Έχεις δικαίωμα?

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 393 φορές
Έλαβε Likes: 353 φορές

Re: Έχεις δικαίωμα?

Δημοσίευση από kat_woman » Δευ 19 Δεκ 2011, 09:43

Ποιός είπε οτι οι νόμοι είναι υπεράνω και πάντα δίκαιοι? Οι νόμοι έχουν φταχτεί από ανθρώπους , ατελή δηλαδή όντα και ως τέτοια προϊόντα είναι και αυτοί ατελείς.Άσε που πολλοί νόμοι έχουν φταχτεί " φωτογραφικά" για να εξυπηρετήσουν ημέτερους ή συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
Εγώ ξέρω οτι αν δεν έκανα ιδιαίτερα δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω το παιδί μου.Και εκεί, βέβαια, υπάρχουν όρια.Δεν κάνεις ιδιαίτερα στα παιδιά του σχολείου σου , ούτε εκβιάζεις με τον βαθμό για να πιάσεις τον πελάτη, ούτε χρεώνεις τρελλά ποσά για να φτιαχτείς ο ίδιος.Αν το κράτος μου επέτρεπε, ως δημόσιο υπάλληλο, να έχω και δεύτερη δουλειά ( και μάλιστα στο αντικείμενό μου, τα μαθήματα) δεν θα είχα καμμία αντίρρηση να φορολογούμαι για αυτό και να έχω ήσυχη την συνείδησή μου.Όταν μου δίνει όμως μισθό πείνας και μου λέει ζήσε με αυτό και μην κάνεις άλλη δουλειά γιατί απαγορεύεται, εγώ πώς θα ζήσω?Θα πάω για λίγα " μαύρα" μπας και μπορέσω να ζήσω με κάποια αξιοπρέπεια.
Αυτά, βέβαια, παλιότερα.Τώρα, ούτε ιδιαίτερα δεν βρίσκεις και ο μισθός πείνας είναι κυριολεκτικά μισθός πείνας.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 19 Δεκ 2011, 12:27

kat_woman έγραψε:Ποιός είπε οτι οι νόμοι είναι υπεράνω και πάντα δίκαιοι? Οι νόμοι έχουν φταχτεί από ανθρώπους , ατελή δηλαδή όντα και ως τέτοια προϊόντα είναι και αυτοί ατελείς.Άσε που πολλοί νόμοι έχουν φταχτεί " φωτογραφικά" για να εξυπηρετήσουν ημέτερους ή συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
Εγώ ξέρω οτι αν δεν έκανα ιδιαίτερα δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω το παιδί μου.Και εκεί, βέβαια, υπάρχουν όρια.Δεν κάνεις ιδιαίτερα στα παιδιά του σχολείου σου , ούτε εκβιάζεις με τον βαθμό για να πιάσεις τον πελάτη, ούτε χρεώνεις τρελλά ποσά για να φτιαχτείς ο ίδιος.Αν το κράτος μου επέτρεπε, ως δημόσιο υπάλληλο, να έχω και δεύτερη δουλειά ( και μάλιστα στο αντικείμενό μου, τα μαθήματα) δεν θα είχα καμμία αντίρρηση να φορολογούμαι για αυτό και να έχω ήσυχη την συνείδησή μου.Όταν μου δίνει όμως μισθό πείνας και μου λέει ζήσε με αυτό και μην κάνεις άλλη δουλειά γιατί απαγορεύεται, εγώ πώς θα ζήσω?Θα πάω για λίγα " μαύρα" μπας και μπορέσω να ζήσω με κάποια αξιοπρέπεια.
Αυτά, βέβαια, παλιότερα.Τώρα, ούτε ιδιαίτερα δεν βρίσκεις και ο μισθός πείνας είναι κυριολεκτικά μισθός πείνας.
Τωρα η καθε φοιτητριουλα λεει οτι κανει ιδιαιτερα μπας και βγαλει κανα φράγκο.
Συμφωνω οτι οι νομοι δεν ειναι υπεράνω.
Η δύση έφτασε στην ακμη επειδη οι νομοι της στηρίζονταν στην λογικη.
Αλλα βλέπετε οι τελευταιοι νόμοι οχι μονο της Ελλάδα αλλα και της ΕΕ, και των ΗΠΑ ,
να στηριζονται στην λογικη;
Το copyright act; τα FEMA, ο νόμος hadopy (παλι για τα copyright), η εννιαια αγροτικη πολιτικη της ΕΕ που σου λεει.
εχουμε ελευθερη και καλα οικονομία αλλα ρε μαλακα Ελληνα ισπανε ίταλε θα παράγεις οτι σου λεω εγω.
Σωπα ρε μεγάλε φεουδαρχία εχουμε; οτι με συμφαιρει θα παράγω, θα ρωτησω εσένα; δερβεναγα θα σε κάνω στο χωράφι μου;

Η δυση θα γινει ασία ακριβώς επειδη οι νομοι της έπαψαν να πηγάζουν απο την λογική.
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Δευ 19 Δεκ 2011, 14:15

doctormarkon έγραψε:Κακώς μπερδεύτηκες.

Για να ξεκαθαρίζουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Ο νόμος και οι θεσμοί γενικότερα έχουν διττό χαρακτήρα.
Εκτός από την προφανή λειτουργία τους έχουν και διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα με την έννοια ότι διαμορφώνουν συμπεριφορές.

Στην Ελλάδα έχουν μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα.

Και δείχνουν ένα κράτος που ανέκαθεν ήταν εχθρικό και εκμεταλλευτικό προς τον πολίτη που κοροϊδεύει τον πολίτη και τον παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι.

Στήνει φάκες για να τσιμπήσει το κορόϊδο το τυρί.

Μία άλλη ερμηνεία του "Μαζί τα φάγαμε" = αν εσύ ήσουν μαλάκας και δεν έφαγες όταν τρώγαμε όλοι μαζί ας πρόσεχες

Και αυτό σημαίνει ότι ο νομοταγής τιμωρείται. Και τώρα τιμωρείται περισσότερο από όποιους φάγανε και έκαναν κομπόδεμα.

Δεν ξέρω ποιοί τρώγανε γιατί δεν έκανα κακές παρέες δυστυχώς.

Μέχρι τώρα πλήρωνα κανονικά.
Γιατί ήθελα να έχω την ησυχία μου.

Αλλά έρχονται στιγμές που δεν έχεις και δεν μπορείς να πληρώνεις όλους τους φόρους.

Τότε τι κάνεις?

Όσους φόρους μπορείς να αποφύγεις και να κρύψεις αποδεικτικά κάν το, αν πιστεύεις ότι θα βεβαιωθούν και δεν θα μπορείς να πληρώσεις.
Αν έρθουν πολλοί φόροι μαζεμμένοι σκέψου πολύ καλά ποιούς θα πληρώσεις και ποιούς θα αφήσεις.

Μην πέσεις ποτέ στην παγίδα να πληρώσεις ένα φόρο ντούκου ενώ μπορείς να τον πληρώσεις με δόσεις.
Γιατί όταν θα έχεις μείνει ταπί θα έρθει άλλο χαράτσι μη προβλέψιμο και θα την πατήσεις.

Τα τέλη κυκλοφορίας αντίθετα με ότι είπα παραπάνω πιστεύω ότι είναι τα μοναδικά που πρέπει να πληρώνονται κατά προτεραιότητα.
Όχι επειδή διπλασιάζονται μετά αλλά επειδή είναι τα μόνα που δίνουν κάποια ανταπόδοση. Έχεις το αμάξι και το χαίρεσαι και είναι αυτό που πρέπει να κρατηθεί με νύχια και με δόντια. Οι λόγοι είναι πολλοί.
Χρυσά κοσμήματα, δόντια της γιαγιάς και αυτοκίνητα δεν πουλιώνται.
Μην πουλάς τίποτα για να πληρώσεις κερατιάτικα στους τοκογλύφους.

Αν χρειαστεί να αφήσεις χρέος στην εφορία ή όπου αλλού διάλεξε την κατανομή ώστε το χρέος να είναι διαχειρίσιμο.

Την έχω πατήσει γι αυτό το λέω.
Όπως έχω ξαναπεί εζησα τη χρεοκοπία της οικογενειακής επιχείρησης αλλά δεν μου έπεφτε λόγος.

Στον πανικό πάνω γίνονται λάθη και μάλιστα μοιραία
:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος

Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν

O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”