Μια λάθος λέξη τους στοίχισε 20.000 δολάρια

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Μια λάθος λέξη τους στοίχισε 20.000 δολάρια

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 03 Μάιος 2010, 13:13

Συνταγή για χάσιμο χρημάτων ήταν ο τελευταίος οδηγός μαγειρικής της εκδοτικής εταιρίας Penguin Group Australia. Μια λάθος λέξη στο βιβλίο κόστισε στον εκδοτικό οίκο 20.000 δολάρια. Περίπου 3.200 δολάρια το κάθε γράμμα, όπως παρατήρησε η εφημερίδα «The Age».

Η συγκεκριμένη εκδοτική εταιρία υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην επανέκδοση του βιβλίου μαγειρικής «Pasta Bible», γιατί από λάθος έγραφε σε μία από τις συνταγές, «ρίχνετε αλάτι και φρέσκους μαύρους ανθρώπους (black people)» αντί «φρέσκο μαύρο πιπέρι (black pepper)». Η συνταγή όπου έγινε το λάθος ήταν για ένα πιάτο με ταλιατέλες, σαρδέλες και προσούτο.

Εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρίας είπε πως ήταν ένα «χαζό λάθος», παρατήρησε πως δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες και πρόσθεσε πως αν κάποιος διαμαρτυρηθεί, θα του προσφερθεί ο...τσελεμεντές στην τελευταία του έκδοση.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”