Χόρευε... δεν την έδερνε!

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Χόρευε... δεν την έδερνε!

Δημοσίευση από Kariatida » Σάβ 28 Αύγ 2010, 15:42

Τούρκος μετανάστης που κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην γυναίκα του προσπάθησε να εξηγήσει σε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας την διαφορά ανάμεσα στην συζυγική βία και τον δημοφιλή τουρκικό χορό «κολμπαστί».

Ο Αλετίν Τσαν, ιδιοκτήτης εστιατορίου κεμπάπ, συνελήφθη στην Χαουέρα όταν ένας περαστικός κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τον είδε να χτυπά και να προσπαθεί να στραγγαλίσει την σύζυγό του Ελμάς.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο ότι χόρευε μαζί με την γυναίκα του και τα δυο παιδιά του μπροστά στο εστιατόριο τους. Ο χορός αυτός που πρωτοεμφανίστηκε στην Τραπεζούντα την δεκαετία του 1930 χορεύεται με απότομες κινήσεις που μπορεί να θυμίζουν πυγμαχία και κεφαλοκλειδώματα.

«Πάντα χορεύουμε έτσι. Είμαι χαρούμενος να χορεύω με την οικογένειά μου, ποιό είναι το κακό; Οι άνθρωποι εδώ νόμιζαν ότι την χτυπάω και όχι ότι χορεύω, έτσι είναι η κουλτούρα μας», υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Τσαν.

Από την πλευρά του ο δικαστής που ασχολείται με την υπόθεση έδωσε διορία δύο εβδομάδων στην αστυνομία για να βρει ένα DVD με τον ιδιόρρυθμο αυτό χορό και να ανακαλύψει αν όντως ο Τσαν χόρευε...

Πηγή: www.pathfinder.gr
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Re: Χόρευε... δεν την έδερνε!

Δημοσίευση από KELAINO » Σάβ 28 Αύγ 2010, 17:33

Το έχω χορέψει το συγκεκριμένο με κάτι Τούρκους φίλους και συμπατριώτες μου εδώ (έχει άπειρο χαβαλέ μπάι δε γουέι), αλλά με τίποτα δεν μπορώ να φανταστώ να το περνάει κάποιος για καβγά. Κατ' αρχάς οι χορευτές δεν πιάνονται αλλά κρατάνε απόσταση, τουλάχιστον όσο έχω δει εγώ, δεν είμαι και καμιά εξπέρ.

Αλλά, όπως έλεγε και το παλαιό σύνθημα "ίδια ειν' τ' αρσενικά..."
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
karipis
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Κυρ 29 Αύγ 2010, 02:56

Οι άνθρωποι εδώ νόμιζαν ότι την χτυπάω και όχι ότι χορεύω, έτσι είναι η κουλτούρα μας

Τς, τς, τς.... Μα κανένας σεβασμός προς την παράδοση επιτέλους;;

ΥΓ: Γωγώ, όταν ξανάρθεις στην Ελλάδα και τα φέρ' η τύχη να βρεθούμε πάλι, είσαι για ένα Kolbasti Halay γιαβρούμ;;

ΥΓ 2: Πάρε πίσω το "γαλαντόμος" γιατί θα επιλέξω την παραλλαγή τύπου Νέας Ζηλανδίας :cool:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 29 Αύγ 2010, 07:15

KELAINO αν δειξει το συγκεκριμενο βιντεο στον δικαστη. την καταδικη την εχει εξασφαλισμενη.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Κυρ 29 Αύγ 2010, 10:19

Με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρχουν παραλλαγές και φιγούρες που όντως θυμίζουν πυγμαχία (απίθανο, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω και εντελώς τελείως).
karipis έγραψε:Πάρε πίσω το "γαλαντόμος"
Νιξ
Just close your eyes and smell the seagulls
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”