Πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι εδώ μιλάμε για ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ μιας πρακτικής στην οποία ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ (εγώ θα δεχτώ κακώς- αλλά για τον καθένα ατομικά) ενδίδει το μισό του πληθυσμού αν όχι και παραπάνω.
ΜΠορεί να θες να διαχωρίσεις το θέμα του αν το τσιγάρο βλάπτει ή όχι με τον νόμο αυτόν καθ'αυτόν, αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, γιατί ένας νόμος ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ασχολείται με θέματα που 'άπτονται' της έννοιας του καλού και του κακού!
Το τσιγάρο λοιπόν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι μια απο΄τις πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, και ένας από τους γαμωλόγους που εγώ βασανίζομαι από μικρό παιδί με άσθμα! Μερσί, και δεν είμαι η μόνη που από άγνοια οι γονείς τους τα έκαναν παθητικούς καπνιστές και τους άλλαξαν τα ούμπαλα!
ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ επίσης, όταν 'συνηθίζει' ένα παιδί σε μία εικόνα το 'αποποινικοποιεί' μέσα του σε μεγάλο βαθμό, και το χειρότερο το θεωρεί σκόπιμο να το εφαρμο΄σει αφού τα παιδιά μαθαίνουν 1000% απο΄το παράδειγμα (επίσης αποδεδειγμένο)...
Έχεις λοιπόν μιά κοινωνία που κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο στο στόμα και καταλήγεις να λες στο παιδί σου ότι απλά όλη η κοινωνία αποτελείται από αδύναμους ηλίθιους (με άλλα λόγια), αφού αυτό ακριβώς του έχεις πει -ας πούμε- όταν δει ξέρω γω τον μπαμπά να καπνίζει και να φέρεται όντως σαν ηλίθιος επειδή δεν μπορεί να περιμένει 10 λεπτά να πα΄ρει την δόση του!!!!
Φοβερό παράδειγμα προς μίμηση!!!
Κι εγώ τέτοια ήμουν (εκτός από το αίσθημα έλλειψης που βλέπω σε πολλούς), αλλά κι όταν κάπνιζα που συζητήσουμε το ενδεχο΄μενο του μέτρου είπα μπροστά στα πεθερικά μου πως "είμαι 'μαλ...ας'" και δεν με θεωρώ έξυπνη να πάω ενάντια σε ένα τέτοιο μέτρο. Έβλεπα απο τότε πως χρειαζόταν ένα μαστιγιο εκει΄πυο φτάσαμε!
ΑΠό τν άλλη, (και σε σχέση με το quote που έβαλα):
Και στο σεξ ενδίδουμε σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού, και μάλιστα μας κάνει και καλό! Μήπως προτείνεις να το κάνουμε ελεύθερα στους δρόμους;;;
Εγώ θα σου πω να βάλεις μία εικόνα στο μυαλό σου, που έχει πολύ μεγάλη σχέση με όλη αυτή την ιστορία, γιατί το σεξ μπορεί να σε τσιγκλίσει λίγο.
Σκέψου λίγο τους Κινέζους μαστούρες, οι οποίοι μαζεύονταν σ'εκείνους τους βρώμικους χώρους και χάνονταν μέσα στην αναισθησία που τους χάριζε ο καπνός τους. Σε πληροφορώ λοιπόν πως εκείνο το πράγμα που κάπνιζαν είναι λιγότερο εθιστικό από το κοινό τσιγάρο!!!
Ω ΝΑΙ! Αν δεν το απαγόρευαν στην Κίνα κάποτε, θα είχε γίνει ο εγκέφαλος του μισού πληθυσμού των Κινέζων λαπάς!!! Όταν το απαγόρευσαν περιορίστηκε δραματικά με το πέρασμα του χρόνου, και παρόλο που είμαι υπέρ της αυτοδιάθεσης των ατόμων, δεν μπορείς να με πείσεις πως οι άνθρωποι δεν έχουν μία εσωγενή τάση να ....αυτοδιατίθενται ομαδικά (κάτι σαν κολλητική ασθένεια), ειδικά στα πιο επικίνδυνα γι'αυτούς παιχνίδια!
Δεν είμαστε με την καμία στο επίπεδο (ως ανθρωπότητα) να αυτοδιατιθέμεθα (καλά το είπα;) χωρίς τελικά να βλάπτουμε τους γύρω μας, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ!
Επομένως, το μέτρο δεν είναι κατά της αυτοδιάθεσης (τόσο) όσο υπέρ του δικαιώματος στην επιλογή τελικά (ΝΑΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ), χωρίς να γίνεται πλύση εγκεφάλου στον κόσμο μέσω των συνεχών εικόνων (γονείς με τσιγάρο στο στόμα, φίλοι με τσιγάρο στο στόμα, άγνωστοι με τσιγάρο στο στομα). Αν θέλει το παιδί μου να καπνίσει ας το κάνει, αλλά όχι επειδή ο εγκέφαλός του το εντύπωσε ως φυσική συνέπεια της΄ωριμότητάς του!!!
Και τέλος θα συμφωνήσω με τα παληκαράκια μας ως προς τον...'αγώνα'.
Μας ελέγχουν με φασιστικό τρόπο σε πιο σοβαρά θέματα...και μία κίνηση δεν έχουμε κάνει...
Αλλά για το τσιγάρο είμαστε έτοιμοι να τα κάνουμε λίμπα;
Τι να πω...αν είναι να ξεκινήσει η επανάσταση από εκεί, να βοηθήσω ρε παιδιά!!!