To σήριαλ του Αγ. Παντελεήμονα

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
SnowMan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Re: To σήριαλ του Αγ. Παντελεήμονα

Δημοσίευση από SnowMan » Τετ 02 Φεβ 2011, 14:01

xifomaxos έγραψε:Ελπίζω να εμπιστεύεσαι τα μαθηματικά

2.000.000 λαθρομετανάστες με αυξανόμενους ρυθμούς εισροής και γεννήσεων

10.000.000 Έλληνες με υπογεννητικότητα...
Και θα φάμε τα μωρά άλλων επειδή δεν θέλουμε σαν κοινωνία να κάνουμε πια παιδιά; Επειδή μας χαλάνε την ατμόσφαιρα; Επειδή πρέπει να κάνεις 0-2 παιδιά στα 30 ..και άμα δεν είσαι είδη στείρος από τους βιολογικούς παράγοντες του 21ου αιώνα;

Έχουμε κοινό εχθρό με τους μετανάστες διαφωνείς με αυτή τη τελευταία φράση;
Είναι μικρός ο κόσμος στα αλήθεια, με μεγάλο το χάσμα που μας απαρτίζει απο αυτόν.
Άβαταρ μέλους
theo
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo » Τετ 02 Φεβ 2011, 14:12

ωχχχχχχχ
τωρα θα σε πει αναρχοκουμμουνι..σβησε τη τελευταια προταση....χαχααχαχαχ
ουτε ξερω τι περιμενω....και πλεον ουτε με νοιαζει να μαθω...
Άβαταρ μέλους
SnowMan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SnowMan » Τετ 02 Φεβ 2011, 14:24

theo έγραψε:ωχχχχχχχ
τωρα θα σε πει αναρχοκουμμουνι..σβησε τη τελευταια προταση....χαχααχαχαχ
Εκείνη είναι περισσότερο απο εμένα :loco: Αλήθεια Φωτεινή, στηρίζεις κάποια κομματική δράση;
Είναι μικρός ο κόσμος στα αλήθεια, με μεγάλο το χάσμα που μας απαρτίζει απο αυτόν.
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Τετ 02 Φεβ 2011, 17:26

xifomaxos έγραψε:
Oneiro έγραψε: ...στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα...
ΑΠΕΛΑΣΗ!!!!!!!!
1. Πες σε Έλληνα να γίνει ντελιβεράς ή οικοδόμος, να δεις τι χαρούλες θα σου κάνει... Ειδικά αν δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη (θα έχει αργότερα).
2. Πες το και στο θεϊκό αφεντικό που προφανώς θα προτιμήσει τον Πακιστανό/whatever με μαύρα, ανασφάλιστο, χωρίς πολλά-πολλά (επιδόματα, προσδοκίες, ψηλότερο μισθό, κτλ.) σε σχέση με έναν Έλληνα, που υπό κανονικές συνθήκες (και σε κάποιο σοβαρό κράτος) δε θα τα δεχόταν ή δε θα του τα πρότειναν καν. Και φυσικά ένας από τους στόχους του Μνημονίου είναι αυτή ακριβώς η εξίσωση. Στο κάτω - κάτω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι πολλοί από αυτούς θέλουν να μείνουν εδώ; Είναι φανερό ότι και κάποιους Έλληνες τους συμφέρει να βρίσκονται εδώ. Χαχα. :loco:

Επίσης, έχει πλάκα να ακούς μερικούς να πετάνε έτσι στο άκυρο ότι "θα σηκωθούν να φύγουν". Μπα; Τι μας λέτε; Κι εκεί που θέλετε να πάτε θα σας δεχτούν με ανοιχτές αγκάλες; Θα σας βάλουν και CEO σε καμιά πολυεθνική ή μήπως θα πλένετε πιάτα; Θα πάτε για να καταλύσετε τους νόμους ή μήπως από ανάγκη και ελπίδα για κάτι καλύτερο;

Θεωρίες μπορούν να ειπωθούν πολλές. Να μία: Κυκλοφορεί η βρώμα ότι όλη τη γκετοποίηση στο κέντρο την υποβοηθούν οι τράπεζες και τα μεγαλοσυμφέροντα και φυσικά την ανέχονται και την επιτρέπουν οι πολιτικοί (ως ισχυρές προωπικότητες που είναι) ούτως ώστε να αγοραστούν εκτάσεις και κτίρια σε εξευτελιστικές τιμές. Θα ακολουθήσει τότε επιχείρηση σκούπα. Οι μετανάστες θα σκορπιστούν κάπου ...τριγύρω (ποσώς μας ενδιαφέρει εξάλλου). Οι τιμούλες θα τσιμπήσουν ένα x2-x3 και ξαφνικά οι δρόμοι θα καθαρίσουν και θα εμφανιστούν τίποτα Mall και αναπαλαιωμένα νεοκλασσικά. Η' ότι τους άφηναν να μπουν για να εξισωθούμε σιγα-σιγά στα εργατικά (προφανώς λόγω υπερ-προσφοράς και ελεύθερης εκετάλλευσης).
Χμ, pas mal...

Με τους Αλβανούς, π.χ., δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Ίσως για μερικούς να ήταν ως ένα βαθμό ενοχλητικοί αλλά δεν κατέστρεψαν τη χώρα. Πολλοί ενσωματώθηκαν και μάλιστα υπάρχουν και φιλικές σχέσεις με αρκετούς διαμένοντες εδώ. Ακόμα και πολλοί από αυτούς δεν ενσωματώθηκαν πραγματικά και τώρα που ήρθαν τα δύσκολα φεύγουν για ...Αλβανία μεριά. Και τα ωραία λεφτάκια που αποταμίευαν τα επενδύουν εκεί... Έτσι έχουν αυτά. Τουλάχιστον η κατάσταση δεν ήταν τραγική όπως είναι τώρα. Γι' αυτούς υπήρχε όμως αντικειμενικός προσφερόμενος χώρος, ανεξάρτητα αν υπήρχε και χώρος φιλανθρωπίας ή έστω εκμετάλλευσης.

Τέλος πάντων... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όπως σε κάθε περίπτωση είναι εύκολο να τα βάλουμε με αυτόν που βλέπουμε μπροστά μας και προφανώς όντας όμηρος μιας κατάστασης δημιουργεί και σε εμάς πρόβλημα. Το ίδιο θα ίσχυε και για έναν Έλληνα σε μία άλλη χώρα. Θα μου πεις βέβαια: "Ο Έλληνας δε θα έκλεβε". Ναι, θεωρητικά. Γιατί δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις και τι καταστάσεις θα ζήσεις. Και επίσης βέβαια ο κάθε Αμερικάνος, Σουηδός ή οποισδήποτε θα του κάνουμε την "τιμή" να τον επισκεφτούμε μπορεί να σε/με αντιμετωπίσει, όπως εμείς αντιμετωπίζουμε τους λαθρομετανάστες. Απλά εκεί υπάρχει κράτος, μεγάλη αγορά εργασίας, οργάνωση κτλ. Αν και αυτό δεν ισχύει πλήρως για τις ΗΠΑ. Για όσους μετανάστες δουλεύουν, υπάρχουν άλλοι τόσοι ή ακόμα και περισσότεροι που διακινούν ναρκωτικά, εκπορνεύονται κ.ο.κ. Και το (κεκαλυμμένο) αστυνομικό κράτος των ΗΠΑ παρ' όλο που συλλαμβάνει και συλλαμβάνει και έχει φράχτες, στην ουσία δε λύνει το πρόβλημα. Απλά πρέπει να κοιτάμε και λίγο παραπέρα.

Έχεις κάθε δίκιο να διαμαρτύρεσαι αλλά κάποια στιγμή πρέπει και αυτή η αγανάκτηση (ίσως και επίθεση) σου να επικεντρωθεί στο σωστό στόχο. Δηλαδή στους εκλεγμένους και μη διαχειριστές που θα έπρεπε να προλαμβάνουν και να λύνουν άμεσα αυτά τα προβλήματα. Όσο και να κονταροχτυπηθείς με τους μετανάστες, όσο και να τους πας ένα τετράγωνο πιο κάτω, αν δεν υπάρξει ουσιαστική πολιτική και αλλαγή το πρόβλημα απλά θα μετατοπίζεται και θα διογκώνεται. Και αν διογκωθεί και πολύ, ίσως και να μην είναι πλέον μετακινήσημο... At all. Νομίζω ότι αυτό ισχύει και για τους κατοίκους του Αγ. Παντ. και όλων των προβληματικών περιοχών. Δεν κάνουν ρατσιστικές επιθέσεις. Έχουν λογικά περιθώρια και επιχειρήματα. Δεν είναι θέμα κατωτερότητας αλλά θέμα πρακτικής. Πολύ απλά, δεν είναι ότι οι άνθρωποι "μισούν" εκ προοιμίου τους "εισβολείς", απλά πρακτικά και αντικειμενικά η περιοχή όπως και η χώρα δεν έχει την αντικειμενική ικανότητα και πόρους όπως και το κατάλληλο κράτος με σταθερούς κανόνες, κινήσεις και κριτήρια για να φιλοξενήσει τόσους ανθρώπους. Σε λίγο δε θα έχουν να φάνε και οι Έλληνες.

Γι' αυτό κάθε φορά που πάω να κατρακυλήσω ...δεξιότερα (και όχι δεν ξεκινάω από "αριστερά"), σε εύκολες κριτικές και παραληρήματα, προσπαθώ να σταθώ και να σκεφτώ.

Δε λέω όχι και σε προληπτικά μέτρα αλλά αυτά να έχουν αντίκρυσμα και - ει δυνατόν - και αλληλοβοήθεια και σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Όσο αισθάνομαι και υποφέρω εγώ άλλο τόσο μπορεί να υποφέρει καθείς. Δηλαδή, πρέπει να φτιάξουμε π.χ. φράχτη; Δηλαδή να είμαστε και εμείς φοβικοί και να αποξενωθούμε και να βάζουμε το πρόβλημα κατω από το χαλί; Αν είμαστε τόσο δημοκράτες ας πάμε στον ΟΗΕ και σ΄όλες τις συνόδους ίσως και σε συνεργασία με άλλες χώρες και να απαιτήσουμε ουσιαστική λύση (να φύγουν οι πολυεθνικές από τις φτωχές χώρες, να φτιαχτούν διαφανείς διεθνείς νόμοι και επιτροπές, θέσπιση κατώτατου ορίου επιβίωσης διεθνώς κτλ. - ακόμα και εμείς θα ωφεληθούμε από τέτοια), τόσο για να ανακουφισθούμε εμείς όσο και αυτοί που υποφέρουν ίσως περισσότερο. Και συνάμα ως δια μαγείας θα εξαφανισθεί και το μεταναστευτικό και τόσα άλλα που μας καταποντίζουν.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά ακούγονται too good to be true ή ονειροπόλα αλλά στο χέρι μας είναι. Απλά πρέπει να αλλάξει το σύστημα και να επικεντρωθεί αλλού. Απλά να επικρατήσει λογική. Το κοινό συμφέρον μπορούμε να το υπηρετήσουμε και να μας υπηρετήσει και αυτό.

Γιατί να είναι όλα τόσο δύσκολα ρε γαμώτο. :crybaby:

Το κέρατό μου... :swear:
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
SnowMan
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SnowMan » Τετ 02 Φεβ 2011, 22:34

Illuminus έγραψε: Δεν ξέρω αν όλα αυτά ακούγονται too good to be true ή ονειροπόλα αλλά στο χέρι μας είναι. Απλά πρέπει να αλλάξει το σύστημα και να επικεντρωθεί αλλού. Απλά να επικρατήσει λογική. Το κοινό συμφέρον μπορούμε να το υπηρετήσουμε και να μας υπηρετήσει και αυτό.

Γιατί να είναι όλα τόσο δύσκολα ρε γαμώτο. :crybaby:

Το κέρατό μου... :swear:
Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για το πόσο εύκολο είναι να συνυπάρχουμε με τους μετανάστες στο θέμα της εργασίας, αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πιστεύω πως όποιος πολιτικοποιημένος άνθρωπος κοιτάξει με στοιχειώδη ειλικρίνεια το ζήτημα, καταλαβαίνει πως με το σπάσιμο των καρτέλ, την εξορία των ΞΕΝΩΝ πολυεθνικών και με το να γίνουν λιγότερο αποπνικτικές οι συνθήκες για τους ελεύθερους επαγγελματίες μπορεί η Ελλάδα και να σταθεί στα πόδια της. Όλοι ξέρουμε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ανεξαρτητοποιηθεί και να φτιάξει μια δυνατή οικονομία (θέλω να πιστεύω) θα ήταν σπατάλη χρόνου να γράψω για το πως, καθώς είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι εδώ μέσα γνωρίζετε παραπάνω από μένα για διεξόδους που αρνείται επανειλημμένα να ακολουθήσει η εξουσία και τα ΜΜΕ.. Που πουλάμε μεσογειακές δίαιτες και περιμένουμε το καλοκαίρι τον σεξοτουρισμό στη Μύκονο ΔΗΘΕΝ για να ξεπληρώσουμε τις δανειοληψίες έτος παρά έτος.. Δεν αντέχω άλλο λοιπόν να βλέπω 'συνειδητοποιημένους' πολίτες που από τη μια να λένε από μόνοι τους για το πως η κυβέρνηση οδεύει επί δεκαετίες την Ελλάδα θεληματικά στην πτώχευση και μετά από λίγο να τα ξεχνάνε όλα και να ζητάνε τα ρέστα από τους μετανάστες ΕΠΕΙΔΗ πολύ απλά ο μέσος πολίτης αρνείται αντιμετωπίσει τα αληθινά του εθνικά ζητήματα..

Δεν αμφισβητεί κανείς πως αυτοί που αποκαλούνται 'κυβέρνηση της Ελλάδος' δεν εκπροσωπούν τη λαϊκή βούληση [/b.δεν λογοδοτούν στον Ελληνικό λαό, μάλιστα μας πουλάνε κουτόχορτα επι δεκαετίες και από τις αρχές(δαγκάνες) της εξουσίας. Με λίγα λόγια δεν έχουμε ιδέα τι κάνουν τα ανώτατα στελέχη της εξουσίας και με βάση τίνος τα συμφέροντα(συμφωνούμε όλοι πως είναι ξένα).. με αποτέλεσμα ή να μη παίρνουμε θέση και να προχωράμε σκυφτά[πλεοψηφία] στον μικρόκοσμό μας ή να καταφεύγουμε σε σενάρια που ταυτίζονται με νουβέλες επιστημονικής φαντασίας παίζοντας τον μικρό ντετέκτιβ για να συνδέσουμε τα μικροσκοπικά κομμάτια του ψυχοφθόρου αυτού παζλ.

Προβλήματα μεταναστευτικά έχουμε και όποιος δεν το παραδέχεται είναι ψεύτης. Αλλά για να λέμε <<τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη>> όσοι δεν θέλετε μετανάστες στη χώρα, δεν τους θέλετε γιατί δεν σας αρέσει να έχετε επαφή μαζί τους. Σας φαίνεται αποκρουστική η όψη τους, η οσμή τους και τα πολιτισμικά τους στοιχεία θέμα για περίγελο και σφραγίδα της κατωτερότητας τους.

Αυτή είναι η άποψη μου αυτή τη στιγμή και θα ήθελα πολύ ένας απο τους φίλους μας που ζητά βίαιη καταστολή, απέλαση και κλείσιμο των συνόρων να θεωρεί πως έχω άδικο.

Και έτσι για να κρατώ ξεκάθαρη τη θέση μου γενικά, γιατί μου φαίνεται πως προβληματίζεστε κάποιοι στο να με κατατάξετε[αποτελεί μανία για ορισμένους και κριτήριο για τη μεριά που θα προβάλλετε αυτών που έχετε απέναντι σας] την πολιτική μου ιδεολογία: (το κανω copy και στο στίγμα μου μετά)

*Δεν με νοιάζει τι πολίτευμα θα έχουμε. (αρκεί να είναι ξεκάθαρη η θέση της για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε).

*Δεν με νοιάζει αν θα αποτρέψουν εισερχόμενους μετανάστες στο μέλλον (αρκεί να λύσουμε τα ΒΑΣΙΚΑ εθνικά θέματα πρώτα και να σεβαστούμε τους ανθρώπους που έχουν είδη υιοθετήσει τη κουλτούρα μας).

*Δεν με νοιάζει αν θα έχουμε νόμισμα, χαρτοπιστωτική και πλαστικοπιστωτική ή αν θα γυρίσουμε στο ομαδικό κυνήγι (αλλά κάντε μια τράπεζα που να την ελέγχει η πολιτεία και όχι "απατρίς" ιδιωτικές επιχείρησης ~ συμβουλή)

Σε προσωπικό τώρα βαθμό θα ήθελα απλώς το κράτος να μη βάζει χέρι στο σπίτι μου (δεν έχω σπίτι ή κάποια οικογενειακή περιουσία, χάθηκε στη γενιά των κλεφτών και μετά από τη γενιά των δανειοληπτών), ,στην ιδιωτική μου ζωή στο σώμα μου (δηλαδή στη γη, που μου ανήκει, τον αέρα που αναπνέω και το νερό που πίνω).

Μου αρέσουν οι θρησκίες γενικά (όχι οι παρεκτροπές σε πολλές μεμονωμένες περιπτώσεις), ο πατριωτισμός και η ιδέα του να έχουμε Σύνταγμα και ανθρώπινα δικαιώματα. Καταλαβαίνω πως θα γυρίσει κάποιος και θα πει πως και οι θρησκίες, και ο πατριωτισμός, και τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιούνται λάθος. Σε αυτό απαντώ λέγοντας πως 'ο άνθρωπος και το πιο όμορφο, θρεπτικό και επιμελημένο φαγητό, τείνει να το κάνει σκατό' (συγγνώμη κι όλας).

Τελικά έγραψα βιβλίο, συγγνώμη :rose:
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Blue Ice » Πέμ 03 Φεβ 2011, 07:29

Επειδή το θέμα αφορά γενικότερα τους μετανάστες και όχι τον Αγ. Παντελεήμονα θα σου απαντήσω σε εκείνο το νήμα...
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Πέμ 03 Φεβ 2011, 12:50

[εκτος θέματος]
αφού είσαι ξιφομάχος γιατι έχεις φωτο γάντια του μπόξ; :dunno:
[/εκτος θέματος]

"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 05 Φεβ 2011, 10:18

paraplanisi έγραψε:[εκτος θέματος]
αφού είσαι ξιφομάχος γιατι έχεις φωτο γάντια του μπόξ; :dunno:
[/εκτος θέματος]

Από σήμερα και ώρα δεκάτη πρωινή έπαψε να φέρει το νικ "ξιφομάχος" όπως θα δεις και εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 24#p129424

(για να μην έχεις την καούρα δηλαδή :loco: )
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Camelia
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από Camelia » Τρί 10 Απρ 2012, 01:39

Έχω μια τάση να ανακινώ παλιά νήματα αλλά ως καινούρια, περιδιαβαίνοντας στο φόρουμ, πέφτω πάνω και σε παλιά θέματα. Αν και το θέμα των μεταναστών, ποτέ δεν παλιώνει γίνεται ολοένα πιο επίκαιρο. Δεν θα σταθώ να εξηγήσω τους λόγους, το έκανε η Αρέλα εξαιρετικά αλλά κανένας δεν στάθηκε στις αιτίες.
Κρίμα... Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί και να σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι της εξουσίας, που θέλει να ανακαλύπτουμε συνεχώς εχθρούς, για να μην στρέφουμε τα βλέμματα επάνω τους. Κατανοώ τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, το οποίο όμως έχει πολλές εκφάνσεις. Βλέπω πως κανείς δεν μιλάει για τους μετανάστες που στοιβαγμένοι μέσα σε αποθήκες με μεροκάματα πείνας δουλεύουν σαν σκλάβοι σε μεγαλοκτηματίες, ούτε εκείνους που φροντίζουν γέρους που κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί μαζί τους ή για κείνους που καθαρίζουν τα σπίτια μας και κάνουν δουλειές που εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε. Βλέπουμε μόνο την μία όψη του νομίασματος και τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Ας είναι.

Να σας πω μόνο, μια είδηση που πέρασε στα ψιλά, γιατί δεν συνέφερε το κλίμα που καλλιεργείται εντέχνως. Δυο Πακιστανοί, στην προσπάθειά τους να σώσουν δυο έλληνες παρασύρθηκαν από συρμό και σκοτώθηκαν. Αλλά μάλλον αυτό δεν σας νοιάζει, έχετε ήδη σχηματίσει εικόνα και τους έχετε βάλει όλους στην κρεατομηχανή.
Αγαπητή Blue Ice, μπορεί να μην σου αρέσει αυτό που θα πω αλλά δυστυχώς είμαστε όλοι εν δυνάμει μετανάστες. Συνήθισέ το και να παρακαλάς, να μην βρεθείς και συ στην θέση τους. Να σε ενημερώσω πως η Γερμανία, έχει ήδη αρχίσει να κάνει αυστηρούς ελέγχους σε όσους έρχονται από Ελλάδα, με γελοίες δικαιολογίες αλλά νομίζω πως όλοι καταλαβαίνετε τί κρύβετε πίσω από αυτή την κίνηση.

Η Φιλανδία, άλλη μια είδηση που πέρασε στα ψιλά, συνέλαβε και έκλεισε σε στρατόπεδα μεταναστών, Ισπανούς πολίτες, που εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας, έφυγαν για μια φίλη χώρα, μέλος της Ε.Ε.. Και φυσικά δεν μπήκαν παράνομα. Στο διάβημα διαμαρτυρίας της Ισπανίας η Φινλανδία απάντησε πως έχει ήδη αρχίσει να έχει πρόβλημα με το μεταναστευτικό.

Αν όλα αυτά δεν σας ανησυχούν και συνεχίζεται να βλέπετε το δέντρο και να χάνετε το δάσος, εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο. Αν το μεγάλο μας πρόβλημα είναι που αφοδεύουν οι μετανάστες και όχι γιατί είναι εδώ, πώς έρχονται, γιατί φεύγουν από τις πατρίδες τους, για ποιούς λόγους το κέντρο έχει υποβαθμιστεί, ποιοί έχουν όφελος από όλο αυτό... τότε δεν υπάρχει μέλλον, όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά ούτε για τον κόσμο όλο.
"Πιστεύω σ’ έναν κόσμο που δεν υπάρχει, μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ. Ανύπαρχτο λέμε ό,τι δεν πεθυμήσαμε αρκετά."
Ν.Καζαντζάκης
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: +stiv
Τοποθεσία: Βυρωνεια Σερρων - Κατερινη Πιεριας- Λουτρακι Κορινθιας

Δημοσίευση από stiv » Τρί 10 Απρ 2012, 01:52

Camelia έγραψε:Έχω μια τάση να ανακινώ παλιά νήματα αλλά ως καινούρια, περιδιαβαίνοντας στο φόρουμ, πέφτω πάνω και σε παλιά θέματα. Αν και το θέμα των μεταναστών, ποτέ δεν παλιώνει γίνεται ολοένα πιο επίκαιρο. Δεν θα σταθώ να εξηγήσω τους λόγους, το έκανε η Αρέλα εξαιρετικά αλλά κανένας δεν στάθηκε στις αιτίες.
Κρίμα... Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί και να σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι της εξουσίας, που θέλει να ανακαλύπτουμε συνεχώς εχθρούς, για να μην στρέφουμε τα βλέμματα επάνω τους. Κατανοώ τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, το οποίο όμως έχει πολλές εκφάνσεις. Βλέπω πως κανείς δεν μιλάει για τους μετανάστες που στοιβαγμένοι μέσα σε αποθήκες με μεροκάματα πείνας δουλεύουν σαν σκλάβοι σε μεγαλοκτηματίες, ούτε εκείνους που φροντίζουν γέρους που κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί μαζί τους ή για κείνους που καθαρίζουν τα σπίτια μας και κάνουν δουλειές που εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε. Βλέπουμε μόνο την μία όψη του νομίασματος και τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Ας είναι.

Να σας πω μόνο, μια είδηση που πέρασε στα ψιλά, γιατί δεν συνέφερε το κλίμα που καλλιεργείται εντέχνως. Δυο Πακιστανοί, στην προσπάθειά τους να σώσουν δυο έλληνες παρασύρθηκαν από συρμό και σκοτώθηκαν. Αλλά μάλλον αυτό δεν σας νοιάζει, έχετε ήδη σχηματίσει εικόνα και τους έχετε βάλει όλους στην κρεατομηχανή.
Αγαπητή Blue Ice, μπορεί να μην σου αρέσει αυτό που θα πω αλλά δυστυχώς είμαστε όλοι εν δυνάμει μετανάστες. Συνήθισέ το και να παρακαλάς, να μην βρεθείς και συ στην θέση τους. Να σε ενημερώσω πως η Γερμανία, έχει ήδη αρχίσει να κάνει αυστηρούς ελέγχους σε όσους έρχονται από Ελλάδα, με γελοίες δικαιολογίες αλλά νομίζω πως όλοι καταλαβαίνετε τί κρύβετε πίσω από αυτή την κίνηση.

Η Φιλανδία, άλλη μια είδηση που πέρασε στα ψιλά, συνέλαβε και έκλεισε σε στρατόπεδα μεταναστών, Ισπανούς πολίτες, που εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας, έφυγαν για μια φίλη χώρα, μέλος της Ε.Ε.. Και φυσικά δεν μπήκαν παράνομα. Στο διάβημα διαμαρτυρίας της Ισπανίας η Φινλανδία απάντησε πως έχει ήδη αρχίσει να έχει πρόβλημα με το μεταναστευτικό.

Αν όλα αυτά δεν σας ανησυχούν και συνεχίζεται να βλέπετε το δέντρο και να χάνετε το δάσος, εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο. Αν το μεγάλο μας πρόβλημα είναι που αφοδεύουν οι μετανάστες και όχι γιατί είναι εδώ, πώς έρχονται, γιατί φεύγουν από τις πατρίδες τους, για ποιούς λόγους το κέντρο έχει υποβαθμιστεί, ποιοί έχουν όφελος από όλο αυτό... τότε δεν υπάρχει μέλλον, όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά ούτε για τον κόσμο όλο.

Δηλαδή, είναι φανερό πως ό,τι είναι Εθνικό και Ελληνικό, βάλλεται ανηλεώς σύμφωνα με το ανωτέρω σχέδιο Κίσσινγκερ.
Αν δε, προσθέσετε την πρόσφατη εισβολή και κατάληψη εθνικού Χώρου από παρανόμους λαθρομετανάστες (αν τολμούσατε να πράξετε το ίδιο στη χώρα τους, θα σας έκοβαν το κεφάλι με συνοπτικές διαδικασίες)!

Και την, βάσει σχεδίου, εισροή λαθρομεταναστών εκ Τουρκίας, η οποία πρέπει να καταβάλει δισεκατομμύρια ευρώ στην Ε.Ε./ Ελλάδα, ως αποζημίωση.http://www.elora.gr/portal/istorika/179 ... ger-------
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Κυρ 05 Οκτ 2014, 11:13

Blue Ice έγραψε:oneiro, όντως η Ελευθερία δεν είναι αφηρημένη έννοια. Η Ελεύθερη Ελλάδα δεν κατοικείται από ορδές ποικιλόχρωμων μεταναστών, αλλά από Έλληνες. Μέχρι λοιπόν να ξαναέρθει η Ελευθερία σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει κανένας άλλος σκοπός.

Το Πακιστάν και η Ινδία έχουν αρκετά λεφτά για να ταϊσουν τους υπηκόους τους και να τους διδάξουν να γεννούν όσους μπορούν να θρέψουν. Όχι να τους πασσάρουν σε άλλα κράτη για να τα καταστρέψουν και αυτά...

οι μετανάστες είναι οι στρατιώτες της ΝΤΠ, και όπως συμβαίνει σε κάθε πόλεμο πρώτα διαλύεις τον στρατό και μετά τον ηγέτη που έχει αποδυναμωθεί.

Και ναι, εστιάζω περισσότερο στους βάρβαρους μουσουλμάνους γιατί αυτοί μας απειλούν άμεσα αυτή τη στιγμή. Έχετε ξεχάσει όλοι ποιους έχουμε γείτονες και σε ποιο σημείο του πλανήτη βρισκόμαστε. Έχετε ξεχάσει τι έγινε το 1974 στην Κύπρο ή/και δεν πιστεύετε ότι μπορεί η Τουρκία να το ξανακάνει ανα πάσα στιγμή στην Ελλάδα.

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί τι θα κάνουν οι αλλοδαποί του Αγ. Παντελεήμονα, και κάθε γειτονιάς της Ελλάδος, μόλις κηρυχθεί επιστράτευση;;;
α)Θα πάνε να πολεμήσουν μαζί με τους Έλληνες;
β)θα συμπαρασταθούν στους Έλληνες αμάχους;;
γ)Θα λεηλατήσουν, σκοτώσουν, βιάσουν όποιον μείνει πίσω και θα ανοίξουν την κερκόπορτα στους Τούρκους;;

Εγώ λέω το γ... Εύχομαι μόνο να μην φτάσουμε σε τέτοιο σημείο ώστε να ανοίξετε τα μάτια σας...
Κατά την γνώμη μου μπλέκεις τήν παγκόσμια/συμπαντική ἔννοια τῆς Ἐλευθερίας (πού εἶναι τό ἀντίθετο τῆς ἐπιβολῆς καί τοῦ ἐλέγχου) μέ τήν Ἐλεύθερη Ἑλλάδα πού ποτέ δέν ὑπῆρξε. Πόσο πιό ἐλεύθεροι ἔγιναν οἱ κολλῆγοι τῆς Θεσσαλίας γιά παράδειγμα, μέ τήν ἀπελευθέρωση ἀπό τούς Τούρκους; Καθόλου, τολμῶ νά πῶ.

Καί ἡ Ἑλλάδα, ὅπως καί ἱ Ἰνδία καίι τό Πακιστάν, ἔχει χρήματα νά διοργανώνη Ὀλυμπιακούς Ἀγῶνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου καί νά ἀγοράζη μαχητικά ἀεροπλάνα, πλήν στέλνει τά παιδιά της μετανάστες "ἐξ ἀπ' ἀνέκαθεν"...

Οἱ μετανάστες εἶναι στήν συντριπτική τους πλειονότητα ἀγράμματες μᾶζες ἀνθρώπων πού ψάχνουν νά ἐπιιβιώσουν. Μεταξύ τους ὑπάρχουν ἴσως κάποιοι ἰνστρούχτορες πού τούς κουμαντάρουν ὅπως οἱ βοσκοί τά πρόβατα. Οἱ Ἰμάμηδες παίζουν τόν ρόλο τοῦ βοσκοῦ. Ἀλλοῦ πρέπει νά ἀναζητήσης τούς ἐχθρούς καί ὄχι στά ἐργαλεῖα-ὅπλα τοῦ συστήματος.

Περισσότερο βάρβαρο βρίσκω τόν ἰδιοκτήτη τοῦ Καγιέν, ὁ ὀποῖος θεωρεῖ ὅτι τό κλειδί τοῦ αὐτοκινήτου του εἶναι ἡ προέκταση τοῦ πέους του, καί τήν κυρούλα πού θέλει νά βολέψη τόν γυιό της καί δίνει τήν ψῆφο της στόν τοπικό βουλευτή, παρά τόν ἄνθρωπο πού ἔφυγε ἀπό τόν τόπο του ἐπειδή ρίχνιουν βόμβες ἐκεῖ.

Γιατί νά κηρυχθἦ ἐπιστράτευση; Νά πολεμήσουμε ποιούς (στό ὄνομα τῆς "Πατρίδας" καί τοῦ "Ἔθνους") ; Τούς Τούρκους ἤ τούς Ἀλβανούς; Δέν μᾶς ἔγινε φωτεινό παράδειγμα ἡ ἐπί αἰῶνες εἰρηνική συμβίωση τῶν ἑλλήνων καί τούρκων στήν Ἰωνία καί ἡ εἰρηνική συμβίωση τῆς νέας γενιᾶς τῶν ἀλβανόπουλων πού θεωροῦν τούς ἑαυτούς τους κάτι μεταξύ Ἀλβανοῦ καί Ἕλληνα καί δέν ξεχωρίζουν ἀπό τά ἑλληνοπουλα; (Προφέρουν μάλιστα καλύτερα τά ἑλληνικά ἀπό κάτι κυράδες στά Φάρσαλα καί τήν Ἐσασσῶνα...) Δέν μᾶς ἔγινε μάθημα ἡ ἐγκληματική πολιτική τῶν ἡγεσιῶν τῆς Ἑλλάδας καί τῶν γειτονικῶν χωρῶν, πού ὑποδαυλίζοντας τήν ἀγάπη γιά τήν Πατρίδα καί τό Ἔθνος, ἔταζαν καί τάζουν Πόλη καί Κόκκινες Μηλιές, Τσαμουριές, Θεσσαλονίκες (οἱ Σκοπιανοί), Καβάλες (οἱ Βούλγαροι) κ.ο.κ; Νά ποιοί εἶναι οἱ ἐχθροί της ἀνθρωπότητας, λοιπόν.

Ἔχεις ἀναρρωτηθεῖ ποιά συνεισφορά ἔχει στήν στέρηση τῆς Ἐλευθερίας τῶν Ἑλλήνων τό φαινόμενο " Ἁγ. Παντελεήμονας" καί γιατί τό ἄφησαν νά συμβῆ;
α) Διχασμός τῶν ἑλλήνων σέ ρατσιστές καί ἀντιρατσιστές, φασίστες καί ἀντιφασίστες.
β) Στήν στέρηση τῆς ἐλευθερίας διακίνησης τῶν ἑλλήνων, καθώς σέ κάθε γωνία παραφυλᾶνε τά μαντρόσκυλα τῆς ΔΙΑΣ (συμβολικό σχῆμα ὀξύμωρον τό ὄνομα;) καί δέν ἀφήνουν νά κουνιέται κουνούπι. Ἐπιστρέψαμε στίς ἐποχές Πατρίς Θρησκεία Οἰκογένεια, τάξις καί "ἀσφάλεια" στόν ὑπερθετικό βαθμό.
Ἡ μέθοδός τους ἦταν: Πρόβλημα(λαθρο) , ἀντίδραση (κοινῆς γνώμης), ἐπιβολή (ἀστυνομοκρατίας).

ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ "ΠΑΤΡΙΔΑ"! Δωράκι τό τραγούδι Λέγκω: http://www.youtube.com/watch?v=PHlWVBgXXp8
Ἐγώ τῆς ἔκανα (μέσα μου) τήν κηδεία καί δηλώνω πλέον οἰκουμενικός ἄνθρωπος.
Τά Ἔθνη πεθαίνουν ἀφοῦ ὑπηρέτησαν ὡς ἀνθρώπινος κιμᾶς τῆν ἰδέα τοῦ διχασμοῦ καί τοῦ πολέμου (βίας).
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Κυρ 05 Οκτ 2014, 11:20

Oneiro έγραψε: Όσες φορές και να ειπωθεί η παραπάνω φράση, δεν φέρει καμιά αξία
αν δεν την αξιώσουν οι πράξεις. Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη έννοια
και αν είναι ύψιστο αγαθό όπως γράφεις, τότε θα πρέπει ήδη να γνωρίζεις
οτι δεν χαρίζεται, ούτε κληρονομείται, αλλά κερδίζεται καθημερινά.
Το να στερείς από κάποιον το δικό του δικαίωμα σε αυτήν, είναι σαν να
στρέφεις το ξίφος σου σε σένα. Με τέτοιο νικ φαντάζομαι οτι καταλαβαίνεις
τι εννοώ μιας και το ξίφος διέπεται από αρχές και κώδικα.

Μαθαίνω Ξιφομάχε να μην λυπάμαι για κανέναν, γιατί αν το κάνω αυτό,
είναι σαν να του στερώ αυτόματα το δικαίωμα στην επιλογή και την όποια ελευθερία του.
Δεν λυπάμαι λοιπόν ούτε τον μετανάστη που ήρθε στην Ελλάδα για μια καλύτερη μοίρα και
κατέληξε φάντασμα στα στενά της Σωκράτους αλλά ούτε και τον ελληνάρα που λιώνει τις μέρες
του στα καφενεία βρίζοντας την κυβέρνηση που δεν του δίνει την επιδότηση αραχνιασμένου χώματος
λόγω γηγενούς μαλάκινσης,γιατί το να καλλιεργήσει το δικό του χωράφι είναι δουλειά μετανάστη.

Τιμώ όμως εκείνους που μέσα από την οποιαδήποτε μαυρίλα που βιώνουν, θυμούνται οτι είναι άνθρωποι
και συμπάσχοντας βοηθά ο ένας τον άλλον. Ουτοπικό;... ίσως. Αλλά η δική μου εμπειρία μου έμαθε οτι
η βία φέρνει πάντα βία . Η βία υπάρχει παντού στην καθημερινότητά μας από την αντιμετώπισή σου σαν
πολίτη σε ένα γκισέ του δημοσίου μέχρι την φυσική σου κακοποίηση από έναν ληστή μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.
Το να αναπαράγει κανείς την βία σε κάνει να ψάχνεις να βρεις συν-τροφους για να δυναμώσεις, γιατί η βία είναι
άσκηση εξουσίας και σαν τέτοια ευαρέσκεται στο να γιγαντώνεται. Η τροφή της όμως είναι τελικά ο ίδιος σου ο εαυτός.
(και στο λέει αυτό κάποια που έπαιζε ξύλο στον δρόμο, θεωρώντας οτι προασπιζόταν το δικαίωμά της στην ελευθερία)

Σεβαστή η άποψή σου σε κάθε περίπτωση κι ας είναι διαφορετική από τη δική μου.
Αυτό δεν αναιρεί σε κανέναν από τους δύο μας το δικαίωμα της επιλογής, κι αυτό είναι προϋπόθεση ελευθερίας.
Συγχαίρω καί προσυπογράφω.
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Δευ 06 Οκτ 2014, 22:17

Oneiro έγραψε:
xifomaxos έγραψε:Το έχω πει και θα το ξαναπώ, πάνω από την ανθρωπιά, πάνω από την ειρήνη στέκει το ύψιστο αγαθό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Και η Ελλάδα πρέπει να ελευθερωθεί και από τους κυβερνώντες αλλά και από τις ορδές κατοχής. Ας σταματήσουμε να το παίζουμε Πόντιοι Πιλάτοι πια...
Όσες φορές και να ειπωθεί η παραπάνω φράση, δεν φέρει καμιά αξία
αν δεν την αξιώσουν οι πράξεις. Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη έννοια
και αν είναι ύψιστο αγαθό όπως γράφεις, τότε θα πρέπει ήδη να γνωρίζεις
οτι δεν χαρίζεται, ούτε κληρονομείται, αλλά κερδίζεται καθημερινά.
Μιας και τώρα το είδα στα προτεινόμενα να γράψω την άποψη μου, έστω και 2 χρόνια μετά.

Η έννοια της ελευθερίας δεν περιορίζεται αποκλειστικά , πιστεύω, σε πολιτικό-εθνικό επίπεδο.

Για να την κερδίσουμε πρώτα σε ατομικό επίπεδο θα πρέπει...να δεσμεύσουμε τον εαυτό μας ενάντια στα κουσούρια τα οποία έχει ο καθένας αλλά και στις επιλογές μας , με τις οποίες ,στην πράξη, έφτασαν μια Ελλάδα προς την καταστροφή.

Με απλά λόγια δεν φτάνει να αλλάξουμε μυαλό, αλλά να ''εξελιχτούμε'' με σκοπό να ελευθερωθούμε από τα τωρινά δεσμά που επιβάλλαμε στον εαυτό μας με την θέληση μας. Όταν φύγουν αυτά , θα απελευθερωθούμε και από τα άλλα που μας επέβαλλαν κάποιοι άλλοι...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”