Αληθινοί superheroes σαρώνουν τους δρόμους!!

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Αληθινοί superheroes σαρώνουν τους δρόμους!!

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 22 Νοέμ 2010, 13:47

http://cosmo.gr/OddlyEnough/USA/298232.html έγραψε:Κι όμως. Οι ήρωες των κόμικ δεν είναι χάρτινοι. Έχουν σάρκα και οστά. Το πρωί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και το βράδυ φορούν τις στολές τους και περιπολούν τις νύχτες στους δρόμους του Σιάτλ, σώζοντας κάθε αδύναμο πολίτη από τους εγκληματίες της πόλης.

Εικόνα

Η ομάδα Real Life Superheroes συστήθηκε πριν από λίγους μήνες, προκαλώντας τον πονοκέφαλο στην τοπική αστυνομία του Seattle, καθώς περιπολούν κάθε νύχτα, προσπαθώντας να καθαρίσουν την πόλη από την εγκληματικότητα.

Thorn, Buster Doe, Green Reaper, Gemini, No Name, Catastrophe, Thunder 88, Penelope και Phoenix Jones είναι μόνο μερικοί από τους superheroes που έχουν αναλάβει δράση!

Στο site τους λένε ότι "αληθινός υπερήρωας είναι όποιος επιλέγει να ενσωματώσει τις αξίες των βιβλίων κόμικ στη ζωή του, όχι φορώντας απλώς μάσκα και κοστούμι αλλά και προσπαθώντας να πατάξει το έγκλημα από την πόλη στην οποία ζει".

Η αστυνομία πάλι έχει πολλές αντιρρήσεις για το εν λόγω κίνημα, αφού έχει δει σε μερικές περιπτώσεις τους superheroes να τραυματίζονται στην προσπάθεια τους να σώσουν πολίτες.

"Ήταν ένας ντυμένος ως Pheonix και προσπάθησε να σώσει έναν πολίτη από έναν έμπορο νακρωτικών που τον απειλούσε. Τελικά βρέθηκε μαχαιρωμένος, ευτυχώς ελαφρά και τον πήγαμε στο νοσοκομείο", λένε στην εφημερίδα Seattle Today αστυνομικοί, και προσθέτουν ότι η αληθινή του ταυτότητα φυσικά βρέθηκε αμέσως.

Ήταν ένας 22χρονος, πρώην στρατιώτης, ο οποίος τριγυρνά στους δρόμους με ένα ΚΙΑ, ως τα ξημερώματα.

Έχει μάλιστα καταγραφεί περίπτωση όπου ένας ιδιοκτήτης βενζινάδικου φώναξε την αστυνομία, όταν δύο superheroes σταμάτησαν να βάλουν βενζίνη.

"Νόμιζε πως ήταν ληστές, με τις στολές και τις μάσκες που φορούσαν. Μας τηλεφώνησε τρομοκρατημένος. Όταν πήγαμε στο σημείο, συνειδητοποιήσαμε πως απλώς ήταν μέλη αυτής της ομάδας".

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία του Seattle έχει εντοπίσει εννέα superheroes όμως δεν αποκλείει ότι θα υπάρξουν κι άλλοι.

Συνιστά πάντως να αφήνουν την καταπολέμηση του εγκλήματος στα χέρια της αστυνομίας, καθώς είναι επικίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους υπερήρωες όσο και για τους πολίτες.

"Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γνώστες πολεμικών τεχνών ή πρώην στρατιώτες. Όμως δεν μπορείς να θέτεις έτσι τη ζωή σου κίνδυνο. Εδώ είναι πραγματική ζωή και όχι κόμικ", σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Μεγάλη μαγκιά, τους βγάζω το καπέλο. Συν Αθηνά και χείρα κίνει!!! :worship:
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Re: Αληθινοί superheroes σαρώνουν τους δρόμους!!

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Δευ 22 Νοέμ 2010, 15:20

Εγώ είμαι γενικώς της άποψης ν'αφήνεις τα όπλα και τους ηρωισμούς σ'αυτούς που υποτίθεται πως έχουν εκπαιδευθεί γι'αυτό, γιατί τελικά (απ'ό,τι φαίνεται κι από το κείμενο), το μόνο που καταφέρνουν είναι να απασχολούν τους αστυνομικούς, που ήδη δεν είναι αρκετοί για τους εγκληματίες. Το συν Αθηνά και χείρα κίνει θα το έλεγα κι εγώ, αν αυτοί οι σούπερ-ήρωες έκαναν έναν αγώνα να εκπαιδεύονται σωστά οι αστυνομικοί στην πόλη τους, να είναι αρκετοί για να καλύπτουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας, και να μην επιτρέπουν την άσκοπη βία που συχνά παρατηρείται, όταν έντρομοι κι αυτοί τα χάνουν και βαράνε όποιον βρούνε!

Φαντάσου λέει να τη δει ο κάθε άσχετος υπερ-ήρωας και να θέλει να σε σώσει και μέσα στην ασχετοσύνη του, ενώ θα τη γλύτωνες με μερικά δολάρια λιγότερα στην τσέπη σου, να σε κλαίει η οικογένειά σου στο τέλος! Όχι, ευχαριστώ!

Άλλο να είσαι πολίτης και να βρεθείς τυχαία σε μία περίεργη κατάσταση, και να προσπαθήσεις να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, κι άλλο να ψάχνεις για θύματα και εγκληματίες!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 22 Νοέμ 2010, 15:37

Από τη μία πλευρά είναι επικίνδυνο να μπαίνεις στα πόδια της αστυνομίας και να παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου. Μπορεί να τραυματιστείς, ακόμα και να σκοτωθείς ή ακόμα χειρότερα να κάνεις κακό στον άνθρωπο που υποτίθεται ότι θέλεις να προστατεύσεις. Από την άλλη όμως, οι "υπερήρωες του Σιάτλ" είναι είτε πρώην στρατιώτες (που ξέρουμε από τι τρελή εκπαίδευση τους περνάνε) είτε γνώστες πολεμικών τεχνών.

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ενάντια σε αυτήν την πράξη και το δείχνει από τον τρόπο γραφής του. Εγώ προσωπικά, παρ' ότι επιφυλακτική με το όλο κόνσεπτ της στολής, το βρίσκω πολύ έξυπνη κίνηση. Το να υπάρχουν αφυπνισμένοι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν ενεργά στην πάταξη του εγκλήματος της πόλης τους.

Το μέλλον θα δείξει στο πόσο βοηθούν το έργο της αστυνομίας ή όχι. Λογικά οι μπάτσοι, και ιδιαίτερα του εξωτερικού, είναι πιο γάτες από τους δικούς μας. Αν τους δωθεί εντολή ότι οι "υπερήρωες" είναι ενοχλητικοί, θα τους έχουν μαζέψει σε χρόνο ντε-τε.

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Δευ 22 Νοέμ 2010, 15:47

Βρε, ναι. Έχει ενδιαφέρον, αλλά εγώ τους φοβάμαι κάτι πρώην στρατιωτικούς αφυπνισμένους! Δεν μου πάνε μαζι αυτές οι λέξεις... Ακούγεται ρατσιστικό, αλλά όταν παίρνουν κάτι τέτοιοι το νόμο στα χέρια τους, εύχομαι να με μπουζουριάσει η αστυνομία, παρά να με βοηθήσει κανάς τέτοιος (μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά καταλαβαίνεις...) Κι αυτές οι στολές... πολύ για παιχνίδι το έχουν πάρει! Όχι, φαντάσου λέει να δεις τον Μπάτμαν μπροστά σου ξαφνικά! Δε θα σε πιάσει η καρδιά σου; Δε θ'αρχίσεις τις προσευχές να μην είναι πολύ βαρεμένος, αλλά μόνο λίγο; :loco:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Δευ 22 Νοέμ 2010, 16:08

Mantam Froufrou έγραψε:
φαντάσου λέει να δεις τον Μπάτμαν μπροστά σου ξαφνικά! Δε θα σε πιάσει η καρδιά σου; Δε θ'αρχίσεις τις προσευχές να μην είναι πολύ βαρεμένος, αλλά μόνο λίγο; :loco:
:lol: :lol: :lol:
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 22 Νοέμ 2010, 16:17

Εγώ πάλι σκέφτομαι πως αν ποτέ είναι να πάθω τίποτα (φτου φτου φτου μην το γρουσουζέψω), θα ήθελα να περνάει έστω σαν περαστικός ένας άνθρωπος έστω και λίγο εκπαιδευμένος και να σπάσει μερικά κεφάλια :loco:. Η στολή υπερήρωα βέβαια μπορεί να μου φανεί λίγο φλωριά, αλλά μ' ό,τι έχεις πορεύεσαι. Δεν γίνεται να έρθει ο άνθρωπος να σε βοηθήσει και να του κάνεις και στυλιστικές υποδείξεις, εκτός κι αν θέλεις να γλιτώσεις από τον ληστή και να σε πλακώσει στις μάπες ο σωτήρας :lol:.

Κι επειδή σαν άνθρωπος πολλές φορές αιωρούμαι ανάμεσα στον δικό μας κόσμο και αυτόν των παραμυθιών, παίζει αν έβλεπα στον δρόμο τον Μπάτμαν και να τον ρωτούσα για τον καιρό στην Γκόθαμ Σίτι, ή τον Σούπερμαν για το πόση υψοφοβία μπορεί να έχει η Λόις Λέιν. Ζήτω η τρέλα :loco:.

Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 22 Νοέμ 2010, 18:06

Tι να τους κάνεις τους υπερήρωες όταν οι ΗΠΑ επιτρέπουν (ορθώς για εμένα) την οπλοκατοχή και οπλοχρησία;;;

Μπαίνει ο ληστής;; Τον πυροβολείς και τελειώνεις...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 22 Νοέμ 2010, 18:29

Απ' όσο ξέρω, δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή σε όλες τις πολιτείες.

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 22 Νοέμ 2010, 18:38

Είμαι υπέρ της οπλοκατοχής αλλά όχι της οπλοφορίας.
Δηλαδά να κουβαλάς όπλο μαζί σου στο δρόμο.
Εκτός αν έχεις μακρύ ταξίδι.
Από εκεί και πέρα, αυτό με τους σούπερ ήρωες είναι απλά ερασιτεχνισμός (και λίγο φαντασιοπληξία).
Οι πολεμικές τέχνες δεν ενδείκνυνται για να τα βάζει κανείς με κακοποιούς.
Μονό για να δώσει χρόνο σε κάποιον να φύγει.
Αν ο άλλος θέλει να πεθάνει ή να μείνει ανάπηρος, ας πάει να γίνει σούπερ ήρωας.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 23 Νοέμ 2010, 13:15

Ω έλα τώρα Φώτη. Μη μου τους λες φαντασιόπληκτους. Θέλουν με τον δικό τους τρόπο να βοηθήσουν την περιοχή τους. Εγώ σαν Ειρήνη, δεν θα επέλεγα κάτι τέτοιο, αλλά είναι ωραία να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι (όπως κι αν είναι ντυμένοι, διακρίσεις στον σωτήρα δεν κάνουμε) που έστω θα καλέσουν την αστυνομία.

Δεν θυμάμαι σε ποια περιοχή έγινε, αλλά είχα δει στις ειδήσεις ότι βιάστηκε μία γυναίκα μέρα-μεσημέρι μέσα σ' ένα δημόσιο πάρκο με πάνω από 100 ανθρώπους παρόντες που προσπερνούσαν το συμβάν σαν να μην έγινε τίποτα. Θα προτιμούσα έστω και 2 τέτοιους τυπάδες εκεί, τουλάχιστον για να κάνουν σαματά. Όταν ζούμε σε μία κοινωνία που προβάλλει την αποκτήνωση σε μόδα, καλό είναι να υπάρχουν άνθρωποι που τσεκάρουν και προσέχουν το τι γίνεται στις περιοχές τους. Κι όπως προείπα, αν η αστυνομία του Σιάτλ δει ότι γίνονται ενοχλητικοί, μπορεί να τους σταματήσει. Δεν είναι σαν τους δικούς μας τους ανίκανους :wink:.

Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από totispap » Τρί 23 Νοέμ 2010, 19:59

Θα ντυνόμουν σούπερμαν βρε Ειρήνη μου αφού σου αρέσει τόσο πολύ,αλλά καταλαβαίνεις......η στολή..κολλητή είναι...μεγάλος άνθρωπος τώρα... :embar: :lol:

Άσε,θα ντυθώ Οβελίξ, θα ντύσω και τον Καρίπυ Ιντεφίξ ( :cool: ) και θα κάνουμε περίπολα στην Αριστοτέλους το βράδυ....
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 23 Νοέμ 2010, 20:06

Χαχαχαχαχα Πανίκα, αν το κάνετε αυτό με τον Τάσο θέλω να μου πείτε ώστε να έρθω με φωτογραφική :loco:. Θα σας κάνω παγκοσμίως διάσημους :lol:.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”