προβάλλονται υπερδιογκωμένες (οι "σειρήνες" που έλεγα) μπροστά στις ανομίες των εξουσιαστών έχουν έχουν μηδαμινό ζημιογόνο αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.
ΑΥΤΟΣ είναι αγώνας, κι αν αυτοί που αγωνίζονται με τέτοια λογική χαρακτιριζονται "παράνομοι" απ'ΑΥΤΟΥΣ που επιτελούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ γενοκτονία, ο χαρακτηρισμός θα'ναι τιμή τους.
Είναι τουλάχιστον παράλογο (για να μην πω ηλίθιο) να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το "κεφάλι" είναι που εξοντώνει αυτή τη στιγμή ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ και έχουν διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού ιστού και κοινωνικής πρόνοιας, και να εστιάζουμε στο πόδι επειδή μας πονάει ένας κάλος. (πράγμα που δυστυχώς μας ωθούν να κάνουμε, κι εμείς σα χάνοι "τσιμπάμε" κανονικότατα)
Το ίδιο πρόταξε κι ο άντρας μου και διαφωνώ καθέτως. Όπως προείπα το 1% του συνολικού λιανικού τζίρου είναι από παραεμπόριο, και το 67% από τις πολυεθνικές. Το ότι δίνουν πέντε μισθούς σε Ελληνες, δεν έχει νόημα όταν βγάζει έξω πέντε τόνους χρυσού κάθε χρόνο (που λέει ο λόγος)Και το παραεμποριο ΕΙΝΑΙ μεγαλη πληγη για την οικονομια.
Τα μεγεθη της ζημιας που προκαλει ειναι εφαμυλα των πολυεθνικων σουπερ μαρκετ.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
Divine Sinner
Δεν στεκομαι στο τυπικο αλλα στο εφικτο. ειμαι σιγουρος οτι η χρυση αυγη αν ηταν κυβερνηση και ειχε μια παντοδυναμια (γιατι δεν αρκει να ειναι κυβερνηση) θα ειχε περιορισει οποιαδηποτε ξενη δραστηριοτητα και θα εβαζε κανονες που σίγουρα θα δεναν τις πολυεθνικες και θα τις βάζαν σε δευτερή μοιρα στην Ελληνικη αγορά.
Αλλα δεν μπορει να μπει η Χρυση αυγη σε μια πολυεθνικη να τα σπάσει (οσο κι αν θα το θελε) γιατι πολυ απλα αυτη η πραξη θα ηταν τελειως παράνομη και θα μπορουσε να οδηγηθεί ακομα και στο να υπαρχουν αιτιασεις να τεθει εκτος νόμού.
ήδη πιεζουν τα ευρωπεη και ο ΟΗΕ προς αυτην την κατεύθηνση.
Ειναι η πρωτη φορα που ο αρειος πάγος ζητησε αρση της ασυλιας βουλευτων (για τους πάγκους, για την ζιμενς δεν υπαρχει προβλημα), και αυτο μάλιστα για λογους συμβολισμου μιας και οι ιδιοι οι βουλευτες της ΧΑ εχουν ζητησει να αρθει η ασυλια τους.
Ειναι η πρωτη φορα στα χρονικα της Ελλάδας που κόμμα που εκπροσωπειτε στην βουλή είχε ματ εξω απο τα γραφεια και καναν ελεγχο ποιος μπαινει και ποιος βγαίνει.
και η χρυση αυγη ειναι ισως το μονο κομμα βουλης στην ευρωπη που παρακολουθειται απο τις αρχές (τμημα προστασιας του πολιτεύματος στη ΓΑΔΑ)
Αλλα δεν μπορει να μπει η Χρυση αυγη σε μια πολυεθνικη να τα σπάσει (οσο κι αν θα το θελε) γιατι πολυ απλα αυτη η πραξη θα ηταν τελειως παράνομη και θα μπορουσε να οδηγηθεί ακομα και στο να υπαρχουν αιτιασεις να τεθει εκτος νόμού.
ήδη πιεζουν τα ευρωπεη και ο ΟΗΕ προς αυτην την κατεύθηνση.
Ειναι η πρωτη φορα που ο αρειος πάγος ζητησε αρση της ασυλιας βουλευτων (για τους πάγκους, για την ζιμενς δεν υπαρχει προβλημα), και αυτο μάλιστα για λογους συμβολισμου μιας και οι ιδιοι οι βουλευτες της ΧΑ εχουν ζητησει να αρθει η ασυλια τους.
Ειναι η πρωτη φορα στα χρονικα της Ελλάδας που κόμμα που εκπροσωπειτε στην βουλή είχε ματ εξω απο τα γραφεια και καναν ελεγχο ποιος μπαινει και ποιος βγαίνει.
και η χρυση αυγη ειναι ισως το μονο κομμα βουλης στην ευρωπη που παρακολουθειται απο τις αρχές (τμημα προστασιας του πολιτεύματος στη ΓΑΔΑ)
- Dread
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: Dread
Δεν θα κρίνω την πράξη αυτή καθαυτή (ούτως ή άλλως την καταδικάζω, όπως επίσης και το παρεμπόριο).Divine Sinner έγραψε:Η χρυση αυγη ζητησε τα χαρτια τους (οπως εχει δικαιωμα να κανει καθε πολίτης) δεν ειχαν χαρτιά, διαπιστωσε οτι τελειται πλημελληματικη πράξη και το εμποδισε.
Εκανε μια απολυτως νομιμη ενεργεια.
αν πηγαινε στην πολυεθνικη θα διεπρατε κακουργημα.
Όμως, για να έχουμε καλό ερώτημα :
1ον : μπορώ εγώ σαν απλός πολίτης να σταματήσω οποιονδήποτε στον δρόμο και να ζητήσω να μου παρουσιάσει τα χαρτιά του (ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο, άδεια παραμονής, άδεια εργασίας, κάρτα μέλους σε video club) ?
Απάντηση : όχι. Το δικαίωμα αυτό το έχει μόνο αστυνομικό όργανο.
2ον : μπορώ εγώ σαν πολίτης να κρίνω οτι τελείται αξιόποινη πράξη από κάποιον άλλον ?
Απάντηση : Όχι. Την κρίση της αξιόποινης πράξης την έχει πάλι το αστυνομικό όργανο. Αν "νομίζεις" ότι τελείται κάτι παράνομο (πάντα κατά την δική σου διαπίστωση), οφείλεις να ενημερώσεις την αστυνομία, για τις περαιτέρω ενέργειες.
3ον : Σε συνέχεια του 2ου. Μπορώ σαν απλός πολίτης να "διακρίνω" την οποιαδήποτε πιθανόν αξιόποινη πράξη (πλημμέλημα, κακούργημα κλπ ) ?
Απάντηση : Όχι, εκτός αν έχω νομικές γνώσεις (είμαι δικηγόρος), που και σε αυτήν την περίπτωση, οφείλω να ενημερώσω την αστυνομία για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.
4ον : σε συνέχεια όλων των προηγούμενων . Μπορώ εγώ ως απλός πολίτης, να εισέλθω στα γραφεία μιας οποιασδήποτε εταιρίας (πολυεθνικής και μη), να ζητήσω τα οποιαδήποτε παραστατικά επιθυμώ, να τα ελέγξω για να διαπιστώσω αν υφίσταται παράνομη πράξη και ποιά ειναι αυτή (αλήθεια με ποια "ειδικότητα" και "τι" θα έλεγξω...λέμε τώρα
Απάντηση : Όχι βέβαια. Ούτε από την πόρτα δεν θα περάσεις....
Συμπέρασμα : Η πολυεθνική ή όχι , και ο πλανόδιος πωλητής, είναι κατά βάση μια νομικής μορφής εταιρία. Ανώνυμη, ετερόρρυθμη κλπ η μια, προσωπική η άλλη.
Σε καμία λοιπόν περίπτωση, οι ενέργειες δεν ήταν νόμιμες.
Σε ποιόν "βαθμό" αναφέρεσαι ?ArELa έγραψε:Ξέρω επίσης πολύ καλά, ότι ενήργησε (ως ένα βαθμό) "νομίμως"
Εν κατακλείδι, παραδείγματα μπορώ να σας δώσω πολλά. Αλλά είμαι σίγουρος πως δεν χρειάζεστε άλλα.
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
- Dread

- Irc ψευδώνυμο: Dread
Και για να προλάβω τυχόν ερωτήσεις / αναφορές....
Η σύλληψη από πολίτη ή αγγλιστί citizen arrest, ΔΕΝ υφίσταται νομικά στην Ελλάδα....
Η σύλληψη από πολίτη ή αγγλιστί citizen arrest, ΔΕΝ υφίσταται νομικά στην Ελλάδα....
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
- ArELa
- Founder-Administrator

Σε κανέναν. Γιατί έκανα λαθεμένη διατύπωση.Dread έγραψε:Σε ποιόν "βαθμό" αναφέρεσαι ?
Έδωσαν επιχείρημα "νομιμότητας" για να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους.
Αυτό ήθελα να πω.
Κατά τα λοιπά, στο βαθμό που στάθηκες και στο τυπικό του πράγματος για να διαλύσεις αυτό το "επιχείρημα" του
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ostrako

- Irc ψευδώνυμο: jim
θελω να πω οτι ο τζιρος του παρεμποριου σε καποιες περιοχες δεν ειναι 1%.Ειναι στο συνολο ισως.
Αν εισαι εκει που ανθει την πατησες.
Φωτη ζουγκλα η ζωη.Αγωνας η αγορα, με οχι θεμιτα μεσα ηταν παντα.-
Οταν δεν σε αγγιζει ενα προβλημα στο πετσι σου,το αναλυεις ακαδημαικα.Οταν σε τζουζει αντιδρας τις
περισσοτερες φορες εκτος εαυτου.
Αν εισαι εκει που ανθει την πατησες.
Φωτη ζουγκλα η ζωη.Αγωνας η αγορα, με οχι θεμιτα μεσα ηταν παντα.-
Οταν δεν σε αγγιζει ενα προβλημα στο πετσι σου,το αναλυεις ακαδημαικα.Οταν σε τζουζει αντιδρας τις
περισσοτερες φορες εκτος εαυτου.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ