Εθνικιστές στην πλ. Κολοκοτρώνη

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_
Φύλο: Γυναίκα

Re: Εθνικιστές στην πλ. Κολοκοτρώνη (ΥΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΠΟΣΤΑΡΕΤΕ)

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:05

Posted: Mon Dec 11, 2006 5:02 pm
--------------------------------------------------------------------------------
από Αίολος:

Θες να πεις πως δεν θα ζημιώσει πραγματικά η ένταξις της Τουρκίας στην Ευρώπη...
Μάλιστα, το ασφαλιστικό και η υγεία... επιβάλλουν και εργασία για να τα έχεις, άρα και χρήματα.
Αν ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρώπη και μπαίνουν (ήδη στα νησιά θα διδάσκονται τούρκικα) ανενόχλητα τα φθηνά εργατικά χέρια πλήττοντας τους Έλληνες πολίτες αφήνοντάς τους άνεργους, τότε έλα να μου μιλήσεις για ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία... :)

Να το συναντήσω στη διατριβή μου, φίλε; Δεν συνηθίζω να διαβάζω επιεικώς ανοησίες για να σκοτώνω την ώρα μου... :)

Όμως, θα τηρήσω τους κανόνες... σταματώ εδώ.
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:06

Posted: Mon Dec 11, 2006 5:09 pm
--------------------------------------------------------------------------------
από Pagona:

Γιατί θα σε υποχρεώνει κανείς να παίρνεις τα 'φθηνά' τούρκικα εργατικά χέρια??? Τόσοι αλβανοί κυκλοφορούν, οι Τούρκοι σε πείραξαν!!!
Τουλάχιστον εγώ και μερικοί άλλοι έχουμε και στο τραπέζι των συζητήσεων την παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό. Κάποιοι άλλοι τρέχουν πρώτα να σώσουν την Ελλάδα απο τα ... 'επικίνδυνα' φθηνά εργατικά χέρια, και μετά να αναστήσουν την Ελλάδα ΜΕΣΑ στην Ελλάδα!!!!
Για όλα χρήματα χρειάζονται, και δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που ΘΑ'ΠΡΕΠΕ να πάνε στους τομείς που ανέφερα, πάνε σε εξοπλισμούς ενάντια σε Τουρκίες, Αλβανίες, και λοιπούς επικίνδυνους... ενώ ήδη κι εν γνώσει μας εξοπλίζονται πιο καλά απο τους συμμάχους μας!!!
Ας πανε λοιπόν τα παθιασμένα νιάτα μας να φωνάξουν που το παίζουν στραβοί οι πολιτικοί μας στα 'κινέζικα' όπλα που μας πουλάνε οι σύμμαχοι και φίλοι μας...
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:06

Posted: Mon Dec 11, 2006 5:10 pm
από Αίολος:

"Seliniasmenos"]Κατ'αρχας ελεος με τα edit, κάθε φορά που μπαίνω βλέπω και κάτι καινούριο.

Για αυτό υπάρχει... εάν τώρα δεν θέλεις να τα διαβάσεις, μην το κάνεις...
Κοίτα όμως κάτι περίεργο... μέχρι σήμερα υπάρχουν λαοί που υμνούν τον Μέγα Αλέξανδρο...
56 γυναίκες; Και 356 να θεσπίσουμε!Κάθε μία για κάθε μερα του χρόνου!Περιτομή όχι, μπορεί να είναι πιο υγειηνό αλλά μειώνει την σεξουαλική απόλαυση 8)

Είπες κανείς το αντίθετον; :?:

Θα απαντήσω με κάτι που είπες ο ίδιος:
Εγώ βλέπω εδώ έναν ημιμαθή είρωνα που αδυνατεί να απαντήσει σοβαρά και τεκμηριωμένα κι έτσι χλευάζει και ειρωνεύεται.
Εγώ δεν θα πω τίποτα γελοίο και αστείο για να γελάσω, ευτυχώς έχουμε εσένα εδώ.

Γιατί, δεν ισχύουν αυτά που είπα; :?

Εν πάση περιπτώσει, θάνατος στους Εθνικιστές που έκαναν πορεία για την μη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη...
Συμφώνησε, Δημοκράτη....
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:07

Posted: Mon Dec 11, 2006 5:15 pm
από Seliniasmenos:
Για αυτό υπάρχει... εάν τώρα δεν θέλεις να τα διαβάσεις, μην το κάνεις...

Ναι βρε, κάνε μια βόλτα αύριο σε όλα μου τα ποστ... οχι τιποτα άλλο, μήπως θυμηθώ να προσθέσω κάτι παραπάνω....
Τουλάχιστον εγώ και μερικοί άλλοι έχουμε και στο τραπέζι των συζητήσεων την παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό. Κάποιοι άλλοι τρέχουν πρώτα να σώσουν την Ελλάδα απο τα ... 'επικίνδυνα' φθηνά εργατικά χέρια, και μετά να αναστήσουν την Ελλάδα ΜΕΣΑ στην Ελλάδα!!!!

Πες τα βρε παγώνα. Αφήσαμε τον γάμο και πάμε για πουρνάρια...
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:08

Posted: Mon Dec 11, 2006 5:26 pm
από Αίολος:

Όπως το είπες, στο τραπέζι των συζητήσεων... 20 χιλιετίες να συζητάς δεν αλλάζεις την κατάσταση...
Εάν εσύ ξέρεις άλλον τρόπο για να δραστηριοποιούμαι και στο εξωτερικό κι όχι ΜΕΣΑ στην Ελλάδα... πες τον μου. Συγγνώμη κιόλας...
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:09

Posted: Mon Dec 11, 2006 5:30 pm
από ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ:

Πες τα βρε παγώνα. Αφήσαμε τον γάμο και πάμε για πουρνάρια...

Ωραία.. για πείτε μας λίγο εσείς οι δημοκράτες:
Τι κάνατε τόσα χρόνια για την παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό και άλλα οικονομικοκοινωνικά θέματα ζωτικής σημασίας;
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ή μάλλον για να μην σας αδικώ (δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κανέναν, στους δημοκρατικούς-φιλελεύθερους πολιτικούς χώρους στους οποίους ανήκετε, αναφέρομαι), έχετε κάνει πολύ, μα πάρα πολύ ΚΑΚΟ.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!
Έχουν το θράσος οι διάφοροι δημοκράτες να ζητάνε και τα ρέστα από πάνω.
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:09

Posted: Mon Dec 11, 2006 6:11 pm
από theo_37:

kασσανδρε ειμαι φολα αναρχικος.Μου αρεσε ομως που υπαρχει εστω και ενας που εχει γνωση των πραγματων για εδω στην αθηνα.Νομιζω πως ειναι ευκαιρια να μιλησουμε αρκει να μου πεις που ανηκεις -αν ανηκεις τωρα πια και ποιες ειναι οι εμπειριες σου απο τον αναρχικο χωρο.
ειμαι ετοιμος να ακουσω για ολους τους αγωνες που εχεις κανει.
Οταν ομως μιλαμε για να εχουμε καλη αρχη επειδη δεν ξεκινησες σωστα με το χρηστακη που ανεφερες θα ηθελα να με αποκαλεις εσυ προσωπικα κυριο χρηστο.λολ
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:10

Posted: Mon Dec 11, 2006 10:13 pm
από Αίολος:

Παραθέτω και μια φωτογραφία:

http://www.neolaialaos.gr/images/syllalitirio.gif
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:10

Posted: Mon Dec 11, 2006 10:25 pm
από ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ:

Χρήστο, καταρχήν να σου πω ότι ανήκω σε αυτούς που αποκαλείτε "φασίστες" (δεν με ενοχλεί καθόλου ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αλλά δεν τον υιοθετώ κιόλας, για πολύ συγκεκριμένους λόγους τους οποίους αν θες μπορώ να σου εξηγήσω).
Επίσης δεν ανήκω σε καμμία οργάνωση ούτε σε κανα κόμμα του χώρου μου, παρά το ότι στο παρελθόν έχω περάσει από διάφορα "μαγαζιά".
Γενικώς απεχθάνομαι τον κομματισμό.

Εσύ είσαι οργανωμένος αναρχικός;; Ανήκεις σε κάποια συλλογικότητα ή σε κάποια οργάνωση του χώρου σου;

Σε καμμία περίπτωση δεν θα σου πω τι αγώνες έχω κάνει ή δεν έχω κάνει, ούτε απαιτώ από σένα να μου δώσεις αναφορά για το τι έχεις ή δεν έχεις κάνει. Κάτι τέτοιο θα ήταν παντελώς ανούσιο σε μία διαδικτυακή συζήτηση.
Φαίνεσαι έμπειρος, οπότε είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.

Αυτό που πάντα μου προξενούσε απορία με σας τους αναρχικούς, είναι το γιατί ασχολείστε μαζί μας.
Πρόσεξε: δεν λέω ότι με ενοχλεί που ασχολείστε (κάθε άλλο, περισσότερο καλό μας κάνετε με την -έστω και αρνητική- δημοσιότητα που μας δίνετε), απλά δεν καταλαβαίνω το γιατί.

Βλέπω εσένα, που δείχνεις έμπειρος, που κάθεσαι και λες ότι η προχθεσινή πορεία (δεν ήμουνα, αλλά ήταν αρκετοί γνωστοί μου) ήταν 150 άτομα μαζί με τους ασφαλίτες..
Και σε ρωτάω τώρα: Αυτά είναι τα θέματα που απασχολούν τον α/α χώρο; Το αν οι "φασίστες" είχαν 100, 200 ή 300 άτομα στην πορεία τους;;;
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:11

Posted: Mon Dec 11, 2006 10:38 pm
από ΑρΕλα:

Μια και εστιάσαμε στο χώρο των Αναρχικών, και ευκαιρίας δοθείσης έχοντας τον Χρήστο μας εδώ, εγώ ως κλασική ξανθιά που δεν καταλαβαίνει και πολλά, θα θέσω μια απορία, την οποία μέχρι τώρα κανείς δεν κατάφερε να μου τη λύσει επαρκώς:

Ποια είναι η κοσμοθεωρία σας, οι στόχοι, οι αγώνες κι οι επιδιώξεις σας.
Ποιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα θα ήταν ιδεατό για σας?

Αυτά. Αν μπορείς και θέλεις, απαντάς.

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:12

Posted: Tue Dec 12, 2006 11:44 am
από The_Saboteur:
'Ηγγικεν η ώρα των όπλων !!! Στα όπλα ή αλλιώς στ άρματα στ άρματα εμπρος στον αγώνα...

οχι να το συζητησουμε. ας δωσουμε τη μιση μακεδονια και την υπολοιπη με δοσεις.
Μήπως εξαιτίας της Μεγάλης ιδέα πήρα τα @@ μας στην Μικρά Ασία το 22??

το αν η Ελλαδα εχει τα συνορα που εχει κι οχι μικροτερα κατα 3 γεωγραφικα διαμερισματα ειναι αποτελεσμα της μεγαλης ιδεας. ακομα και η επανασταση του 21 ειναι αποτελεσμα αυτης.ναι εχεις δικιο χασαμε στην μικρασιατικη εξτρατεια(βοηθησε και η ομοϊδεατισα σου σοβιετικη ενωση να χασουμε) ,αλλα απο τοτε που την απεμπολησαμε τρωμε τα @@ των γειτωνων μας συστηματικα.
Δεν κατονόμασα ποιες κατηγορίες βγαίνεις να δείρεις...Μου αρκεί που λες τισ προτιμήσεις σου πάντως...

ναι θα θελα να δειρω μερικους αλλα κρατιεμαι. "ελληνες" κυριως. εσυ ως κομμουνιστης δεν θα πρεπε να χεις προβλημα ή τελικα τα κανατε πλακακια με τα αφεντικα?
Κι έτσι θα παραμείνετε...ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ

το αποφασισε η Γενικη Γραματεας σας? ακομα κι ετσι να γινει η ελλαδα δεν θα γνωρισει κομμουνισμο. δεν λεω καλο ειναι να ανατραπει ο καπιταλισμος αλλα αν ειναι να τον αντικαταστησουμε με την εξισωση σας που ευνοει τους ανικανους τοτε καλυτερα οχι.
αλλα τι να λεμε... θα δουμε.
Καλά αυτό δεν χρειαζόταν να το παραδεχτείς...

ηξερα οτι θα το λεγες και δεν εχω μαντικες ικανοτητες. ηταν ειρωνικο απο μενα σε περιπτωση που δεν το "πιασε" η αντιληψη σου.
Να υποθέσω ότι οι 100 είναι υπολογίσιμο πλήθος έτοιμο να δείρει και να νομοθετήσει???

εδω παλι θα επικαλεστω την αντιληψη σου. αν δεν εχεις την απαιτουμενη ικανοτητα να καταλαβεις τι λεει ο αλλος απλα δεν μπορω να σε βοηθησω. οποτε το αφηνω ασχολιαστο.
Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!

θα την δινατε ανετα για να χετε ενα μερος να κανετε κουμαντο.
μπορεις να μου πεις την θεση του νικου μπελογιαννη για το μακεδονικο ζητημα? ηταν υπερ η κατα της αυτονομισης της Μακεδονιας?

Δεν χρειάζεται να νιώθεις μίσος για να έχεις έντονα συναισθήματα φίλε μου. Οχι ευχαριστώ,δεν θα πάρω. Νιώθω το ίδιο έντονα συναισθηματα και χωρίς το μίσος.

και το μισος ειναι ενα συναισθημα. δεν υπολογιζουμε σε αυτο.
Γιατί θα σε υποχρεώνει κανείς να παίρνεις τα 'φθηνά' τούρκικα εργατικά χέρια??? Τόσοι αλβανοί κυκλοφορούν, οι Τούρκοι σε πείραξαν!!!

εγω να παρω? εγω εργατης ειμαι στελεχος στη καλυτερη περιπτωση. και σαν στελεχος μιας εταιριας αν δεν παρω τα φθηνα εργατικα χερια θα περιμενω για καρτα ανεργιας.
το θεμα της ενταξης εκτος απο εργατικο ειναι προτιστως φυλετικο και θεμα κουλτουρας. αλλα και εργατικα να το δεις. πως εσυ θα επιβαλεις τους ορους σου στα αφεντικα οταν θα χουν 150 εναλακτικες? μηπως να ριξεις κι εσυ τον μισθο σου? μηπως τελικα φταιμε εμεις που δεν παμε να δουλεψουμε με μισθο αλλοδαπου? σε λιγο θα το ακουσω κι αυτο.
Η βιοθεωρια μας θες να πεις οτι δεν εχει θεσεις για την παιδεια την υγεια και ολα τα θεματα? πλανασαι.
Ας τρέχουν τα παιδιά, μιά και δουλειά δεν έχουν, έτσι κι αλλιώς συνηθισμένοι είμαστε οι Έλληνες να ζούμε κι αυτή την λίγη χαρά που καταφέρνουμε να ζούμε, χάρη στους αγώνες που έκαναν 'άλλοι'...οι άλλοι δεν προσδιορίζονται ως κομμουνιστές ή δεν ξέρω τί, προσδιορίζονται όμως περιέργως πάντα ώς 'άλλοι' δηλαδή όχι ΕΜΕΙΣ...κατανοητόν ελπίζω...

αχα μονο οι αλλοι αγωνιζονται? αν δηλαδη διαδηλωνω για την ενταξη της τουρκιας στην ΕΕ παει να πει οτι δεν μπορω να διαδηλωσω για εργατικα θεματα? αμα θες να ξερεις ειμαι συνδικαλιστης. ενας απο τους αλλους και ναι ειμαι φυλετιστης το ενα δε αναιρει το αλλο.

elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:13

Posted: Tue Dec 12, 2006 11:53 am
από Pagona:

Καταρχήν βρε καμάρι μου, δεν απαντούσα σε σένα, σε άλλον απαντούσα! Αλλά τέλος πάντων:
το θεμα της ενταξης εκτος απο εργατικο ειναι προτιστως φυλετικο και θεμα κουλτουρας. αλλα και εργατικα να το δεις. πως εσυ θα επιβαλεις τους ορους σου στα αφεντικα οταν θα χουν 150 εναλακτικες? μηπως να ριξεις κι εσυ τον μισθο σου? μηπως τελικα φταιμε εμεις που δεν παμε να δουλεψουμε με μισθο αλλοδαπου? σε λιγο θα το ακουσω κι αυτο.
Η βιοθεωρια μας θες να πεις οτι δεν εχει θεσεις για την παιδεια την υγεια και ολα τα θεματα? πλανασαι.

Γιατί λοιπόν, αφού το αναφέρεις το πρόβλημα ποιό είναι στην ουσία του (τα...'αφεντικά') δεν διαδηλώνει κανείς να σταματήσουν να μας απομυζούν και να κοιτούν μόνο την τσέπη τους? Πρίν απο τους Αλβανούς σε πληροφορώ (επειδή κι εγώ μισο-στέλεχος είμαι σε εταιρεία όπως ξέρεις) εταιρείες έψαχναν τρόπους να κερδίζουν έτσι κι αλλιώς, κι όταν τους έδωσαν το ΟΚ οι πολιτικάντηδες της Ελλαδίτσας ξέρεις τί έκαναν? Πήγαν στα Βαλκάνια για να πληρώνουν τους σκοπιανούς και τους βούλγαρους 15 δολλάρια ΤΟΝ ΜΗΝΑ, και να κερδίζουν περισσότερα (με τις ευλογίες πάντα του κράτους, μέχρι επιδόματα έδιναν στις εταιρείες αυτές ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ απο την Ελλάδα)... Τώρα που κινδυνεύουν τα αφεντικά να χάσουν κι αυτή την πηγή κέρδους (με τις ενταξιακές συζητήσεις των βαλκανικών χωρών) αποφάσισαν να πάνε λίγο πιο πέρα ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, και το Αζερμπαϊτζάν!!! Μάλιστα, εγώ σε λίγο θα χάσω την δουλειά μου, γιατί σε κανά δύο χρόνια η εταιρεία μας θα κάνει τα γραφεία της στο Αζερμπαϊτζάν!!!!! Για να κερδίζουν πάλι πληρώνοντας τους Αζερμπαϊτζανούς 10 δολλάρια τον μήνα!!!
Δεν βλέπεις οτι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η Τουρκία, ούτε η Αλβανία...είναι οι ίδιοι πάντα, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ όπως τα αποκαλείς, οι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ και οι ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ που όταν δεν έχουν να φάνε άλλο απο μάς, πάνε παραπέρα να φάνε καλύτερα, σαν τα κοράκια ένα πράγμα!!!
Γι'αυτό λέω οτι κλείνω τα μάτια σε τέτοιες 'διαδηλώσεις', γιατί μου φαίνονται ΤΡΑΓΙΚΑ αστείες!!!!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:13

Posted: Tue Dec 12, 2006 12:43 pm
από Αίολος:

Το πρόβλημα με τους Τούρκους και τους Αλβανούς το δημιουργούν οι ίδιοι, Παγώνα......
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:14

Posted: Tue Dec 12, 2006 12:44 pm
από The_Saboteur:

Tα αναγνωριζω αυτα που λες. αλλα χωρις εθνικη συνειδηση ποτε δεν θα παψουμε να ειμαστε υποτελεις του οποιου αφεντικου. και αυτη τη στιγμη η χωρα πασχει απο εθνικη συνειδηση. και η αλλοιωση του πληθυσμου δεν κανει καλο σε αυτην. ειδη τα παιδια μας μιλουν για το οχι του βανιζελου το 1821. και καλα στο σχολειο δεν μαθαν τιποτα. η οικογενια τι εκανε? τα αφηνε να παιζουν counter strike για να μην ενοχλουν τον μπαμπα που βλεπει ποδοσφαιρο?
συμφωνω οτι εχουμε προβλημα παιδειας. αλλα οσο περισσοτεροι πανε προς τον εθνικισμο τοσο καλυτερο ειναι για την παιδεια. γιατι εστω και σε μεγαλη ηλικια και συνειδητα απεκτησαν μια βασικη παιδεια. την εθνικη
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:15

Posted: Tue Dec 12, 2006 12:56 pm
από Pagona:
Το πρόβλημα με τους Τούρκους και τους Αλβανούς το δημιουργούν οι ίδιοι, Παγώνα......

Ποιοί ίδιοι, δεν καταλαβαίνω.

αλλα χωρις εθνικη συνειδηση ποτε δεν θα παψουμε να ειμαστε υποτελεις του οποιου αφεντικου.

Τί δουλειά έχει η εθνική συνείδηση με την κατανόηση απο την πλευρά του κοσμάκη οτι τον πατάνε τα αφεντικά, κι οτι υπάρχει τρόπος να σηκώσει το ποδάρι του αφεντικού και να του το τρίψει στην μούρη????!!!!!

συμφωνω οτι εχουμε προβλημα παιδειας. αλλα οσο περισσοτεροι πανε προς τον εθνικισμο τοσο καλυτερο ειναι για την παιδεια. γιατι εστω και σε μεγαλη ηλικια και συνειδητα απεκτησαν μια βασικη παιδεια. την εθνικη

Αντί δηλαδή να κοιτάξουμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό καθαυτό, θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε πλαγίως???? Την εθνική συνείδηση στην δίνουν καταρχήν οι γονείς σου και το σχολείο! Μπορείς να είσαι και να αισθάνεσαι Έλληνας ανάμεσα σε χιλιάδες ξένους! Όλα τ'άλλα είναι προσπάθειες κάποιων να μας τρομάξουν, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, και χρησιμοπιούν τον φόβο που μας ταϊζουν για κάθε τί ξένο και 'βάρβαρο' προκειμένου να μας πείσουν οτι έλληνας μπορεί να είσαι μόνο όταν ζείς ανάμεσα σε έλληνες! Μωρ'τί μας λές (όχι εσύ...αυτοί που θέλουν να μας τρομάξουν!)!!!! Εγώ αισθάνομαι Ελληνίδα και στα Σκόπια όταν πηγαίνω, και στην Τουρκία, και στην Αλβανία, και στην Πελοπόννησο (στο χωριό) και στην Αθήνα όπου ζώ! Γιατί την Ελλάδα την κουβαλάς μέσα σου, κατάλαβες!? Δεν στην κάνουν ένεση με το ζόρι!!!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:15

Posted: Tue Dec 12, 2006 12:57 pm
από Αίολος:

Θα απαντήσω σ' αυτό που απόρησες: Τα αφεντικά, οι κεφαλαιοκράτες...
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:16

Posted: Tue Dec 12, 2006 1:02 pm
από Seliniasmenos:

Χεχε!Μόλις μιλούσα με έναν φίλο Τούρκο. Θέλετε να του δώσω χαιρετίσματα;;
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:16

Posted: Tue Dec 12, 2006 1:02 pm
από Pagona:

Α, ναι βέβαια! Συμφωνώ!!!
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:17

Posted: Tue Dec 12, 2006 1:05 pm
από The_Saboteur:

Τί δουλειά έχει η εθνική συνείδηση με την κατανόηση απο την πλευρά του κοσμάκη οτι τον πατάνε τα αφεντικά, κι οτι υπάρχει τρόπος να σηκώσει το ποδάρι του αφεντικού και να του το τρίψει στην μούρη????!!!!!

΄
για να το κανει αυτο ο κοσμακης πρεπει να χει μια συνοχη. ειναι ευκολοτερο να επαναστατησουν καποιοι με ιδια εθη.

Αντί δηλαδή να κοιτάξουμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό καθαυτό, θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε πλαγίως????

οχι το ενα δεν αναιρει το αλλο.

Μπορείς να είσαι και να αισθάνεσαι Έλληνας ανάμεσα σε χιλιάδες ξένους!

συμφωνω αλλα καλο ειναι η χωρα σου να μην ειναι ενα πολυεθνικο κρατος. δεν πρεπει μονο εσυ να εισαι ελληνιδα πρεπει και η απογονοι σου και το εθνος σου να παραμεινει ελληνικο.
δεν ξερω αν θα νιωθεις ελληνιδα εχωντας υιοθετισει 10 000 000 ξενα εθη(συνηθειες και τροπους σκεψης) και δεν μιλαω για σενα αλλα κυριως για της μελλοντικες γενιες. πιστευω οτι η λεξη ελληνας θα δηλωνει μονο γεωγραφικη περιοχη(πολιτης του κοσμου που τυχαινει να μενει στην ελλαδα)
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:18

Posted: Tue Dec 12, 2006 1:10 pm
από Pagona:

Βρε Σελ, πές του φίλου σου να δώσει χαιρετίσματα στους φίλους μου, ή μήπως να τους πώ να δώσουν χαιρετίσματα στον δικό σου???
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:19

Posted: Tue Dec 12, 2006 1:14 pm
από The_Saboteur:

Ε τι μας το λες. εχω κι εγω φιλη φοιτητρια απο τουρκια. αυτο δεν εχει να λεει κατι σε σχεση με τις ιδεες μου
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:20

Posted: Tue Dec 12, 2006 1:14 pm
από Pagona:

για να το κανει αυτο ο κοσμακης πρεπει να χει μια συνοχη. ειναι ευκολοτερο να επαναστατησουν καποιοι με ιδια εθη.

Τα κοινά συμφέροντα δεν πιάνονται δηλαδή? Τα ήθη κι έθιμα είναι αυτά που ενώνουν σε αγώνες μία ομάδα ανθρώπων???? Νόμιζα οτι είναι το κοινό συμφέρον!

δεν πρεπει μονο εσυ να εισαι ελληνιδα πρεπει και η απογονοι σου και το εθνος σου να παραμεινει ελληνικο.
δεν ξερω αν θα νιωθεις ελληνιδα εχωντας υιοθετισει 10 000 000 ξενα εθη(συνηθειες και τροπους σκεψης) και δεν μιλαω για σενα αλλα κυριως για της μελλοντικες γενιες. πιστευω οτι η λεξη ελληνας θα δηλωνει μονο γεωγραφικη περιοχη(πολιτης του κοσμου που τυχαινει να μενει στην ελλαδα)

Εδώ φίλος φυλετιστής (τί λέω η γυναίκα...) μου είχε πει οτι 400 χρόνια Τουρκοκρατίας κι εμείς παραμείναμε καθαροί!!! Γενικά, δεν είμαι υπέρ του ταμπουρώματος...με πνίγει... είμαι ελεύθερος άνθρωπος, κι όπως θέλω να μπορώ ανα πάσα στιγμή να ζήσω στην Σκωτία ας πούμε (που το έχω απωθημένο), δεν διανοούμαι να εμποδίσω κανέναν να ζήσει στην πατρίδα μου! Το πρόβλημα μας είναι οι Αλβανοί και οι Τούρκοι, ή για την ακρίβεια οι...κατώτερες φυλές (γιατί με λοιπούς ευρωπαίους δνε έχουμε πρόβλημα να ζούν εδώ), και αυτό το έχουμε συζητήσει σε άλλο νήμα... άσε, ας μην ξαναξύσουμε τέτοιες πληγές, κι έχω συμπαθήσει κάποιους φυλετιστές εδω μέσα και προβλέπω πάλι ντοματομαχίες και γιαουρτώματα :P
:)
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:20

Posted: Tue Dec 12, 2006 1:19 pm
από Seliniasmenos:

Επειδή αυτο το έχετε κάνει καραμέλα με τα ίδια ήθη και έθιμα και τα λοιπά.
Η ιστορία έχει αποδείξει οτι πάντα υπήρχαν ανακατατάξεις πληθυσμών, μετακινήσεις κλπ. Πάντα δημιουργούσαν τελείως διαφορετικούς πολιτισμούς, άλλα έθνη, και πάντα υπήρχε ποικιλία πολιτισμικά.
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:21

Posted: Tue Dec 12, 2006 1:24 pm
από Pagona:

Επειδή αυτο το έχετε κάνει καραμέλα με τα ίδια ήθη και έθιμα και τα λοιπά.
Η ιστορία έχει αποδείξει οτι πάντα υπήρχαν ανακατατάξεις πληθυσμών, μετακινήσεις κλπ. Πάντα δημιουργούσαν τελείως διαφορετικούς πολιτισμούς, άλλα έθνη, και πάντα υπήρχε ποικιλία πολιτισμικά.

Καλέ μου δεν έχεις καταλάβει το βασικόν! Οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να 'επεκτείνονται' πολιτισμικά (πάντα) προς ανατολάς, δυσμάς, βορρά και νότο. Τόσο κόπο έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος, και τόσο δρόμο (πολύ δρόμο...αλήθεια!!!!) για να κάνει ανθρώπους τους ... Κινέζους (οχι οτι δεν του έχω μία αδυναμία, αλλά να κάνω λίγο και τον δικηγόρο του διαβόλου, ναι?).
Εδώ μέσα, όμως, όποιος τολμήσει να μπεί πρέπει να τον φάει η μαρμάγκα! Η Ελλάδα για τους Έλληνες, και ο κόσμος όλος για τους Έλληνες πάλι!!!!

Ε, τώρα θα τις φάω τις ντομάτες απο τους φίλους μου φυλετιστές, αλλά είμαι προετοιμασμένη! Σας στέλνω κύματα αγάπης για να συγκρατηθείτε!!!! :lol:
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 30 Απρ 2007, 12:23

Posted: Tue Dec 12, 2006 1:30 pm
από The_Saboteur:

Εδώ φίλος φυλετιστής (τί λέω η γυναίκα...) μου είχε πει οτι 400 χρόνια Τουρκοκρατίας κι εμείς παραμείναμε καθαροί!!! Γενικά, δεν είμαι υπέρ του ταμπουρώματος...με πνίγει... είμαι ελεύθερος άνθρωπος, κι όπως θέλω να μπορώ ανα πάσα στιγμή να ζήσω στην Σκωτία ας πούμε (που το έχω απωθημένο), δεν διανοούμαι να εμποδίσω κανέναν να ζήσει στην πατρίδα μου! Το πρόβλημα μας είναι οι Αλβανοί και οι Τούρκοι, ή για την ακρίβεια οι...κατώτερες φυλές (γιατί με λοιπούς ευρωπαίους δνε έχουμε πρόβλημα να ζούν εδώ), και αυτό το έχουμε συζητήσει σε άλλο νήμα... άσε, ας μην ξαναξύσουμε τέτοιες πληγές, κι έχω συμπαθήσει κάποιους φυλετιστές εδω μέσα και προβλέπω πάλι ντοματομαχίες και γιαουρτώματα

Ε τι να γινει μετα την τουρκοκρατια μειναμε Ελληνες. αν σε στρναχωρει αυτο λυπαμαι. αν παραμειναμε καθαροι θα στεναχωρηθεις? και ποιος σου ειπε πως πιστευω οτι μειναμε καθαροι?
μειναμε Ελληνες οχι καθαροαιμοι αλλα ειναι στο δικο μας χερι αν θελουμε να χειροτερευσουμε την κατασταση ή οχι. αυτα οσων αφορα την καθαροτητα αν και μιλησα για εθος οχι αιμα. οσων αφορα τις συνηθειες που πηραμε απο τους τουρκους ειναι στο χερι μας να τις αποβαλουμε. η συνηθεια αν το θελεις συνειδητα μπορει να αλλαξει.
Quote:
κι έχω συμπαθήσει κάποιους φυλετιστές εδω μέσα και προβλέπω πάλι ντοματομαχίες και γιαουρτώματα

κι εγω καποιους μη-φυλετιστες κι εσενα συγκεκριμενα.

Οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να 'επεκτείνονται' πολιτισμικά (πάντα) προς ανατολάς, δυσμάς, βορρά και νότο. Τόσο κόπο έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος, και τόσο δρόμο (πολύ δρόμο...αλήθεια!!!!) για να κάνει ανθρώπους τους ... Κινέζους (οχι οτι δεν του έχω μία αδυναμία, αλλά να κάνω λίγο και τον δικηγόρο του διαβόλου, ναι?).
Εδώ μέσα, όμως, όποιος τολμήσει να μπεί πρέπει να τον φάει η μαρμάγκα! Η Ελλάδα για τους Έλληνες, και ο κόσμος όλος για τους Έλληνες πάλι!!!!

Οι Ελληνες δωσαν στον κοσμο πολιτισμο θεατρα φιλοσοφια στην εποχη που δεν ειχαν. εκεινους που κατακτησαν τους καναν περισσοτερο καλο παρα κακο. δεν ξερω αν ο αλβανος μεσα στην χωρα κανει οτιδηποτε καλο για τον πολιτισμο.
Επισης ξεχνας οτι μιλαμε για αλλη εποχη κι αλλα ιστορικα δεδομενα. ξεχνας ακομα οτι η επεκταση μας ηταν αναγκαστικη τουλαχιστων ως την περσια. επισης οτι δεν θεωρουμε ολοι οτι ο αλεξανδρος ειχε μονο θετικα στοιχεια. ειχε παρα πολλα αρνητικα και ειχε μπολικη αλλαζονια.
αυτα

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”