Μας απαγορεύουν και το τσιγάρο

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Μας απαγορεύουν και το τσιγάρο

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 17 Ιουν 2009, 21:29

Divine Sinner έγραψε:Συγνωμη αλλα εγω απο το ποστ σου καταλαβα μια ταυτιση αποψεων αναμεσα στον χιτλερ κι εμενα.
Λυπαμαι αλλα εχοντας το "γνωθις εαυτον" θα πω οτι αν η αντικαπνιστικη εξτρατεια αρχισε απο τον χιτλερ. και μαλιστα με τα παραπανω επιχειρηματα. οφειλω να του πω ενα μεγαλο μπραβο!
Να το κορνιζώσεις αυτό που είπες

(για να μη ξεχάσεις ποιος είσαι)

:)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 18 Ιουν 2009, 10:06

Εγώ παιδιά μου, επειδή ο πατέρας μου έγινε ΧΑΠΙΤΗΣ (ψάξτε στο google να δείτε τι είναι αυτό) από τα 50 του, και παραλίγο να μας πεθάνει στα χέρια όταν ΕΦΡΑΞΕ (χαπίτες γίνονται ΜΟΝΟ πρώην καπνιστές), και κάθε πρωί και βράδυ είναι με ένα μηχάνημα οξυγόνου στη μούρη, κι επειδή κι εγώ κινδύνευσα 2 φορές να μείνω ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ και από τότε που το έκοψα βρήκα την υγιειά μου, κι επειδή έχασα δύο συγγενείς ήδη απο΄καρκίνο των πνευμόνων, κι επειδή ο αδελφός μου στα 35 του βήχει στον πρώτο όροφο και τον ακούμε εμείς στον τρίτο, κι επειδή τελικά, προτιμώ να αναλώνομαι ενεργειακά σε πιο σοβαρούς αγώνες, θα πω ότι χέστηκα για το αν το παρόν μέτρο εφαρμόζεται με σκληρό τρόπο... ΕΠΡΕΠΕ κάτι να γίνει για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα, μπορείτε να καπνίζετε στο σπίτι σας και στο χώρο σας όσο θέλετε, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέεπι τα παιδιά ας πούμε να βλέπουν παντού κάποιον με τσιγάρο στο χέρι!?

Το κακό είναι ότι μάλλον κι αυτή την απαγόρευση την επιβάλλουν ακριβώς για να μην ασχολούμαστε με τα σοβαρά, κι όχι για να μας δοκιμάσουν για τα πιο σοβάρα (Βίκυ μου).
Μας έχουν ήδη δοκιμάσει, και ξέρουν ότι μας παίζουν σαν πιόνια, κι αυτό ακριβώς φαίνεται απο΄τις αντιδράσεις μας σ'αυτο΄το μέτρο! Ήξεραν ότι θα αντιδράσουμε έτσι, αλλά τους συμφέρει βρε χαζούλικα... σε λίγο θα μας απαγορεύσουν και να φιλιόμαστε σταυρωτά δημοσίως, για να περάσουν τον νόμο για τις συντάξεις... :loco:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 18 Ιουν 2009, 11:18

Παιδιά συγνώμη, αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό επιτέλους ότι αυτό το τόπικ δεν πραγματεύεται τα υπέρ και τα κατά του καπνίσματος, ή τουλάχιστον δε θα'πρεπε να εστιάζουμε σ'αυτό. Μπορεί να ανοιχτεί ξέχωρο τόπικ για τη βλαπτικότητα του τσιγάρου και δε συμμαζεύεται.

Πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι εδώ μιλάμε για ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ μιας πρακτικής στην οποία ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ (εγώ θα δεχτώ κακώς- αλλά για τον καθένα ατομικά) ενδίδει το μισό του πληθυσμού αν όχι και παραπάνω.

Θα επιμείνω στο ΒΑΣΙΜΟ επιχείρημά μου ότι τρώμε στη μάπα και δεχόμαστε στο κορμί μας ΟΛΟΙ, ρύπους/βλαπτικά στοιχεία, α/από τον αέρα που αναπνέουμε, β/ απ'το νερό που πίνουμε γ/ απ'την τροφή που προσλαμβάνουμε! Ο μικρότερος σε έκταση ζημιάς "ρύπος" είναι αυτός που δέχεται κανείς απ'τον καπνό που καπνίζω ακόμα κι αν θα του τον φυσήξω στη μούρη, πράγμα που ΔΕΝ κάνω. Αν ήταν λοιπόν να κόπτονται τόσο για την υγεία μας τα καραΛΑΜΟΓΙΑ, γιατί δεν απαγορεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους, τη λειτουργία της χαλυβουργικής και όλων των άλλων εργοστασιακών/εργοταξιακών μονάδων που παράγουν τα κέρατά τους σε ρύπους; Έχετε περάσει ποτέ απ'το θριάσιο πεδίο να δείτε πώς σκυλοβρωμάει και μάλιστα ζουν άνθρωποι εκεί; ΜΗ ΧΕΣΩ δηλαδή που πρόσβαλε το ρουθούνι σας το τσιγάρο μου! γ/ γιατί δεν απαγορεύουν τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ από ζαρζαβατικά μέχρι τυποποιημένα κατεψυγμένα, που ένας θεός ξέρει τι χώνουν στο σώμα μας κάθε φορά που τα μασουλάμε; Έχουμε καταντήσει να βλέπουμε τα φυσιολογικώς αναπτυσσόμενα προϊόντα του θεούλη ως είδος προς εξαφάνιση, να τα αποκαλούμε "βιολογικά" ή "οργανικά" (όπως τα λένε οι Αμερικανάδες) προϊόντα, να τα βλέπουμε εκ του μακρόθεν με το κυάλι και να τα θεωρούμε είδος πολυτέλειας. ΑΥΤΑ δεν σας χολώνουνε; Μόνο ο καπνός του τσιγάρου μου (όταν λέω "μου" εννοώ όλων των καπνιστών) ξάφνου σας έθιξε και βρήκατε να του χώσετε όλα τα αναθέματα της αρκούδας ότι και καλά και σώνει και δήθεν σας δολοφονεί; Ε, ξανά μη χέσω και αφυδατωθώ. Αυτή η υπερβολική στην ουσία της στάση σας, είναι μια στάση συνθηκολόγησης και συμφωνίας με το διάβολο, που στην προκειμένη είναι τα αρχιλαμόγια της εξουσίας, κι αυτό από μόνο του σας βλάπτει χειρότερα απ'τους χειρότερους ρύπους του κόσμου! Εγώ δεν δηλώνω αναρχική και αντιεξουσιάστρια όπως το δηλώνουν άλλοι παληκαράδες, γιατί δεν είμαι με τη λογική που το βλέπουν και το μετουσιώνουν σε πράξη εκείνοι. Είμαι όμως αναρχική, στο βαθμό που αποκηρύσσω ως ΑΝΑΞΙΑ να διοικεί τη σημερινή "Αρχή" και φαύλη εξ ορισμού. Είμαι και αντιεξουσιαστική, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κατά της εξουσίας, όταν ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ μου αυτή εξυφαίνει σχεδιάρες πίσω απ'την αθώα και ανύποπτη καμπούρα μου, όταν δε με υπολογίζει σαν ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ, αλλά σαν κομμάτι της "μάζας", όταν μπροστά στην όποια ΑΝΙΕΡΗ ατζέντα της, έχει χεσμένους τους λαούς διαπλανητικά!
Το κακό είναι ότι μάλλον κι αυτή την απαγόρευση την επιβάλλουν ακριβώς για να μην ασχολούμαστε με τα σοβαρά, κι όχι για να μας δοκιμάσουν για τα πιο σοβάρα (Βίκυ μου).
Μας έχουν ήδη δοκιμάσει
ΣΑΦΩΣ παίζει κι αυτό που λες Πέγκι μου, δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά αυτό δεν αποκλείει και το άλλο που θέτω εγώ. Μ'ένα σμπάρο δυο τριγώνια, όπως νομίζουν ότι πετυχαίνουν οι εξυπνάκηδες. ΜΗΝ υποτιμάς ή μάλλον μην αποκλείεις καθόλου αυτό το "πιλοτικό φασιστοειδές πρόγραμμα" όπως το παρουσιάζω, γιατί στην πορεία θα δεις κι άλλα που θα δικαιώσουν στον απόλυτο βαθμό αυτή τη διαδρομή μου. Είναι ζήτημα χρόνου να το δεις και να το νιώσεις στο πετσί σου κι εσύ και όλοι όσοι δεν καταθέτουμε τα όπλα αμαχητί στη νεοταξίλα. Τα πράγματα ειναι πολύ πιο εφιαλτικά απ'ό,τι φαίνονται και ξέρω ότι το μυαλό αρνείται να αποδεχτεί τέτοια σατανική φαυλότητα, και το δικό μου κλωτσάει ώρες ώρες, αλλά όλο και πιο σπάνια τελευταία.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 18 Ιουν 2009, 12:15

Μας έχουν ήδη δοκιμάσει
Eνα σοβαρο ειναι οτι στη θεσσαλονικη θα κανουν δυο κεντρα υποδοχης ΛΑΘΡΟμεταναστων.
Το ενα θα ειναι στην ηδη υποβαθμισμενη και επιβαρυμενη απο λαθρομεταναστες και κακοποιους περιοχη της δυτικης θεσσαλονικης (Στρατοπεδο Παυλου Μελα).
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Σάβ 20 Ιουν 2009, 07:35

Διάβασα μόνο το άρχικο ποστ (όταν γυρίσω σπιτάκι μου και κάνω πως διαβάζω για την εξεταστική θα διαβάσω τα υπόλοιπα) και ένα έχω να πω: Βίκη καλωσήρθες στην Ευρώπη.
Αν και είμαι καπνιστής, είμαι υπερ αυτού του μέτρου. Ίσως επειδή το έχω ζήσει στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες και το έχω συνηθίσει.
Κακά τα ψέμματα, μια συνήθεια είναι και τίποτα παραπάνω. Που στο κάτω-κάτω επειδή θα βαριέσαι να βγεις έξω, θα καπνίζεις και λιγότερο. Και για σκέψου: Αν έχεις τα ψεκάσματα και όλα αυτά που ανέφερες, γιατί να επιβαρύνεις επιπλέον την υγεία σου με το τσιγάρο;
Να γίνει η απαγόρευση παντού. Και αν θέλεις τσιγαράκι, έξω. Θα δείτε οτι θα το συνηθίσετε αμμέσως, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση.
Οι ανησυχίες μου είναι δυο: Ναι μεν στην Ιταλία είναι απαγορευμένο το κάπνισμα, αλλά στους δρόμους υπάρχουν παντού στους κάδους ενσωματωμένα τασάκια, κάτι που εμείς δεν έχουμε. Τι θα γίνει; Θα γεμίσουμε γόπες;
Επίσης οκ, στην Ιταλία δεν κάθεσαι με τις ώρες να πιεις έναν καφέ...εδώ όμως είναι τα δύσκολα...

υ.γ: 21 μαρτίου 2009, Μπολόνια, θερμοκρασία 2 βαθμούς κελσίου. Κάνουμε βόλτα μέσα στο ψω*οκρυο και περνάμε απο ένα δρόμο γεμάτο με μπαράκια. Ένας σωρό κόσμος έξω και αναρωτιόμουν τι κάνουν όλοι αυτοί....είχα ξεχάσει οτι βγήκαν για τσιγάρο στους 2 βαθμούς κελσίου...
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 20 Ιουν 2009, 08:43

Σελάκο, χαίρομαι που διάβασες το αρχικό μου ποστ, γιατί αυτό είναι και η ουσία του σκεπτικού μου. Κάποιοι που μπλέκουνε τη βούρτσα και τη λούτσα, και τον πατριωτισμό με το φασισμό, (το πρώτο πλάκα έχει, το δεύτερο ειν'ντροπή) μ'έχουν πει και φασιστόμουτρο. Μπορεί να με πει κανείς πολλά πράγματα, φασιστόμουτρο όμως όχι, αν έχει δει πραγματικά (όχι πλασματικά και ταμπελοποιημένα) στοιχειώδες δείγμα γραφής μου εδώ μέσα.

Ο φασισμός για μένα είναι φασισμός και δεν αλλάζει αυτό μαζί με την εναλλαγή των μούτρων που πάνε να τον επιβάλλουν. Δεν τον στεγανοποιώ στα μούτρα δηλαδή, (άλλωστε όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη με μικρές παραλλαγές έχουν) ούτε σε ιδεολογικές ταμπέλες. Τα μούτρα που τον ασκούν με μαεστρία τώρα, προβάλλοντας το ηλίθιο πρόθεμα "για το καλό σας", ώστε να τον καταπιώ πιο εύκολα, με εξοργίζουν ακόμα πιο πολύ, γιατί έχω ήδη φάει στη μάπα αρκετά υποκριτικά και δίγλωσσα από δαύτους που επιβάλλουν εδώ και δεκαετίες αυτά που τους βολεύουν "για το καλό μου". Πχ απαγορευόταν (δεν ξέρω αν απαγορεύεται ακόμα, γιατί δεν ασχολουμαι με το άθλημα) ο τζόγος σ'αυτόν τον τόπο. Εκαναν και εφόδους σε σπίτια κι αν έπιαναν παρέα να παίζει κουμκανάκι, τους πήγαιναν αυτόφωρο,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, τα καζίνο ήταν τίγκα στους τζογαδόρους- κι εκεί επιτρεπόταν ο τζόγος γιατί νέμονταν τα κέρδη αυτοί και οι παρατρεχάμενοί τους.

Και τώρα "απαγορεύουν" και καλά το τσιγάρο, αλλά τους δασμούς του καπνού τους τσεπώνουν μια χαρά τα καθίκια! :swear:

Δεν πιστεύω πως δικαιούται κανείς να επιβάλλει σε ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΝΗΛΙΚΑ τι πρέπει και τι δεν πρέπει, όταν αφορά ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ. Το κράτος δεν υπάρχει για να μου το παίζει γονιός λες και είμαι κανά παιδάκι, αλλά για να μ'εξυπηρετεί και να φροντίζει για την ασφάλεια και την αξιοπρεπή μου διαβίωση. Αν ως ενήλικας κάνω μαλακισμένες επιλογές ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ μου, θα πληρώσω εγώ την απερισκεψία μου. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΠΟΠΤΕΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ (μετά τους γονείς μου), ΑΣΚΟΥΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ.

Εν κατακλείδι:
Και αν θέλεις τσιγαράκι, έξω. Θα δείτε οτι θα το
συνηθίσετε αμμέσως, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση.
Ο οποιοσδηποτε "καλός σκοπός" (χρυσό χαπάκι) δεν κάνει τον φασισμό λιγότερο φασισμό στα μάτια μου. Και σόρι, αλλά στο φασισμό δε θα μπορέσω ποτέ να επιδείξω καλή θέληση και δε θα μπορέσω ΠΟΤΕ να τον συνηθίσω ούτε διατίθεμαι να το κάνω όσο θα ζω.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 20 Ιουν 2009, 12:44

Αφού πρώτα συμφωνήσω λέξη προς λέξη με το σκεπτικό της Βίκυς, θα επαναλάβω και πάλι:

Μη μασάτε! Οι ηλίθιοι νόμοι δεν θα περάσουν!

(και σας φέρνω καλά νέα)

Αντισυνταγματική έκρινε το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο την απαγόρευση του καπνίσματος. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι η απαγόρευση καπνίσματος σε ενιαίους χώρους συνιστά διάκριση έναντι αυτών που διαθέτουν περισσότερες αίθουσες και μπορούν να τις διαχωρίσουν σε καπνιστών και μη καπνιστών.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στα μικρά μπαρ κρίθηκε λοιπόν αντισυνταγματική καθώς δίνει στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αθέμιτο πλεονέκτημα. Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο (με έδρα την Καρλσρούη), δικαίωσε τους ιδιοκτήτες δύο μικρών μπαρ του Βερολίνου και μιας ντίσκο στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η απαγόρευση θέτει τις επιχειρήσεις τους σε κίνδυνο.

Μάλιστα ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ότι η νομοθεσία θα πρέπει να αλλάξει έως τα τέλη του 2009. Μέχρι τότε, το κάπνισμα θα πρέπει να επιτραπεί σε μπαρ και εστιατόρια εμβαδού μικρότερου των 75 τετραγωνικών μέτρων στα οποία δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για καπνιστές. Η απαγόρευση θα πρέπει επίσης να ανακληθεί για τις ντίσκο που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε ενήλικες.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα γερμανικά κρατίδια εφαρμόζουν μέτρα κατά του καπνίσματος παρόμοια με αυτά που εφαρμόζονται στο Βερολίνο και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί προηγούμενο για προσφυγές και σε άλλα κρατίδια. Ας σημειωθεί ότι περίπου το ένα τρίτο των Γερμανών επιμένει να καπνίζει, μια συνήθεια που έγινε δημοφιλής ως ένδειξη ελευθερίας μετά τα αντικαπνιστικά μέτρα των ναζί τη δεκαετία του 1930.

Πρόκειται για μια μικρή νίκη απέναντι στην ολοκληρωτική αντικαπνιστική υστερία, που έχει λάβει πλήρεις νομοθετικές διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι δικαστές που θεωρούν την αυτοδιάθεση του ατόμου ως δικαίωμα, και τις διακρίσεις ανεπίτρεπτες.

Και για να 'ρθουμε στα δικά μας, εννοείται πως η απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν αποτελεί δεδικασμένο για τη χώρα μας αλλά θα αποτελέσει οδηγό για την κατάθεση βροχής προσφυγών σε περίπτωση που εφαρμοσθεί ο νόμος στην Ελλάδα.

Όσοι αντιγράφουν απαγορεύσεις και μέτρα που ισχύουν σε άλλες χώρες πιστεύοντας ότι μπορούν να εφαρμοσθούν και εδώ, είναι γελασμένοι. Προτιμούν τα κατασταλτικά μέτρα γιατί αυτό τους απαλλάσσει από τον κόπο να σκεφθούν οτιδήποτε άλλο διαφορετικό. Νομίζουν ότι έτσι θα μας απαλλάξουν από τα ναρκωτικά, από τα τσιγάρα, από τη βία και την εγκληματικότητα, από τις διαδηλώσεις. Μέγα λάθος τους!

(Δεν μας απάλλαξαν ποτέ και πουθενά. Εκείνο που τελικά μένει δυστυχώς είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 20 Ιουν 2009, 13:04

Aπόμακρε :urock:

Απ'τις μικρές νίκες έρχονται μετά κι οι μεγαλύτερες! :ups:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Σάβ 20 Ιουν 2009, 14:57

Koίτα, αν θέλουμε να μιλήσουμε για φασισμό, φασισμός είναι να μπαίνει κάπου ένας που δεν καπνίζει και να αναγκάζεται να μυρίζει τον καπνό του τσιγάρου μας και όχι να πηγαίνουμε έξω για να καπνίσουμε. Στο κάτω-κάτω, εμείς αν θέλουμε να καπνίσουμε, μπορούμε να πάμε έξω, οι μη-καπνιστές αν δεν θέλουν καπνό, τι πρέπει να κάνουνι; Να μην πηγαίνουν πουθενά;
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 20 Ιουν 2009, 15:33

Koίτα, αν θέλουμε να μιλήσουμε για φασισμό, φασισμός είναι να μπαίνει κάπου ένας που δεν καπνίζει και να αναγκάζεται να μυρίζει τον καπνό του τσιγάρου μας και όχι να πηγαίνουμε έξω για να καπνίσουμε. Στο κάτω-κάτω, εμείς αν θέλουμε να καπνίσουμε, μπορούμε να πάμε έξω, οι μη-καπνιστές αν δεν θέλουν καπνό, τι πρέπει να κάνουνι; Να μην πηγαίνουν πουθενά;
:γιουροκ:
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 20 Ιουν 2009, 20:10

Η ελευθερία ενός ατόμου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου, όπως γνωρίζεις.

Αλλά και από τις δυο πλευρές... Γι' αυτο ο φασισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δυο.

Δε νομίζω λοιπόν να ήρθα σπίτι σου ή στο δωμάτιό σου και να κάπνισα.

Δεν νομίζω να μπήκα σε νοσοκομείο και να κάπνισα.

Ούτε έβαλα ποτέ χειροπέδες σε κάποιον που ενοχλείται να κάτσει δίπλα μου.

ΓΙΑΤΙ λοιπόν εσύ μου απαγορεύεις ν’ ανάψω τσιγάρο στον ιδιωτικό χώρο εργασίας μου;

ΓΙΑΤΙ μου απαγορεύεις να χορέψω τη ζεϊμπεκιά μου με το τσιγάρο μου στο στόμα;

ΓΙΑΤΙ επιβραβεύεις τη ρουφιανιά με την καθιέρωση τετραψήφιου αριθμού;

Πώς θέλεις μετά να χαρακτηρίσω το μέτρο;

Αν θέλεις να ζήσεις στην Ιταλία ζήσε εκεί, δικαίωμά σου, κι άφησε εμάς να ζήσουμε όπως θέλουμε.

(ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ…)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 20 Ιουν 2009, 20:25

ΓΙΑΤΙ λοιπόν εσύ μου απαγορεύεις ν’ ανάψω τσιγάρο στον ιδιωτικό χώρο εργασίας μου;
παιζει να ειναι ιδιοτικος ο χωρος της εργασιας σου.
εφ οσων η εργασια σου αλληλεπιδρα με το κοινο (ενα καταστημα πχ) ειναι δημοσιος χωρος.
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Σάβ 20 Ιουν 2009, 20:29

ιιιι! Σοβαρά μιλάς; Όλα τα δέχομαι αλλά την ζεμπεκιά χωρίς το τσιγάρο, όχι!
Ρε ξεκολλήστε λίγο λέμε, μια συνήθεια είναι, θα το ξεπεράσετε. Και το λέω εγώ που δεν καπνίζω και λίγο.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 20 Ιουν 2009, 20:57

Όποιος διαβάσει το νόμο και δεν χρειάζεται να είναι νομικός για να καταλάβει, λέει μεταξύ άλλων στο άρθρο 3 το εξής: Απαγορεύεται το κάπνισμα … στους ακόλουθους χώρους: (α) σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας….

Το επεσήμανα εδώ: http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 891#p84891

Χαρακτήρισα εξ’ αρχής το νόμο ως ηλίθιο, αποφεύγοντας άλλες λέξεις…

Μη με προκαλείτε λοιπόν να το κάνω…

Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια σε λεξιλόγιο ώστε να μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει με πολλές λέξεις (και τρόπους) ένα μέτρο που μου απαγορεύει να ανάψω τσιγάρο (εγώ ή ο πελάτης μου) ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ !!!

Η ηλιθιότητα είναι ο ηπιότερος χαρακτηρισμός.

(Από εκεί και πέρα προσθέστε όποια άλλη λέξη εσείς γουστάρετε)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 20 Ιουν 2009, 21:10

Ναι ειναι λιγο υπερβολικος. αλλα το πνευμα του ειναι σωστο.
σε καταστηματα μαγαζια κλπ θα πρεπει να εφαρμόζεται. ε τωρα τα γραφεια δικηγορικα λογιστικα κλπ που εχουν εναν πελατη τη φορα θα μπορουσαν να εξαιρεθουν.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 20 Ιουν 2009, 21:17

Το πνεύμα του νόμου είναι η ανοησία του κράτους και των κρατούντων (Καμελόπουλων και άλλων ...πουλων) που ασκώντας κρατική εξουσία ασχολούνται με με οτιδήποτε άλλο εκτός απ' αυτά που πρέπει.

(Τελοc)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 21 Ιουν 2009, 02:45

Aντώνη, είμαι μαζί σου 100% ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ!

ΚΑΙ ΑΚΠΑΝΗ να ήμουν θα στήριζα τη λογική σου και θα'χα απολύτως την ίδια που εκφράζω και τώρα, γιατί για μένα είναι ζήτημα ΑΡΧΗΣ!

Τώρα αν κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να ζουν με τη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, (dictate=υπαγορεύω) να τους ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τι θα κάνουν, δικός τους είναι ο σταυρός δικός τους και ο ώμος. Διαπιστώνεις ασφαλώς πανηγυρικά, ότι και να μπλεδίσουμε φωνάζοντας με ισχυρότατο έρεισμα, αν δε γουστάρουν να το δουν δε θα το δουν/ακούσουν με την καμία.

Μίλησα τηλεφωνικά με τον παλήκαρο του ΣείριουΑστρου μας. Σκέφτεται να κάνουμε μήνυση στο κράτος, να φτάσουμε και μέχρι ΕΕ αν χρειαστεί. Γι'αυτό βέβαια χρειάζεται ένας παλάβρας δικηγόρος. :brokenteeth: Βάζουμε τη ζοχάδα, βάζεις τη νομική μαγκιά να γίνει το αναμπούρμπουλο; :trampolino:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Κυρ 21 Ιουν 2009, 03:17

Αρελα έγραψε:Μίλησα τηλεφωνικά με τον παλήκαρο του ΣείριουΑστρου μας. Σκέφτεται να κάνουμε μήνυση στο κράτος, να φτάσουμε και μέχρι ΕΕ αν χρειαστεί. Γι'αυτό βέβαια χρειάζεται ένας παλάβρας δικηγόρος. Βάζουμε τη ζοχάδα, βάζεις τη νομική μαγκιά να γίνει το αναμπούρμπουλο;
Τιμή μου, ξανθιά. Αποδέχομαι μετά χαράς την εντολή (και μάλιστα αφιλοκερδώς)

Πιο παλάβρας δικηγόρος απ' τον Απόμακρο είναι λίγο δύσκολο κανείς να υπάρξει.

Με έναν όρο. Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να βγω στα παράθυρα των καναλιών για να φωνάξω. Δεν γουστάρω να γίνω καραγκιόζης των τηλε-παραθύρων σαν αυτούς που ξέρετε. Αν ήθελα θα ήμουν φίρμα. Επέλεξα όμως εδώ και πολλά χρόνια απόμακρες διαδρομές και είμαι περήφανος για τις επιλογές μου. Έχω την πένα μου κι αυτή μου φτάνει.

Επί της ουσίας τώρα.

Για να πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρέπει πρώτα να εξαντλήσουμε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας που μας παρέχει η ελληνική έννομη τάξη. Αυτό σημαίνει ότι, ΟΤΑΝ επιβληθεί κάποια ποινή (πρόστιμο) κατ' εφαρμογήν του νέου νόμου, θα πρέπει να προσφύγουμε αρμοδίως στα ελληνικά δικαστήρια μέχρι τελικού βαθμού δικαιοδοσίας. Και εφόσον δεν μας δικαιώσουν οι ημεδαποί δικαστές, τότε θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μας πέφτει μεγάλο ταξίδι, λολ.

(είτε τυγχάνουμε καπνιστές μέχρι τότε είτε όχι)

:)
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Κυρ 21 Ιουν 2009, 11:55

Γι'αυτό η Ελλάδα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πάει μπροστά. Οι Έλληνες είναι ακόμα ανώριμοι στην σκέψη.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 21 Ιουν 2009, 19:51

Αδικειστε απο το κρατος σε καθε σας συναλαγη με το δημοσιο.
κι εσεις θα κανετε μηνυση για τα.... τσιγαρα.
το κρατος τρωει συνεχως προστιμα για πολλα πραγματα (οπως πχ το οτι υπαρχουν ακομα κλειστα επαγγελματα η πχ για το θεμα των ΙΕΚ που δεν ανηκουν σε καμια βαθμιδα εκπαιδευσης κι ετσι στην ουσία δημιουργουν καταρτισμενους υπαλληλους με δικαιώματα ανειδικευτου εργάτη και δεν εχει κανει τιποτα το κρατος γι αυτο.
προτιμαει να πληρωνει προστιμα.
κι εσεις αντι να ενωσετε την φωνη σας με ολες αυτες τις αδικημενες φωνες
θα συγκεντρωσετε την ενεργια σας στην υπερασπιση του.... τσιγαρου.
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Κυρ 21 Ιουν 2009, 20:06

Divine Sinner έγραψε:Αδικειστε απο το κρατος σε καθε σας συναλαγη με το δημοσιο.
κι εσεις θα κανετε μηνυση για τα.... τσιγαρα.
το κρατος τρωει συνεχως προστιμα για πολλα πραγματα (οπως πχ το οτι υπαρχουν ακομα κλειστα επαγγελματα η πχ για το θεμα των ΙΕΚ που δεν ανηκουν σε καμια βαθμιδα εκπαιδευσης κι ετσι στην ουσία δημιουργουν καταρτισμενους υπαλληλους με δικαιώματα ανειδικευτου εργάτη και δεν εχει κανει τιποτα το κρατος γι αυτο.
προτιμαει να πληρωνει προστιμα.
κι εσεις αντι να ενωσετε την φωνη σας με ολες αυτες τις αδικημενες φωνες
θα συγκεντρωσετε την ενεργια σας στην υπερασπιση του.... τσιγαρου.
:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 23 Ιουν 2009, 09:41

Πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι εδώ μιλάμε για ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ μιας πρακτικής στην οποία ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ (εγώ θα δεχτώ κακώς- αλλά για τον καθένα ατομικά) ενδίδει το μισό του πληθυσμού αν όχι και παραπάνω.
ΜΠορεί να θες να διαχωρίσεις το θέμα του αν το τσιγάρο βλάπτει ή όχι με τον νόμο αυτόν καθ'αυτόν, αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, γιατί ένας νόμος ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ασχολείται με θέματα που 'άπτονται' της έννοιας του καλού και του κακού!

Το τσιγάρο λοιπόν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι μια απο΄τις πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, και ένας από τους γαμωλόγους που εγώ βασανίζομαι από μικρό παιδί με άσθμα! Μερσί, και δεν είμαι η μόνη που από άγνοια οι γονείς τους τα έκαναν παθητικούς καπνιστές και τους άλλαξαν τα ούμπαλα!

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ επίσης, όταν 'συνηθίζει' ένα παιδί σε μία εικόνα το 'αποποινικοποιεί' μέσα του σε μεγάλο βαθμό, και το χειρότερο το θεωρεί σκόπιμο να το εφαρμο΄σει αφού τα παιδιά μαθαίνουν 1000% απο΄το παράδειγμα (επίσης αποδεδειγμένο)...
Έχεις λοιπόν μιά κοινωνία που κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο στο στόμα και καταλήγεις να λες στο παιδί σου ότι απλά όλη η κοινωνία αποτελείται από αδύναμους ηλίθιους (με άλλα λόγια), αφού αυτό ακριβώς του έχεις πει -ας πούμε- όταν δει ξέρω γω τον μπαμπά να καπνίζει και να φέρεται όντως σαν ηλίθιος επειδή δεν μπορεί να περιμένει 10 λεπτά να πα΄ρει την δόση του!!!!
Φοβερό παράδειγμα προς μίμηση!!!
Κι εγώ τέτοια ήμουν (εκτός από το αίσθημα έλλειψης που βλέπω σε πολλούς), αλλά κι όταν κάπνιζα που συζητήσουμε το ενδεχο΄μενο του μέτρου είπα μπροστά στα πεθερικά μου πως "είμαι 'μαλ...ας'" και δεν με θεωρώ έξυπνη να πάω ενάντια σε ένα τέτοιο μέτρο. Έβλεπα απο τότε πως χρειαζόταν ένα μαστιγιο εκει΄πυο φτάσαμε!

ΑΠό τν άλλη, (και σε σχέση με το quote που έβαλα):
Και στο σεξ ενδίδουμε σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού, και μάλιστα μας κάνει και καλό! Μήπως προτείνεις να το κάνουμε ελεύθερα στους δρόμους;;;

Εγώ θα σου πω να βάλεις μία εικόνα στο μυαλό σου, που έχει πολύ μεγάλη σχέση με όλη αυτή την ιστορία, γιατί το σεξ μπορεί να σε τσιγκλίσει λίγο.
Σκέψου λίγο τους Κινέζους μαστούρες, οι οποίοι μαζεύονταν σ'εκείνους τους βρώμικους χώρους και χάνονταν μέσα στην αναισθησία που τους χάριζε ο καπνός τους. Σε πληροφορώ λοιπόν πως εκείνο το πράγμα που κάπνιζαν είναι λιγότερο εθιστικό από το κοινό τσιγάρο!!!
Ω ΝΑΙ! Αν δεν το απαγόρευαν στην Κίνα κάποτε, θα είχε γίνει ο εγκέφαλος του μισού πληθυσμού των Κινέζων λαπάς!!! Όταν το απαγόρευσαν περιορίστηκε δραματικά με το πέρασμα του χρόνου, και παρόλο που είμαι υπέρ της αυτοδιάθεσης των ατόμων, δεν μπορείς να με πείσεις πως οι άνθρωποι δεν έχουν μία εσωγενή τάση να ....αυτοδιατίθενται ομαδικά (κάτι σαν κολλητική ασθένεια), ειδικά στα πιο επικίνδυνα γι'αυτούς παιχνίδια!
Δεν είμαστε με την καμία στο επίπεδο (ως ανθρωπότητα) να αυτοδιατιθέμεθα (καλά το είπα;) χωρίς τελικά να βλάπτουμε τους γύρω μας, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ!
Επομένως, το μέτρο δεν είναι κατά της αυτοδιάθεσης (τόσο) όσο υπέρ του δικαιώματος στην επιλογή τελικά (ΝΑΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ), χωρίς να γίνεται πλύση εγκεφάλου στον κόσμο μέσω των συνεχών εικόνων (γονείς με τσιγάρο στο στόμα, φίλοι με τσιγάρο στο στόμα, άγνωστοι με τσιγάρο στο στομα). Αν θέλει το παιδί μου να καπνίσει ας το κάνει, αλλά όχι επειδή ο εγκέφαλός του το εντύπωσε ως φυσική συνέπεια της΄ωριμότητάς του!!!

Και τέλος θα συμφωνήσω με τα παληκαράκια μας ως προς τον...'αγώνα'.

Μας ελέγχουν με φασιστικό τρόπο σε πιο σοβαρά θέματα...και μία κίνηση δεν έχουμε κάνει...
Αλλά για το τσιγάρο είμαστε έτοιμοι να τα κάνουμε λίμπα;
Τι να πω...αν είναι να ξεκινήσει η επανάσταση από εκεί, να βοηθήσω ρε παιδιά!!! :loco:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 23 Ιουν 2009, 10:35

ΜΠορεί να θες να διαχωρίσεις το θέμα του αν το τσιγάρο βλάπτει ή όχι με τον νόμο αυτόν καθ'αυτόν, αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, γιατί ένας νόμος ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ασχολείται με θέματα που 'άπτονται' της έννοιας του καλού και του κακού!
Γίνεται και παραγίνεται, γιατί όπως είπα πιο πάνω σε άλλο ποστ βέβαια και ίσως να μην το διάβασες :
Δεν πιστεύω πως δικαιούται κανείς να επιβάλλει σε ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΝΗΛΙΚΑ τι πρέπει και τι δεν πρέπει, όταν αφορά ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ. Το κράτος δεν υπάρχει για να μου το παίζει γονιός λες και είμαι κανά παιδάκι, αλλά για να μ'εξυπηρετεί και να φροντίζει για την ασφάλεια και την αξιοπρεπή μου διαβίωση. Αν ως ενήλικας κάνω μαλακισμένες επιλογές ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ μου, θα πληρώσω εγώ την απερισκεψία μου. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΠΟΠΤΕΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ (μετά τους γονείς μου), ΑΣΚΟΥΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ.

Κατά τα λοιπά, στάθηκες ξανά (και εσύ) στη βλαπτικότητα του τσιγάρου. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ! Είπα ότι αυτό άπτεται άλλης συζήτησης, γιατί εδώ μιλάμε για ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ(επιμένω) απαγόρευση μιας πρακτικής που είναι προσωπική μου επιλογή ως ενηλίκου και δεν θεωρώ ότι δικαιούται ΚΑΝΕΙΣ να μου απαγορεύσει να καπνίζω με το πρόσχημα ότι με βλάπτει. Το αν και κατά πόσο με βλάπτει το ξέρω εγώ, και δεν περιμένω το κράτος να'ρθει να μου το υποδείξει, ούτε είναι η δουλειά του αυτή.

Έπειτα μίλησα για διγλωσσία που επίσης παρέλειψες να δεις στο σκεπτικό μου. Μίλησα για την απαγόρευση του τζόγου στον υποτιθέμενα ΕΛΕΥΘΕΡΟ να αυτοδιατίθεται ΕΝΗΛΙΚΑ πολίτη. Απ'τη μια λοιπόν απαγορεύει να λειτουργούν λέσχες ιδιωτών "για το καλό μας" , απ'την άλλη σχεδόν καθαγιάζεται ο τζόγος όταν είναι για να παίξει κανείς ΛΟΤΤΟ, ΠΡΩΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ή να πάει στα καζίνο που λειτουργούν με τις ευλογίες αυτών των κυρίων και αν πάει σ'αυτά και καταστραφεί ο τζογαδόρος ή αυτοκτονήσει, δεν ενοχλούνται καθόλου αυτοί που κατά τα άλλα κόπτονται για το καλό μας και "προστατεύουν" τη ζωή μας.

Και για το προκείμενο (το τσιγάρο) η υποκρισία και η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια όταν από τη μια μου απαγορεύουν το τσιγάρο στο ίδιο μου το μαγαζάκι που αναλώνω ώρες επί ωρών "για το καλό μου" κι απ'την άλλη αφήνουν τη χαλυβουργική και κάθε κερατά με κερδοσκοπικούς κολοσούς να μου διαλύει τα πνευμόνια, να μου ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ (όχι απλά ρυπαίνει) το νερό που πίνω, να μου γ***ει γενικά το περιβάλλον στο οποίο ζω. Αν δε θέλει κανείς να αντιδράσει για το τσιγάρο, ΟΥΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ;

Όσο θα στέκεστε στο δεδομένο ότι το τσιγάρο βλάπτει (για το οποίο ειπα δεν διαφώνησα ποτέ) και δε θα βλέπετε την ανάγκη να ΜΗ δεχόμαστε υποδείξεις και επιβολές ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ για πράγματα που είναι και πρέπει να παραμένουν στη δική μας επιλογή και διακριτική ευχέρεια, τόσο θα μας καβαλάνε το σβέρκο περισσότερο.
Και στο σεξ ενδίδουμε σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού, και μάλιστα μας κάνει και καλό! Μήπως προτείνεις να το κάνουμε ελεύθερα στους δρόμους;;;
Θεωρώ την συνάρτηση του σεξ με το τσιγάρο ΑΔΟΚΙΜΗ. Η προσβολή της δημόσιας αιδούς ήταν θεσμοθετημένη από αρχαιοτάτων χρόνων αφ'ενός, αφ'ετέρου δεν βγαίνει κανείς στα λογικά του να κάνει σεξ στους δρόμους. Αυτό θα ήταν βλαπτικό γενικότερα και σε πολύ πιο πολύπλοκους και πολύπρευρους όρους στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δη των παιδιών (στην οποία τουλάχιστον εγώ δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα απ'τη βλαπτικότητα που έχει το τσιγάρο πάνω μας).

Απ'την άλλη, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέρος του πληθυσμού δεν θίγει το αισθητήριο και την ψυχοσύνθεση κανενός αν βγει να πιει έναν καφέ με πέντε φιλαράκια και να κάνει ένα τσιγαράκι πίνοντάς τον, πράγμα που γινόταν όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και κανένας μη καπνιστής δεν είχε βγει να διαμαρτυρηθεί επειδή εγώ (ο κάθε "εγώ") κάνπνιζα (κάπνιζε) στο διπλανό τραπέζι! Τώρα ΞΑΦΝΟΥ ενοχλήθηκαν άπαντες; τι λέτε ρε παιδιά... Με την ίδια λογική που εσείς στηλιτεύετε το γεγονός ότι δεν επαναστατούμε για τα άλλα που μας επιβάλλουν (που διαφωνώ- εγώ τουλάχιστον εδώ μέσα έχω ουρλιάξει για πολλά και έχω επαναστατήσει για ΠΑΜΠΟΛΛΑ πριν βγω να φωνάξω για το τσιγάρο) έτσι κι εγώ στηλιτεύω τα δύο μέτρα δυο σταθμά σας, όταν δεν αντιδράτε για όλους τους άλλους ρύπους/δηλητήρια/επιβλαβή που ασκούν ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ επίδραση στο σώμα μας απ'το τσιγάρο και εκεί τα λαμόγια δεν απαγορεύουν γιατί ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ! Εγώ τουλάχιστον ΚΥΡΙΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΗ τη διγλωσσία τους αντιδρώ σε σχέση με την τσιγαροαπαγόρευση.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τρί 23 Ιουν 2009, 11:30

Προφανώς κάποιοι δεν κατάλαβαν ακόμα για ποιο πράγμα συζητάμε. Και δεν αναφέρομαι στη μαντάμ.

Το επεσήμανε η Αρέλα από την αρχή αλλά και πάλι δεν έγινε αντιληπτό. Να δούμε ξανθιά, πόσες φορές πρέπει να το πεις για να το καταλάβουν ορισμένοι.

Δεν είμαστε υπέρ του τσιγάρου ούτε πρόκειται για καμιά διαμάχη ανάμεσα σε καπνιστές και αντικαπνιστές.

Συζητάμε για έναν ηλίθιο νόμο ο οποίος επιβάλει αντισυνταγματικές (και παράνομες) απαγορεύσεις οι οποίες όπως είπα και παραπάνω δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Το αν κάποιοι, έχοντας ξεμείνει επιχειρημάτων υποκλίνονται ο ένας στον άλλο ειρωνευόμενοι την σκέψη μας να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σημαίνει απλώς ότι δεν κατάλαβαν το θέμα.

Να το πω απλά. Δεν μπορείς κύριε Κράτος να μου επιβάλεις απαγορεύσεις στον ιδιωτικό μου χώρο και στην ιδιωτική μου ζωή. Αν το κάνεις, τότε παρανομείς. Και έχω δικαίωμα να σε τρέξω και να σε πάω πηδιόντας όπου προβλέπεται.

Και το ξεκαθάρισα πιο πάνω ότι, για να γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένη βιοτική περίπτωση για να ρυθμιστεί, καθώς και να εξαντληθούν ΟΛΑ τα ένδικα μέσα που προβλέπει η εθνική νομοθεσία. Δεν γίνεται καμιά προσφυγή έτσι στα ξεκάρφωτα.

Δεν σας αναγνωρίζουν το πτυχίο σας; Προσφεύγετε στην ελληνική δικαιοσύνη και αν δεν δικαιωθείτε από τα ελληνικά δικαστήρια (μέχρι και τον τελευταίο βαθμό) τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ προσφεύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σας προσβάλλουν ή σας καταπατούν κάποιο δικαίωμά σας, δημόσιο ή ιδιωτικό; Το ίδιο.

Και ρωτάω. Πόσοι από εσάς που δήθεν κόπτεσθε για τα δικαιώματά σας προσφύγατε στη δικαιοσύνη όταν το Κράτος σας έθιξε; Πόσοι από εσάς επισκεφτήκατε έναν δικηγόρο (έστω και κάποιον παλάβρα) για να ενημερωθείτε ή για να ασκήσετε αγωγή διεκδικώντας νόμιμα δικαιώματά σας, είτε από τους εργοδότες σας, είτε από το Κράτος;

Όσοι λοιπόν βιαστήκατε να ειρωνευτείτε, ας πάρετε έναν υπνάκο καλύτερα

(τον ύπνο του δικαίου…)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 23 Ιουν 2009, 11:35

Μεγάλε, έγραψες πάλι! :clap:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”