Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Δημοσίευση από chill » Τρί 29 Ιαν 2008, 14:51

Aμα θες να το παμε εκει Χρηστο, ας το παμε.

Οκ, εχουμε τον Αρχιεπισκοπο. Τον κορυφαιο εκπροσωπο του Ορθοδοξου Χριστιανισμου. Τη θρησκεια της ισοτητας, της αγαπης, της λιτοτητας κτλ
Γιατι ομως μιλαμε για Χριστιανισμο τελικα; Τι σχεση εχει ο Χριστος με αυτο που ειναι η εκκλησια σημερα;

Τον θυμασαι το Χριστο καθολου τι τυπος ηταν; Με ενα χιτωνα και ενα ζευγαρι σανδαλια κυκλοφορουσε. Δε κρατουσε σκηπτρα με πολυτιμους λιθους, δε φορουσε τελετουργικα αμφια απο μεταξι και χρυσοκεντητο βελουδο. Δεν κυκλοφορουσε με αλεξισφαιρη μερσεντα. Δεν ειχε προσωπικο μαγειρα και σωφερ.
Επισης ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

Αυτο πως το λες; Υποκρισια; Φαρισαισμο; Διπλο στανταρ; Απλη κοροδια;
Γιατι οταν εισαι ετσι αμειληκτος με εναν τυχαιο αριστερο (Ψαριανος) πρεπει να εισαι ΑΚΟΜΑ πιο αυστηρος με τους "δικους σου". Πρεπει πρωτα η δικη σου πλευρα (αν θες να την πουμε ετσι) να ειναι συνεπης και μετα να κοιτας τι κανουν οι ιδεολογικοι αντιπαλοι.

Αμα θες να εισαι κεφαλη του Χριστιανισμου δεν ντυνεσαι σαν αυτοκρατορας ρε πουστη μου:

Εικόνα

Μονο αυτα που φοραει ο τυπος στη φωτο μπορουν να ταισουν πεντε οικογενειες για ενα μηνα. Το να φοραει εκπροσωπος του ΧΡΙΣΤΟΥ τετοια ραπαδικα μπινελικια ειναι τουλαχιστον αισχρο!

Ειμαστε εκτος θεματος και δεν εχω σκοπο να το συνεχισω αυτο, αλλα επιμενεις να κοιτας τι κανει ο Ψαριανος, λες και αποτελει το απολυτο συμβολο της αριστερης προοδευτικης θολοκουλτουρας, ενω ειναι ενας πουθενας και τιποτα αλλο.
Ο Χριστοδουλος ομως ΗΤΑΝ η κορυφη της συνωμοταξιας του και δε σε βλεπω να σχολιαζεις τη δικη του χλιδη.. η τη χλιδη της εκκλησιας γενικα.

το αφηνω εδω το θεμα και συγνωμη για τον εκτροχιασμο.
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τρί 29 Ιαν 2008, 14:55

Οχουουου!!!
Τι θες να κάνω δηλαδή; Αφού οι άλλοι έχουν συναγωνιστές χλιδάτους και κατηγορούν τον Χριστόδουλο...

Τώρα για το "συναγωνιστής" κάνεις μεγάλο λάθος!
Διαβάζεις τα μισά απ' όσα γράφω ή τουλάχιστον εστιάζεις σε αυτά. Και μπορεί το βλέμα του σύγχρονου ανθρώπου να πέφτει πάντα "εκεί που θέλει",αλλά εγώ έγραψα επίσης ότι:

"Αρνητικά,γιατί παρα τις προσπάθειές του για ρήξη με το κατεστημένο,εν τούτοιος συμβιβαζόταν με αυτό και στο τέλος "το σεβόταν",σε σημείο που αναγνώριζε ακόμη και καθεστικυίες αντιλήψεις που αυτό επιχειρούσε να επιβάλλει."

Σίγουρα δεν είναι συναγωνιστής μου ένας που έκανε τα παραπάνω,τα οποία έγραψα πολύ συνοπτικά.

Δεν είναι επίσης συναγωνιστής μου κάποιος που έλεγε να γίνει η χώρα μας κέντρο υποδοχών των ανα τον κόσμο "νοικουραίων" μεταναστών κλπ,δίνοντας έτσι άλλωθι στους "ανθρωπιστές",που επιθυμούν να επιβάλλουν την παγκοσμοιοποίηση.

Δεν είναι συναγωνιστής μου κάποιος που σεβόταν την εξουσία και συνδυαλεγόταν με αυτήν για την "επίλυση προβλημάτων" (με αυτούς που τα δημιουργούσαν!).

Υπάρχουν και πολλά άλλα,που δε μπορώ να αναπτύξω εδώ.

Εν ολίγοις,ο άνθρωπος δεν ήταν συναγωνιστής μου,απλώς εκτιμώ ότι έκανε κάποιους αγώνες.

Απο εκεί και πέρα,οι φαντασιώσεις και τα λογοπαίγνια της θολοκουλτούρας περι "αναμείξεώς του στην πολιτική" δε με αφορούν...

Ο άνθρωπος αντιστάθηκε στην παγκοσμοιποίηση ως όφειλε και κατα τη γνώμη μου,δεν αντιστάθηκε τόσο όσο έπρεπε.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τρί 29 Ιαν 2008, 15:02

Ρε τί έπαθα σήμερα!

Κοίτα Chill,εγώ δεν είπα αν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν σωστός Χριστιανός ή όχι.

Εγώ απλώς είπα ότι έφυγε ένας άνθρωπος που έκανε αγώνα (όσο έκανε) εναντίων της Παγκοσμοιοποίησης!

chill έγραψε:Αυτο πως το λες; Υποκρισια; Φαρισαισμο; Διπλο στανταρ; Απλη κοροδια;
Γιατι οταν εισαι ετσι αμειληκτος με εναν τυχαιο αριστερο (Ψαριανος) πρεπει να εισαι ΑΚΟΜΑ πιο αυστηρος με τους "δικους σου". Πρεπει πρωτα η δικη σου πλευρα (αν θες να την πουμε ετσι) να ειναι συνεπης και μετα να κοιτας τι κανουν οι ιδεολογικοι αντιπαλοι.
Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ χρυσέ μου άνθρωπέ μου όταν παρέβαλα ως παράδειγμα τον Ψαρριανό!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 29 Ιαν 2008, 15:19

Φιλενάδα, δεν θα μπω σε ιδεολογιομαχίες σε ό,τι αφορά τον Χριστόδουλο όπως μπήκες με τον Χρήστο.
Μου αρκεί και με καλύπτει το γεγονός ότι ήταν πατριώτης, πράγμα που δεν αμφισβητεί ούτε η παράταξή σας, άσχετα αν αυτό του τον πατριωτισμό τον αναγάγει σε "μη εκσυγχρονιστικές λογικές σκοταδισμού" .
προς τα έξω ως δικός σας 'συναγωνιστής'????
Εγώ θα σου'λεγα πως όποιος νιώθει Ελληνας, σκέτα νέτα και πέρα από ιδεολογικές αποχρώσεις, θα'πρεπε να τον έβλεπε ως "συναγωνιστή" του όταν αγωνιζόταν για τα εθνικά μας δίκια.

και για ποίό φιλανθρωπικό έργο μιλάς ακριβώς? Δώσε μας στοιχεία!
Σε παραπέμπω εν τάχει εδώ http://www.cosmo.gr/News/Hellas/176998.html

όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών κατά τον χρόνο αρχιερατείας του μακαριστού Χριστόδουλου ανέπτυξε έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Όπως το Ίδρυμα Διακονίας, μιας υπηρεσίας για τα ναρκωτικά με κέντρο πρόληψης, το οποίο διοργάνωνε διάφορες εκδηλώσεις. Το Γραφείο Νεότητας με κατασκηνώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ραδιόφωνο, φοιτητικές συνάξεις κλπ.

Πιο σημαντική και με μεγάλο έργο υπήρξε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αλληλεγγύη, μέσω της οποίας δόθηκε σημαντική υποστήριξη σε πολλές χώρες και λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο ή την φτώχεια.

και φυσικά δεν τα'βγαλαν απ'την κοιλιά τους αυτοί που τα παρέθεσαν.

Κατά τα λοιπά

Συμφωνώ με τον τσιλ σε ό,τι αφορά τα άμφια και τις άλλες χλιδάτες φανφάρες.
Απέχουν απ'τις λογικές και τις προσεγγίσεις του Χριστού όλα αυτά.
Και είναι ένας απ'τους λόγους που διίσταμαι με τη φαρισαϊζουσα δογματίλα του ιερατείου.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 29 Ιαν 2008, 16:25

Σεβομαι το γεγονως οτι ο χριστοδουλος πεθανε.
Δεν στεναχωρηθικα ιδιαιτερα γιατι δεν ειναι κανα κοντινο μου προσωπο και η ζωη ειναι μερος του θανατου.
Φυσικα δεν χαρηκα κιολας.
τωρα γι αυτα που αναφερθηκαν για τον ψαριανο.
Ο ψαριανος απεκτησε τα οσα απεκτησε χωρις να εχει καποια σχεση με το δημοσιο (οχι απο την καταχρηση των χρηματων μας δηλαδη).
και το ξερω αυτο γιατι οι παραπανω φωτογραφιες ειχαν βγει προεκλογικα κι οχι μετεκλογικα.
Οι απαντήσεις είναι δύο:
1)Συνεργάτης του
2)Ευνοούμενός του
Υπαρχει κι η στρατηγικη του να διαβρωνεις το συστημα εκ των εσω.
πραγμα που μπορει να προϋποθετει και προσωπικη επιτυχια.
οπως και να χει οι σοσιαλιστες δεν ειναι εχθροι του εαυτου τους.
κι αν εχουν το μυαλο να επιβιωνουν οσο το δυνατων καλυτερα σε αυτο το εχθρικο συστημα καλα κανουν.
οπως ειπε ο μαρκος αυρηλιο. "οτι δεν ειναι καλο για τη μελισσα δεν ειναι καλο ουτε για το μελισι".
Ο Ψαριανος κι ο καθε ψαριανος με την προσωπικη του επιτυχια κανει καλο στο μελισι.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 29 Ιαν 2008, 16:37

όποιος νιώθει Έλληνας βίκυ μου ΞΕΡΕΙ τί έγινε στην Χούντα, όσο και να 'διάβαζε',οκ? Εκτός αν θεωρείς την Χούντα επανάσταση! Ακόμα κι επανάσταση να την θεωρούσε ο ίδιος, δεν ήταν και πολύ ειλικρινής όταν προτίμησε να το παίξει ηλίθιος (οτι δεν ήξερε τί γινόταν στην ίδια του την χώρα την οποία 'λάτρευε') αντί να μιλήσει ξάστερα για τα πιστεύω του....ωραία γαργάρα: εγώ διάβαζα, δεν κατάλαβα τί έγινε!!!!

Βίκυ μου, τα ρούχα που στέλνονται στην Αλληλεγύη ξέρεις πού πάνε??? ΜΑΝΤΕΨΕ! Στις ντουλάπες των καλών κυριών της Αλληλεγύης!!! Τα φαγητά ξέρεις πού πάνε? Σαπίζουν στις αποθήκες της Αλληλεγύης!!! Ολόκληρα ντοκυμαντέρ έχουν γίνει και καταγγελίες γι'αυτό το θέμα, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ακόμα και απο τον Ευαγγελάτο, και ακόμα μιλάμε για την Αλληλεγύη??

Σοβαρά τώρα, σταματάω, γιατί όσο μιλάω γι'αυτά νιώθω να βρωμίζει το στόμα μου...κλείστε τα μάτια όσο θέλετε, λατρέψτε τον, κλάψτε για πάρτυ του, αλλά μην μας τον παρουσιάζεται κι εσείς σαν άγιο, ΕΛΕΟΣ δηλαδή!!!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 29 Ιαν 2008, 17:13

Ρε πουλάκι μου μην το χάνεις...χαλάρωσε.
όποιος νιώθει Έλληνας βίκυ μου ΞΕΡΕΙ τί έγινε στην Χούντα, όσο και να 'διάβαζε',οκ?
Τώρα ποιος το ιδεολογικοποιεί?
Και ποιος μίλησε για χούντα?
Εγώ σίγουρα όχι. Δεν ξέρω τι ακούστηκε, τι ακούγεται κλπ., δεν ξέρω ποια "ιστορία" διαβάζει ο καθένας για τον κάθε άνθρωπο-ηγέτη ή μη, εγώ προτιμώ να κρίνω απ'αυτά που έχω δει και ξέρω.

Ξέρω λοιπόν α/ ότι επί χούντας αρχιεπίσκοπος ήταν ο Σεραφείμ- μην μπερδευόμαστε.
ξέρω επίσης β/ ότι τούτος δω ο Χριστιανός εξελέγη το 1998 - χρονολογία που απέχει μακράν της χούντας
ξέρω γ/ ότι αναφερόμουν στις δημόσιες εθνικές εστιάσεις του στη διάρκεια της θητείας του (κι όχι το 70-γαμώτο) οι οποίες μ'έβρισκαν, με βρίσκουν και θα με βρίσκουν σύμφωνη.
εξ'όσων εγώ (που δεν ξέρω ιστορία και δεν ήμουν εν Ελλάδι επί χούντας, ΟΥΤΕ παρακολουθούσα τι έκανε ο κάθε ιεράρχης σ'όλη τη διακονία του- εσύ παρακολουθούσες? :Ρ) διαπίστωσα, τα "πιστεύω" του εστίαζαν στην Ελλάδα. Τελεία. Δεν μεταφράζω αυτή την αγάπη εγώ ως "χούντα". ΑΡΝΟΥΜΑΙ να αποδώσω σ'αυτήν τέτοιο μονοπώλιο. (αν επιμένεις ντε και καλά να το πάμε ιδεολογικά δηλαδή). Κι όταν έλεγα-λέω πως στήριζα-στηρίζω και χειροκροτούσα αυτά που έθιγε ή στιλίτευε σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς ανθελληναριών πολιτικών στα εθνικά μας θέματα, επικροτούσα ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ και όχι τα όποια και καλά υπονοούμενα "πιστεύω" του πίσω απ'τις τοποθετήσεις του, που θέλουν κάποιοι να του προσάπτουν (δικαίως ή αδίκως και πάντως για τους δικούς τους όχι και τόσο δίκαιους λόγους)

Αυτά ξέρω εγώ, αυτά καταλαβαίνω και γι'αυτά μίλησα

Βίκυ μου, τα ρούχα που στέλνονται στην Αλληλεγύη ξέρεις πού πάνε???
Ώπα ρε μεγάλη. Πριν ζήτησες στοιχεία για το φιλανθρωπικό έργο. Σου'ριξα κάτι σχετικό. Έρχεσαι τώρα και αμφισβητείς το πού πάνε αυτά που μαζεύονταν στην Αλληλεγγύη. Ε, εντάξει, αν θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε κάποιον, είπαμε, δεν θα επικροτήσουμε ούτε ένα καλό που όντως μπορεί να έκανε.
Γι'αυτό πριν δεχτώ τους ισχυρισμούς σου, ζητώ με τη σειρά μου όπως έκανες πριν κι εσύ, στοιχεία -ΤΕΚΜΗΡΙΑ- που θα αποδείξουν τους ισχυρισμούς σου για τον προορισμό των ρούχων ή ό,τι άλλων διακινήθηκαν από και προς την Αλληλεγγύη.
λείστε τα μάτια όσο θέλετε, λατρέψτε τον, κλάψτε για πάρτυ του, αλλά μην μας τον παρουσιάζεται κι εσείς σαν άγιο, ΕΛΕΟΣ δηλαδή!!!
Δεν νομίζω να τον παρουσίασε κανείς σαν Άγιο.
Υπάρχουν δυο πλευρές εδώ. Οι μεν που θέλουν να βλέπουν το συγκεκριμένο πρόσωπο σαν εκπρόσωπο σε ό,τι αρνητικό συνδέεται με τα ιερατεία, εκκλησίες, κλπ, οι άλλοι που βλέπουν μια προσωπικότητα ηγετική, χαρισματική, που τους είναι συμπαθής για τη στάση, τις καινοτομίες και το όποιο έργο προσπάθησε να κάνει, και πάντως δε νιώθουν αποστροφή ή μίσος για τον άνθρωπο, που σαν άνθρωπος στο φινάλε μπορεί να έκανε και λάθη. Ουδείς τέλειος και ουδείς αναμάρτητος.

Άσχετα αν διαφωνώ μαζί σου στα σημεία, σε διαβεβαιώ πως σέβομαι και έχω αποδεχτεί πλέον το γεγονός ότι δεν σου γουστάρει ο άνθρωπος, δεν τον παραδέχτηκες ποτέ και σαφώς δεν λυπήθηκες για το φευγειό του. Από αυτό μέχρι να συνεχίζουμε με εμπάθειες εδώ για την πάρτη του και ΜΕΤΑ τον θάνατό του, υπάρχει απόσταση και διαφορά. Ας χαλαρώσουμε λοιπον. Δέξου/σεβάσου κι εσύ ότι κάποιοι από μας τον είδαμε θετικά (κι είμαστε πολλοί θες δε θες, αυταπόδεικοτο αυτό) και ας αφήσουμε το θέμα εκεί.

Μπορούμε από κοινού να δεχτούμε ότι άφησε εποχή που άλλαξε τον εκκλησιαστικό ρου- στο βαθμό που οι λαικοί (κι αυτοί που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την εκκλησία παλιότερα) στρέφουν τα μάτια τώρα προς το παπαδαριό και το "ελέγχουν" περισσότερο. Μ'αυτή τη λογική και κάτω απ'αυτό το πνεύμα, αν είναι να συζητήσουμε περαιτέρω επ'αυτού...

δεν κοιτάμε καλύτερα λέω εγώ, τα κοράκια που βιάζονται τόσο για την εκλογή νέου επισκόπου, που δεν κρατιούνται ούτε για τα ρημάδια τα εννιάμερα?

Δεν είναι πιο δόκιμο πχ, να βάλουμε τους "υποψηφίους" ή τα "φαβορί" και να ασκήσουμε κριτική σε δαύτους που στο φινάλε είναι ζωντανοί και η κριτική γι'αυτούς είναι πιο δόκιμη τώρα ?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
BigBadWolf
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από BigBadWolf » Τρί 29 Ιαν 2008, 18:36

Εικόνα
Ε... έχω να δηλώσω ότι δυστυχώς πέθανε ο Χριστόδουλας. Βγήκε από την μέση, τα κλάταρε στην πορεία...
"Όμως μπορεί να 'ταν η Σκιά μου. Σίγουρα θα έχετε ακούσει κάτι για τον Περιπλανώμενο και την Σκιά του, ε;"
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τρί 29 Ιαν 2008, 19:51

Προσωπείο έγραψε:Υπαρχει κι η στρατηγικη του να διαβρωνεις το συστημα εκ των εσω.
πραγμα που μπορει να προϋποθετει και προσωπικη επιτυχια.
οπως και να χει οι σοσιαλιστες δεν ειναι εχθροι του εαυτου τους.
κι αν εχουν το μυαλο να επιβιωνουν οσο το δυνατων καλυτερα σε αυτο το εχθρικο συστημα καλα κανουν.
οπως ειπε ο μαρκος αυρηλιο. "οτι δεν ειναι καλο για τη μελισσα δεν ειναι καλο ουτε για το μελισι".
Ο Ψαριανος κι ο καθε ψαριανος με την προσωπικη του επιτυχια κανει καλο στο μελισι.
Κοίτα να δεις...ή τον πολεμάς τον καπιταλισμό ή δεν τον πολεμάς.
Δεν γίνεται να είσαι εχθρός του καπιταλισμού και ταυτόχρονα ευνομούμενός του.

"Τρίτος δρόμος" δεν υπάρχει...

"Ο Τρίτος Δρόμμος βγάζει στη Συγγρού,Κάπα Κάπα Έψιλον Εσωτερικού" που φώναζαν κάποτε οι ΚΚΕδες...

Ε πως να το κάνουμε,δηλαδή. Αν εγώ θελήσω να εφαρμόσω αύριο το μαρξισμό ή τη θεωρία του Μπακούνιν και πάρω το όπλο να εξεγερθώ εναντίων της αστικής τάξης,τον Ψαρριανό δε θα τον εξαιρέσω,γιατί αποτελεί μέρος της...

Αυτοί που αποτελούν την αστική τάξη επι καπιταλιστικού συστήματος,δεν είναι εχθροί του. Είναι αυτοί που το αποτελούν.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τρί 29 Ιαν 2008, 20:55

όποιος νιώθει Έλληνας βίκυ μου ΞΕΡΕΙ τί έγινε στην Χούντα, όσο και να 'διάβαζε',οκ? Εκτός αν θεωρείς την Χούντα επανάσταση! Ακόμα κι επανάσταση να την θεωρούσε ο ίδιος, δεν ήταν και πολύ ειλικρινής όταν προτίμησε να το παίξει ηλίθιος (οτι δεν ήξερε τί γινόταν στην ίδια του την χώρα την οποία 'λάτρευε') αντί να μιλήσει ξάστερα για τα πιστεύω του....ωραία γαργάρα: εγώ διάβαζα, δεν κατάλαβα τί έγινε!!!!
Είπες κι εσύ τη μαγική λέξη και ξύπνισες μέσα μου τα δημοκρατικά μου αισθήματα...

Μου θύμισες τον Βενιζέλο με το ιδώνυμον και τις εξορίες,τον Πλαστήρα με τη δικτατορία του,τον Πάγκαλο με τη δικτατορία του και τον Κονδύλη με τη δικτατορία του. Γνωστοί αγωνιστές της δημοκρατίας όλοι τους...

Κι έτσι,ενώ άρχισα να σκέφτομαι τα βανανιστήρια και τις πολιτικές διώξεις που ασκούσαν όλοι αυτοί οι δικτάτορες,ταυτόχρονα,άρχισα να ψάχνω τη λύση μέσα στη δημοκρατία... Αναρρωτήθηκα,ποια ήταν η ιδανική δημοκρατική κυβέρνηση; Μα φυσικά αυτήν του "Γέρου της Δημοκρατίας". Αλλά,τί κι αν είχαμε δημοκρατία τότε; Να 'σου πάλι οι πολιτικές διώξεις και οι εξορίες...
Τί να σου κάνει και αυτήν η "χούντα" μετά...

Αλλά αυτά δεν είναι τίποτα... Εδώ ο σύντροφος σκηνοθέτης Μάνος Ζαχαρίας γυρνούσε ταινίες στη Σοβιετική Ένωση και ποτέ δεν αντελήφθη την ύπαρξη των Γκουλάνγκ!

Και τώρα που είπα για ταινίες,θυμήθηκα τη συντρόφισα Άννα Φόνσου που πλούτιζε γυρνώντας τσόντες επι "χούντας"...
Και τώρα που είπα για τσόντες επι "χούντας",θυμίθηκα και το γνωστό τσοντοσκηνοθέτη Γιώργο Μυλωνά,ο οποίος βεβαίως βεβαίως είναι κι αυτός "αντιστασιακός" επειδή γύρισε μαζί με το σύντροφο του Συνασπισμού Γιώργο Αρρώνη μια παράσταση με "αντιστασιακό" μήνυμα...
Ναι..ο Γιώργος Μυλωνάς που γύρισε μια "αντιστασιακή" παραστάση επι "χούντας" είναι "αντιστασιακός",ενώ ο Κώστας Πλεύρης που φυλακίστηκε επι "χούντας" είναι ακροδεξιός...

Τί μου τις θυμίζεις αυτές τις εποχές ρε Παγώνα... :ups:

Βίκυ μου, τα ρούχα που στέλνονται στην Αλληλεγύη ξέρεις πού πάνε??? ΜΑΝΤΕΨΕ! Στις ντουλάπες των καλών κυριών της Αλληλεγύης!!! Τα φαγητά ξέρεις πού πάνε? Σαπίζουν στις αποθήκες της Αλληλεγύης!!! Ολόκληρα ντοκυμαντέρ έχουν γίνει και καταγγελίες γι'αυτό το θέμα, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ακόμα και απο τον Ευαγγελάτο, και ακόμα μιλάμε για την Αλληλεγύη??

Σοβαρά τώρα, σταματάω, γιατί όσο μιλάω γι'αυτά νιώθω να βρωμίζει το στόμα μου...κλείστε τα μάτια όσο θέλετε, λατρέψτε τον, κλάψτε για πάρτυ του, αλλά μην μας τον παρουσιάζεται κι εσείς σαν άγιο, ΕΛΕΟΣ δηλαδή!!!

Ευτυχώς υπάρχει και αυτός ο Ευαγγελάτος να μας ενημερώνει για τις πρώτες ύλες απο τις οποίες φτιάχνονται τα ποτήρια απ' τα οποία πίνουμε νερό.

Πάντως,το ρεπορτάζ έγινε πολύ μετά την ουσιαστική απόσυρση του Αρχιεπισκόπου.
Καμμιά άλλη καταγγελία απο εκεί και πέρα,δε γνωρίζω.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τρί 29 Ιαν 2008, 22:16

Peace χριστιανοί και χριστιανές! Έρχεται ο νεος πνευματικός μας ηγέτης!
Με την ευλογία του Χρυσοστόμου

Εικόνα
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 30 Ιαν 2008, 01:10

Τώρα ποιος το ιδεολογικοποιεί?
Και ποιος μίλησε για χούντα?
Εγώ σίγουρα όχι. Δεν ξέρω τι ακούστηκε, τι ακούγεται κλπ., δεν ξέρω ποια "ιστορία" διαβάζει ο καθένας για τον κάθε άνθρωπο-ηγέτη ή μη, εγώ προτιμώ να κρίνω απ'αυτά που έχω δει και ξέρω.

Ξέρω λοιπόν α/ ότι επί χούντας αρχιεπίσκοπος ήταν ο Σεραφείμ- μην μπερδευόμαστε.
ξέρω επίσης β/ ότι τούτος δω ο Χριστιανός εξελέγη το 1998 - χρονολογία που απέχει μακράν της χούντας
ξέρω γ/ ότι αναφερόμουν στις δημόσιες εθνικές εστιάσεις του στη διάρκεια της θητείας του (κι όχι το 70-γαμώτο) οι οποίες μ'έβρισκαν, με βρίσκουν και θα με βρίσκουν σύμφωνη.
εξ'όσων εγώ (που δεν ξέρω ιστορία και δεν ήμουν εν Ελλάδι επί χούντας, ΟΥΤΕ παρακολουθούσα τι έκανε ο κάθε ιεράρχης σ'όλη τη διακονία του- εσύ παρακολουθούσες? :Ρ) διαπίστωσα, τα "πιστεύω" του εστίαζαν στην Ελλάδα. Τελεία. Δεν μεταφράζω αυτή την αγάπη εγώ ως "χούντα". ΑΡΝΟΥΜΑΙ να αποδώσω σ'αυτήν τέτοιο μονοπώλιο. (αν επιμένεις ντε και καλά να το πάμε ιδεολογικά δηλαδή). Κι όταν έλεγα-λέω πως στήριζα-στηρίζω και χειροκροτούσα αυτά που έθιγε ή στιλίτευε σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς ανθελληναριών πολιτικών στα εθνικά μας θέματα, επικροτούσα ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ και όχι τα όποια και καλά υπονοούμενα "πιστεύω" του πίσω απ'τις τοποθετήσεις του, που θέλουν κάποιοι να του προσάπτουν (δικαίως ή αδίκως και πάντως για τους δικούς τους όχι και τόσο δίκαιους λόγους)
Βϊκυ θα με τρελάνεις! Ο Χριστόδουλος μίλησε για την χούντα, και είπε οτι δεν γνωρίζει τί έγινε εκείνη την περίοδο γιατί διάβαζε! Το είπε ο ίδιος ρε!! Μην με τρελαίνεις, νόμιζα οτι το ήξερες!!!! Και σε ρωτώ λοιπόν, πώς γίνεται ένας άνθρωπος πο αγαπά την πατρίδα του να μην 'ξέρει' κάν τί γίνεται γύρω του σε μία τέτοια περίοδο? Και αν ξέρει πώς γίνεται να μην μιλά γι'αυτό? Δηλαδή απ΄'οποια πλευρά κι αν το δείς μπάζει! Μόνο ΕΛΛΗΝΑΣ δεν βγαίνει, καταλαβαίνεις? Και το πήγα εκεί, γιατί το πήγατε εσείς..εγώ τον είχα ακυρωμένο σ'αυτό το θέμα έτσι κι αλλιώς...
Ώπα ρε μεγάλη. Πριν ζήτησες στοιχεία για το φιλανθρωπικό έργο. Σου'ριξα κάτι σχετικό. Έρχεσαι τώρα και αμφισβητείς το πού πάνε αυτά που μαζεύονταν στην Αλληλεγγύη. Ε, εντάξει, αν θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε κάποιον, είπαμε, δεν θα επικροτήσουμε ούτε ένα καλό που όντως μπορεί να έκανε.
Γι'αυτό πριν δεχτώ τους ισχυρισμούς σου, ζητώ με τη σειρά μου όπως έκανες πριν κι εσύ, στοιχεία -ΤΕΚΜΗΡΙΑ- που θα αποδείξουν τους ισχυρισμούς σου για τον προορισμό των ρούχων ή ό,τι άλλων διακινήθηκαν από και προς την Αλληλεγγύη.
Θες στοιχεία? Ευαγγελάτος Βϊκυ μου, το είπα και πρίν! Αμφισβητείς και τις κρυφές κάμερες, που δείχνουν τί κάνουν οι κύριοι/κυρίες της Αλληλεγυής; Οκ!!!
Λοιπόν, ξέρεις ποιός έχει κάνει το σπουδαιότερο και εγγυρότερο φιλανθρωπικό έργο παγκοσμίως (ηγέτης εννοώ)??? Θα κουφαθείς τώρα! Ο Πρίγκηπας Τσαρλς της Αγγλίας!!!! Και ξέρεις γιατί? Γιατί ό,τι σκοπό έχουν τα ιδρύματά του τα εξυπηρετούν μέχρι τέλους..και ξέρεις γιατί? Γιατί ελέγχει την διαδικασία απο την αρχή μέχρι το τέλος...Τους πρίγκηπες δεν τους πάω ιδεολογικά, αλλά όπως βλέπεις είμαι έτοιμη ν'αναγνωρίσω το καλό που μπορεί να κάνουν....κι αυτός είναι ΑΡΧΟΝΤΑΣ Βίκυ μου....Τέτοιος άρχοντας ΔΕΝ ήταν ο Χριστόδουλος, τί να κάνουμε τώρα????

Τέλος πάντων, ώρα του καλή και βοήθειά μας γενικώς....εδώ ο κόσμος καίγεται....κι εμείς προσκυνάμε ένα πτώμα...τί να πεί κανείς....
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 30 Ιαν 2008, 01:20

Βϊκυ θα με τρελάνεις! Ο Χριστόδουλος μίλησε για την χούντα, και είπε οτι δεν γνωρίζει τί έγινε εκείνη την περίοδο γιατί διάβαζε! Το είπε ο ίδιος ρε!! Μην με τρελαίνεις, νόμιζα οτι το ήξερες!!!! Και σε ρωτώ λοιπόν, πώς γίνεται ένας άνθρωπος πο αγαπά την πατρίδα του να μην 'ξέρει' κάν τί γίνεται γύρω του σε μία τέτοια περίοδο? Και αν ξέρει πώς γίνεται να μην μιλά γι'αυτό? Δηλαδή απ΄'οποια πλευρά κι αν το δείς μπάζει! Μόνο ΕΛΛΗΝΑΣ δεν βγαίνει, καταλαβαίνεις? Και το πήγα εκεί, γιατί το πήγατε εσείς..εγώ τον είχα ακυρωμένο σ'αυτό το θέμα έτσι κι αλλιώς...
Εγώ δεν γνωρίζω τι έγινε εκείνη την περίοδο, ή δεν είχα πλήρη συναίσθηση, πρώτον γιατί έλειπα πλην μιας χρονιάς που ήρθα κι έμεινα στη θειά μου για να μην ξεχάσω τα Ελληνικά και δεύτερον γιατί ήμουν παιδί και μάλλον απολιτίκ τότε. Απολιτίκ ήμουν και μέχρι τα 25 μου σε πληροφορώ! Και τι να λέει αυτό ρε φιλενάδα? Δεν ήμουν Ελληνίδα? Πλάκα μας κάνεις? Ρε κοίτα, είπαμε. Αν δε γουστάρουμε κάποιον, και να κλάσει χωρίς να το σκεφτεί, θα πούμε ότι φάγαμε τέτοια μπόχα που πάθαμε ασφυξία. Δε γεννάται θέμα. Κράτα τον ακυρωμένο και χαλάρωσε λέμε. Δεν προσπαθώ ούτε και θέλω να σε βάλω σε τριπάκι καν να τον δεις αλλιώς. Τι τρώγεσαι ρε μάνα μου? Έτσι κι αλλιώς τώρα ο χριστιανός αποδήμησε. Να δούμε ο άλλος τι χαμπάρια μάστορη.

Θες στοιχεία? Ευαγγελάτος Βϊκυ μου, το είπα και πρίν! Αμφισβητείς και τις κρυφές κάμερες, που δείχνουν τί κάνουν οι κύριοι/κυρίες της Αλληλεγυής; Οκ!!!
Δεν έτυχε να δω Ευαγγελάτο. Αλλά και να'βλεπα αυτό δε θα μου απεδείκνυε οτι ο Χριστόδουλος ευθύνεται γι'αυτά τα όποια αίσχη είδες και δικαίως ζοχαδιάστηκες. Μήπως φταίει η πρόθεσή του να φτιάξει την Αλληλεγγύη? Σαθρή κι αυτή? Καμία καλοσύνη δεν είδες στον άνθρωπο? Τεσπα, όπως αγαπάς. Ο καθένας κρίνει όπως αγαπάει. Εγώ απλά τον "πάω". Τον "πάει" και ένα κάρο ανθρωπακίων που κίνησαν απ'όλα τα μέρη της Ελλάδας και κάθονται σε μια απίστευτη ουρά έξω και παραέξω και μακρύτερα της μητρόπολης για να τον αποχαιρετήσει. Και κάτι μου λέει ιπως δεν είναι όλοι αυτοί τόσο τρελαμένοι θρήσκοι που ξημεροβραδιάζονται στις εκκλησιές. Τώρα θα μου πεις και για τον Σεραφείμ έγιναν αυτά. Ναι, έγιναν (αν και όχι σε τόση έκταση και με τόση νεολαία νομι΄ζω) αλλά τότε ήταν άνοιξη. Δεν κάθονταν πάνω από 3 ώρες στην ουρά μέσα στο χιονιά για έναν τελευταίο ασπασμό. Και ειδικά η νεολαία. Τώρα αν αυτοί όλοι κι εγώ μαζί (που δεν πήγα) είναι κρετίνοι για σένα, οκ, ρε φιλενάδα τι να κάνουμε. Υπάρχει κι ο λαουτζίκος που κρίνει μαζικά σαν ηλίθιος.

Εξακολουθώ να λέω ότι αυτό το τόπικ θα αξιοποιηθεί καλύτερα αν φύγουμε απ'τον άνθρωπο αυτό κι αν πάμε στους επίδοξους...μνηστήρες του θρόνου.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 30 Ιαν 2008, 01:22

Μιά ώ-ραιαιαι-α πετα-λούού-δαααααααα!
μα, εγκαστρίμυθος είμαι επιτέλους;
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 30 Ιαν 2008, 08:44

Εγώ δεν γνωρίζω τι έγινε εκείνη την περίοδο, ή δεν είχα πλήρη συναίσθηση, πρώτον γιατί έλειπα πλην μιας χρονιάς που ήρθα κι έμεινα στη θειά μου για να μην ξεχάσω τα Ελληνικά και δεύτερον γιατί ήμουν παιδί και μάλλον απολιτίκ τότε.
ρε Βίκυ, οκ, εγώ εμμένω στα αρνητικά του και δεν θέλω να δώ την καλοσύνη που έβγαζε, εσύ κλείνεις τα μάτια και δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα απο την άλλη πλευρά! συγκρίνεις τα ασύγκριτα!!!! Εσύ ΕΛΕΙΠΕΣ και ήσουν παιδί, αυτός ήταν ΦΟΙΤΗΤΗΣ εν ΕΛΛΑΔΙ!!! Συνειδητοποιείς τί λέμε???
Έγινε κοτζάμ δικτατορία στην πατρίδα του και δεν το μυρίστηκε καν??? Όντας φοιτητής κι όλας???? ΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΒΙΚΥ??? Και δεν σου είπα οτι θα είχα την απαίτηση να είναι ΚΑΤΑ της δικτατορίας, αλλά να λέει οτι ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ καν??? Όταν ασχολούνταν μαζί μας ακόμα και στο εξωτερικό, αυτός δεν πήρε χαμπάρι τί έγινε μέσα στην ίδια του την πατρίδα?? αυτήν που τόσο αγάπησε ξαφνικά???
σοβαρά τώρα...μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας! ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ! Ο ΤΥΠΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ...απλά...τους ήθελε όλους μαζί του, οπότε φρόντισε να μην 'στεναχωρήσει' κανέναν....
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 30 Ιαν 2008, 09:41

Δεν συγκρίνω άτοπα, είπα και μέχρι τα 25 μου ήμουν απολιτίκ. Μπορεί να'ταν κι εκείνος. Εσύ απλά δε γουστάρεις να το δεχτείς αυτό. Οκ τι να κάνουμε. He cant win them all. Είναι ίδιον άλλωστε μεγάλου ανδρός να μην έχει μόνο φίλους αλλά και εχθρούς. Όσο μεγαλύτερη η απήχηση και η αξία του, τόσο μεγαλύτερο και το μένος η εμπάθεια ή το μίσος στους εχθρούς του αυτούς.

Πάντως δεν δικαιολογώ κανένα αδικαιολόγητο. Έκανε λάθη, δεν το'παιξε πάπας ούτε διεκδίκησε το αλάθητο. Κάποια απ'αυτά που είδα κι εγώ (όχι για να του πάρουμε το κεφάλι λάθη πάντως) δεν τα δικαιολόγησα. Αν μου είχαν προβληθεί εδώ επιχειρήματα και δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι αυτά τα λάθη καταδεικνύουν άνθρωπο σαθρό, σκέτη κόλαση, κακό, και όλα όσα του προσάπτονται και τον δαιμονοποιούν, θα τα είχα λάβει υπ'ο΄ψιν και θα τα συζητούσα. ΔΕΝ μου τέθηκαν ποτέ τέτοια. Το να τον λένε μπέμπα μπλανς, (μέχρι και το παιδεραστής υπονοήθηκε)- πράγματα αναπόδεικτα, το να τον λένε κωλάνθρωπο, μη Ελληνα επειδή δεν ήθελε να σχολιάσει τη χούντα κλπ, δεν είναι ερείσματα αυτά για μένα. Το μόνο που είδα ήταν λίβελοι που δεν αποδεικνύονται και θέσεις που απλά καταδείκνυαν ότι υποκειμενικά κάποιοι απλά ρε αδερφέ δεν τον γουστάρουν κάποιοι με τίποτα, και κάποιοι έβγαζαν έως και μίσος, εμπάθεια κλπ. Σ'ΑΥΤΟ το σημείο είπα, το δέχομαι, σέβομαι αν θες ακόμα κι αυτά τα συναισθήματα. αλλά επειδή επ'αυτών δε μπορεί να γίνει διάλογος, λέω ότι απλά διίσταμαι απ'αυτό το συναίσθημα και τελειώνει το θέμα. Δικαίωμά μου είναι. Χωρίς να'μαι τρελοθρήσκα και αυτό εσύ ειδιικά ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, φανατούκλα κλπ, το λέω σαφώς: Τάσσομαι ρε παιδί μου με τη λαοθάλασσα (των κρετίνων για σένα κι όσους απλά τον απαξιώνουν τόσο) που τον πήγαινε και τον πάει και είναι αυταπόδεικτη ένδειξη της δημοτικότητάς του. Αυτό να ξέρεις το λαβαίνουν υπ'όψιν όλες οι ηγεσίες, προβληματίζει πολλούς, γιατί παρά την εντονοτατη προσπάθεια να τον ευτελίσουν-μειώσουν-ακυρώσουν στα μάτια του κόσμου, λίγοι (κι εσύ μέσα στους λίγους) αποδέχτηκαν τα ερείσματά τους. Η πλειοψηφία του χριστεπώνυμου πλήθους απλά ΔΕΝ το'φαγε. (παρήγορο στο βαθμό που καταδεικνύει ότι δε μασάνε όλοι την προπαγάνδα ακόμα κι εντονότατη- και όπως ξέρεις εγώ πάω εξ ενστίκτου ενάτια στην όποια προπαγάνδα)

Πέραν αυτού το να συνεχίζουμε πάνω σ'αυτό αφού το βλέπουμε εκ διαμέτρου αντίθετα δεν θα'χει τελειωμό ούτε θα βγάλει τίποτα θετικό. Γι'αυτό ρε μάτια μου, Τέλοιςh λέμε. Ουφ! :loco:

Άσχετο και σχετικό:

Θέλω να σταθώ σε κάτι που αρχικά δε στάθηκα όσο θα'πρεπε: Θέλω να υποκλιθώ στο ΥΣΕΕ, που με την ανακοίνωσή του έδειξε μεγαλοψυχία και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Έχει μεγαλύτερη αξία μια δήλωση σεβασμού στον τεθνεότα, από έναν φορέα που ήταν ο ισχυρότερος και πιο άσπονδος αντίπαλός του όσο ήταν εν ζωή.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 30 Ιαν 2008, 10:06

Βίκυ σεβαστή η συμπάθειά σου, αλλά ζητώ με την σειρά μου να σεβαστείτε την αδιαφορία μας για το άτομό του (η αντίδρασή μου δεν είναι στο άτομό του, αλλά στην εμμονή κάποιων να τον βάλουν με το ζόρι στην ζωή μας, και να πρέπει σώνει και ντέ να τον λατρέψουμε κι εμείς), και να μην μπλέκετε με την πολιτική έναν άνθρωπο που ήταν απολιτίκ μέχρι το τέλος της ζωής του γλυκιά μου, κι αυτό προσπαθώ να σου πώ...
ο άνθρωπος έκανε διπλωματία για να φέρει κόσμο στην εκκλησία και καλά έκανε, αυτή ήταν η δουλειά του, αλλά με την πολιτική είχε τόση σχέση (και θα ήθελε να έχει ΠΡΟΦΑΝΩΣ) όση έχει μην πώ τί με τί....
και λέω προφανώς γιατί κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ ακόμα κι αν δεν είχε το μυαλό κάποτε να κρίνει καταστάσεις που έζησε, ψάχνει μετά για στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει μία κατάσταση που ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ήταν μία απο τις σημαντικότερες της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας...διαφωνείς??
Μ'αυτό που λές δηλαδή, δεν θα πρέπει να εκφέρουμε γνώμη ούτε για την Αρχαία Ελλάδα, για κανέναν άνδρα που έζησε τότε, για καμμία θεωρία, για καμμία κατάσταση...γι'αυτό υπάρχει η ιστορία Βίκυ μου, για να διαβάζουν και να ενημερώνονται και να καταλήγουν σε συμπεράσματα όσοι ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ να μάθουν, και συνήθως ενδιαφέρονται αυτοί που ΑΓΑΠΟΥΝ την πατρίδα τους...οκ? Ειδάλλως (να το κάνω κι εγώ επιχειρηματολογία-Κάσσανδρος τώρα): δεν έχει δικαίωμα κανείς μας εδώ μέσα να εκφέρει άποψη και γνώμες για ιστορικά γεγονότα που δεν έζησε...έλεος???? Είπαμε, διπλωμάτης ήταν ο άνθρωπος....λίγο άχαρος, αλλά το προσπάθησε!

όσο γι'αυτό:
Το να τον λένε μπέμπα μπλανς, (μέχρι και το παιδεραστής υπονοήθηκε)- πράγματα αναπόδεικτα,
με βγάζεις απο την δύσκολη θέση να μην το αναφέρω πρώτη! Είχα γράψει τα στοιχεία που μου αποδείκνυαν οτι ήταν μπέμπα μπλάνς με τα όλα του (όχι με παιδιά βέβαια, με νεαρούς), και τα είχα σβήσει για να μην σας 'θίξω'. Αποδείξεις δεν θα πάρεις ποτέ γι'αυτό Βίκυ, και το ξέρεις, κανείς δεν θα τολμούσε να βγεί να πεί αυτά που γίνονταν. Μόνο όσοι είχαν προσωπική γνώση μπορούν να μας διαφωτίσουν, κι εμένα με διαφώτισε άνθρωπος ΔΙΚΟΣ μου που τον εμπιστεύομαι...άνθρωπος που τον λάτρευε στις αρχές και τον σιχάθηκε στο τέλος!!!! Εξ ου και δεν πέθανε απο καρκίνο Βίκυ μου, αλλά απο ηπατίτιδα δεν θυμάμαι τί νούμερο!!! Δεν σας έκανε καμμία εντύπωση που ούτε χημειοθεραπεία έκανε, ούτε στην Ελλάδα έμεινε για θεραπεία (ο ....ΈΛΛΗΝ)?
Αυτό για μένα είναι υπέραρκετό, γιατί Βίκυ μου απο θρησκευτικό ηγέτη βίτσια δεν δέχομαι, και τον καθιστούν όχι καθίκι βέβαια, αλλά σίγουρα ΑΝΑΞΙΟ για την θέση του, ελπίζω σ'αυτό τουλάχιστον να συμφωνήσουμε!!!
και να κλείσουμε αυτό το θέμα...ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαι...λατρέψτε τον όσο θέλετε, το τί κάνει το 'πλήθος' δεν με νοιάζει γιατί δεν σημαίνει οτι αυτόματα είναι και το καλύτερο για το ίδιο το πλήθος, βάλτε του και εικονίσματα στις εκκλησίες και κάντε τον άγιο. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ! Αυτό που με νοιάζει είναι που τον χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για το ποιόν άλλων ανθρώπων (βλ Χρήστος...ατόπημα Χρήστο μου, ατόπημα), και που τον εμπλέκετε με την πολιτική ζωή της Ελλάδας...τον άσχετο. τον ονομάζετε αγωνιστή, μόνο ήρωα που δεν τον είπατε (ή τον ειπατε κιόλας?), κι αυτό για μένα είναι προσβολή απέναντι στους αληθινούς αγωνιστές, και τους πραγματικούς ήρωες! Μόνο σ'αυτό το επίπεδο ασχολούμαι με την ύπαρξή του (και τον θάνατό του). Όταν τον βάλετε στην θέση του (την θρησκεία), κι αν δεν τον βάλετε εκεί που δεν ανήκει ξανά (την πολιτική) δεν θα ξανασχοληθώ μαζί του...το υπόσχομαι!!!!!
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τετ 30 Ιαν 2008, 10:18

Εγώ μια φορά έτυχε να ακούσω τον Χριστόδουλο live, και είχα σκυλοβαρεθεί.Πολυλογάς. Μέχρι που πήρε το μικρόφωνο ο Χατζινικολάου (ο αρχιμανδρίτης), μίλησε 5 λεπτά και είπε ουσιαστικά πράγματα. Αυτά.
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 30 Ιαν 2008, 10:30

Α ρε Πέγκι δε λες να σταματήσεις και ξέρεις ότι δε μπορώ να αφήνω αναπάντητα κάποια πράγματα γμτ. Έλεος ρε, τι σ'έπιασε?
Βίκυ σεβαστή η συμπάθειά σου, αλλά ζητώ με την σειρά μου να σεβαστείτε την αδιαφορία μας για το άτομό του (η αντίδρασή μου δεν είναι στο άτομό του, αλλά στην εμμονή κάποιων να τον βάλουν με το ζόρι στην ζωή μας, και να πρέπει σώνει και ντέ να τον λατρέψουμε κι εμείς), και να μην μπλέκετε με την πολιτική έναν άνθρωπο που ήταν απολιτίκ μέχρι το τέλος της ζωής του γλυκιά μου, κι αυτό προσπαθώ να σου πώ...
Ποιος πήγε να στον χώσει στο καταπιονάρι σαν μουρουνέλαιο ρε αγάπη μου? Εγώ όχι πάντως. Δες όλα τα παραπάνω κατατεθέντα μου- αποδεικνύουν του λόγου μου το αληθές. Με το ζόρι στη ζωή σου δε μπορεί ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ να σου βάλει κανέναν. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ.
και λέω προφανώς γιατί κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ ακόμα κι αν δεν είχε το μυαλό κάποτε να κρίνει καταστάσεις που έζησε, ψάχνει μετά για στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει μία κατάσταση που ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ήταν μία απο τις σημαντικότερες της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας...διαφωνείς??
Διαφωνώ.
Εμπλέκεις την ιδεολογία με τον πατριωτισμό. Δε θεωρώ μια στραβή επταετία απ'τις σημαντικότερες της νεότερης ιστορίας μας. Κι αυτή τη βλέπω εξ αποστάσεως και πάντως χωρίς το δικαιολογημένο μένος που μπορεί να την βλέπει ένας αριστερός που έζησε στη χώρα εκείνη την περίοδο. Και να ζούσα εδώ, πάλι δε θα'χε τόση σημασία για μένα, αφού πραγματικά ήμουν απολιτίκ- το λέω το ξαναλέω ΔΕ λες να το νιώσεις. Είναι έτσι, είτε το πιστεύεις είτε όχι.

Τα σαθρά μιας χούντας (καταπίεση/φασισμός) έχουν πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις κι έχουν προκύψει σε πλείστα όσα σημεία του πλανήτη και για πολύ περισσότερα χρόνια απ'ότι σε μας. Δεν έχουμε κανένα μονοπώλιο βασανισμών ή ηρωισμών επ'αυτού ως Ελληνες. Και στην τελική δεν αλλοτρίωσε το πατριωτικό μας συναίσθημα καμιά χούντα. Πιο πολύ μας το αλλοτρίωσαν άλλου είδους φασισμοί, παρά αυτός ο επταετής που ήρθε, πέρασε, ταλάνισε, αλλά και τελείωσε στις ψυχές πολλών. Αν το δω σήμερα με πολιτική άποψη, σαφώς η χούντα ήταν μια μελανή περίοδος στην ιστορία μας. Υπάρχουν όμως οι χειρότεροι (για μένα) νοητικοί, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ νοητικοί φασισμοί που δεν λένε να φύγουν απ'το σβέρκο μας και στους οποίους ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν αντιστέκονται όλοι όπως αντιστάθηκαν στη χούντα.
Είπαμε, διπλωμάτης ήταν ο άνθρωπος....λίγο άχαρος, αλλά το προσπάθησε!
Μπορεί να ήταν ΚΑΙ διπλωμάτης στα πλαίσια του υψηλού του αξιώματος. Δεν διαφωνώ σ'αυτό. Ωστόσο αυτό για μένα δεν τον καθιστά λιγότερο Ελληνα, στο βαθμό που ΕΙΔΑ ν'αντιστέκεται στη νεοταξίλα, σε εθνικές μειοδοσίες και άλλα τέτοια χαριτωμένα, αντίθετα με πουλημένους και προσκυνημένους στην ίδια την πολιτική σκηνή που καθορίζουν επί του πρακτέου και όχι ρητορικώς τις τύχες μας.
με βγάζεις απο την δύσκολη θέση να μην το αναφέρω πρώτη! Είχα γράψει τα στοιχεία που μου αποδείκνυαν οτι ήταν μπέμπα μπλάνς με τα όλα του (όχι με παιδιά βέβαια, με νεαρούς), και τα είχα σβήσει για να μην σας 'θίξω'. Αποδείξεις δεν θα πάρεις ποτέ γι'αυτό Βίκυ, και το ξέρεις, κανείς δεν θα τολμούσε να βγεί να πεί αυτά που γίνονταν. Μόνο όσοι είχαν προσωπική γνώση μπορούν να μας διαφωτίσουν, κι εμένα με διαφώτισε άνθρωπος ΔΙΚΟΣ μου που τον εμπιστεύομαι...άνθρωπος που τον λάτρευε στις αρχές και τον σιχάθηκε στο τέλος!!!! Αυτό για μένα είναι υπέραρκετό, γιατί Βίκυ μου απο θρησκευτικό ηγέτη βίτσια δεν δέχομαι, και τον καθιστούν όχι καθίκι βέβαια, αλλά σίγουρα ΑΝΑΞΙΟ για την θέση του, ελπίζω σ'αυτό τουλάχιστον να συμφωνήσουμε!!!
Όχι δε θα συμφωνήσουμε. Κι αυτός ακόμα που εσύ εμπιστεύεσαι δεν είναι αξιόπιστος για μενα, εκτός αν σου ομολόγησε ότι ήταν μύγα στον τοίχο του ή παρτενέρ στο κρεβάτι του. Μη γράψεις άλλα στοιχεία επ'αυτού. 'Οχι για να μη "μας τον θίξεις", αλλά α/ γιατί ο αποθανών (για μένα τουλάχιστον) πρέπει να τυγχάνει έστω και του στοιχειώδους σεβασμού που δε θα επέτρεπε να λοιδωρείται, χυδαιο-συκοφαντείται μετά θάνατον β/ γιατί δεν έχει νόημα όλο αυτό. Εφυγε ρε ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ας επιχαίρουν αυτοί που δεν τον γούσταραν με τίποτα, κι άσε να θλίβονται αυτοί που τον πήγαιναν.
και να κλείσουμε αυτό το θέμα...ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαι...λατρέψτε τον όσο θέλετε, το τί κάνει το 'πλήθος' δεν με νοιάζει γιατί δεν σημαίνει οτι αυτόματα είναι και το καλύτερο για το ίδιο το πλήθος, βάλτε του και εικονίσματα στις εκκλησίες και κάντε τον άγιο. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!
Επιμένεις στο ρήμα και δη στην προστακτική του "λατρέψτε τον". Μάλλον επηρεάζεσαι απ'την κοσμοσυρροή στον τελευταίο ασπασμό, γιατί εδώ μέσα τουλάχιστον δεν κατέδειξε κανείς σαλταρισμένη "λατρεία" στο πρόσωπό του. Σε ό,τι με αφορά, μόνο σεβασμός, καλή προαίρεση και συμπάθεια μπορεί να μου "προσαφθεί". Μείνε στο "δε σε νοιάζει" που μου το'γραψες και με κεφαλαία και χαλάρωσε λέμε. :loco:
και που τον εμπλέκετε με την πολιτική ζωή της Ελλάδας...τον άσχετο. τον ονομάζετε αγωνιστή, μόνο ήρωα που δεν τον είπατε (ή τον ειπατε κιόλας?), κι αυτό για μένα είναι προσβολή απέναντι στους αληθινούς αγωνιστές, και τους πραγματικούς ήρωες!
Για μένα συγκαταλέγεται στους εθνικούς αγωνιστές. Όπως όλοι (ασχέτως πολιτικοιδεολογικοθρησκευτικής θέασης) που θα δώσουν μάχη για τα εθνικά μας δίκια. Για σένα ας μείνει ο παπάρας που νιώθεις πως είναι. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ! (να το βάλω κι εγώ στα κεφαλαία δηλαδής! :Ρ)
Η εμπλοκή του στην πολιτική ζωή, ήταν αναφαίρετο δικαίωμά του. ΑΥΤΟ νομίζω είναι που αγάπησε σ'αυτόν περισσότερο ο κόσμος, κι όχι η θρησκεία που εκπροσωπούσε. χαχαχ ! :Ρ

Τελειώσαμε τώρα? Ουφ! Το ελπίζω!
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 30 Ιαν 2008, 10:45

οχι κι εθνικος αγωνιστης ρε βικυ.
ευκολα χρησιμοποιουμε ποια αυτη τη λεξη.
Και να ζούσα εδώ, πάλι δε θα'χε τόση σημασία για μένα, αφού πραγματικά ήμουν απολιτίκ- το λέω το ξαναλέω ΔΕ λες να το νιώσεις
Αν ζουσες εδω τοτε δεν νομιζω να ησουν απολιτικ
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 30 Ιαν 2008, 10:47

Αν ζουσες εδω τοτε δεν νομιζω να ησουν απολιτικ
my point exactly!!!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 30 Ιαν 2008, 10:49

Oκ, σεβαστή η γνώμη σου κι εσένα Φώτη.
Επίτρεψέ μου να εμμένω στη βλακώδη για σένα και την Πέγκι (και άλλους) θέση μου. Αυτή είναι. Ξύλινη, πύλινη, αυτή είναι, τι να κάνω τώρα. Συγνώμη αν σας χαλάω, αλλά αυτή είναι.
Live and let live. Αυτό οφείλουν να το σεβαστούν πρώτα οι δημοκράτες εκείνοι που αγωνίζονται λένε για την ελευθερία της αυτοδιάθεσης ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ κυρίως, χωρίς να απαξιώνονται ντε και καλά αν η σκέψη τους δεν συνάδει με αυτές του συρμού - ή αλλιώς του "πολιτικώς ορθού".
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 30 Ιαν 2008, 11:01

Ο Χριστόδουλος όταν είπε ότι "διάβαζα και δεν ασχολούμουνα τότε", αναφερόμενος στν επταετία, έλεγε φυσικά αλήθεια. Το ίδιο ίσχυε τότε για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Εκτός αν υπάρχει κανείς άσχετος ανεγκέφαλος κρετίνος που να πιστεύει ότι υπήρξε αντίσταση (!!!!) επί δικτατορίας. Οι περισσότερες "αντιστασιακές" (του κώλου) οργανώσεις ήταν εξ'ολοκλήρου ελεγχόμενες από το καθεστώς, και ανέπτυξαν μηδενική δράση.
Αντιθέτως, το καθεστώς αποκτούσε σημαντικά ερείσματα και αποδοχή σε ευρεία στρώματα του πληθυσμού, ειδικά στην επαρχία.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 30 Ιαν 2008, 11:38

ναι ξερω κι οσοι ηταν στο εατ εσα ηταν εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου.
ε ναι σιγα μην τους κατηγορουσαν για αντιστασιακη δραση...
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 30 Ιαν 2008, 11:52

Ο Χριστόδουλος όταν είπε ότι "διάβαζα και δεν ασχολούμουνα τότε", αναφερόμενος στν επταετία, έλεγε φυσικά αλήθεια. Το ίδιο ίσχυε τότε για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Ελεφαντάκι μην παραποιείς τα λόγια του γιατί αλλάζει τελείως το νόημα, οκ???
δεν είπε "δεν ασχολούμουνα" είπε "ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ", σαν να λέμε ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, και τέτοια...
άιντε τώρα...
πήγαινε στο προσκύνημα ελεφαντάκι...ήτο συναγωνιστής σου ο τύπος...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”