Θανατική ποινή: υπέρ ή κατά?

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 424 φορές
Έλαβε Likes: 329 φορές

Re: Θανατική ποινή: υπέρ ή κατά?

Δημοσίευση από OTTO » Τετ 29 Ιαν 2014, 18:13

Πάντως και η Βίκυ έχει ένα σημαντικό point. Ότι ο Θάνατος για κάποιους ίσως να είναι λύτρωση, ενώ η πραγματική τιμωρία είναι να ζήσουν υπό προϋποθέσεις (για πάντα σε φυλακή κλπ).

Από την άλλη όμως σκέφτηκα και το εξής: Είναι ωραία δουλειά να είσαι υπάλληλος φυλακών; Και ειδικά όταν έχεις ισοβίτες; Μήπως τυρρανούμε τους αθώους υπαλλήλους που απλά βρήκαν μια θέση εργασίας στη φυλακή;

Γιατί σε πολλές ταινίες προβάλλουν διεφθαρμένους υπαλλήλους φυλακών; Μήπως το περιβάλλον τους αλλοιώνει;

Δεν άλλαξε η βασική μου θέση επί του νήματος, αλλά μόλις μου γεννήθηκε αυτή η απορία...
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 393 φορές
Έλαβε Likes: 353 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 29 Ιαν 2014, 18:22

Εμένα μου αρεσε που η δοκτορ πιο πάνω,έδωσε μια τελείως διαφορετική διασταση και στη συζήτηση,αλλα και στις απόψεις που προσωπικά μπορεί να είχα για το θέμα..:-D.Πλακα στην πλάκα,τίποτα δεν αποκλείεται στους τρελους καιρούς που ζούμε.
Πέρα απο την συνομωσιολογια όμως,το ζήτημα του τι συνιστά τη σωστή και δίκαιη τιμωρία και τον σωφρονισμό ενός εγκληματία,παραμένει μεγάλο και αμφιλεγόμενο,τουλάχιστον για μένα.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Τετ 29 Ιαν 2014, 18:26

doctormarkon έγραψε:Πως θα ζητάμε από ένα κράτος φονιά να τιμωρήσει τον κάθε φονιά, παιδεραστή πρεζέμπορο.
Πράγματι εξαιρετική τοποθέτηση :thumb:
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 29 Ιαν 2014, 18:37

Παιδια αυτα που λετε για διαπομπευσεις κλπ. μπορει να φανταζουν καλη τιμωρια αλλα σκεφτειτε τι κακο θα εκαναν σε οσους συμμετειχν σε αυτα.
και σε εσας που ενδεχομένως να το επικροτείτε. διαπομπευστε εναν ανθρωπο η ενα τέρας και μετά πείτε μου αν θα νιώθετε χαρά ή αν θα είστε οι ίδιοι. θα ειστε λιγο απο αυτον μετα. γι αυτο και υπαρχει η συντεταγμενη πολιτεία για να μην γίνουμε εμείς τα τέρατα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 29 Ιαν 2014, 19:06

Αν ακούσω ότι μέσα στη φυλακή οι συγκρατούμενοι κατακρεούργησαν το κτήνος ότι του έκοψαν το τσουτσούνι το έδωσαν να το φάει με ντόνατς σαν πιροσκι και μετά τον σκότωσαν πολτοποιώντας του το κεφάλι όπως έκανε στην κοπέλα δεν θα λυπηθώ καθόλου.
Αντίθετα θα έχει την τιμωρία που του αξίζει για την πράξη που έκανε.

Οι νόμοι της φυλακής είναι πιο δίκαιοι και προπαντός δεν έχουν την τάση να επεκτείνονται.

Αλλά δεν θα δώσουμε με τίποτα βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας να επαναφέρει τη θανατική ποινή επίσημα και με νόμο.

Όπως καταλάβατε δεν το λέω από λύπηση στο κτήνος ή στο κάθε κτήνος.
Αλλά όταν η εξουσία ζητάει τη συναίνεσή μας για να επαναφέρει ένα τέτοιο μέτρο θα είμαστε πολύ μαλάκες να την οπλίσουμε με ένα τέτοιο όπλο ακόμα και αν πρόκειται για πράξεις ιδιαίτερα απάνθρωπες.

Ακόμα μπορεί κάποια εγκλήματα τέτοιου τύπου να είναι σικέ με πληρωμένους δολοφόνους ακριβώς για να αποσπάσουν συναίνεση για επαναφορά της θανατικής ποινής.

Σε κάθε περίπτωση τέτοια εγκλήματα "βολέυουν" για λήψη "σκληρών" μέτρων δήθεν για την ασφάλειά μας.

Και ποιός μου λέει ότι η θανατική ποινή δεν θα είναι για τους ανέργους ή τους άστεγους που θα θεωρηθούν περιττοί και άχρηστα στόματα.

Έτσι σκέφτεται η ληστοσυμμορία και οι λακέδες τους.
ΟΧΙ δεν θα τους κάνω τη χάρη να δώσω τη συναίνεσή μου για ένα μέτρο που μπορεί να αποβεί εις βάρος μου ή εις βάρος του γείτονα και του παιδιού μου αργότερα.

Η ποινή του θανάτου ισχυε και το 1952. Για εγκληματίες, παιδεραστές, φονιάδες κάποιοι εκτελέστηκαν. Κάποιοι τη γλύτωσαν.

Αλλά ο Μπελογιάννης και ο Μπάτσης δεν ήταν φονιάδες.
Εκτελέστηκαν για τις ιδέες τους.

Ο Μπάτσης επειδή είπε ότι η Ελλάδα είναι τίγκα στο πετρέλαιο και σε πολύτιμα μέταλλα και χάλασε τη σούπα της ψωροκώσταινας που ήθελαν να περάσουν.

Όσο και αν δεν συμφωνείτε με τον κομμουνισμό δεν πιστεύω να είναι κανείς της γνώμης ότι πρέπει να εκτελούνται οι κομμουνιστές.
Και αν τότε ήταν οι κομμουνιστές τώρα θα είναι οι χρεωμένοι, οι φτωχοί οι άστεγοι. Και πάλι κάποιοι θα δώσουν τη συναίνεση να τους εκτελούν σαν σκυλιά επειδή χέζουν και βλάπτουν τη δημόσια υγεία.

Να θυμάστε ότι η παράνοια των ιθυνόντων δεν έχει "πάτο"
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 4 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Πέμ 30 Ιαν 2014, 03:50

Σιγά μην τους κάνεις την χάρη με την θανατική ποινή....
Ας κάτσουν μερικά χρονάκια μέσα και με τόσα που θα τραβήξουν
αμφιβάλλω αν θα τολμήσουν να ξανακάνουν κάτι....

Είμαι κατά, πρώτον γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να
την πληρώσει κάποιος που δεν φταίει.... Και σ αυτήν την
πρακτική δεν υπάρχει γυρισμός.... Δεύτερον, γιατί πρέπει να
καταλάβει ο άλλος τι κακό έκανε.... Σωφρονισμό δεν το λες....
Αλλά τεσπα....

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν.... Αναρωτιέμαι τι
παιδικά χρόνια είχαν όλοι αυτοί.... Βιαστές, παιδόφιλοι....
Θεωρώ πως κανείς δεν γεννιέται με σκοπό της ζωής του να
βλάψει τους ανθρώπους γύρω του (και ειδικά τα παιδιά)....

Αυτό δεν δικαιολογεί βέβαια τίποτα.... Κάποιες πράξεις είναι
απαράδεκτες και ασυγχώρητες.... Και το χειρότερο απ όλα
είναι ότι πολλές φορές τα αποτελέσματα αυτών είναι ανεπανόρθωτα....
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 30 Ιαν 2014, 07:28

Δεν δικαιολογείται με τίποτα η πράξη όλων αυτών.
Ούτε με τα τυχόν άσχημα παιδικά χρόνια που πέρασαν.

Αλλά ο έλεγχος του νου είναι εδώ.
Ούτε σε αεροψεκασμούς ούτε σε ομιχλοπαγίδες ούτε σε υπόηχους.
Όλα αυτά μπορεί να παίζουν επικουρικό ρόλο.
Αλλά η απόσπαση της συναίνεσης όταν βάζουν μπροστά μία τέτοια αποτρόπαια πράξη για να περάσει ο φασισμός από το παράθυρο απευθυνόμενοι στο θυμικό είναι έλεγχος του νου.
Από την άλλη βάζουν στη φυλακή τους χρυσαυγίτες για να πουν ότι έκλεισαν τους φασίστες στο κλουβί.
Από την άλλη προσπαθούν να περάσουν από τη χαραμάδα τις πιό φασίστικες πρακτικές όλων των εποχών.
Από την άλλη προσπαθούν να περάσουν ύπουλα την επαναφορά της θανατικής ποινής λέγοντας "Αν ήταν το παιδί σας στη θέση της Μυρτούς?"
Λες και αν επανέλθει η θανατική ποινή δεν θα γίνονται εγκλήματα.
Θα γίνονται και πάλι και θα τα φορτώνουν σε κάποιο αδύναμο κρίκο.

Αν ήταν το παιδί σας........?

Θα απαντήσω σε όσους σκέφτονται έτσι.

Αν το παιδί σας μια μέρα είναι θανατοποινίτης.

Τι είπατε?

Το παιδί μου δεν είναι φονιάς ούτε παιδόφιλος?

Δεν είναι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποτε δεν θα τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών αν εμείς οι γονείς ανοίξουμε την πόρτα με τη συναίνεση.

Θυμόσαστε τις συντάξεις μαιμού?
Πολύς ντόρος είχε γίνει.
Μετά από λίγο κόπηκαν οι συντάξεις από τους αληθινούς τυφλούς.
Έβαλαν μπροστά κάτι άδικο και παράνομο για να καταργήσουν το νόμιμο.

Έτσι είναι ο νόμος στην Ελλάδα.

Ένα άσχημο γεγονός γίνεται αφορμή για να περάσει ένας σκληρός νόμος με την υπόσχεση ότι θα είναι μόνο για ειδικές περιπτώσεις.
Μετά επεκτείνεται και γενικεύεται.

Αν επεκταθεί η θανατική ποινή δεν έχετε ιδέα μέχρι που μπορεί να φθάσει.
Άβαταρ μέλους
peleas
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από peleas » Πέμ 30 Ιαν 2014, 12:15

ArELa έγραψε:Αν υποψιαστώ ότι με διάβασες αποσπασματικά, θα πεθάααααααανω :loco: :loco: :lol: :lol:
Ουτε να το σκέφτεσαι! Πάντα σε ρουφάω (τα γραφόμενά σου, εννοώ...:)) σαν πρωινό τσιγάρο....

Χαίρομαι πάντως που φαίνεται να επικρατεί στο φόρουμ η λογική της μη ισχύος της θανατικής ποινής, έστω και αν κάποιοι φίλοι εκφράζονται ιδιαίτερα σκληρά για τους ανθρώπους στους οποίους, την ίδια στιγμή, χαρίζουυν τη ζωή...

Αν ο πακιστανός κατέστρεψε μιά ζωή, αν ο παιδεραστής τραυμάτισε δεκάδες, κάποιοι άλλοι, γνωστοί ή άγνωστοι, παίρνουν καθημερινά αποφάσεις που καταστρέφουν χιλιάδες ζωές. Αυτοί όμως μένουν ατιμώρητοι. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των ανθρώπων που καταστρέφουν.

Κατανοώ την οργή σας απέναντι στον εν λόγω πακιστανό. Ας σκεφτούμε όμως τη φράση του Αριστοτέλη: "Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσεις με το σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο"

Καλό είναι να βλέπουμε η μεγάλη εικόνα...
Ανελεύθερος είναι αυτός που στρέφει το βλέμμα στο παράθυρο και βλέπει το παράθυρο...
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Πέμ 30 Ιαν 2014, 14:30

Θανατική ποινή ποτέ,ο ένοχος δεν υποφέρει,δεν πονά δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το κακό που έχει κάνει.
Καλύτερα καταναγκαστικά έργα και προσφορά στη κοινωνία για όσο ζει.
Για όσο ζει ίσως καταφέρει να μετανοήσει και ίσως "γλυτώσει" τη ψυχή του.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Dread
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Dread

Δημοσίευση από Dread » Πέμ 30 Ιαν 2014, 15:06

Κατά της θανατικής ποινής....

Για τους λόγους, και για να μην επαναλαμβάνω, με κάλυψαν προλαλήσαντες ... :wink:
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 30 Ιαν 2014, 15:20

peleas έγραψε:Αν ο πακιστανός κατέστρεψε μιά ζωή, αν ο παιδεραστής τραυμάτισε δεκάδες, κάποιοι άλλοι, γνωστοί ή άγνωστοι, παίρνουν καθημερινά αποφάσεις που καταστρέφουν χιλιάδες ζωές. Αυτοί όμως μένουν ατιμώρητοι. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των ανθρώπων που καταστρέφουν.

Κατανοώ την οργή σας απέναντι στον εν λόγω πακιστανό. Ας σκεφτούμε όμως τη φράση του Αριστοτέλη: "Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσεις με το σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο"

Καλό είναι να βλέπουμε η μεγάλη εικόνα...
πολύ σωστά. Βέβαια αυτό δεν αναιρεί την πράξη του πακιστανού.
Επιπλέον μπορεί αυτοί που καταστρέφουν χιλιάδες ζωές με τις αποφάσεις τους δεν αποκλείεται να συγκαλύπτουν πράξεις σαν αυτή του Πακιστανού αν την έχει κάνει κάποιος κολλητός τους. Βλέπεις το πελατειακό δουλεύει παντού.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τροφοδοτούμε την εξουσία με επικίνδυνα όπλα και μάλιστα με τη θέλησή μας.
Και μάλιστα αυτούς που με τις αποφάσεις τους καταστρέφουν ζωές.
Αυτό μας έλειπε να τους δώσουμε και το εργαλείο να τις παίρνουν
Άβαταρ μέλους
peleas
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από peleas » Πέμ 30 Ιαν 2014, 15:32

doctormarkon έγραψε:Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τροφοδοτούμε την εξουσία με επικίνδυνα όπλα και μάλιστα με τη θέλησή μας.
Και μάλιστα αυτούς που με τις αποφάσεις τους καταστρέφουν ζωές.
Αυτό μας έλειπε να τους δώσουμε και το εργαλείο να τις παίρνουν
Δυστυχώς τους το δίνουμε, αφού τους ψηφίζουμε και μετά επί 4 χρόνια τους παραχωρούμε εν λευκώ την εξουσία να αποφασίζουν γιά όλα όσα μας αφορούν. Αυτό λέγεται "αντιπροσωπευτική δημακρατία". Δημοκραία του κώλου, δηλαδή. Βέβαια, υπάρχουν θεσμικά όργανα που τους ελέγχουν, υπάρχει το αναξάρτητο των 3 εξουσιών (δικαστική, εκτελεστική, νομοθετική) που μάλιστα προβλέπεται απο το Σύνταγμα. Αλλά από τη στιγμή που η κυβέρνηση διορίζει τους επικεφαλής όλων των θεσμικών οργάνων η ανεξαρτησία καταστρατηγείται . Ολα τα άλλα είναι απλώς κριτική περί διαγραμμμάτου..
Ανελεύθερος είναι αυτός που στρέφει το βλέμμα στο παράθυρο και βλέπει το παράθυρο...
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας

Δημοσίευση από OTTO » Πέμ 30 Ιαν 2014, 15:35

peleas έγραψε:Δυστυχώς τους το δίνουμε, αφού τους ψηφίζουμε και μετά επί 4 χρόνια τους παραχωρούμε εν λευκώ την εξουσία να αποφασίζουν γιά όλα όσα μας αφορούν. Αυτό λέγεται "αντιπροσωπευτική δημακρατία". Δημοκραία του κώλου, δηλαδή.
:thumb:
peleas έγραψε:Βέβαια, υπάρχουν θεσμικά όργανα που τους ελέγχουν, υπάρχει το αναξάρτητο των 3 εξουσιών (δικαστική, εκτελεστική, νομοθετική) που μάλιστα προβλέπεται απο το Σύνταγμα.
Και γινόμαστε θεατές των απορρίψεων (από τη βουλή) αιτήσεων εισαγγελέων να ελέγξουν πολιτικά πρόσωπα.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 30 Ιαν 2014, 16:09

Οσοι λέτε πως ο θανατοποινίτης δεν υποφέρει πλανάστε.
Φανταστείτε να ξέρετε τι μερα και ωρα θα πεθάνετε. να σας ετοιμαζουν γι αυτο το πράγμα. Στην Ελλάδα γίνονταν με τουφάκι ή σε κρεμάλα. φανταστειτε το λιγο. να σε πηγαινουν σε εναν ανοιχτό χωρο και να ξες οτι απο εκει θα φυγεις νεκρος. φανταστειτε το προηγουμενο βράδυ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 30 Ιαν 2014, 16:59

Divine Sinner έγραψε:Οσοι λέτε πως ο θανατοποινίτης δεν υποφέρει πλανάστε.
Φανταστείτε να ξέρετε τι μερα και ωρα θα πεθάνετε. να σας ετοιμαζουν γι αυτο το πράγμα. Στην Ελλάδα γίνονταν με τουφάκι ή σε κρεμάλα. φανταστειτε το λιγο. να σε πηγαινουν σε εναν ανοιχτό χωρο και να ξες οτι απο εκει θα φυγεις νεκρος. φανταστειτε το προηγουμενο βράδυ.
Δεν είπα πως δεν υποφέρει,δε φοβάται, δε βασανίζεται τρελά.
Είπα πως με την εκτέλεση, τελειώνει το μαρτύριό του και μεταβαίνει σε άλλο επίπεδο ζωής,
ή στην ανυπαρξία (διαλέγετε και παίρνετε)
ενώ ο ισοβίτης είναι άλλη ιστορία. Είναι γερή, γεμάτη και άγρια τιμωρία.
Γι'αυτό και θέλω αυτή την ανταπόδοση δικαιοσύνης γι'αυτούς που ανέφερε
ο Χρήστος πιο πάνω. Είμαι κακιά σκύλα σε ό,τι τους αφορά.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 30 Ιαν 2014, 17:10

Εγω δεν μπορω παρα να μην το ζηταω. εμενα με νοιαζει η απαλλαγη της κοινωνίας. δεν μπορω να κανω καποιον να υποφέρει ακόμα και αν το αξίζει. Ακομα και αν ειχε κανει κακο σε μενα προσωπικα δεν θα μπορουσα.
Ειμαι υπερ της εκτελεσης ακριβως επειδη ειναι το μικροτερο κακο στον εγκληματία αρα με απαλάσσει οσο το δυνατόν απο το τρυπάκι της εκδίκησης. και αν ηταν αν εκδικηθουμε ή να απονειμουμε δικαιωσυνη που μεταξυ μας ξερουμε οτι οταν ειμαστε συγγενεις θυμάτων δεν μας νοιαζει η δικαιοσυνη αλλα η εκδίκηση, και αυτο μας έκανε να νιώθουμε καλύτερα παει και έρχεται. Αλλα τελικα δεν μας κανει. οσο κι αν εκδικεισαι καποιον δεν νιωθεις καλυτερα. θελεις κι αλλο. και ποτε δεν καλύπτεται αυτο. οσο υπαρχει ο θυτης ακομα και στην φυλακη ακομα και αν τον βασανιζουν καθε μερα δεν μπορεις να προχωρήσεις. αν ειναι νεκρος ειναι ευκολότερο.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 30 Ιαν 2014, 19:14

Αν νομίζεις Φώτη ότι η κοινωνία απαλλάσεται από καθάρματα με την επαναφορά της θανατικής ποινής είσαι γελασμένος.

Ανατρέχοντας στην ιστορία της θανατικής ποινής στην Ελλάδα βλέπουμε ότι η πεθερά και η γυναίκα του Αθανασόπουλου στη Χαροκόπου που το 1931 σκότωσαν τον Αθανασόπουλο και τον τεμάχισαν και πέταξαν τα κομμάτια στο ποτάμι καταδικάστηκαν σε θάνατο αλλά δεν εκτελέστηκαν. Ούτε η άλλη που σκότωσε τα 3 παιδιά της επειδή όπως έλεγε κατοικούσε μέσα τους ο διάολος. Εκτελέστηκε ο δράκος της Βουλιαγμένης που τον ανακάλυψε το μέντιουμ και κάποιοι άλλοι δεν θυμάμαι τα ονόματά τους.

Όμως ο Μπελογιάννης, ο Μπάτσης ο Καλουμένος και ο Αργυριάδης εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και δεν περίμεναν καν να ξημερώσει. Φυσικά αυτοί δεν ήταν εγκληματίες εκτελέστηκαν για τις ιδέες τους και επειδή είχαν το θάρρος να μη συμβιβαστούν. Μαζικές εκτελέσεις στο Σχιστό κομμουνιστών με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι εγκληματίες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τη σκαπουλάρανε ενώ όσοι δεν συμβιβάζονταν με το κατεστημένο τους πήγαιναν για εκτέλεση στα.........γρήγορα.

Και τώρα μη μου πει κανείς ότι καλά κάνανε στους κομμουνιστές.
Γιατί σήμερα στη θέση τους μπορεί να είναι και οι........χρυσαυγίτες που θα τους εκτελούν επειδή τάχα μου είναι φασίστες. Μπορεί να είναι οι φανατικοί χριστιανοί μπορεί να είναι οποιοσδήποτε.

Φυσικά δεν θα δεχόμουν τέτοιο πράγμα ούτε για τον Κορκονέα ούτε για το Ρουπακιά ούτε για τον όποιο φασίστα εγκληματία.

Η ιστορία διδάσκει αλλά έχει και .........γυρίσματα.

Γι αυτό μην τσιμπάτε.
Άβαταρ μέλους
BlueAngel
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 22 φορές
Έλαβε Likes: 11 φορές

Δημοσίευση από BlueAngel » Πέμ 30 Ιαν 2014, 21:19

Dread έγραψε:Κατά της θανατικής ποινής....
Το ίδιο έχω να πω.
Ο θάνατος σε τέτοιους ανθρώπους (όπως οι παιδεραστες ) είναι δώρο. Γρήγορο τέλος και that's it.
Θέλω να ξέρω ότι είναι ζωντανοί (ισόβια πραγματικά όμως) χωρίς καμία έξοδο, ή οποιοδήποτε προνόμιο. Τιποτα.
Δεν μπορείς να αφαιρέσεις μια ζωή ακόμα και έχει κάνει τα χειρότερα αλλά μπορείς να του προσφέρεις μια πολύ πολύ δύσκολη ζωη.
Αυτοι οι "ανθρωποι" μου βγάζουν τα χειρότερα συναισθήματα.

peleas έγραψε:Αν ο πακιστανός κατέστρεψε μιά ζωή, αν ο παιδεραστής τραυμάτισε δεκάδες, κάποιοι άλλοι, γνωστοί ή άγνωστοι, παίρνουν καθημερινά αποφάσεις που καταστρέφουν χιλιάδες ζωές. Αυτοί όμως μένουν ατιμώρητοι. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των ανθρώπων που καταστρέφουν.
Εγω δεν μπορώ να βάλω στην ίδια μοίρα αυτόν που βίασε ένα παιδί
με έναν πολιτικό π.χ.(που μπορεί να βιάζει την ελευθερία μου).
Ειδικά για αυτούς που κακοποιούν παιδιά το έγκλημα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Τα παιδιά δεν θα έχουν καμία άλλη ευκαιρία ποτέ.
...cause we all have wings but some of us don't know why...
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Πέμ 30 Ιαν 2014, 22:54

Divine Sinner έγραψε: Φανταστείτε να ξέρετε τι μερα και ωρα θα πεθάνετε. να σας ετοιμαζουν γι αυτο το πράγμα. Στην Ελλάδα γίνονταν με τουφάκι ή σε κρεμάλα. φανταστειτε το λιγο. να σε πηγαινουν σε εναν ανοιχτό χωρο και να ξες οτι απο εκει θα φυγεις νεκρος. φανταστειτε το προηγουμενο βράδυ.
Συμφωνω
Η ποιο μεγαλη/δυσκολη ωρα του ανθρωπου
που παει η εκει που δεν ξερει η εκει που νομιζει.... οχι εκει που γνωριζει

δεν υπαρχει πραγματικα χειροτερη ωρα απο το να περιμενεις τον θανατο σου
οχι απο το γηρας οπου ισως να εχεις καπως συμφιλιωθει αλλα απο ενα δικαστηριο
για τις πραξεις σου .
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 4 φορές

Δημοσίευση από butterfly » Πέμ 30 Ιαν 2014, 23:23

Ας μην εχουμε αυταπατες, οποτε αποφασισει η οποια κυβερνηση οτι την εξυπηρετει η επαναφορα της θανατικης ποινης, ουτε που θα μπει στον κοπο να μας ρωτησει, ή να ζητησει την εγκριση μας. Απλως θα την επαναφερει. Αρα, ειτε συμφωνουμε στο κουβεντιαστο να υπαρχει για ειδικες περιπτωσεις εγκληματιων, ειτε οχι, ενα και το αυτο.
Κατα την γνωμη μου, παιδοφιλοι κι εμποροι ναρκωτικων ειναι ακραια αντικοινωνικα στοιχεια και πρεπει ν' αποσυρθουν δια παντος απ' την κυκλοφορια. Δια παντος, ομως! Αν ο μονος τροπος να εξασφαλιστει αυτο ειναι η κεφαλικη ποινη, γενοιτο! Διοτι με τα ισοβια του κωλου το προβλημα δεν λυνεται.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 31 Ιαν 2014, 00:48

Ας μην εχουμε αυταπατες, οποτε αποφασισει η οποια κυβερνηση οτι την εξυπηρετει η επαναφορα της θανατικης ποινης, ουτε που θα μπει στον κοπο να μας ρωτησει, ή να ζητησει την εγκριση μας.
Κι όμως τίποτα δε γίνεται χωρίς την ελάχιστη συναίνεση.

Ότι έγινε μέχρι τώρα έγινε με ελάχιστη συναίνεση.
Ότι δεν έγινε δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε αυτή η ελάχιστη συναίνεση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”