Divine Sinner έγραψε:Γιατί βουλευτικά τουλάχιστον αυτή την ώρα έχει κάνει σκόνη και το μπασοκ, και το κκε και το ψύριζα. Σκοτώνονται για την ψήφο των απόδημων, και ενώ η ανίερη τριάδα κλοτσάει και εμποδίζει το δικαίωμα των ομογενών να συμμετέχουν στα δρώμενα της Ελληνικής βουλής, κατά τα άλλα δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να στηρίζουν δικαίωμα ψήφου στον μεταναστευτικό κυκεώνα. Δεν μπορώ να παραλείψω οτι άσχετα απο τα πολλά κακώς κείμενα, μέσα στο Κυνοβούλιο τους εχουν κάνει σκόνη. Υποθέτω οτι αργά η γρήγορα θα ξεκαθαριστεί τι ρόλο βαράνε τελικά.
οκ ολοι εχουν μια δεξαμενη ψηφων. πχ το ΛΑΟΣ ειναι καργα μπατσολαγνο. τοσο γλυψιμο στους μπατσους δεν εριξαν ουτε οι συνταγματαρχες.
απο εκει και περα οι αποδημοι πιστευω οτι δεν θα πρεπει να ψηφιζουν οσο ζουν στο εξωτερικο.
θα δουν την Ελλαδα μονο στις διακοπες τους. δεν θα φανε στην μαπα τις επιλογες τους.
αντιθετως θα φαω εγω που ζω εδω τους πολιτικους στη μαπα καθε μερα. θα αποφασιζουν για την καθημερινοτητα μου και θα τους ψηφιζει ποιος; ο αποδημος;
Κοίτα, επιφυλάξεις για την ψήφο των απόδημων έχω και εγώ, κυρίως γιατί οι Ελληνοαμερικανοί ιδιαίτερα είναι απο τους πιο διαπλεκόμενους, και σε σημαντικό ποσοστό βαρώνοι των Αμερικανών. Δεν μπορώ να πω οτι δεν έχω επιφυλάξεις απέναντι τους. Αλλά απο εκει και πέρα όμως, είναι υποκριτικό να δεχόμαστε την ψήφο τους στις εκλογές, αλλά να μην θέλουμε να συμμετάσχουν στην Βουλή. Άποψη σωστή ή ολοκληρωμένη μπορεί να μην έχουν για δύο λόγους. Γιατι είναι μακριά απο την Ελλάδα οπότε πληροφορίες λαμβάνουν μόνο απο τα ΜΜΕ που παρακολουθούν, δηλαδή μισές αλήθειες και προπαγάνδα, και απο τους συλλόγους τους και τις οργανώσεις, που απαρτίζονται κυρίως απο άτομα που είναι τσιράκια των Πασόκ-Νδ, και γιατί ζουν σε χώρες με πολύ διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο απο αυτό της Ελλάδας, και αυτό όσο και να έχει προσδίδει και τις δικές του επιρροές που σε κάποια φάση συγκρούονται με τις δικές μας. Το να απομονώνονται απο την Ελλάδα όμως δεν είναι λύση, είναι μεγάλο λάθος. Υποτίθεται οτι πασχίζουμε να κρατήσουμε μία επαφή, μία σύνδεση, δεν μπορείς να τους λες οτι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εκπροσώπησης γιατί ζουν έξω, άρα είναι σαν να τους τρίβεις ουσιαστικά στα μούτρα οτι είναι ''λιγότερο'' Έλληνες απο εμάς, ειδικά όταν αυτοί προοδεύουν και εμείς έχουμε πάει άπατοι, και να μου λένε οι μπασοκοψυριζίτες οτι αναγνωρίζουν αυτό το δικαίωμα στον αλβανό και όχι στον Έλληνα μόνο και μόνο επειδή ζει έξω. Στην Αμερική θα δεις ταινίες για αφροαμερικανούς, Εβραίους, Ιρλανδούς, Ιταλούς, Λατίνους, και για την Ελλάδα δεν θα δεις ποτέ. Έχουμε τόσο κόσμο εκει και δεν προβάλλει καν την Ελλάδα. Έχουν έρθει εδώ ομογενείς με παρά στην τσέπη να κάνουν ταινίες για την ιστορία μας, και τους έχουν διώξει κακήν κακώς. Αν ήθελαν να κάνουν για κανέναν γκέι και κανέναν αλβανό λεωφορειοπειρατή θα γούσταραν όμως. Δεν πάει έτσι. Δεν μπορούμε να τους απομονώνουμε με αυτόν τον τρόπο.