http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 678#p88678
Έλεος με τη Στρατιωτική Θητεία
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Έλεος με τη Στρατιωτική Θητεία
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Aiolos
- Aνενεργός χρήστης
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Επικοινωνία:
Αλέξανδρε, επειδή έχουμε εξαντλήσει εμείς οι δύο το θέμα του στρατού, θα πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι όντας ρεαλιστής γνωρίζω την άθλια κατάσταση του στρατού. Σου είχα πει ότι το πρόβλημα δεν είναι η υποχρεωτική θητεία αλλά η ανικανότητα των υπευθύνων. Ο στρατός πρέπει να εξυγιανθεί και επιτέλους να εκπαιδεύσει σωστά τους στρατιώτες. Αυτά που λες δεν ισχύουν, διότι αν ο πολίτης εκπαιδευόταν σωστά για 18 μήνες θα σημείωνε εξαιρετικές αποδόσεις και δεν θα παρέδιδε την ασφάλεια σε μερικούς επαγγελματίες.alexandros έγραψε:σημερινό άρθρο του Γιώργου Κύρτσου όσον αφορά τη στρατιωτική θητεία.
http://www.citypress.gr/index.html?acti ... icle=67390
Περιττό να πω ότι συμφωνώ μέχρι κεραίας. Επίσης, επειδή το έχω ακούσει να χρησιμοποιείται από πολλούς: δεν μιλάμε για μισθοφορικό αλλά για επαγγελματικό στρατό. Μισθοφορικοί είναι οι στρατοί που μισθοδοτούν ανθρώπους οποιαδήποτε εθνικότητας και ιθαγένειας. Αυτό δεν εφαρμόζεται στον επαγγελματικό στρατό.
Στις Ειδικές Δυνάμεις με 12 μήνες σωστή εκπαίδευση ήμασταν άρτια εκπαιδευμένοι, εύστοχοι και οι επιχειρήσεις μας διεξάγονταν με επιτυχία όμοια μ' αυτή των επαγγελματιών. Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν επαγγελματίες, αλλά επιβάλλεται η υποχρεωτική θητεία.
Εμείς μπορούμε να συντηρήσουμε το πολύ 220.000 μόνιμους στρατιώτες (τώρα έχουμε γύρω στους 170.000) και σε γενική επιστράτευση είμαστε 300.000 κι απέναντί μας έχουμε ένα κράτος με μόνιμη δύναμη 510.000 προσωπικό και σε επιστράτευση 1.500.000. Κι εδώ πέρα αγναντεύουμε αχλάδια!
Η αποστροφή των "προοδευτικών" για τον στρατό δεν είναι πρωτοφανής. Εκμεταλλεύεστε την παρούσα άθλια κατάσταση του στρατού για να υποστηρίξετε τις θέσεις σας, αλλά αν - είθε - μπορούσε να επιτευχθεί εξυγίανση του στρατού σε διοικητικό επίπεδο, αναβάθμιση σε εξοπλισμό, ανασύνθεση της δομής του και 18μηνη ΣΩΣΤΗ τήρηση του προγράμματος είμαι σίγουρος ότι θα είχατε διαψευστεί και γελοιοποιηθεί!
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Να είχαμε ""γελοιποιηθεί", όπως λες, το βλέπω κομματάκι δύσκολο αλλά τελοσπάντων. Να χαραμίσω 18 μήνες από τη ζωή μου, να μην πληρώνομαι και να έχω την ψευδαίσθηση ότι έγινα ξαφνικά ράμπο, δε νομίζω να μου συμβεί εις τον αιώνα τον άπαντα. Υπηρέτησα 18 μήνες στον Ε/Σ και ενώ είχα μάχιμη ειδικότητα και πιστεύω ότι η εκπαίδευσή μου ήταν καλή, ενώ και στις ασκήσεις τα πηγαίναμε αρκετά καλά, έχω την εντύπωση ότι ο πόλεμος, αν κάποτε ξεσπάσει, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που μάθαμε να κάνουμε. Ο λόγος είναι ότι οι συρράξεις πλέον είναι περιορισμένης διάρκειας (θερμά επεισόδια) και όχι γενικευμένος πόλεμος. Και σε αυτές τις καταστάσεις θέλεις επαγγελματίες στρατιώτες.
Επίσης, η εκπαίδευσή μου έληξε πριν από 10 χρόνια που απολύθηκα από τον ΕΣ. Θα μου πεις, και σε προλαβαίνω σε αυτό, ότι θα έπρεπε να με καλούν κάθε τόσο και να κάνω εκπαίδευση αλλά θα σου απαντήσω απλά και ειλικρινά ότι δεν έχω το χρόνο. Κάνω τόσα πράγματα στη ζωή μου που δεν χαραμίζω ούτε 5 λεπτά για την εκπαίδευση στο στρατό. Και για να τελειώνει από μέρους μου αυτή η συζήτηση διότι είναι δύσκολο δύο άνθρωποι, ο ένας με συντηρητικά στεγανά και ο άλλος με προοδευτικές ιδέες, να συμφωνήσουν θα πω το εξής: είναι ανεδαφικό να πιστεύουμε ότι έστω με σωστή εκπαίδευση, και αναλογιζόμενοι τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται οι πόλεμοι σήμερα, μπορεί ο ανθρωπάκος της διπλανής πόρτας να μεταμορφωθεί σε πολεμική μηχανή. Σε όλα τα προηγμένα κράτη της Ευρώπης η υποχρεωτική θητεία έχει πάει περίπατο (ή θα πάει περίπατο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια) κι εμείς ακόμη πιστεύουμε στη σημασία της παρουσίας κληρωτών στο στράτευμα. Άλλο ένα δείγμα παθογένειας και ελληνικής κουτοπονηριάς ( 'εμείς ξέρουμε καλύτερα από τους κουτόφραγκους απ'ότι φαίνεται").
Επίσης, η εκπαίδευσή μου έληξε πριν από 10 χρόνια που απολύθηκα από τον ΕΣ. Θα μου πεις, και σε προλαβαίνω σε αυτό, ότι θα έπρεπε να με καλούν κάθε τόσο και να κάνω εκπαίδευση αλλά θα σου απαντήσω απλά και ειλικρινά ότι δεν έχω το χρόνο. Κάνω τόσα πράγματα στη ζωή μου που δεν χαραμίζω ούτε 5 λεπτά για την εκπαίδευση στο στρατό. Και για να τελειώνει από μέρους μου αυτή η συζήτηση διότι είναι δύσκολο δύο άνθρωποι, ο ένας με συντηρητικά στεγανά και ο άλλος με προοδευτικές ιδέες, να συμφωνήσουν θα πω το εξής: είναι ανεδαφικό να πιστεύουμε ότι έστω με σωστή εκπαίδευση, και αναλογιζόμενοι τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται οι πόλεμοι σήμερα, μπορεί ο ανθρωπάκος της διπλανής πόρτας να μεταμορφωθεί σε πολεμική μηχανή. Σε όλα τα προηγμένα κράτη της Ευρώπης η υποχρεωτική θητεία έχει πάει περίπατο (ή θα πάει περίπατο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια) κι εμείς ακόμη πιστεύουμε στη σημασία της παρουσίας κληρωτών στο στράτευμα. Άλλο ένα δείγμα παθογένειας και ελληνικής κουτοπονηριάς ( 'εμείς ξέρουμε καλύτερα από τους κουτόφραγκους απ'ότι φαίνεται").
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Βίκτωρ Ουγκώ
- Aiolos
- Aνενεργός χρήστης
- Επικοινωνία:
Συγγνώμη ρε φίλε, αλλά στον στρατό πας για να εκπαιδευτείς ούτως ώστε να υπερασπιστείς το υπέρτατο αγαθό μας, την ΕλευθερίαΝα χαραμίσω 18 μήνες από τη ζωή μου, να μην πληρώνομαι και να έχω την ψευδαίσθηση ότι έγινα ξαφνικά ράμπο, δε νομίζω να μου συμβεί εις τον αιώνα τον άπαντα.
Επίσης, δεν αναφέρθηκα σε κανένα ράμπο και γενικώς σε κανένα φανταστικό ήρωα της Αμερικής . Το γένος μας έχει αναδείξει αρκετούς ήρωες που αποτελούν υπόδειγμα ηρωισμού και δεν έχω την ανάγκη κανενός ράμπο ή μαγκάιβερ.
Παρακολουθείς τους πολέμους στην Ανατολή, που διεξάγονται μεταξύ Υπερδύναμης και στρατιωτικών - επαναστατικών οργανώσεων και κρίνεις πως σε παρόμοιες συνθήκες θα διεξάγεται και ο πόλεμος μεταξύ δύο κρατών. Μπγάβο...Ο λόγος είναι ότι οι συρράξεις πλέον είναι περιορισμένης διάρκειας (θερμά επεισόδια) και όχι γενικευμένος πόλεμος. Και σε αυτές τις καταστάσεις θέλεις επαγγελματίες στρατιώτες.
Σε καταλαβαίνω. Για ανθρώπους σαν κι εσένα ο χρόνος είναι χρήμα...Θα μου πεις, και σε προλαβαίνω σε αυτό, ότι θα έπρεπε να με καλούν κάθε τόσο και να κάνω εκπαίδευση αλλά θα σου απαντήσω απλά και ειλικρινά ότι δεν έχω το χρόνο. Κάνω τόσα πράγματα στη ζωή μου που δεν χαραμίζω ούτε 5 λεπτά για την εκπαίδευση στο στρατό.
Χαχαχα... προοδευτικός είναι αυτός ο οποίος συμβάλλει στην πρόοδο, όχι ο προασπιστής μίας νέας τάξης πραγμάτων που έχει αποκυρήξει τον παλιό παραδοσιακό κόσμο. Οτιδήποτε αντιτίθεται με τις φιλελεύθερες απόψεις σου είναι συντηρητικό και αναχρονιστικό; Ίσως οι απόψεις μου να μην έχουν θέση στον κόσμο που ευαγγελίζεστε, αλλά δεν μπορείς να θεωρείς τις ιδέες σου προοδευτικές. Είναι άκρως ρατσιστικό να κρίνουμε ως συντηρητικούς τους ανθρώπους που διαφωνούν μαζί μας, σωστά Αλέξανδρε;Και για να τελειώνει από μέρους μου αυτή η συζήτηση διότι είναι δύσκολο δύο άνθρωποι, ο ένας με συντηρητικά στεγανά και ο άλλος με προοδευτικές ιδέες
Δεν είμαι συντηρητικός, απλώς δεν θεωρώ πρόοδο το είδωλο που θέλετε να θεσπίσετε.
Πολλές ταινίες βλέπεις και σε επηρεάζουν... η τελευταία που είδες πρέπει να ήταν "Ο Παγκόσμιος Στρατιώτης". Η ισχύς ενός στρατού εξαρτάται από την ικανότητα των στρατιωτών ως μονάδα. Ο ανθρωπάκος μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει πολλά, αλλά συνεργαζόμενος με τη μονάδα και έχοντας διακλαδική εκπαίδευση (όπως η άσκηση "Παρμενίων") μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα απ' το να κάθεται κλειδαμπαρωμένος στο σπίτι του, να κλαίει τη μοίρα του (για την οποία θα είναι άξιος) και βασίζεται στα χέρια των επαγγελματιών και μόνο.είναι ανεδαφικό να πιστεύουμε ότι έστω με σωστή εκπαίδευση, και αναλογιζόμενοι τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται οι πόλεμοι σήμερα, μπορεί ο ανθρωπάκος της διπλανής πόρτας να μεταμορφωθεί σε πολεμική μηχανή.
Ρε εξωραϊστή της Ευρώπης, αν δεν σ' αρέσει εδώ μετανάστευσε στη Βρετανία (είναι η ιδεολογική σας πρωτεύουσα...) και σταμάτα να κρίνεις την πολιτική της Ελλάδος και πόσω δε μάλλον να προτείνεις προγράμματα σε θέματα άμυνας και διπλωματίας!Σε όλα τα προηγμένα κράτη της Ευρώπης η υποχρεωτική θητεία έχει πάει περίπατο (ή θα πάει περίπατο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια) κι εμείς ακόμη πιστεύουμε στη σημασία της παρουσίας κληρωτών στο στράτευμα.
Αλλά αν επιμένεις να μείνεις εδώ, τότε σταμάτα να μιμείσαι και προσπάθησε να δημιουργήσεις. Αυτό λέγεται πρόοδος! Σωστά, Αλέξανδρε; Ξέρεις τη διαφορά μίμησης - δημιουργίας;
Ελληνική κουτοπονηριά... δηλαδή εσύ βρε ξενομανή ευρωπαιόπληκτε θαρρείς πως είσαι καλύτερος;Άλλο ένα δείγμα παθογένειας και ελληνικής κουτοπονηριάς ( 'εμείς ξέρουμε καλύτερα από τους κουτόφραγκους απ'ότι φαίνεται").
-
Divine Sinner
Ας μην ειμαστε αδικοι. σε διεθνες επιπεδο οι μεγαλυτεροι εχθροι της νεας ταξης ανηκουν στον φιλελευθερο πολιτικο χωρο.
Κοιταξτε λιγο τις θεσεις του LP (libertarian party).
Mια αντιπαγκοσμιοποιητικη και φιλελευθερη ηλεκτρονικη εφημεριδα ειναι το http://www.freedomsphoenix.com
Επισης τον καημο του "δεν πληρωνομαι" μπορει εκτος απο καποιον φιλελευθερο να τον εχει κι ενας φτωχος.
Ναι υπαρχουν και φτωχοι σε αυτη τη χωρα. ο στρατος δεν αποτελει μονο χασιμο εργατοωρων αλλα αποτελει κι εξοδο.
μπορειτε να μου δειξετε ενα ατομο που δεν ξοδεψε χρηματα κατα την θητεια του;
Δεν υπαρχει μονο η νεολαια του καφε. υπαρχει και η νεολαια που δυσκολευεται να τα φερει βολτα.
Ο στρατος θα επρεπε να ενδιαφερεται και για την οικονομικη κατασταση του στρατευσιμου και να τον διευκολυνει αναλογα.
Δεν μπορει ενας φτωχομπινες να πρεπει να τρεξει στα συνορα ενω μενει αθηνα.
υπαρχουν παραμετροι για τις οποιες ο στρατος ΔΕΝ ΜΠΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ουτε καν να ΡΩΤΗΣΕΙ τον στρατευσιμο!
Mια αντιπαγκοσμιοποιητικη και φιλελευθερη ηλεκτρονικη εφημεριδα ειναι το http://www.freedomsphoenix.com
Επισης τον καημο του "δεν πληρωνομαι" μπορει εκτος απο καποιον φιλελευθερο να τον εχει κι ενας φτωχος.
Ναι υπαρχουν και φτωχοι σε αυτη τη χωρα. ο στρατος δεν αποτελει μονο χασιμο εργατοωρων αλλα αποτελει κι εξοδο.
Δεν υπαρχει μονο η νεολαια του καφε. υπαρχει και η νεολαια που δυσκολευεται να τα φερει βολτα.
Ο στρατος θα επρεπε να ενδιαφερεται και για την οικονομικη κατασταση του στρατευσιμου και να τον διευκολυνει αναλογα.
Δεν μπορει ενας φτωχομπινες να πρεπει να τρεξει στα συνορα ενω μενει αθηνα.
υπαρχουν παραμετροι για τις οποιες ο στρατος ΔΕΝ ΜΠΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ουτε καν να ΡΩΤΗΣΕΙ τον στρατευσιμο!
- Aiolos
- Aνενεργός χρήστης
- Επικοινωνία:
Επειδή δεν ξέρω πολλά περί αυτού, θα το μελετήσω και θα σου πω. Παρ' όλα ταύτα, ακόμα κι αν αληθεύει δεν αναιρεί τα όσα προείπα για τους φιλελεύθερους. Ουδείς πραγματικός φιλελεύθερος δεν εναντιώνεται στη νέα τάξη, γιατί στην ουσία θα εναντιώνεται στην ιδεολογία του!Ας μην ειμαστε αδικοι. σε διεθνες επιπεδο οι μεγαλυτεροι εχθροι της νεας ταξης ανηκουν στον φιλελευθερο πολιτικο χωρο.
Υπό αυτό το πρίσμα συμφωνώ μαζί σου, Φώτη. Βέβαια, ο Αλέξανδρος αμφιβάλλω αν εννοούσε το ίδιο...Επισης τον καημο του "δεν πληρωνομαι" μπορει εκτος απο καποιον φιλελευθερο να τον εχει κι ενας φτωχος.
Θα έπρεπε να καταβάλλεται ένα ποσό στον στρατιώτη ούτως ώστε να μην επιβαρύνεται η οικογένεια, αλλά και ως αποζημίωση για τα χρήματα που θα χάσει όσο θα εκπαιδεύεται. Πάντως, αν η θητεία ήταν υποχρεωτική για τους δεκαοκτάχρονους (όπως στην Κύπρο) δεν θα χρειαζόταν αποζημίωση, διότι ουδείς 18χρονος δεν απασχολείται πλήρως (έως καθόλου) σε κάποια εργασία. Να λέμε την αλήθεια...
Πάντως, ένα ποσό για τα έξοδά του θα έπρεπε να καταβάλλεται όπως συμβαίνει στους Ελδυκάριους που παίρνουν 300 ευρώ μηνιαίως. Ακόμα και για την ακριβή Κύπρο, τα χρήματα βοήθησαν πολύ.
Είναι η εσχάτη μειοψηφία, φίλε μου.Δεν υπαρχει μονο η νεολαια του καφε. υπαρχει και η νεολαια που δυσκολευεται να τα φερει βολτα.
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Λάθος, ο ρατσισμός υφίσταται όταν κρίνεις κάποιον με κατάφωρα αρνητικό τρόπο βάσει της θρησκείας, της καταγωγής και του χρώματός του. Άλλωστε δεν σε έβρισα, σου είπα ότι έχεις συντηρητικές ιδέες, κατά τη γνώμη μου πάντα. Το τι είναι συντηρητικό και τι όχι είναι υποκειμενικό ζήτημα τελικά και σχετίζεται άμεσα με το τι είδους ιδέες συγκρίνονται μεταξύ τους.Είναι άκρως ρατσιστικό να κρίνουμε ως συντηρητικούς τους ανθρώπους που διαφωνούν μαζί μας, σωστά Αλέξανδρε;
Μα σου εξηγώ ότι, κατά τη γνώμη μου και πιστεύω κάθε ανθρώπου που σκέφτεται λογικά και ξεκάθαρα πέρα από ιδεολογικά άκρα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας στις μέρες μας να πολεμήσει και να υπερασπιστεί την ελευθερία του με το λιανοντούφεκο. Δεν θες, τουλάχιστον, να καταλάβεις και να αναλογιστείς αυτό το επιχείρημα, εγώ πάω πάσο. Μπορείς να πιστεύεις ότι θες.Συγγνώμη ρε φίλε, αλλά στον στρατό πας για να εκπαιδευτείς ούτως ώστε να υπερασπιστείς το υπέρτατο αγαθό μας, την Ελευθερία.
Όσο για το θέμα των χρημάτων που λες, και επειδή μάλλον κρίνεις δίχως να σκέπτεσαι και χωρίς ούτε καν να με γνωρίζεις, θα σου συνιστούσα να είσαι πιο μετρημένος. Κάνω πράγματα για το κέφι μου χωρίς καμία μα καμία αμοιβή. Δεν μπορεί κάποιος όμως να με υποχρεώνει να εργάζομαι ως είλωτας και χωρίς κανέναν προφανή σκοπό και λόγο και να μη μου προσφέρει τουλάχιστον ένα αξιοπρεπή μισθό.
Πολλές ταινίες βλέπεις και σε επηρεάζουν... η τελευταία που είδες πρέπει να ήταν "Ο Παγκόσμιος Στρατιώτης".
Ρε εξωραϊστή της Ευρώπης,
Ειρωνίες και χαρακτηρισμοί τέτοιου τύπου καλύτερα να λείπουν από δω και στο εξής.εσύ βρε ξενομανή ευρωπαιόπληκτε θαρρείς πως είσαι καλύτερος;
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
Βίκτωρ Ουγκώ