ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΩ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ!!! Κι ας καώ στην κόλαση που λένε
Δεν είχες πρόβλημα με τον Αλβανό που'βγαινε στα κανάλια και μόνο που δε μας μούντζωνε, θα υποθέσω...
Όσο για τ'άλλα, δεν αντιτάχθηκα σε τίποτα απ'όλα αυτά. Αν με διάβαζες με λίγη προσοχή θα καταλάβαινες το πνεύμα μου.
Είναι γνωστό, αποδεκτό και ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η λαμογιά έχει διαποτίσει κάθε θεσμό σ'αυτή τη χώρα τουλάχιστον. Για μένα απλά έχουν προτεραιότητα οι λαμογιές που μου τη ζωή, τις νιώθω επί καθημερινής βάσης στο πετσί μου, και νιώσε κυρά μου, στο σύνολο όλων αυτών , αυτές που μπορούν να καταλογιστούν στην εκκλησία έρχονται τρίτες, τέταρτες, να μη σου πω και δέκατες και μούσκεμα στον ιδρώτα.
Άντε ρε ξεκολλάτε απ'τους παπάδες, δε μας ξεσκίζουνε αυτοί το σκαλπ στεγνά. Κοιτάχτε τι γίνεται γύρω σας με τις κυβερνησάρες που εκλέγει το χριστεπώνυμο και ΜΗ πλήθος, τα κόμματα που κάνουν τις γλύφτρες (ΛΑΟΣ), ή βγάζουν τις εύστοχες αλλά αναποτελεσματικές κορώνες τους (ως άξιο ΤΣΙΡΙΖΑ) και τις πάπιες (ΚΚΕ) γιατί χανόμαστε, λέμε!
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
ΑρΕλα έγραψε:
Δεν είχες πρόβλημα με τον Αλβανό που'βγαινε στα κανάλια και μόνο που δε μας μούντζωνε, θα υποθέσω...
Νατο παλι!
Τι σχεση εχει ο Αλβανος με την εκκλησια;
Ειναι πιο σημαντικο αυτο απο τη διαφθορα του μεγαλυτερου θρησκευτικου θεσμου της χωρας μας;
Ας λεει οτι θελει. Αλβανος ειναι και λεει αυτα που τον απασχολουν δικαιως ή αδικως. Δε με επηρρεαζει προσωπικα το τηλεοπτικο αναθεμα του καθε αχαριστου ή κομπλεξικου μεταναστη.
Με ενδιαφερει ομως οτι στη χωρα μου, ενα ματσο τραγοι που ζουν σε δικο τους συστημα, εχουν δικαιωμα να μπλεκονται σε καθημερινα θεματα οπως το περιεχομενο των σχολικων βιβλιων ή εχουν το θρασσος να μιλανε για το τι θα αναγραφεται στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ταυτοτητα. Αυτο ειναι ενα θεμα που μας αφορα πιο αμεσα απο τα παραπονακια ενος μαλακα. Δε θα πιστεψω ΠΟΤΕ οτι ο Χριστοδουλος επεμενε για την αναγραφη του θρησκευματος για αλλο λογο, περα απο το να βολεψει τη σκοταδιστικη θρησκεια του ακομα πιο βαθια στην ελληνικη πολιτικη πραγματικοτητα.
Τι δουλεια εχουν με την πολιτεια αυτοι οι τυποι; Γιατι δεν καθονται στα μοναστηρια να προσκυνανε τον Αγιο Σαβαωθ καλυτερα;
Αρκετα κρατησε αυτο το αστειο.
Θυμαμαι οταν πηγαινα σχολειο, το μαθημα των θρησκευτικων το εκανε ΠΑΠΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;
Αυτο δεν ηταν μαθημα θρησκευτικων... ηταν μαθημα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ! Ας το ονομαζαν "Χριστιανικο Προσυλιτισμο" αντι για θρησκευτικα...
Η θρησκεια πρεπει να μεινει στις εκκλησιες και τα μοναστηρια. Οχι στην πολιτικη, οχι στην παιδεια, οχι στη διακυβερνηση του τοπου.
Εκει στο ιερο να πινουν το αγιο κρασι και να τρωνε ψωμακια και να κουλαντριζουν τις γριες.
TEΛΟC.
Aμην
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
ποιός είναι αυτός και τί έκανε??? Μην υποθέτεις τίποτα, θέλω στοιχεία!
Για μένα απλά έχουν προτεραιότητα οι λαμογιές που μου τη ζωή, τις νιώθω επί καθημερινής βάσης στο πετσί μου, και νιώσε κυρά μου, στο σύνολο όλων αυτών , αυτές που μπορούν να καταλογιστούν στην εκκλησία έρχονται τρίτες, τέταρτες, να μη σου πω και δέκατες και μούσκεμα στον ιδρώτα.
Ρε Βίκυ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως μπαίνει προτεραιότητα σε κάποια πράγματα! Αν προτεραιότητά μου ήταν η εκκλησία, θα το έπαιζα Λουκά κι εγώ (απο την άλλη όμως) και θα ξημεροβραδιαζόμουν έξω απο την μητρόπολη!!!
Ωστόσο, κάνεις ένα λάθος...καταρχήν, η εκκλησία δεν έρχεται καθόλου τρίτη, τέταρτη, πόσο μάλλον δέκατη στην λίστα των πηδήκουλων στην Ελλάδα! Μπορεί να μην τους 'βλέπεις' και να μην 'φαίνονται' άμεσα στις λαμογιές τους, αλλά δουλεύει το σύστημά τους μία χαρά...και σου ξαναλέω: η εκκλησία είναι κύριος μέτοχος στις περισσότερες τράπεζες (ντόινγκ...οι τράπεζες μας πηδάνε, ναι ή όχι?) η εκκλησία εκμεταλλεύεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ που ΔΕΝ τους ανήκει στην ουσία, και αυτή η ΓΗ Βίκυ μου δεν γίνεται δάση και πάρκα, αλλά ξενοδοχεία, πάρκινγκ, μέχρι καζίνα! Αυτό δηλαδή δεν επηρεάζει την ζωή σου???? Εκτός που είναι γαμώ τα θεάρεστα έργα εεεεε? Ξενοδοχεία...καζίνα....ουάαααουοου!!!!
Η εκκλησία αγοράζει ό,τι βγαίνει στο σφυρί...είναι αοπ την πολύ αγάπη για τον κόσμο ρε...δεν το συζητώ...
Κάνεις κι ένα ακόμα λάθος...όταν παλεύεις ενάντια σ'αυτούς που σου γαμάνε την ζωή, βάζεις μεν τις προτεραιότητές σου, αλλά δεν κλείνεις και τα μάτια στους υπόλοιπους ρε Βϊκυ, γιατί όλοι αυτοί λειτουργούν σαν ένα δίχτυ που σε πνίγει, κι αν ασχοληθείς με το ένα μέρος, δεν σημαίνει οτι θα διαλύσεις όλο το δίχτυ..πώς το λένε!
ποιός είναι αυτός και τί έκανε??? Μην υποθέτεις τίποτα, θέλω στοιχεία!
Τι στοιχεία μωρέ μουρλέγκω? Ο εκπρόσωπος της Αλβανικής εργατιάς, ξεχνάω το όνομά του που'βγαινε κάθε τρεις και λίγο στα κανάλια. Τον ξέχασες? Πλάκα μας κάνεις τώρα?
Μπορεί και να μη μας κάνεις βέβαια, να τον πέρασες όντως στα ψιλά...
Συμπόνια στους καημένους τους μετανάστες και έτσι... ξέρω.
ΕΜΑΣ ποιος διάολο θα μας συμπονέσει δεν ξέρω.
Ρε Βίκυ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως μπαίνει προτεραιότητα σε κάποια πράγματα! Αν προτεραιότητά μου ήταν η εκκλησία, θα το έπαιζα Λουκά κι εγώ (απο την άλλη όμως) και θα ξημεροβραδιαζόμουν έξω απο την μητρόπολη!!!
Δεν μιλάω για ΤΕΤΟΙΟΥ είδους προτεραιότητα.
Θ'αρχίσω να πιστεύω ότι ΚΑΝΕΙΣ πως δεν καταλαβαίνεις.
Ωστόσο, κάνεις ένα λάθος...καταρχήν, η εκκλησία δεν έρχεται καθόλου τρίτη, τέταρτη, πόσο μάλλον δέκατη στην λίστα των πηδήκουλων στην Ελλάδα! Μπορεί να μην τους 'βλέπεις' και να μην 'φαίνονται' άμεσα στις λαμογιές τους, αλλά δουλεύει το σύστημά τους μία χαρά...και σου ξαναλέω: η εκκλησία είναι κύριος μέτοχος στις περισσότερες τράπεζες (ντόινγκ...οι τράπεζες μας πηδάνε, ναι ή όχι?)
Αν μας πηδάνε λέει... Ειδικά όσους έκαναν τη μαλακία και χώθηκαν στα δίχτυα τους. Αλλά και πάλι θα σου πω get your fucking priorities straight μεγάλη! Θα σου το θέσω αλλιώς μπας και νιώσεις: ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΣΑΝ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ? Ποιος επιτρέπει να παίρνουν το βιος ενός ανθρωπάκου επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει δυο ή τρεις δόσεις δανείου? Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
Κι αφού δε θέλετε η Εκκλησία να εκφέρει γνώμη /ανακατεύεται στα κοινά, στις πολιτικές και τα εθνικά, μην ανακατεύεστε κι εσείς στα assets της. Είναι τεράστιος οργανισμός -ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑΟΛΕ, που συστάθηκε ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και εσύ έχεις την ΑΦΕΛΗ απαίτηση να μην έχει τα assets της? Τα'χει τώρα ή τα'χε από πριν γεννηθεί ο προπάππος σου? Πού ήσασταν εσείς (λέω εσείς γιατί εδώ μιλάς σαν μέρος των "δημοκρατικών-προοδευτικών" δυνάμεων, όχι σαν Πέγκι οπότε στο ΚΚΕ απευθύνομαι ταυτόχρονα μ'εσένα) τόσα χρόνια να διαμαρτυρηθείτε γι'αυτά? ΤΩΡΑ εν έτει 2000-γαμώτο σας έπιασε ξάφνου ο πόνος κι η πρεμούρα? Και ΔΕΝ είναι εκ του πονηρού αυτό? Τ'ορκίζεσαι? Να πεθάνω?
η εκκλησία εκμεταλλεύεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ που ΔΕΝ τους ανήκει στην ουσία, και αυτή η ΓΗ Βίκυ μου δεν γίνεται δάση και πάρκα, αλλά ξενοδοχεία, πάρκινγκ, μέχρι καζίνα! Αυτό δηλαδή δεν επηρεάζει την ζωή σου???? Εκτός που είναι γαμώ τα θεάρεστα έργα εεεεε? Ξενοδοχεία...καζίνα....ουάαααουοου!!!!
Η εκκλησία αγοράζει ό,τι βγαίνει στο σφυρί...είναι αοπ την πολύ αγάπη για τον κόσμο ρε...δεν το συζητώ...
Σιγά μην πιστεύω στην αγάπη της ρε... Ποια νομίζεις πως είμαι μωρή ψηλή, η Λουκά? Και γνώση έχω και επίγνωση.
Όταν μιλάς για ελληνική γη που ναι, μπόλικα φιλέτα της πήρε η εκκλησία, να μην παραβλέπεις ταυτόχρονα και τα ΑΠΕΙΡΑ σε αναλογία φιλέτα που πήραν -παίρνουν και ΘΑ παίρνουν όλα τα υπόλοιπα λαμόγια, (και στις τάξεις σας σίγουρα θα υπάρχουν) κι όσα δεν πήραν ΤΑ ΕΚΑΨΑΝ, (ανυπολόγιστες καταστροφές στο περιβάλλον) κι όσα δεν έκαψαν τα εμποροποίησαν, τα κατέστρεψαν, τα εκμεταλλεύτηκαν ή στέρησαν απ'τον κοσμάκη πρόσβαση σε αιγιαλούς που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ!
Το Αθλητικό Κέντρο στη Βεϊκου- που στάθηκε άξιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, ξέρεις τι θέλουνε να γίνει τώρα? ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ! Πάμε απ'΄έξω κάθε λίγο και λιγάκι με πανώ και ντουντούκες και φωνάζουμε πως δε θα το δεχτούμε. Τι λες? Θα εισακουστούμε? Ναι, θα γράψουν τα ονόματά μας στο κωλόχαρτο που σκουπίζονται.Μπας και το κάνει η εκκλησία κι αυτό?
Ή τα λαμόγια ΟΛΚΗΣ - που μπροστά τους τα τραγιά μοιάζουν αγγελάκια- που μας έχουν τα βάρδουλα?
Τη ΔΕΗ, το γάλα του παιδιού σου ρε, τη φέτα, το ΨΩΜΙ σου γαμώτο, η εκκλησία στα'στειλε στου διαόλου τα ύψη?? Τα τηλέφωνα? Θυμάσαι πόσα πλήρωνες στον ΟΤΕ στη δεκαετία του '80, αυτή την κακιά του Αντρέα ρε, και πόσα δίνεις τώρα? Ή τον ΟΤΕ τον αφήνουμε απ'έξω επειδή έπαιξε τάτσι-μίτσι-κότσι μαζί σας που το παίζετε τώρα τρία πουλακια κάθονται και σφυράτε αδιάφορα γι'αυτό? ΤΕΒΕ, ΦΠΑ δε δίνεις. Δίνω εγώ και σου λέω ότι τα 2.000Ε ΣΤΑΝΤΑΡ το δίμηνο μόνο γι'αυτά τα δυο, δε μου τα χώνει στον κώλο η εκκλησία, ΧΩΡΙΣ κι όλας να μου παρέχει σωστή περίθαλψη. Τη Βενζίνη, που πάει γκαζιά και πεντόευρο, επίσης δεν μου την ανέβασε η εκκλησία. Με τη Ζίμενς που έγινε ΜΙΖΕΝΣ, επίσης δεν ακούστηκε ούτε ως "κρυφή" η εκκλησία. Για τα αστρονομικά ποσά που ΕΙΧΕ να σπαταλήσει το υπουργείο α-Πολιτισμού-καταποντισμού-αυτοκτονισμού, ενώ και καλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ το κράτος να δώσει στα γερόντια μια ανθρώπινη σύνταξη, φταίει επίσης η εκκλησία?
Δε μας χέζεις με την εκκλησία ρε φιλενάδα? Μιλάμε για ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ εκατομμύρια που φεύγουν για ρεμούλες, μίζες, κλοπές, δομημένα και παραδομημένα ομόλογα, και για άλλα πολλά καθίκια υπόλογα ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ σκατίλας, κι εσύ μου κόφτεσαι τώρα για 80 τραγιά και τις μητροπόλεις τους, για τα άμφια τις κάντιλακ, τα τάνγκα και τις παπαριές που μπροστά στα άλλα είναι ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ? Θα μας τρελάνεις εντελώς? Με πόσα ρε θα μας τρελάνεις?
Κάνεις κι ένα ακόμα λάθος...όταν παλεύεις ενάντια σ'αυτούς που σου γαμάνε την ζωή, βάζεις μεν τις προτεραιότητές σου, αλλά δεν κλείνεις και τα μάτια στους υπόλοιπους ρε Βϊκυ, γιατί όλοι αυτοί λειτουργούν σαν ένα δίχτυ που σε πνίγει, κι αν ασχοληθείς με το ένα μέρος, δεν σημαίνει οτι θα διαλύσεις όλο το δίχτυ..πώς το λένε!
Ποιος σου'πε ότι κλείνω τα μάτια ρε?
ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΠΙΟ ΠΆΝΩ ΛΕΩ!
Δεν τους καθαγίασα. Απλά λέω ότι μπροστά στους άλλους αρχικλέφταρους αυτοί είναι λίγοι. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ!
.
Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις αρελα ειναι οτι οι πολιτικοι ναι μεν κλεβουν αλλα εχουν μαζεψει την χλευη του κοσμου.
Ο κόσμος ΞΕΡΕΙ οτι το κράτος τον κλέβει, το γιατι δεν αντιδρα ειναι αλλου παπα ευαγελιο.
Απο την αλλη ο παπας ηρθε εδω παιζοντας το εκπροσωπος του θεου.
Κι με αυτο το προσχημα υποτασει ψυχολογικα τον αλλον που δεν τολμαει να αντιδράσει. καταλαβαινεις την υβρη;
καταλαβαινεις γιατι ο παπας ειναι ποιο επικινδυνος απο τον πολιτικό;
Γιατι ο πολιτικος ειναι ατομο που το ψηφιζεις κι υποτιθετε (δεν ειναι στην πραγματικοτητα αλλα ειναι στο μυαλο του κοσμου) οτι ειναι ενας απο μας.
Ο παπας απο την αλλη ειναι μεσα στο μυαλο του μεσου ανθρωπου ως εκπροσωπος του θεου. Δηλαδη της μεγαλυτερης αρχης στο συμπαν. κι ενας ανθρωπος διευθαρμενος με τετοια δυναμη ειναι επικινδυνος.
Επισης με ενδιαφερει το θεμα της εκκλησιας ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη πιστευω στον θεο και δεν γουσταρω καποιος να το παιζει πληρεξουσιος του και στο ονομα του να εξουσιαζει.
Εμπαιζει την προσωπικη μου σχεση μαζι του με αυτον τον τρόπο
Ο θεος ας αναπαυσει την ψυχη του ,αλλα εμπαινε αρκετα στα θεμματα του κρατους και επηρεαζε πολιτικα ,οχι οχι δεν διακατεχομαι απο καποιο αναρχικο πνευμα καθε αλλο , θεωρω απλα πως το κρατος πρεπει να κανει την δουλεια του και η θρησκεια να ασχολητε με τα καθαρα δικα της θεμματα..Επισης δεν μαρεσε που οι πιστοι συμπεριφερονταν στην κηδεια σαν να εχασαν τον Παλαιολογο,η Τον Παπαφλεσσα,τα "αγιος" ηταν σχεδον γραφικα,και τα ηγετης ακομα και μεταθανατον βλαβερα..Βλαβερα για ποιον; Για τον επομενο..που βλεπει αυτα τα φαινομενα να ακμαζουν και να αρεσκετε σε αυτα..Προσωπικα ποτε δεν μαρεσαν τα ανεκδοτα του, και ολο αυτο το κοντα στην νεολαια ηταν παντα υποπτο αν οχι υποκριτικο.. αν ηταν οντως κοντα της ας χρηματοδοτουσε η εκκλησια μια νεολαιιστικη κινηση ,κατι για τους μαθητες,τοσες ελλειψεις υπαρχουν..Επισης 8υμαμαι τα περι δεξιας του θεου ,και επαναστατων-σοσιαλιστων ,περι ομοφυλοφιλων-κουσουριων , και παγκοσμιοποιησης ,θυμαμαι τοπαρελθον με την χουντα και την μελετην του εκεινη την εποχη που μελετουσαν κι αλλοι,αλλα παραλληλα τις ετρωγαν μεσα απο καποια πυλη ενος οικοδομηματος που λεγετε "πολυτεχνειο"...
Υ.Γ: Oταν σε αυτον τον τοπο αναζητατε αλλαγες ,να το κανετε στον ουσιιαστικο τους βαθμο..
Οι κυβερνησεις για πολλους ειναι σκαρτες,αλλα , αλλα σημεια του συστηματος τα προσκυναμε,γιατι να ειμαστε τοσο ιδεολογικα και θυμικα αντιφατικοι ;
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ.»
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
(λέω εσείς γιατί εδώ μιλάς σαν μέρος των "δημοκρατικών-προοδευτικών" δυνάμεων, όχι σαν Πέγκι οπότε στο ΚΚΕ απευθύνομαι ταυτόχρονα μ'εσένα
Πού στο διάολο μίλησα εκ μέρους του οποιουδήποτε??? Δεν κατάλαβα δηλαδή!!? Να παρεξηγηθώ τώρα? Εγώ δεν έχω μυαλό και δική μου άποψη? Αν μίλαγα σαν ΚΚΕ Βίκυ μου δεν θα πίστευα καν στον Θεό, γιατί ως γνωστόν οι κομμουνιστές είναι άθεοι, οπότε είμαι μάλλον άσχετη με το θέμα! Απο πού κι ως πού λοιπόν θα ακολουθούσα την όποια 'πολιτική' γραμμή ενός κόμματος που είναι ΕΝΑΝΤΙΟ στην πίστη μου, και μάλιστα για ένα θέμα ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ! Κάτσε γιατί ...κάτσε!!!!
Αν θές λοιπόν να μου απαντάς θα μου απαντάς ως Πέγκυ, κι όχι ως ΚΚΕ ή σκατουλέ...αν θέλω να μου απαντήσεις αλλιώς θα σε ενημερώσω...συμπεράσματα δεν θα βγάζεις ούτε εσύ ούτε ΚΑΝΕΙΣ και ΚΑΝΕΙΣ-ΜΑ-ΚΑΝΕΙΣ δεν θα υπονοήσει ξανά οτι μιλάω σαν αντιπρόσωπος του οποιουδήποτε (όχι μόνο του ΚΚΕ μη χέσω)...
Αυτό ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ! Μην επανέλθουμε...το εννοώ...
Πάμε στα υπόλοιπα, αφού αφαιρέσω όλα όσα είπες τα οποία είναι άσχετα παντελώς με το θέμα μας:
Ποιος σου'πε ότι κλείνω τα μάτια ρε?
ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΠΙΟ ΠΆΝΩ ΛΕΩ!
Δεν τους καθαγίασα. Απλά λέω ότι μπροστά στους άλλους αρχικλέφταρους αυτοί είναι λίγοι. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ!
Η πλάκα είναι οτι η απάντηση σ'αυτό που λές μπορεί να είναι μόνο αυτό που σου είχα γράψει και στο οποίο απαντούσες με το παραπάνω quote, λολ, δηλαδή:
Έγραψες όσα έγραψες θεωρώντας οτι δεν συμφωνώ? Σου είπα οτι περιμένω απο την εκκλησία να ΄μου λύσει το πρόβλημα με την ακρίβεια ή τον ΟΤΕ ή την ΔΕΗ? Ρε πάμε καλά??
Συμφωνούμε τελικά οτι συμφωνούμε οτι η εκκλησία έχει assets, δεν κατάλαβα λοιπον γιατί τα παίρνεις τόσο, αλλά σίγουρα διαφωνούμε μ'αυτό:
Κι αφού δε θέλετε η Εκκλησία να εκφέρει γνώμη /ανακατεύεται στα κοινά, στις πολιτικές και τα εθνικά, μην ανακατεύεστε κι εσείς στα assets της. Είναι τεράστιος οργανισμός -ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑΟΛΕ, που συστάθηκε ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και εσύ έχεις την ΑΦΕΛΗ απαίτηση να μην έχει τα assets της?
ΑΦΕΛΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ??? Έχεις δίκιο...αφελή απαίτηση είχαν και οι έλληνες που ξεσηκώθηκαν ενάντια στους κοτζαμπάσηδες στην τουρκοκρατία κι έφαγαν το κεφάλι τους, αλλά κάποια στιγμή ωρίμασε το πράγμα και στείλαμε τους Τούρκους σπίτι τους... ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΩΣ ΠΕΓΚΥ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ: ας φάω το κεφάλι μου που σιχαίνομαι τους κοτζαμπάσηδες της εκκλησίας και θα τους πολεμάω και θα ενισχύσω οποιονδήποτε αγώνα και αφύπνιση εναντίον τους, αλλά κάποτε θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα στείλει όλους τους τραγόπαπες εκεί που ανήκουν: ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ!!!
Ελα μην κλαις.. θα ειμαστε ολη η ανθρωποτητα παρεα!
...αφελή απαίτηση είχαν και οι έλληνες που ξεσηκώθηκαν ενάντια στους κοτζαμπάσηδες στην τουρκοκρατία
na sou thymisw oti o ean den htan o syndetikos krikos ths Orthodoxou Ekklhsias, kamia epanastash den tha eixe ginei, dioti den tha yphrxane Ellhnes. Tha eixan tourkepsei opos ekane swreia ellhnwn pou eksislamisthisan kai pleon thewrountai tourkoi. Ektos kai ean den pisteveis oti megalo tmhma tou plythismou ths mikras asias einai genetika ellhnes pou eksislamisthisan kai pleon logizontai ws tourkoi.
Xwris ton xristianismo loipon kai thn ekklhsia na diathroun thn taytothta twn ellhnwn kata thn tourkokratia, apla den tha yphrxe ellada ...toso apla.
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Κι ήθελα να βάλω αρθράκλα εδώ εξ αφορμής και του τελευταίου κατατεθέντος που ήταν του θειαφούλη, αλλά αφήνεις εσύ άνθρωπο ν'αγιάσει? Θα σου απαντήΚω λοιπόν, αλλά μετά τέρμα τα πέρα δώθε, σου'πα μού'πες κλπ. Θα βάλω στην αρθράκλα μου συγκεντρωτικά (κι όσο γίνεται συνοπτικότερα-προσευχηθείτε) τη σκέψη μου πάνω στο ζήτημα, και θα τη βάλω και στα προτεινόμενα μετά, έτσι για να σας τη βαρέσω. Και τα μυαλά στα κάγκελα εσείς, αφού δε γουστάρετε να προτείνετε άρθρα. (σκασίλα μου )
Πού στο διάολο μίλησα εκ μέρους του οποιουδήποτε??? Δεν κατάλαβα δηλαδή!!? Να παρεξηγηθώ τώρα? Εγώ δεν έχω μυαλό και δική μου άποψη?
Έχεις, αλλά φταίω εγώ που είναι πανομοιότυπη με των αριστερών και...χεχ προοδευτικά δημοκρατο-χαιρέτα μας δυνάμεων? Δε φταίω. Είναι σαν να μου βάζουν σε play το κλασικό μαγνητοφωνάκι επί του θέματος, αλλά και πάλι στην ουσία αυτών που επισημαίνω εγώ (εν προκειμένω) ή άλλοι της δικής μου συνωμοταξίας (γενικότερα,) αποφεύγετε (άντε αποφεύγεις) επιμελώς να εστιάσετε- πόσο μάλλον να δώσετε απάντηση που να καλύπτει ένα στοιχειώδες λογικό διαλεκτικό νταραβέρι ρε παιδάκι μου. (θα εξηγήσω τι εννοώ παρακάτω)
Πάντως μην παρεξηγιέσαι, το'κανες και quote αλλά σου διέφυγε μια προθεσούλα. Είπα :
λέω εσείς γιατί εδώ μιλάς σαν μέρος των "δημοκρατικών-προοδευτικών" δυνάμεων, όχι σαν Πέγκι οπότε στο ΚΚΕ απευθύνομαι ταυτόχρονα μ'εσένα
Α, και μια υποσημείωση: Είπα "όχι σαν Πέγκι", εννοούσα όχι απαραίτητα σαν την Πέγκι που θα είχε ίσως μια ευρύτερη οπτική πραγμάτων κάτω από άλλες συνθήκες ζωής, με άλλες παραστάσεις στα παιδικάτα της, με άλλες αλληλεπιδράσεις, συναναστροφές, και αν είχε ζήσει-μεγαλώσει και σε μια άλλη χώρα τέλος πάντων.
Αν θές λοιπόν να μου απαντάς θα μου απαντάς ως Πέγκυ, κι όχι ως ΚΚΕ ή σκατουλέ...
Έγινε! Σ'εσένα βασικά απαντώ έτσι κι αλλιώς.
ΚΑΝΕΙΣ δεν θα υπονοήσει ξανά οτι μιλάω σαν αντιπρόσωπος του οποιουδήποτε (όχι μόνο του ΚΚΕ μη χέσω)...
Αυτό ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ! Μην επανέλθουμε...το εννοώ...
Είναι ρε κατανοητό, έλεος. Όσο προχωράω και σε διαβάζω τόσο κουφαίνομαι που σάλταρες μ'αυτό. Σιγά μην έκαναν εσένα εκπρόσωπο , το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ lose cannon (απρόβλεπτη η μούρλα εννοώ :Ρ χεχεχ) όταν έχουν μια Κανέλη που κάνει τη δουλειά τους ως ΔΗΘΕΝ lose cannon, που στην ουσία είναι κάργα δεσμευμένο, τυποποιημένο, τακτοποιημένο και αμπαλαρισμένο.
Το ότι ταυτίζονται απόλυτα (σε κάποια σημεία δεν είπαμε και σ'όλα, αλλά ζωτικής φύσεως σημεία) οι οπτικές σου επί του θέματος με το "δημοκρατικό" προλεταριάτο, εφ'εξής θα το αντιλαμβάνομαι ως καθαρά συμπτωματικό. Οκ? Έληξε και πάμε παρακάτω
Απο πού κι ως πού λοιπόν θα ακολουθούσα την όποια 'πολιτική' γραμμή ενός κόμματος που είναι ΕΝΑΝΤΙΟ στην πίστη μου, και μάλιστα για ένα θέμα ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ! Κάτσε γιατί ...κάτσε!!!!
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δε μίλησα για πίστη. ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑ στην όποια πίστη και στο θρησκευτικό κομμάτι/πλευρά/πτυχή ενός ρασοφόρου σ'αυτήν την περίπτωση. Δε στάθηκα γιατί γνωρίζεις καλά ΠΩς ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ, ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΦΤΕΙ. Στάθηκα στην Εκκλησία ως θεσμό και μόνον που είτε μου/μας αρέσει είτε όχι, εκπροσωπεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα που εν Ελλάδι ΠΑΛΙ είτε μου/μας αρέσει είτε όχι, είναι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.
Συμφωνούμε ως εδώ?
Η πλάκα είναι οτι η απάντηση σ'αυτό που λές μπορεί να είναι μόνο αυτό που σου είχα γράψει και στο οποίο απαντούσες με το παραπάνω quote, λολ, δηλαδή:
Αυτό ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Φταίει το συντακτικό σου, φταίει το μάτι και το κλούβιο το κεφάλι μου, σαν σκεπτικό και φράση, απλά δεν το κατάλαβα. Δες πιο πάνω ποιοquote και με ποιο context απαντάς, και κάντο μου πενηνταράκια, γιατί απάντησες σε κάτι που είναι ουσιαστικά η πεμπτουσία του συνόλου της σκέψης μου για το ζήτημα της διαφθοράς-φαυλότητας κλπ, και μ'ενδιαφέρει η θέση σου σ'αυτό.
Έγραψες όσα έγραψες θεωρώντας οτι δεν συμφωνώ? Σου είπα οτι περιμένω απο την εκκλησία να ΄μου λύσει το πρόβλημα με την ακρίβεια ή τον ΟΤΕ ή την ΔΕΗ? Ρε πάμε καλά??
Συμφωνούμε τελικά οτι συμφωνούμε οτι η εκκλησία έχει assets, δεν κατάλαβα λοιπον γιατί τα παίρνεις τόσο, αλλά σίγουρα διαφωνούμε μ'αυτό:
1. Όχι δεν είναι δυνατόν (είπα μέσα μου) να μη συμφωνείς. Γιατί περίπου στις ίδιες παραμέτρους ζούμε, με τα ίδια αγγούρια, άγχη διαβίωσης κλπ. Χώρια που νιώθουμε επί πολλών πραγμάτων τα ίδια, και όχι στο περίπου.
2/ Έλεος ρε, ποιος είπε τίποτα για προσδοκίες από την εκκλησία να λύσει προβλήματα με ακρίβειες, οτε, δεη κλπ? Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή θες ντε και καλά να με σαλέψεις? Read my words baby. Η λέξη κλειδί σ'όλα αυτά είναι η λέξη προτεραιότητες. Όταν πχ, γκρεμίζεται το σπίτι μου από μεταλλικές μπάλες κατεδαφιστικών που βαράνε απ'έξω, δε θα κάθομαι εγώ από μέσα να λέω "ουφ! Ο Τάδε (φιλοξενούμενος στο σπίτι μου) κατούρησε πάνω στη λεκάνη του wc, μου λέρωσε και τους τοίχους με μια μπάλα που'παιζε , μου'χει κάνει διάφορες ζημιές μέσα στο σπίτι...". Μπορεί ο Τάδε να μου τη βαράει στα μηνίγγια όταν κατουράει πάνω στη λεκάνη, να μου τη δίνει σε πολλά, να τον θεωρώ και παρείσακτο συχνά πυκνά,αλλά δε θα κάτσω να ασχοληθώ μ'αυτά (που ναι, είναι φθοροποιά) την ώρα που γκρεμίζεται το σπίτι μου. (γιατί αυτά είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ) Βάλε στη θέση του Τάδε τώρα την Εκκλησία και στη θέση της σκατο μεταλλικής μπάλας που μου βαράει και κλονίζει συθέμελα το σπίτι μου, ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα λαμόγια που μαστίζουνε τον τόπο, μαζί μ'αυτόν και τη ζωή μου. ΔΕΝ υπάρχει σύγκριση ούτε γεννάται θέμα νομίζω, για το ποιος έχει άμεσο και πολύ πιο βλαπτικό αντίκτυπο σ'αυτήν. Στη λογική λοιπόν των προτεραιοτήτων που έχω θέσει μέσα μου, ΟΤΑΝ θα'χω απομακρύνει τη σκατόμπαλα, ΟΤΑΝ θα'χω βάλει και τις μπουλντόζες στη θέση τους, ΝΑΙ, θα αγριοκοιτάξω και τον Τάδε , θα του τραβήξω και το αυτί μέχρις ξεριζώματος, και θα του πω έλα 'δω ρε συ, ποιος νομίζεις ότι είσαι? Με ποιο δικαίωμα μου σπας τα νεύρα και με ταλαιπωρείς? κλπ κλπ. Κοίτα μάγκα, αν δε μαζευτείς, μάζεφ'τα μπογαλάκια σου κι ΕΞΩ απ'την παράγκα. Δεν είναι ότι γουστάρω πιο πολύ τον Τάδε απ'τη Μπουλντόζα και τη σκατόμπαλα, είναι ότι ο Τάδε, όσο μαλάκας, κόπανος, ακόμα και κομπιναδόρος να είναι, ο Τάδε με τον οποίο λίγα έως ελάχιστα είναι αυτά που μας συνδέουν, ενίοτε επέδειξε συμπεριφορές που καταδείκνυαν ένα κοινό μας τόπο: ότι ήθελε να προστατεύσει το σπίτι μου, εν αντιθέσει ρε Πέγκι με τη μπουλντόζα και σκατόμπαλα και τους χειριστές της, που κάνουν σαφές με τα χτυπήματα που με ταρακουνάνε, πως όχι μόνο δεν θέλουν να το προστατέψουν, αλλά να το ισοπεδώσουν, για να το δώσουν αντιπαροχή. ΜΕ ΝΙΩΘΕΙΣ? Ο Τάδε με τσαντίζει συχνά, του'χω σούρει τον εξάψαλμο για τη δογματίλα του ακόμα πιο συχνά, η μπάλα όμως με εξοργίζει, κι είναι ασύγκριτης φαυλότητας στην επιδίωξή της να με "αφανίσει"
ΑΦΕΛΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ??? Έχεις δίκιο...αφελή απαίτηση είχαν και οι έλληνες που ξεσηκώθηκαν ενάντια στους κοτζαμπάσηδες στην τουρκοκρατία κι έφαγαν το κεφάλι τους, αλλά κάποια στιγμή ωρίμασε το πράγμα και στείλαμε τους Τούρκους σπίτι τους... ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΩΣ ΠΕΓΚΥ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ: ας φάω το κεφάλι μου που σιχαίνομαι τους κοτζαμπάσηδες της εκκλησίας και θα τους πολεμάω και θα ενισχύσω οποιονδήποτε αγώνα και αφύπνιση εναντίον τους, αλλά κάποτε θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα στείλει όλους τους τραγόπαπες εκεί που ανήκουν: ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ!!!
Αυτό μάλλον δε θα γίνει στον δικό σου (δικό μας) κύκλο ζωής, εκτός αν προκύψει κάτι που θα ανατρέψει τη δογματίλα στα εξ ων συνετέθη, οπότε θα καταρρεύσει το οικοδόμημα με όλη τη σαπίλα από μόνο του, για να μείνει μόνο ό,τι σωστό υπάρχει, αν υπάρχει ή μάλλον αν έχει απομείνει. Γιατί σίγουρα δε γίνεται να δαιμονοποιήσουμε ως απόλυτα σαθρή μια Εκκλησία που ήταν δίπλα στην εθνότητα για αιώνες (και το βλέπω συνολικά αυτό, όχι κρίνοντας μόνο σύμφωνα με τα τωρινά σκατά) έχει δώσει αγώνες μαζί με το λαό, έχει προσφέρει και θετικά. Κι αυτό το λέω εγώ που αποδοκιμάζω το μεγαλύτερο μέρος του δόγματος ως στρεβλωτικό στα ουσιώδη μηνύματα που κάποτε ήρθε αυτός ο Ανθρωπος να δώσει...
Από την άλλη, το βρίσκω περίεργο έως φαύλο κι απ'την ίδια τη λαϊκή μερίδα (κι εσύ μέσα σ'αυτήν) που τόσα χρόνια δεν αντιδρούσε, δε μιλούσε, έκλεινε τα μάτια σ'αυτά που τώρα στιλιτεύει λαύρα, ΕΠΕΙΔΗ, πρόσεξε το ξαναλέω, όλες αυτές οι αρνητικότατες αντιδράσεις, ΕΠΕΙΔΗ επιχείρησε ένας χριστιανός που λεγότανε Χριστόδουλος να πλησιάσει πιο χειροπιαστά το λαό, σαν ανθρώπινη φιγούρα κι όχι μόνο σαν εκείνη την απρόσιτη μέσα σ'έναν πνευματικό θώκο που όλοι βλέπαμε και δεν καταλαβαίναμε ουσιαστικά τι ρόλο βαράει.
Αυτό τι σημαίνει?
α/ ότι βαστάγαμε απωθημένα τόσα χρόνια για όλα τα σαθρά των τραγιών όπως τα λες (κι εγώ μαζί σου γι'αυτά, δεν δίνω συγχωροχάρτια), και βρήκαμε την ευκαιρία τώρα, που ένας Αρχιεπίσκοπος έπαψε πια να είναι μια σιωπηλή, απρόσιτη, σχεδόν άγνωστη σ'εμάς φιγούρα, για να τα βγάλουμε στην επιφάνεια; Και τα θυμηθήκαμε ΤΩΡΑ ρε Πέγκι όλα αυτά? ΤΩΡΑ που βλέπαμε - εγώ τουλάχιστον έβλεπα- έναν άνθρωπο χαμογελαστό να μας απλώνει το χέρι? Και να ήμουν κάπως επιφυλακτική ή καχύποπτη σ'αυτό το χέρι ή το χαμόγελο, πάλι ρε φιλενάδα ήταν καλύτερο απ'τις αποστεωμένες φιγούρες που σαν κακέκτυπες αγιογραφίες (του κώλου "αγιο") προβάλλονταν ως τότε μπρος μας και δε μας προκαλούσαν κανένα συναίσθημα πλην κάτι σε απωθητικό? Και αφού είναι έτσι, τι λέει αυτό για μας, για τον δικό μας ψυχισμό? Γνώμη μου ταπεινή είναι να αναλογιστούμε λίγο ΚΛΙ αυτή την παράμετρο με κριτική ματιά- αφού τον άλλον τον κριτικάραμε μέχρις (ηθικής) εξοντώσεως και θλιβερής υστεροφημίας έτσι κι αλλιώς.
β/ Ότι εκλάβαμε εκ προοιμίου, προκατειλημμένα και ως ντε φάκτο ασυζητητί την απόπειρα προσέγγισής του ως μία σχεδιάρα "σατανικών" βλέψεων? Ότι πιστέψαμε αβασάνιστα και ασυζητητί (ποιοι το προώθησαν αυτό?) πως ο χριστιανός δεν είχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ καλή πρόθεση στα κίνητρα που κρύβονταν πίσω απ'τις κινήσεις προσέγγισης? Κι αν τα είδαμε όλα έτσι μονομερώς και αρνητικά, τι σκατά λέει αυτό ΚΑΙ για μας ρε Πέγκι? (ή μάλλον για τη μερίδα αυτών που το'δαν έτσι), μήπως ότι είμαστε εξ ορισμού κακοπροαίρετοι τουλάχιστον σ'αυτή την αντιμετώπισή μας?
γ/ Ότι το "πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς" που τσαμπουνάνε μονότονα ΟΛΕΣ οι πολιτικοιδεολογικές παρατάξεις, επιδέχεται και εξαιρέσεις σ'αυτά που δε μας αρέσουν?
δ/ Μήπως τον είδαν κάποιοι καλοβολεμένοι σαν "απειλή", αφού έχοντας την απήχηση που έχει στο "ποίμνιο", θα το αφύπνιζε μπροστά στις ρεμούλες, λαμογιές, ΠΟΥΣΤΙΕΣ που κάνουν τα επίσημα κυβερνητικά λαμόγια? Μήπως χάλαγε τόσο πολύ τη μανέστρα κι έκοβε τη μαγιονέζα του προσχεδιασμένου μονόδρομου που ήδη έχουν χαράξει, που έπρεπε να εξοντωθεί? (ηθικά αν όχι φυσικά). Μήπως η ανηλεής προπαγάνδα και πόλεμος εναντίον του δεν ήταν καθόλου η πρεμούρα τους για τα θρησκευτικά, αλλά η ανάγκη τους να μην τους χώνεται στο ρουθούνι? και τέλος ΜΗΠΩΣ τρίβουν τα χέρια τους τώρα που η καλή τους τύχη το'φερε να τον εξοντώσει ο καρκίνος φυσικά, οπότε γλύτωσαν απ'αυτόν τον σοβαρότατο πονοκέφαλο? Η συνέχεια της εθνικής μας τύχης αλλά προπάντων η ιστορία θα δείξει πόσο σαθρός και φαύλος ήταν αυτός, έναντι των "επισήμως" υπεύθυνων για της τύχες μας και την τύχη της χώρας. Εγώ βλέπω το φευγειό του σαν απώλεια μιας φωνής που αντιδρούσε έντονα και τους δημιουργούσε όντως πρόβλημα, στο βαθμό που δεν τους άφηνε στην ησυχία τους να δίνουν στον πολυπολιτισμικό-παγκοσμιοποιητικό-και πολυεθνικό μονόδρομο, κάθε μέρα λίγο λίγο ζωτικά κομμάτια μας, ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ! Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα, ρε Πέγκι. Νιώσε τι λέω...
Θυμίσου...
(ας το ακούσουν οι νεότεροι αυτό...ας προσέξουν το στίχο)
ΥΓ- Βασικά, σκατά... Είπα πολλά εδώ. Πάει η αρθράκλα που σκόπευα να βάλω... Θα δούμε.
.
na sou thymisw oti o ean den htan o syndetikos krikos ths Orthodoxou Ekklhsias, kamia epanastash den tha eixe ginei, dioti den tha yphrxane Ellhnes. Tha eixan tourkepsei opos ekane swreia ellhnwn pou eksislamisthisan kai pleon thewrountai tourkoi. Ektos kai ean den pisteveis oti megalo tmhma tou plythismou ths mikras asias einai genetika ellhnes pou eksislamisthisan kai pleon logizontai ws tourkoi.
Xwris ton xristianismo loipon kai thn ekklhsia na diathroun thn taytothta twn ellhnwn kata thn tourkokratia, apla den tha yphrxe ellada ...toso apla.
Παρακαλω μην περδευεις την εκκλησια με τον χριστιανισμο.
αποφασισε αν εσωσε η εκκλησια ή ο χριστιανισμος την επανάσταση.
Γιατι υπαρχει μια διαφορά.
Δεν ανεχομαστε οσοι πιστευουμε στον θεο ακριβως γιατι πιστευουμε σε αυτον να κανει οποιοσδηποτε τις λαμογιές του στο ονομα του.
Αυτο ειναι ασχετο με την χριστιανοσύνη.
Επισης ως Ελλήνας δεν γουσταρω επειδη και καλα εσωσε την επανασταση (οι αποψεις διυσταντε πανω σε αυτο, δηλαδη η επισημη θεση της εκκλησιας ποια ηταν) να θελει να τις το πληρωνουμε με το να μας εχει σκλαβους για παντα.
Δεν βλεπω καμια διαφορα αναμεσα στο να ειμαι ο σκλαβος του ενός ή του αλλου. παλι σκλαβος θα ειμαι.
Επισης ως Ελλήνας δεν γουσταρω επειδη και καλα εσωσε την επανασταση
den eipa oti eswse thn epanastash....
Ayto pou eipa einai oti h ekklhsia leitourghse epi tourkokratias ws o synektikos krikos tou ellhnismou
Ean den yphrxe h orthodoxh ekklhsia na dinei stous ellhnes na katalaboun thn diaforetikothta tous apo tous othomanous den tha yphrxe shmera ellhniko ethnos...oi ellhnes tha eixane tourkepsei ( opos kanan arketoi pou epeidh den noiazontan yia ton xristianismo kai yia glytwnoun forous kai talaipwries aspastikan ton islamismo).
Koinws..ean den yphrxe ekklhsia epi tourkokratias twra den tha yphrxe ellada...
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Επισης ως Ελλήνας δεν γουσταρω επειδη και καλα εσωσε την επανασταση
Koinws..ean den yphrxe ekklhsia epi tourkokratias twra den tha yphrxe ellada...
μεταξυ μας τωρα.. αυτο δεν υπαρχει τροπος να ξερουμε αν θα ηταν κακο ή καλο. Ετσι κι αλλιως ακομα και σημερα δεν εχουμε τεραστια διαφορα.
Ισως να ειμασταν καλυτερα ως τουρκοι. Ενα τεραστιο κρατος με το υπεροχο αιγαιο και τα νησια του στη μεση... τα τσιφτετελια, τα κεμπαπ, τα μπουζουκια, τα εχουμε ηδη. Απλα θα ειμασταν περισσοτεροι και θα αποτελουσαμε το μοναδικο σταυροδρομι μεταξυ ανατολης και δυσης. Ισως ενωμενοι να ειχαμε και καλυτερη οικονομια, περισσοτερες δουλειες... και ισως με τουρκικη πολιτικη να ειχαμε και λιγοτερους μεταναστες...
σκεφτειτε το...
Μηπως θελετε να γινετε τουρκοι;
Γεια σας κι εδω...ειδα λιγο πολυ της θεσεις ολων σας..Εγω εχω να πω απλα..πως δεν με ενδιαφερουν τοσο τα γεγονοτα αλλα η σταση..του Αρχιεπισκοπου,και στο παρελθον του αναφερθηκα συνοπτικα και ειλικρινα δεν με αφορα τοσο ,οσο το γεγονος πως σε μια πολυ συγκεκριμμενη ερωτηση στην δημοσιοτητα οχι απλα δεν μας απαντησε (ουσιαστικα δεν μας απαντησε) αλλα περισσοτερο γατι εδωσε μια απαντηση που δεν τον αντιπροσωπευει..Που ειναι εδω η αγαπη του για το εθνος;Να βγει και να πει "ναι παιδια εγω το βλεπω διαφορετικα",που ειναι εδω ο ηγετης που εχει το θαρρος της γνωμης του,μια που μιλαμε για το οτι επρεπε να εχει ελευθερο λογο,και ελευθερια κινησεων;Που ειναι ο ηγετης που μιλαει για εθνικα (υποτιθεται ,μικροεθνικα στην ουσια..) θεμματα..Ναι!Ειναι μικροαστικη να μιλας για σημαιες καθε επετειο και ειναι φυγη οταν σου ρωτανε "τι κανατε εκεινη την εποχη;" να απαντα"χμ..να μωρε δεν ξερω .διαβαζααα",δεν εβλεπε προφανως ουτε τηλεοραση..απο το πολυ διαβασμα..δεν εβλεπε στα περιπτερα τις φυλλαδες,δεν ειχε τυχει ποτε μα ποτε να δει κουρεμενα κεφαλια στο κεντρο της αθηνας απο αστυνομικους..Οχι μονο τα ηξερε αλλα ηταν και μερος αυτου του συστηματος; Παραθετω φωτο πιο κατω..οταν σπουδαστης-νεοκορος..ακομα..Κατι αλλο! Οταν μιλαμε για την ελευθερια του λογου(του δικου του ειδικα),να καταλαβαινουμε κατι..οτι ναι εχει ελευθερια του λογου..αλλα οταν ο λογος του δεν δινει ελευθερια σε αλλα οντα και συναθρωπους μας (ομοφιλοφυλους=κουσουρια "θελουν να παρουσιασουν το κουσουρι τους ως προσον και φυσιολογικο,δεν πρεπει να του ακουμε..κτλ),τοτε η δικη του ελευθερια στερει την ελευθερια σε αλλους ανθρωπους..Εχει αντικτυπο ο λογος του απο την θεση αυτη( δεν εινα μπακαλης) κοινωνικο..πραγμα που σημαινει οτι μπορει να χωθει στα αυτια καθε μανας νοικοκυρας ,απλοικης,αμορφωτης με ενα γκευ παιδι,και γενικοτερα να διαμορφωσει κλιμα..!Πραγμα που σημαινει οτι δεν ειναι απολυτα ερος,μετην εννοια πως πρεπει να εχει την ευθυνη των λογων του..και ακριβως της θεσης του αυτης να μπορει να θετει εαυτον εις περιορισμον οταν ειναι συνετο...Ας αφησει την κοινωνια να βγαλει σε τετοια θεμματα συμπερασματα μονη της..κι ας αφησει τις απαρχαιωμενες,προκαταληπτικες,δυσιδαιμονικες,(δεν μιλαω για συντηρητικες βλεπετε..δεν θελω να το κρινω ετσι) αλλα περισσοτερο προσωπικες αποψεις του..Κι αν πιστευει πως εκφραζει τμημα του λαουαι νεπρεπε να ξερει πως τα θεμματα αυτα δεν του δινουν την απολυτη ελευθερια για μια επικοινωνιακα παπαφλεσσικη εξεγερση σεξουαλικου περιεχομενου..!Τωρα οσο για την πολιτικη και τα εθνικα θεμματα και το ποσο εθναρχης (γκουχχχ) ηταν..η αποψη μου ηταν οτι επικοινωνικακα και μονο περναγε μια εικονα τετοια..και ελεγε πραγματα που μεν πιστευε,αλλα η ουσια για την εθνικη αγαπη ειναι τις προσπαθειες κανεις να αναστησεις αυτον τον τοπο και οχι να παπαρολογεις για σημαιες και αλλα βαρυγδουπα και ποσο μαλιστα οταν εισαι ηγετης αλλου ειδους και δεν εχεις γνωσεις πρακτικες να βοηθησεις..αλλα ακομα κι ετσι σαν ηγετης της ελληνικης χριστιανοσυνης ειχε πολλες δυνατοτητες να βοηθησει το τοπο, οικονομικα,κοινωνικα(οχι αερολογιες...εργα!) αλλα το μονο που εκανε ειναι να τον βλεπουμε σε επετειους,προεκλογικα,και ευκαιριακα καμια φορα σε ρησεις τυπου (οπως ανεφερα ποιο πανω),δεν θα σχολιασω τις προεκλογικες του προτιμησεις αλλο για να μην χαρακτηριστω αλλα και επειδη δεν εχει νοημα..Τωρα σε οποιους νομιζουν οτι εδωσε σε αυτον τον τοπο τι να πω,Ουκ εν το πολλω το ευ,αλλα εν το ευ το πολλω,για μενα ηταν ακατεργαστος,προσεγγιζε ψευτικα τι νεολαια με ανουσια ανεκδοτα που τα μμε προβαλαν και του δωσαν αυτην την "χαρη " (αντε να ειπε και 5 ανεκδοτα σε επετειους σε σχολαριοπαιδα), δεν εδωσε κατι συγκεκριμμενο,κι αν δεν ειχε το προβλημα υγειας,πολυ φοβαμαι πως καποια στιγμη θα εμπαινε βαθυτερα σε θεμματα κοινωνικοπολιτικου περιεχομενου(παντα επικοινωνιακα γιατι κατι τετοιοι τυποι ειναι και της μη πραξης), αν και γενικα το θεωρουσα παντα αργοσχολο με την εννοια οτι αρκουνταν στην ζωη του στο,να ζει καλα,να κανει ταξιδια,να λεει καμια ρηση,και γενικα να ηδονιζεται απο αυτο που ειναι..και καταλαμβανει ως θεση, με λιγα λογια δεν θα τον θεωρουσα ποτε ιδιαιτερα επικινδυνο αλλα ενοχλητικο ποτε ποτε..κοινως ,εναν παπουλη με θεση να σου σπαει τα νευρα και παλι αυτο το ξαναλεω τα μμε το δημιουργησαν ειδαλως κανενας δεν θα μαθαινε τπτ..Τωρα ενα μεγαλο κεφαλαιο ειναι για το αν γενικα η εκκλησια πρεπει να εχει θεση στα θεμματα του κρατους,,η αποψη ειναι οχι! Και χαιρομαι που γενικα στην ελλαδα την γραφουν τα κομματα,αυτο το θεμα εκκλησιας-κρατους ειναι ξεκαθαρο πιστευω και δεν χρειαζετα να αερολογησου,και αν το παιρνετε εθνικα και τα ταυτυζεται θυμηθειτε τους αρχαιους σας προγονους που ειχαν απο νωρις ξεχωρισει το ιερο απο το πολης-κρατος και θεωρουσαν μονο το κρατος ικανο να περνει συμβουλη απο το ιερο και σε καμια περιπτωση η θρησκεια δεν ειχε πολιτικη δυναμη,η εστω εμβολη στα θεμματα της πολεως..Τωρα επειδη ακουσα για αλβανους και αλβανιες θελω να πω το εξης και μονο αυτο..συγνωμη η θρησκεια ειναι αυτη που θα μιλησει για επετειους και ποιος πρεπει να μεινει στην χωρα η να φυγει..;με το ιερο δεν ασχολειται..η κανω λαθος; εχει στις αρμοδιοτητες της και καμια κρυφη που αναφερει πως εχει λογο βαρυσημαντο πανω σε αυτο;Α και μην ακουσω..τα κλισε περιτουρκκρατιας οτι βοηθησε κτλ..εχω αλλα τοσα παραδειγματα που τα ειχε κανει πλακακια με τον τουρκο (κι αυτο φαινεται που καθαρα με την ατυπη συμφωνια"αφηνετε τον ελληνικο λαο χριστιανικο"γιατι αλλιως με τη βια 400 χρονια θα μας ειχαν εξισλαμησει ολους),για να μην αναφερθω στο θεοκρατικο βυζαντιο,που ο κληρος εμπαινε στα θεμματα του κρατους και στην ουσια επειδη δεν ηθελε τον παπισμο των φραγκων μας εριξε στα νυχια των τουρκων..η να μην αναφερω πως κατα την πολιορκια της Κωνσ. δεν υπηρχαν στρατιωτες να υπερασπιστουν την πολη γιατι κατι χιλιαδες ηταν μεσα στα μοναστηρια του ελληνικου χωρου..Λοιπον αυτα τα λιγα απο μενα..Προσωπικα νιωθω εξαντλημενος απο το θεμα και επισης το εξαντλησα ...
Οι Τούρκοι, οι Έλληνες και οι Βλακάνιοι είμαστε όλοι τέκνα του Βυζαντινού πολιτικού συστήματος.
Όλα όσα μας κακοφαίνονται σημερα σε σχέση με την Δύση, έχουν τη ρίζα τους στη μεγαλειώδη Νεκρικη Ακαμψια που ηταν ο Βυζαντινος πολιτισμός, τον οποιο οι Τουρκοι τελειοποίησαν σε τέτοιο βαθμο, που μονο τα περιττωματα αποτελουν ιχνη ανθρωπινης παρουσιας στις πρώην οθωμανικες ηγεμονίες.
ehm...osoi epithymeite na aisthaneste etsi, dikaiwma sas..oi ypoloipoi pou exoume diaforetikh apopsh apo thn dikh sas yia ton rolo tou vyzantiou epithymoume na thewroume eaytous ellhnes
judicandus homo reus
Μα κι εγω θεωρω τον εαυτο μου Ελληνα.
Αν ομως ειμασταν εξισλαμισμενοι ή ενσωματωμενοι με την τουρκια, δε θα ξεραμε και καλυτερα... Θα το θεωρουσαμε εντελως φυσιολογικο... δε νομιζεις;
apantousa ston rembeske...
ean tha htan kalytero pou den tha to kserame einai syzhthsimo...en pasei periptwsh xairomai pou symfwneis oti h xristianikh ekklhsia htan ayth pou kata kyrio logo diathrhse thn ellhnikh syneidhsh sta xronia ths tourkokratias, kai xwris ayth opos les tah eimaste....
...εξισλαμισμενοι ή ενσωματωμενοι με την τουρκια, δε θα ξεραμε και καλυτερα... Θα το θεωρουσαμε εντελως φυσιολογικο... δε νομιζεις;
judicandus homo reus
atimi_ksenitia έγραψε:en pasei periptwsh xairomai pou symfwneis
Χαχα οχι.
na sou thymisw oti o ean den htan o syndetikos krikos ths Orthodoxou Ekklhsias, kamia epanastash den tha eixe ginei, dioti den tha yphrxane Ellhnes
xaxaxa τί έκανε λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία????
Καταρχήν, όπως είπε και το προσωπείο μην μπλέκεις την πίστη του χριστιανισμού με την εκκλησία της ελλάδος, γιατί είναι δύο ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Δεύτερον, σου έχω μία θεωρία μούρλια για το τί έκανε η εκκλησία επι τουρκοκρατίας (δικής μου εμπνεύσεως)...
Λοιπόν, ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, η Εκκλησία απολάμβανε μεγάλους έρωτας με τον Τούρκο κατακτητή, έτσι? Αυτό δεν πιστεύω να τολμήσει να το αμφισβητήσει κανείς, θα πέσει φωτιά να τον κάψει...Το Πατριαρχείο ήταν ερωτευμένο με τον εκάστοτε Πασά, και απολάμβανε πολλών δώρων, ελευθεριών κτλ...
Θεωρία Πέγκυς λοιπόν: οι Έλληνες όντως οφείλουν οτι έμειναν χριστιανοί επι τουρκοκρατίας στην εκκλησία, γιατί αυτό δώθηκε απο τους Τούρκους στο Πατριαρχείο, προκειμένου να κρατάει τους Έλληνες ΧΑΛΑΡΟΥΣ και ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ!!! Έκαναν την συμφωνία τους, "σου αφήνω το ποιμνίο σου, αλλά θα φροντίσεις να μην μου σπάνε τ'αρχίδια με ξεσηκωμούς και απαιτήσεις" είπε ο Πασάς, και το Πατριαρχείο ειπε: "σλούρπ, σλούρπ, ασφαλώς, σλούρπ"....
Εδώ που τα λέμε δεν ε΄νιαι ακριβώς Θεωρία αυτό!!! Είναι το λογικότατο συμπέρασμα μίας απλής ανάγνωσης της ιστορίας, ούτε καν μελέτης...γιατί αν μελετήσεις, θα σου βγούν κι άλλα στην πορεία... Ειναι αυτονόητο οτι για να δώσουν οι Τούρκοι κάτι ζήτησαν, και το Πατριαρχείο ε΄νιαι αυτονόητο οτι το πρόσφερε, γιατί ΤΟ ΣΥΝΕΦΕΡΕ να το κάνει....έτσι????? Μέχρι εκκλησιαστικές σχολές ιδρύθηκαν ρε επι Τουρκοκρατίας...η Εκπαίδευση περνούσε ΜΕΣΑ απο την εκκλησία...δεν σας λέει τίποτα σκατά αυτό???
Ιδού λοιπόν το βαρβάτο μου συμπέρασμα: ΜΕΙΝΑΜΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ, ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΩΜΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ, και εντωμεταξύ 400 χρόνια πήρε στην ουσία όλη την Ελληνική γη στην κατοχή της...και το χειρότερο, μετά την απελευθέρωση ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΗ, έτσιιιιι/??
Γιατί ρε δεν πήραμε πίσω ο ελληνικός λαός την κλεμμένη γή? Γιατί η Εκκλησία πάντα τα είχε καλά με όποιον ήταν απο πάνω...έτσι ε΄νιαι η φύση της εκκλησίας....είναι ένα ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ που πατάει πάνω στο ίδιο του το ποιμνίο, πάνω στην ηλιθιότητά του, ή την αγνότητά του, ή τον φανατισμό του, ή ό,τι άλλο μπορεί να είναι ένας πιστός της εκκλησίας (διαχωρίζω τους πιστούς του χριστιανισμού εδώ...)
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ...αυτό έχω μόνο να πώ, και μασήστε ό,τι καραμέλα θέλετε τώρα...όποιος θέλει να διαβάσει την ιστορία με ανοιχτό μυαλό και καρδιά θα δεί να ξεπετάγεται αυτή η αλήθεια μέσα απο τις σελίδες της ιστορίας......
Προσκυνήστε το πτώμα τώρα, κι όπως έκαναν και οι τραγόπαπες στην κηδεία βγάλτε και καμμία φωτογραφία αγκαλιά με τον νεκρο΄να την έχετε για σουβενίρ!
Την Ελλάδα μου θα την δώ ελεύθερη μόνο όταν διαλυθεί αυτό το κτήνος οπυ λέγεται ορθόδοξη εκκλησία της ελλάδος!!! Το βατικανό της ανατολής είναι, ξυπνάτε....οκ?