ΛΙΒΥΗ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Γυναίκα

Re: ΛΙΒΥΗ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Δημοσίευση από Blue Ice » Τρί 08 Μαρ 2011, 15:12

ArELa έγραψε: Συγνώμη αλλά δεν κατανοώ πώς η μη επέμβαση συνιστά θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Η μη επέμβαση σημαίνει "δεν παίρνω θέση-δε με αφορά". Το να μην πάρουμε εμείς ως Έλληνες θέση, δεν βοηθά κανέναν, γιατί τα λαμόγια που έστειλαν την Αλκάιντα ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα να γίνει ο σαματάς/σπαραγμός εκεί, θα φροντίσουν για τον εξοπλισμό της.
Γιατί δεν το κατανοείς;; Από τη μια πυροβόλα χειρός και το πολύ rpg από την άλλη πολεμικά αεροσκάφη και τεθωρακισμένα σε ένα ερημικό τοπίο χωρίς δάση ή βουνά. Ποιος λες να κερδίσει;;;

Οι Έλληνες θα υποχρεωθούμε να πάρουμε μέρος ως έναν βαθμό ως μέλη διαφόρων συμμαχιών γιατί απλά δεν μπορούμε να υπάρξουμε έξω από αυτές, ιδίως όταν και οι εχθροί μας είναι μέλη των ίδιων συμμαχιών.
ArELa έγραψε:Και πού είσαι, εμένα δε με νοιάζει αν θα μείνει ο Καντάφι επάνω ή αν θα πάρει τη θέση του ένας άλλος που θα το παίζει δημοκρατικός, αλλά μάλλον θα'ναι χειρότερος κι απ'τον καντάφι ως παιδί των λαμογιών. Με νοιάζει να μην κατακλυστούμε από νέο κύμα, που αυτή τη φορά θα συνθλίψει πραγματικά τον εθνικό μας ιστό και γενικότερα την κοινωνία και τον τρόπο ζωής μας.
Ωραία, αφού σε νοιάζει αυτό τότε δεν θα έχεις πρόβλημα να αντιμετωπιστούν ως εισβολείς από τα πολεμικά πλοία που περιπολούν έξω από την Λιβύη...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 08 Μαρ 2011, 15:29

Blue Ice έγραψε:Ωραία, αφού σε νοιάζει αυτό τότε δεν θα έχεις πρόβλημα να αντιμετωπιστούν ως εισβολείς από τα πολεμικά πλοία που περιπολούν έξω από την Λιβύη...
Αν πιστεύεις ότι θα αντιμετωπιστούν, είσαι αφελής.
Blue Ice έγραψε:Γιατί δεν το κατανοείς;; Από τη μια πυροβόλα χειρός και το πολύ rpg από την άλλη πολεμικά αεροσκάφη και τεθωρακισμένα σε ένα ερημικό τοπίο χωρίς δάση ή βουνά. Ποιος λες να κερδίσει;;;
Γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει και να με αφορά;
Blue Ice έγραψε:Οι Έλληνες θα υποχρεωθούμε να πάρουμε μέρος ως έναν βαθμό ως μέλη διαφόρων συμμαχιών γιατί απλά δεν μπορούμε να υπάρξουμε έξω από αυτές, ιδίως όταν και οι εχθροί μας είναι μέλη των ίδιων συμμαχιών.
Ρεαλιστικά βλέποντάς το, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Γι'αυτό άσε τα φούμαρα περί ελληνικού μεγαλείου. Είμαστε πολύ κότες για να σταθούμε αντάξιοι στη μεγαλειώδη συνεισφορά των προγόνων στον πλανήτη, που έτσι κι αλλιώς καρα...διέλυσαν/διαστρέβλωσαν τα λαμόγια, στις ενέργειες των οποίων μάλλον στέκεσαι (κρυφο)συναινετική.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τρί 08 Μαρ 2011, 15:39

Αφού δεν σε ενδιαφέρει τι στον άνεμο γράφουμε εδώ και 5 σελίδες;;; Γιατί υπάρχει τέτοιο θέμα στα ΙΔΕΟ;;;

Επίσης αν θεωρείς τον εαυτό σου κότα μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι πρόγονοί μας προσέφεραν ότι προσέφεραν γιατί δεν είχαν καταντήσει τη χώρα κέντρο διερχομένων. Οι προγονοί μας θα είχαν πετάξει τους μετανάστες της Υπατίας και τους υπόλοιπους στο πηγάδι ή θα τους είχαν περάσει από το λεπίδι. Εσύ όμως υπερασπίζεσαι τους εισβολείς γιατί προφανώς θες να πας στην Ουράνια Σιών των εβραίων ραββίνων που πιστεύεις.

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 08 Μαρ 2011, 16:07

Blue Ice έγραψε:Αφού δεν σε ενδιαφέρει τι στον άνεμο γράφουμε εδώ και 5 σελίδες;;; Γιατί υπάρχει τέτοιο θέμα στα ΙΔΕΟ;;;
Το τι θα κάνει η Λιβύη ως εθνότητα, δεν με αφορά προσωπικά, είναι δικό τους θέμα να το λύσουν. Το πώς παίζουν σκάκι ΜΕΣΩ της Λιβύης (και όχι μόνον) ο ιμπεριαλιστικο-καπιταλο-παγκοσμιοποιητικός άξονας, (που δεν κοιτάει αν θεωρώ εγώ τις επεμβάσεις σωστές έντιμες ή ηθικές και τις κάνει έτσι κι αλλιώς) με αφορά γιατί θα'χει αντίκτυπο σε όλους μας. ΓΙ'ΑΥΤΟ το συζητάμε. Τουλάχιστον εγώ γι'αυτό το συζητάω.
Blue Ice έγραψε:Επίσης αν θεωρείς τον εαυτό σου κότα μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Εσύ συνθηκολόγησες στην ιδέα ότι ανήκουμε σε ένα άνομο νατοϊκό σχήμα. Εγώ ξέρω φυσικά ότι ανήκουμε, αλλά ούτε το εγκρίνω ούτε συνθηκολογώ σ'αυτό.
Πολλώ δε μάλλον να στηρίξω οποιαδήποτε ενέργειά του.
Blue Ice έγραψε:Οι προγονοί μας θα είχαν πετάξει τους μετανάστες της Υπατίας και τους υπόλοιπους στο πηγάδι ή θα τους είχαν περάσει από το λεπίδι. Εσύ όμως υπερασπίζεσαι τους εισβολείς γιατί προφανώς θες να πας στην Ουράνια Σιών των εβραίων ραββίνων που πιστεύεις.
Δεν υπερασπίζομαι εισβολείς, υπερασπίζομαι ανθρώπους. Οι εισβολείς, και όλα τα άλλα σκατά είναι άλλοι, όχι αυτοί. Τα'χουμε ξαναπεί αυτά, δεν εννοείς να το νιώσεις. Εχουμε πει ότι δε φταίει ο μπαλντάς αλλά το χέρι που τον βαστάει, εσύ βλέπεις μόνο τον μπαλντά κι όχι το χέρι. Δε φταίω εγώ γι'αυτό.
Οσο για την Υπατία... Όπως δε δέχομαι Ελληνα ή ξένο να μπαίνει αυθαίρετα στο σπίτι μου , να μου το παίζει και μάγκας και να μου θέτει όρους για το πώς θα τον φιλοξενήσω ΑΝ θέλω και μπορώ να το κάνω, έτσι δεν το δέχομαι και για την Ελλάδα. Καιρός να ξεμπερδεύεις κάποια πράγματα στη σκέψη σου, γιατί τα'χεις μπαχαλέψει λιγάκι. :wink: Δεν είμαι εγώ που κάθομαι ανήμπορη και στο ένα ποδάρι μπροστά στην Υπατία και τους "αλληλέγγυους", αυτό το κάνει η κυβέρνηση. Οπότε κακώς απευθύνεσαι σ'εμένα σα να'μαι ο ΓΑΠ ή κανάς "αλληλέγγυος" της πλάκας.
Πάντως αυτό είναι θέμα που συζητιέται σε άλλο τόπικ, μην το επεκτείνουμε εδώ.
(αν απάντησα, το'κανα γιατί εσύ το'βαλες εδώ)

Τώρα αν νομίζεις ότι επειδή δεν βλέπω τον άνθρωπο- τον οποιονδήποτε άνθρωπο- σαν μίασμα, κατώτερη μορφή ζωής- εισβολέα-εχθρό κλπ κλπ, είμαι και χαχα...έλεος...λάτρης της..πώς την είπες; "Ουράνια Σιών; :lol: :lol: , οκ, ό,τι πεις. Καλά να περνάς στον κόσμο που βρίσκεσαι. :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τρί 08 Μαρ 2011, 17:11

Καλά να πάθεις για να μάθεις να κάνεις παρέα με φασιστάκια. Μια χαρά στα έψαλλε το σούργελο. Αντε τώρα στην ουράνια Σιών με τους ραβίνους. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 08 Μαρ 2011, 17:16

Σκάσε εσύ γάιδαρε :deadhorse:

:loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 450 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 08 Μαρ 2011, 17:32

Για να μη λέω τα ίδια και τα ίδια θα βάλω μία παράμετρο που έχει διαφύγει απ όλους.
Την έχουν αναφέρει όλοι αλλά δεν την έχουν σχολιάσει λεπτομερειακά.
Ούτε ο Αλεξ Τζόουνς ούτε ο Δελαστικ.

Δική μου παρατήρηση.

Είπαμε ο Καντάφι είναι αυτός που είναι.

Εστω ότι είναι δικτάτορας, έστω ότι το καθεστώς αυτό είναι μία Χούντα σαν του Παπαδόπουλου. ο.κ

Αλλά όταν γίνεται μία επανάσταση ενάντια σε έναν ηγέτη και ένα καθεστώς Χούντας, θα περίμενε κανείς να γίνει από ανθρώπους που υπέφεραν από το καθεστώς αυτό.
Από ανθρώπους που βασανίστηκαν, που εξορίστηκαν.

Ετσι έγινε και με τη δική μας Χούντα. Όταν έπεσε εμφανίστηκαν όλοι εκείνοι που είχαν εξοριστεί, που τους είχε αφαιρεθεί η Ιθαγένεια, ή και που είχαν βασανιστεί. ΄Όσοι είχαν υποστεί διώξεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αλλά στην περίπτωση της Λιβύης ποιοί μπαίνουν μπροστά σαν ηγετικές μορφές?

Τα πρωτοπαλλήκαρα του Καρνάβαλου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο πρώην Πρωθυπουργός. Αυτοί που παριστάνουν τους επικεφαλής των επαναστατών είχαν θέσεις και τιμές μέσα στο καθεστώς του Καρνάβαλου και όλη αυτή η δήθεν επανάσταση μοιάζει μασκαρεμένη.

Ηταν Χούντα? Ωραία. Υπήρχε διαφθορά ο.κ Αλλά σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς πως είναι δυνατόν οι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός να παραμένουν αδιάφθοροι. Εφ όσον πρόκειται για ένα διεφθαρμένο καθεστώς και αυτοί που ηγούνται της επανάστασης είναι επίσης διεφθαρμένοι. Εφαγαν χόρτασαν και θέλουν κι άλλο.

Οι επανάσταση αλλάζει τους υπάρχοντες διεφθαρμένους θεσμούς και εμφανίζονται στο προσκήνιο να ηγούνται άτομα που είχαν υποστεί διώξεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ή τουλάχιστον ήταν σκόπιμα παραγκωνισμένοι και άγνωστοι.

Μια επανάσταση που ξεπηδάει από τους ίδιους τους υπουργούς δεν είναι επανάσταση.

Μπορεί να μοιάζει λίγο με τη Χούντα του Ιωαννίδη που έδιωξε τον Παπαδόπουλο, με το αντιπραξικόπημα του Σπαντιδάκη το Δεκ του 67, ή σαν ο Παττακός να έκανε επανάσταση στον Παπαδόπουλο.
Η ακόμα σαν ο Πάγκαλος να ηγείται μιας επανάστασης ενάντια στον ΓΑΠ.

Αυτοί μαζί τα φάγανε..............................Εννοώ την πολιτική ηγεσία της Λιβύης.
Αυτοί που τα φάγανε μαζί δεν μπορούνε να το παίζουν επαναστάτες. Και προπαντός δεν μπορούν να εμπλέκουν άλλες χώρες.

Είμαι υπερ του Καντάφι επειδή θεωρώ περισσότερο ύποπτη τη νέα Κυβέρνηση που ξεπήδησε σαν το μανιτάρι.
Και δεν ξεπήδησε ούτε μόνη ούτε αυθόρμητα για τους παραπάνω λόγους.
Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα έχει επιθετικές βλέψεις στην Ελλάδα

Υπάρχει σχέδιο από πίσω που φυσικά δεν θα έχει καλά αποτελέσματα για την Ελλάδα μια και η χώρα είναι στο στόχαστρο.

Για μια ακόμα φορά με την εμπλοκή θα ισχύσει το γνωστό "Και κερατάς και δαρμένος"

Αλλά για να μην το πάω μακρύτερα θα ήθελα να σχολιαστεί η συνθεση της νέας Κυβέρνησης που ξεπήδησε και το παρελθόν αυτών των ανθρώπων.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 08 Μαρ 2011, 17:34

Εχασα φάση :lol: :lol: :lol:

Τελικά είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα :thumb:
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 08 Μαρ 2011, 18:36

Ένα άρθρο με καλό σκεπτικό με το οποίο συμφωνώ σε γενικές γραμμές και λέει κάποια πράγματα τα οποία έχω πει εδώσχετικά με τη δαιμονοποίηση ενός ηγέτη που βρίσκεται 42 χρόνια στην εξουσία όλοι τον έγλυφαν και ξαφνικά έγινε κακός και τύραννος.

Είπαμε δεν είναι αθώο αγγελουδάκι, αλλά και εμείς σαν σκεπτόμενοι δεν είμαστε βλάκες να μη μπορούμε να δούμε πίσω από την επιφάνεια

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03 ... _8583.html

Ενώστε τα σημαντικά σημεία και θα δείτε ότι κάτι δεν κολάει στην όλη ιστορία.
Εμένα πάντως δεν μου κολάει.

Προσωπικά καθόλου δεν με νοιάζει αν θα μείνει ή θα φύγει. Καπιταλιστής καραμπινάτος με αντιγραφή κάποιων στοιχείων από το ανατολικό μπλόκ
Αλλά με ενδιαφέρει οι μελλοντικές εξελίξεις με ποιόν τρόπο θα επηρεάσουν τη χώρα.
Και φυσικά με ενδιαφέρει αν αυτά τα γεγονότα δώσουν αέρα στα ταξικά κινήματα που ήδη έχουν ξεσπάσει ενάντια σε αυτή την αυταρχική μορφή σάπιου Καπιταλισμού και προς ποιά κατεύθυνση θα κινηθούν αυτά τα κινήματα.

Στη Λιβύη όλος ο καβγάς γίνεται για την καρέκλα του Τζαλίλ, αν δεν έχει και αυτός ο καρνάβαλος λερωμένη τη φωλιά του και θέλει να σώσει το τομάρι του παριστάνοντας τον επαναστάτη.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τρί 08 Μαρ 2011, 18:48

Dr πήγαινε στην παλιά βιβλιοθήκη, στο πατάρι, που έχεις καταχωνιασμένα τα παλιά βιβλία και άνοιξε την Ρώσικη επανάσταση του Λέων Τρότσκι. Διάβασε πολύ προσεκτικά τα όσα αναφέρει στα πρώτα κεφάλαια για την επανάσταση του Φεβρουαρίου του 1917, ώστε να μην γράφεις τέτοιες αφέλειες. Σε κάθε επανάσταση περνάνε στο στρατόπεδο των επαναστατών δυνάμεις που λιποτακτούν από τον αντίπαλο.

Επίσης όταν έπεσε η χούντα στην Ελλάδα προέκυψε Καραμανλής.

Και τέλος στη Λιβυή κανένας δεν είναι ηγέτης της επανάστασης.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 08 Μαρ 2011, 19:36

Βρίσκεις κάποια κοινά σημεία με τη Ρώσικη επανάσταση και αν ναι ποιά είναι αυτά?

Γιατί εγώ δεν βρίσκω κανένα.

Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ με βάζει σε υποψίες.

Ακόμα και αν ήθελαν να αλλάξουν θεσμούς και να προχωρήσουν μπροστά αυτή η στήριξη θα τους κρατάει δέσμιους για πάντα.

Το ΝΑΤΟ ξέρουμε τι ρόλο παίζει και συ Νίκο ξέρεις ακόμα καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Τρί 08 Μαρ 2011, 19:59

Η σκέψη μου Αρέλα μια χαρά είναι... Η δική σας κρίση έχει θολώσει. Θέλετε τόσο πολύ να είσαστε εναντίον της ΝΤΠ που τρώτε ότι σας σερβίρουν οι δήθεν αντι ΝΤΠ. Στην αρχή υποστηρίξατε τους αντικαθεστωτικούς και λέγατε τον Καντάφι τσιράκι της ΝΤΠ, τώρα που οι αντικαθεστωτικοί ζητούν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ δεν σας βγαίνει και κάνετε τους Πόντιους Πιλάτους.

Το ΝΑΤΟ μπορεί να έχει και θετικά αποτελέσματα για ένα μέλος αν υπάρχει η σωστή διπλωματία. Δε μου φταίει το ΝΑΤΟ αν οι πολιτικοί μας δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να παίζουν σωστή μπάλα...

Υ.Γ. Οι εισβολείς τι είναι; Άνθρωποι δεν είναι;; Οι στρατιώτες του Ξέρξη, του Μουσολίνι και του Χίτλερ άνθρωποι δεν ήταν;;;

Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τρί 08 Μαρ 2011, 20:10

Γράφεις και ξαναγράφεις για υποστήριξη από το ΝΑΤΟ. Που είναι; Ποια είναι; Ούτε μια σφαίρα δεν έχει δώσει στους εξεγερμένους. Αντίθετα ο Καντάφι έχει τελευταίας τεχνολογίας αμερικάνικα όπλα. Επίσης για πες μου τι σόι υποστήριξη είναι - όχι ενεργούμενα τσιράκια όπως υπονοείς - όταν καμιά χώρα δεν έχει αναγνωρίσει την μεταβατική κυβέρνηση των επαναστατών.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Καντάφι δολοφονεί με τους μισθοφόρους του και με γαλλικά αεροπλάνα άμαχους. Το μοναδικό αίτημα των επαναστατών είναι να επιβληθεί από τον ΟΗΕ απαγόρευση πτήσεων, ώστε να μην έχει αυτή τη δυνατότητα. Και αυτό ακόμη δεν έχει δεχτό. Μέχρι να γίνει - και αν θα γίνει - ο χασάπης θα παίξει τα ρέστα του μακελεύοντας το λιβυκό λαό. Στην ουσία του δίνουν πίστωση χρόνου να καταστείλει την εξέγερση.

Και βέβαια, βρίσκω πολλά κοινά σημεία με τη ρωσική επανάσταση.

1) Οπως και στη Ρωσία το 1917 έτσι και στη Λιβυή η εξουσία δεν είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει να ασκεί την εξουσία της.
2) Το στρατόπεδο των επαναστατών είναι πολυσυλλεκτικό. Στη Ρωσία ήταν από φιλελεύθερους μέχρι αναρχικούς, το ίδιο και στη Λιβυή.
3) Η επανάσταση του Φεβρουαρίου του 17 πέτυχε γιατί τμήμα του στρατού πέρασε στο στρατόπεδο των εξεγερμένων. Η μονάδα που είχε σταλεί να καταστείλει τις διαδηλώσεις έστρεψε τα όπλα της ενάντια στην αστυνομία. Το ίδιο συνέβη και στη Λιβυή.
4) Οπως στη Ρωσία έτσι και στη Λιβυή οι επαναστάτες έστησαν δικούς τους θεσμούς
5) Οπως στη Ρωσία έτσι και στη Λιβυή η βίαιη εισβολή των λαϊκών μαζών στο προσκήνιο σε μάχες σώμα με σώμα με τις ένοπλες δυνάμεις της κρατικής καταστολής μεταβάλλει απότομα όλα τα δεδομένα, τους ταξικούς και τους στρατηγικούς συσχετισμούς, με παγκόσμιες επιπτώσεις.
6) O κοινωνικός χαρακτήρας της επανάστασης, τόσο στη Ρωσία όσο και στη Λιβυή παρ' όλες τις αυταπάτες είναι εμφανής στα ίδια τα κυρίαρχα λαϊκά αιτήματα για ψωμί και δουλειά.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τρί 08 Μαρ 2011, 20:27

Το οκτωβριανό πραξικόπημα στη Ρωσία ήταν η τελική φάση του καπελώματος όλων των κινημάτων από τη μειοψηφία των Μπολσεβίκων.

Όσο για τη Λιβύη συμφωνώ με την Μαρία. Οι μέχρι χθες συνοδοιπόροι του Καντάφι, όταν μυρίστηκαν τη διεθνή μεταστροφή είπαν να το παίξουν επναστάτες εκ τους ασφαλούς (και για να γλιτώσουν το τομάρι τους). Για τον λόγο αυτό ζητούν επιτακτικά την απαγόρευση των πτήσεων από τη Δύση. Αυτά τα άτομα είναι ο κλασσικός τύπος του ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος). Δεν είναι άτομα εμπιστοσύνης αλλά ποντίκια που εγκαταλείπουν πρώτα το πλοίο όταν βουλιάζει.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 08 Μαρ 2011, 22:03

Εχω μελετήσει το θέμα από παλιά.
Στη Λιβύη υπήρχαν ανέκαθεν ομάδες ενάντια στον Καντάφι.
Ήταν το πολύ σκληρό Ισλάμ που θεωρούσε τον Καντάφι αιρετικό λόγω του ότι είχε γυναίκες πιλότους στην αεροπορία και στρατιωτίνες που έπαιρναν βαθμούς. Οι φανατικοί ισλαμιστές ήθελαν να κόβουν χέρια στους κλέφτες, να μαστιγώνουν να λιθοβολούν κλπ, σκοταδιστικό Ισλάμ δηλαδή. Οι άλλοι ήταν οι υποστηρικτές του Ιντρίς.

Μπορεί στην πορεία να προέκυψαν άλλοι.

Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αναρχικοί, ή κομμουνιστές στη Λιβύη.

Όποιος μελετήσει τη σύνθεση όλων αυτών που κάνουν τη λεγόμενη επανάσταση ας μας το πεί.

Εχω περιέργεια να μάθω από ποιούς αποτελούνται οι .....................επαναστάτες.

Και αν υπάρχουν αναρχικοί ή κομμουνιστές ανάμεσα τους.
Ή αν υπάρχουν οτιδήποτε άλλοι προοδευτικοί΄εκτός από φιλοβασιλικούς και μουλάδες.

Γιατί αν υπάρχουν μόνο αυτές οι κατηγορίες ανακατεμένες με τσιράκια υπουργών δεν ξέρω τι σόι νέους θεσμούς θα διαμορφώσουν.

Τέλος πάντων. Αν υπάρχει μία ομάδα ανάμεσα τους που θα μπορούσε να δώσει ώθηση προς τα εμπρός ή αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που μου διαφεύγει θα ήθελα να το ξέρω. Αλλά από τα στοιχεία που έχω υπόψη μου κάτι δεν πάει καλά
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 09 Μαρ 2011, 12:54

Στο καθεστώς της «άμεσης δημοκρατίας» - δικτατορίας του Καντάφι δεν υπήρχε χώρος για την ύπαρξη κομμουνιστικού κόμματος. Στην Τυνησία και στην Αίγυπτο τα κομμουνιστικά κόμματα ήταν παράνομα ή, ημιπαράνομα και μετείχαν στην εξέγερση με όλες τους τις δυνάμεις. Αναρχικοί υπάρχουν και στις τρεις χώρες, έστω και λίγοι και είναι με το μέρος των εξεγερμένων. Την αλληλεγγύη τους στους λαούς των τριών χωρών και το δίκιο του αγώνα τους ενάντια στους διεφθαρμένους δικτάτορες έχουν εκφράσει ένα σωρό κομμουνιστικά κόμματα από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το ΚΚΕ και ταυτόχρονα είναι ενάντια σε επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Κάποτε Dr θα καταλάβεις ότι οι συνταγές και τα υλικά των επαναστάσεων δεν σταμάτησαν στο 1917. Τα περί επαναστατικών υποκειμένων και επαγγελματιών επαναστατών είναι τρίχες κατσαρές. Καμιά τάξη δεν αποτελεί επαναστατικό υποκείμενο και οι επαγγελματίες επαναστάτες δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά επαγγελματίες υποψήφιοι τύραννοι. Η ιστορία διδάσκει.

Στη Λιβυή ο καινούργιος παράγοντας της εξέγερσης είναι η νεολαία. Μια νεολαία που έβλεπε το φάσμα της ανεργίας λόγω της οικονομικής κρίσης και που πήρε κουράγιο από τις επαναστάσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο. Η νεολαία δεν ανήκει σε φυλές, σε εθνότητες, σε μουλάδες ή, βασιλόφρονες, ούτε είναι τάξη από μόνη της. Η εξέγερση της νεολαίας και το πως ο Καντάφι με τους μισθοφόρους του προσπάθησε να την πνίξει στο αίμα χτύπησε κατ' ευθείαν στην καρδιά του λαού της Λιβύης. Ενας φοβισμένος λαός που έχει υποστεί τα πάνδεινα από το καθεστώς του καρνάβαλου, που και η πιο απλή διαμαρτυρία πνιγόταν στο αίμα, που όσοι διαφωνούσαν δολοφονούνταν από επίλεκτες δυνάμεις και οι οικογένειες τους εξαφανιζόντουσαν από προσώπου γης. Ενας λαός που έβλεπε απέναντι σε αυτες τις διώξεις τις χώρες του ανύπαρκτου σοσιαλισμού να υποστηρίζουν τον Καντάφι, τα κόμματα της αριστεράς να σιωπούν και τη σοσιαλδημοκρατία να κάνει μπίζνες και να χαριεντίζεται με τον στυγνό δικτάτορα.

Λες Dr ότι έχεις φίλους Λίβυους. Ρώτησε τους αν είναι αλήθεια ότι ο Καντάφι σε μια διαμαρτυρτία σπουδαστών έπιασε τα παιδια και τα κρέμασε στην κεντρική πλατεία, ενώ για τρεις μέρες δεν μπορούσαν οι δικοί τους να κατεβάσουν τα πτώματα. Για παραδειγματισμό. Αυτός είναι ο Καντάφι και το καθεστώς του. Και τώρα όταν η νεολαία εξεγέρθηκε και ο Καντάφι όπως ξέρει και έκανε πάντα προσπάθησε πάλι να πνίξει την εξέγερση στο αίμα. Αυτή τη φορά, όμως, ξεσηκώθηκε όλος ο λιβυκός λαός δεν έμεινε απαθής και φοβισμένος και του είπε μέχρι εδώ ρε αλήτη. Ανοιξε η χύτρα και ξεχύθηκε ο ατμός.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 09 Μαρ 2011, 21:30

Δυστυχώς έχω χαθεί με τους παλιούς φίλους Λίβυους.

Με τίποτα δε λέω ότι ο Καντάφι είναι κανένα αθώο πλάσμα.

Για το γεγονός που λές δεν το έχω υπόψη μου. Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα.

Πάντως όσοι προσπάθησαν να αναλύσουν το θέμα παρουσιάζονται δύσπιστοι ακόμα και ο Τσόμσκυ το βλέπει ενδεχομενικά. Μπορεί να συμβεί αυτό αλλά μπορεί και το άλλο.

Ας δούμε και άλλη μία πτυχή. Ξεσηκώνονται στο Κουβέιτ, στο Μπαχρέιν και στη Σαουδική Αραβία. Στην Αμερική επίσης.

Όλος ο κόσμος είναι στο πόδι. Λίγα μαθαίνουμε.

Δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στον Καντάφι αλλά περίμενα όλη αυτή η εξέγερση να τρομάξει τη Δύση και να ταρακουνήσει το Καπιταλιστικό σύστημα. Αλλά απογοητεύομαι όταν βλέπω ότι δεν είναι έτσι όπως τα νόμιζα στην αρχή.

Μου θυμίζει τη δική μας ιστορία με τον χοντρό και τον φαλακρό.................................ξέρετε όλοι ποιούς εννοώ.
Η δαιμονοποίηση του χοντρού έδωσε αέρα στο φαλακρό να παρουσιαστεί σαν σωτήρας.

Βέβαια εκεί χύνεται αίμα, εδώ η μετάβαση έγινε με εκλογές. Αλλά ο χειρισμός από τα ΜΜΕ είναι ο ίδιος.

Σίγουρα υπάρχουν νέοι που θέλουν κάτι καλύτερο.

Δεν αποκλείεται να άρχισε αυθόρμητα αυτή η εξέγερση. Αλλά να δεις που κάποιοι προσπαθούν να καπελώσουν και να κατευθύνουν την εξέγερση.

Και κάτι άλλο: Τι πρωτοσέλιδο ήταν αυτό? "Καντάφι καλεί Γιώργο"

Είναι με τα καλά του ο άνθρωπος ή έχει αρχές αλτσχαιμερ?
Αφού φωναξε τον Γιώργο να τον σώσει δεν στέκει καλά................ :lol: :lol: :lol:

Ο Γιωργος πρόδωσε ολόκληρη χώρα και ένα λαό. Και θα σώσει τον Καντάφι χα χα χα χα χα τι Ανέκδοτο κι αυτό.

Αν ζήτησε βοήθεια από το Γιώργο θα τον κάνει πακέτο και θα τον στείλει στον πιό αρμόδιο. :lol: :lol: :lol: :lol: Πάει ο Μουαμάρ :dead:
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 10 Μαρ 2011, 07:55

Εικόνα
Σύντομα, ελπίζω...

Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 10 Μαρ 2011, 11:28

Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 10 Μαρ 2011, 13:17

Πολύ ωραίο άρθρο.
Υπάρχουν πολλά βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, αραβικές, αγγλόφωνες αλλά και Ελληνικές πηγές που αναφέρουν για τη θέση της γυναίκας στη Λιβύη την εποχή του Καντάφι.
Για τις επαναστάτριες μοναχές δεν είναι ακριβώς μοναχές αλλά συνταξιοδοτούνται γύρω στα 35-40 παντρεύονται και κάνουν οικογένεια μετά. Αλλά δεν παντρεύονται όσο βρίσκονται στο στράτευμα.
Οι παντρεμένες γυναίκες στη Λιβύη φοράνε μουσουλμανικά ρουχα με μαντήλες αλλά μπορούν να κάνουν επαγγέλματα που είναι παραδοσιακά αντρικά.

Δεν κατάλαβα όμως πως μπορεί να συνδέεται η θέση της γυναίκας στη Λιβύη με ότι θέλουν να ρίξουν τον Καντάφι.
Λόγω της θέσης της γυναίκας θεωρήθηκε αιρετικός απο τους φανατικούς μουσουλμάνους και μάλιστα έκαναν απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πάνω από 10 φορές.

Κάποιοι φανατικοί μουσουλμάνοι φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν στη Λιβύη. Οι φανατικοί μουσουλμάνοι ήταν ο μόνιμος εχθρός επί 40 χρόνια.

Για το Μεγάλο ποτάμι το εχω γράψει σε πολλά τόπικ πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση.
Ήταν ένα μεγάλο έργο που προσφέρει αυτάρκεια στη χώρα.

Η αυτάρκεια είναι ένα μεγάλο θέμα.
Κρατήστε το.!!!!!!!!!!!!!!!

Θα ήθελα να ξέρω αν οι επαναστάτες κρατήσουν αυτή την αυτονομία.
Αν θα τους αφήσουν να κρατήσουν αυτή την αυτονομία σαν χώρα.

Αν μαζί με τη δαιμονοποίηση του Καντάφι σαν πρόσωπο δαιμονοποιήσουν και αυτό το έργο σαν αντιπαραγωγικό ή υπέρμετρη σπατάλη.
Αν κρατήσουν το έργο αυτό, το αξιοποιήσουν και ταυτόχρονα διορθώσουν τα κακώς κείμενα, τη διαφθορά, την ανεργία κλπ τότε μπορούμε να πούμε ότι η επανάσταση πέτυχε.

Για όλα αυτα τα τρομερά για πυραμίδες κάτω από την άμμο και για μυστικές ομάδες δεν τα ξέρω και μοιάζουν κάπως τραβηγμένα.

Και τέλος αυτός που έγραψε το άρθρο δεν παρέλειψε να πετάξει την μπηχτή της για μας τους Έλληνες.

Ελεος :banghead: :banghead: Όχι άλλες μπηχτές και στερεότυπα για φραπέδες..........................!!!!!!

Άυτός που έγραψε όλα αυτά + τις μπηχτές γιατί δεν πάει να σκάψει να βρεί υπόγεια ποτάμια που υπάρχουν αρκετά?

Η Αννα Συνοδινού κάποτε μιλούσε για τα νερά του Ηριδανού ότι είναι αρκετά για να λύσουν το πρόβλημα ύδρευσης.
Ελεγε πως υπάρχει ένα υπόγειο ποτάμι κάτω από την Αθήνα. Αλλά ποιός την άκουγε.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 10 Μαρ 2011, 13:59

Για όσους ενδιαφέρονται για θεωρίες συνομωσίας γύρω από τον Καντάφι υπάρχουν πολλές.

Υπάρχει και ένα βιβλίο που λέγεται ο Αξονας του Θανάτου που ούτε λίγο ούτε πολύ βγάζει τον Καντάφι άγγελο και σωτήρα της ανθρωπότητας.

Το βιβλίο είναι αυτό.

http://www.ebooks.gr/details.php?id=162573

Εκτός από αυτό γράφει μέσα και κάτι τρομερά πράγματα περί μασώνων.

Αλλά ακόμα και σαν θεωρίες συνομωσίας δεν συμπίπτει τίποτα ανάμεσα σε αυτό που λέει το παραπάνω άρθρο και σε αυτά που γράφει το βιβλίο

Πάντως αυτά που γράφει το παραπάνω αρθρο για τις γυναίκες και το έργο με το υπόγειο ποτάμι είναι σωστά και τσεκαρισμένα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 10 Μαρ 2011, 14:25

Eγω ξέρω να λέω, ότι στο βαθμό που άκουσα ΜΜΕ στην Ελλάδα (τηλεόραση ΚΑΙ ραδιόφωνο) όλοι καταδικάζουν με μία φωνή λες κι είναι απολύτως μιλημένοι τον Καντάφι. Μα ΟΛΟΙ όμως. Τέτοια ομφωνία μεταξύ δημοσιοκάφρων έχω καιρό να δω. Συνήθως έτσι για τα μάτια ρε αδερφέ, επιδεικνύουν στα επί μέρους σημεία τουλάχιστον κάποιες... "διαφωνίες". Εδώ τίποτις, νάντα, μούγγα στη στρούγγα. Ολοι με μια φωνή, ο κακός καντάφι που σκοτώνει αμάχους, ο διάολος, ο σαρδανάπαλος, ο ανεκδιήγητος, ο βελζεβούλης, ο πήξε, ο δείξε. Μόνο εμείς και κάποια άλλα (ελάχιστα) μπλογκς τολμήσαμε να κρατήσουμε κάποιες ισορροπίες και εν πάση περιπτώσει αποστάσεις από αυτά τα αναθέματα/δαιμονοποιήσεις, να δείξουμε και άλλες πλευρές του νομίσματος.

Έχω δηλώσει πως δεν είμαι υπέρ κανενός σ'αυτό το μακέλεμα. Έχω επίσης δηλώσει ότι προσωπικά δε θα στηρίξω ποτέ το ΝΑΤΟ στις όποιες "ανθρωπιστικού" σήμερα τύπου επεμβάσεις του. Δηλώνω ευθέως ότι δεν ξέρω τι ακριβώς να σκεφτώ για τη Λιβύη και για τις σφαγές που επιτελούνται σήμερα, να βγάλω δικαίους και αδίκους, να "αποφανθώ" σαν καρδινάλιος τέλος πάντων. Ορισμένα πράγματα, αν δεν είσαι εκεί και δεν τα ζήσεις από πρώτο χέρι, δεν είναι δυνατόν να τα ξέρεις, όσο καλή κι αν είναι η πληροφόρηση που δέχεσαι. Στην προκειμένη ούτε καλή είναι, ούτε ολοκληρωμένη. Ελλειπέστατη όπως πάντα, μονομερής όπως πάντα, και για να εξυπηρετήσει ένα σύστημα μεγαλοβαρώνων που λυμαίνονται την ανθρωπότητα έτσι κι αλλιώς. Αν δεν είπε σε κανέναν τίποτα η τρομακτική ραγδαία άνοδος του πετρελαίου, αν μέσα απ'αυτήν δεν είδε κανείς τις λαμογιές που παίζονται και σε σχέση με το δολάριο και σε σχέση με το φούσκωμα των τσεπών των λαμογιών, κι αν στεκόμαστε μόνο στην "ηθική" πλευρά περί "δικαίου" που δεν μπορούμε να έχουμε σφαιρική και σωστή άποψη επ'αυτού, είμαστε άξιοι του μυαλού που κουβαλάμε.

Πέρα απ'όλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι προσωπικά πιστεύω ακράδαντα πως τα νεοταξίτικα λαμόγια έβαλαν τεράαααααστια δαχτυλάρα για να ξεκινήσουν αλλά και να ενταθούν οι αναφλέξεις και οι ανατροπές των καθεστώτων στη Β/Αφρική και Μ/Ανατολή, (χωρίς να υποτιμώ τη λαϊκή ορμή και τα λαϊκά δίκια) ας μου επιτραπεί να πιστεύω (χωρίς βάσιμο έρεισμα να το στηρίξω αυτή τη στιγμή- αλλά θα'ρθει κι αυτό) ότι δεν θα τους βγει όπως σχεδιάζανε αυτο το κολπάκι, ότι ουσιαστικά χάνουν τον έλεγχο, ότι αυτές οι εξεγέρσεις αν μη τι άλλο- στο ατόφιο λαϊκό κομμάτι τους που δείχνει το πείσμα και την αυτοθυσία για τη ρημάδα τη λευτεριά, θυμίζουν στην ανθρωπότητα τη λαϊκή δύναμη, και με αυτά τα δεδομένα, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές αυτή τη στιγμή για όλη την υδρόγειο, και καμία μα καμία κυβέρνηση δεν είναι ασφαλής... Αυτόν τον τριγμό στις από χρόνια εδραιωμένες και βιδωμένες γερά καρεκλάρες τους, σίγουρα τον νιώθουν. Νιώθουν ότι λασκάρουν οι βίδες κι οι καρεκλάρες έπαψαν να'ναι συμπαγείς , ακλόνητες και ακίνητες... Μέσα απ'όλον αυτόν τον ορυμαγδό και το κακό, τις ταραχές και τις φωτιές, κάτι καλό μπορεί...ή ΠΡΕΠΕΙ να προκύψει συνολικά για την ανθρωπότητα, ειδικά για τη δύση που κοντεύει να καταντήσει τριτοκοσμικότερη των λεγόμενων τριτοκοσμικών...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 10 Μαρ 2011, 14:27

Είναι σκληρό καρύδι ο Καντάφι Ντακ. :angel:

η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, εκεί που είναι ο σωρός των αζήτητων.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από totispap » Πέμ 10 Μαρ 2011, 16:27

ex poetess έγραψε: Καντάφι Ντακ.
Πανούσης ''Δούρειος ήχος'' έ? :P
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 10 Μαρ 2011, 16:31

δεν κατάλαβα; έχει πει κάτι τέτοιο ο Πανούσης; :dunno:

κρίμα και νόμιζα ότι το σκέφτηκα πρώτη... :crybaby:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”