Μηνύουν τον γιο τους για να φύγει απ' το σπίτι

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Μηνύουν τον γιο τους για να φύγει απ' το σπίτι

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 17 Οκτ 2011, 11:21

Ιταλία: Γονείς μηνύουν το γιο τους γιατί δεν φεύγει από το σπίτι

Είδαν και απόειδαν οι γονείς ενός 41χρονου Ιταλού, ο οποίος παρόλο που έχει σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα, δε λεει να εγκαταλείψει την πατρική του εστία.

Έτσι αναγκάστηκαν να κινηθούν εναντίον του νομικά, σε μία προσπάθεια να τον αναγκάσουν να βρει δικό του σπίτι.

Το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι ο κανακάρης τους τα θέλει όλα στο χέρι: να του πλένουν και να του σιδερώνουν τα ρούχα, να του ετοιμάζουν το φαγητό κτλ.

Οι δικηγόροι έδωσαν στον 41χρονο δέκα μέρες προθεσμία να βρει ένα δικό του διαμέρισμα, αλλιώς θα τον πάνε στα δικαστήρια και ενδεχομένως να του κάνουν έξωση.

«Δεν μπορούμε άλλο να συνεχίσουμε έτσι. Η γυναίκα μου υποφέρει από στρες και μάλιστα έχει νοσηλευτεί εξ αιτίας αυτού» είπε ο πατέρας, από τη Βενετία, σύμφωνα με τον Αντρέα Καμπίρι, δικηγόρο της ένωσης καταναλωτών.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα στη γειτονική χώρα, το 48% των Ιταλών ηλικίας 18 – 39 ετών συνεχίζουν να διαμένουν στο σπίτι των γονιών τους.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/weird/article/1 ... -to-spiti/

Σχόλιο δικό μου: Και μη χειρότερα.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Μηνύουν τον γιο τους για να φύγει απ' το σπίτι

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 17 Οκτ 2011, 11:51

Σχόλιο δικό μου:

λολ :lol:
κάπου τους καταλαβαίνω :wink:
αν και ποτέ μου δε θα διανοουμην να κάνω κάτι τέτοιο...

Τα ζώα ωστόσο, δεν έχουν καθόλου άδικο που παροτρυνουν τα βλαστάρια τους να την κάνουν, όταν είναι ικανά να συντηρήσουν τον εαυτό τους.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 4 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 17 Οκτ 2011, 15:49

Και μετά λέμε για εμάς...! Οι Ιταλοί είναι χειρότεροι... Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μένω με τους δικούς μου, μέχρι τόσο μεγάλη ηλικία... Ελπίζω βέβαια ότι δεν θα με αναγκάσουν και οι συνθήκες...
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 17 Οκτ 2011, 16:21

Ναι οι Ελληνες παντρέυονται για να συνεχίσουν να τα χουν ολα στο χέρι.
Δεν αλλάζει κάτι. το βόλεμα βόλεμα. απο τη μαμά στη σύζηγο.
Οκ οχι ολοι οι Ελληνες. υπάρχουν και άξια παιδιά.
<---------

Υποψήφιος γαμπρός. μου αρέσει να μαγειρεύω και να περιποιούμαι την σύζηγο.
Προτάσεις με προσωπικό μήνυμα.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 18 Οκτ 2011, 14:43

Nyxtovamwn έγραψε:Ναι οι Ελληνες παντρέυονται για να συνεχίσουν να τα χουν ολα στο χέρι.
Δεν αλλάζει κάτι. το βόλεμα βόλεμα. απο τη μαμά στη σύζηγο.
Οκ οχι ολοι οι Ελληνες. υπάρχουν και άξια παιδιά.
Στην κουλτούρα μας, οι άνδρες μένουν στο σπίτι μέχρι μία άλφα ηλικία. Ναι, υπάρχουν περιπτώσεις ανδρών που μένουν στο πατρικό τους μέχρι τα 40-50-περισσότερο, όμως στην πλειοψηφία τους, οι περισσότεροι αργά ή γρήγορα αποζητούν την ελευθερία τους από την πατρική εστία. Αυτό συμβαίνει είτε μέσω του γάμου, όπως προανέφερε ο Φώτης, είτε μέσω των σπουδών που κάνουν σε άλλες πόλεις/χώρες και "γλυκαίνονται" από την ανεξαρτησία τους και συναφή.

Δυστυχώς, στην κουλτούρα μας πάντα, δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες. Βέβαια, όσο περνάνε τα χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να αναζητούν την ανεξαρτησία τους, όμως ακόμη δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο. Κι αυτό, γιατί ακόμα πιστεύουμε πως όταν ένας άνδρας φεύγει απ' το σπίτι του, είναι μάγκας και άρχοντας, ενώ η γυναίκα είναι χμμμμμ ελαφρών ηθών (για να μην το θέσω αλλιώς). Ειδικά στις πιο παραδοσιακές οικογένειες, η κόρη δικαιούται να φύγει απ' την πατρική εστία μετά τον γάμο, ή (πιο πρόσφατα) όταν θέλει να συζήσει με κάποιον.

Πιστεύω ειλικρινά πως, όσο κι αν στην Ελλάδα είμαστε υπέρ της οικογένειας και των ισχυρών δεσμών ανάμεσα στα μέλη της, θα ήταν πολύ πιο υγιές αν μπορούσε το κάθε τέκνο να ζήσει μόνο του για κάποιο διάστημα πρωτού παντρευτεί ή συζήσει. Κι αυτό για να μάθει να βασίζεται στον εαυτό του. Ανεβάζει πολύ και τη δική του αυτοπεποίθηση το να δει ότι "υπάρχουν αυτά και αυτά τα εμπόδια" και να βρίσκει τρόπους να τα επιλύσει.

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 25 Οκτ 2011, 10:58

Οσο κι αν ειναι κάποιος γονιος υπέρ των παραδόσεων ή της οικογένιας.
Τελικα θα πρεπει να αφησει το παιδι του να αποφασίσει μόνο του.
Αν κάποτε κανω παιδι σιγουρα δεν θα του πω τι ιδεολογια θα χει, αν θα θελει να κανει οικογένια ή οχι,
αν θα πρέπει να εχει την Α ή την Β θρησκεια.
Ο καθε γονιος θα πρέπει να καταλάβει οτι το παιδι του ειναι ενας ΑΛΛΟΣ άνθρωπος.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 25 Οκτ 2011, 11:26

Στη θεωρία αυτό είναι εφικτό. Στην πράξη όμως;

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 25 Οκτ 2011, 11:33

Εξαρτάται απο το ποιος ειναι ο γονιος.
Για αρκετους γονεις ειναι εφικτό στην πράξη.
Εμενα ο πατερας μου ποτε δεν μου ειπε.
ξερεις φωτη θα εισαι αριστερος επειδη ειμαι κι εγω (γιατι αριστερος ηταν).
Η θα ψηφισεις ΠΑΣΟΚ επειδη ψηφιζω κι εγω κλπ.
Οταν αυτός ψήφιζε ΠΑΣΟΚ εγω του λεγα ζήτω ο εθνικισμός.
Δεν μου ειπε ποτε. Τι λες ρε κοπρίτη
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 25 Οκτ 2011, 12:53

Όταν γεννιέται ένα παιδί, είναι απόλυτα εξαρτημένο από τους γονείς του. Αυτό σιγά σιγά αλλάζει όσο η κοινωνία τα σπρώχνει στους παιδικούς σταθμούς για όλη τη μέρα, όμως και πάλι, όταν έχεις περάσει μία ολόκληρη ζωή παίρνοντας αποφάσεις για το μωρό σου, σου είναι δύσκολο να παραδώσεις τον έλεγχο. Δεν λέω ανέφικτο, απλά δύσκολο. Γιατί για τον γονιό, το παιδί του ακόμα και 60 χρονών να πάει, θα είναι το παιδί του που του άλλαζε πάνες και το φρόντιζε. Εμείς ακόμα γελάμε όταν η γιαγιά αποκαλεί τον μπαμπά "το μωρό μου".

Συν ότι, όταν μεγαλώνεις με ορισμένους ανθρώπους, θέλεις δεν θέλεις παίρνεις κάποια χούγια τους. Μπορεί να μην είναι η πολιτική που ανέφερες, είναι όμως άλλα πράγματα που συνήθως ανακαλύπτεις στην πορεία. Εγώ πχ έχω πάρει το χούι να ταϊζω τον άλλο μέχρι σκασμού όπως κάνει η γιαγιά μου. Δεν με ανάγκασε ποτέ να σκάσω κάποιον, και ίσα ίσα, όταν με ταϊζει του σκασμού θυμώνω. Παρ' όλα αυτά, έχω το χούι επειδή έχω μεγαλώσει έτσι. Κανένα παιδί δεν μεγαλώνει με "ανοσία" στα χούγια. Οπότε θέλει δεν θέλει, κουβαλάει την οικογένειά του μέσα του.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”