doctormarkon έγραψε:Βέβαια περισσότερο γελοίος είναι ο Θέμος.
Εννοειται!!
doctormarkon έγραψε:Βέβαια περισσότερο γελοίος είναι ο Θέμος.

Δεν γνωριζω αν ο προοδευτισμος δημιουργησε περισσοτερα στερεοτυπα. Ισως να τις αναγκαζει κατα καποιο τροπο να εργάζονται. Αλλα γιατι να μην το κανουν; Γιατι να εξαρτιεται απο τις ορεξεις ενος αντρα που στην αρχη να το παιζει καλος και μετα να την σπαει στο ξυλο;Υπάρχουν και πολλά στερεότυπα για τις γυναίκες που τα έχουμε συνηθίσει και περιορίζουμε τον προοδευτισμό σε ότι κάποιοι από .....πάνω βαφτίζουν προοδευτικό.

Εἴτε τάσσεται κάποιος κατά εἴτε ὑπέρ τῆς ἀντίληψης ὅτι γυναῖκα καί ἄνδρας εἶναι πλασμένοι γιά νά κάνουν τά ἴδια ἤ τό ἀντίθετο, ἡ φύση ἔχει συγκεκριμένη ἄποψη: Γυναῖκα καί ἄνδρας εἶναι πλασμένοι γιά διαφορετικούς ρόλους. Αὐτό εἶναι γραμμένο στό ἀσυνείδητο καί στά χρωματοσώματά μας ἐδῶ καί χιλιάδες χρόνια καί ὅ,τι κι ἄν λένε οἱ καπιταλιστικές ἤ οἱ σοσιαλιστικές θεωρίες, δέν μπορεῖ νά ἀνταγωνιστοῦν τήν ἀλήθεια τῆς φύσης: Ὀ ἕνας κουβαλάει καί ὁ ἄλλος ὀργανώνει τά τοῦ οἴκου. Ὄ,τι θεωροῦν ὡς θέσφατο οἱ οἰκονομικές ἐπιστῆμες (τόν καταμερισμό της ἐργασίας) τό ἀρνοῦνται στήν οἰκογένεια, ὑποχρεώνονας τά μέλη της νά "παράγει τό καθένα ἀπ' ὅλα"!Transhuman14 έγραψε:ειμαι κατα των καθορισμενων "gender roles" με την εννοια, ο αντρας πρεπει να φερνει το χρημα η γυναικα να κανει τις δουλειες του σπιτιου,
Για μενα δεν υπαρχει αντρικη και γυναικεια δουλεια (εκτος απο ακραιες περιπτωσης "πχ εργατης ορυχείου).
Μην ξεχνουμε οτι η γυναικεια χειραφετηση δεν ειναι καπιταλιστικη πρωτοπορία. Στην Σ ενωση και το ανατολικο μπλοκ δουλευαν μεχρι και σε εργοστάσια και σε πολυ δυσκολες δουλειες. Πχ ηξερα μια που νεα δουλευε σε χυτήριο.

Καί γώ τήν βλέπω ἐπιστημονικά, ὅμως πλέον φτύνω ὅσες "ἐπιστημονικές" Δαρβινικές μαλακίες "κατάπια ἀμάσητες" ἐπί μία δεκαετία στίς πανεπιστημιακές μου σπουδές. Ὀ Δαρβινισμός στήν καλύτερη περίπτωση εἶναι μία ἐπιστημονική ὑπόθεση πού παραμένει τέτοια... Ἔχεις διαβάσει τήν Καταγωγή τῶν εἰδῶν καί τήν Καταγωγή τοῦ ἀνθρώπου;Transhuman14 έγραψε:Καλε μου προμηθεα,επειδη βλεπεις την φυση ως κατι το μεταφυσικο εξου και το "πλασμενοι" ενω εγω την βλεπω υλιστικα επιστημονικα και δαρβινικα νομιζω πως δεν θα εχουμε κοινη βαση συζητησης αν μπουμε σε αυτο το ντιμπεϊτ.