ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 17 Απρ 2007, 13:34

ΕΚ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ:
Posted: Wed Jul 19, 2006 3:27 pm

Στέκομαι σε δύο σκέλη που αφορούν στην εξέλιξη της γενετικής επιστήμης,και προβληματίζουν σε ηθικό επίπεδο.

Α/ Η περίπτωση της παρένθετης μητέρας, όπου μία γυναίκα κυοφορεί το έβρυο μιας άλλης που για τον Α ή Β λόγο αδυνατεί να κυοφορήσει.
Οι μετέπειτα "παρενέργειες" όταν κι αυτή που το κυοφορούσε 9 μήνες νιώθει έναν άρρηκτο δεσμό μ'αυτό το παιδί. Η πρόσφατη περίπτωση της μητέρας που θα κυοφορήσει το παιδί της κόρης της (και εγγόνι της) επανέφερε το ηθικό δίλημμα στη σκέψη μου.

Β/ Οι ανθρώπινοι κλώνοι. Απ'τη μια θα λυθεί το πρόβλημα της ανάγκης και εμπορίας οργάνων, απ'την άλλη είναι ανθρώπινα όντα αυτά που θα προκύψουν, και πώς θα τα δούμε απλά σαν ένα κομμάτι κρέας?

Επίσης υπάρχει και η περίπτωση που ένας (κάργα εγωκεντρικός) θέλει να παράγει τον κλώνο του.

Τέλος υπάρχει και η προοπτική στρατιές κλώνων με προδιαγεγραμμένη και προκαθορισμένη πορεία στον κύκλο ζωής τους, όπου θα εκτελούν στρατιωτικά καθήκοντα και μόνο.

Τα παραπάνω ταλανίζουν τη δική μου σκέψη πολυεπίπεδα.
Αναμένω σχολιασμούς και δικές σας σκέψεις κι ευελπιστώ να αναπτυχθεί διάλογος επ'αυτών, διότι Κυριακή κοντή γιορτή. Το γεγονός ότι σιωπούν (και κάνουν την πάπια) για τις εξελίξεις σ'αυτούς τους τομείς, το γεγονός ότι η "μάζα" δεν ενημερώνεται, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη αρχίσει να συντελούνται πράγματα πέραν κάθε ανθρώπινου ηθικού κώδικα.

Β+
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 17 Απρ 2007, 13:34

Posted: Wed Jul 19, 2006 7:02 pm

Εγώ με την καλπάζουσα φαντασία μου Ηλία, λέω, ΜΗΠΩΣ ήδη δημιουργήθηκαν κλωνοποιημένοι και κυκλοφορούν ανάμεσά μας?

Β+
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_

Δημοσίευση από elia » Τρί 17 Απρ 2007, 13:35

Posted: Fri Jul 21, 2006 12:50 pm

Δεδομένου ότι πάντα συμβαίνουν πολύ περισσότερα απ' αυτά που μας αφήνουν να ξέρουμε..., το πιο λογικό είναι ότι σε κάποια γνωστά, υπόγεια εργαστήρια γίνεται το έλα να δεις με πειράματα κλωνισμού... 8)
Αλλά μην ανησυχείτε.. Ο Ησίοδος γράφει πως ο Δίας θα καταστρέψει κι αυτό το γένος (το σιδερένιο) όταν εκτός των άλλων, τα παιδιά δεν θα μοιάζουν στον πατέρα και όταν θα γεννιούνται με τους κροτάφους γκρίζους!!!! :shock:
Τι .. να .. σκεφτόταν .. άραγε όταν τό 'γραψε αυτό; :roll:
"'Eτσι είναι αν έτσι νομίζετε"
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 17 Απρ 2007, 13:36

Posted: Sun Jul 23, 2006 11:49 am

από ΧΙΟΥΙ:

Είμαι αντίθετος στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στα άλλα υποκατάστατα όταν η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει παιδί. Πρώτον το θεωρώ ανήκουστο να ξοδευει μια οικογένεια ένα σωρό χρήματα σε τέτοιες μεθόδους όταν τόσα παιδιάκια είναι ορφανά και πεινάνε. Δυστυχώς να πούμε στην Ελλάδα οι διαδικασίες για υιοθεσία είναι εκ των ουκ άνευ χρονοβόρες και δύσκολες μέχρι αηδίας....
Κατά δευτερον τουλάχιστον για την εξωσωματική η γυναίκα υφίσταται μεγάλη καταπόνηση με τις ενέσεις ορμόνες και η υγεία της ταλαιπωρείται πολλές μάλιστα δεν τα καταφέρνουν μέχρι το τέλος. Γιατί τόσος εγωισμός πια μην τυχόν και δεν κάνουμε δικό μας παιδί; Αν για τον χ ψ λόγο δεν γίνεται και το θέλουμε τόσο πολύ η γνώμη μου είναι η υιοθεσία. Όσο για τους κλώνους τι να πω. Όταν βγήκανε σε ταινία στο star wars μας φαινότανε φαντασία....Δεν ξέρω αν θα μας λύσουνε τα προβλήματα που λένε πως θα μας λύσουνε η θα μας δημιουργήσουνε και άλλα περισσότερα (βλ. πχ πηρυνική ενέργεια...)
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Τρί 17 Απρ 2007, 13:39

Posted: Mon Jul 31, 2006 2:05 pm

από Apollo:

Σ'αυτο το θεμα σφιγγεται η καρδια μου διοτι τα εμβρυα ειναι ανθρωπινα οντα και μερικοι επιστημονες θελουν να τα υποβαλλουν σε πειραματα και να σκοτωνουν χωρις ελεγχο.

Ευτυχως ο Μπους καταδικασε αυτην την προσπαθεια των επιστημονων σε αποτυχια και περιπου 80,000 εμβρυα σωθηκαν για την ωρα απο την σφαγη.

Να κι ενα καλο που εκανε ο Γιωργος.

Εντυ
==========

Posted: Mon Jul 31, 2006 10:48 pm

από ΧΙΟΥΙ:

Ουδέν κακό αμιγές καλού :)

=========

Posted: Tue Aug 01, 2006 1:04 am

από Arela:
Και προφανώς (στην περίπτωση του Μπους) Πάνο, η ρήση αντιστρέφεται κι όλας, στο "Ουδέν καλόν αμιγές κακού!" :lol:
"'Eτσι είναι αν έτσι νομίζετε"
Λ.Πιραντέλλο
Άβαταρ μέλους
Fotismeno_Mialo
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Δημοσίευση από Fotismeno_Mialo » Παρ 26 Φεβ 2010, 12:12

ειναι απανθρωπο να εκμεταλευόμαστε τα εμβρυα για οποιονδηποτε ιατρικο λογο.
ειναι ανθρωποι και εχουν τα ιδια δικαιωματα με ολους μας.
ήξεραν οτι ήξερα;
υποτίθεται οτι ήξερα οτι ήξεραν οτι ήξερα ή οχι;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”