Γιατί ρε Θανάση; 18+

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Γιατί ρε Θανάση; 18+

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 13 Ιουν 2012, 13:44

Και ναι οι συνθηκες στις φυλακες ειναι αθλιες και πρεπει να μας ευαισθητοποιει ολους το θεμα. σε πολλες φυλακες δεν εχουν καν σιτιση και πεθαινουν απο την πεινα γιατι εχουν περικοπει τα κονδυλια. Αυτο ειναι απανθρωπο. Κλεινεις καποιον φυλακη για να τιμωρηθει η να συμμορφωθει με ποινη πχ δυο χρονια και το αποτελεσμα ειναι θανατικη καταδικη με εκτελεση δια ασιτιας.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 13 Ιουν 2012, 13:51

Φώτη δεν το συνεχίζω, γιατί θα μπλέξουμε τους μηρούς μας.
Διατύπωσα καθαρά πού αντιτίθεμαι και τι με πειράζει. Δε μίλησα για αόπλους ή ενοπλους ειδικά. Ειπα ότι αυτά μας οδηγούν (δυνητικά) σε εμφύλιο. Το αν θα'χεις μαχαίρι, χατζάρα ή καραμπίνα στα χέρια, ή ένα απλό σχοινί δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να μη φτάσουμε ως εκει.

Όσο γι'αυτό που λες εσύ, εξ αρχής είπα ότι η εξουσία πρώτη ασκεί βία, και πρέπει να περιμένει (ως φυσικό επόμενο) πως κάποια στιγμή θα της χτυπήσει αυτή η βία την πόρτα και θα'ναι υπερπολλαπλάσια και ανεξέλεγκτη.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
AROTRIS
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: MANO2906
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από AROTRIS » Τετ 13 Ιουν 2012, 14:44

Στο σημείο πού φθάσαμε...δεν μένει τίποτα άλλο...παρά ψυχραιμία καί αλληλεγγύη.
Κι εγώ αυτήν την στιγμή,ακούω Καζάκη...αυτά λέει...
Οι «ελληνόφωνοι» αδίστακτοι «σωτήρες» μας,ετοιμάζουν «αρένα» μεταξύ μας
με τούς ίδιους,αν δεν την κάνουν γιά τις «πατρίδες» τους
θεατές,προστατευμένοι από τούς αποδεδειγμένα πιστούς «πραιτωριανούς»
οι οποίοι με την σειρά τους,είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τούς...«εγέρθητω».

Συναρπαστική εποχή...γράφεται Ιστορία...απ' όποια πλευρά κι αν το δείς !!!!!!!
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Τετ 13 Ιουν 2012, 14:47

Η Κρατική βία παρόλο που δεν έχει την έκταση και την ωμότητα που έχει ένας ένοπλος αγώνας,
είναι παρόλα αυτά πολύ πιο ύπουλη και ευρεία σε αποτέλεσμα.
Οι πολιτικοί πολλές φορές καταδίκασαν τον προπηλακισμό τους σαν ανεπίτρεπτο με το σκεπτικό
πάντα ότι η κρατική ψυχολογική βία δεν είναι βία αλλά ανάγκη.

(τα αποτελέσματα της ψυχολογικής βίας βρίσκονται στο τόπικ των αυτοκτονιών,αλλά και στα νεύρα όλων μας που είναι τσατάλια).

Θεωρώντας το κράτος ότι τα παιδαγωγικά ''χαστουκάκια'' του είναι ανώδυνα και αναγκαία,(μαζί τα φάγαμε κτλ),αποφάσισε
πλέον να τα χοντρύνει και να τα κάνει ξεγυρισμένες μπάτσες σε ρυθμό πυροβόλου.Επειδή όμως σε κάθε δράση υπάρχει και
αντίδραση έρχεται η ώρα της ανταπόδοσης για αυτούς.
Τώρα όμως είναι και η ώρα να επιλέξουμε τρόπο δράσης.Θέλουμε κάτι σαν τον εμφύλιο;κάτι που ακόμη και σήμερα
έχει ανοιχτά μέτωπα και πληγές;Έχουμε βέβαια και το θυμικό σαν λαός να είμαστε λιγάκι των άκρων αλλά δεν πρέπει
να μας παρασύρουν πάλι εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες σε αδελφοκτόνες τακτικές.
Αυτό ήθελα να πω με το πόστ μου το πρώτο και καλό μεσημέρι.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 13 Ιουν 2012, 15:05

Απλά σε αυτόν τον κόσμο ο καθένας βολεύεται με τις απόψεις του και ό,τι διαφορετικό είναι "του σατανά". Κάπως έτσι δημιουργούνται έριδες και κόντρες.

Για εμένα εφ' όσον η κοπέλα αισθάνθηκε άσχημα, ορθώς έπραξε. Το θεωρώ απαράδεκτο να καπελώνονται πολιτικά οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις. Ή πας σε θέατρο/συναυλία ή πολιτική εκδήλωση. Και δεν το κατάλαβα, ποιος θα μας απαγορεύσει να ακούμε ένα είδος μουσικής επειδή τυγχάνει ο καλλιτέχνης να είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος, πλαγιομετωπικός, κλπ ; Από πότε η τέχνη και ο πολιτισμός έγιναν κρυψώνα πράξεων μίσους;

Όπως εγώ στη δουλειά μου, βάζω στην άκρη τα πάντα, προσωπικά, πολιτικά, τα πάντα, και γίνομαι ο άνθρωπος που με χρειάζονται να γίνω, έτσι πιστεύω πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με την τέχνη και την υποκριτική και, γιατί όχι, στη ζωή ολόκληρη. Το ότι μερικά πράγματα έχουν γίνει θεσμός στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήσουμε να συνεχίσουν έτσι. Έχω αποχωρήσει πάμπολλες φορές από εκδηλώσεις της γενοκτονίας των Ποντίων, όταν τα πράγματα εκτραχύνονται και ο κόσμος παύει να σκέφτεται λογικά αλλά σαν κοπάδι. Κανείς δεν σε αναγκάζει να πας κάπου και κανείς δεν σε αναγκάζει να μείνεις. Ας μην ξεχνάμε ότι στα αρχαία χρόνια, όταν δεν άρεσε σε κάποιον μία παράσταση, όποιος κι αν την ανέβαζε, είχε το δικαίωμα να δείξει φανερά και πολλές φορές ηχηρά τη δυσαρέσκειά του. Και κανείς δεν είχε το δικαίωμα να τον κρίνει και να τον κατακρίνει. Κι αυτό, στην Αθήνα που γέννησε τη δημοκρατία και την εφάρμοζε πολύ πιο κοντά στις αρχές της, απ' ότι εμείς σήμερα. Απλά πλέον είμαστε πολύ "κουλ" για να δείξουμε δυσαρέσκεια, "τι θα πει ο κόσμος;" Ήμαρτον.

ΥΓ. Μερικές φορές απορώ ειλικρινά με το πού θα πάμε σαν κράτος όταν η κάθε βολεμένη δήθεν δημοκρατική ιδεολογία συμπεριφέρεται με μεγαλύτερο φασισμό από εκείνον που υποτίθεται πως πολεμά. Όταν σου αρνούνται το δικαίωμα να μιλάς και να εκφέρεις γνώμη, όχι επειδή διαφωνούν με αυτά που λες, αλλά επειδή τα λες εσύ. Αυτό για εμένα είναι απαράδεκτο. Ειλικρινά δεν ξέρω πού βαδίζουμε. Κάτι τέτοια βλέπω και απορώ....τους δεινόσαυρους τους σκότωσε κομήτης....άντε και στα δικά μας. Να εξαφανιστεί το ανθρώπινο γένος αυτούσιο και να ξεβρωμίσει (κυριολεκτικά) ο τόπος.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 41 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Τετ 13 Ιουν 2012, 15:24

totispap έγραψε:(τα αποτελέσματα της ψυχολογικής βίας βρίσκονται στο τόπικ των αυτοκτονιών,αλλά και στα νεύρα όλων μας που είναι τσατάλια).
+1 για όλη την τοποθέτηση σου
μα θέλω να προσθέσω σε αυτό το απόσπασμα
και τα περιστατικά εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων
όπου ο αριθμός τους είναι τεράστιος σε σχέση με τις αυτοκτονίες
σαν αποτέλεσμα τις οικονομικής βίας.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 13 Ιουν 2012, 18:51

Δεν μπορώ να καταλάβω πως η αλληλεγγύη σε μια γυναίκα που δίνει αγώνα για την αξιοπρέπεια της να θεωρείται προτροπή σε ένοπλο αγώνα.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
AROTRIS
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από AROTRIS » Πέμ 14 Ιουν 2012, 03:24

Καλά...αλίμονο...
Καταλαβαίνεις καί παρακαταλαβαίνεις,πως είναι η σύνδεση με την συγκεκριμένη οργάνωση
πού δίνει λαβή γιά ανάλογους συνειρμούς καί αντιδράσεις.
Καί πως είναι δυνατόν να μην συμβεί αυτό...φυσικό επακόλουθο...
Είναι ξεκάθαρο...πως λόγω των συγκυριών καί των γεγονότων πού βιώνουμε
περισσότερο «έλκει» γιά προβληματισμό καί σχολιασμό η προτροπή
γιά τον συγκεκριμένο τρόπο κοινωνικής αντίδρασης,σαν μέσο γιά την αποκατάσταση της γενικευμένης αδικίας,
Η προσωπική διαμαρτυρία,το γνωρίζεις πολύ καλά,απλά δεν...υπάρχει...όχι ψιλό...μα αόρατο γράμμα.
Ένα παραπάνω σήμερα,«συνθλίβεται» κάτω από το βάρος τού καθημερινού άγχους καί της αγωνίας γιά το...παραπέρα.

Κι αυτή ηι υπόθεση κατ' εμέ ομοίως...«αμυρο-μυρίζει»......εντόνως !!!!!!!
Άβαταρ μέλους
AROTRIS
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από AROTRIS » Πέμ 14 Ιουν 2012, 03:28

Εκτιμώ πως...«παραοργανώθηκαν»...αυτές οι...«συμπτώσεις»...πλέον !!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 41 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Παρ 15 Ιουν 2012, 00:04

Hlios έγραψε:
totispap έγραψε:(τα αποτελέσματα της ψυχολογικής βίας βρίσκονται στο τόπικ των αυτοκτονιών,
αλλά και στα νεύρα όλων μας που είναι τσατάλια).
+1 για όλη την τοποθέτηση σου
μα θέλω να προσθέσω σε αυτό το απόσπασμα
και τα περιστατικά εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων
όπου ο αριθμός τους είναι τεράστιος σε σχέση με τις αυτοκτονίες
σαν αποτέλεσμα τις οικονομικής βίας.

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ!
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Παρ 15 Ιουν 2012, 00:05

Καταθλίψεις και φοβίες να δεις... :(
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 15 Ιουν 2012, 00:54

Η τραγωδία δεν έχει τέλος. Ελπίζω η υπομονή μας να έχει.

Όπως είπε κι ο Τράγκας, οι βίαιες, παράλογες, ειδεχθείς και αδικαιολόγητες πολιτικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν, στοιχειοθετούν πραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που θα'πρεπε να πραπεμφθούν στη Χαγη...

και εύχομαι να είναι αλήθεια αυτό που υπενόησε περί ομάδας νομικών που δουλεύει προς αυτή την κατευθυνση...
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
delfini05
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Παρ 15 Ιουν 2012, 01:04

Στη σημερινή κοινωνία στους βιολογικούς βιαστές δίνουν επίδομα ενώ στους ψυχολογικούς ελευθέρας...
Αλήθεια υπάρχει διαφορά άραγε ανάμεσα σε ανίατη ασθένεια ή την πραγματικότητα που ζούμε;
Αν το πρώτο είναι λύτρωση τότε το δεύτερο είναι μετάβαση;
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
annonnaki
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από annonnaki » Σάβ 16 Ιουν 2012, 13:14

Κάθισα και διάβασα προσεκτικά τις τοποθετήσεις όλων πριν γράψω. Θέλω να πω το εξής. Την απόγνωση και το αδιέξοδο που τώρα βιώνουμε όλοι μας το βλέπαμε να έρχεται με σούζα εδώ και χρόνια και το μόνο που κάναμε ήταν να βρίσουμε και να αλλάξουμε κανάλι πριν πάμε για ύπνο όπως έγραψε και η Βίκυ στην πρώτη της τοποθέτηση. Τώρα προσωπικά θεωρώ πως είναι αργά κυρίως λόγω έλλειψης πόρων και χρόνου. Τώρα η πληγή έχει πρηστεί και είτε θα σκάσει είτε θα χειρουργηθεί (και στις δύο περιπτώσεις αίμα).

Αν κρίνω μάλιστα από αυτά που ακούμε καθημερινά η φωτιά θα ξεσπάσει σχετικά γρήγορα. Δεχόμαστε τόση τρομοκρατία από παντού που είναι θέα χρόνου να ακούσουμε το πρώτο μπαμ.

Άποψή μου και το έχω ξαναπεί είναι πως δεν μπορούμε να περιμένουμε μια συστημική λύση, "δημοκρατική", "δίκαια" κλπ. Αυτές οι έννοιες έχουν εγκαταλείψει αυτό τον τόπο προ πολλού. Θεωρώ πως η δημοκρατία δεν υφίσταται πουθενά σε ολόκληρο τον πλανήτη παρά μόνο σε κλειστά τοπικά παραδείγματα.

Για την βία ένα θα πω. Είναι απαραίτητο να την ζει κάθε μια γενιά στις 3-4 για να θυμούνται και να το μεταφέρουν στις επόμενες. Δυστυχώς οι Έλληνες ξεχνάμε γρήγορα και την ζούμε πιο συχνά ενίοτε όχι με δική μας καθαρά ευθύνη. Το ξέσπασμα βίας δεν θα είναι τοπικό ελληνικό χαρακτηριστικό μην γελιέστε. Ο πλανήτης βράζει. Το ότι όλοι ασχολούνται με το χάλι της Ελλάδας δεν σημαίνει πως ο Αμερικάνος καλοπερνάει. Σε εκείνον πουλάν άλλου είδους τρομοκρατία.

Θεωρώ πως η λύση δεν μπορεί να επέλθει πολιτικά. Δεν είναι δυνατόν λόγω ανικανότητας και ακαταλληλότητας του τρόπου λειτουργίας του συστήματος παγκοσμίως. Η λύση θα έρθει αργά η γρήγορα μέσα από την αλλαγή της ανθρώπινης αντίληψης σε όλα τα επίπεδα. Μικρές αλλαγές κάθε φορά και μετά ξανά τα ίδια. Αυτοί είμαστε.....

Δεν είναι τυχαίες βέβαια οι ομοιότητες της σημερινής κατάστασης σε σχέση με το 32-39 ή το 1789 ή το 1914-17.
Άβαταρ μέλους
annonnaki
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από annonnaki » Σάβ 16 Ιουν 2012, 13:37

ΥΓ: Για την Άννα στην συναυλία του Παπακωνασταντίνου τον οποίο εκτιμώ:
- Δεν πήγε σε λάθος χώρο: Πήγε σε συναυλία να ακούσει μουσική
- Δεν ήταν αναγκαίο να αναρωτηθεί για το αν η συναυλία είχε πολιτικό περιεχόμενο καθώς δεν ήταν αυτός ο λόγος που πήγε.
- Είτε το θέλουμε είτε όχι υπάρχουν άνθρωποι με πολύ διαφορετικές απόψεις από εμάς. Το ότι τις εκφράζουν πολλές φορές σε λάθος στιγμές ή στιγμές που εμάς δεν μας αρέσει δεν είναι μόνο δικό τους πρόβλημα αλλά και δικό μας.
- Δεν νομίζω πως το μήνυμα του ίδιου του καλλιτέχνη ο οποίος όντως τα "τσέπωσε" ήταν πάρτε τα όπλα και σκοτώστε. Εξέφρασε την άποψή του και έδωσε σε κάποιους "σχετικά κοντά" στην ιδεολογία του χώρο να πουν και αυτοί κάτι. Τώρα το αν αυτό που είπαν παραπέμπει σε κάτι που δεν της άρεσε όντως υπάρχει θέμα και καλώς χαλάστηκε αλλά μέχρι εκεί.

- Τώρα για το θέμα του εισιτηρίου. Κακώς ένιωσε "βιασμένη" και ζήτησε τα λεφτά της πίσω. Πλήρωσε εισιτήριο για να ακούσει τον Θανάση να τραγουδάει. Ο Θανάσης μετά από το συμβάν τραγούδησε και μάλιστα θεωρώ πως θα έβγαλε και "γούστα". Δηλαδή όταν ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις κάτι που δεν σου αρέσει τι κάνεις πας και ζητάς αποζημίωση από αυτούς που πληρώνεις και με την σειρά τους πληρώνουν την τηλεόρασή που βλέπεις; Ή πας και ζητάς τα λεφτά σου πίσω από την ΕΡΤ; Όταν πας στα μπουζούκια και ακούς τον τραγουδιστή να λέει ότι μαλακία του κατέβει στο κεφάλι τι κάνεις λες θέλω τα 120 ευρώ μου πίσω επειδή διαφωνώ με τον τύπο που κρατάει το μικρόφωνο;
Ακόμα και στο θέμα της βίας να πατήσει δεν έχεις ακούσει επίσημα κάφρους με γραβάτες να υπερασπίζονται κρατικές αρχές στην άσκηση βίας; Δεν άκουσες τον επικεφαλής της αστυνομίας να υπερασπίζεται την τακτική της απομόνωσης για ανθρώπους που δεν δέχτηκαν να τους φερθούν σαν σκλάβους στις φυλακές; Τότε τι έκανες ζήτησες τον φόρο πίσω;
Επίσης αν άκουγα συνθήματα της Χρυσής Αυγής, των πυρήνων της Φωτιάς και του Ολυμπιακού δεν θα με πείραζε. Αυτά είναι το αποτέλεσμα της σημερινής λαίλαπας. Το πρόβλημα είναι αλλού.

Θεωρώ πως η κοπέλα απλά αντιμετώπισε το θέμα με πολιτικά κριτήρια και όχι ως σύνολο και το αποδέχομαι λόγω της πίεσης που νομίζει πως ένιωσε. Τότε φεύγεις. Αλλά δεν συμφωνώ μαζί της.

Συγνώμη για το μέγεθος του post.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”